Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από ότι διαβάζω από την στιγμή που η αναγραφόμενη αξία είναι μεγαλύτερη των 150€, θα περάσει αναγκαστικά εκτελωνισμο. Η διαδικασία γίνεται αυτόματα από τα ΕΛΤΑ και είναι το ΦΠΑ + κάτι ψιλοδασμοι;; η επιπλέον πληρωμή θα γίνει μετά στο ταχυδρομείο;; εδώ έχω μπερδευτεί...

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από ότι διαβάζω από την στιγμή που η αναγραφόμενη αξία είναι μεγαλύτερη των 150€, θα περάσει αναγκαστικά εκτελωνισμο. Η διαδικασία γίνεται αυτόματα από τα ΕΛΤΑ και είναι το ΦΠΑ + κάτι ψιλοδασμοι;; η επιπλέον πληρωμή θα γίνει μετά στο ταχυδρομείο;; εδώ έχω μπερδευτεί...

Κοίταξε εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5790899#post5790899

Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις γονατιστός !!!.

δηλαδη για ενα κινητο το στελνουν μονο με dhl η αξια του κινητου ειναι 35 ευρω θα περασει τελωνειο σιγουρα?και αν περασει θα πληρωσω 23% φπα και συν 100 ευρω?δηλαδη ενα κινητο με 35 φτανει 140 κατι ευρω?
Πονηρές σκέψεις κάνουν όλοι , έξυπνες όμως λίγοι... ;)

Καλημέρα .

Φίλε μου έχω κάνει αρκετές αγορές πάνω από 500 € η μία μάλιστα ήταν δέμα 60χ60 cm 30 κιλά αξίας 560 e με ΗΚpost . Καμμία δε πέρασε τελωνείο . Μην ανησυχείς απλά υπολόγισε 25 με 35 ημέρες.

Παιδιά καλό μήνα και αν μπορείτε να με βοηθήσετε παρακαλώ. Είχα ξαναγράψει ότι περιμένω ενα δέμα με ολλανδικό ταχυδρομείο και ότι από τις 21 Νοέμβρη ήταν σε κατάσταση pre-adviced. Μόλις πριν από λίγη ώρα η κατάσταση του ενημερώθηκε ότι βρίσκεται στο "PostNL Sorting center", βέβαια βλέπω ότι η ημερομήνια που έφτασε Ολλανδία είναι 24 Νοεμβρίου, Πώς είναι δυνατόν να ενημερώνεται η κατάσταση μετά από μια εβδομάδα ότι έχει φτάσει Ολλανδία; Επιπρόσθετα, είναι μια εβδομάδα εκεί, δεν θα έπρεπε λογικά να έχει αποσταλεί στην Ελλάδα; Όχι τίποτα άλλο, απλά κοντεύουν να συμπηρωθούν 30 ημέρες από την ημερομηνία παραγγελίας και δεν ελπίζω να παραλάβω πριν τις 42 ημέρες διορίας παραλαβής του Paypal. Τι να κάνω, να τους στείλω κανένα mail για περαιτέρω πληροφορίες; Σας ευχαριστώ.
Sony Xperia P (THE DARK ROM V2.5) - UMI X1 LeWa OS - UMI X1S Vredniiy V3.0/4.2.2 - Meizu MX3 - Meizu MX4 - OnePlus 3 A3000

το δικο μου δεμα ηταν ολλανδια 13 μερες αν θυμαμαι καλα

οι ολλανδοι ειναι οτι ναναι απο πλευρας ενημερωσης κοιτα το μονο στα ελτα οταν ερθει

το δικο μου δεμα ηταν ολλανδια 13 μερες αν θυμαμαι καλα

οι ολλανδοι ειναι οτι ναναι απο πλευρας ενημερωσης κοιτα το μονο στα ελτα οταν ερθει

Το έχω αντιληφθεί πως είναι ό,τι να ΄ναι τα ολλανδικά ταχυδρομεία, απλά δεν είχα φανταστεί ότι θα είναι τόσο πολύ :p. Πραγματικά επειδή έψαξα και βρήκα και άλλα περιστατικά καθυστέρησης από τα εν λόγω ταχυδρομεία, σύμφωνα με τα tracking numbers καμία παραγγελία δεν έμεινε παραπάνω από 4 ημέρες εκεί. Τέλος πάντων, θα τους στείλω ενα mail για επιπλέον συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη αποστολή του. :worry:

