Jump to content

Καταφέρατε να σταματήσετε το κάπνισμα; Πείτε μας πως;

DINFUN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στους περισσότερους όμως κάνουν να φαίνονται πολύ χειρότερες από τις άλλες. Για μένα γυναίκα που καπνίζει πίνει δεν την πλησιάζω καν. Εκτός αν θέλετε μπελά στο κεφάλι σας.

Send From My NOTE 3 With Note 8 Port Rom

Να καπνιζει δεν με ενοχλει,αρκει να μην κανει μεσα στο σπιτι.Επισης οταν θα ειναι εγκυος να το κοψει.

Το να πινει πολυ με ενοχλει,χειροτερα απο το καπνισμα.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Τις γυναίκες σας τις ρωτάτε αν θέλουν να σας βλέπουν να βγάζετε καπνό από το στόμα σας; Που μου γυρίσατε δεκαετίες πίσω και το παίζετε και συντηρητικοί με το τι κάνουν οι γυναίκες. Σιγά μην τις βάλετε στο επόμενο στάδιο να μην δουλεύουν να μεγαλώνουν τα παιδιά και να κάθονται σπιτι..

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Τις γυναίκες σας τις ρωτάτε αν θέλουν να σας βλέπουν να βγάζετε καπνό από το στόμα σας; Που μου γυρίσατε δεκαετίες πίσω και το παίζετε και συντηρητικοί με το τι κάνουν οι γυναίκες. Σιγά μην τις βάλετε στο επόμενο στάδιο να μην δουλεύουν να μεγαλώνουν τα παιδιά και να κάθονται σπιτι..

Kαλά εσύ το τερμάτισες τελείως! :rotfl:

clap.gif

και εγω το βρισκω αντι-αισθησιακο το καπνισμα. ειτε αφορα αντρα ειτε γυναικα.

γενικα, δεν υπαρχει οφελος απο το τσιγαρο. πεταμενα λεφτα.

ποιος ο λογος που καπνιζει καποιος;

Όντως. Μεγάλη ντροπή να επιλέγεις να μεγαλώνεις παιδιά (που είναι τόσο εύκολο...) από το να κάνεις μια δουλειά! Βάζουμε το επάγγελμα και τη γονεϊκότητα στην ίδια συζήτηση με το κάπνισμα.. Απλά ΟΚ

• 6 months later...

Καλησπέρα σε ολους!

Καπνιζω εδω και 20 χρόνια είχα διακόψει το κάπνισμα στην περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού

Το ξανα άρχισα χαλαρά - όπως γίνεται συνήθως, ενα τσιγάρο σήμερα δυο την επομενη ,πακέτο αργότερα.

Εχω ξανα προσπαθήσει αλλη μια φορά με champix τα ειχα καταφέρει για 2 χρόνια αλλά απο ανοησία μου κ μεγαλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ....ξανα τα ίδια.

Πριν 5 μερες ειπαΤΕΡΜΑ. Χωρις Champix χωρίς καμία βοήθεια.

Είμαι χάλια ,ζαλαδες, διάσπαση συγκέντρωσης κόπωση. Πότε θα περάσει αυτο το μαρτύριο;:(

Μη το σκέφτεσαι. Κάνε υπομονή.

Θα τα καταφέρεις

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα σε ολους!

Καπνιζω εδω και 20 χρόνια είχα διακόψει το κάπνισμα στην περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού

Το ξανα άρχισα χαλαρά - όπως γίνεται συνήθως, ενα τσιγάρο σήμερα δυο την επομενη ,πακέτο αργότερα.

Εχω ξανα προσπαθήσει αλλη μια φορά με champix τα ειχα καταφέρει για 2 χρόνια αλλά απο ανοησία μου κ μεγαλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ....ξανα τα ίδια.

Είμαι χάλια ,ζαλαδες, διάσπαση συγκέντρωσης κόπωση. Πότε θα περάσει αυτο το μαρτύριο;:(

Οι ζαλαδες ειναι λογω χαμηλου ζαχαρου. (λογω διακοπης του καπνισματος). Θα περασει σε 1-2 μερες το πολυ, αλλα φαε κανενα γλυκο. Θα σε ανακουφισει γενικοτερα ΣΤΑΝΤΑΡ!

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Διαβασα 6-7 σελιδες προς τα πισω.. πραγματικα αναρωτιεμαι, πως ολοι οι ατμιστες λενε ειναι καλυτερο, δεν βλαπτει κλπ κλπ..

προσοχη, δεν λεω οτι βλαπτει, αλλα κανεις δεν ξερει.. οι σημερινες ερευνες δειχνουν οτι ειναι ασφαλεστερο απο το κανονικο τσιγαρο, παρολα αυτα τα αποτελεσματα θα φανουν σε 40-50 χρονια.. Δεν υπαρχουν ουτε μακροχρονιες ουτε αποδεδειγμενες ερευνες.. οποιος πιστευει το αντιθετο, ας το ψαξει καλυτερα ή να σταματησει να κοροιδευει τον εαυτο του.

