Jump to content

Περί... Apple products γενικότερα

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Kαλημερίζω κι εγώ την ωραία παρέα...

Πραγματικά είστε σχολείο,και δεν πολυμιλάω γιατί είμαι μικρός μπροστά σας,αλλά σας διαβάζω ανελιπώς.

Δεν αλλάζω αβαταρ μέχρι να πάρω το μήλο στα χέρια μου,αλλά διαβάζω τα πάντα γι αυτό...

Να ρωτήσω κάτι?

Ακούστε λοιπόν την ιστορία μου...

Το μήλο κατά πάσα πιθανότητα θα το πάρω τον Σεπτέμβρη με μια επιδότηση ενός γνωστού μου.

Ενας φίλος μου έρχεται από Αγγλία σε λίγο καιρό,και του ειπα να μου αγοράσει ένα bumper να μου το φέρει (και αν στραβωσει και δεν παρω το μηλο,κάπου θα δωσω την θηκη).Τώρα με τα free bumpers,ο φίλος μου θα μπορεί να πάει στο apple store,να την κρατησει και να πάρει πίσω τις 25 λίρες που στοίχιζε?

Η θα πρέπει να δείξει ότι την θέλει για το τηλεφωνο του?

Γιατί αν είναι έτσι μάλλον βιάστηκα και χάσαμε 30ευρώ...

• Απαντήσεις 17,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• ktsak

1057

• CarpeNoctum

1174

• zaharakis

1501

• soom

1462

http://www.engadget.com/2010/07/17/rim-co-ceos-pull-no-punches-responding-to-apples-antenna-statem/

'' Apple clearly made certain design decisions and it should take responsibility for these decisions rather than trying to draw RIM and others into a situation that relates specifically to Apple ''

φιλε Θανο ειναι εντελως αντιδεολογικο να βγαινεις σε ενα press conference και να αρχισεισ να ριχνεις βλεη δεξια-αριστερα απλα και μονο για να φυγεις την ρετσινια και την ευθυνη απο πανω σου!

Ειναι γεγονος που δεν αλλαζει με κανενα press conference με καμια ανακοινωση οτι το συγκεκριμενο σημειο που τοποθετηθηκε η αντεννα ειναι αστοχο. για αυτο αλλωστε δηλωσε οτι δεν ξερει και που θα ειναι η αντεννα στο επομενο τους μοντελο. Εμμεσα παραδεχτηκε οτι ειναι λαθος. Ειναι επισης φανερο οτι γνωριζαν το προβλημα απο πριν, για αυτο βγηκαν και τα bumper , για αυτο τα δινει και free τωρα. Και αυτο για μενα ειναι ανιπετρεπτο απο μια εταιρια που μου εμαθε το '' it just works ''

Πιστευω ομως οτι θα το φτιαξει και μελλοντικες παρτιδες δεν θα εχουν προβλημα. με τα σημερινα μοντελα δεν ξερω τι θα γινει...

@EOL

δεν νομιζω πως μπορει καποιος να σου απαντησει με σιγουρια. Ετσι κιαλλοιως οπως ειπε και ο θειος, η διαδικασια θα ξεκινησει απο Δευτερα. Δε λες στο φιλο σου καλυτερα να παει απο κει με το τιμολογιο και να ζητησει τα χρηματα ? Να δουμε τι θα του πουν. Φανταζομαι οτι δεν θα ειναι απαραιτητη η συνυπαρξη και του μηλου. Αλλα παλι ποιος ξερει ? Το πολυ πολυ να χασεις τα 30 ευρω :worry: Δοκιμασε το παντως ;)

Κωστας (Pterarxos)

Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων"  We Think Different 

http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png

Εγώ δεν στέκομαι σε ψυχολογικές αναλύσεις.

Για να καταλάβει κάποιος γιατί προτιμουμε προϊόντα της apple θα πρέπει πρώτα να τα δουλέψει για κάποιο διάστημα.

Αν κρίνει σύμφωνα με αυτά που βλέπει στα specs, σίγουρα θα γίνει πολέμιος γιατί σκέφτεται: πως είναι δυνατόν με τόσο φτωχά specs σε σχέση με τον ανταγωνισμό να μας τις παρουσιάζουν σαν τις καλύτερες συσκευές?

Λογικό είναι εφόσον δεν έχει δουλέψει μ αυτές να τις κρίνει με τον τροπο που θα συγκρινε ένα HTC μ ένα Motorola η ένα HP μ ένα ΑCER.

Από εκεί και πέρα για όσους προτιμούν τα προϊόντα της apple υπάρχει και η κατηγορία στην οποία ανήκω. Δεν κλείνουμε τα ματιά σε τυχόν λάθη και τακτικές.

Όπως θέλω η ομάδα μου να είναι καλή σε όλα και να κερδίζει δίκαια, το ίδιο θέλω από την εταιρεία που προτιμώ.

Και για να μην το πάμε μακριά εμένα μ εκνευριζουν περισσότερο όσοι υιοθετούν οποιαδήποτε απόφαση και τακτική της apple και δικαίωμα τους βέβαια όχι όμως να τα βάζουν με όσους δεν δέχονται την πραγματικότητα που θέλει να δώσει η εταιρεία.

Μιλώ γενικά και όχι για το πρόβλημα του iPhone4

Κανείς λοιπόν δεν είναι απόλυτα ορθός στον τροπο που βλέπει τα πράγματα.

Έχω εκνευριστει πολλές φορές με άτομα που κάνουν το άσπρο μαύρο μην τυχόν φανερωθει κανά ψεγαδι στην αγαπημένη τους εταιρεία..

Πριν λίγες μέρες είχα αναφερθει στο θέμα που προέκυψε με τις πιστωτικές που είχαν πρόβλημα.