Sony Xperia P (THE DARK ROM V2.5) - UMI X1 LeWa OS - UMI X1S Vredniiy V3.0/4.2.2 - Meizu MX3 - Meizu MX4 - OnePlus 3 A3000

Έχω παραγγείλει ένα powerbank από ibuygoo.com και είναι να έρθει με Netherlands post αλλά ακόμα δεν μου το εμφανίζει στο site τους!

Ο αριθμός είναι αυτός RS193964634NL

Μετά από πόσο καιρό εμφανίζεται το δεμα στο site τους;

Desktop.

Ultrabook Samsung Ativ Book 7.

Samsung Galaxy Note 3.

LG G2.

Έχω δύο πακέτα με SG τα οποία ήρθαν 28/11 και στο site των ΕΛ.ΤΑ. το status έχει κολλήσει:

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 15-11-2014 17:44 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 28-11-2014 11:23 ΕΛΛΑΔΑ - ΑΘΗΝΑ (ΚΑΤ)

το ένα και:

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 12-11-2014 14:34 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 28-11-2014 40:00 ΕΛΛΑΔΑ - ΑΘΗΝΑ (ΚΑΤ)

το άλλο (προσέξτε την ώρα άφιξης!!). Έχει ξανασυμβεί αυτή η καθυστέρηση ή παίζει κάτι άλλο;

pitcap!

Έχω παραγγείλει ένα powerbank από ibuygoo.com και είναι να έρθει με Netherlands post αλλά ακόμα δεν μου το εμφανίζει στο site τους!

Το έχω και εγώ απορία γιατί έχω παραγγείλει κάτι από 25/11 έχω πάρει αριθμό από το ολλανδικό ταχυδρομείο αλλά δεν εμφανίζεται πουθενά.

Έχω δύο πακέτα με SG τα οποία ήρθαν 28/11 και στο site των ΕΛ.ΤΑ. το status έχει κολλήσει:

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 15-11-2014 17:44 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 28-11-2014 11:23 ΕΛΛΑΔΑ - ΑΘΗΝΑ (ΚΑΤ)

το ένα και:

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 12-11-2014 14:34 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 28-11-2014 40:00 ΕΛΛΑΔΑ - ΑΘΗΝΑ (ΚΑΤ)

το άλλο (προσέξτε την ώρα άφιξης!!). Έχει ξανασυμβεί αυτή η καθυστέρηση ή παίζει κάτι άλλο;

28/11 ήταν Παρασκευή, μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο.

22/11 πήρα tracking number και ακόμα δεν το είδα στο site τους.

Το 17Track δίνει "pre-advised" απο 26/11. Κοίταξε και εκεί.

Edited by WitchKing

Εχω παραγγειλει απο Κινα με EMS και αριθό αποστολής EA101874365CN

Και το 17track και το China post το δινουν Delivered.

Εννοειται δεν εχω παραλαβει τιποτα.

Υπάρχει περίπτωση το Delivered να αναφερεται σε κατι άλλο?

HP 19BII, palm m125 , palm Tungsten, Qtek G100, ETEN Glofiish X600, HTC Diamond, HTC Diamond 2, Galaxy 3, ΖΤΕ V970, Cubot S308

Εχω παραγγειλει απο Κινα με EMS και αριθό αποστολής EA101874365CN

Και το 17track και το China post το δινουν Delivered.

Εννοειται δεν εχω παραλαβει τιποτα.

Υπάρχει περίπτωση το Delivered να αναφερεται σε κατι άλλο?

Φαίνεται να έφυγε από μια πόλη της Κίνας και να πήγε σε άλλη όπου παραδόθηκε στον παραλήπτη, αν κατάλαβα καλά

Φαίνεται να έφυγε από μια πόλη της Κίνας και να πήγε σε άλλη όπου παραδόθηκε στον παραλήπτη, αν κατάλαβα καλά

Δεν βλέπω κάτι τέτοιο στη μετάφραση του Γούγλη. Σαν να είναι σε ένα ακόμα security check.

