ath156 Δημ. January 12, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2023 34 minutes ago, kostas_mp said: Καλησπέρα στο forum. Έκανα πριν ένα μήνα παραγγελία από aliexpress αξίας 1,5 € με αποστολή με cainiao super economy χωρίς tracking και πληρωμένο vat. Σήμερα βρήκα ειδοποίηση από ελτα για παραλαβή δέματος με κόστος εκτελωνισμού 2,5€. Το παράξενο τής υπόθεσης είναι ότι το δέμα φαίνεται να έχει έρθει από Τασκένδη, Ουζμπεκιστάν με αντίστοιχο tracking number το οποίο φαίνεται κανονικά στο tracking και δεν έχει καμία σχέση με tracking number τού aliexpress. Είχε κανείς παρόμοια εμπειρία? ΟΧΙ δεν πρέπει να έχει καμία χρέωση, αρκεί βέβαια ο πωλητής να έχει βάλει επάνω σωστά τον αριθμό IOSS. Δες και το σχετικό μου ποστ για δέματα που ήρθαν επίσης από Ουζμπεκιστάν (ήρθαν και άλλα από τότε, χωρίς πρόβλλημα). Έχουμε πει να παίρνουμε από πωλητές που έχουν πολλές πωλήσεις και καλή φήμη (πιστεύω ότι είναι σημαντικό αυτό). Έτσι από περιέργεια μπορείς να πεις τι πωλήσεις και τι φήμη % έχει το μαγαζί που αγόρασες? Εάν όλα ΟΚ εγώ στην θέση σου θα το έψαχνα/κυνηγούσα. https://myphone.gr/forum/topic/92196/?do=findComment&comment=7113349 Παράθεση My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_mp Δημ. January 12, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2023 Το συγκεκριμένο προϊόν είχε πάνω από 1000 παραγγελίες και 4.8 αξιολόγηση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zacharis Δημ. January 17, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2023 Έκανα dispute στο AliExpress για το USB TYPE-C HUB που δεν ήρθε ποτέ. Ο πωλητής δεν δέχτηκε και το AliExpress προτείνει να ρωτήσω τα ΕΛΤΑ εφόσον έφτασε Ελλάδα (από εκεί και πέρα δεν δίνει στοιχεία το cainaio economy global). Αρνήθηκα και είπα ότι θεωρώ χαμένο το δεματάκι. Είμαι σε αναμονή προς απάντηση τους. Ποια είναι η εμπειρία σας όσον αφορά το refund σε τέτοια περίπτωση? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nnoutas Δημ. January 17, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2023 1 hour ago, zacharis said: Έκανα dispute στο AliExpress για το USB TYPE-C HUB που δεν ήρθε ποτέ. Ο πωλητής δεν δέχτηκε και το AliExpress προτείνει να ρωτήσω τα ΕΛΤΑ εφόσον έφτασε Ελλάδα (από εκεί και πέρα δεν δίνει στοιχεία το cainaio economy global). Αρνήθηκα και είπα ότι θεωρώ χαμένο το δεματάκι. Είμαι σε αναμονή προς απάντηση τους. Ποια είναι η εμπειρία σας όσον αφορά το refund σε τέτοια περίπτωση? Ποτέ φαίνεται από το tracking ότι έφτασε Ελλάδα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zacharis Δημ. January 17, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2023 9 minutes ago, Nnoutas said: Ποτέ φαίνεται από το tracking ότι έφτασε Ελλάδα; Δείχνει ότι έφτασε 9 Δεκεμβρίου 😳 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ath156 Δημ. January 17, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2023 (edited) 11 minutes ago, zacharis said: Δείχνει ότι έφτασε 9 Δεκεμβρίου 😳 Στο ταχυδρομείο σου πήγες να ρωτήσεις (με το τράκινγκ νάμπερ που έχεις)? ***Επ' ευκαιρία να πω ότι συνήθως όταν κάποιο αντικείμενο είναι λίγο πιο μεγάλο (και υποθέτω ότι το hub ίσως να ανήκει σε αυτή την κατηγορία) δεν στο φέρνει ο ταχυδρόμος, αλλά σου αφήνει ειδοποιητήριο. Edited January 17, 2023 by ath156 1 Παράθεση My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nnoutas Δημ. January 17, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2023 11 minutes ago, zacharis said: Δείχνει ότι έφτασε 9 Δεκεμβρίου 😳 Πιθανότατα κάπου είναι ξεχασμένο. Κατά πάσα πιθανότητα θα το παραλάβεις κάποια στιγμή. Σε δική μου περίπτωση, λίγα χρόνια πριν είχα πάρει refund, σε δέμα μικρής αξίας (5 ευρώ), αλλά δεν ξέρω μήπως έχουν αλλάξει πολιτική τώρα. Στη δική μου περίπτωση, παρέλαβα τελικά μετά από 2 μήνες, αφότου είχε έρθει Ελλάδα και φυσικά επικοινωνώντας με τον πωλητή του ξαναέστειλα τα χρήματα 🙂 4 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ath156 Δημ. January 17, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2023 3 minutes ago, Nnoutas said: Πιθανότατα κάπου είναι ξεχασμένο. Κατά πάσα πιθανότητα θα το παραλάβεις κάποια στιγμή. Σε δική μου περίπτωση, λίγα χρόνια πριν είχα πάρει refund, σε δέμα μικρής αξίας (5 ευρώ), αλλά δεν ξέρω μήπως έχουν αλλάξει πολιτική τώρα. Στη δική μου περίπτωση, παρέλαβα τελικά μετά από 2 μήνες, αφότου είχε έρθει Ελλάδα και φυσικά επικοινωνώντας με τον πωλητή του ξαναέστειλα τα χρήματα 🙂 Πράγμα που κάποιοι δεν το κάνουν....μάλιστα βρίσκουν και "ηθική" δικαιολογία για αυτό λέγοντας "αφού καθυστέρησε τόσο το δικαιούμαι σαν αποζημίωση"....λες και φταίει ο πωλητής για τις δυσλειτουργίες των ελληνικών ελτα ή άλλων μεταφορικών!!!😉 6 Παράθεση My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasileios13 Δημ. January 18, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2023 On 12/1/2023 at 1:43 ΜΜ, kostas_mp said: Καλησπέρα στο forum. Έκανα πριν ένα μήνα παραγγελία από aliexpress αξίας 1,5 € με αποστολή με cainiao super economy χωρίς tracking και πληρωμένο vat. Σήμερα βρήκα ειδοποίηση από ελτα για παραλαβή δέματος με κόστος εκτελωνισμού 2,5€. Το παράξενο τής υπόθεσης είναι ότι το δέμα φαίνεται να έχει έρθει από Τασκένδη, Ουζμπεκιστάν με αντίστοιχο tracking number το οποίο φαίνεται κανονικά στο tracking και δεν έχει καμία σχέση με tracking number τού aliexpress. Είχε κανείς παρόμοια εμπειρία? Ναι εγώ και δεν έβγαλα άκρη, διότι είχε αλλάξει το tracking number με αποτέλεσμα να μην πάρω τα χρήματα του vat πίσω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ath156 Δημ. January 19, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2023 Και για να μην λέμε μόνο τα στραβά ορίστε καλώδιο για υπολογιστή που παραγγέλθηκε στις 29/12/2023, το οποίο ο ταχυδρόμος το έφερε σήμερα 19/1/2023. Μάλιστα χτύπησε και το κουδούνι και είπε να κατέβω γιατί έχω δεματάκι !!!😁 Η πληροφόρηση στο σαιτ των ΕΛΤΑ ξεκίνησε και σταμάτησε στις 11/1/2023 !!!. Αντίθετα προηγουμένως είχε πλήρη πληροφόρηση και για τελωνείο κλπ (παρόλο που ουσιαστικά θεωρείται ως "untracted" ή με παράδοση χωρίς επιβεβαίωση). Για αυτό λέω, εάν φαίνεται ότι έχει έρθει εδώ και καιρό στα ΕΛΤΑ πηγαίνετε και ζητήστε το..... Παράθεση My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stbe Δημ. January 19, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2023 απο 04 Ιαν 2023 09:29 Arrived at departure transport hub εχει σταματησει εδω.....τι κανω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ath156 Δημ. January 19, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2023 (edited) 11 minutes ago, Stbe said: απο 04 Ιαν 2023 09:29 Arrived at departure transport hub εχει σταματησει εδω.....τι κανω? Υπομονή........ Την ίδια ημέρα (29/12/2023) και την ίδια στιγμή που παρήγγειλα το πιο πάνω αντικείμενο, παρήγγειλα και άλλο ένα (πάλι από Αλι). Το πιο πάνω το παρέλαβα σήμερα, το άλλο όμως έχει κολλήσει και εμένα στο "Arrived at departure transport hub" από 1/1/2023 !!! Άρα υπομονή....εάν δεν προχωρήσει μετά από αρκετές μέρες....dispute ****Σημείωση...και τα 2 από "Shatian Town" Edited January 19, 2023 by ath156 Παράθεση My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stbe Δημ. January 20, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2023 17 ώρες πριν, ath156 said: Υπομονή........ Την ίδια ημέρα (29/12/2023) και την ίδια στιγμή που παρήγγειλα το πιο πάνω αντικείμενο, παρήγγειλα και άλλο ένα (πάλι από Αλι). Το πιο πάνω το παρέλαβα σήμερα, το άλλο όμως έχει κολλήσει και εμένα στο "Arrived at departure transport hub" από 1/1/2023 !!! Άρα υπομονή....εάν δεν προχωρήσει μετά από αρκετές μέρες....dispute ****Σημείωση...και τα 2 από "Shatian Town" Τα ιδια και μενα ......απο αλλη πολη 2023-01-04 09:28 GMT+8 Out for delivery Arrived at departure transport hub 2023-01-04 00:40 GMT+8 [Fenggang Town]Departed from sorting center 2023-01-03 23:00 GMT+8 [Fenggang Town]Processing at sorting center 2023-01-02 18:21 GMT+8 Received by logistics company Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jaranor Δημ. January 20, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2023 Από Aliexpress, τα tracking numbers τύπου LSxxxxxxxxxNL με τι κούριερ έρχονται; PostNL να φανταστώ και ΕΛΤΑ (ή ΕΛΤΑ courier) εδώ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ath156 Δημ. February 8, 2023 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2023 Κάποτε ακόμα και στα untracted από Αλι τα ΕΛΤΑ δίναν πληροφορίες μέχρι το τοπικό Ταχυδρομείο. Πλέον Όχι. Σταματάει μόλις το παραλάβουν στην Ουγγαρία και γράψει "Αποστολή αντικειμένου" "ΟΥΓΓΑΡΙΑ" (για όσα βέβαια έρχονται με αυτό τον τρόπο που είναι και ο καλύτερος/πιο "ασφαλής"). Παράθεση My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nnoutas Δημ. February 8, 2023 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2023 2 ώρες πριν, ath156 said: Κάποτε ακόμα και στα untracted από Αλι τα ΕΛΤΑ δίναν πληροφορίες μέχρι το τοπικό Ταχυδρομείο. Πλέον Όχι. Σταματάει μόλις το παραλάβουν στην Ουγγαρία και γράψει "Αποστολή αντικειμένου" "ΟΥΓΓΑΡΙΑ" (για όσα βέβαια έρχονται με αυτό τον τρόπο που είναι και ο καλύτερος/πιο "ασφαλής"). Όχι δεν ισχύει. Εγώ περιμένω δέματα με αυτή την μέθοδο και φαίνονται κανονικά ότι έχουν φτάσει Ελλάδα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ath156 Δημ. February 8, 2023 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2023 (edited) 1 ώρα πριν, Nnoutas said: Όχι δεν ισχύει. Εγώ περιμένω δέματα με αυτή την μέθοδο και φαίνονται κανονικά ότι έχουν φτάσει Ελλάδα Τα τελευταία 8-10 δεματάκια που έχω ήδη παραλάβει έχουν μείνε σε αυτό το σημείο...περιμένω άλλα 6 που επίσης φαίνεται ότι μάλλον θα μείνουν σε αυτή την πληροφορία ως τελεταία..ήταν και τα δικά σου untracted/standard shipping? Edited February 8, 2023 by ath156 Παράθεση My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nnoutas Δημ. February 8, 2023 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2023 1 hour ago, ath156 said: Τα τελευταία 8-10 δεματάκια που έχω ήδη παραλάβει έχουν μείνε σε αυτό το σημείο...περιμένω άλλα 6 που επίσης φαίνεται ότι μάλλον θα μείνουν σε αυτή την πληροφορία ως τελεταία..ήταν και τα δικά σου untracted/standard shipping? Και τα δικά μου untracted είναι. Μου έχει τύχει και εμένα μερικές φορές να μην έχει ενημέρωση ότι έφτασε Ελλάδα αλλά τις περισσότερες φορές έχει. Τα δύο που περιμένω έχουν ενημέρωση ότι έφτασαν Ελλάδα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stbe Δημ. February 8, 2023 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2023 08 Φεβ 2023 12:10 Άφιξη στη χώρα διέλευσης Cainiao 08 Φεβ 2023 12:10 The shipment is handed over in bulk final acceptance of the item to be confirmed PostNL - Netherlands Post 08 Φεβ 2023 11:11 Package arrived at facility of the local delivery company Cainiao 08 Φεβ 2023 07:20 Depart from transit country or district Cainiao 08 Φεβ 2023 06:19 Parcel outbound from transit facility Cainiao 07 Φεβ 2023 18:45 Arrive at transit country or facility Cainiao 05 Φεβ 2023 13:00 Το φορτηγό γραμμής μεταφοράς έφτασε στο Λιέγη του Βελγίου Liege, Belgium Cainiao 24 Ιαν 2023 13:00 Leaving from departure country/region Cainiao 24 Ιαν 2023 13:00 Left from departure country/region Cainiao 24 Ιαν 2023 08:14 Pre-declaration of the item has been received by customs PostNL - Netherlands Post 24 Ιαν 2023 07:50 The item is ready for shipment PostNL - Netherlands Post 24 Ιαν 2023 06:50 The item is pre-advised to PostNL PostNL - Netherlands Post 04 Ιαν 2023 09:28 Arrived at departure transport hub Cainiao 04 Ιαν 2023 00:41 Εξερχόμενα στο κέντρο διαλογής Fenggang Town Cainiao 03 Ιαν 2023 23:01 Εισερχόμενα στο κέντρο διαλογής Fenggang Town Cainiao 02 Ιαν 2023 18:21 Αποδεκτή από τον μεταφορέα Cainiao Tracking number LS487136362NL Origin Κίνα Destination Ελλάδα Θα περιμενω πολυ ακομη ολη την Ευρωπη περασε...... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mitsre Δημ. February 13, 2023 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2023 Καλησπέρα, μια βοήθεια. Τα δέματα με αποστολή AliExpress Standard Shipping και κωδικό αποστολης τυπου xUGRxxxxxxxxx με τη εταιρεία παραδίδονται; Με ελτα ή με courrier; Και πως μπορώ να τα αναζητήσω εδώ.Εχω ενα δεμα που μου εμφανίζει αποτυχημένη παραδοση στο AliExpress ωστόσο δεν έχω κανένα ειδοποιητηριο και δε ξερω που να το αναζητήσω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leo06 Δημ. February 13, 2023 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2023 31 minutes ago, mitsre said: Καλησπέρα, μια βοήθεια. Τα δέματα με αποστολή AliExpress Standard Shipping και κωδικό αποστολης τυπου xUGRxxxxxxxxx με τη εταιρεία παραδίδονται; Με ελτα ή με courrier; Και πως μπορώ να τα αναζητήσω εδώ. Εχω ενα δεμα που μου εμφανίζει αποτυχημένη παραδοση στο AliExpress ωστόσο δεν έχω κανένα ειδοποιητηριο και δε ξερω που να το αναζητήσω. Γενική είναι συνήθως. Δεν σου έχει έρθει μήνυμα στο Viber? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nnoutas Δημ. February 13, 2023 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2023 1 hour ago, mitsre said: Καλησπέρα, μια βοήθεια. Τα δέματα με αποστολή AliExpress Standard Shipping και κωδικό αποστολης τυπου xUGRxxxxxxxxx με τη εταιρεία παραδίδονται; Με ελτα ή με courrier; Και πως μπορώ να τα αναζητήσω εδώ. Εχω ενα δεμα που μου εμφανίζει αποτυχημένη παραδοση στο AliExpress ωστόσο δεν έχω κανένα ειδοποιητηριο και δε ξερω που να το αναζητήσω. Με γενική έρχονται. Όταν παραλάβει στην Ελλάδα η εταιρία στέλνει μήνυμα μέσω viber με τον αριθμό αποστολής Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mitsre Δημ. February 13, 2023 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2023 Οχι δεν έχω λάβει καμι ειδοποίηση απο γενική. Νομιζω οτι δεν είναι παντως μονο γενική ταχυδρομική. Αν δε με απατά η μνήμη μου, με τον ιδιο τρόπο αποστολής ειχα παραλάβει παλιότερα απο ΕΛΤΑ. Το θεμα ειναι οτι σε καθε περίπτωση δεν εχω το καινούριο tracking number και δε ξέρω πως μπορώ να το βρω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leo06 Δημ. February 13, 2023 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2023 47 minutes ago, mitsre said: Οχι δεν έχω λάβει καμι ειδοποίηση απο γενική. Νομιζω οτι δεν είναι παντως μονο γενική ταχυδρομική. Αν δε με απατά η μνήμη μου, με τον ιδιο τρόπο αποστολής ειχα παραλάβει παλιότερα απο ΕΛΤΑ. Το θεμα ειναι οτι σε καθε περίπτωση δεν εχω το καινούριο tracking number και δε ξέρω πως μπορώ να το βρω Δες το τρακινγκ στο parcelsapp, αν δεις και δεύτερο τρακινγκ με ουγγρικό ταχυδρομείο τότε παραλαμβάνεις με ελτα, διαφορετικά με γενική. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nnoutas Δημ. February 13, 2023 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2023 1 hour ago, mitsre said: Οχι δεν έχω λάβει καμι ειδοποίηση απο γενική. Νομιζω οτι δεν είναι παντως μονο γενική ταχυδρομική. Αν δε με απατά η μνήμη μου, με τον ιδιο τρόπο αποστολής ειχα παραλάβει παλιότερα απο ΕΛΤΑ. Το θεμα ειναι οτι σε καθε περίπτωση δεν εχω το καινούριο tracking number και δε ξέρω πως μπορώ να το βρω Πάρε τηλέφωνο τη Γενική, δώσε τους τα στοιχεία σου και αν το έχουν αυτοί θα το βρουν Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts