Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απλά, κάνετε κουβέντα για το αν πρέπει ή όχι, να χρεώσει το τελωνείο 2€ δασμούς. Νομίζω κανείς δεν θα σκάσει αν το κινητό του βγει 2€ παραπάνω. Αν είναι να αποφύγουμε κάτι, πρέπει να βρούμε τρόπο να αποφύγουμε τα έξοδα εκτελωνισμού των 12€, που δεν καταλαβαίνω γιατί να τα πληρώσω, σε μιά κρατική υπηρεσία.

Ίσως βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος.

Κανείς, από όσους αγοράζουν από το εξωτερικό και, κυρίως, κινητά από Κίνα, δεν θα νοιαζόταν αν πλήρωνε μόνο τα τέλη των ΕΛΤΑ και όχι τον ΦΠΑ.

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα 12€ του τελωνείου δεν είναι? Όχι των ΕΛΤΑ.

Τέλη εκτελωνισμού από ΕΛΤΑ

«Τέλος εκτελωνισμού» : 8 €, για αντικείμενα για τα οποία εκδόθηκε τελωνειακή διασάφηση, ακόμα και ατελής

«Τέλος διαχείρισης δασμών» : 4 €, όταν η διασάφηση προβλέπει απόδοση δασμών ή φόρων

«Τέλος αναθεώρησης δασμών» : 10 € , όταν ο παραλήπτης επιθυμεί την αναθεώρηση των δασμών.

Αυτού του είδους οι αφορισμοί και "απόλυτες" απαντήσεις δεν βοηθάνε την εποικοδομητική συζήτηση.

Παρέθεσα τον Οργανισμό λειτουργίας των ΕΛΤΑ καθώς και την εγκύκλιο της ΕΕΤΤ, από τα οποία βγαίνει το συμπέρασμα ότι στις ΥΕΔ 1) υπάρχει διαφορετική διαδικασία από τη συνηθισμένη και 2) τελωνειακοί υπάλληλοι για τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών δεμάτων.

Σ' αυτά, απαντάς με μια γενικολογία χωρίς να παραθέτεις κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό σου.

Εάν έχεις ακόμη αμφιβολίες ότι στις ΥΕΔ των ΕΛΤΑ υπάρχουν τελωνειακοί, για τη συγκεκριμένη διαδικασία, μπορείς να τηλεφωνήσεις στο " Τελωνείο Εισαγωγών Εξαγωγών Θεσσαλονίκης-Γραφείο Τελωνισμού Ταχυδρομικών Δεμάτων" Λαγκαδά 199, Εντός Ταχυδρομείου, Σταυρούπολη 56429, Θεσσαλονίκη, Τηλ 2310601797 και να ρωτήσεις όποιον απαντήσει.

Δεν βλέπω καμμία "αοριστολογία" φίλε μου, το ότι υπάρχουν τελωνειακοί υπάλληλοι γιά να μην τα στέλνουν στο τελωνείο και επιστρέφουν ξανά, δεν σημαίνει ότι η ΥΕΔ των ΕΛΤΑ είναι τελωνείο, όπως ακριβώς έγραψα.

Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις γονατιστός !!!.

Τέλη εκτελωνισμού από ΕΛΤΑ

«Τέλος εκτελωνισμού» : 8 €, για αντικείμενα για τα οποία εκδόθηκε τελωνειακή διασάφηση, ακόμα και ατελής

«Τέλος διαχείρισης δασμών» : 4 €, όταν η διασάφηση προβλέπει απόδοση δασμών ή φόρων

«Τέλος αναθεώρησης δασμών» : 10 € , όταν ο παραλήπτης επιθυμεί την αναθεώρηση των δασμών.

Ουσιαστικά χρεώνουν 8€ τον εκτελωνισμό (στη dhl ξεκινάνε από 30€) και 4€ για το ότι πληρώνεις με την παραλαβή και όχι την στιγμή του εκτελωνισμού.

Αντικειμενικά, έχουν ανθρώπινες τιμές.

Και μην ξεχνάτε... Ο εκτελωνισμός είναι νόμιμη και επιβεβλημένη διαδικασία...

Η ΥΕΔ είναι παράρτημα του Α' τελωνείου Θεσ/νίκης που βρίσκεται μέσα στα ΕΛΤΑ και δεν επιτρέπεται κανείς πλυν των ΕΛΤΑ να κάνει τον εκτελωνισμό. Μου το είπε παλαιότερα φίλος εκτελωνιστής.

κι εμένα μου κράτησαν το ελικοπτεράκι σαν :

2015-03-30 08:52

HIGHT-VALUE GOODS - OFFICIAL CUSTOMS DECLARATION REQUIRED

ITEM HANDED OVER TO CUSTOMS AUTHORITY FOR FINAL DELIVERY

2015-03-30 11:45

YED THES/NIKIS, ITEM ARR YED THES/NIKIS

!!! χαχαααχαχα

Ωραίοι ! είδαν ελικοπτεράκι 34 ευρώ και το κράτησαν σαν "Αγαθά Υψηλής Αξίας" = ποιός είμαι πιά !!!

Ετσι πολεμάνε την φοροδιαφυγή .......

!!! χαχαααχαχα

Ωραίοι ! είδαν ελικοπτεράκι 34 ευρώ και το κράτησαν σαν "Αγαθά Υψηλής Αξίας" = ποιός είμαι πιά !!!

Έχω περιέργεια να δω τι δασμό θα σου βάλουν. Έχουν κατάλογο και με ελικοπτεράκια ή θα σου ζητήσουν αποδεικτικό πληρωμής. Ενημέρωσέ μας όταν παραλάβεις.

Έχω περιέργεια να δω τι δασμό θα σου βάλουν. Έχουν κατάλογο και με ελικοπτεράκια ή θα σου ζητήσουν αποδεικτικό πληρωμής. Ενημέρωσέ μας όταν παραλάβεις.

Εχω ήδη τυπωμένο το αποδεικτικό από Paypal - για να δούμε....

Αυτό που δεν μου άρεσε είναι πως στα ΕΛΤΑ που πήγα σήμερα το πρωί μου είπαν πως θα με ενοχλήσουν από το ΥΕΔ σε 1 με 2 μήνες!!!!!

(Ωραίο δώρο πήρα για το Πάσχα για τα παιδιά μου....)

Τι να πω... αύριο θα πάρω τηλέφωνο να δούμε αν μπορέσω να βρώ άκρη....

Εχω πάρει δεκάδες κινητά μεχρι τώρα και τώρα που σταμάτησα και είπα να πάρω ένα δώρο στα παιδιά για το Πάσχα......

Θα σας ενημερώσω σχετικά

Αυτό που δεν μου άρεσε είναι πως στα ΕΛΤΑ που πήγα σήμερα το πρωί μου είπαν πως θα με ενοχλήσουν από το ΥΕΔ σε 1 με 2 μήνες!!!!!

Εχω πάρει δεκάδες κινητά μεχρι τώρα και τώρα που σταμάτησα και είπα να πάρω ένα δώρο στα παιδιά για το Πάσχα......

Θα σας ενημερώσω σχετικά

Δε θέλω να το πιστεύω, μάλλον άσχετος υπάλληλος. Καλά ξεμπερδέματα και περιμένουμε νέα σου! Μην μας βγαίνουν και τα ελικοπτεράκια ξινά στο μέλλον.

!!! χαχαααχαχα

Δεν νομίζω ότι ο Φ.Π.Α. που αναλογεί στα χιλιάδες αντικείμενα που εισάγονται καθημερινά από την Κίνα είναι αμελητέο ποσό...

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 07-03-2015 15:43 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 24-03-2015 10:32 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

εμένα απο τις 24 εκεί με sg post. Δεν αλλάζει. Και όταν πήρα τηλέφωνο στα ελτά λεεί ο υπάλληλος σε 4 με 6 εργάσιμες θα έχετε ειδοποίηση να παραλάβετε. Σήμερα είναι η 4η εργάσιμη και ακόμη τίποτα. Μπορεί να έρθει Πάσχα και ακόμη να είναι εκεί.... Θα δούμε.

Θα σας ενημερώσω σχετικά

Καλά τι 1 με 2 μήνες. Κανένα απατσι έφερες και εσύ; Έλεος. Λογικά μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έρθει

----- προσθήκη μηνύματος 105 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν νομίζω ότι ο Φ.Π.Α. που αναλογεί στα χιλιάδες αντικείμενα που εισάγονται καθημερινά από την Κίνα είναι αμελητέο ποσό...

Ναι το θέμα είναι να υπάρχουν και υπάλληλοι να καταπολεμησουν την φοροδιαφυγή. Όχι ένας υπαλληλος για 20-50 δέματα την ημερα και αν. Να είσαι πρόθυμος να πληρώσεις και να περιμένεις καιρό.

:thanks:

Σχετικά με το ΦΠΑ αν διαβάσεις παραπάνω, υπάρχει κάποιο όριο "αξιακά" για το ποιά υπόκεινται σε τελωνειακό έλεγχο και φόρο.

Στα ΕΛΤΑ το όριο είναι τα 180 Ευρώ για το αν υπόκειται σε τελωνειακό έλεγχο. Αν διάβασες έχω φέρει πάνω από 20 κινητά χωρίς να ανοίξει μύτη ...

Η γνώμη μου; (χωρίς να μετράει)

Οι υπάλληλοι δεν κάναν κανέναν έλεγχο (μέχρι σήμερα) κάνοντας "Λευκή απεργία" για δικά τους θέματα. Απλά τώρα αυτό τελείωσε.

RS229434105NL αγορα απο tinydeal αποστολη 17/03 στο σαιτ των ελτα μου γραφει δεν υπαρχει καταχωριση ενω στο 17track 2015-03-19 11:48

The item is pre-advised......πρεπει να ανησυχω?:confused:

Χιλιοειπομενο. Δεν ανησυχείς.

iphone 6s plus 64,xiaomi A1M1

teclast t10,Cube iWork10

COOLEME MB3,KII PRO

Σχετικά με το ΦΠΑ αν διαβάσεις παραπάνω, υπάρχει κάποιο όριο "αξιακά" για το ποιά υπόκεινται σε τελωνειακό έλεγχο και φόρο.

Στα ΕΛΤΑ το όριο είναι τα 180 Ευρώ για το αν υπόκειται σε τελωνειακό έλεγχο. Αν διάβασες έχω φέρει πάνω από 20 κινητά χωρίς να ανοίξει μύτη ...

Οι υπάλληλοι δεν κάναν κανέναν έλεγχο (μέχρι σήμερα) κάνοντας "Λευκή απεργία" για δικά τους θέματα. Απλά τώρα αυτό τελείωσε.

Δηλαδή τόσο καιρό θέλεις να πεις ότι απλά δεν δουλεύανε και ξαφνικά είπανε ας πιάσουμε δουλειά, πολλά τηλέφωνα μπηκανε στην Ελλάδα.

QUOTE=three_brothers1;6048138]Καλά τι 1 με 2 μήνες. Κανένα απατσι έφερες και εσύ; Έλεος. Λογικά μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έρθει

Το απάτσι μπορεί να περνούσε απαρατήρητο, ή μπορεί και να μου έφερνε και καμια μίζα ....

αυτό πήρα:

http://www.ebay.com/itm/171626443870?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

σοβαρή αγορά .......

Edited by rainmaker3

Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά.

Όλα τα εισαγόμενα αντικείμενα, από χώρες εκτός Ε.Ε., είναι υπόχρεα σε εκτελωνισμό.

Το εάν η διαδικασία του εκτελωνισμού θα έχει έξτρα κόστος, εξαρτάται από την αξία CIF του αντικειμένου.