Ασε που πριν 2-3 μέρες έγραφε "sent to Athens" και το 17track δίνει ακόμα σαν προορισμό την Ελλάδα.

Μάλλον από το Πεκίνο πήγε σε πόλη από όπου φεύγουν τα EMS και το παρέδωσαν γιά αποστολή.

Έχω1πακέτο με SG το οποίο ήρθε 28/11 και στο site των ΕΛ.ΤΑ. το status έχει κολλήσει:

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 15-11-2014 17:44 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ*

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 28-11-2014 11:23 ΕΛΛΑΔΑ - ΑΘΗΝΑ (ΚΑΤ)*

Μήπως λόγω Σ/Κ; αν και διαβάζοντας τα σχόλια του forum είδα πως τα αεροδρόμια λειτουργούν 24 ώρες όλη την εβδομάδα!:worry:

:yahoo:

Thanks oug:rolleyes:

Διάβασε τους κανόνες, απαγορεύονται Αγγλικά, greeklish και συντμήσεις ....

[/color]

Έχω1πακέτο με SG το οποίο ήρθε 28/11 και στο site των ΕΛ.ΤΑ. το status έχει κολλήσει:

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 15-11-2014 17:44 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ*

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 28-11-2014 11:23 ΕΛΛΑΔΑ - ΑΘΗΝΑ (ΚΑΤ)*

Μήπως λόγω Σ/Κ; αν και διαβάζοντας τα σχόλια του forum είδα πως τα αεροδρόμια λειτουργούν 24 ώρες όλη την εβδομάδα!:worry:

Κι εμένα αυτό με μπέρδεψε, γιατί βλέπω σε άλλα πακέτα συνεχίζεται η διαδικασία και το Σ/Κ

Το απόγευμα προχώρησε η διαδικασία και μου δείχνει

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ) 01-12-2014 16:04 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ)

αλλά είδα ένα κουλό στο άλλο!:

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ) 01-12-2014 16:08 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ)

- ERROR SCAN - ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΚΑΝΑΡΙΣΤΕΙ 01-12-2014 16:09 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ)

Μάλλον το σκάναραν 2 φορές! Ελπίζω!!

Edited by pitcap
pitcap!

Δεν βλέπω κάτι τέτοιο στη μετάφραση του Γούγλη. Σαν να είναι σε ένα ακόμα security check.

Ασε που πριν 2-3 μέρες έγραφε "sent to Athens" και το 17track δίνει ακόμα σαν προορισμό την Ελλάδα.

Μάλλον από το Πεκίνο πήγε σε πόλη από όπου φεύγουν τα EMS και το παρέδωσαν γιά αποστολή.

Παιδια ευχαριστω πολύ για το ενδιαφερον, το παρακολουθώ και βλέπουμε

HP 19BII, palm m125 , palm Tungsten, Qtek G100, ETEN Glofiish X600, HTC Diamond, HTC Diamond 2, Galaxy 3, ΖΤΕ V970, Cubot S308

Γειά σας παιδια...Θέλω τα φώτα σας...Έχω παραγγείλει ένα τηλ απο ali και έχουν περάσει 22 μέρες..στο 17track μου βγάζει αυτό. .

2014-11-27 01:47

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

2014-11-30 08:35

The item has arrived in the country of destination

2014-11-27 09:18

The item is on transport to the country of destination

2014-11-27 08:26

The item is on transport to the PostNL sorting center

2014-11-27 01:47

The item is at the PostNL sorting center

2014-11-25 09:28

The item has arrived in the transit airport

2014-11-24 03:12

The item is pre-adviced

2014-11-22 13:23

The item has left the originating country

Αφού λέει ότι έφτασε στην χώρα προορισμού...!!αλλά εγώ δεν το έχω παραλάβει..τι παιζει;;;αραγε;;μπορεί κάποιος που γνωρίζει από αυτά να με βοηθησει;

Edited by DRiFTKiNG1312

Χώρα προορισμού εννοούν την Ολλανδία, διάβασε τον οδηγό και τα σχεδιαγράμματα στην υπογραφή μου ... :)