Jump to content

Πνίγηκε το Nexus 4 μου.

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά από μια βουτιά στην λεκάνη της τουαλέτας έσβησε μόνο του.

Το έβαλα 2 μέρες σε δοχείο με ρύζι και κατα διαστήματα έβαζα το δοχείο πάνω στο καλοριφέρ.

Παρόλα αυτά δεν ανοίγει. Μόλις συνδέω τον φορτιστή αναβοσβυνει ένα κόκκινο led που βρίσκεται στην θέση του home.

Λογικά είναι βραχυκυκλωμένο.

Ξέρετε αν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει αν ανοιχτεί σε κάποιο μαγαζί επισκευών και καθαριστεί εσωτερικά με κάποιο αντιοξειδωτικο σπρέι?

Υπάρχει αξία σαν ανταλλακτικά πχ οθόνη και κέλυφος η μήπως η οθόνη έχει καταστραφεί;

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

κωστα κανε μια δοκιμη και πηγαινε το για σερβις σε καποιο καταστημα ας πουμε γερμανο.. αυτοι θα το στειλουν για επισκευη... θα σου πουνε ποσα χρηματα για να το φτιαξουν... θα σου ζητησουνε απο 50+ πες τους οτι δε θελεις κ να στο γυρισουν πισω ΥΠΡΧΕΙ πιθανοτητα οταν ερεθι πισω να δουλευει... καντο και λιγο με κανα πιστολακι οχι απο πολυ κοντα.

S10+ <3

Nokia 6110, Motorola startac, Ericsson t10s,Nokia 3330

Sony Ericsson T68i , sagem my v-75, Sony Ericsson k800i, Nokia n82, Motorola a1200, lg ku990i, sony Ericsson satio, Nokia n8, lg optimus 2x,Samsung galaxy s3, galaxy note 2,note 3, note 4, lg g3, huawei p8lite, s7 edge , s8+, s9+, s10+

Το έκανα κι αυτό. Δεν θα το πάω στην LG δεν συμφέρει αλλαγή πλακέτας κλπ.

Θα δοκιμάσουμε με σπρέι και βλέπουμε.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Επιδημία επεσε; Χθες και η γυναίκα μου έριξε το δικό της OG, στη τουαλετα! Ακόμη δεν το έχω δοκιμασει. Το έχω και εγώ μέσα σε ρύζι και πάνω στο καλοριφερ από χθες. Έχει παραπάνω από 24 ώρες, λέτε να κάνω καμιά απόπειρα ή να το αργίσω και αλλο?

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Εγώ θα ρωτήσω μετά και από το post του fanatikou, ακόμη και στην τουαλέτα με το κινητό?

Ελπιζω να ξερεις οτι η ερωτηση σου ειναι ρητορικη.....

Οταν ελεγαν οτι η τεχνολογια θα εισχωρησει παντου αυτο ακριβως εννοουσαν.

Ελπιζω να ξερεις οτι η ερωτηση σου ειναι ρητορικη.....

Οταν ελεγαν οτι η τεχνολογια θα εισχωρησει παντου αυτο ακριβως εννοουσαν.

αν δεν παίξεις λίγο flappy bird να χαλαρώσεις εκεί, τότε που?? :p

Εμένα πήγε να δείξει την εικόνα της μπαταρίας στην οθονη καθώς το έβαλα σε φόρτιση αλλά το έχασε και μένει μονο το φωτάκι που αναβοσβήνει.

Δεν νομίζω οτι υπάρχει γιατρειά.

Σε δύο 24ωρα μεσα σε ρυζι και με το καλοριφέρ δεν υπάρχει περίπτωση να μην στεγνώσει.

Το θέμα είναι το βραχυκύκλωμα οταν έρχονται τα κυκλώματα σε επαφή με το νερό.

Επίσης η μπαταρία παθαίνει πλάκα.

Ειχε ρίξει η κόρη μου νερο στο λαπτοπ της και το μονο που χάλασε ήταν η μπαταρία.