Σε άλλο site παρουσιάστηκε άτομο που βρήκε αγορές στο app store τις οποίες δεν είχε κάνει αυτός και φυσικά κίνησε τις διαδικασίες.

Εμφανεστατο από που προήλθε γιατί η κάρτα του χρησιμοποιήθηκε μόνο για αγορές εφαρμογών.

Κι όμως το ίδιο άτομο που είχε αμφισβητήσει και την δική μου περίπτωση, ξαναχτύπησε.

Και πάλι τα εριξε αλλού στις τράπεζες κλπ.

Αυτή η αντομετοπιση είναι υγιής η μήπως το ίδιο παράλογη με την άλλη κατηγορία;

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

το :lol::lol:

Το ξερεις οτι εσενα σαγαπαω και ποτε δεν θα τσατιζομουν μαζι σου. Μπορει σε καποια πραγματα να διαφωνουμε, αλλα και σε πολλα συμφωνουμε. Και πανω απολα ειμαστε μεγαλα παιδια, και μπορουμε να συζηταμε με επιχειρηματα και στοιχεια σε κοσμιους τονους :D

Πτεραρχε μου τα αισθηματα ειναι αμοιβαια :D

Χρειαζόταν και εξακολουθεί να χρειάζεται φίλε μου Γιάννη. Ο μόνος τρόπος να γίνει κατανοητό από εκατομμύρια τεχνικά αδαών φίλων και πολέμιων, ένα εντελώς φυσικό φαινόμενο που ισχύει σε οποιαδήποτε αυτοφερόμενη τηλεπικοινωνιακή συσκευή, είναι να παρουσιάσεις τις πρακτικές επιδράσεις αυτού του φυσικού νόμου σε όσο μπορείς περισσότερες συσκευές.

Θα ήταν εντελώς ανώφελο να βάλεις έναν μηχανολόγο RF να εξηγήσει σε απλούς καταναλωτές πολύπλοκους φυσικομαθηματικούς όρους και νόμους. Κανείς δεν τα το ανταλαμβάνονταν και η αντίδρασή τους θα ήταν αναμενόμενα αρνητική. Τουλάχιστον έτσι δώθηκε τροφή για σκέψη και πειραματισμό, που πίστεψέ με στον πολύ και δικαιολογημένα αδαή κόσμο αποδεικνύει πολύ περισσότερα από ότι μια επιστημονική τεκμηρίωση.

Και μια και ασχολούμαι με το αντικείμενο, και τις τελευταίες ημέρες συγκεκριμένα με το iPhone 4, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως αν μπει κάποιος στην λογική της απλοϊκής σύγκρισης ακόμα και των αποτελεσμάτων του death grip, δύσκολα θα βρει smartphone που συμπεριφέρεται καλύτερα από το iPhone 4, ειδικά μάλιστα σε 3G και συνθήκες χαμηλού σήματος. :rolleyes:

Καλημέρα σε όλη την ωραία συντροφιά. :)

Θανο φιλε μου,με εχεις προβληματισει με τα λεγομενα σου.:O

λες τελικα να καταληξουμε στο 4αρι ?:confused:

εμενα παντως σαν συσκευη(τουλαχιστον απο μακρια),μου αρεσει πολυ.ειναι πολυ κομψο..αν η καμερα του αποδιδει τα αναμενομενα,τοτε μπορει να μπορεσω να συμβιβαστω με τα υπολοιπα μειον του,(μειον για μενα τουλαχιστον....) και να το παρω καποια στιγμη,για 2η παντα συσκευη...

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

@EOL

δεν νομιζω πως μπορει καποιος να σου απαντησει με σιγουρια. Ετσι κιαλλοιως οπως ειπε και ο θειος, η διαδικασια θα ξεκινησει απο Δευτερα. Δε λες στο φιλο σου καλυτερα να παει απο κει με το τιμολογιο και να ζητησει τα χρηματα ? Να δουμε τι θα του πουν. Φανταζομαι οτι δεν θα ειναι απαραιτητη η συνυπαρξη και του μηλου. Αλλα παλι ποιος ξερει ? Το πολυ πολυ να χασεις τα 30 ευρω :worry: Δοκιμασε το παντως ;)

Θα του πώ αν μπορεί να πεταχτεί να δούμε...

Τον ρώτησα αν είχε το γνωστό πρόβλημα,καθώς αυτός μόλις παρέλαβε το δικό του,και μου είπε πώς δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα...

Ούτε σήμα χάνει,ούτε κιτρινίλες,ούτε τίποτα...

Εγώ όμως για άλλο ανησυχώ...

Το iphone το υπολογίζουνε για εδώ κάπου στο τέλος Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη για κανονικές πωλήσεις και όχι του στυλ "τα δινουμε μονο στα συμβολαια" κτλ.Αν κάποιος το πάρει τότε,και δεν είναι ικανοποιημένος από την συσκευή του,θα μπορεί να την επιστρέψει στον γερμανο-vodafone-cosmote-πλαίσιο?

Τί αντιμετώπιση θα έχουν οι apple users στην Ελλάδα?

Εγώ ακόμα θέλω να δω τις διαμάχες που θα ξεσπασουν στους έχοντες iphone4 με ημερομηνία παραγωγής πριν και μετά τις 30 Σεπτεμβριου.

Δεν με απασχολεί πολύ,καθώς δεν θα εχω την δυνατοτητα καθε χρόνο να παίρνω το νέο iphone,αλλά σίγουρα θα είναι ένα ενδιαφέρον θέμα...

