Jump to content

Περί... Nova γενικά

ng78
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια υπαρχει περιπτωση η wind να πουλησεις την αδεια της σε τριτη Εταιρεια που θα ηθελε να ερθει Ελλαδα. εγω παντως την βλεπω χρεωκοπει
υπογραφή εκτός ορίων

Την άδεια να την πουλήσει δεν νομίζω ότι έχει δικαίωμα να το κάνει,αφού δεν πρόκειται για εμπορεύσιμο αγαθό. Να εξαγοραστεί η εταιρεία από κάποιαν άλλη αυτό μπορεί να γίνει. Αλλά όποιος αγοράσει τη εταιρεία, βαρύνεται και με τα χρέη και τις υποχρεώσεις γενικότερα
[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε λίγο καιρό βλέπω να πουλάνε και τσιχλόφουσκες και χαρτομάντηλα.

Εδώ ΓΕΡΜΑΝΟΣ πουλάει tickets για συναυλίες.

Ακούγεται καλή ιδέα θα μπει σε καταστήματα νεός κόσμος.

Σίγουρα κάποιους λόγους θα είχαν και το έκαναν, είτε για το μάρκετινγκ ή ακόμα και για την προμήθεια, ποιός ξέρει.

Πάντως θέλω να δω πώς θα εφαρμοστεί αυτό σε ορισμένα καταστήματα σε νευραλγικά σημεία, οι υπάλληλοι των οποίων, για παράδειγμα, ακούνε «ταυτοποίηση» και παθαίνουν αναφυλαξία.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπορεί να πουλήσει την άδεια της κινητής, της σταθερής, όλα μαζί κτλ σε κάποια νέα εταιρεία διαφορετική από Κοσμοτέ/Βόνταφον. Εαν την πουλήσει θα πρέπει να πουλήσει και την εταιρεία μαζί γιατί χωρίς άδειες σταθερής/κινητής δεν μπορεί να λειτουργήσει οπότε δεν έχει και νόημα χώρια.

Τα σενάρια περί κλεισίματος της εταιρείας είναι επιστημονικής φαντασίας και ράδιο αρβύλλες...

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Δεν μίλησε κανείς για κλείσιμο της εταιρείας. Το άρθρο που αναφέρεται λίγο πιο πάνω κάνει λόγο για πιθανή/ εκτιμώμενη χρεωκοπία. Κλείσιμο και χρεωκοπία δεν ταυτίζονται. Υπενθυμίζω ότι στο πρόσφατο παρελθόν ήδη η wind Ελλάς έχει κηρύξει πτώχευση και αμέσως μετά επαναγοράστηκε από τον τέως μεγαλομέτοχό της.

Οι άδειες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούν να μεταβιβαστούν αυτοτελώς, αλλά μόνο στο πλαίσιο της εταιρείας στην οποία χορηγήθηκαν αρχικά.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η εταιρια οπως την ξερουμε θα παψει να υπαρχει στο τελος Ιουλιου που θα πρεπει να πληρωσει, και δεν θα μπορεσει,το κουπονι του ομολογου !

Το πιθανοτερο σεναριο ειναι η εξαγορα της απο αλλο ομιλο η fund αφου πρωτα εχει γινει συμφωνια με τους πιστωτες για μειωση της τιμηματος του ομολογου και επιμηκυνση χρονου αποπληρωμης.

Οι άδειες μεταβιβάζονται όπως μεταβιβάστηκε η άδεια σταθερής που είχε η wind από εποχής τελεστετ (όχι αυτή της tellas).

