Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα.

Tracking για το δέμα που παρέλαβα (προστατευτικό οθόνης) δε μου έστειλαν και δε κατάλαβα γιατι, ενώ για το Phablet μου έστειλαν, και το περιμένω τώρα

Δεν δίνουν αριθμό γιά αντικείμενα μικρής αξίας.

Παίδες οι παραγγελίες για να έρθουν από Κίνα ως γνωστόν θέλουν 15 με 35 ημέρες. Μερικές φορές ακόμα περισσότερο (δεν αναφέρομαι σε EMS ) .Αν περιμένετε πακέτο από τις 23/5 σημαίνει πως 26 ημέρες αν τα υπολογίζω καλά, οπότε μέχρι τις 45 ημέρες που δίνει το PayPal έχετε δρόμο ακόμα.

-Μα... Μα... Άλλοι που παραγγειλανε τους έχει έρθει ηδη..

Ναι τυχαίνει αρκετές φορές δεν είστε οι μόνοι....

Υπομονή και μόλις φτάσατε τις 43 ημέρες χτυπήστε ένα dispute...

Πες τα χρυσόστομε γιατί μάλλιασε η γλώσσα μου ....

(Πόνεσε το χέρι μου εννοώ ... :lol: )

Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις γονατιστός !!!.

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γεια σας παιδια! Εγω ημουν το θυμα κλοπης που ανεφερε ενας φιλος μερικα ποστ πιο πισω. Δυστυχως μου ανοιξαν το πακετο και μου πηραν και τα δυο κινητα απο μεσα! Μετα το εκλεισαν περιτεχνως και κολλησαν δυο απλα χαρτακια πανω που ελεγαν "ΕΦΤΑΣΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ''. Σας συμβουλευω οτι δεμα ερχεται στο ταχυδρομειο να το ανοιγετε μπροστα τους και αν λειπει κατι να μην το παραλαμβανετε ετσι ωστε αυτοι να συνταξουν πρωτοκολλο.

Αν ειχα χρηματα θα την κυνηγουσα την υποθεση με τον συνηγορο του πολιτη ετσι ωστε να μαθω ποιος γλοιωδης χαιρεται τα κινητα μου που πληρωσα απο τον κοπο μου.

Γεια σας παιδια! Εγω ημουν το θυμα κλοπης που ανεφερε ενας φιλος μερικα ποστ πιο πισω. Δυστυχως μου ανοιξαν το πακετο και μου πηραν και τα δυο κινητα απο μεσα! Μετα το εκλεισαν περιτεχνως και κολλησαν δυο απλα χαρτακια πανω που ελεγαν "ΕΦΤΑΣΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ''. Σας συμβουλευω οτι δεμα ερχεται στο ταχυδρομειο να το ανοιγετε μπροστα τους και αν λειπει κατι να μην το παραλαμβανετε ετσι ωστε αυτοι να συνταξουν πρωτοκολλο.

Αν ειχα χρηματα θα την κυνηγουσα την υποθεση με τον συνηγορο του πολιτη ετσι ωστε να μαθω ποιος γλοιωδης χαιρεται τα κινητα μου που πληρωσα απο τον κοπο μου.

Σου επιστράφησαν τα χρήματα από το pay pal? τι διαδικασίες κίνησες μετἀ?

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου και έπρεπε να το κυνηγήσεις το ζήτημα. Ο συνήγορος του πολίτη μου φαίνεται ότι δεν παίρνει χρήματα.

Γερός να είσαι και θα τα πάρεις ξανά ...

Κινησα τις διαδικασιες κανονικα στο paypal,δηλαδη dispute τα σχετικα....Σημερα μου επιστραφησαν τα χρηματα με την καλη θεληση του πωλητη βεβαιως. Απο το vickmall πηρα τα κινητα. Το θεμα ειναι παιδια οτι ανοιγουν τα πακετα μας. Λογικα οταν ερχονται τα πακετα στο αεροδρομιο τα περνουν απο ειδικες ακτινες για να δουν το περιεχομενο τους. Και καποιος νεοελληνας ειδε οτι υπαρχουν στο πακετο 2 κινητα και το ανοιξε!

