Jump to content

Sony Xperia Z1 Compact

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν απο το λίγο που το χρησιμοποίησα

Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής

Εξαιρετικά γρήγορο και ωραία οθόνη.

Η μπαταρία μια χαρά απλά οταν ηταν σε stand by και στην εξοικονόμηση ενέργειας "εφαγε" ενα 25% το cell stand by .. και ηταν και πρώτο στην λίστα στην - χρήση μπαταρίας-

Κάποιο bug πρέπει να είναι οταν έχεις το κινητό στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Θα το ψάξω καλύτερα. Ολα τα updates φυσικά στο κινητό έχουν γίνει (firmware και software σε 4.4)

Οπότε ίσως θέλει μια εργοστασιακή να μπεί καθαρά η kit kat απο πάνω.

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εμένα πολλές φορές κανει το εξής κουλό: οταν πατάω 2-3 φορες "back" και βγαίνω απο μια εφαρμογή ανοίγει η κάμερα. Το εικονίδιο της κάμερας το έχω στην άλλη γωνία της οθόνης οπότε δεν παίζει να πατιέται κατα λάθος.

Όλα το κάνουν και ανοίγουν διάφορα αναλόγως με το τι είχες ανοίξει νωρίτερα.. Πχ αν το είχες κλειστό και πατήσεις το back μόλις το ανοίξεις και μπορείς μενού δεν το κάνει.. Χαζό bug είναι..

Όσο για τα κινέζικα των 150 ευρώ που ανέφεραν οι φίλοι, θεωρώ ότι για τα λεφτά τους είναι πολύ καλές επιλογές και δεν αξίζει να πας σε επώνυμο, αρκεί να το ψάξεις γιατί κινέζικο από κινέζικο διαφέρει.

Στα 300 ευρώ όμως που παίρνεις πχ το Sony δεν ξέρω αν αξίζει να πάρεις ένα κινέζικο,ακόμα και αν είναι επώνυμο, γιατί ακόμα είναι πίσω στις λεπτομέρειες όπως πχ κώδικας για κάμερα, απλό εύχρηστο μενού ( με στοκ ρομ) κτλ. Όλα αυτά μαζί και πολλά άλλα τα δίνει το Ζ1c. Αυτό από μένα έχοντας διαβάσει αρκετά τα νήματα των κινεζικών χωρίς να έχω πάρει ακόμα κάποιο.

Όσο για τη μπαταρία που λέει ο φίλος από πάνω, ίσως είναι φυσιολογικό αν το σκαλιζε πολύ, ας το χρησιμοποιεί μερικές μέρες κανονικά όπως στην καθημερινοτητα του και βλέπει..

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Προφανώς μπορούν να φτιαχτούν άπειρες, απλά θεωρούσα ότι η sony έχει μόνο μια στοκ που περνάει στα κινητά που στέλνει επίσημα ελλάδα και από εκεί και μετά cosmote, vodafone και wind φτιάχνουν την δικιά τους και τα πουλάνε. Οπότε υπέθετα ότι υπάρχει μόνο μια ελληνική stock unbranded. Πιθανότατα ανά διαστήματα να προσθαφαιρούσε εφαρμογές...

anyway, όταν αναβαθμίσω θα κρατήσω και εγώ την 4.4.4. Να υποθέσω την 4.3 δεν παίζει να μπορούμε να την ανακτήσουμε ε?

Μια υπάρχει, ελληνική unbranded.

Αυτή χωρίς φακό δεν είναι ελληνική, απλά υποστηρίζει ελληνικά στα σμσ οπότε μπορεί να μην έχεις ελληνική εσύ. Επίσης δε θυμάμαι αν στην 4.3 είχε το φακό. Γενικά ρομ υπάρχουν πολλές πάντως.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Παιδια απο οοθα παρτιδα και μετα εξαφανίστηκαν τα προβληματα με το bleeding του φλας στις φωτο ?

Παιδια απο οοθα παρτιδα και μετα εξαφανίστηκαν τα προβληματα με το bleeding του φλας στις φωτο ?

απο την πρωτη..

Ρε παιδια, καντε λογικες ερωτησεις..αν υπηρχε τετοιο θεμα δε θα πουλαγε κινητα η σονυ.

Εγω εχω απο την πρωτη παρτιδα που ηρθε ελλαδα και δεν ειχε θεμα, περασαν απο τα χερια μου αλλα 3-4 και κανενα προβλημα.

Γενικα αν ετυχε σε καποιον, ειναι μεμονομενο.

Επισης αν εφταιγε η πισω επιφανεια, οποιος βαζει screen protector πισω θα πρεπει να εχει bleeding.

Γενικα το κινητο ειναι αριστο και το bleeding ειναι ενα "προβλημα" που υπαρχει σε ολα τα κινητα αν απλα χρησιμοποιεις λαθος το φλας.

Εγω ακομα περιμενω εδω να ποσταρουν οι 1-2 φιλοι που το ειχαν το προβλημα, μια φωτογραφια να μας το δειξουν.

Προβλημα θα θεωρουσα αν εβγαζες μια κοντινη νυχτερινη ενα αντικειμενο και εκανε διαχυση.

Το να τραβας τον ουρανο με φλας και να βλεπεις μεσα διαχυση ειναι λογικο και με ψηφιακη.

Μην αγχωνεσαι λοιπον, το κινητο ειναι μια χαρα. Αν παλι φταιει μονο το Lime σαν χρωμα, παρτο σε αλλο, το λευκο που ελεγαν παντως, 3 περασαν απο τα χερια μου απο τον Μαιο και ειναι μια χαρα, το πρωτο που δοκιμαζα πριν τα παραδωσω ηταν αυτο για να τα στειλω doa. ομοιως το μαυρο του πατερα μου απο την 1η μερα κυκλοφοριας.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Δεν συμφωνω αλλα δεν πειράζει. Δηλαδη αφου πουλαει κινητα η σονυ ολα ειναι τέλεια?

Εννοώ ότι δε θα το αγόραζε κάνεις και θα το κραζαμε όλοι μαζί.. Αλλά μόνο εδώ στο φόρουμ που το έχουν πάει τόσοι μόνο δύο είπαν ότι το είχαν και αυτό είπαμε, θα ήθελα να δω κοντινή φώτο σε ένα αντικείμενο για να το δεχτώ γιατί η λάθος χρήση του φλας οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα έτσι και αλλιώς. Γενικά δες το και αλλιώς, αν στο κάνει το πας doa, είναι κάτι που διαπιστώνεται..

Καλημέρα ,από που μπορώ να αγοράσω τα γνήσια ακουστικά που έχει ?

Α!! και κάτι άλλο ,που το στέλνουμε για service ? μάλλον χάλασε η θύρα των ακουστικών και δεν δουλεύουν όσα και να εχω δοκιμάσει .

Samsung galaxy s21+

Καλημέρα ,από που μπορώ να αγοράσω τα γνήσια ακουστικά που έχει ?

Α!! και κάτι άλλο ,που το στέλνουμε για service ? μάλλον χάλασε η θύρα των ακουστικών και δεν δουλεύουν όσα και να εχω δοκιμάσει .

Πιθανον απλα να μην τα αναγνωριζει καθως το προτυπο της Sony στα ακουστικα ειναι λιγο ιδιαιτερο.

φαντασου οτι ακουστικα απο sony ericsson δεν κανουν.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εννοώ ότι δε θα το αγόραζε κάνεις και θα το κραζαμε όλοι μαζί.. Αλλά μόνο εδώ στο φόρουμ που το έχουν πάει τόσοι μόνο δύο είπαν ότι το είχαν και αυτό είπαμε, θα ήθελα να δω κοντινή φώτο σε ένα αντικείμενο για να το δεχτώ γιατί η λάθος χρήση του φλας οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα έτσι και αλλιώς. Γενικά δες το και αλλιώς, αν στο κάνει το πας doa, είναι κάτι που διαπιστώνεται..

Φίλε μου εγώ είχα πρόβλημα διάχυσης (αν βρω φωτο θα την ανεβάσω) και δεν είχα καθόλου screen protector πίσω αλλά όταν το πήγα στο doa για να μου αλλάξουν την οθόνη δεν μου αναγνώρισαν σαν πρόβλημα την διάχυση και μου άλλαξαν το πίσω κάλυμμα με 40€!το τηλέφωνο ήταν από τις πρώτες παρτίδες να τονίσω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πιθανον απλα να μην τα αναγνωριζει καθως το προτυπο της Sony στα ακουστικα ειναι λιγο ιδιαιτερο.

φαντασου οτι ακουστικα απο sony ericsson δεν κανουν.

Ναι το διαπίστωσα αυτο ,το σίγουρο ειναι οτι και τα μαμισια δεν κάνουν καλή επαφή γιατι ακούγετε ενα σσσσ βάζοντας τα και κουνώντας το βύσμα τους πέρα δώθε μπας και δουλέψουν .

Samsung galaxy s21+

Ναι το διαπίστωσα αυτο ,το σίγουρο ειναι οτι και τα μαμισια δεν κάνουν καλή επαφή γιατι ακούγετε ενα σσσσ βάζοντας τα και κουνώντας το βύσμα τους πέρα δώθε μπας και δουλέψουν .

