Jump to content

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4/10.1

Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω βρει ένα καινούριο GALAXY TAB PRO 8.4'' T320 QUAD CORE 16GB με 200€.

Δεν το θέλω για βαριά πράγματα, μόνο για σερφαρισμα και emails (άντε να κατεβάζει και κάποια αρχεία που και που).

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μην κολλάει.

Έχω διαβάσει μερικά πράγματα/κριτικές για το tablet αυτό αλλά θα ήθελα την άποψή σας για το αν πιστεύετε πως αξίζει η αγορά του σε αυτά τα χρήματα.

Ευχαριστώ

Αν το βρήκες με 200€ και είναι σίγουρα καινούριο πάρτο τάχιστα. Αν αναφέρεσαι σε ενδεχόμενες δυσλειτουργίες σε αυτά που έχεις διαβάσει να έχεις υπόψη πως σε ένα φόρουμ αυτά αναφέρονται για να προταθούν λύσεις ή να επισημανθούν ορισμένες αδυναμίες και δεν αντικατοπτρίζουν το σύνολο των κατόχων που δεν έχουν κάποιο λόγο να γράψουν κάτι παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, ειδικά ο συνδυασμός της εξαιρετικής οθόνης με τον επεξεργαστή είναι αχτύπητος οπότε, ξαναλέω, πάρτο αφού το βρήκες σε εντυπωσιακά τόσο χαμηλή τιμή όταν το Tab S κοστίζει μέσο όρο αυτόν τον καιρό 350€.

EDIT: Μόνο μια επιφύλαξη, αν λες ότι το θες μόνο για σερφάρισμα και μέιλ με τα ίδια χρήματα μπορεί να σε βολέψει καλύτερα ένα 8-9 ιντσών με αναλογία 4:3 επειδή είναι αρκετά πιο εύκολο στο διάβασμα αλλά αν θες να βλέπεις και ταινίες καλύτερο είναι το 8.4.

Edited by Vangelis_D9

• Απαντήσεις 2,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Ξέχασα να ρωτήσω και κάτι άλλο... Στο GPS αποδίδει καλά;

Παρότι το χρησιμοποίησα λίγο απ' όσο θυμάμαι ήταν απροβλημάτιστο. Γενικά έχει πολύ καλό hardware και θα πάρει και 5.1 το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβρη.

Edited by Vangelis_D9

Ειναι άψογο φίλε. Στα 200 ευρώ εφοσον μιλάμε για καινούργιο ή σχεδον καινούργιο παρε το με κλειστά μάτια.

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Είναι ό,τι καλύτερο έχω κρατήσει στα χέρια μου μέχρι στιγμής. Δεν έχει κολλήσει πουθενά!

Όσον αφορά το GPS είναι αρκετά καλό απλά λόγω έλλειψης ίντερνετ εν κινήσει, θα κάνει λίγο παραπάνω να βρει δορυφόρους. Αλλά μη φανταστείς κάτι τραγικό, αντί να τους βρει σε 5'' θα τους βρει σε 8''

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Κατά 90% θα το πάρω. :) Και ελπίζω να γράψω και εγώ καλές εντυπώσεις.

Αν το βρήκες με 200€ και είναι σίγουρα καινούριο πάρτο τάχιστα. Αν αναφέρεσαι σε ενδεχόμενες δυσλειτουργίες σε αυτά που έχεις διαβάσει να έχεις υπόψη πως σε ένα φόρουμ αυτά αναφέρονται για να προταθούν λύσεις ή να επισημανθούν ορισμένες αδυναμίες και δεν αντικατοπτρίζουν το σύνολο των κατόχων που δεν έχουν κάποιο λόγο να γράψουν κάτι παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, ειδικά ο συνδυασμός της εξαιρετικής οθόνης με τον επεξεργαστή είναι αχτύπητος οπότε, ξαναλέω, πάρτο αφού το βρήκες σε εντυπωσιακά τόσο χαμηλή τιμή όταν το Tab S κοστίζει μέσο όρο αυτόν τον καιρό 350€.

EDIT: Μόνο μια επιφύλαξη, αν λες ότι το θες μόνο για σερφάρισμα και μέιλ με τα ίδια χρήματα μπορεί να σε βολέψει καλύτερα ένα 8-9 ιντσών με αναλογία 4:3 επειδή είναι αρκετά πιο εύκολο στο διάβασμα αλλά αν θες να βλέπεις και ταινίες καλύτερο είναι το 8.4.

Το tab pro 8.4 είναι 16:10 ;

Ναι.

(10char).

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Ναι.

(10char).

Το έχω 3 μέρες. Το 325 συγκεκριμένα.

Γενικά θεωρείται σβέλτο μηχάνημα ;

Το πήρα κυρίως αν όχι αποκλειστικά για να το συνδέω με miracast στην τηλεόραση.

Δεν είναι ότι έχω παράπονο αλλά συγκρίνοντας το με το iPhone 6 που τυχαίνει να έχω τώρα υπάρχει διαφορά και αναρωτιέμαι αν είναι λόγω χαρακτηριστικων ή android που δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ ή του συνδυασμού των δύο.

Δε θα το λεγα αργό αλλά δεν είναι όσο smooth είναι το άλλο. Είναι αυτή η διαφορά που κάνει το ios τελικά γιατί κατά τα άλλα στα χαρτιά νομίζω το tablet του ρίχνει στ αυτιά.

Μιας και αυτή η σύγκριση ίσως δεν είναι σωστή, το tab pro έχει αισθητή διαφορά σε βασικές εργασίες (σερφάρισμα) σε σχέση με ένα κορυφαίο android tablet ;

Το έχω 3 μέρες. Το 325 συγκεκριμένα.

Γενικά θεωρείται σβέλτο μηχάνημα ;

Το πήρα κυρίως αν όχι αποκλειστικά για να το συνδέω με miracast στην τηλεόραση.

Δεν είναι ότι έχω παράπονο αλλά συγκρίνοντας το με το iPhone 6 που τυχαίνει να έχω τώρα υπάρχει διαφορά και αναρωτιέμαι αν είναι λόγω χαρακτηριστικων ή android που δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ ή του συνδυασμού των δύο.

Δε θα το λεγα αργό αλλά δεν είναι όσο smooth είναι το άλλο. Είναι αυτή η διαφορά που κάνει το ios τελικά γιατί κατά τα άλλα στα χαρτιά νομίζω το tablet του ρίχνει στ αυτιά.

Μιας και αυτή η σύγκριση ίσως δεν είναι σωστή, το tab pro έχει αισθητή διαφορά σε βασικές εργασίες (σερφάρισμα) σε σχέση με ένα κορυφαίο android tablet ;

Μην συγκρινεις IOS με Android. Το IOS τρεχει μια εφαρμογη καθε φορα. Το android πολλες μαζι. Εκει ειναι η διαφορα.

Τι εννοεις να το συγκρινεις με κορυφαιο ταμπλετ; Μα Το tab pro ειναι κορυφαιο android tablet.

Μην συγκρινεις IOS με Android. Το IOS τρεχει μια εφαρμογη καθε φορα. Το android πολλες μαζι. Εκει ειναι η διαφορα.

Τι εννοεις να το συγκρινεις με κορυφαιο ταμπλετ; Μα Το tab pro ειναι κορυφαιο android tablet.

Για τα λεφτά που έδωσα δεν το περίμενα κορυφαίο. Λίγο που έψαξα υπήρχαν και οκταπύρηνα και με 3 gb ram και πολλά άλλα στη διπλάσια ή πολύ μεγαλύτερη τελοσπάντων τιμή. Η καλή τιμή του μάλλον οφείλεται στο ότι δεν είναι 10ιντσο και καινούριο μοντέλο.

Δηλώνω άσχετος περί android αλλά και το ios μια χαρά multitasking έχει ασχέτως πως το καταφέρνει.

Μπορεί να βλέπω 2 εφαρμογές ταυτόχρονα στην οθόνη αλλά στο scrolling στον Chrome ή στο tapatalk τα έχει και σπασιματάκια του κι ας μην υπάρχει άλλη εφαρμογή ανοιχτή.

Ο επεξεργαστής είναι δυνατός. Η ram ούτε καν ζορίζεται, άρα αυτό που βλέπω είναι μάλλον θέμα android.

Καλημερα.

Με το "κορυφαίο" προφανώς δεν εννοούμε ναυαρχίδα. Εχει κορυφαία specs αλλα σίγουρα υπάρχουν και ισχυρότερα.

Μην ξεχνάμε ότι εχει σχεδον 1.5 χρόνο στην πλατη του. Αρα δεν μιλαμε για καποια φρέσκια συσκευή.

Τωρα για τα λαγκακια και τα σπασίματα. ...

Προσωπικά πιστεύω οτι οφείλονται στος υλοποιήσεις των προγραμματιστων. Σίγουρα και το Android βάζει το χερακι του, δεν είναι το πιο smooth λειτουργικό, ειναι ομως το πιο free. Το ότι κάνω απλά και εύκολα οτι θέλω χωρις δεσμεύσεις και ενδιάμεσους του στιλ i-κάτι και να ανεβο-κατεβαζω αρχεία απο εδώ και απο εκεί, ειναι για μενα τουλάχιστον βασικότερο απο τα ψιλοκομπιασματα του tapatalk.

Απο την άλλη βέβαια δέχομαι και την άποψη του smoothness και ξερό ψωμί. Ζήτημα προτεραιοτητων του καθενός.

Καλημερα.

Με το "κορυφαίο" προφανώς δεν εννοούμε ναυαρχίδα. Εχει κορυφαία specs αλλα σίγουρα υπάρχουν και ισχυρότερα.

Μην ξεχνάμε ότι εχει σχεδον 1.5 χρόνο στην πλατη του. Αρα δεν μιλαμε για καποια φρέσκια συσκευή.

Τωρα για τα λαγκακια και τα σπασίματα. ...

Προσωπικά πιστεύω οτι οφείλονται στος υλοποιήσεις των προγραμματιστων. Σίγουρα και το Android βάζει το χερακι του, δεν είναι το πιο smooth λειτουργικό, ειναι ομως το πιο free. Το ότι κάνω απλά και εύκολα οτι θέλω χωρις δεσμεύσεις και ενδιάμεσους του στιλ i-κάτι και να ανεβο-κατεβαζω αρχεία απο εδώ και απο εκεί, ειναι για μενα τουλάχιστον βασικότερο απο τα ψιλοκομπιασματα του tapatalk.

Απο την άλλη βέβαια δέχομαι και την άποψη του smoothness και ξερό ψωμί. Ζήτημα προτεραιοτητων του καθενός.

Το θέμα μου δεν είναι πιο από τα δυο λειτουργικά είναι καλύτερο. Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και ίσως να μην υπάρχει και απάντηση μιας και όπως είπες είναι αρκετά υποκειμενικό.

Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει android και αγόρασα ένα tablet android μετά από έρευνα αγοράς...5 λεπτών με κυριότερο κρητήριο το miracast για τη Sony τηλεόραση που έχω.

Τελικά η αγορά αποδείχτηκε καλή μιας και τη δουλειά του με το miracast την κάνει, τα χαρακτηριστικά του είναι καλά και η τιμή του επίσης.

Μη έχοντας ξαναχρησιμοποιήσει όμως ξαναλέω android, θέλω να μάθω αν τα σπασίματα και τα λαγκάκια στο tapatalk και στους browsers που είναι και η κυριότερη χρήση του tablet που κάνω είναι θέμα android, εφαρμογών ή tablet.

Αν είναι θέμα tablet ας πούμε θα σκεφτόμουν να το αλλάξω αργότερα για κάποιο καλύτερο android αν και η καθυστέρηση δεν είναι ενοχλητική. Είναι όμως αισθητή.

To πραγματικο android ειναι στην σειρα nexus. Με αυτο πρεπει να συγκρινεις το ios και αυτο πεταει. Εγω οταν πηρα το 10αρι tab pro -προερχομενος απο κινητο nexus 5- νομιζα οτι ημουν σε αλλο κοσμο. Μεγαλο lag.

Αυτο συμβαινει γιατι οι κατασκευαστες το παιρνουν και του αλλαζουν τα φωτα. Καποιες φορες κανουν πολυ καλη δουλεια (HTC) και καποιες αλλες πολυ κακη (Samsung). Βεβαια μετα αλλαξα launcher, εκοψα κατι services και βελτιωθηκε η κατασταση.

Με λιγα λογια διαλεγεις και παιρνεις. Αλλα ios εμπειρια -οσον αφορα το smoothness- με συσκευη samsung (και αλλων εταιρειων, απλα αυτη εχω δοκιμασει) δεν προκειται να βρεις ποτε, οτι συσκευη και αν αγορασεις. Mονο nexus και HTC.

Edited by ardi21

To πραγματικο android ειναι στην σειρα nexus. Με αυτο πρεπει να συγκρινεις το ios και αυτο πεταει. Εγω οταν πηρα το 10αρι tab pro -προερχομενος απο κινητο nexus 5- νομιζα οτι ημουν σε αλλο κοσμο. Μεγαλο lag.

Αυτο συμβαινει γιατι οι κατασκευαστες το παιρνουν και του αλλαζουν τα φωτα. Καποιες φορες κανουν πολυ καλη δουλεια (HTC) και καποιες αλλες πολυ κακη (Samsung). Βεβαια μετα αλλαξα launcher, εκοψα κατι services και βελτιωθηκε η κατασταση.

Με λιγα λογια διαλεγεις και παιρνεις. Αλλα ios εμπειρια -οσον αφορα το smoothness- με συσκευη samsung (και αλλων εταιρειων, απλα αυτη εχω δοκιμασει) δεν προκειται να βρεις ποτε, οτι συσκευη και αν αγορασεις. Mονο nexus και HTC.

Τόσα χρονια με iOS τα άκουγα όλα αυτά. Ήρθε η ώρα τελικά να τα δω και με τα μάτια μου.

Τα περί launcher και services επιγραμματικά για να το ψάξω μπας και γίνει κάτι ;

Τόσα χρονια με iOS τα άκουγα όλα αυτά. Ήρθε η ώρα τελικά να τα δω και με τα μάτια μου.

Τα περί launcher και services επιγραμματικά για να το ψάξω μπας και γίνει κάτι ;

Bαλε οπωσδηποτε nova launcher (στο play το βρισκεις κανονικα) και απενεργοποιησε ολα τα app της samsung που δεν χρειαζεσαι απο τον application manager στις ρυθμισεις. Το δευτερο δεν ξερω κατα ποσο κανει δουλεια μπορει να ειναι και placebo, αλλα καντο.

Η αλλη λυση ειναι να βαλεις καινουργια rom οπου θα δεις μεγαλη διαφορα αλλα δεν νομιζω να θες ακομα και δεν εχω ασχοληθει με το θεμα.

Edited by ardi21

Με το ταμπλετακι αυτό που το έχω από τον Οκτώβριο του 2014, κάνω τα πάντα γρήγορα και απροβληματιστα, έδωσα το laptop μου (Toshiba i3) ,επέστρεψα σε desktop και μαζί με το g2 κινητό που έχω είμαι απόλυτα ευχαριστημενος. Εξαιρετική οθόνη, ευκρίνεια ,ότι καλύτερο στα 200 κάτι ευρώ που το είχα πάρει. Επειδή ασχολούμαι με φωτογραφίες από slr μηχανές και super compact,θεωρώ το ταμπλετακι αυτό ιδανικό με την 2Κ οθόνη του.
Konakis.

Μετά απο 2 ημέρες χρήσης μπορώ να πω πως είμαι πολύ ευχαρηστημένος. Θα ήθελα βέβαια να κάνω root για να βγάλω την σαβούρα της samsung απο μέσα αλλά δεν θέλω να χάσω την εγγύηση.Και με τον es file manager βλέπει και τα ntfs φλασάκια μου και παίζω τις ταινίες μου απο εκεί.Λίγο lag παρατηρώ αλλά αν το συγκρίνω με το vero 8860 που είχα πριν αυτό εδώ είναι ferrari.Αυτά για την ώρα.

Υπάρχει η κανονική homescreen και η widget homescreen. Δεν ξέρω αν λέγονται διαφορετικά αλλά ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ. Στην 4.4.2 όλα αυτά.

Με το home button επιστρέφει πάντα στην οθόνη με τα widgets. Προσπαθώντας να διαγράψω την οθόνη με τα widgets δεν μπορώ. Κάθε επόμενη διαγράφεται κανονικά. Η τελευταία δε διαγράφεται. Επίσης δεν είναι δυνατή η αφαίρεση του τελευταίου widget για να μείνει κενή και να διαγραφεί όλη η οθόνη.

Έχω ψάξει αλλά δεν έχω βρει λύση. Πως μπορώ να διαγράψω την widget homescreen ή έστω να πηγαίνει με το home button στην κανονική αρχική οθόνη;

Μαλλον είσαι επηρεασμένος απο το πολυ πιο απλοϊκό ios και μπερδεύεσαι καπου.

Θα σου πρότεινα να γκουγκλαρεις και να διαβάσεις για το τι ειναι ο launcher, τι ειναι το application drawer, τι τα widgets, πως μπορείς να τα οργανώσεις κ.α.

Μαλλον είσαι επηρεασμένος απο το πολυ πιο απλοϊκό ios και μπερδεύεσαι καπου.

Θα σου πρότεινα να γκουγκλαρεις και να διαβάσεις για το τι ειναι ο launcher, τι ειναι το application drawer, τι τα widgets, πως μπορείς να τα οργανώσεις κ.α.

Ασφαλώς είμαι συνηθισμένος στο iOS και στην απλοϊκότητα του όπως λες.

Γι αυτό το λόγο το έχω επιλέξει κιόλας. Μπορεί να είναι "κλειδωμένο" λογισμικό, αλλά τουλάχιστον για μένα, είναι τουλάχιστον σχεδόν πλήρες και εύκολο ή τέλος πάντων ταιριάζω με τη "φιλοσοφία" του.

Για τις ελλείψεις που έχει, πχ miracast, πήρα το συγκεκριμένο tablet.

Μπορεί η περιγραφή που έκανα προηγουμένως να μην ήταν σωστή, τους όρους όμως που αναφέρεις τους γνωρίζω και είχα ήδη δοκιμάσει το nova που προτάθηκε προηγουμένως.

Τελικά στο default launcher ή όπως αλλιώς λέγεται μπορώ να εξαφανίσω τη σελίδα με τα widgets ή πρέπει να εγκαταστήσω άλλο launcher ;

Μην παρσξηγήσε. Δεν το λεω απο κακού! Απλά ειναι πολυ διαφορετική η φιλοσοφία και η λειτουργία των 2 οικοσυστηματων που πολλοι δεν μπορουν να τα εχουν ταυτόχρονα και επιλέγουν ή το ένα ή το αλλο.

Και βεβαιως η απλοτητα δεν ειναι κακο πραγμα. Πολλες φορές επιβαρύνει την κατάσταση η δυνατότητα να κανεις με 42 τροπους το ιδιο πραγμα. Ενας τροπος και να δουλεύει!

Τωρα αυτο που ρώτησες για τον μαμα launcher, δεν νομιζω πως γίνεται. Ή τουλάχιστον και εγω δεν εχω βρει τον τρόπο αλλα δεν με απασχολεί καθόλου. Εχω ούτως ή αλλως συνηθησει τις πολλαπλές home screens..

Μην παρσξηγήσε. Δεν το λεω απο κακού! Απλά ειναι πολυ διαφορετική η φιλοσοφία και η λειτουργία των 2 οικοσυστηματων που πολλοι δεν μπορουν να τα εχουν ταυτόχρονα και επιλέγουν ή το ένα ή το αλλο.

Και βεβαιως η απλοτητα δεν ειναι κακο πραγμα. Πολλες φορές επιβαρύνει την κατάσταση η δυνατότητα να κανεις με 42 τροπους το ιδιο πραγμα. Ενας τροπος και να δουλεύει!

Τωρα αυτο που ρώτησες για τον μαμα launcher, δεν νομιζω πως γίνεται. Ή τουλάχιστον και εγω δεν εχω βρει τον τρόπο αλλα δεν με απασχολεί καθόλου. Εχω ούτως ή αλλως συνηθησει τις πολλαπλές home screens..

Σε καμία περίπτωση δεν παρεξηγήθηκα. Ούτε έχω σκοπό εδώ πέρα να συγκρίνω iOS και android.

Απλώς διάλεξα αυτό το tablet για συγκεκριμένο λόγο και επειδή κάνει τη δουλειά για την οποία το διάλεξα και θέλω να το κρατήσω, προσπαθώ να το φέρω στα μέτρα μου.

Μπορεί αυτό να μη γίνει ή να μη γίνει εύκολα. Μπορεί στο τέλος να καταλήξω και με android κινητό. Ποιος ξέρει ;

Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις.

Τελικά στο default launcher ή όπως αλλιώς λέγεται μπορώ να εξαφανίσω τη σελίδα με τα widgets ή πρέπει να εγκαταστήσω άλλο launcher ;

Δυστυχώς στον προεπιλεγμένο launcher (TouchWiz) κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Με μια όμως πρόχειρη αναζήτηση στο Play Store με λέξεις όπως ios launcher, θα σου εμφανιστούν αρκετές επιλογές για να διαλέξεις.

Μια απλή και πρακτική, βασισμένη σε αυτή την φιλοσοφία είναι π.χ. και ο One Launcher.

• The title was changed to Samsung Galaxy Tab Pro 8.4/10.1