Εφ'όσον υπέγραψε ότι παρέλαβε το δέμα και δεν το άνοιξε επί τόπου παρουσία υπαλλήλων των ΕΛΤΑ, ισχύει το παλιό: "Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"

Εφ'όσον υπέγραψε ότι παρέλαβε το δέμα και δεν το άνοιξε επί τόπου παρουσία υπαλλήλων των ΕΛΤΑ, ισχύει το παλιό: "Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"

Εχεις δικιο φιλε μου.Απλα το πακετο ηταν μεσα σε πλαστικη σακουλα και δεν πηγε καν το μυαλο μου εκει. Τελος καλο ολα καλα παντως.

Εχεις δικιο φιλε μου.Απλα το πακετο ηταν μεσα σε πλαστικη σακουλα και δεν πηγε καν το μυαλο μου εκει. Τελος καλο ολα καλα παντως.

Δεν σου φάνηκε υπερβολικά ελαφρύ;

Κρίνοντας από το δικό μου πακέτο που παρέλαβα χθες που είχε ένα κινητό, εσύ με τα δύο θα έπρεπε να νοιώσεις το πακέτο σου "πούπουλο"!:confused:

Πάντως μπράβο στο Vickmall που δέχτηκε και σου επέστρεψε τα χρήματα.

Από όσα έχω διαβάσει (κι εγώ επίσης από vickmall πήρα το δικό μου παρεπιμπτόντως και πολύ γρήγορα) είναι από τα καλύτερα "κινεζομάγαζα"!

Εμένα προσωπικά η αποστολή έγινε 23/5.

Η παραγγελία έγινε 12/5.

Οπότε αν μέχρι την Παρασκευή δεν έχω παραλάβει κάνω dispute.

Υπενθυμίζω ότι δεν είναι κινητό αυτό που περιμένω.

Δεν σου φάνηκε υπερβολικά ελαφρύ;

Κρίνοντας από το δικό μου πακέτο που παρέλαβα χθες που είχε ένα κινητό, εσύ με τα δύο θα έπρεπε να νοιώσεις το πακέτο σου "πούπουλο"!:confused:

Πάντως μπράβο στο Vickmall που δέχτηκε και σου επέστρεψε τα χρήματα.

Από όσα έχω διαβάσει (κι εγώ επίσης από vickmall πήρα το δικό μου παρεπιμπτόντως και πολύ γρήγορα) είναι από τα καλύτερα "κινεζομάγαζα"!

Οχι δεν μου φανηκε ελαφρυ γιατι το πακετο ειχε μεσα τα κουτια των τηλεφωνων μαζι με ολα τα παρελκομενα και τις 3 θηκες που ειχα παραγγειλει. Δεν πηγε καν το μυαλο μου εκει.Οτι μπορει να λειπουν τα τηλεφωνα. Οσο για το vickmall ειναι οντως πολυ εξυπηρετικοι και επαγγελματιες.

Η σινγκ ποστ μου έστειλε επίσης το εξής μήνυμα:

Please be advised that your Registered article is a 4px item handled by Singpost counterpart in Hongkong and/or China hence they are using SG as a code.

We are deeply sorry to inform you that we would be unable to raise enquiry to overseas. Singpost represents as a third party courier for your item. It would be best for you to coordinate with your merchant for further assistance.

Οπότε από εδώ και πέρα γνωρίζουμε ότι αποτελεί διαμεσολαβητή για άλλους. Αυτό σας το δείχνω καθαρά ενημερωτικά για εσάς. Με την τύχη του πακέτου δεν θα ασχοληθώ περεταίρω.

εμενα μου ειχε ερθει ενας μικρος φακελος απο κινα χωρις tracking number απλο μετα απο 3 μηνες..... απλα κοιτα μηπως στο εκλεψαν γιατι συνηθως αυτα τα δεματα τα πεταει ο ταχυδρομος χυμα στην εξωπορτα

dispute έκανες πριν περάσουν οι 45;;;

Να μου τα έκλεψαν δύσκολο γιατί παρέλαβα αλλα 20 τέτοια πακετάκια όλα κανονικά, άσε που έχω και γραμματοκιβώτιο και όλα τα βρίσκω μέσα σε αυτό...Dispute έκανα αλλά στα μηνυματα του resolution center ειναι κάθετοι, λενε οτι αν δεν περασουν 2+ μήνες δε θα μου δώσουν αποζημίωση..Θα εξαντλήσω το περιθώριο του dispute αλλά δε μομίζω ότι θα φτάσει ποτέ το συγκεκριμένο..Το μόνο που με προβληματιζει ειναι οτι στην επιλογή airmail without tracking, λέει 30-40 business days, θεωρητικά είμαι ακόμα μέσα στο περιθώριο..