Τα χαιρετίσματα από έναν φοιτητη που κάνει μπάνια και χαίρεται που πέρασε όλα τα μαθηματα....:p:p:p

Καλημέρα σ όλους είμαι ακόμα δουλεία κ δε μπορώ να γράψω όσα θέλω κ γιαυτό με την σοβαρότητα που πάντα με διακρίνει θα σας αποκαλύψω το ασφαλέστερο συμπέρασμα της χθεσινής σύνεντευξης τύπου του Δουλειά1!!

We love zaharakis k ktsak!!!:respect::respect::respect:

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΜΙΧΑΛΗΣ Mesi.im abalos

dell 10" mac os X 10.6.4 "minimac" thanks to ktsak

the best thread in Myphone Περι ανεμων και υδατων για πρωην κατοχους HD και νυν iPhone Κάντε την παρέα μας πιο οικεία

[sIGPIC][/sIGPIC]

....................

Ι love all "Περι ανεμων και υδατων για πρωην κατοχους HD και νυν iPhone" members, οπως ειπε και ο "δουλειας" :p

Κωστας (Pterarxos)

Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων"  We Think Different 

http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png

Πτεραρχε μου τα αισθηματα ειναι αμοιβαια :

εμενα παντως σαν συσκευη(τουλαχιστον απο μακρια),μου αρεσει πολυ.ειναι πολυ κομψο..αν η καμερα του αποδιδει τα αναμενομενα,τοτε μπορει να μπορεσω να συμβιβαστω με τα υπολοιπα μειον του,(μειον για μενα τουλαχιστον....) και να το παρω καποια στιγμη,για 2η παντα συσκευη...

Δημήτρη αν το πάρεις δύσκολα θα μείνει δεύτερο.

Πρέπει να ξέρεις ότι έχουν αλλάξει πολλά από τον καιρό που άφησε το iPhone.

Σχεδόν γίνονται όλα και χωρίς JB. Αν όμως το κανεις JB, και δεν το πλακωσεις να του βάζεις ότι βρίσκεις μπροστά σου, παρά μόνο το χρησιμοποιείς για να κανείς ακόμα πιο απλά αυτά που θες, τότε δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Στο iPad δεν έχω κολλήσει κάπου. Μπορώ να επισυναψω, να αποθηκευσω, να κατεβασω από το Ίντερνετ ότι θέλω χωρίς περιορισμό και μάλιστα χωρίς jb.

To Leo το κρατάς γιατί όπως άρχισαν να παραδέχονται ακόμα και άτομα που έτρεξαν αμέσως στα desire και milestone, είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η HTC από άποψη ποιότητας κατασκευής και hardware.

Έπειτα μπορεί να σου καλύπτει τις γατζετικες ανησυχίες σου με τις συνεχείς βελτιώσεις.

Εγώ τουλάχιστον όταν αποφασίσω να πάρω κάτι άλλο θα το αφήσω στην γυναίκα μου, με την συμφωνία :D να μπορώ να φλασαρω και να κάνω τις δοκιμές μου.

Και φυσικά αν δέχεται να το χρησιμοποιήσει αποκλειστικά με ολοσωμη θήκη γιατί δεν θα αντεξω να βλέπω συμπεριφορά samsung:mad:

Αυτό το καημενο D880 με τις δυο sim, αν ξέρατε τι έχει τραβήξει δυο χρόνια τώρα.

Δεν πιστεύω να άντεχε άλλο τηλέφωνο.:lol:

Κάποιες φορές το βρίσκω στην καλαθουνα που βάζει η κόρη μου τα παιχνίδια της. Αφειστε τις άπειρες πτώσεις. Παρ όλα αυτά δεν έχει ούτε ένα σημάδι.

Τρομερή συσκευή και δεν καταλαβαίνει τίποτα από σήμα. Ήταν το μόνο ανάμεσα σε ΝΟΚΙΑ Ν71, HD1, iPhone 3G & 3GS, HD2 που δεν εχανε το σήμα στο προβληματικό σημείο του σπιτιού μου και διαρκώς μου την έλεγε γι αυτό.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....καλημέρααααα σε όλους:)

δεν τοποθετούμαι στο γνωστό θέμα, γιατί δεν έχω άποψη εξ ιδίας χρήσης. Όταν, όποτε και αν με το καλό το πάρω, θα πω και εγώ ότι έχω να πω.:)

Κατά τα άλλα παρακολουθώ ανελλιπώς την αγαπημένη μου παρέα, και μαθαίνω πολλά (βλ. Θάνο τον οποίο και ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου για την επιστημονική-τεχνική του τοποθέτηση).

Καλημέρα σας ξανά, και καλή δουλειά σε όσους δουλεύουν (και εγώ μέσα) και καλή ξεκούραση σε όσους κάθονται.:)

Λευτέρης

iPhone 3GS 32gb back in black

iPhone 4 32gb black, iPhone 4S 16gb black, samsung galaxy note,  iPhone 4S 16gb white, iPhone 5 64gb space grey, Hawai 5-0 P10 lite, iPhone 6 16gb gold, iPhone 8 64gb black

Καλησπέρα παιδιά και από εμένα. Φαίνεται πως οι αντιδράσεις από τις εταιρίες κατασκευής smartphone συσκευών έρχονται η μία μετά την άλλη. Στην ανακοίνωση της Nokia έρχεται να προστεθεί και η ανακοίνωση της RIM σχετικά με τις συγκρίσεις που πραγματοποίησε η Apple στις οποίες και συμπεριλήφθηκαν δικά της προϊόντα.

Το μόνο σίγουρο είναι ένα. Πως από εδώ και πέρα αλλάζει το τοπίο όσον αφορά τις προσωπικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις εταιρίας. Δεν ξέρω εάν το προσέξατε αλλά δεν νομίζω να είναι τυχαία η αναφορά του Jobs χθες στην Google σχολιάζοντας αρνητικά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς. ;)

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

Καλησπέρα παιδιά και από εμένα. Φαίνεται πως οι αντιδράσεις από τις εταιρίες κατασκευής smartphone συσκευών έρχονται η μία μετά την άλλη. Στην ανακοίνωση της Nokia έρχεται να προστεθεί και η ανακοίνωση της RIM σχετικά με τις συγκρίσεις που πραγματοποίησε η Apple στις οποίες και συμπεριλήφθηκαν δικά της προϊόντα.