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες σταθερής οφείλουν να έχουν λάβει γενική άδεια παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών καθώς επίσης να τους έχουν εκχωρηθεί πρωτογενώς επαρκείς αριθμοδοτικοί πόροι από το εθνικό σχέδιο αριθμοδότησης. Και τα δύο (η γενική άδεια λειτουργίας και αριθμοδοτικοί πόροι) βρίσκονται εκτός συναλλαγής, σύμφωνα με το νόμο. Σε περίπτωση όμως που επέλθει κάποια μεταβολή στο πρόσωπο στο οποίο χορηγήθηκαν (πχ αν είναι νομικό πρόσωπο και συγχωνευθεί με κάποιο άλλο, εξαγορασθεί κ.λπ.), τότε γίνεται χρήση τους από την διάδοχη κατάσταση, με την υποχρέωση να γνωστοποιηθεί εντός προθεσμίας η μεταβολή στην ΕΕΤΤ. Για την συγκεκριμένη μεταβίβαση άδειας της τότε τελεστέτ δυστυχώς δεν γνωρίζω, μήπως συμμετείχε εν μέρει στην εταιρεία που έκανε χρήση των πόρων?
[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν δεν κοπούν μαχαίρι οι επιδοτήσεις οι τιμές θα αυξηθούν κι άλλο. Αν χάνουν απ'τις επιδοτήσεις και τις προσφορές θα πρέπει να τα πάρουν από αλλού. Απλά τα πράγματα. Δε φταίει κανείς manager όπως λέτε. Και, λογικά, θα ακολουθήσουν κι οι άλλοι 2. Ίσως όχι τόσο άμεσα, αλλά λογικά θ'ακολουθήσουν. Την ξέρουμε την υπόθεση, χρόνια τώρα. :rolleyes:

πηρα τηλ την κοτε για να παω και ρωτησα για επιδοτηση για να παω σε αυτους και μου ειπαν 120 ευρω!!!η wind για να μεινω μου δινει 200.περσι η κοτε και η βοντα μου εδιναν 400 για να παω σε αυτους!τωρα μαλλον δεν μας θελουν....

Αν δεν κοπούν μαχαίρι οι επιδοτήσεις οι τιμές θα αυξηθούν κι άλλο. Αν χάνουν απ'τις επιδοτήσεις και τις προσφορές θα πρέπει να τα πάρουν από αλλού. Απλά τα πράγματα. Δε φταίει κανείς manager όπως λέτε. Και, λογικά, θα ακολουθήσουν κι οι άλλοι 2. Ίσως όχι τόσο άμεσα, αλλά λογικά θ'ακολουθήσουν. Την ξέρουμε την υπόθεση, χρόνια τώρα. :rolleyes:

Ειχαμε καμια αυξηση στις επιδοτησεις; Αν κοπουν οι επιδοτησεις νομιζεις οτι θα δουμε μειωσεις ή συγκρατηση τιμων;

Δε φταίει κανείς manager όπως λέτε.

Kαι ποιός παίρνει τις αποφάσεις για τις επιδοτήσεις; Εσύ και εγώ;

Άρα με τις αυξήσεις χρηματοδοτείται η επιδότηση συσκευών. Αυτό όμως είναι σωστό; Αν κάποιος δεν θέλει και δεν έχει πάρει επιδότηση, γιατί να πληρώνει αυτές τις αυξήσεις;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άρα με τις αυξήσεις χρηματοδοτείται η επιδότηση συσκευών. Αυτό όμως είναι σωστό; Αν κάποιος δεν θέλει και δεν έχει πάρει επιδότηση, γιατί να πληρώνει αυτές τις αυξήσεις;

Γιατί έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι:

Οι πάροχοι σε δεσμεύουν για ένα ακόμη χρόνο με συμβόλαιο.

Οι κατασκευαστές πουλάνε τις συσκευές τους.

Οι καταναλωτές αγοράζουν το καινούριο κινητό τους (άσχετα που το παλιό δουλεύει μια χαρά - είναι ενός έτους όμως).

Τα καταστήματα κάνουν τζίρο.

Το κράτος εισπράττει ΦΠΑ.

Όλοι ευχαριστημένοι.

Ειχαμε καμια αυξηση στις επιδοτησεις; Αν κοπουν οι επιδοτησεις νομιζεις οτι θα δουμε μειωσεις ή συγκρατηση τιμων;

Πλέον όχι, δε θα υπάρξει καμία μείωση τιμών. Όσον αφορά τις επιδοτήσεις, τι γίνεται επί 1.5 χρόνο τώρα; Ιδίως στη συγκράτηση πελατών. Χώρια στα νέα συμβόλαια.

Kαι ποιός παίρνει τις αποφάσεις για τις επιδοτήσεις; Εσύ και εγώ;

Όχι, αλλά εγώ κι εσύ κι ο καθένας μας τρέχει και τις εκμεταλλεύεται επειδή θέλει νέα συσκευή κάθε μήνα.

Σωστά, από εκεί βγάζουν τη χασούρα. Σαφώς και δε νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι είναι απαράδεκτη η οποιαδήποτε αύξηση. Απ'τη στιγμή όμως που νομικά είναι καλυμμένες ως προς την αύξηση τιμών(η οποία δε θα ξεπερνάει το Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή), το κάνουν. Εννοείται πως δε δικαιολογώ καμία εταιρία. Όμως είναι λογικό όταν επί 1.5 χρόνο τώρα γίνεται της μουρλής με τις επιδοτήσεις. Καλύτερα να κοπούν μαχαίρι πλέον και να κάνουν καλύτερες εκπτώσεις στα πάγια.

Οι επιδοτήσεις δεν πρέπει να κοπούν και κατά τη γνώμη μου δεν θα κοπούν.

Εξάλλου σε όλες τις χώρες και στα περισσότερα δίκτυα υπάρχουν, με τη μια ή την άλλη μορφή.

Είναι ένας τρόπος για να αποκτήσουν και να χαίρονται τη συσκευή τους άνθρωποι που δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες να την αγοράσουν - δείτε το κι απ' αυτήν τη σκοπιά. Δεν είναι όλοι λεφτάδες! (Όχι ότι τις δίνουν για το λόγο αυτό οι εταιρείες, αλλά στην τελική όταν μπορείς να πάρεις μια συσκευή σε πολύ χαμηλή τιμή ή δωρεάν, είναι προς όφελός σου).

Και κάτι άλλο: όποιος πιστεύει ότι αν κοπούν οι επιδοτήσεις θα παγώσουν οι τιμές ή θα μειωθούν, πλανάται πλάνην οικτρά.

Στην Ελλάδα ζούμε, στη χώρα που το μπουκαλάκι νερό από 50 δρχ. πήγε σε μια νύχτα στις 170 (50 λεπτά), με τον ερχομό του χαζο-ευρώ.

Σιγά μη γίνουν μειώσεις...

Αν δεσμεύονταν οι εταιρείες ότι κόβοντας τις επιδοτήσεις θα παγώσουν ή θα μειωθούν οι τιμές, τότε θα άλλαζε το πράγμα.

Αλλά σε λίγες μέρες θα πληρώνουμε 23% ΦΠΑ, τι να λέμε τώρα!

Στη θεωρία όλα ωραία ακούγονται, στην πράξη όμως τι γίνεται!

Edited by hellenic_sun

Είναι ένας τρόπος για να αποκτήσουν και να χαίρονται τη συσκευή τους άνθρωποι που δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες να την αγοράσουν - δείτε το κι απ' αυτήν τη σκοπιά. Δεν είναι όλοι λεφτάδες!

Άμα δεν είσαι λεφτάς δε χρειάζεσαι το iPhone και τις αντίστοιχου βεληνεκούς συσκευές. Σε φτάνει και το Nokia 1208 των 20 ευρώ. Ε άμα δεν έχεις ούτε αυτά δεν πρέπει να έχεις συμβόλαιο γιατί δεν θα έχεις να πληρώνεις το λογαριασμό.

Η λογική που περιγράφεις είναι αυτή που καταχρέωσε τον κοσμάκη και κατ' επέκταση και το κράτος.

Η λογική που περιγράφεις είναι αυτή που καταχρέωσε τον κοσμάκη και κατ' επέκταση και το κράτος.

Κάνεις το κλασικό λάθος φίλε μου, που αναπαράγουν επίτηδες τα μέσα ενημέρωσης για να μας καταστήσουν συνένοχους εκείνων που λήστεψαν το κράτος.

Και εξηγούμαι: άλλο πράγμα είναι το ατομικό χρέος (σε δάνεια, κάρτες, κλπ) και άλλο το έλειμμα του κράτους.

Όταν χρωστάς κάποιο ποσό στην τράπεζα έχεις να κάνεις με την τράπεζα. Αυτό το χρέος ΔΕΝ συνεισφέρει στο τεράστιο κρατικό χρέος που έγινε από τις μίζες, το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων και τις κλεψιές.