Πάντως, προσωπικά μιλώντας πάντα, είμαι πολύ απογοητευμένος. Έχω κάνει πολλές αγορές μέσω internet, από πολλές χώρες του κόσμου και σε καμμία από αυτές δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα. Καμμία από αυτές όμως δεν ήταν για κινητό τηλέφωνο, αφορούσαν ρούχα και εξαρτήματα για τον υπολογιστή και την μοτοσυκλέτα. Διαβάζοντας εδώ στο forum αποφάσισα να παραγγείλω κινητό τηλέφωνο. Στή πρώτη απόπειρα έπεσα πάνω στον ibuymi (ομολογώ ότι εδώ είχα και εγώ μεγάλο μερίδιο ευθύνης) και στο καπάκι πάνω σε αυτό (καθυστέρηση ένος μηνος σε συσκευή in stock).

Τα είπαμε στην προηγούμενη και προηγούμενες σελίδες τι άλλο να πουμε;

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

Οχι δεν μου φανηκε ελαφρυ γιατι το πακετο ειχε μεσα τα κουτια των τηλεφωνων μαζι με ολα τα παρελκομενα και τις 3 θηκες που ειχα παραγγειλει. Δεν πηγε καν το μυαλο μου εκει.Οτι μπορει να λειπουν τα τηλεφωνα. Οσο για το vickmall ειναι οντως πολυ εξυπηρετικοι και επαγγελματιες.

Φίλε μου όντως είναι καλοί στο vickmall, αλλά τώρα που έγραψες ότι έλλειπαν μόνο τα τηλέφωνα, εκ των υστέρων θυμήθηκα ότι

παλαιότερα είχε συμβεί σε άλλα Κινεζικά μαγαζιά το ίδιο πράγμα, και τελικώς τα έκλεβαν υπάλληλοί τους, οπότε μπορεί να συμβαίνει αυτό και το vickmall να το γνωρίζει ...

Εάν τα έπαιρνε Έλληνας, θα τα έπαιρνε όλα και όχι μόνο τα τηλέφωνα ....

Η σινγκ ποστ μου έστειλε επίσης το εξής μήνυμα:

Please be advised that your Registered article is a 4px item handled by Singpost counterpart in Hongkong and/or China hence they are using SG as a code.

We are deeply sorry to inform you that we would be unable to raise enquiry to overseas. Singpost represents as a third party courier for your item. It would be best for you to coordinate with your merchant for further assistance.

Οπότε από εδώ και πέρα γνωρίζουμε ότι αποτελεί διαμεσολαβητή για άλλους. Αυτό σας το δείχνω καθαρά ενημερωτικά για εσάς. Με την τύχη του πακέτου δεν θα ασχοληθώ περεταίρω.

Δεν είναι διαμεσολαβητής, εννοεί ότι παίρνει από πολλούς και τα στέλνει, όπως έγραψα και πιό επάνω, η Κίνα έχει πολλά "εσωτερικά" ταχυδρομεία τα οποία παραλαμβάνουν τα δέματα και τα δίνουν σε διεθνή όπως είναι η SP.

εννοω μπορω να κανω κατι να παρω καποιο τηλεφωνο να ρωτησω τι παιζει?

Εάν δεν περάσουν 35-40 ημέρες να μην κάνεις τίποτα, αλλά και να κάνεις κανένας δεν θα σου απαντήσει.

