minovg Δημ. May 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2005 0N3 said: Ετσι ετσι συνεχιστε να μαλωνετε.Ουτως η αλλως εχετε τοσα πολλα να χωρισετε αθηναιοι & θεσ/νικεις. Πού κολλάς εσύ ρε φίλε; :confused: Ποιος σου είπε ότι μαλώνουμε; Ανταλλάσσούμε απόψεις και διαφωνούμε. Κακό είναι; Και δεν διαχωρίζουμε καθόλου την Αθήνα με την Θεσσαλονίκη. Και οι δυο είναι Ελλάδα. Απλά θέτουμε όπως λέει και το τόπικ τα παράπονα των Θεσσαλονικέων. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. May 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2005 An kai den eimai Thessalonikios exo ena parapono.Sth Thessalonikh yparxei ena terastio kykloforiako provlhma,mia megalh kykloforiakh symforhsh,eidika sthn Tsimiskh. Pisteyo pos h kataskeyh mias grammhs METRO einai anagkaia gia na yparksei mia kapoia anakoyfish se ayto to provlhma. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Selespeed Δημ. May 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2005 amelidis said: Να απαντησω στον φιλο μου τον minovg οτι ουτε η αστυνομια φταιει που εχασε ο Αρης ουτε ο Κατσιαμης και γενικοτερα ο Ηρακλης! Ο ιδιος ο Αρης ειναι υπευθυνος που βρεθηκε σε αυτη τη θεση και προσπαθησε να κερδισει το ματς με... τρομοκρατια!! Κι όμως είναι δοκιμασμένο σύστημα που μέχρι και πρωταθλήματα δίνει ;) . Το κακό είναι ότι πρέπει να συνδυαστεί και με ισχυρή προεδρική στίριξη (όχι τόσο σε χρήμα, όσο σε διαφθορά(διαπλοκή δεν το λένε τώρα?))... :mad: :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
axidous Δημ. May 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2005 Λοιπόν αν και πειραιώτης μου αρεσει πολυ και η Θεσσ/νίκη α. Εχει πολυ ωραιες γυναικες και τις βρισκεις πιο ευκολα απο οτι στην Αθηνα β. εχει προβλημα κυκλοφοριακο αλλα δεν εχει λυσεις για αυτο ακομα (metro κ.λ.π.) γ. Υπάρχει πόλωση απο τις εφημεριδες για τις αθηναικες ομαδες που εξηπηρετουν καποιους Αν θελει καποιος ηρεμη πολη θα πρεπει να παει σε αλλη πολη εκτος απο τις μεγαλουπολεις φιλικα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. May 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2005 DENIOR said: An kai den eimai Thessalonikios exo ena parapono.Sth Thessalonikh yparxei ena terastio kykloforiako provlhma,mia megalh kykloforiakh symforhsh,eidika sthn Tsimiskh. Αφου κατεβαινουν ολοι με το αμαξι στην αγορα και θελουν και να παρκαρουν (μερικες φορες να διπλοπαρκαρουν) μπροστα στο μαγαζι που θελουν να ψωνισουν και η τροχαια δεν κανει τιποτα, μαλλον λογικο μου φαινεται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2005 pro said: Αφου κατεβαινουν ολοι με το αμαξι στην αγορα και θελουν και να παρκαρουν (μερικες φορες να διπλοπαρκαρουν) μπροστα στο μαγαζι που θελουν να ψωνισουν και η τροχαια δεν κανει τιποτα, μαλλον λογικο μου φαινεται. Εχεις δει ποτε καθημερινη να παρκαρουν πανω στη Τσιμισκη? Τα τελευταια 13 χρονια που ειμαι σε θεση να θυμαμαι ΠΟΤΕ. Και οσοι το εκαναν εκεινη την ωρα τους το επαιρναν με το γερανο. Μη λεμε και οτι θελουμε. Ωστοσο στο 1ο κομματι του μηνυματος σου εχεις δικιο, αυτη ειναι η νοοτροπια του Ελληνα, που να παιρνω λεωφορειο τωρα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. May 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2005 Nrg said: Εχεις δει ποτε καθημερινη να παρκαρουν πανω στη Τσιμισκη? ... Παρα πολλους. Και δεν λεω οτι παρκαρουν και πανε 2-3 ωρες για καφε, αλλα παρκαρουν για να 'πεταχτουν' 3-4 λεπτα να παρουν κατι. Και αυτο (συμφωνα με συγκοινωνιολογους) ειναι αρκετο για να γινει στενωπος (bottleneck βαρβαριστι) και να δημιουργησει μεγαλα κυκλοφοριακα προβληματα. Τα ιδια και στην Ολγας (μαλλον χειροτερα), και στην Εγνατια και στην Ανθεων και στην παραλιακη (στα ... κοτοπουλα) και παντου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2005 pro said: Παρα πολλους. Και δεν λεω οτι παρκαρουν και πανε 2-3 ωρες για καφε, αλλα παρκαρουν για να 'πεταχτουν' 3-4 λεπτα να παρουν κατι. Και αυτο (συμφωνα με συγκοινωνιολογους) ειναι αρκετο για να γινει στενωπος (bottleneck βαρβαριστι) και να δημιουργησει μεγαλα κυκλοφοριακα προβληματα. Τα ιδια και στην Ολγας (μαλλον χειροτερα), και στην Εγνατια και στην Ανθεων και στην παραλιακη (στα ... κοτοπουλα) και παντου. Αυτο το "3-4" λεπτα σε ολους τους δρομους συμβαινει σε ολη την Ελλαδα. Στην Εγνατια βεβαια λιγο δυσκολο γιατι υπαρχει και η λεωφορειολωριδα, πανω στο πεζοδρομιο θα τους βρεις ολους :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. May 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2005 Nrg said: Αυτο το "3-4" λεπτα σε ολους τους δρομους συμβαινει σε ολη την Ελλαδα. Στην Εγνατια βεβαια λιγο δυσκολο γιατι υπαρχει και η λεωφορειολωριδα, πανω στο πεζοδρομιο θα τους βρεις ολους :p Οταν οι δρομοι ειναι βασικες αρτηριες ειναι απαραδεκτο. Και στην αθηνα συμβαινει, αλλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο τουλαχιστον σε κεντρικους δρομους (σταδιου, συγγρου, αλεξανδρας, κλπ). Παντως η περιφερειακη και το κομματι της εγνατιας στη δυτικη πλευρα εχουν καπως βελτιωσει την κατασταση. ΥΓ. Ασχετο: για μενα η υποθαλασσια ειναι εγκλημα. Αντι να δωσουν κινητρα στα αυτοκινητα να διασχιζουν περιφερειακα την πολη, τα φερνουν μεσα στην πολη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2005 pro said: Οταν οι δρομοι ειναι βασικες αρτηριες ειναι απαραδεκτο. Και στην αθηνα συμβαινει, αλλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο τουλαχιστον σε κεντρικους δρομους (σταδιου, συγγρου, αλεξανδρας, κλπ). Παντως η περιφερειακη και το κομματι της εγνατιας στη δυτικη πλευρα εχουν καπως βελτιωσει την κατασταση. ΥΓ. Ασχετο: για μενα η υποθαλασσια ειναι εγκλημα. Αντι να δωσουν κινητρα στα αυτοκινητα να διασχιζουν περιφερειακα την πολη, τα φερνουν μεσα στην πολη. Μαλλον δεν εχεις παει 4 το μεσημερι στο περιφερειακο... 8 μηνες δουλευα στη ΒΙΠΕ στο Καλοχωρι, το μεσημερι που σχολουσα ειτε πηγαινα απο περιφερειακο ειτε απο τη πολη εκανα 1ωρα και 20 λεπτα μεχρι τη Τουμπα, ενω το πρωι (7:00) εκανα μολις 25 λεπτα. Για να δεις το αστειο της καταστασης, τυχαινει να εχουμε σπιτι στη Λεπτοκαρυα (100χλμ απο τη Θεσ/νικη) και το καλοκαιρι σπανια πηγαινα Τουμπα, πηγαινα κατευθειαν Λεπτοκαρυα και εκανα 50 λεπτα απο το Καλοχωρι :wacko: Θα βοηθησει πολυ η υποθαλασσια καθως οσοι παιρνουν την Λ.Νικης πηγαινουν Ανατολικα, οποτε η κινηση θα μοιραζεται με την υποθαλασσια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. May 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2005 Nrg said: Μαλλον δεν εχεις παει 4 το μεσημερι στο περιφερειακο... 8 μηνες δουλευα στη ΒΙΠΕ στο Καλοχωρι, το μεσημερι που σχολουσα ειτε πηγαινα απο περιφερειακο ειτε απο τη πολη εκανα 1ωρα και 20 λεπτα μεχρι τη Τουμπα, θα βοηθησει πολυ η υποθαλασσια καθως οσοι παιρνουν την Λ.Νικης πηγαινουν Ανατολικα, οποτε η κινηση θα μοιραζεται με την υποθαλασσια. Δεν λεω οτι μονο η περιφερειακη φτανει, προς θεου. Απλα το να πριμοδοτησεις αυτους που διασχιζουν την πολη με το αυτοκινητο τους ειναι εξ ορισμου λαθος. Και εχω παει 4 το μεσημερι στον περιφερειακο. Αλλα οταν στην δυτικη του πλευρα εχει φαναρια αντι για ανισοπεδες, τι περιμενεις; Μια ολοκληρωμενη περιφερειακη στα προτυπα της Αττικης οδου (αυτοκινητοδρομος) σε συνδυασμο με την εγνατια οδο (με καποιες εισοδους/εξοδους) και φυσικα το μετρό θα ειχαν απειρως καλυτερα αποτελεσματα. Αλλα ΟΚ, η παραθαλασσια ακουγεται ωραια στις εξαγγελιες της εκθεσης... :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PeiramatoZwo Δημ. May 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2005 Ρε παιδιά ακόμα και αν φτιαχτούν αυτά (βλέπε μετρό), θα το χρησιμοποιήτε; Γιατί εγώ άκουω όλους τους Θεσσαλονικής να περηφανεύονται ότι μπορούν να κινηθούν με αυτοκίνητο σε αντίθεση με την Αθήνα και ότι μπορούν να πάνε στα περισσότερα μέρη της πόλης σε 20 λεπτά. Εγώ πάντως την είδα σχετικά μικρή δε μήκος την υποθαλάσσια, και θα συμφωνήσω με τoν pro ότι μάλλον πριμοδοτούν την χρήση αυτοκινήτου παρά διευκολύνουν την κατάσταση. (Έτσι και αλλιώς η υποθαλάσια θα έχει τουλάχιστον 2,5 με 3 ευρώ Διόδια). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2005 PeiramatoZwo said: Ρε παιδιά ακόμα και αν φτιαχτούν αυτά (βλέπε μετρό), θα το χρησιμοποιήτε; Γιατί εγώ άκουω όλους τους Θεσσαλονικής να περηφανεύονται ότι μπορούν να κινηθούν με αυτοκίνητο σε αντίθεση με την Αθήνα και ότι μπορούν να πάνε στα περισσότερα μέρη της πόλης σε 20 λεπτά. Εγώ πάντως την είδα σχετικά μικρή δε μήκος την υποθαλάσσια, και θα συμφωνήσω με τoν pro ότι μάλλον πριμοδοτούν την χρήση αυτοκινήτου παρά διευκολύνουν την κατάσταση. (Έτσι και αλλιώς η υποθαλάσια θα έχει τουλάχιστον 2,5 με 3 ευρώ Διόδια). Προσωπικα θα το χρησιμοποιω το μετρο οπως χρησιμοποιω και το λεωφορειο (το μονο ΜΜΜ στη Θεσ/νικη). 0.93 Ευρω θα ειναι τα διοδια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. May 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2005 Nrg said: Προσωπικα θα το χρησιμοποιω το μετρο οπως χρησιμοποιω και το λεωφορειο (το μονο ΜΜΜ στη Θεσ/νικη). 0.93 Ευρω θα ειναι τα διοδια. Με στρογγυλοποίηση και λίγα μαθηματικά του χάους στο 1 θα πάει. Και εγώ θα το χρησιμοποιούσα, θα τολμούσα να πω αποκλειστικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tinkerbell Δημ. May 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2005 Το μετρό πότε υποτίθεται ότι θα φτιαχτεί εκεί? μετρό rulz :cool: Παράθεση http://tinypic.com/m7e35j.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
0N3 Δημ. May 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2005 ΚΑλη ερωτηση.Στο τελος ομως θα γινει οπως και στην Αθηνα:Υπερβαση χρονου περατωσηςκαι προυπολογισμου,εκμεταλλευση απο τις κατασκευαστριες σε βαθος χρονου,παραλογα διοδια/τελη χρησης... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PeiramatoZwo Δημ. May 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2005 Στο χάρτη φαίνεται σχετικά μικρή η υποθαλλάσια... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. December 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2005 Τι έγινε με το μετρό Θεσσαλονίκης; Είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης. Της παρούσης και της προηγούμενης. :lol: Άνοιξε παιδιά και στην Θεσσαλονίκη το Mediteranean Cosmos (κάπως έτσι). Δυστυχώς καμιά σχέση με το The Mall των Αθηνών. Ε βέβαια το χρήμα στην Αθήνα, στη Σαλονίκη όλα τα φτωχατζίδικα. Μεγάλη διαφορά νοοτροπίας μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Στην Αθήνα γίνονται τα καλύτερα, στη Θεσσαλονίκη τα περισσέματα... Δυστυχώς... :down: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pankard Δημ. December 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2005 minovg said: Τι έγινε με το μετρό Θεσσαλονίκης; Είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης. Της παρούσης και της προηγούμενης. :lol: Άνοιξε παιδιά και στην Θεσσαλονίκη το Mediteranean Cosmos (κάπως έτσι). Δυστυχώς καμιά σχέση με το The Mall των Αθηνών. Ε βέβαια το χρήμα στην Αθήνα, στη Σαλονίκη όλα τα φτωχατζίδικα. Μεγάλη διαφορά νοοτροπίας μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Στην Αθήνα γίνονται τα καλύτερα, στη Θεσσαλονίκη τα περισσέματα... Δυστυχώς... :down: μπα δεν είναι έτσι. λογικό είναι να ανοίξει στην αθήνα αφού ο επιχειρηματίας προσβλέπει στο μέγιστο δυνατό κέρδος. δεν είναι κόντρα μεταξύ αθήνας-θεσσαλονίκης. η διαφορά είναι καθαρά στην πληθυσμιακή κατανομή. γιατί να μην έχει τις απαιτήσεις που έχετε εσείς και η πάτρα ας πούμε?? απο πολλούς θεσσαλονικείς το ακούω αυτό,αλλά δεν είναι έτσι. είναι καθαρά στιγνή επιχειρηματική λογική κέρδους. και λογικό είναι αφού είναι πρωτεύουσα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό να διακινούνται και περισσότερα χρήματα. κι εγώ σαν επιχειρηματίας αν έκανα επέωδυση στην θεσσαλονίκη σαφέστατα θα έβαζα λιγότερα κεφάλαια απο ότι στην αθήνα,στην περίπτωση του mall λέμε πάντα.διαφορετική υλικοτεχνική υποδομή,διαφορετικά έξοδα,εντελώς διαφορετική επένδυση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
electra87 Δημ. December 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2005 δε διαβασα τις προηγουμενες σελιδες,καταγομενη απο την κοζανη την οποια επισκεπτομαι καθε χρονο,εχω ακουσει τα χιλια μυρια παραπονα των βορειοελλαδιτων(εγω γεννηθηκα και ζω στην αθηνα) υποθετω οτι θα εχουν καποιο μεριδιο δικαιου τα παραπονα τους...αλλα μεχρι ενα σημειο...πολλοι απο αυτους ειναι εκνευριστικοτατοι!!!:blink: φανταστειτε οτι καθε καλοκαιρι που πηγαινω να περασω 10 ημερες πανω,ακουω συνεχεια κομπλεξικα σχολια του στυλ:γιατι το γενικο διακοπτη της δεη τον εχει η αθηνα και οχι η θεσσαλονικη(γκζντουυυπ),γιατι τη μπουγατσα τη λετε τυροπιτα,γιατι το σουβλακι το λετε καλαμακι,γιατι οχι και εδω μετρο(σιγα μη γινει κ διαστημικος σταθμος στην τελικη:p ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billakosss Δημ. December 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2005 για το μετρο μου εχει πει μια φιλη μου που σπουδαζει πολ.μηχανικος και τους εχουν πει οτι το μετρο ειναι πολυ δυσκολο να γινει...δεν εχει δομη η Θεσ/νικη :( βεβαια θα εξυπηρετουσε πολυ κοσμακι...αν ειναι να γινει μετρο οπως της αθηνας και να κατεδαφιζονται 1-1 τα περιπτερα και τετοια τι να το κανω? σκοπος ειναι να γινει καλη δουλεια.. και σαν παραπονο εχω το παρκιν! επιτελους καντε φτηνοτερα τα παρκιν γιατι καποιοι εχουν βρει το νοημα της ζωης! 5ευρω/ωρα! Παράθεση Never Give Up:!: Join friend! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
angelina_22 Δημ. December 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2005 H αληθεια ειναι πως ειμαστε παραμελειμενοι αλλα δεν κανουμε παραπονα απο κομπλεξ κατωτεροτητας!Απλα ζηταμε καποια πραγματα που θα βελτιωσουν την ποιοτητα ζωης στην πολη μας....Πραγματα που στην Αθηνα ειναι δεδομενα.... Παράθεση http://www.fdsoftware.it/mairi/images/Gif/G_Fatina_che_scompare_R.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. December 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2005 billakosss said: για το μετρο μου εχει πει μια φιλη μου που σπουδαζει πολ.μηχανικος και τους εχουν πει οτι το μετρο ειναι πολυ δυσκολο να γινει...δεν εχει δομη η Θεσ/νικη :( Για μαθε πως τον λενε τον εγκεφαλο που το ειπε να του στειλω μια τουρτα (ιπταμενη) την πρωτοχρονια... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. December 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2005 angelina_22 said: H αληθεια ειναι πως ειμαστε παραμελειμενοι αλλα δεν κανουμε παραπονα απο κομπλεξ κατωτεροτητας!Απλα ζηταμε καποια πραγματα που θα βελτιωσουν την ποιοτητα ζωης στην πολη μας....Πραγματα που στην Αθηνα ειναι δεδομενα.... Κι άλλες μεγάλες πόλεις έχουν ελλείψεις και μάλιστα μεγαλύτερες από τις δικές σας, αλλά δεν γκρινιάζουν έτσι οι κάτοικοι τους... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stratus Δημ. December 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2005 Παιδια γεγονος ειναι οτι τα μεγαλα εργα στην Ελλαδα γινονται με ρυθμο χελωνας.Οταν λοιπον τα μεγαλα κεφαλια αποφασισουν να κανουν κανενα σωστο εργο το κανουν στην Αθηνα γιατι σε αυτη εχει μαζευτει ο μισος πληθυσμος της Ελλαδας.Δεν λεω οτι αυτο ειναι σωστο αλλα δυστυχως στην Ελλαδα ζουμε και ετσι λειτουργουμε. ΥΓ Για να μην παραξηγηθω η μιση καταγωγη μου ειναι απο βορεια Ελλαδα Παράθεση Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts