Jump to content

[Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα κάνεις root με το towelroot. Θα κάνεις backup τις εφαρμογές σου με το titanium backup. Θα κατεβάσεις το boot unlocker, θα κάνεις unlock bootloader μέσα από αυτό για να μη σβηστεί τίποτα, θα περάσεις custom recovery (TWRP) μέσω fastboot, θα κάνεις πλήρες nandroid backup backup από το TWRP. Θα τα περάσεις μετά όλα στο pc, θα τα σβήσεις από το κινητό, θα κάνεις untamper το flag μέσω του bootunlocker, θα κλειδώσεις τον bootloader, θα περάσεις το factory image της 4.4.4 και θα το πας στην Procordia.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Για να περάσω custom recovery πρέπει να ξεκλειδωσω bootloader?

Ναι, και για να μη χάσεις τα δεδομένα πρέπει να κάνεις αυτό που σου είπε ο MaXAiRO.

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

Θα κάνεις root με το towelroot. Θα κάνεις backup τις εφαρμογές σου με το titanium backup. Θα κατεβάσεις το boot unlocker, θα κάνεις unlock bootloader μέσα από αυτό για να μη σβηστεί τίποτα, θα περάσεις custom recovery (TWRP) μέσω fastboot, θα κάνεις πλήρες nandroid backup backup από το TWRP. Θα τα περάσεις μετά όλα στο pc, θα τα σβήσεις από το κινητό, θα κάνεις untamper το flag μέσω του bootunlocker, θα κλειδώσεις τον bootloader, θα περάσεις το factory image της 4.4.4 και θα το πας στην Procordia.

Για να περάσει το factory image θα πρέπει να έχει unlocked bootloader.

Θα πρέπει πρώτα να φλασάρει το factory image και μετά απο bootloader θα μπουτάρει απλά στο twrp χωρις να το φλασάρει με την εντολή "fastboot boot path/to/TWRP.img" και θα φλασάρει το Nexus BootUnlocker script.

Root εκανα, unlock bootloader εκανα (το flag δεν το πειραξα) , twrp περασα, nandroid backup εκανα (ολα και cache και efs, 3.6 gb βγηκε) Tωρα με το factory image εχω κολλησει λιγο.. Λιγη βοηθεια??

Κατεβαζω το nexus root toolkit και θα προσπαθησω απο κει..

Οταν τελειωσω πως επιβεβαιωνω οτι το κινητο ειναι πληρως εργοστασιακο?? Ρομ και ρουτ φαινονται, stock recovery??

Edited by Lorgan21

Τρομερή διαχείριση μπαταρίας και με τον νέο Uber faux kernel 25/9... Η διαχείριση της μπαταρίας συγκρίνεται άνετα και με τον code blue.. Έχω βγαλει 2 ώρες sot έχω ακόμα 50% και τη μισή μέρα με 3g

''Samsung Galaxy S7 Edge''

''Ipad mini 2''

Τρομερή διαχείριση μπαταρίας και με τον νέο Uber faux kernel 25/9... Η διαχείριση της μπαταρίας συγκρίνεται άνετα και με τον code blue.. Έχω βγαλει 2 ώρες sot έχω ακόμα 50% και τη μισή μέρα με 3g

Έβγαλε και καινούργιο ο uber και πρώτη φορά είδα 5 ώρες και ένα τέταρτο sot με 9%ακομα μπαταρία σε WiFi..

Έχει βάλει κανείς paranoid?

Έβγαλε και καινούργιο ο uber και πρώτη φορά είδα 5 ώρες και ένα τέταρτο sot με 9%ακομα μπαταρία σε WiFi..

Έχει βάλει κανείς paranoid?

Έχω βάλει εγώ PA....

Samsung S8 Plus midnight black

Nexus 5 red 16GB

Rom Nougat 7.1 aosp [ pixel setup ]

TWRP : 3.0.2-0

Για πες...

Η PA έχει τους αποκλειστικά δικούς της fan....θυμίζει παρα πολύ stock android με κάποια δικά της customaziation όπως hover - L recent - tinted statusbar κ.α.Αν θέλεις πολλά customaziation δεν θα σου αρέσει!

Nexus 5 red 16GB

Respect.

Έβγαλε update η Mahdi σε 2.8

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τον 4.9.2 ή τον 4.10?

Edited by amanwithaplan

Η PA έχει τους αποκλειστικά δικούς της fan....θυμίζει παρα πολύ stock android με κάποια δικά της customaziation όπως hover - L recent - tinted statusbar κ.α.Αν θέλεις πολλά customaziation δεν θα σου αρέσει!

Το αντίθετο δεν μου αρέσουν καθόλου... Κατεβάζω τότε... Ευχαριστώ..

Παιδια κολλησα με τους ADB drivers.. Δεν μπορω να τους περασω..

Χρησιμοποιησα αυτο

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979

αλλα και παλι οταν συνδεω το κινητο στο pc δεν το αναγνωριζει..

Βοηθεια..

Βασικά, Lorgan, κάνε το εξής. Υποθέτω ότι έχεις κάνει unlock bootloader από το boot unlocker. Οπότε για να μην μπλέκεις με fastboot, κατέβασε από το Play το flashify και πέρνα από εκεί το TWRP.

Πάντως, αν θες οπωσδήποτε και drivers, κάνε απεγκατάσταση ό,τι έχεις βάλει στο pc που σχετίζεται με Android drivers, SDK κλπ, κατέβασε το toolkit και πέρνα από εκεί τους drivers αν δυσκολεύεσαι γιατί νομίζω τα λέει βήμα - βήμα.

Ο Mahdi λέει έβαλε app sidebar και PA pie εκτός από Slim και διάφορα άλλα καλούδια. Αν έβαζε και τις dynamic bars που είναι το μόνο feature που χρειάζομαι από PA, θα ήμασταν άρχοντες. Πιστεύω θα το βάλει στο επόμενο.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Respect.

Έβγαλε update η Mahdi σε 2.8

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τον 4.9.2 ή τον 4.10?

4.9.2 περασα

''Samsung Galaxy S7 Edge''

''Ipad mini 2''

Παιδιά SoS..

Θέλω να κάνω ρουτ το κινητό, να κάνω nandroid back up και μετά unroot ώστε να το πάω Procordia.. Το θέμα είναι ότι είμαι άσχετος με το άθλημα.. Μπορείτε να μου υποδειξετε τον πιο απλό τρόπο??

Βοηθηστε ενα nooba...

Μόνο εγώ δε κατάλαβα γιατί θες να κάνεις όλο αυτό..??

Βαριέσαι απλά να το ξαναστήσεις μετά ή απλά δεν ήθελες να χάσεις κάποια data τύπου photo, video κλπ...?

Απλά ρωτάω, δε ξέρω αν το διευκρίνισες κάπου και δεν το πρόσεξα.

Ενημερωτικά είναι ακόμα πιο "απλή" από Purity ε ?

Και σχετικά πιο "κατω" σε επιδόσεις.

( Τουλάχιστον η original PA, γιατί έχει και κάποιες εκδοχές που "πετάνε" )

Αν δεν σου αρέσουν κάτι fancy τύπου Hover, Peek κλπ ( προσωπικά μου είναι αδιάφορα αλλά γούστα είναι αυτά ),

το μόνο που θα σου κινήσει το ενδιαφέρον είναι ο Theme chooser ( που τον βρίσκεις και αλλού φυσικά και σε OptiPurity )

Δοκίμασέ τη και δες.

Τοσες ωρες προσπαθω και με ADB drivers δεν εβγαλα ακρη.. Οταν to εχω σε ΜΤP το βλεπει κανονικα, οταν βαζω to usb debugging δεν το βλεπει και ζηταει drivers....

Στην τελευταία beta βελτίωσαν πολύ κ τα DSB αλλά κ τα recents. Το peek ποτέ δεν το συμπάθησα για να είμαι ειλικρινής...

Κατά τα άλλα σταθερότατη κ έχει πολύ βολικό τρόπο διαχείρισης των ενεργών tile.

Old noob, plays like a pro

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το peek είναι αρκετά βολικό και γλυτώνεις και πατήματα του power πλήκτρου. Φυσικά μπορεί να αφαιρεθεί, όπως και το hover, από όποια εφαρμογή επιθυμεί ο κάθε ένας. Η διαχείρηση των tiles στις γρήγορες ρυθμίζεις είναι νομίζω ότι καλύτερο υπάρχει.