αστο μέχρι δευτερα τρίτη και μετα βλεπουμε τι θα γινει και τι θα κανουμε... στην ιδια μοίρα είμαι περιμενοντας 2 κινητα (διαφορετικες παραγγελιες) δευτερα κλεινω 30 μερες απο την πληρωμη της παραγγελίας...

http://www.anikolouli.gr/index.php?pathID=1_2_70_71

μήπως εδώ βγάλουμε άκρη; :lol::lol:

61 μερες και περιμενω(μικρης αξιας βεβαια 28 δολαρια),εχω κανει dispute στις 40 μερες και αναβαθμισα σε claim στις 58 και τωρα περιμενω το 10ημερο του paypal γιατι απο οτι βλεπω δεμα δεν ερχετε τουλαχιστον πριν τις 72 μερες!

Αν παρω τα λεφτα πισω και μετα ερθει το δεμα τι γινετε?

61 μερες και περιμενω(μικρης αξιας βεβαια 28 δολαρια),εχω κανει dispute στις 40 μερες και αναβαθμισα σε claim στις 58 και τωρα περιμενω το 10ημερο του paypal γιατι απο οτι βλεπω δεμα δεν ερχετε τουλαχιστον πριν τις 72 μερες!

Αν παρω τα λεφτα πισω και μετα ερθει το δεμα τι γινετε?

Εάν έχει tracking number θα φανεί ότι το παρέλαβες. Εγώ σε όσες περιπτώσεις μου έτυχαν, τους πλήρωσα ξανά ...

Φίλε μου όντως είναι καλοί στο vickmall, αλλά τώρα που έγραψες ότι έλλειπαν μόνο τα τηλέφωνα, εκ των υστέρων θυμήθηκα ότι

παλαιότερα είχε συμβεί σε άλλα Κινεζικά μαγαζιά το ίδιο πράγμα, και τελικώς τα έκλεβαν υπάλληλοί τους, οπότε μπορεί να συμβαίνει αυτό και το vickmall να το γνωρίζει ...

Εάν τα έπαιρνε Έλληνας, θα τα έπαιρνε όλα και όχι μόνο τα τηλέφωνα ....

Φιλε μου παιζει και αυτη η εκδοχη. Μου εκανε εντυπωση οτι το πακετο πανω ειχε αυτα τα 2 χαρτακια που τα κολλησαν εδω στην Ελλαδα οτι και καλα εφτασε οπως ειναι και προωθηθηκε στην επομενη υπηρεσια. Δεν ξερω τι να πιστεψω πλεον. Καλο ειναι πριν οποιαδηποτε παραγγελια να ζηταμε απο το μαγαζι φωτογραφιες του πακετου μας πριν το στειλουν!

Εάν έχει tracking number θα φανεί ότι το παρέλαβες. Εγώ σε όσες περιπτώσεις μου έτυχαν, τους πλήρωσα ξανά ...

Και ποιος θα ασχοληθει για να το δει το paypal η το καταστημα?

Εγω ετσι κι αλλιως θα τα δωσω πισω γιατι δεν θελω να κανω κατι που δεν θελω να μου κανουν!

Αλλα πραγματικα ποιος θα κατσει να δει αν παρελαβα το δεμα θελω να μου πεις(και μη μου πεις οτι φαινετε στο συστημα)!

Παντως το panta μου ειπε οτι αν σε λιγες μερες δεν παραλαβω αν θελω μου το ξαναστελνει η παιρνω τα λεφτα πισω.

Edited by dimi_1982

Και ποιος θα ασχοληθει για να το δει το paypal η το καταστημα?

Εγω ετσι κι αλλιως θα τα δωσω πισω γιατι δεν θελω να κανω κατι που δεν θελω να μου κανουν!

Αλλα πραγματικα ποιος θα κατσει να δει αν παρελαβα το δεμα θελω να μου πεις(και μη μου πεις οτι φαινετε στο συστημα)!

Παντως το panta μου ειπε οτι αν σε λιγες μερες δεν παραλαβω αν θελω μου το ξαναστελνει η παιρνω τα λεφτα πισω.

Και όμως φαίνεται στο σύστημα ότι το παρέλαβες. Και ασχολούνται με το εάν το παρέλαβες, πλήν περιπτώσεν ευτελούς αξίας ...

Τέλος πάντων, και εγώ γιά τον ίδιο λόγο το κάνω, γιά να μην κάνω αυτό που δεν θέλω να κάνουν σε εμένα, αλλά και να μην καταντήσει η χώρα μας όπως μερικές άλλες στις οποίες αρνούνται να στείλουν πολλά καταστήματα.