Θα το πάρω στην Ελλάδα οταν έλθω και θα το πάω σε κάποιον να δοκιμάσει με αλλη μπαταρία.

Όπως είπα συσκευές unibody χωρίς αδιαβροχοποιηση, αν πέσουν στο νερό είναι τελειωμένες.

Νίκο αυτό θα κάνω αλλά όχι μόνος μου.

ΟΚ εγώ θα το αφήσω άλλο ένα 24ώρο μέσα στο ρύζι. Επειδή το άνοιξα όμως, η μπαταρία είναι σίγουρα off. Έχει φουσκωσει! Μαμωτο, ίσως να έφταιξε ότι δεν είναι αφαιρουμενη και μέχρι να το ανοίξω είχε γίνει η ζημια!

Αυτό με το οινόπνευμα πως το εννοείτε; Τι κάνουμε δηλαδη;

Απλά να διευκρίνησω, τώρα που το θυμήθηκα, ότι όταν το άνοιξα και πριν το βάλω στο ρυζωτο(!), το είχα πλακώσει με ένα blower που έχω και καθαρίζω τα pc.

Μακάρι να την γλυτώσω με μια μπαταρία μονο!

Τώρα που το σκέφτομαι όμως, το οινόπνευμα δεν θα προκαλέσει ζημιά στις ταινίες διπλής όψης που έχει μέσα το κινητο? Είδα, έχει κάμποσες σε διάφορα σημεία.

Σόρρυ, κιόλας που μπήκα και εγώ έτσι σφήνα στο θεμα αλλά ήταν φοβερή η σύμπτωση και ούτως ή άλλως θα άνοιγα νέο.

Edited by fanatikos

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

@fanatikos

Καλά έκανες να κλαίμε παρέα.

Η μπαταρία σίγουρα τα φτύνει πρώτη απο το βραχυκύκλωμα.

Νομίζω πως δεν θα σε συμφέρει να το φτιάξεις. Ta board συνήθως έχουν κανα 200άρι. Μάλον θα πρέπει να δείς για το Nexus 5 το οποίο αν σου πούν τόσο για το Board με 330€ πέρνεις αυτό. Ελπίζω μόνο να σου είχε τελειώσει η εγγύηση! Κάνε τις δοκιμές σου οστόσο. Μπορει και να ανοίξει. Αν μπορούσες επι τοπου να βγάλεις τη μπαταρία μπορεί και να το έσωζες.

Νομίζω πως δεν θα σε συμφέρει να το φτιάξεις. Ta board συνήθως έχουν κανα 200άρι. Μάλον θα πρέπει να δείς για το Nexus 5 το οποίο αν σου πούν τόσο για το Board με 330€ πέρνεις αυτό. Ελπίζω μόνο να σου είχε τελειώσει η εγγύηση! Κάνε τις δοκιμές σου οστόσο. Μπορει και να ανοίξει. Αν μπορούσες επι τοπου να βγάλεις τη μπαταρία μπορεί και να το έσωζες.

Θα διαθέσω χρήματα μόνο αν λειτουργεί και χρειάζεται μόνο μπαταρία. Υπάρχει περίπτωση να βραχυκύκλωσε μόνο η μπαταρία. Δεν πρόλαβε να μπει πολυ νερό μέσα και το βάλαμε σχεδόν αμέσως στο ρύζι και στο καλοριφέρ.

Κωστα πηρες iphone;

Το έχω παραγγείλει. Έδωσα το S4 στην σύζυγο γιατί δεν θέλω να το πουλήσω επειδή είναι φοβερό τηλέφωνο.

Το iPhone το παίρνω για να κάνω θεραπεία με συσκευή ποιοτικών υλικών. :)

Με τιμή στα 550 ευρώ αξίζει η αγορά του τώρα που θα δοθεί και η 7.1

Για δουλειά εχω το note 8 φυσικά.

Να πω για το πνιγμενο nexus, οτι το προσπάθησα παλι τώρα και κάποια στιγμή έβγαλε το λογότυπο της Google αλλά δεν ξεκίνησε.