Εκτός από δύο τρεις rom που δοκίμασα και το μετάνιωσα μετά από μια ή δύο ώρες χρήσης, η PA είναι σταθερά στο nexus 5, αλλά και στο 4, όσο ήταν στο χέρι μου.

Επιπλέον, αγόρασα και τρία θέματα από τα μέλη της ομάδας της PA και ολοκληρώθηκε ο συνδιασμός.

Η τελευταία ενημέρωση του vue είναι σε άλλο επίπεδο.

Βεβαίως υπάρχει η εντύπωση πως λείπουν από την rom οι πολλές επιλογές παραμετροποίησης. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όλες οι ρυθμίσεις είναι μέσα στα ανάλογα μενού. Ίσως θέλουν λίγο ψάξιμο, όπως το άνοιγμα των καρτελών σε floating mode μέσα από τα recents ή η εναλλαγή μεταξύ των δύο τελευταίων εφαρμογών με κράτημα του recents soft key. Υπάρχουν ίσως αρκετά ακόμη, όπως ποσοστό μπαταρίας στο ανάλογο μενού της μπαταρίας.

Η αλήθεια είναι πως η PA έχει σταθερό κοινό στην πορεία της.

Edited by cb600f

Τοσες ωρες προσπαθω και με ADB drivers δεν εβγαλα ακρη.. Οταν to εχω σε ΜΤP το βλεπει κανονικα, οταν βαζω to usb debugging δεν το βλεπει και ζηταει drivers....

Έχεις δοκιμάσει με NRT; Εγώ μ'αυτό έκανα δουλειά με τους drivers.

Δεν έδωσες και καμιά πληροφορία για το σύστημα σου όμως, λειτουργικό, αν το βάζεις σε μπροστινή ή πίσω usb θύρα. Όλα αυτά παίζουν ρόλο.

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

Ενημερωτικά είναι ακόμα πιο "απλή" από Purity ε ?

Και σχετικά πιο "κατω" σε επιδόσεις.

( Τουλάχιστον η original PA, γιατί έχει και κάποιες εκδοχές που "πετάνε" )

Αν δεν σου αρέσουν κάτι fancy τύπου Hover, Peek κλπ ( προσωπικά μου είναι αδιάφορα αλλά γούστα είναι αυτά ),

το μόνο που θα σου κινήσει το ενδιαφέρον είναι ο Theme chooser ( που τον βρίσκεις και αλλού φυσικά και σε OptiPurity )

Δοκίμασέ τη και δες.

Μόλις την ξηλωσα.... Είχα συνηθίσει σε purity και δεν την φθάνει σε γρηγοράδα. Ευτυχώς που είχα backup... Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο γρήγορη ρομ....

Μόλις την ξηλωσα.... Είχα συνηθίσει σε purity και δεν την φθάνει σε γρηγοράδα. Ευτυχώς που είχα backup... Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο γρήγορη ρομ....

Μωρέ πιο γρήγορες υπάρχουν αλλά το θέμα είναι να έχεις και σταθερότητα.

Αν θες κάτι "απλό" και γρήγορο, και σχετικά σταθερό παρόλο που είναι πολύ φρέσκια rom

αν σου άρεσαν τα QS tiles της PA, ρίξε μια ματιά στη Linearboost,

διαφορετικά για κάτι πιο γρήγορο στα builds της OptiPurity, ειδικά στο gcc4.7 με Themes,

για το κάτι παραπάνω, που αφού έχεις και backup, μπορείς να τα περάσεις και με dirty flash πάνω από την υπάρχουσα Purity.

Απλά κάνε ένα cache/dalvik wipe και όταν bootαρεις ρίξε και ένα καλό καθάρισμα με SD maid.

Ακόμα και αν υπάρξει καμιά ψιλοαστάθεια είναι τόσο συχνά τα updates του kener, που περιορίζουν το πρόβλημα.

Υπαρχουν πολλές πιο γρήγορες απο την purity.... Θα πω slim - LS - mahdi - rastakat - νομιζω και η carbon!!! Και κάποιες αλλες λιγοτερο γνωστές είναι σαφως γρηγορότερες απο purity!!! Edited by souliar

Nexus 5 red 16GB

• The title was changed to [Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)