Jump to content

Sony Xperia Z1 Compact

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια ερώτηση. Είναι να πάρω τη συγκεκριμένη συσκευή, αλλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποια διαφορά στο λογισμικό της eu έκδοσης. Γλώσσες, ρυθμίσεις κλπ. Φαντάζομαι θα έχει ελληνικά και υποστήριξη περιορισμένων χαρακτήρων στα sms, απλά θέλω κάποιον να το επιβεβαιώσει :)

Φιλε μου η μονη διαφορα ειναι στους χαρακτηρες των μηνυματων, που μερικες εκδοσεις δεν υποστηριζουν πολλους. Εμενα ειναι EU και υποστηριζει κανονικα. Αλλα απο ο,τι καταλαβα ειναι θεμα ρομ, δεν ξερω αν υπαρχει μια ευρωπαικη ρομ ή πολλες, ομως το EU Που γραφουν τα site δεν εχει σχεση με την ρομ που φοραει..απλα εννοει οτι ειναι ευρωπαικης αντιπροσωπειας και εχει εγγυηση.

Πχ το birdphone σου δινει εγγυηση οτι θα εχεις ελληνικους χαρακτηρες στα σμσ, γιατι μαλλον επιλεγουν κινητα με ρομ που υποστηριζουν..

Απο εκει και περα το κινητο τα σπαει, αλλα διαπιστωνω οτι εχει 2 τυπους οθονων ακριβως οπως και το Ζ1. με την αποχρωση δηλαδη του μπλε να ειναι πιο ξεθωριασμενη..Δεν εχει ακουστει πολυ εδω, περα απο την αρχη που ειπωθηκε ξεκαθαρα αλλα τοτε θεωρησα οτι απλα εχει 2 προμηθευτες με οθονες η σονυ, κατι λογικο και θεμιτο.

Φαινεται πως εχει και 2 ποιοτητες ή τελος παντων 2 διαφορετικα πανελ που η αποχρωση του μπλε ειδικα ειναι εμφανης.

Δειτε το εικονιδιο του viber Καθως το FB δεν το ειχα στου πατερα μου τωρα και βαριομουν να το κανω ενεργοποιηση. Επισης και στου chrome φαινονται λιγο πιο ζωντανα τα χρωματα αλλα αυτο ειναι λεπτομερεια που δεν αξιζει. Το μπλε-μωβ ομως ειναι εντονο.

εδω τα 2 Ζ1 compact:

[ATTACH]44680[/ATTACH]

Edited by Nikos_Mpl

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πως θα ξέρουμε ποιο πάνελ έχει πριν το πάρουμε;

ρουλετα..

εγω θα σου ελεγα οτι ειναι πιο πιθανο να πεσεις σε καλο πανελ αν το παρεις απο κανα media markt κτλ, δηλαδη ελληνικο μιας και στα ακριβα, οπως και στο πλαισιο, εχω δει καλα πανελ, τοσο σε Ζ1 οσο και στο compact.

Απο την αλλη, αν το χρυσοπληρωσεις και εχει και το δευτερο πανελ, θα ειναι διπλο το κακο.

Προσωπικα, επειδη δε με νοιαζει και τοσο, και πραγματικα αν δεν ειχα και τα 2 δε θα καταλαβαινα τη διαφορα, θα επαιρνα το φθηνο, αλλα αν καποιος εχει κολλημα με την οθονη δεν ξερω πως θα του φανει.

Εμενα μου κακοφανηκε οταν ειδα το καλο πανελ, μεχρι τοτε δε με απασχολουσε.

Α! στα seven spot ειχαν δεχτει να το ανοιξω και αν δεν μαρεσει η οθονη να το πανε doa και να μην το παρω, αλλα δεν ειχα καθολου συσκευη και το πηρα χωρις να το κανω αυτο.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

εγώ δε νομίζω να υπάρχει τέτοιο θέμα, όσοι έχουν μιλήσει για την οθόνη όπως και το δικό μου έχουν πει τα καλύτερα!:)

δηλαδη υποστηριζεις οτι εχω ανεβασει ψευτικη φωτογραφια? τοτε δωσε μου το κινητο σου να σου δωσω το δικο μου φιλε μου.