Ξανα επέστρεψε στο κόκκινο led που αναβοσβήνει.

Θα το αφήσω στον φορτιστή κανα δυο ώρες και βλέπουμε.

Edit

Μετά απο πολλές δοκιμές bootαρισε. Η μπαταρία έδειχνε πλήρως φορτισμένη.

Η οθόνη πάνω δεξιά έχει κατι σημάδια όπως οταν βραχεί κάποιο χαρτί. Φαίνονται μονο σε ανοιχτό φόντο.

Το touch λειτουργούσε μια χαρα και οι εφαρμογές άνοιγαν κανονικά μέχρι που επιχείρησα να ανοίξω το YouTube. Εκεί έκλεισε και δεν ανοίγει. Κάποιες φορες εμφανίζει το λογότυπο της Google αλλα δεν bootαρει.

Ξέχασα να πω οτι η κάμερα ενω δείχνει οτι βγάζει την φωτογραφία, δεν την αποθηκεύει πουθενά.

Πιστεύω οτι η οξείδωση δεν αφήνει να λειτουργήσει ομαλά και γι αυτό κάποιες στιγμές δουλεύει και κάποιες όχι.

Θα το δώσω να το περάσουν με spray αλκοολης να καθαρίσουν οι επαφές και βλέπουμε. Δεν πιστεύω οτι θα γίνει ποτέ σωστό τηλέφωνο. Απλά ελπίζω οτι ίσως μπορεί να χρησιμοποιηθει σαν εφεδρικό.

Edited by Te_salat

Λοιπόν με λίγη επιμονή άρχισαν να δουλεύουν σχεδόν όλα.

Πλέον ανοίγει κανονικά η συσκευή και χωρίς να ειναι σε φορτιστή, η μπαταρία φορτίζει κανονικά.

Έκανα ενα hard reset, κατέβασα μερικές εφαρμογές, έπαιξα μουσική έκανα κλήσεις. Πάει σφαίρα.

Το μόνο που δεν έχει στρώσει ακόμα ειναι το μικρόφωνο.

Δεν ακούγομαι καλά.

Ελπίζω να στρώσει κι αυτό.

Αν οχι, εφόσον δουλεύουν ολα τα άλλα καλά, μετα απο δοκιμές μερικών ημερών θα το δώσω για αλλαγή μικροφώνου.

Αυτό το ρύζι σώζει πάντως :p

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Καλη εξελιξη αλλα....

Δε θα παρεις iphone 5s;;;περιμενω hands on

:P

Μπραβο που δουλευει.οντως το ρυζι κανει θαυματα!!!

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Αυτό το ρύζι σώζει πάντως :p

Ναι μαζί με το καλοριφέρ κάνει δουλειά.

Πάντως πήρε σταδιακά μπροστά. Σημαίνει ότι τα κυκλώματα συνήλθαν αφού πέρασε ρεύμα.

Ακόμα και η μπαταρία ήταν κολλημένη. Στην αρχή δεν φόρτιζε. Έδειχνε φουλ αλλά δεν έκανε τίποτα.

Τώρα φόρτισε κανονικά.

Edit

Το κινητό έβγαλε την νύχτα κανονικά. Έχασε 3% σε 7 ώρες.

Αν βελτιωθεί και το μικρόφωνο, η μόνη ζημιά θα είναι οι πιτσιλιες στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

Edited by Te_salat

Εγώ θα ρωτήσω μετά και από το post του fanatikou, ακόμη και στην τουαλέτα με το κινητό?

Εμενα αλλο μου εκανε εντυπωση.

Εχετε ολοι καλοριφερ πουλακια μου ε??

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Ουπς......

Δεν ξερω αν υπαρχει ηδη αναλογη κατηγορια ή πρεπει να τη φτιαξουμε αλλα το ποστ σου θα το ψηφιζα για ποστ της χρονιας. Να σαι καλα, μου φτιαξες το τριημερο