Το μόνο σίγουρο είναι ένα. Πως από εδώ και πέρα αλλάζει το τοπίο όσον αφορά τις προσωπικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις εταιρίας. Δεν ξέρω εάν το προσέξατε αλλά δεν νομίζω να είναι τυχαία η αναφορά του Jobs χθες στην Google σχολιάζοντας αρνητικά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς. ;)

Κάποιες από αυτές δεν είναι οι ίδιες εταιρείες που την έπεσαν στην Apple πρώτες; Θυμίζω το ποστ στο μπλογκ της Nokia, τη διαφήμιση του Droid X (And most importantly, it comes with a double antenna design. The kind that allows you to hold the phone any way you like and use it just about anywhere to make crystal clear calls. You have a voice. And you deserve to be heard.) κλπ..

έχει διόρθωση το πρόβλημα γι'αυτο καθυστέρησε και η κυκλοφορία του λευκού iphone

το οτι θα δινει θήκες μεχρι τον σεπτεμβριο ειναι για να μην παραδεχθεί το λάθος γίνεται σιωπηλή ανάκληση οσα μοντέλα θα επιστρέφουν θα διορθώνονται μετα καινούργια που θα περνούνε

Καλησπέρες σ'όλους!

Με αφορμή το σχόλιο του Αλέξανδρου περι της "κουτσής Μαρίας",αλλα και προσωπικής εμπειρίας απο γνωστούς που προσπαθούσαν να με πικάρουν,γνωρίζοντας τη συμπαθειά μου στο Iphone,έκατσα και το φιλοσόφισα λίγο.

Κατ'αρχάς πιστεύω οτι ακόμα και τ'αρνητικά σχόλια μέχρι ένα βαθμό είναι αποδεκτά στα πλαίσια του σύγχρονου καταναλωτικού οπαδισμού.Ακόμα κι έτσι όμως όταν δεν υπάρχει γνωσιακό υπόβαθρο και επιστημονική τεκμηρίωση,κάποια σχόλια απλά δεν μπορείς να τα πάρεις στα σοβαρά.Μου θυμίζουν λίγο και τ' αυτοκινητιστικά στερεότυπα του στυλ "τα ιταλικά χαλάνε","τα γερμανικά δε στρίβουν" κτλ.

Κι επειδή δεν γίνεται να σπουδάσουμε όλοι μηχανολογοι/ηλεκτρονικοί overnight,θα πρέπει είτε να εμπιστευτούμε τους ειδικούς επιστήμονες,είτε να εξετάσουμε τα γεγονότα.Και τα γεγονότα,τουλάχιστον αυτά που περιγράφονται απο τα επίσημα στοιχεία της Apple και της AT&T(που δημοσιεύτηκαν χθες) τοποθετούν το "πρόβλημα" σε διαφορετικές διαστάσεις απ'οτι οι διάφοροι ιστότοποι/fora.Φυσικά δεν προτείνω να υιοθετούμε άκριτα ο,τι μας σερβίρει η κάθε Apple,αλλα κι απο την άλλη που και που να μεταχειριζόμαστε και το ξυράφι του Όκκαμ και μην προσπερνάμε το προφανές συμπέρασμα.

Εγώ θα περιμένω λίγο.Δίνω βαρύτητα στην προτροπή του Jobs να επιστραφούν οι προβληματικές συσκευές με πλήρες refund.Είναι μια κίνηση της οποίας της οποίας οι συνέπειες θα δείξουν που κινείται ποσοτικά η πραγματική δυσαρέσκεια των πραγματικών χρηστών.

Τουλάχιστον έτσι τους δίνεται μια πρώτης τάξης ευκαιρία να "κοροιδέψουν" κι οι ίδιοι την Apple:δε θα χουν ξοδέψει τίποτε και θα τους μείνει και το τζάμπα bumper. ;)

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

φιλε Θανο ειναι εντελως αντιδεολογικο να βγαινεις σε ενα press conference και να αρχισεισ να ριχνεις βλεη δεξια-αριστερα απλα και μονο για να φυγεις την ρετσινια και την ευθυνη απο πανω σου!

Άκομψο Χριστόφορε ίσως να είναι, εξίσου όμως θα μου επιτρέψεις να πως πως το βρίσκω πρακτικά χρησιμότατο. Καθημερινά λόγω εργασίας, και δεν μιλώ για κινητά, αντιμετωπίζω ανθρώπους που δεν γνωρίζουν από τεχνικά και δεν είναι αναγκασμένοι άλλωστε. Όμως όλοι αυτοί έχουν "άποψη" που πολύ συχνά έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την τεχνική πραγματικότητα. Αυτού του είδους το κοινό δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις με τεχνικές τεκμηριώσεις, καθώς ο σκεπτικισμός, η προκατάληψη σε συνδυασμό με την άγνοια τους καθιστά κουφούς και τυφλούς απέναντι στην όποια τεχνική πραγματικότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα απτό και κατανοητό παράδειγμα είναι ότι καλύτερο για να αντιληφθούν τι ακριβώς ισχύει και τι όχι.

Έτσι δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση η προσέγγιση της Apple. Άλλωστε δύο ημέρες πριν τον ίδιο τρόπο διάλεξα και εγώ για να εκφράσω εδώ στο forum τις διπιστώσεις μου. Και εγώ προτιμώ να μιλώ με λόγους σήματος, preamp attenuation κλπ, αλλά ούτε κατανοητά γίνονται από όλους ούτε ένα forum πόσο δε μια press conference είναι δόκιμος χώρος για τεχνικές γνωματεύσεις, ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα ως συνήθως δύστπιστο κοινό. Έτσι μια απλή πειραματική δοκιμή που και ο πιο άπειρος χρήστης μπορεί να επαναλάβει μόνος του, είναι η καλύτερη απόδειξη αυτών των βαρετών τεχνικών γνωματεύσεων.

Για το συγκεκριμένο "πρόβλημα" του death grip, και την πιθανότητα βελτιωμένης έκδοσης και τα σχετικά αυτά που έχω να πω παίρνοντας απόλυτα το ρίσκο να αποδειχτώ λάθος είναι τα παρακάτω.

Είμαι πέρα για πέρα βέβαιος πως δεν πρόκειται να βγει διορθωμένη έκδοση, γιατί απλά δεν γίνεται. Δεν γίνεται με software για ευνόητους λόγους, και κανείς λογικός άνθρωπος δεν περιμένει αλλαγή σχεδίασης, αλλαγή μονάδων παραγωγής, αλλαγή υλικών και το σημαντικότερο έγκριση των αλλαγών από την FCC, όλα αυτά να πραγματοποιηθούν σε χρόνο μικρότερο των 6-7 μηνών χωρίς σε αυτά να συνυπολογίζουμε τις εγκρίσεις από μετόχους, διοικητικά συμβούλια και τις λοιπές εσωτερικές διεργασίες.

Στοιχηματίζω πως όταν σε ένα χρόνο παρουσιαστεί το iPhone 5, ότι αλλαγή ή βελτίωση και αν έχει ενσωματώσει η Apple σε αυτό, δεν πρόκειται να εμποδίσει ακόμα περισσότερους από όσους φέτος επικριτές να δουν την ίδια ή και μεγαλύτερη πτώση της λήψης λόγω "death grip". Και αυτό γιατί στην καταναλωτική βιομηχανία και ειδικά σε αυτή της καταναλωτικής τεχνολογίας όλοι μας ξέρουμε πως αν έστω και μια φορά "σου βγει το όνομα" εκατομμύρια δύσπιστων πολέμιων και μη είναι σε θέση μάχης για να κρίνουν υπαρκτά και ανύπαρκτα προβλήματα. Το είδαμε να συμβαίνει σε πολλά προϊόντα της Microsoft, της Apple και κάθε επιτυχημένου κατασκευαστή, γιατί να μην το δούμε και σε αυτή την περίπτωση;

Επιπλέον είμαι απολύτως βέβαιος πως στο iPhone 5 θα επαναληφθεί η ίδια ιστορία με το death grip, όχι εκ μέρους της Apple αλλά των επικριτών της, για έναν απλούστατο λόγο. Γιατί θα εξακολουθεί να υπάρχει "death - grip" ή όπως διάολο ονομάζεται μέχρι τότε. Όπως θα υπάρχει, θα παρατηρείται και θα σχολιάζεται ως μέτρο σύγκρισης σε κάθε τηλέφωνο οποιουδήποτε κατασκευαστή κυκλοφορήσει από τώρα και στο εξής. Ο κόσμος, άσχετοι με τα τεχνικά ως επί το πλείστον, έμαθαν ένα νέο πρακτικά μετρήσιμο φυσικό νόμο που διέπει κάθε συσκευή, και ως συνήθως με μεγάλη τους χαρά θα τον χρησιμοποιούν ως κριτήριο έστω και αν δεν κατέχουν ή καταλαβαίνουν λέξη από την επιστημονική του υπόσταση.

Είμαι πέρα για πέρα βέβαιος πως αυτή τη στιγμή που σας ταλαιπωρώ με την πολυλογία μου, εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες κάθε κινητού "ζουλούν" τις συσκευές τους με το μάτι στραμένο στις μπάρες του S-meter. Στο σύνολό τους σχεδόν θα διαπιστώσουν το αναμενώμενο, πως η πτώση της λήψης, και σε συνθήκες 3G και χαμηλού σήματος ακόμα και η διακοπή της επικοινωνίας, παρουσιάζεται και στις δικές τους συσκευές. Να μαντέψω τι θα συμβεί στην συνέχεια; Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αποκτήσουν iPhone θα το αποσιωπήσουν αλλά θα συνεχίσουν σιωπηλά να ζουλούν συσκευές στο μέλλον. Κάποιοι φανατικοί υποστηρικτές της Apple θα γυρίσουν ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους στο YouTube παρουσιάζοντας τις "χειρότερες" ανταγωνιστικές συσκευές, και οι γνωστοί - άγνωστοι "δημοσιογραφίσκοι" του web θα βρουν ευκαιρία να γεμίσουν κατεβατά με συμπεράσματα και αναμεταδόσεις των αναμεταδόσεων και δεκάδες "ΜΑΤΙ" (μία-από-τα-ίδια) άρθρα που θα αποτελέσουν μέσω των search engines κράχτη για τα blog τους επιδιώκοντας το κατιτίς τους από τα ads.

Να προσθέσω σε όλους αυτούς, και εκείνους που ως σύγχρονοι Tesla θα "εφεύρουν" απίστευτες λύσεις στο "death-grip" που στο σύνολό τους θα προκαλέσουν την λογική και την υπομονή μας στο μέλλον. Τελειώνοντας λοιπόν την πολυλογία μου, και συγχωρήστε με γι'αυτήν, θα το ξαναπώ. Το death grip ή για να είμαι ακριβής τα αποτελέσματά του υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Οι φυσικοί νόμοι δεν αλλάζουν και ο αγώνας για συμπαγείς, μικρές και όμορφες συσκευές δεν επιτρέπει σωστά κατασκευασμένες, με ορθά τοποθετημένες κεραίες που θα μείωναν το φαινόμενο σε μεγάλο βαθμό, χωρίς και πάλι να το εξαλείψουν.