αν απ την αλλη καποιος μπορει να μπει στην διαδικασια κοψιμου του καπνισματος με τη βοηθεια ηλεκτρονικου, με σκοπο να το μειωνει και αυτο σταδιακα με μειωση νικοτινης μεχρι να ατμιζει σκετο αερα και επειτα να το κοψει και αυτο, αυτο ειναι το καλυτερο.

καταληγοντας, το ηλεκτρονικο θεωρω οτι ειναι ενας πολυ καλος τροπος να διακοψεις το καπνισμα, με την προυποθεση να κοπει και αυτο καποια στιγμη.

καπνιζω απο τα 14 ειμαι 32.. πριν 5 χρονια, πηρα ηλεκτρονικο, το κρατησα 3 μηνες.. το εκοψα και αυτο.. εμεινα εντελως καθαρος για 1 χρονο περιπου.. μετα, ενα καλοκαιρι, εμπιστευομενος (κακως) τον ευατο μου αρχισα κατι πουρακια.. 1 στο ποτο φαση.. το 1 εφερε το 2ο μετα το 3ο κλπ.. τωρα καπνιζω 1 καπνο περιπου τη βδομαδα.. εχω παρει αποφαση να ξαναδοκιμασω να το κοψω, αν και δεν εχω ορισει το ποτε.. συντομα ελπιζω :)

Edited by emperor4her
[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαβασα 6-7 σελιδες προς τα πισω.. πραγματικα αναρωτιεμαι, πως ολοι οι ατμιστες λενε ειναι καλυτερο, δεν βλαπτει κλπ κλπ..

προσοχη, δεν λεω οτι βλαπτει, αλλα κανεις δεν ξερει.. οι σημερινες ερευνες δειχνουν οτι ειναι ασφαλεστερο απο το κανονικο τσιγαρο, παρολα αυτα τα αποτελεσματα θα φανουν σε 40-50 χρονια.. Δεν υπαρχουν ουτε μακροχρονιες ουτε αποδεδειγμενες ερευνες.. οποιος πιστευει το αντιθετο, ας το ψαξει καλυτερα ή να σταματησει να κοροιδευει τον εαυτο του.

αν απ την αλλη καποιος μπορει να μπει στην διαδικασια κοψιμου του καπνισματος με τη βοηθεια ηλεκτρονικου, με σκοπο να το μειωνει και αυτο σταδιακα με μειωση νικοτινης μεχρι να ατμιζει σκετο αερα και επειτα να το κοψει και αυτο, αυτο ειναι το καλυτερο.

καταληγοντας, το ηλεκτρονικο θεωρω οτι ειναι ενας πολυ καλος τροπος να διακοψεις το καπνισμα, με την προυποθεση να κοπει και αυτο καποια στιγμη.

καπνιζω απο τα 14 ειμαι 32.. πριν 5 χρονια, πηρα ηλεκτρονικο, το κρατησα 3 μηνες.. το εκοψα και αυτο.. εμεινα εντελως καθαρος για 1 χρονο περιπου.. μετα, ενα καλοκαιρι, εμπιστευομενος (κακως) τον ευατο μου αρχισα κατι πουρακια.. 1 στο ποτο φαση.. το 1 εφερε το 2ο μετα το 3ο κλπ.. τωρα καπνιζω 1 καπνο περιπου τη βδομαδα.. εχω παρει αποφαση να ξαναδοκιμασω να το κοψω, αν και δεν εχω ορισει το ποτε.. συντομα ελπιζω :)

Αυτο το " εχοντας εμπιστοσυνη στον εαυτο μου" ειναι η πιο μεγαλη παγιδα. Στην πρσγματικοτητα, αν ειχες εμπιστοσυνη στον εαυτο σου, δεν θα ηθελες να κανεις ουτε τζουρα. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

Γι αυτο η αποφαση μου εξαρχης ηταν οτι δεν θα ξανακαπνισω ο,τι και αν συμβει. Σε 1 μηνα κλεινω 8 χρονια.

Αυτο το " εχοντας εμπιστοσυνη στον εαυτο μου" ειναι η πιο μεγαλη παγιδα. Στην πρσγματικοτητα, αν ειχες εμπιστοσυνη στον εαυτο σου, δεν θα ηθελες να κανεις ουτε τζουρα. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

Γι αυτο η αποφαση μου εξαρχης ηταν οτι δεν θα ξανακαπνισω ο,τι και αν συμβει. Σε 1 μηνα κλεινω 8 χρονια.

και ευχομαι να μην το ξαναβαλεις ποτε. ειναι παγιδα, αστα να πανε.. αν δεν την πατησεις, δεν θα μαθεις.. το καλο ειναι οτι στην επομενη προσπαθεια μου, ξερω οτι δεν παιζει αυτο το σεναριο! :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

και ευχομαι να μην το ξαναβαλεις ποτε. ειναι παγιδα, αστα να πανε.. αν δεν την πατησεις, δεν θα μαθεις.. το καλο ειναι οτι στην επομενη προσπαθεια μου, ξερω οτι δεν παιζει αυτο το σεναριο! :p
Εγω το ηξερα απο αλλους και γι αυτο το απεφυγα. Πλεον το τσιγαρο ειναι κατι που δεν με ενδιαφερει καθολου. Δεν θα ξανακαπνιζα ακομα και αν δεν εβλαπτε. Και υποψη, εκανα 45 τσιγαρα την ημερα (ή ενα μικρο καπνο την ημερα).

Εγω το ηξερα απο αλλους και γι αυτο το απεφυγα. Πλεον το τσιγαρο ειναι κατι που δεν με ενδιαφερει καθολου. Δεν θα ξανακαπνιζα ακομα και αν δεν εβλαπτε. Και υποψη, εκανα 45 τσιγαρα την ημερα (ή ενα μικρο καπνο την ημερα).

ο ρε συ, καπνιζες πολυ.. εγω με τον καπνο 30gr περναω 6-7 μερες ανεξαρτητα αν θα βγω ή αν εχω αγχος/προβληματα!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα σε ολους!

Λογικά όλα αυτά, υπομονή κι όσο θα περνάνε οι μέρες θα καλυτερεύουν τα πράγματα. Όσο εύκολα το ξεκινάς τόσο δύσκολα το κόβεις. :)

Πάντως για εμένα, το να κόψω την ζάχαρη ήταν πολύ δυσκολότερο από το να κόψω το κάπνισμα.

Το έκοψα μαχαίρι πριν 3 χρόνια και δεν μου έχει λείψει καθόλου.

Την ζάχαρη όμως, απλώς την ελάττωσα. Όσο και να προσπάθησα να την κόψω... απέτυχα παταγωδώς.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Όλα είναι στον άνθρωπο. Πιστεύω πως αν μέσα σου είσαι έτοιμος και με καθαρό μυαλό, μπορείς να το κόψεις. Μαχαίρι ή με υποκατάστατα μικρή σημασία έχει. Αναλόγως τον άνθρωπο.

Εγώ δεν ήθελα να ξεκόψω από το ένα και να κολλήσω με το άλλο (άτμισμα). Ήθελα να απαλλαγώ εξ' ολοκλήρου από όλη αυτή την φάση.

Όμως, αν κάποιος δεν μπορεί χωρίς ένα υποβοήθημα (άτμισμα, τσίχλες κλπ), more power to him που λεμε.

Ψυχολογικά, σταμάτησα να αναζητώ το τσιγάρο εκεί κοντά στο δίμηνο. Το σώμα μου όμως (ανήκω στην μειοψηφία όμως όντως υπάρχουν σε κάποιους αυτές οι παρενέργειες) το πήρε αρκετά άσχημα. Η στοματική μου κοιλότητα παρουσίασε αρκετά θέματα τα οποία κράτησαν για σεβαστό διάστημα.

Συν τα κιλά φυσικά! Τσίμπησα μια δεκάρα όμως ευτυχώς τα έχασα εν τέλει.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

ο ρε συ, καπνιζες πολυ.. εγω με τον καπνο 30gr περναω 6-7 μερες ανεξαρτητα αν θα βγω ή αν εχω αγχος/προβληματα!
Αστα να πανε. Ειχα ξεφυγει εντελως. Πως τα καταφερα, ειναι θαυμα!

Αστα να πανε. Ειχα ξεφυγει εντελως. Πως τα καταφερα, ειναι θαυμα!

Όπως μου είχες πει παλιότερα, η διακοπή του καπνίσματος ήταν ένα από τα δυσκολότερα και πιο αξιόλογα κατορθώματά σου. Και συμφωνώ απολύτως.

Νιώθω τεράστια ευδαιμονία όταν σκέφτομαι πως τα κατάφερα.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Όπως μου είχες πει παλιότερα, η διακοπή του καπνίσματος ήταν ένα από τα δυσκολότερα και πιο αξιόλογα κατορθώματά σου. Και συμφωνώ απολύτως.

Νιώθω τεράστια ευδαιμονία όταν σκέφτομαι πως τα κατάφερα.

Ε ναι ρε Βασιλη. Αφου ειχα γινει τσιγαροειλωτας!! Χαχαχα. Μου φαινοταν αδυνατο να το σταματησω. Αλλα στην πραξη - και το λεω για οσους θελουν να το κοψουν - ειναι πιο ευκολο απο οτι φαινεται.

Nαι εννοείται και εγώ τα ίδια. 12 χρόνια κάπνιζα.

Να σου τελειώνουν τα τσιγάρα τα ξημερώματα (!) και να βγαίνεις μέσα στο ****κρυο να βρεις ένα 24ωρο περίπτερο.

ή θυμάμαι το άγχος που ελλόχευε όταν μου τελείωναν τα τσιγάρα. Κανονικός σκλαβος, όπως το έγραψες.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Πιστεύω πως αν μέσα σου είσαι έτοιμος και με καθαρό μυαλό, μπορείς να το κόψεις. Μαχαίρι ή με υποκατάστατα μικρή σημασία έχει. Αναλόγως τον άνθρωπο.

Εγώ δεν ήθελα να ξεκόψω από το ένα και να κολλήσω με το άλλο (άτμισμα). Ήθελα να απαλλαγώ εξ' ολοκλήρου από όλη αυτή την φάση.

Όμως, αν κάποιος δεν μπορεί χωρίς ένα υποβοήθημα (άτμισμα, τσίχλες κλπ), more power to him που λεμε.

Ψυχολογικά, σταμάτησα να αναζητώ το τσιγάρο εκεί κοντά στο δίμηνο. Το σώμα μου όμως (ανήκω στην μειοψηφία όμως όντως υπάρχουν σε κάποιους αυτές οι παρενέργειες) το πήρε αρκετά άσχημα. Η στοματική μου κοιλότητα παρουσίασε αρκετά θέματα τα οποία κράτησαν για σεβαστό διάστημα.

Συν τα κιλά φυσικά! Τσίμπησα μια δεκάρα όμως ευτυχώς τα έχασα εν τέλει.

1 χρόνο περίπου αφότου έκοψα το κάπνισμα εμφάνιση αφθες στο στόμα κι όταν επισκέφτηκα τον οδοντίατρο μου είπε πως για πρώην καπνιστές είναι φυσιολογικό (κάτι αλλάζει με τον καπνό στον στοματικό βλεννογόνο) και τα συμπτώματα μπορεί να κρατήσουν μέχρι και 3 χρόνια.

Εγώ ακόμα προσπαθώ να τα χάσω τα παραπανίσια κιλά :p

^ Aκριβώς!

Ένα από τα συμπτώματα (και το πιο ενοχλητικό για εμένα) ήταν αυτό. Άφθες, συνεχώς!! Μέχρι και τρεις ταυτόχρονα. Είχα τρελαθεί σου λέω.

Ακόμα που και που βγαίνουν, αλλά πολυυυ πιο ήπιες και σπάνιες.

Είχα και άλλα θέματα. Τα ούλα μάτωναν για πλάκα. Λογικό αφου το στόμα άρχισε να αιματώνεται σωστά και τα ούλα έφαγαν σοκ αρχικά.

Επίσης ροδόχρους ακμή στο πρόσωπο.

Σας, λέω όσο μετριοεύκολα έβγαλα το τσιγάρο από το μυαλό μου (που είναι και το ζητούμενο) τόσο με ξέσκισε το ίδιο μου το σώμα σαν αντίδραση.

Άλλοι τρεις φίλοι μου που το έκοψαν δεν είχαν κάποια σωματική αντίδραση πάντως. Τους τα περιέγραφα και με κοιτούσαν σαν εξωγήινο.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Για να μην τρομάζουν όμως οι λοιποί που θέλουν να το κόψουν και μπορεί να το ξανασκέφτονται διαβάζοντας μας, τα θετικά αποτελέσματα από το κόψιμο είναι περισσότερα από αυτά τα παροδικά.

Τα είπαμε πιο πάνω. Είναι τρελό κατόρθωμα για όποιον τα καταφέρει και νομίζω είναι αυτονόητο το πόσο καλό θα κάνει στην υγεία και στην τσέπη σου.

Επίσης αν κάποιος "το ξανασκέφτεται", απλά δεν το έχει πάρει απόφαση. Ντεμί προσπάθειες διακοπής του καπνίσματος είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Αν είσαι σίγουρος πως δεν το θέλεις πλέον στην ζωή σου, και ο Γκοτζίλα να έρθει, εσύ θα το σταματήσεις. Και θα επιμείνεις.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

*** A και όπως αναφέραμε πιο πάνω, τα πιο ακραία σωματικά συμπτώματα εμφανίζονται σε μια μικρή μερίδα ανθρώπων.

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

22/9/2013

Πλησιάζουν οι μέρες που κλείνω 5 χρόνια ακαπνος!

(Τέλος 2013 σταμάτησα και το ηλεκτρονικό)

Ούτε το έβαλα στο στόμα και ούτε θέλω ξανα!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk