Jump to content

Sony Xperia Z1 Compact

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πίσω δεν έχει εργοστασιακή μεμβράνη!

Δηλαδή αυτό που γρατζουνιέται τι είναι; Το πλαστικό κάλυμμα που έβαλαν αντί για ανθεκτικό γυαλί; Αν είναι έτσι, θέλει οπωσδήποτε screen protector απ' την πρώτη στιγμή που το αγοράσεις. :worry:

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Aκριβώς! Έχω τοποθέτησα την στιγμή που το έβγαλα από το κουτί. Είχα από το προηγούμενο. Το ίδιο έκανα και μπροστά όπου την έβαλα πάνω από την εργοστασιακή χωρίς καμία απώλεια στην ανταπόκριση της οθόνης.

Τι screen protectors έβαλες αν επιτρέπεται; Μεμβράνες ή tempered glass; Κάποια συγκεκριμένη μάρκα να έχω υπόψη μου;

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Αν αποτρέπει τα γρατζουνίσματα των αποκάτω στρωμάτων, χαλάλι, ας είναι απλή μεμβράνη. Εξάλλου το tempered glass είναι γυαλί, άρα πιο επιρρεπές σε σπάσιμο. Η αίσθηση όμως είναι πολύ καλύτερη. Η τιμή τους πάντως είναι όντως τσιμπημένη.

Σοβαρά το λέτε ότι η πλάτη του Z1 Compact δεν είναι γυαλί; :O

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σοβαρά το λέτε ότι η πλάτη του Z1 Compact δεν είναι γυαλί; :O

Πλάκα κανείς????πλαστικουρα είναι,το γυαλί κάνει μπαμ ακόμα και προστατευτικό να φοράει.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Πλάκα κανείς????πλαστικουρα είναι,το γυαλί κάνει μπαμ ακόμα και προστατευτικό να φοράει.

Καμία σχέση πάντως με την πλάτη του G2. Τα έχω πιάσει και τα δυο στα χέρια μου και η διαφορά στην ποιότητα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. ;)

Καμία σχέση πάντως με την πλάτη του G2. Τα έχω πιάσει και τα δυο στα χέρια μου και η διαφορά στην ποιότητα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. ;)

Υπέρ ποιού?

Υπέρ ποιού?

Tου Z1 Compact φυσικά. Αν δεν το διάβαζα στο διαδίκτυο δε θα πίστευα ποτέ ότι δεν είναι γυαλί. Δε με νοιάζει αν είναι πλαστικό, εφόσον έχει την αίσθηση του γυαλιού, όλα τα υπόλοιπα περιττεύουν.

δεν ξέρω τι λέτε αλλά καμία σχέση η αίσθηση της οθόνης του SIII (γυαλί θέλω να πιστεύω) ούτε με την πλάτη αλλά ούτε και με την οθόνη του Z1c. Τα χρησιμοποίησα και τα δύο.

Υπάρχει κανένας γρήγορος τρόπος για root; Γιατί αυτός που βρηκα στο xda ειναι τοσο περιπλοκος που κατανταει αστείο.

Υπάρχει κανένας γρήγορος τρόπος για root; Γιατί αυτός που βρηκα στο xda ειναι τοσο περιπλοκος που κατανταει αστείο.

Τι τροπο βρηκες;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Περήφανος κάτοχος του συγκεκριμένου κινητού πλεον! Το απέκτησα εχθές από γνωστό Σκρουτζομάγαζο σε τιμή πολύ πιο ελκυστική από τις γνωστές αλυσίδες που έχουν την τάση να υπερκοστολογούν τα πάντα χωρίς λόγο! Το κινητό είναι ένα κόσμημα και η μετάβαση από το Sole ήταν όχι απλώς θεαματική, ζαλίστηκα γιατί δεν έχω συνηθίσει σε τόσο ακομπλεξάριστες ταχύτητες με μηδενικό lag! :p Τώρα, όσον αφορά στο θέμα του flash bleed, έχω να πώ ότι το πήρα σε λευκό χρώμα, το δαχτυλίδι δε μου φαίνεται υπερυψωμένο, παρόλα αυτά, το δοκίμασα εχθές σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και τα αποτελέσματά του ήταν άψογα χωρίς ίχνος "φαντασμάτων" στην εικόνα και με flash και χωρίς. Σε καμία περίπτωση δεν λες ότι έχει αποτελέσματα DSLR, αλλά ποιος ο λόγος να αναζητάς κάτι τέτοιο από ένα κινητό; (Αυτο είναι δική μου προσωπική αποψη). Overall, το κινητό είναι καταπληκτικό, το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να πάρει κάτι δυνατό σε διαστάσεις που δεν ξεφεύγουν και δεν θέλει να βγει έξω στη γύρα και να τραβήξει φωτογραφίες για πούλιτζερ από το κινητό του. Και μιλάω σαν μέσος καταναλωτής, που αναζητούσε εδώ και χρόνια κάτι σε μέγεθος i phone που να είναι το ίδιο ακομπλεξάριστο με τα μήλα και σε ταχύτητα, αλλά και σε χαρακτηριστικά και δεν ήθελε να τα σκάσει για κάτι το οποίο είναι κλειδωμένο και δεν σε αφήνει να το εκμεταλλευτείς (εαν το θελήσεις) πλήρως.

Υ.Γ. Το κινητό ήταν Ελληνικής Προελεύσεως EL και το παρέλαβα από το κατάστημα με το αυτοκόλλητο και προεγκατεστημένη την Ελληνική γλώσσα (για να απαντήσω στα προηγούμενα post)

Y.Γ.2 Sorry για το μεγάλο post, απλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το συγκεκριμένο κινητό και είναι κάτι που έλειπε από την αγορά! :)

Τι τροπο βρηκες;

Αυτός εδώ είναι ο μόνος αν δεν κάνω λάθος αν είσαι σε KitKat : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2642081

@Diaboliakos: Καλησπέρα και μεγειές! Καλοτάξιδο και καλοδούλευτο το μηχάνημα. Μια ερωτησούλα: τι αξεσουάρ είχες στο πακέτο; Καλώδιο USB OTG παίζει; Screen protectors;

Έχω stock ROM Kit Kat 14.3.A.0.757

1) Όταν γράφω κάτι με το stock πληκτρολόγιο, μετά τη λέξη μου βάζει πολλές φορές μόνο του μια τελεία με αποτέλεσμα το επόμενο γράμμα να ξεκινάει Κεφαλαίο. Έτσι αναγκάζομαι να πάω πίσω, να σβήσω την τελεία και να αλλάξω σε μικρά γράμματα. Φυσικά και προσέχω να μη πατήσω την τελεία που είναι δίπλα στο Space. Το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος αυτό;

2) Αξίζει να περάσω το SwiftKey Keyboard σε σχέση με το stock πληκτρολόγιο;

3) Με τη stock εφαρμογή για μνμ. δεν μου έχει στην οθόνη μετρητή χαρακτήρων για να ξέρω πόσοι υπολοίπονται από τους 160. Βέβαια είδα ότι ενώ γράφω με μικρά γράμματα στον παραλήπτη φτάνουν κεφαλαία. Αλλά ήθελα να έβλεπα στην γραφή πόσοι χαρακτήρες είναι το μνμ. όπως στην εφαρμογή GO SMS.

4) Αξίζει να περάσω το GO SMS σε σχέση με τη stock εφαρμογή μνμ.;

Έχω stock ROM Kit Kat 14.3.A.0.757

1) Όταν γράφω κάτι με το stock πληκτρολόγιο, μετά τη λέξη μου βάζει πολλές φορές μόνο του μια τελεία με αποτέλεσμα το επόμενο γράμμα να ξεκινάει Κεφαλαίο. Έτσι αναγκάζομαι να πάω πίσω, να σβήσω την τελεία και να αλλάξω σε μικρά γράμματα. Φυσικά και προσέχω να μη πατήσω την τελεία που είναι δίπλα στο Space. Το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος αυτό;

2) Αξίζει να περάσω το SwiftKey Keyboard σε σχέση με το stock πληκτρολόγιο;

3) Με τη stock εφαρμογή για μνμ. δεν μου έχει στην οθόνη μετρητή χαρακτήρων για να ξέρω πόσοι υπολοίπονται από τους 160. Βέβαια είδα ότι ενώ γράφω με μικρά γράμματα στον παραλήπτη φτάνουν κεφαλαία. Αλλά ήθελα να έβλεπα στην γραφή πόσοι χαρακτήρες είναι το μνμ. όπως στην εφαρμογή GO SMS.

4) Αξίζει να περάσω το GO SMS σε σχέση με τη stock εφαρμογή μνμ.;

Το Swiftkey είναι το καλύτερο πληκτρολόγιο όσον αφορά τις προβλέψεις στα ελληνικά που υπάρχει μέχρι στιγμής. Η stock εφαρμογη μηνυμάτων αρχίζει να μετράει τους χαρακτήρες μόλις πλησιάζεις τους 160 σε ένα μήνυμα. Τo go sms pro είναι καταπληκτική εφαρμογή , όμως προσωπικά δεν μου χρειάζονται όλες αυτες οι λειτουργίες που έχει και προτιμώ την απλότητα της Stock εφαρμογης της Sony.

δεν ξέρω τι λέτε αλλά καμία σχέση η αίσθηση της οθόνης του SIII (γυαλί θέλω να πιστεύω) ούτε με την πλάτη αλλά ούτε και με την οθόνη του Z1c. Τα χρησιμοποίησα και τα δύο.

το έχω πιάσει στα χέρια μου το Z1c και μου φάνηκε ανώτερο σε πολλούς τομείς και η οθόνη με πλούσια και ζωντανά χρώματα

το έχω πιάσει στα χέρια μου το Z1c και μου φάνηκε ανώτερο σε πολλούς τομείς και η οθόνη με πλούσια και ζωντανά χρώματα

Υπόψιν για να τα συγκρίνουμε πρέπει και τα δύο να έχουν περίπου την ίδια φωτεινότητα, έτσι? Από εκεί και πέρα είπα και ας με διαψεύσει κάποιος η οθόνη του Siii είναι gorilla glass ενώ του Ζ1c είναι πλαστικό όπως και του smartwatch 2 ( τα έχω και τα τρία)

Για ασύρματη φόρτιση, εκτός από την βάση, ξέρετε ποια ασύρματα καλώδια δουλεύουν με το Z1 Compact;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπόψιν για να τα συγκρίνουμε πρέπει και τα δύο να έχουν περίπου την ίδια φωτεινότητα, έτσι? Από εκεί και πέρα είπα και ας με διαψεύσει κάποιος η οθόνη του Siii είναι gorilla glass ενώ του Ζ1c είναι πλαστικό όπως και του smartwatch 2 ( τα έχω και τα τρία)

Η αίσθηση πλαστικού που ίσως έχει το Ζ1c στην μπροστά επιφάνειά του είναι λόγω του ASF (Anti Shatter Film) που είναι τοποθετημένο πάνω στο Dragontrail glass, κι έχει μπει για ευνόητους λόγους, δηλαδή αν σπάσεις την οθόνη να μη σε τραυματίσουν τα σπασμένα γυαλιά. Αν θες οπωσδήποτε αίσθηση γυαλιού, είτε βγάζεις το ASF (που περιέχει το λογότυπο Sony και φεύγει κι αυτό μετά την αφαίρεση) και μένεις με το Dragontrail, είτε βάζεις ένα screen protector από tempered glass πάνω απ' το ASF. ;)

Guest bossgs3
Καλησπέρα.... Τελικά ότι αναβάθμιση και.να πάρει.... Το βίντεο δεν.με ενδιαφέρει τόσο η ποιότητα οθόνης αλλά ο ήχος από το ηχείο το οποίο ξανά και ξανά.... Τρίζει..... Χάλια βίντεο..... Για μένα.... Εφόσον έχω iPhone 5 note 3... Αυτό είναι χάλια μπροστά τους σε ποιότητα...... :-S

ο ήχος από το ηχείο το οποίο ξανά και ξανά.... Τρίζει.....