Καθόλου δεν επιβαρύνεται το έλλειμμα του κράτους αν πάω εγώ και καταχρεωθώ χωρίς να μπορώ να το πληρώσω.

Η τράπεζα θα έχει να κάνει μ΄εμένα και εγώ με την τράπεζα.

Μην πέφτετε σε παγίδες και νεοφιλελεύθερες μπούρδες των ΜΜΕ. Απλά πράγματα.

Και ποιος μίλησε για iphone;

Κακό είναι μια συσκευή των 200 πχ ευρώ να την παίρνω 70 ή 80;

Για τέτοιου είδους ποσά μιλάω.

Όποιος δεν έχει λεφτά να φάει και κυκλοφορεί με iphone είναι άξιος της μοίρας του.

Το ότι όμως ο απλός κόσμος μπόρεσε να έχει και να χαίρεται το κινητό του, οφείλεται ΚΑΙ στις επιδοτήσεις.

Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι πως αυτά τα λεφτά της επιδότησης δεν στα χαρίζει κανένας. Τα πληρώνεις και με το παραπάνω, είναι κι αυτό μια μορφή δανείου. Και δάνεια είναι κακό να παίρνει κανείς, ειδικά στην εποχή μας.

Αυτό, και συνεχίζουμε στο θέμα μας.

Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι πως αυτά τα λεφτά της επιδότησης δεν στα χαρίζει κανένας. Τα πληρώνεις και με το παραπάνω, είναι κι αυτό μια μορφή δανείου. Και δάνεια είναι κακό να παίρνει κανείς, ειδικά στην εποχή μας.

Αυτό, και συνεχίζουμε στο θέμα μας.

Αυτό που λες είναι πολύ σωστό, από την άλλη επιμένω ότι και όλες οι επιδοτήσεις να κοπούν, κατα τη γνώμη μου δεν πρόκειται να γίνει πάγωμα ή μείωση των τιμών.

Άμα δεν είσαι λεφτάς δε χρειάζεσαι το iPhone και τις αντίστοιχου βεληνεκούς συσκευές. Σε φτάνει και το Nokia 1208 των 20 ευρώ. Ε άμα δεν έχεις ούτε αυτά δεν πρέπει να έχεις συμβόλαιο γιατί δεν θα έχεις να πληρώνεις το λογαριασμό.

Φιλε μου συγνωμη αλλα εσυ ως τι κρινεις κ λες αυτα που λες;δηλαδη καποιος που δεν εχει οικονομικη ανεση απαγορευτεται να παρει iphone η αλλες καλες συσκευες;

Με λένε Νίκο, και είμαι καλά...

Όχι, αλλά εγώ κι εσύ κι ο καθένας μας τρέχει και τις εκμεταλλεύεται επειδή θέλει νέα συσκευή κάθε μήνα.

Εγώ πάντως τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχω πάρει συσκευή αλλά έκπτωση επί του λογαριασμού.

@drmdtsap: Αυτός που δεν έχει οικονομική άνεση πιθανότατα θα έχει άλλες, σημαντικότερες οικονομικές υποχρεώσεις να τακτοποιήσει πρώτα. Απλώς δεν το κάνει επειδή με το iPhone μπορεί να πουλήσει μούρη ενώ με μηδενικό υπόλοιπο οφειλών σε κάρτες δεν μπορεί!

Edited by Eastwood

Φιλε μου συγνωμη αλλα εσυ ως τι κρινεις κ λες αυτα που λες;δηλαδη καποιος που δεν εχει οικονομικη ανεση απαγορευτεται να παρει iphone η αλλες καλες συσκευες;

Συμφωνώ απόλυτα, μόνο οι έχοντες δηλαδή δικαιούνται να έχουν αξιοπρεπές κινητό;

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

• The title was changed to Περί... Wind γενικά
  • The title was changed to 2 κεραιες εκκχο της nova σε αποσταση ενος τετραγωνου μεταξυτ τους ειναι φυσιολογικο; εκπεμπουνε πολυ; .
  • The topic was pinned
  • The topic was locked