Παιδιά ναι. Τα ακουστικά πρέπει να είναι προβληματικά γι' αυτό και εμένα στο viber ακούγεται ο ενοχλητικός θόρυβος σαν τρυπάνι. Δοκίμασα σήμερα κάτι ακουστικά χωρίς μικρόφωνο τα οποία τα είχα από κάτι κινέζικα ραδιοφωνάκια που είχα παιδί και δεν έκαναν τον παραμικρό θόρυβο στο viber. Πρέπει να δοκιμάσω άλλα ακουστικά με μικρόφωνο για να σιγουρευτώ. Πάντως είναι περίεργο που μου το κάνουν μόνο στο viber. Έχουν εγγύηση αυτά; Αν όχι πού μπορούμε να προμηθευτούμε και να είναι συμβατά με την συσκευή μας;

EDIT: Ένα χρόνο έχουν εγγύηση τα αξεσουάρ. Αλλά μόνο η ταλαιπωρία που θα φάω για να πάω στα κεντρικά και να τους πείσω ότι είναι προβληματικά, καλύτερα να αγοράσω άλλα. Άσε που και αυτοί θα πούνε ότι δουλεύουν μια χαρά στις κανονικές κλήσεις οπότε δεν υπάρχει θέμα. Που θα βρούμε σίγουρα γνήσια;

Edited by Markrous

Εχω αγορασει αυτα και ειναι εξαιρετικα.

Στο σκρουτζ παιζουν γυρω στο 10ρικο

http://www.kotsovolos.gr/site/mobile-phones-gps/mobile-phones/handsfree/113392-sony%20ericsson-mh-410c?cmicc=skroutz

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το κινητό μου είναι Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα κεντρικά της Sony θα απευθυνθώ και αν παρουσιάσει πρόβλημα το κινητό μου και αν παρουσιάσουν τα αξεσουάρ που έχει μέσα; Και αν ναι που βρίσκονται αυτά τα κεντρικά;

Φίλε μου εγώ είχα πρόβλημα διάχυσης (αν βρω φωτο θα την ανεβάσω) και δεν είχα καθόλου screen protector πίσω αλλά όταν το πήγα στο doa για να μου αλλάξουν την οθόνη δεν μου αναγνώρισαν σαν πρόβλημα την διάχυση και μου άλλαξαν το πίσω κάλυμμα με 40€!το τηλέφωνο ήταν από τις πρώτες παρτίδες να τονίσω.

πολυ θα ηθελα να δω για να τη συγκρινω με αυτες που εβλεπα στα ξενα sites. Παντως, επειδη το ειχα συζητησει με σονυ και με birdphone απο οπου ψωνιζα μου ειχαν πει οτι αν παιξει τετοιο προβλημα θα μου το αντικαθιστουσαν, και μαλιστα επειδη ετυχε και ειχα το compact στο σπιτι τους ειχα τονισει οτι τα 2 τραβουν πολυ διαφορετικα τη φωτο με τη διαφορα να ειναι στο οτι το φως του φλας διαχεεται μεσα..και οτι αν τους δειξω και τις 2 φωτο απο τα 2 κινητα θα πρεπει να μου δικαιολογησουν τη διαφορα. Ειπαν οτι αν υπάρχει τετοια διαφορα και διαπιστωνεται φυσικα και θα εχω αντικατασταση. Επομενως στην χειροτερη θα πηγαινα στο σερβις να τους το δειξω. (εσυ που δεν εχεις 2ο compact θα τους ζητουσες να δοκιμασουν με ενα αλλο αυτοι..)

Επειδη γενικα και εγω λαμβανω υποψιν ολα αυτα που ακουγονται απλα δεν πανικοβαλομαι, πιστευω οτι καλο ειναι να μην αγχωνομαστε, και αν τυχει κατι τετοιο πρεπει να το δινουμε σωστα στο σερβις να το καταλαβουν. Προσωπικα δε νομιζω οτι υπαρχει τοσο θεμα με το bleeding αλλα καλο θα ηταν οποιος παιρνει το κινητο να το δοκιμαζει αμεσως και εφοσον δεν ειναι οκ, την ιδια μερα πισω...Πιστευω οτι θα βγαλετε ακρη αν δεν ειστε αγενεις, αλλα πειτε τεκμηριωμενα την αποψη σας.

Και μην τραβατε τον ουρανο με φλας γιατι δε θα βγαλετε ακρη.

----- προσθήκη μηνύματος 52 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το κινητό μου είναι Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα κεντρικά της Sony θα απευθυνθώ και αν παρουσιάσει πρόβλημα το κινητό μου και αν παρουσιάσουν τα αξεσουάρ που έχει μέσα; Και αν ναι που βρίσκονται αυτά τα κεντρικά;

στην Arvato πας για σερβις που ειναι στον κηφισο,μεσα στα κτελ, στην εισοδο απο την μερια του ποταμου, στο αριστερο χερι ανεβαινεις τις σκαλες..Εκει πας και τα αξεσουαρ.

avrato

Στον κηφισσο στα κτελ στον 3 οροφο αν θυμαμαι καλα.

Παιδιά ναι. Τα ακουστικά πρέπει να είναι προβληματικά γι' αυτό και εμένα στο viber ακούγεται ο ενοχλητικός θόρυβος σαν τρυπάνι. Δοκίμασα σήμερα κάτι ακουστικά χωρίς μικρόφωνο τα οποία τα είχα από κάτι κινέζικα ραδιοφωνάκια που είχα παιδί και δεν έκαναν τον παραμικρό θόρυβο στο viber. Πρέπει να δοκιμάσω άλλα ακουστικά με μικρόφωνο για να σιγουρευτώ. Πάντως είναι περίεργο που μου το κάνουν μόνο στο viber. Έχουν εγγύηση αυτά; Αν όχι πού μπορούμε να προμηθευτούμε και να είναι συμβατά με την συσκευή μας;

EDIT: Ένα χρόνο έχουν εγγύηση τα αξεσουάρ. Αλλά μόνο η ταλαιπωρία που θα φάω για να πάω στα κεντρικά και να τους πείσω ότι είναι προβληματικά, καλύτερα να αγοράσω άλλα. Άσε που και αυτοί θα πούνε ότι δουλεύουν μια χαρά στις κανονικές κλήσεις οπότε δεν υπάρχει θέμα. Που θα βρούμε σίγουρα γνήσια;

Μην πας στο service για τα ακουστικά.

Αν έφταιγαν αυτά για τον ενοχλητικό αυτόν ήχο, θα στον έκαναν παντού. Άσε που με ένα restart φτιάχνει, οπότε δεν είναι θέμα hardware. Είναι θέμα viber σε σχέση με το Z1c . Παρουσιάζεται και σε μένα (σπάνια) και εγώ χρησιμοποιώ 2- 3 διαφορετικά σετ ακουστικών, ανάλογα ποια θα βρω μπροστά μου εκείνη τη στιγμή...

Η τιμή του έχει πάρει την ανηφόρα ε?

3 ευρω πηρε, δεν το λες και ανηφορα, αλλα γενικα δε νομιζω οτι θα πεσει αλλο, ειδικα με την παρουσιαση του Ζ3c θα τσιμπησει και αυτο προς τα πανω πιο πριν.

Όσον αφορά τα ακουστικά, έχουν αλλάξει τα πρότυπα τα τελευταία χρόνια (λόγω apple), όχι μόνο στη sony, σχεδόν σε όλες τις εταιρίες, έχει αλλάξει η αντιστοίχιση των καλωδίων στις πτυχώσεις του βίσματος. Οπότε λογικό να μην λειτουργούν σωστά τα handsfree των sony ericsson στα τελευταία μοντέλα της sony.

Επίσης, στο skroutz μην κοιτάτε μόνο τιμή, να κοιτάτε και τον αριθμό των καταστημάτων που το πουλάνε. Γενικά όσο παλιώνει μια συσκευή και δεν πουλάει σαν τρελή, όπως στην αρχή, πολλά σκρουτζομάγαζα κομήτες, που έριχναν την τιμή συνεχώς και παρέσυραν και τα υπόλοιπα, αποσύρονται, οπότε η τιμές ανεβαίνουν κάπως και σταθεροποιούνται. Επίσης, λάβετε υπόψη σας ότι η sony και όχι μόνο, εκτός από τις ναυαρχίδες, βγάζει και φθηνότερες υποδιέστερες συσκευές. Αν αφήσει τις ναυαρχίδες, όχι μόνο το μόλις 7 μηνών Z1 compact, αλλά και παλαιότερα, να πέσουν σε τιμές συγκρίσιμες με τα καινούρια της υποδιέστερα κινητά, τότε προφανώς δεν θα πουλήσει καθόλου...

Οπότε μην περιμένετε ότι επειδή θα κυκλοφορήσει το Z3 compact, κατευθείαν το Ζ1 compact θα πέσει στα 250€ που περιμένουν κάποιοι.

Θέλω να ρωτήσω αν σας κολλάει και εσάς η έκθεση quick pic κτλ.εμένα κολλάει συχνά :confused:

Εχω και εγω το quick pic και δεν μου χει κολλησει ποτε, σου κολλαει και το αλμπουμ της sony?

Ούτε το quickpic ούτε το στοκ άλμπουμ κολλάει σε εμένα

Σε έχω δει πρωτάθλημα να παίρνεις...

...σε έχω δει στην γ' εθνική...

Η τιμή του εκεί που είναι τώρα είναι μι; χαρά νομιζω

Στην Ελβετία είναι κάτω από 300€. :)

https://www.digitec.ch/en/s1/product/sony-xperia-z1-compact-16gb-black-mobile-phone-2447417 (Η Digitec είναι από τα πιο σοβαρά μαγαζιά στην Ελβετία).

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• The title was changed to Sony Xperia Z1 Compact