Και αντί κάποιοι καλοθελητές όπως π.χ. η Nokia να μας μιλούν για το μεγαλείο της τεχνικής τους υπεροχής σε θέματα RF, ας μπουν στον κόπο να εξηγήσουν και σε εμένα και κάθε τεχνικό ανά τον κόσμο, γιατί ενώ κατά τους ισχυρισμούς τους σωστά τοποθετούν τις κεραίες τους σε αθωράκιστο πλαστικό cage, δεν φροντίζουν να θωρακίσουν σε ημιαγώγιμο ή μεταλλικό shield frame την υπόλοιπη συσκευή, αφήνοντας τόσο τον ψηφιακό θόρυβο να παρεμβάλει το RF circuit, όσο και το αρμονικό EFI των πολυδονητών των backlit να κάνει το ίδιο στο υπόλοιπο κύκλωμα, όσο και τις εξωτερικές detuning πηγές να εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα για τις συσκευές τους; Το έκαναν σωστά στο παρελθόν με εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά λόγω μιας "πλαστικοποιημένης" οικονομίας έκοψαν την "κακιά" συνήθεια φορτώνοντας στον κόκκορα κατασκευαστικούς κανόνες που ίσχυαν και ισχύουν.

Και στο κύριο ερώτημα τώρα για να απαντήσω στον φίλο μου το Δημήτρη που ρωτά.

Θανο φιλε μου,με εχεις προβληματισει με τα λεγομενα σου. Λες τελικα να καταληξουμε στο 4αρι ?:confused:

Δημήτρη παντογνώστης δεν είμαι, ούτε προφήτης, ούτε πωλητής iPhone, ούτε όπως ξέρεις φίλος της Apple. Ούτε και μέσα σε τρεις - τέσσερεις ημέρες μπορεί κάποιος να βγάλει απόλυτα συμπεράσματα. Όμως ένα έχω να πω και η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να μοιραστεί μαζί μου τις μέχρι στιγμής διαπιστώσεις μου. Γνωρίζω όσο και εσύ πολλούς παλαιούς και ανακαλύπτω συνεχώς άλλους νέους λόγους για να μην αγοράσει κάποιος το iPhone 4. Όμως κατά την ταπεινή μου τεχνική άποψη το σήμα και το "death-grip" δεν είναι ένας από αυτούς. :)

Edited by foxx
Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω!

Είμαι πέρα για πέρα βέβαιος πως αυτή τη στιγμή που σας ταλαιπωρώ με την πολυλογία μου, εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες κάθε κινητού "ζουλούν" τις συσκευές τους με το μάτι στραμένο στις μπάρες του S-meter. Στο σύνολό τους σχεδόν θα διαπιστώσουν το αναμενώμενο, πως η πτώση της λήψης, και σε συνθήκες 3G και χαμηλού σήματος ακόμα και η διακοπή της επικοινωνίας, παρουσιάζεται και στις δικές τους συσκευές.

Δηλαδη Θανο πιστευεις οτι μ αυτην την κεραια εχει τις ιδιες επιπτωσεις στην απωλεια σηματος με ολα τα αλλα τηλεφωνα που αναφερθηκαν;

Γιατι αν ειναι ετσι θα επρεπε και εκεινα να χανουν κλησεις στα δυσκολα κατι που δεν συμβαινει ομως.

Κακα τα ψεματα αν δεν υπήρχε καπνος δεν θα υπήρχε και φωτια.

Το προβλημα μπορει να μην ειναι τοσο σοβαρο οσο θελουν να το παρουσιασουν καποιοι, αλλα ειναι υπαρκτο και η χρηση του iphone4 χωρις θηκη, θα δωσει χαμενες κλησεις σε δυσκολα σημεια εκει που αλλες συσκευες το ξεπερνουν ισως με καπως κακη ποιοτητα συνομιλιας.

Νομιζω οτι ειναι διαφορετικο αυτο που γραφω παραπανω απο το να λεμε οτι δεν παρουσιαζει διαφορετικη συμπεριφορα σε σχεση με τα υπολοιπα.

Πριν αρκετο καιρο μη γνωριζοντας ολα αυτα τα θεματα απορουσα με την συμπεριφορα των συσκευων μου στο γραφειο του σπιτιου μου.

Οταν η συσκευη μου (κυριως το iphone) το ειχα πανω στο γραφειο, δεχομουν κανονικα sms αλλα οταν καποιος με καλουσε μολις το χουφτωνα, αν δεν ετρεχα αμεσως προς την μπαλκονοπορτα, εχανα την κληση. Τωρα ξερω το γιατι.

Ομως εκει η συμπεριφορα ηταν σχεδον ιδια με ολες τις συσκευες.

Τωρα εχουμε το επιμαχο σημειο της ενωσης των δυο κεραιων που αν το αποφυγει κανεις ειτε με διαφορετικο πιασιμο ειτε με καταλληλη θηκη, θα εχει καλυτερο σημα απο τον ανταγωνισμο.

Αυτη ειναι η αληθεια κατα την γνωμη μου.

Ναι υπαρχει προβλημα, αλλα απο συγκεκριμενη αιτία η οποια χρειαζεται ειδικη μεταχειριση για να μην δημιουργησει προβληματα σε δυσκολες περιπτωσεις.

Το οτι ολοι βαζουμε θηκη, και αυτοματως λυνεται το προβλημα, δεν κανει παραλογη την αγορα της συσκευης απ οσους την προτιμουν, αφου δεν θα εχουν προβλημα.

