Jump to content

myphone POLL: Smartphones και αναβαθμίσεις - Είναι σημαντικές;

vlachaquito
 Κοινοποίηση

Πόσο σημαντικές θεωρείτε πως είναι οι αναβαθμίσεις στην αγορά Smartphone  

716 members have voted

1. 1. Πόσο σημαντικές θεωρείτε πως είναι οι αναβαθμίσεις στην αγορά Smartphone

• Πολύ σημαντικές, δεν αγοράζω συσκευή εταιρίας που δεν αναβαθμίζει συχνά
      206
    • Σημαντικές, το λαμβάνω υπόψιν κατά την αξιολόγηση αγοράς
      369
    • Δεν είναι σημαντικές, αγοράζω smartphone ανεξαρτήτως αναβαθμίσεων
      84
    • Δεν με ενδιαφέρει, χρησιμοποιώ custom roms
      57

Recommended Posts

Εντάξει είναι σημαντικές οι αναβαθμίσεις κι επιλέγω εταιρείες πού τις δίνουν χωρίς όμως να τρελαίνομαι κιόλας αν θα έχει κάποια καθυστέρηση.

Για το θέμα τώρα με τις σκάρτες αναβαθμίσεις της samsung δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό η καλύτερό.αυτή η εταιρεία έστω κι αν έχω κινητό της πάσχει πολύ σοβαρά στο θέμα του software...τραγικά όμως.

Βγάζει δυνατές συσκευές και τις καίει με το software της.πολύ lag αδικαιολόγητο σε ναυαρχίδες της.

Κρίμα.και τώρα με το knox?θα κάνει στροφή πολύς κόσμος.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• Απαντήσεις 95
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Προσωπικα δεν με ενδιαφερει καθολου η αναβαθμιση. Αν δουλευει σωστα η συσκευη οπως ειναι τοτε δεν με απασχολει ΚΑ ΘΟ ΛΟΥ. Ταπεινη μου αποψη.

Σαν προκατοχος του optimus 2x δεν μπορουσα να πω παρα, Πολύ σημαντικές, δεν αγοράζω συσκευή εταιρίας που δεν αναβαθμίζει συχνά

Εγώ επέλεξα το:Σημαντικές, το λαμβάνω υπόψιν κατά την αξιολόγηση αγοράς γιατί ναι μεν είναι σημαντικές αλλά όχι και το παν...

Αυτό.

Δεν ειμαι update freak.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

εγω πιστευω σε καθε αναβαθμηση που γινεται στο κινητο γινεται χειροτερο και βγαζει παραπανω προβληματα για να σε κανουν να παρεις αλλο.προσωπικα δεν με ενδιαφερουν οι αναβαθμησεις οπως το παρω στην τελικη αν κανω αναβαθμιση τι θα κερδισω?

πιστευω ειναι θεμα καθαρα με τον καιρο σταδιακα να παιρνεις αναβαθμησεις μεχρι να γινει τουβλο το κινητο να αρχισει να κολλαει και να πεις πρεπει να παρω αλλο.οσες φορες εκανα αναβαθμηση σε κινητο παντα ειχα καποιο προβλημα που στην αρχη δεν υπηρχε.

τωρα αν αλλοι δεν ειχαν προβλημα με την αναβαθμηση δεν ξερω...εγω λεω αυτο που βλεπω σε μενα αυτο που μου ετυχε τωρα σε αλλους αν ειναι οκ τα πραγματα δεν θα τα βαψω και μαυρα!

Αυτής της άποψης είμαι και εγώ. Ένας λόγος που έχω root το κινητό μου είναι για μη δέχομαι ενημερώσεις.

Σαφώς και είναι σημαντικές. Όχι μόνο οι αναβαθμίσεις απο την εταιρία (που σταματάνε σχετικά γρήγορα) αλλά και η υποστήριξη της συσκευής απο το XDA.

Φυσικά και ψήφισα πως δεν με ενδιαφέρει, χρησιμοποιώ custom roms.

Έχω διορθώσει πολλά θέματα συσκευών μου μέσω του root, των custom ROMs κτλ και τις έχω πειράξει όπως τις θέλω, οπότε δεν θα μπορούσα να ψηφίσω κάτι διαφορετικό. Ειδικά αν μιλάμε για αναβαθμίσεις. Αλλιώς, το Android έχει κάνει σημαντικά βήματα και είναι μια χαρά για τον average user (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, μπορεί να μην ξέρει καν για αναβαθμίσεις).

Η διαδικασία είναι συνήθως εξαιρετικά απλή, τόσο που δεν βλέπω τον λόγο για να μην προχωρήσει κάποιος με αυτήν. Τα οφέλη είναι πολλά και το feeling που σου δίνει το να έχεις την ευκαιρία να κάνεις κάτι που πλήρωσες ακόμη πιο "δικό σου", είναι ανυπέρβλητο.

Έτσι, σημαντικός παράγοντας αγοράς μιας συσκευής από εμένα, είναι πιο πολύ η υποστήριξη που έχει από την κοινότητα και όχι τόσο από την κατασκευάστρια ή από την Google (που θα πρέπει, φυσικά, να είναι αυτονόητη) ;).

Όταν περίπου 50% απλά τους ενδιαφέρουν και 13% δεν του ενδιαφέρει καθόλου σε μια κοινότητα για κινητά τηλέφωνα, φανταστείτε τι γίνεται έξω στην καθημερινότητα.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ................... :zzz:

Προσωπικά με καλύπτει το :

Δεν είναι σημαντικές, αγοράζω smartphone ανεξαρτήτως αναβαθμίσεων

Edited by niksax

Ψήφισα το 2, αλλά είμαι κάπου ανάμεσα στο 2,3 και 4.

Λαμβάνω υπόψιν μου την συνέπεια της κάθε εταιρίας στις αναβαθμίσεις, όχι τόσο γιατί με νοιάζει πραγματικά, όσο για να την επιβραβεύσω. Δεν τρελαίνομαι να έχω την τελευταία αναβάθμιση και χρησιμοποιώ custom rom με την τελευταία έκδοση, μόνο όταν είμαι σίγουρος ότι όλα δουλεύουν σωστά. Αυτή τη στιγμή είμαι με custom rom βασισμένη στην 4.1.2, δεν έχω δοκιμάσει να βάλω 4.3 και δεν καίγομαι κιόλας.

Με ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι αναβαθμίσεις γι αυτό και πήρα LG :lol:

Πέρα από την πλάκα χρησιμοποιώ custom rom και αισθάνομαι το κινητό μου μοναδικό και από την εμπειρία χρήσης υπερτουμπανο.

Οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ελευθερία από την εταιρεία και η υποστήριξη από την κοινότητα .

Υγ. Δε θα αγόραζα ποτέ samsung. :frog:

LG G4 H815

Rom: Nougat 7.0 29a stock heavily debloated

Kernel: LG stock

Recovery: Twrp 3.1.1.1

Με ενδιαφέρουν οι αναβαθμίσεις που δεν μειώνουν την αυτονομία και δεν είναι γεμάτες bugs. (=Samsung) :lol:

Κατάφερε να γκρεμίσει το καλό όνομά της στα updates και να σε κάνει να μην θες την 4.3 , μοναδικό! :lol: :ninja:

Ι need a six month vacation, twice a year.

Θεωρώ σημαντικές τις αναβαθμίσεις αλλά όχι καθοριστικές για μία αγορά.

Πιο σημαντικό θεωρώ να υπάρχει μεγάλη ανάμιξη και ενασχόληση με τη συσκευή από την κοινότητα των developers, από εκεί βρίσκει κανείς πολλά πραγματικά χρήσιμα καλούδια.

Καλές οι αναβαθμίσεις και όλοι τις θέλουμε κακα τα ψέματα αλλα το κυριότερο πιστεύω οτι είναι η σωστή λειτουργία της συσκευής αλλιώς δεν έχει νόημα η αναβάθμιση

Δεν ειναι σημαντικο. ΑΛΛΑ οταν αγοραζω μοντελο που κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο 2013 έχει είδη βγει το Android 4.2 , 4.3 και ανοίγω το κινητό μου και φοράει 4.1.2 και μαθαίνω από την κυρια SONY οτι δεν θα παρει αλλο update ΤΡΕΛΕΝΟΜΕ επρεπε τουλαχιστον να κυκλοφορήσει με android 4.3 και βλεπουμε.....
Xiaomi Mi9T

Για εμενα δεν ειναι σημαντικες , αν δουλευει καλα η νεα εκδοση μονο νουμερα φερνει σαν αλλαγη , πολλα πραγματα μπορει να αλλαζουν στο παρασκηνιο αλλα δεν μπορω να πω οτι η εμπειρια χρησης ειναι κατι που σε μια εκδοση ηταν τοσο κακη και μετα απο αναβαθμιση , εγινε τοσο καλυτερη.

Το λεω εχοντας ενα nexus 7 με 4.4 και ενα Lg nitro με 4.0.4 , oτι κανει το 1 κανει και το αλλο εξισου καλα για τις αναγκες μου.

φυσικα ειναι και θεμα χρονου και ενδιαφεροντος του καθενος..δε νομιζω αν βγειτε εξω στην αγορα, ανθρωποι με πραγματικα προβληματα και τρεχαματα,επιχειρηματιες κτλ οι οποιοι πραγματικα χρειαζονται smartphones ασχολουνται με τετοια πεζα πραγματα. επομενως ναι,ειναι ωραιο να αναβαθμιζεται,νιωθεις ανανεωση, αλλα τιποτα παραπανω κατα τη γνωμη μου.

Σε φόρουμ κατα κύριο λόγο τεχνολογίας είμαστε οπότε συνήθως εδώ δεν μπαίνουμε για να μιλήσουμε για τα προβλήματα μας αλλά να τα ξεχάσουμε....

Πέρα από αυτό οι αναβαθμίσεις δίνονται για να λύσουν bugs και πολλές φορές από αυτά που δεν μπορεί να καταλάβει άμεσα ο χρήστης, πχ κενά ασφαλείας, οπότε ναι, οι αναβαθμίσεις είναι απαραίτητες.

Είναι σημαντική η υποστήριξη με αναβαθμίσεις αρκεί να μην χαλάνε το τηλέφωνο επίτηδες. Ειδικά όταν πρόκειται για αγορά συσκευής λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη το αν ο κατασκευαστής έχει παράδοση να δίνει αναβαθμίσεις σε προηγούμενες συσκευές του.

Καλημέρα.Πολύ σημαντικός παράγοντας.Δεν μπορώ να δικαιολογήσω τη μη αναβάθμιση του motorola atrix ,την οποία είχαν υποσχεθεί όταν το αγόρασα (ενώ στην Αμερική δώσαν κουπόνι 100 δολαρίων για αγορά μελλοντικού motorola ) και έμεινε αμανάτι και το lapdock.Αν ρουτάρεις το κινητό χάνεις την εγγύηση και κάποιος που δεν ,θέλει να ασχοληθεί με custom roms είναι σημαντικός παράγοντας.Χρειάστηκα την εγγύηση 2 φορές μέχρι τώρα για θέματα digitizer. Edited by basilise

Ψήφισα σημαντικές όχι τόσο για τα όποια νέα χαρακτηριστικά μπορεί να φέρνει μια αναβάθμιση, αλλά κυρίως για τα κενά ασφαλείας που αυτή συνήθως διορθώνει.

Το θεωρώ σημαντικότατο.

Μάλιστα μου τη σπάει να βγάζει ο κατασκευαστής ενημέρωση για ένα μοντέλο του με Χ specs επειδή είναι φετινό και άλλο μοντέλο με ίδια ή ελάχιστα καλύτερα spec που είναι περσινό να τρώει άκυρο.

Είναι σαν να σου λέει είναι καλό αλλά δεν με ενδιαφέρεις γιατί δεν είχα έσοδα από εσένα φέτος...

Πολύ σημαντικές, δεν αγοράζω συσκευή εταιρίας που δεν αναβαθμίζει συχνά.

Μέγας παράγοντας.

Όπως είναι σήμερα τα πράγματα το hw αναβαθμίζεται ανούσια και το sw δε κάνει βήμα. Κάνουν οι ίτερνετ υπηρεσίες αλλά αυτές είναι δανεικές, στις κόβουν όποτε θέλουν. Το να μην παίρνει αναβαθμίσεις η συσκευή μου το θεωρώ κοροϊδία από μεριάς της εταιρίας που μου το πουλάει.

Είναι οι ανάγκες μου και οι ανάγκες της, σε ανταγωνισμό. Για να είναι λειτουργική η σχέση πρέπει ο καθένας να προασπίζεται να συμφέροντά του.

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

Οι συσκευές μου είναι iPhone και Nexus που σημαίνει ότι το μόνο που με ενδιαφέρει είναι οι αναβαθμίσεις τους. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας συσκευής είναι καλά ανάλογα με το πόσο καλό είναι το λογισμικό και με τις αναβαθμίσεις πάντα υπάρχει η πιθανότητα να αναβαθμιστεί εικονικά και το υλικό. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η πορεία της google που συνεχώς βελτιώνει το λειτουργικό της όπως και η apple βελτιώνει με τις μικρές ενημερώσεις ανάμεσα στις μεγάλες αναβαθμίσεις.
http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com).

Στις συσκευές που παίρνω, συνήθως τις κάνω tweak όσο δεν πάει με σκοπό να έχω μια απροβλημάτιστη εμπειρία χρήσης. Εξαρτάται από τη συσκευή, άλλες θέλουν πολλές παρεμβάσεις και άλλες σχεδόν καμία (πχ HTC One Google Edition). Λύσεις υπάρχουν και είναι σχετικά εύκολα και γρήγορα υλοποιήσιμες.

Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι οι αναβαθμίσεις είναι σημαντικές διότι έτσι αποκτά προστιθέμενη αξία η συσκευή που αγοράζει κανείς. Ο κατασκευαστής οφείλει να κάνει την προσπάθειά του, ανεξαρτήτως αν αυτή είναι επιτυχημένη ή όχι. Δεν επιβραβεύω με τα χρήματά μου αδιάφορους κατασκευαστές.

Πρώτα αξιολογώ την ποιότητα κατασκευής, ύστερα την αυτονομία και στη συνέχεια την υποστήριξη από τον κατασκευαστή (τα updates εντάσσονται εδώ).

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Καμια απο τις απαντησεις δεν με καλυπτει πληρως!Κοιταζω να μου αρεσει μια συσκευη αλλα δεν θεωρω απαραιτητα (σε σημειο να αποφυγω καποια αγορα) τα updates.Περισσοτερο με ενδιαφερει να μην εχει κλειδωματα (για ποιον χτυπαει η καμπανα αραγε) ωστε να μπορω να το κανω οτι θελω.
Δημήτρης