Τα όρια (22-150€ μόνο Φ.Π.Α., άνω των 150€ Φ.Π.Α.+δασμός) δεν τα καθορίζουν τα Ελ.Τα. αλλά συγκεκριμένος Ευρωπαϊκός κανονισμός, τον οποίον και εφαρμόζουν οι υπηρεσίες του Υπ.Οικ., δηλαδή τα τελωνεία.

Το ότι εσύ ή εγώ έχουμε φέρει 100 κινητά που κακώς δεν εκτελωνίστηκαν, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα 180€ που αναφέρεις. Τα Ελ.Τα. δεν εκτελωνίζουν, αλλά μεταφέρουν...

Edited by nikkal

Και άλλο κρούσμα. Κάτι θήκες και ένα blutooth ηχείο αξίας 40$ (πραγματικής) πήραν το δρόμνο για ΥΕΔ.

Ευτυχώς δεν τα βιάζομαι.

Με NL post;

Μπορεί να είναι κι έτσι όπως τα λές.

Ομως ή πείρα μου λέει πως στα ΕΛΤΑ μικροδέματα μέχρι και δηλωμένης αξίας 180 € δεν είχαν τελωνειακά.

Το όριο σε courier (DHL - FEDEX - κλπ) ήταν 22 € με τα μεταφορικά μαζί.

Εχω πάει στο τελωνείο για παρόμοιο δέμα (κινητό) που θέλοντας ο Κινέζος να με ευχαριστήσει μου το έστειλε με DHL.

Μιλώ εξ ιδίας πείρας μέχρι και σήμερα (εχθές για την ακρίβεια 30.3.2015 που μου στείλαν το μικρό-δεματάκι στα ΥΕΔ)

Ναι με NL. Άρα δεν καταλαβαίνουν ότι είναι κινητό. Απλά θα περνάν τα πάντα.

Και εσύ; έχουν βάλει φανερα στο μάτι το NL post.

Ευτυχώς το κινητό που ήρθε σήμερα δεν μπήκε τελωνείο, γιατί όπως δείχνουν όλα είναι χαλασμένο.

Μπορεί να είναι κι έτσι όπως τα λές.

Ομως ή πείρα μου λέει πως στα ΕΛΤΑ μικροδέματα μέχρι και δηλωμένης αξίας 180 € δεν είχαν τελωνειακά.

Το όριο σε courier (DHL - FEDEX - κλπ) ήταν 22 € με τα μεταφορικά μαζί.

Εχω πάει στο τελωνείο για παρόμοιο δέμα (κινητό) που θέλοντας ο Κινέζος να με ευχαριστήσει μου το έστειλε με DHL.

Μιλώ εξ ιδίας πείρας μέχρι και σήμερα (εχθές για την ακρίβεια 30.3.2015 που μου στείλαν το μικρό-δεματάκι στα ΥΕΔ)

Εξήγησα ότι τα 22€ είναι το όριο ατέλειας εμπορικών αντικειμένων που το έχει καθορίσει η Ε.Ε. και ισχύει για όλες τις χώρες της. Δεν το καθορίζει ούτε η Dhl, ούτε τα Ελ.Τα.

Το γιατί δεν εφαρμόζεται η προβλεπόμενη διαδικασία στα Ελ.Τα., προφανώς και οφείλεται σε άλλους παράγοντες...Σίγουρα πρακτικούς (τεράστιος όγκος διακινούμενων αντικειμένων), αλλά κατ' εμέ και κρυφής διπλωματίας (υπόγειες συμφωνίες με την Κινεζική κυβέρνηση).

Οι εταιρίες courier ανέκαθεν εφάρμοζαν την διαδικασία, γιατί εάν κατηγορούνταν για φοροδιαφυγή (φοροδιαφυγή είναι οι διαφυγόντες δασμοί και η μη καταβολή Φ.Π.Α.), η Ε.Ε.Τ.Τ. θα τους ανακαλούσε τις άδειες λειτουργίας. Αντίθετα, τα Ελ.Τα., ως πρώην κρατικό μονοπώλιο, δεν είχαν τέτοια προβλήματα...