Βασικά εγώ δε βλέπω τέτοια τραγική διαφορά. Ίσως δε βοηθάει που τα δύο κινητά έχουν διαφορετικό χρωματικό θέμα και διαφορετικές ταπετσαρίες. Και για να πούμε βέβαια και του στραβού το δίκιο, για να κάνεις αξιόπιστη σύγκριση μεταξύ της χρωματικής απόδοσης δύο οθονών, ιδίως όταν πρόκειται για την ίδια συσκευή, πρέπει να έχεις ρυθμίσει τη φωτεινότητα στο ίδιο επίπεδο, και να τις συγκρίνεις με κάποια χρωματική παλέτα αναφοράς, ώστε να δεις με λεπτομέρεια τις τυχόν αποκλίσεις σε συγκεκριμένα χρώματα:

https://www.google.gr/search?q=test+color+palette&biw=1280&bih=811&tbm=isch&imgil=A8xOOnEhCDI15M%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn2.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcQky5MTCuS2kek6864J5x9w7nIkaXJ6mREmyavGSlhVsKQxP9lHCg%253B258%253B200%253BIfuUAtFaErF3EM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fcommons.wikimedia.org%25252Fwiki%25252FFile%25253ARGB_24bits_palette_color_test_chart.png&source=iu&usg=__z-XOfPTkHkARyKvq6m9KdcBgdhM%3D&sa=X&ei=SatnU79ZzfvSBZW9gbAF&sqi=2&ved=0CDAQ9QEwAA#imgdii=_

Εμένα πάντως Νίκο θα με ενδιέφερε να κατεβάσεις την ίδια εικόνα από κάποιο από τα αποτελέσματα αναζήτησης που παραθέτω παραπάνω, και να δεις επακριβώς σε ποιες αποχρώσεις έγκειται το πρόβλημα και πού ακριβώς είναι η αδυναμία του "κακού" πάνελ. ;)

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Γιώργο έχει ανεβάσει φώτο και όντος φαίνεται διαφορά

Νίκο πόσο το αγόρασες το πρώτο;

Μια ερώτηση. Είναι να πάρω τη συγκεκριμένη συσκευή, αλλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποια διαφορά στο λογισμικό της eu έκδοσης. Γλώσσες, ρυθμίσεις κλπ. Φαντάζομαι θα έχει ελληνικά και υποστήριξη περιορισμένων χαρακτήρων στα sms, απλά θέλω κάποιον να το επιβεβαιώσει :)

Σχετικα με το θεμα των sms μην ανυσηχεις υπαρχει διορθωση πανευκολη, αρκει βεβαια να εισαι root !

Πάντως προσπαθώ να καταλάβω τι στο καλό έχει παιχτεί και έχουν έλλειψη στο μαύρο τα σκρουτζομάγαζα. Μήπως πήραν χαμπάρι το θέμα με τη διάχυση του φωτός στο φλας, ότι το μαύρο δεν έχει τόσο πρόβλημα (λόγω του κόλπου με το μαρκαδόρο σαν εσχάτη λύση) και αποφάσισαν να χτυπήσουν την τιμή; Εκτός κι αν όντως υπάρχει έλλειψη... :worry:
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

παιδες μιλαω παντα για ιδιες συνθηκες, στο τερμα ή στη μεση η φωτεινοτητα, αλλα παντα ιδιες. Εχω βγαλει 5-6 φωτογραφιες αλλα δε θυμαμαι ποια ανεβασα καθως σε ολες φαινεται η διαφορα, ειτε με κατω την φωτεινοτητα ειτε πανω. Εννοειται οτι η ισοροπια λευκου ειναι μηδεν και στα 2..

Οσο για αυτους που μιλανε για τελεια οθονη, μηπως τα εχουν πουλησει ολοι τους μετα???

Εκτος αν ειμαι ο 1ος που επεσα σε τετοια οθονη.

Εγω πιστευω οτι ολοι, ειδικα απο σκρουτζομαγαζα εχουν την κακη οθονη και απλα δεν εχουν παρει χαμπαρι την καλη.. Το ιδιο εγινε και με το Ζ1 που ειχα 2 φορες, σπανια εβλεπα την οθονη με τα ωραια χρωματα..

Ξαναλεω οτι αν δεν τις δεις ταυτοχρονα μπορει να μην το καταλαβεις, αλλα αν τις δεις, μετα σου φαινεται η διαφορα και ισως σε ενοχλει κιολας...

Το πηρα 382 απο birdphone το τηλεφωνο, αλλα και απο καιζερ που εχω δει και απο αλλα μαγαζια ιδιες οθονες εχουν. Αυτο με την καλη ειναι απο media markt..

Επισης την φωτογραφια εδω την εχω βγαλει βιαστικα με το neo V..Αν τα δειτε απο κοντα φαινεται πιο εντονα, αλλα τονιζω δεν ειναι κατι το τρομερο, απλα ξενερωνεις οταν σε κοροιδευουν ετσι..

Οσο και να αγοραζω κινητα σονυ, επιβεβαιωνεται για μια ακομα φορα οτι μονο η ericsson εκανε σοβαρη δουλεια και φαινεται η ψευτια της εταιρειας αυτης. Μακαρι να μαρεσαν τα samsung ή τα HTC ή τα LG. Δυστυχως εκει βρισκω αλλα μειονεκτηματα που με ενοχλουν πιο πολυ, απλα καποια στιγμη θα γυρισω σε νοκια, οταν τα wp θα ειναι πιο ολοκληρωμενα.

Με 100-120€ διαφορά, σιγά μη δώσω τόσα στους Γερμαναράδες, δεν πα να έχει και ασπρόμαυρη οθόνη. Για μένα, οτιδήποτε πάνω από 400-410€ γι' αυτή τη συσκευή, όσο ποιοτική κι αν είναι, είναι υπερβολικό ποσό.

Πάντως η συσκευή που έχουν στο τοπικό Public έχει οθονάρα, και φαίνεται σχετικά άνετα η ανωτερότητα της οθόνης εν συγκρίσει με το Ζ1 που επίσης έχουν στο κατάστημα.

Edited by panosz75

Εμένα είναι από Sony center πως μπορώ να ξέρω τι οθόνη έχει? :what:
"ο μόνος αγώνας που χάνουμε είναι εκείνος που δεν δίνουμε..."

Πάντως προσπαθώ να καταλάβω τι στο καλό έχει παιχτεί και έχουν έλλειψη στο μαύρο τα σκρουτζομάγαζα. Μήπως πήραν χαμπάρι το θέμα με τη διάχυση του φωτός στο φλας, ότι το μαύρο δεν έχει τόσο πρόβλημα (λόγω του κόλπου με το μαρκαδόρο σαν εσχάτη λύση) και αποφάσισαν να χτυπήσουν την τιμή; Εκτός κι αν όντως υπάρχει έλλειψη... :worry:

Αν συμβει αυτο σημαινει οτι ο κοσμος ενημερωνεται απο forums σαν αυτο πριν παει να αγορασει.

οπως εχει φανει επανειλημμενα ειμαστε μειονοτητα οποτε αποκλειεται να συμβαινει αυτο που λες. :p

Νικο, βαλε ενα μαυρο φοντο και προσπαθησε να τραβηξεις τη φωτο οσο πιο ευθεια γινεται. Πιθανον να φταιει και η γωνια θεασης που αλλαζει λιγο τον χρωματισμο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπάρχουν 2 τύποι panel για την οθόνη (Panel 1, the bad one AUO and Panel 2 without issues JDI).

Το ένα από τα δύο panel εμφανίζει λίγο ψυχρά (μπλε) το λευκό.

http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z1-Compact/Xperia-Z1-Compact-JDI-and-AUO-Display-Panels-used/m-p/566315

http://www.xperiablog.net/2014/02/19/confirmed-xperia-z1-compact-uses-two-different-display-panels/

Πως θα ελέγξετε τι είδος οθόνη έχει: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2652220

With a good file explorer like ES file explorer navigate to that location and open the file as text

the directory is: /sys/devices/mdss_dsi_panel/

and the file is: panel_id

Edited by xalaros

Αν συμβει αυτο σημαινει οτι ο κοσμος ενημερωνεται απο forums σαν αυτο πριν παει να αγορασει.

οπως εχει φανει επανειλημμενα ειμαστε μειονοτητα οποτε αποκλειεται να συμβαινει αυτο που λες. :p

Νικο, βαλε ενα μαυρο φοντο και προσπαθησε να τραβηξεις τη φωτο οσο πιο ευθεια γινεται. Πιθανον να φταιει και η γωνια θεασης που αλλαζει λιγο τον χρωματισμο.