Ομως ειναι λογικη και η αντιδραση καποιων αλλων να μην ανεχονται να δωσουν τοσα χρηματα και να πρεπει να πρεπει δεχθουν ιδιαιτερους τροπους χρησης.

Ξανα εγραψα χθες οτι εγω θα το αγοραζα εφοσον κυκλοφορουσε στην χωρα μας και ημουν σιγουρος οτι με το παμπερ δεν θα συνατησω προβλημα.

Δεν ειναι λιγες οι φορες που ανεχομαστε κατι χαρη αλλων πρωτερηματων. Μαλλον συμβαινει παντα σε καθε αγορα μας.

Στην περιπτωση του ipad δεχθηκα την ελειψη καμερας, την μικρη ραμ, χαρη στα τοσα συν που εχει η συσκευη. Το ιδιο και με τα ελατωματα του HD2.

Απλα τωρα εχουμε μια χαζη γκελα, που αν ειχε μελετηθει πιο σοβαρα, δεν θα υπήρχε.

Αυτο ειναι που κανει τα πραγματα χειροτερα.

Κάποιες από αυτές δεν είναι οι ίδιες εταιρείες που την έπεσαν στην Apple πρώτες; Θυμίζω το ποστ στο μπλογκ της Nokia, τη διαφήμιση του Droid X (And most importantly, it comes with a double antenna design. The kind that allows you to hold the phone any way you like and use it just about anywhere to make crystal clear calls. You have a voice. And you deserve to be heard.) κλπ..

Δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό αλλά πιστεύω να συμφωνείς πως άλλο πράμα η διαφήμιση - να σου θυμίσω και τις διαφημίσεις της Apple εναντίον των PC αλλά και στον τομέα των συσκευών κινητής τηλεφωνίας με το βατόμουρο και το μήλο - και άλλο πράμα όταν γίνεται μία σύγκριση στα πλαίσια μιας συνέντευξης τύπου με τουλάχιστον αμφισβητήσιμες συνθήκες διεξαγωγής των πειραμάτων.

Και για να μην παρεξηγηθώ, να αναφέρω πως η άποψη του Θάνου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Δεν εστιάζω τόσο στο κατασκευαστικό η μη σφάλμα (πείτε το όπως θέλετε) της Apple να δώσει φόρα παρτίδα το weak spot της κεραίας σε άμεση επαφή με το ανθρώπινο σώμα αλλά δεν μπορώ και να μην καυτηριάσω την λογική ότι αφού συμβαίνει σε όλους πρέπει να συμβαίνει και σε εμάς στον ίδιο ή μεγαλύτερο βαθμό. Οι νόμοι της φυσικής είναι αδιαμφισβήτητοι όπως επίσης και αδιαμφισβήτητη είναι και η εμπειρία χρήσης. Δεν είδα κανένα όταν πρωτοβγήκε το iPhone 2G ή το 3G ή το 3GS να κάνει λόγο για το συγκεκριμένο φαινόμενο. Βεβαίως υπήρχε και τότε φαινόμενο death grip και θα υπάρχει και στο μέλλον εάν δεν αλλάξουν τα υλικά κατασκευής η ο τρόπος μετάδοσης των ραδιοκυμάτων. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δείχνοντας ένα video με ένα χέρι να κρατάει ένα τηλέφωνο μπορούμε να εξισώσουμε όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει πλέον ένα smartphone. Και όταν αναφέρομαι σε ποιότητα υπηρεσιών όπως καταλαβαίνεις δεν κάνω λόγο για το ποσοστό των dropped calls που ούτως η άλλως είναι αμελητέο ακόμα και στα -120dbm λόγω της σαφώς καλύτερης ευαισθησίας λήψης αλλά αναφέρομαι στο κομμάτι του data και της πρόσβασης σε δίκτυα δεδομένων υψηλών ταχυτήτων. Εκεί για μένα παίζεται το παιχνίδι. ;)

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

Δηλαδη Θανο πιστευεις οτι μ αυτην την κεραια εχει τις ιδιες επιπτωσεις στην απωλεια σηματος με ολα τα αλλα τηλεφωνα που αναφερθηκαν;

Κώστα μου ότι σου λέω δεν είναι θέμα του τι πιστεύω αλλά του τι βλέπω, μετρώ ή διαπιστώνω σε συγκεκριμένα δίκτυα και συνθήκες, και δεν είναι τωρινές διαπιστώσεις. Όταν πρωτακούστηκε το θέμα με το death grip πριν εβδομάδες που δεν είχα ακόμα το iPhone 4 η πρώτη μου σκέψη ήταν "τώρα το ανακάλυψαν"; :lol:

Δεν ξέρω γιατί κόλλησε ο κόσμος στην εξωτερική κεραία του iPhone 4 αλλά ότι συσκευή από τηλέφωνο μέχρι router και από handheld ασύρματο μέχρι gps ή tracker κλπ έχω πιάσει στα χέρια μου τα χρόνια που ασχολούμε και εργάζομαι στο χώρο έχει την ίδια συμπεριφορά και κανείς που γνωρίζει δεν δίνει σημασία καθώς είναι γνωστή και εντελώς αναμενόμενη. :)

Edited by foxx
Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω!

Δημήτρη αν το πάρεις δύσκολα θα μείνει δεύτερο.

Πρέπει να ξέρεις ότι έχουν αλλάξει πολλά από τον καιρό που άφησε το iPhone.

Σχεδόν γίνονται όλα και χωρίς JB. Αν όμως το κανεις JB, και δεν το πλακωσεις να του βάζεις ότι βρίσκεις μπροστά σου, παρά μόνο το χρησιμοποιείς για να κανείς ακόμα πιο απλά αυτά που θες, τότε δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Στο iPad δεν έχω κολλήσει κάπου. Μπορώ να επισυναψω, να αποθηκευσω, να κατεβασω από το Ίντερνετ ότι θέλω χωρίς περιορισμό και μάλιστα χωρίς jb.

To Leo το κρατάς γιατί όπως άρχισαν να παραδέχονται ακόμα και άτομα που έτρεξαν αμέσως στα desire και milestone, είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η HTC από άποψη ποιότητας κατασκευής και hardware.

Έπειτα μπορεί να σου καλύπτει τις γατζετικες ανησυχίες σου με τις συνεχείς βελτιώσεις.

Εγώ τουλάχιστον όταν αποφασίσω να πάρω κάτι άλλο θα το αφήσω στην γυναίκα μου, με την συμφωνία :D να μπορώ να φλασαρω και να κάνω τις δοκιμές μου.

Και φυσικά αν δέχεται να το χρησιμοποιήσει αποκλειστικά με ολοσωμη θήκη γιατί δεν θα αντεξω να βλέπω συμπεριφορά samsung:mad:

Αυτό το καημενο D880 με τις δυο sim, αν ξέρατε τι έχει τραβήξει δυο χρόνια τώρα.

Δεν πιστεύω να άντεχε άλλο τηλέφωνο.:lol:

Κάποιες φορές το βρίσκω στην καλαθουνα που βάζει η κόρη μου τα παιχνίδια της. Αφειστε τις άπειρες πτώσεις. Παρ όλα αυτά δεν έχει ούτε ένα σημάδι.

Τρομερή συσκευή και δεν καταλαβαίνει τίποτα από σήμα. Ήταν το μόνο ανάμεσα σε ΝΟΚΙΑ Ν71, HD1, iPhone 3G & 3GS, HD2 που δεν εχανε το σήμα στο προβληματικό σημείο του σπιτιού μου και διαρκώς μου την έλεγε γι αυτό.

Κωστη δυσκολο το βλεπω τελικα με αυτα που διαβαζω..αλλα μου αρεσει το τιμημενο..ειναι πανεμορφο...

Ι love all "Περι ανεμων και υδατων για πρωην κατοχους HD και νυν iPhone" members, οπως ειπε και ο "δουλειας" :p

Καλημέρα σ όλους είμαι ακόμα δουλεία κ δε μπορώ να γράψω όσα θέλω κ γιαυτό με την σοβαρότητα που πάντα με διακρίνει θα σας αποκαλύψω το ασφαλέστερο συμπέρασμα της χθεσινής σύνεντευξης τύπου του Δουλειά1!!

υπαρχει ενα κλιμα...πως να το πω..."ειμαστε μια ωραια ατμοσφαιρα":lol:

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

@foxx

δεν μπορει το προβλημα να ειναι το ιδιο που εχει το bb9700 , το 3gs... τα εχω διπλα μου τα δυο τηλεφωνα, στο ιδιο γραφειο, με τον ιδιο παροχο, και ομως μονο το iphone 4 πεφτει σε no service. μερικα πραγματα δεν ειναι ασπρα η μαυρα. Το προβλημα που εχει το 4αρι ειναι σε μεγαλυτερο βαθμο απο οποιοδηποτε αλλο! και για το 3gs εγινε θεμα αλλα οχι τοσος ντορος!! δηλαδη παλαβοι ειμαστε που φωναζουμε....;

Καλησπερα, για 3gs ποιο app για gps ειναι καλο και αξιοπιστο?

Σου προτείνω το Navigon! Κανένα πρόγραμμα δεν είναι τέλειο από πλευράς χαρτών αλλά και συμπεριφοράς κατά την χρήση αλλά μπορώ να πω πως το Navigon είναι το πιο αξιόλογο.

Ρίξε και μια ματιά στο αντίστοιχο θέμα : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=247376&highlight=gps+navigation

Edited by DjArte

ειναι κριμα ενα κινητο με τετεια ποιοτητα κατασκευης ,υλικα απιστευτα και τελειο φινιρισμα να εχει ενα τοσο σημαντικο προβλημα.

οπως και να εχει η εταιρια εχει κανει πολλα λαθη αλλα τουλαχιστον προσπαθει να ειναι τιμια με την πελατεια της πραγμα που ,πρεπει να αναγνωρισουμε ,δεν κανει καμμια αλλη.

απο εκει και περα οποιος θελει το δινει πισω ή αγοραζει θηκη αλλα αυτο το μετρο στην Ελλαδα δεν νομιζω να εφαρμοστει ΠΟΤΕ.

ΟΛΟΙ οι παροχοι ειναι ΓΤΠ εντελως και δεν υπαρχει η εννοια του after sales στην Ελλαδα παρα μονο σε συγκεκριμενα προιοντα και σιγουρα οχι σε κινητα.

αρα ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΑ ΠΟΤΕ.

απο εκει και περα περιμενω την revB εκδοση (αυτο μου θυμιζει πολυ ΜΒΑir) μετα την 41η εβδομαδα του Σεπτεμβρη...και εννοειται αγορα απο apple store uk ή Italia... για να ειμαστε καλυμενοι πληρως,....

Δημήτρης

XS Max 512gb.

Εαν το παρει καποιος απο Ελλαδα, μπορει να το γυρισει σε apple store στην Αγγλια;

Επισης γιατι το δεσατε κομπο οτι "sony" και καλα θα βγαλει revB η apple;

Εχασα κανενα επεισοδιο?

After September 30th, is it because after then you expect people to buy a free case?

Steve Jobs: It’s so we can reevaluate this in September, I have no idea what solutions may come up.

Samsung S21 Ultra

• The title was changed to Περί... Apple products γενικότερα
  • The topic was unpinned
  • The topic was pinned