Ίσως δεν είναι και ό,τι πιο ενδεδειγμένο σαν λύση, αλλά έστω προσωρινά μέχρι (ελπίζω) να δοθεί επίσημα λύση από τη Sony, υπάρχει αυτό:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2713549

@Diaboliakos: Καλησπέρα και μεγειές! Καλοτάξιδο και καλοδούλευτο το μηχάνημα. Μια ερωτησούλα: τι αξεσουάρ είχες στο πακέτο; Καλώδιο USB OTG παίζει; Screen protectors;

@Panosz75, σε ευχαριστώ πολύ! Η συσκευασία είχε μέσα κάποιες οδηγίες στα Ελληνικά για το κινητό, τα hands free τον φορτιστή ο οποίος είναι και το καλώδιο USB (δε γνωριζω εαν είναι οn the go ή όχι) και τέλος ένα "θηλυκό" για το "αρσενικό" USB ώστε να μπορέσεις να συνδέσεις mini USB με mini USB και μου φάνηκε πολύ πρακτικό! Μου έκανε εντύπωση που δεν είχε NFC Pins μιας και υποστηρίζει τη συγκεκριμένη λειτουργεία και είχε πριν από δυο χρόνια το Sole!

Α, επίσης επειδή αναφέρθηκε και το G2 πιο πάνω, την Παρασκευή στην ίδια παρέα υπήρχε φίλος μου που είχε μόλις αγοράσει το G2 και κάθησα και τα συνέκρινα. Η ποιότητα κατασκευής όντως είναι καλύτερη, ή τουλάχιστον φαίνεται καλύτερη στο z1c απ ό,τι στο G2 τουλάχιστον στο πίσω μέρος όπου το μοτορόλα είναι πλαστικό αν και καλής ποιότητας. Κέρδιζε τρελά όμως από άποψη software το moto καθώς το Double Tap στην οθόνη είναι κάτι που συνηθίζεις πολύ εύκολα και μετά λες: "Πως δεν το έχουν όλα τα κινητά;" Είναι κάτι όμως το οποίο θα πάρει το Z2 οπότε ελπίζω να μεταφερθεί και στο μικρότερο αδερφάκι του! :)

@Panosz75, σε ευχαριστώ πολύ! Η συσκευασία είχε μέσα κάποιες οδηγίες στα Ελληνικά για το κινητό, τα hands free τον φορτιστή ο οποίος είναι και το καλώδιο USB (δε γνωριζω εαν είναι οn the go ή όχι) και τέλος ένα "θηλυκό" για το "αρσενικό" USB ώστε να μπορέσεις να συνδέσεις mini USB με mini USB και μου φάνηκε πολύ πρακτικό! Μου έκανε εντύπωση που δεν είχε NFC Pins μιας και υποστηρίζει τη συγκεκριμένη λειτουργεία και είχε πριν από δυο χρόνια το Sole!

USB on the go αντάπτορας είναι αυτό που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, στο 2'05":

Όσο για τα NFC tags, παίρνεις πολύ φθηνά κι απ' το Ebay, αλλά ακόμα κι από ελληνικά μαγαζιά.

Α, επίσης επειδή αναφέρθηκε και το G2 πιο πάνω, την Παρασκευή στην ίδια παρέα υπήρχε φίλος μου που είχε μόλις αγοράσει το G2 και κάθησα και τα συνέκρινα. Η ποιότητα κατασκευής όντως είναι καλύτερη, ή τουλάχιστον φαίνεται καλύτερη στο z1c απ ό,τι στο G2 τουλάχιστον στο πίσω μέρος όπου το μοτορόλα είναι πλαστικό αν και καλής ποιότητας. Κέρδιζε τρελά όμως από άποψη software το moto καθώς το Double Tap στην οθόνη είναι κάτι που συνηθίζεις πολύ εύκολα και μετά λες: "Πως δεν το έχουν όλα τα κινητά;" Είναι κάτι όμως το οποίο θα πάρει το Z2 οπότε ελπίζω να μεταφερθεί και στο μικρότερο αδερφάκι του! :)

Θεωρώ κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι θα το πάρει και το Ζ1c το double tap, είτε επίσημα, είτε μέσω των XDA. ;)

Edited by panosz75

• The title was changed to Sony Xperia Z1 Compact