Κωνσταντινε, επειδη δεν ειμαι καινουριος ο,τι λεω το λεω εγγυημενα. Δεν εχει καμια σχεση η γωνια θεασης. Ετυχε και μου εκατσαν ετσι τα κινητα. Η διαφορα απο κοντα ειναι εμφανης ο,τι και να κανεις..Δε μιλαμε για απλα ενα πιο εντονο μωβ, μιλαμε για πιο ξεθωριασμενα χρωματα γενικως, που στο μπλε κτλ φαινονται πολυ πιο εντονα.. Τις ιδιες διαπιστωσεις ειχα κανει με το Ζ1 του πλαισιου γλυφαδας οπου ειχε οθοναρα, οταν ειχα παει 2-3 δικα μου Ζ1 και ηταν ολα κατωτερα.. επισης το Ζ1 του media markt στην καβαλας ειχε την μετρια οθονη οταν κυκλοφορησε το compact μιας και ειχα μπει μεσα τυχαια να το δω, ηταν η 1η μερα κυκλοφοριας (αν θελει καποιος να δει ημερομηνια) και εβαλα διπλα διπλα το asus padfone infinity 2, με το Ζ1 το δικο μου, το Ζ1 του media και το Z1compact του media..

Το compact με το asus ειχαν πολυ κοντινα, τρομερα, χρωματα, ενω τα 2 Ζ1 ηταν ξεθωριασμενα, ακριβως οπως και αυτο το Ζ1compact Που πηρα τωρα..

Επισης εχει φυγει για αντικατασταση ηδη, οποτε δεν το εχω για να παιξω αλλο..

Με 100-120€ διαφορά, σιγά μη δώσω τόσα στους Γερμαναράδες, δεν πα να έχει και ασπρόμαυρη οθόνη. Για μένα, οτιδήποτε πάνω από 400-410€ γι' αυτή τη συσκευή, όσο ποιοτική κι αν είναι, είναι υπερβολικό ποσό.

Πάντως η συσκευή που έχουν στο τοπικό Public έχει οθονάρα, και φαίνεται σχετικά άνετα η ανωτερότητα της οθόνης εν συγκρίσει με το Ζ1 που επίσης έχουν στο κατάστημα.

Πανο, οπως ειπα, διαπιστωνω οτι στα σκρουτζομαγαζα παιζουν πολυ αυτες οι οθονες, δεν ξερω αν ειναι τυχαιο και αν δικαιολογουν ετσι και το κοστος, αλλα στατιστικα, δεν εχω πετυχει καλη οθονη. Αντιθετα, τοσο στο πλαισιο οσο και στο media τα Ζ1 και Ζ1compact αντιστοιχα ειχαν οθοναρα (μαλιστα και της βιτρινας αλλα και αυτο που πηρα και εδωσα στον πατερα μου), οχι ομως το Ζ1 που ηταν με μετρια, αλλα μιλαμε για 3 στις 4 καλες συσκευες σε μη σκρουτζομαγαζα οταν εχω 4 στις 4 με κακη οθονη στα σκρουτζομαγαζα.

Τελος, παιδια, ειμαι ο τελευταιος ανθρωπος που θα θεωρουσε κανεις ψειρας, και οταν βγηκε το Ζ1 και εκραζαν την οθονη ελεγα τους παντες υπερβολικους (και ακομα το λεω για τις γωνιες θεασης, το θεωρω υπερβολη).

Αλλα οταν παιρνεις ενα καινουριο κινητο που σου λενε οτι εχει μια οθονη που αποδιδει ετσι, και επειδη την αγοραζεις απο μαγαζια που το πουλανε φθηνοτερα, σου ερχεται με μια οθονη πολυ κατωτερη, τοτε απλα στη σπαει..

Δεν ειναι οτι με ενοχλει η οθονη, αλλα αμα εχεις δει την καλυτερη, και αν την εχεις και μες το σπιτι σου, ξενερωνεις..Απο εκει και περα, δε με απασχολει αλλο. το κινητο τα σπαει κατα ταλλα, αλλα οφειλω να το πω γιατι δεν ειμαι φανατισμενος με καμια εταιρεια και θελω οποιος διαβαζει το φορουμ να ειναι σωστα ενημερωμενος και οχι οπαδικα λες και κερδιζουμε κατι απο ολο αυτο.

Υπάρχουν 2 τύποι panel για την οθόνη (Panel 1, the bad one AUO and Panel 2 without issues JDI).

Το ένα από τα δύο panel εμφανίζει λίγο ψυχρά (μπλε) το λευκό.

http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z1-Compact/Xperia-Z1-Compact-JDI-and-AUO-Display-Panels-used/m-p/566315

http://www.xperiablog.net/2014/02/19/confirmed-xperia-z1-compact-uses-two-different-display-panels/

Πως θα ελέγξετε τι είδος οθόνη έχει: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2652220

With a good file explorer like ES file explorer navigate to that location and open the file as text

the directory is: /sys/devices/mdss_dsi_panel/

and the file is: panel_id

Καλησπέρα. Να υποθέσω πως πρέπει να είσαι root; Δεν είμαι και δεν βλέπω τέτοιο φάκελο με τον es.

Το θέμα είναι ότι αν δεν ανοίξεις τη συσκευασία της συσκευής και τη βάλεις σε λειτουργία και εγκαταστήσεις την εφαρμογή, δε γίνεται να ξέρεις σε ποιο απ' τα δύο πάνελ έχεις πέσει. Και δυστυχώς αν έχεις αγοράσει τη συσκευή από μαγαζί και είσαι εκτός αθηνών, είναι ταλαιπωρία και πολύ σπάσιμο η όλη κατάσταση να το στείλεις και να σου το στείλουν άλλη συσκευή μετά από μέρες, αν δεχτούν να σου αλλάξουν τη συσκευή. Και συνήθως τέτοια συνεννόηση δε μπορείς να κάνεις εύκολα από τηλεφώνου. Αν δεν πας από το μαγαζί να πιέσεις την κατάσταση, δουλειά δε γίνεται.

Ά, ρε Sony, δεν έμαθες απ' τα λάθη σου. Για μία ακόμα φορά μας ξενερώνεις... :wacko:

Καλησπέρα. Να υποθέσω πως πρέπει να είσαι root; Δεν είμαι και δεν βλέπω τέτοιο φάκελο με τον es.

ναι..

επισης στα σχολια του φορουμ εξω, ολοι λενε οτι ολα ειναι οκ με την οθονη ειτε εχουν τον εναν τυπο ειτε τον αλλο..

Παιδες, μην τρελαινεστε, αν ειστε ευχαριστημενοι απο την οθονη σας καθιστε οπως ειστε.. εγω ημουν μεχρι που ειδα την καλη οθονη στο Ζ1 και ξενερωσα, γιατι να το παθετε και εσεις?

α! επισης να πω οτι δεν την ειδα απλα εγω, το παλικαρι που ειναι στα κινητα (δεν ξερω αν ειναι ακομα, τοτε οποτε πηγαινα ηταν ο ιδιος, ειχε βαρεθει να με βλεπει-πλαισιο γλυφαδας) ειχε παθει πλακα με την διαφορα που ειδε γιατι ηταν πολυ εμφανης κατι που δεν περιμενε!

Βεβαια μου ειπε οτι το ιδιο ειχε δει στο S4 το δικο του (εκτος αν μου ελεγε μπουρδες γιατι μου φανηκε υπερβολη)

Το θέμα είναι ότι αν δεν ανοίξεις τη συσκευασία της συσκευής και τη βάλεις σε λειτουργία και εγκαταστήσεις την εφαρμογή, δε γίνεται να ξέρεις σε ποιο απ' τα δύο πάνελ έχεις πέσει. Και δυστυχώς αν έχεις αγοράσει τη συσκευή από μαγαζί και είσαι εκτός αθηνών, είναι ταλαιπωρία και πολύ σπάσιμο η όλη κατάσταση να το στείλεις και να σου το στείλουν άλλη συσκευή μετά από μέρες, αν δεχτούν να σου αλλάξουν τη συσκευή. Και συνήθως τέτοια συνεννόηση δε μπορείς να κάνεις εύκολα από τηλεφώνου. Αν δεν πας από το μαγαζί να πιέσεις την κατάσταση, δουλειά δε γίνεται.

Ά, ρε Sony, δεν έμαθες απ' τα λάθη σου. Για μία ακόμα φορά μας ξενερώνεις... :wacko:

ετσι ειναι, αν θες να συνενοηθεις με seven spot φαληρου, εμενα ειχαν δεχτει να την δω μπροστα τους την οθονη γιατι τους ειχα εξηγησει..απλα θα πρεπει να ξερεις αν ειναι οκ, εγω μπορω να καταλαβω και χωρις να εχω ενα καλο ή κακο διπλα, πλεον.

παρτε και μια εικονα για το τι παρελαβα:

[ATTACH]44688[/ATTACH]

παρτε και μια εικονα για το τι παρελαβα:

[ATTACH]44688[/ATTACH]

εννοεις την οθονη στα δεξια που ειναι πιο πανω ετσι ? στειλτο πισω αμεσα! απο που το πηρες αν επιτρεπεται κ ποσο?

Edited by andreaspe

εννοεις την οθονη στα δεξια που ειναι πιο πανω ετσι ? στειλτο πισω αμεσα! απο που το πηρες αν επιτρεπεται κ ποσο?

ακριβως, το εχω ηδη στειλει και περιμενω αντικατασταση..

απλα παρεπιπτοντως ειπα να αναφερω και το θεμα των 2 πανελ της σονυ που διαπιστωνω σταθερα στα Ζ1..(compact και μη..)

ακριβως, το εχω ηδη στειλει και περιμενω αντικατασταση..

απλα παρεπιπτοντως ειπα να αναφερω και το θεμα των 2 πανελ της σονυ που διαπιστωνω σταθερα στα Ζ1..(compact και μη..)

απο που το πηρες ?

απο που το πηρες ?

birdphone αλλα δεν παιζει ρολο

@Nikos_Mpl: Τώρα που το σκέφτομαι Νίκο, δεν ήξερα καν ότι τα Seven Spots έχουν και κινητά. Και έχω ένα Spot πολύ κοντά στη γειτονιά μου. Μπορεί να ψαχτώ για εκεί τελικά, και μοιράσω τη διαφορά μεταξύ 380€ που είναι το φθηνότερο στα σκρουτζομάγαζα και 549€ που είναι η τιμή στάνταρ στις μεγάλες αλυσίδες. Και αν μπορώ να το δω και να το δοκιμάσω και να τσεκάρω την οθόνη, καλή φάση. Βέβαια αυτή τη στιγμή όλα τα χρώματα τα έχει με την ένδειξη "προσωρινά μη διαθέσιμο". Ίσως αξίζει λίγη αναμονή ακόμα τελικά. Δεν ξεπληρώνεται με τίποτα το να μπορείς να έχεις πολύ κοντά σου το κατάστημα από το οποίο πήρες τη συσκευή, Ό,τι χρειαστείς να τους το πας εκεί, να μη στέλνεις με κούριερ και τα ρέστα. ;)

@Nikos_Mpl: Τώρα που το σκέφτομαι Νίκο, δεν ήξερα καν ότι τα Seven Spots έχουν και κινητά. Και έχω ένα Spot πολύ κοντά στη γειτονιά μου. Μπορεί να ψαχτώ για εκεί τελικά, και μοιράσω τη διαφορά μεταξύ 380€ που είναι το φθηνότερο στα σκρουτζομάγαζα και 549€ που είναι η τιμή στάνταρ στις μεγάλες αλυσίδες. Και αν μπορώ να το δω και να το δοκιμάσω και να τσεκάρω την οθόνη, καλή φάση. Βέβαια αυτή τη στιγμή όλα τα χρώματα τα έχει με την ένδειξη "προσωρινά μη διαθέσιμο". Ίσως αξίζει λίγη αναμονή ακόμα τελικά. Δεν ξεπληρώνεται με τίποτα το να μπορείς να έχεις πολύ κοντά σου το κατάστημα από το οποίο πήρες τη συσκευή, Ό,τι χρειαστείς να τους το πας εκεί, να μη στέλνεις με κούριερ και τα ρέστα. ;)

φιλε μου εγω τους ειχα παρει στο φαληρο, και τους λεω: μπορω να το ανοιξω, να δω οθονη και εαν ισχυει αυτο (τους ειχα εξηγησει τι παιζει) να μην το παραλαβω? και μου ειπαν οτι οκ, θα γινει..απλα ξεμεινα απο κινητο μιας και ειχα 3-4 για πουλημα και εφυγαν ολα εκεινες τις μερες ενω ειχα ανεβει αθηνα οποτε το πηρα χωρις να το τσεκαρω, δεν θα το αφηνα. Δεν ξερω αν σε βοηθαει αυτο και αν θα βγαλεις ακρη, απλα ειναι κριμα οταν σκαμε τοσα λεφτα να μας κοροιδευουν! το οτι δε σκαμε 600 ευρω δε σημαινει οτι ειναι φθηνα τα κινητα!!

Εδώ έχει και μερικές φωτογραφίες για να συγκρίνετε τις διαφορές .... --> http://www.xperiablog.net/2014/01/06/sony-using-two-different-displays-for-the-xperia-z1-f-will-the-display-lottery-affect-the-global-xperia-z1-mini/

• The title was changed to Sony Xperia Z1 Compact