Jump to content

[Tablet] LG G Pad 8.3 (V500)

SSTAYROS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με αυτή εδώ μπορείς να δώσεις λίγο παραπάνω μπλε στην οθόνη https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netmanslab.sa

Ευχαριστώ, θα δοκιμάσω αν μπορώ να την "μπλεδισω" λιγάκι.

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ο launcher φυσικά κάνει συνέχεια redraw όπως και σε όλα τα review που είχα δει.

Αυτό είναι πρόβλημα, όχι τα υπόλοιπα :)

Το καλό με αυτό το πρόβλημα είναι ότι μπορείς να το επιλύσεις μόνος σου: εγκαθιστάς άλλο launcher. Εγώ χρησιμοποιώ Nova launcher.

Το δικό μου είναι πένα πάντως προς το παρόν. Μόνο τα λεντ κάτω φαίνονται σε σκοτάδι και χαμηλή φωτεινότητα.

Κατι σαν Bleeding φαίνεται στις γωνιές ελάχιστα και μόνο άν περιμένεις να προσαρμοστούν τα μάτια. Με ζόρι πάλι διακρίνεις κάτι. Μπλε γραμμή δεν είδα.

Κανένα πρόβλημα δηλαδή προς το παρόν. Ο launcher φυσικά κάνει συνέχεια redraw όπως και σε όλα τα review που είχα δει.

Αυτό είναι πρόβλημα, όχι τα υπόλοιπα :)

Τι είναι το redraw? :p

Το καλό με αυτό το πρόβλημα είναι ότι μπορείς να το επιλύσεις μόνος σου: εγκαθιστάς άλλο launcher. Εγώ χρησιμοποιώ Nova launcher.

ο nova prime μπαινει παντα 2η-3η μερα σε καθε συσκευη δυστυχως :p

Τι είναι το redraw? :p

Να ξανα φορτωνει ο launcher (η αρχικη οθονη) ολα τα εικονιδια και τα widget κατα την επιστροφη απο καποια εφαρμογη.

Όντως το redraw είναι ενοχλητικό και μπήκε ο NOVA prime. Αυτόν ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε

Προσωπικά δεν βλέπω κανένα τέτοιο φαινόμενο απ όποια εφαρμογή και με όποιο τρόπο και αν ξαναγυρίσω στην αρχική οθόνη.. όλα είναι ξανά εκεί στιγμιαία χωρίς να ξαναδημιουργείται τίποτα.

H μόνη περίπτωση να δεις κενή οθόνη και σε μισό sec να έρθουν και τα εικονίδια είναι όταν γυρνάει από landscape σε horizontal.

η μπαταρια θα συνελθει παιδες; 1η φορτιση και ειναι στο 89% με 40 λεπτα οθονη... 35% φωτεινοτητα το εχω μονο τωρα το βραδυ.

Επίσης μέχρι να κλείσει οπως ηρθε (νομιζω 60% περιπου) κρατησε 2μιση ωρες οθονη..

Είδα τη θήκη VOIA στα PUBLIC και βέβαια ήταν πάρα πολύ όμορφη. Δεν κατάλαβα όμως πως μπορεί να σταθεί καλά με τη έχοντας μικρή κλήση (έτσι ώστε π.χ. να μπορεί κάποιος να δακτυλογραφήσει πιο εύκολα).

Μπορεί παρακαλώ κάποιος που έχει τη συγκεκριμένη θήκη να πει αν υπάρχει βολικός και.ικανός τρόπος.να στηριχθεί η ταμπλέτα σε.χαμηλή κλήση. Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι συνέχεια πέφτει ξάπλα.

Στέκεται μια χαρα :)

Περιμένοντας καινούργιες συσκευές πριν μερικά χρόνια: πω πω, άραγε τι καινούριο θα έχουν!!

Αργότερα: άραγε ποια χρήσιμα χαρακτηριστικά θα κόψουν... 

Σήμερα: πςςςς νέο όνομα και νέα απόχρωση!

--Motorola M3588 > Ericsson T65 > Sharp GX25 > Sony Ericsson T650i > Samsung Jet > Samsung Galaxy S > OnePlus One > Samsung Galaxy S9+ > Samsung Galaxy S21FE > Pixel 9

--GPad 8.3 > Galaxy Tab S6

Εμένα δεν μου εμφανίζει το redraw που λέτε :)

Το μόνο μου παράπονο στο gpad, είναι η μπαταρία του. Ακούω για 10+ ώρες στα ipad και αναρωτιέμαι πως τις φτάνουν με τόσο μικρές μπαταρίες! :wacko: Εμείς παρόλο τη μπαταριάρα μας, ψοφάμε γρήγορα... Τελικά μου φαίνεται ότι δεν είναι τόσο θέμα οθόνης, αλλά λειτουργικού η κατανάλωση. Δεν εξηγείται διαφορετικά!

Παιδια,καταφερε κανεις να περασει καποια custom rom οπως αυτη που εχει βγαλει η Cyanogen;

Προσπαθω εδω και πολλες μερες να φλασαρω recovery αλλα καμια επιτυχια.

Να το rootαρω ηταν παιχνιδακι,αλλα με τη recovery δεν καταφερα τιποτα.

Παιδια,καταφερε κανεις να περασει καποια custom rom οπως αυτη που εχει βγαλει η Cyanogen;

Προσπαθω εδω και πολλες μερες να φλασαρω recovery αλλα καμια επιτυχια.

Να το rootαρω ηταν παιχνιδακι,αλλα με τη recovery δεν καταφερα τιποτα.

Συμφωνώ φίλε μου. Το ρουτ ήταν πραγματικά γελοίο, όμως recovery δεν μπόρεσα ούτε εγώ να βάλω :lol: Όλο κάπου κολλάω. Αλλά απ ότι λένε στους xda, πολλοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ποιο recovery προσπάθησες να περάσεις?

Εμένα δεν μου εμφανίζει το redraw που λέτε :)

Το μόνο μου παράπονο στο gpad, είναι η μπαταρία του. Ακούω για 10+ ώρες στα ipad και αναρωτιέμαι πως τις φτάνουν με τόσο μικρές μπαταρίες! :wacko: Εμείς παρόλο τη μπαταριάρα μας, ψοφάμε γρήγορα... Τελικά μου φαίνεται ότι δεν είναι τόσο θέμα οθόνης, αλλά λειτουργικού η κατανάλωση. Δεν εξηγείται διαφορετικά!

Δεν νομίζω να έχει μικρή μπαταρία το ipad. Το 9.7'' 4th gen που είχα ήταν πολύ βαρύ για τάμπλετ, περίπου 660gr...τo διπλάαιο από το gpad!

Αγόρασα το gpad χθες, δεν είδα κάποιο ψεγάδι στην οθόνη, φαίνεται να είναι όλα οκ. Η μπαταρία έπεσε για πλάκα από το 55% στο 10%, αλλά ελπίζω να στρώσει μετά από 4-5 φορτίσεις. Επίσης, σε ένα παιχνίδι που έπαιξα (real racing 3) παρατήρησα αρκετά χαμηλώτερη ποιότητα γραφικών σε σχέση με το ipad σαν να μην φαίνονται τόσες λεπτομέρειες. Θα το ψάξω όμως μήπως είναι κάποια ρύθμιση ή οφείλεται στην μπαταρία που τελείωνε.

Καλημέρα! Είναι γεγονός ότι κάποια βράδια μου τρώει όσο κάθεται 2%. Άλλες φορές πάλι έχει πέσει ως και 9%. Δηλαδή τι κάνει αυτές τις φορές; Πάρτυ; χεχε. Είναι επίσης γεγονός ότι είμαι στο 22% μπαταρία με 3 ώρες και 7 λεπτά οθόνη σε 30% φωτεινότητα. Δεν είναι καλό :( Τραγικό δεν το λες, γιατί ένα ποσοστό ήταν παιγνίδια, αλλά δεν είναι και ιδανικό...

Περιμένοντας καινούργιες συσκευές πριν μερικά χρόνια: πω πω, άραγε τι καινούριο θα έχουν!!

--Motorola M3588 > Ericsson T65 > Sharp GX25 > Sony Ericsson T650i > Samsung Jet > Samsung Galaxy S > OnePlus One > Samsung Galaxy S9+ > Samsung Galaxy S21FE > Pixel 9

Εσείς που το ρουτάρατε. ..πείτε εντυπώσεις και τρόπο. .

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2554121

Η δεύτερη μέθοδος λειτουργεί μια χαρά...

Εσείς που το ρουτάρατε. ..πείτε εντυπώσεις και τρόπο. .

εγώ το ρούταρα από εδώ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2553192 Πέντε λεπτά υπόθεση είναι όλη η διαδικασία. Απλά να προσέξεις να έχεις εγκαταστήσει στο pc σου τους οδηγούς usb της lg και είσαι έτοιμος να προχωρήσεις. :) Εντυπώσεις δεν έχω ακόμα καθώς δεν έχω κάνει ούτε ένα κύκλο μπαταρίας. Αλλά λογικά πρέπει να στρώσει λίγο γιατί διέγραψα διάφορα άχρηστα για μένα apps για να μη φορτώνεται το σύστημα. Απ εκεί και πέρα μπορείς να βάλεις και διάφορα άλλα προγράμματα όπως το titanium, greenify κλπ που θα σε βοηθήσουν στην όλη εμπειρία σου :)

Ρε παιδια με 2 απλα λογια μπορει να πει καποιος τι ειναι το ρουταρισμα και ποιος ο σκοπος του;

Με το ρουτ αποκτάς πρόσβαση σε όλο το σύστημα αρχείων συστήματος του android. Γίνεσαι δηλαδή κάτι σαν administrator. Έτσι , με διάφορα apps έχεις τη δυνατότητα να εκτελέσεις διάφορες λειτουργίες που δεν θα μπορούσες αν ήσουν χρήστης χωρίς ρουτ. Για παράδειγμα μπορείς να κατεβάσεις app που θα σου επιτρέψει να διαγράψεις οποιαδήποτε εφαρμογή υπάρχει στη συσκευή σου (προσοχή δεν τις διαγράφουμε αέρα πατέρα γιατί μπορεί να είναι αναγκαία για το σύστημα και να καταρεύσει το λειτουργικό!) όπως εκείνες της lg που τώρα δεν μπορείς να διαγράψεις. Επίσης μπορείς κάποια στιγμή να περάσεις μία costum rom αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την εμπειρία του pad σου. Με λίγα λόγια επεκτείνονται οι δυνατότητες του pad όταν κάνεις ρουτ. Επίσης κάνοντας τη διαδικασία αυτή, χάνεται η εγγύηση , έστω και προσωρινά, μέχρι να το αφαιρέσεις αν χρειαστεί και να επανέλθουν όλα σε εργοστασιακή κατάσταση. :)

Με το ρουτ αποκτάς πρόσβαση σε όλο το σύστημα αρχείων συστήματος του android. Γίνεσαι δηλαδή κάτι σαν administrator.

Και να συμπληρώσω, στη σωστή επεξήγηση του Αντώνη παραπάνω: Στα λειτουργικά που στηρίζονται στον linux kernel όπως το android, υπάρχει πάντα ένας υπερ-χρήστης, που λέγεται root (όχι administrator), έχει πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του συστήματος και μπορεί να εγκαταστήσει ή να διαγράψει ό,τι θέλει, ακόμα και για λογαριασμό των υπόλοιπων χρηστών του συστήματος (οι οποίοι αντίθετα έχουν πρόσβαση μόνο στα δικά τους αρχεία). Για λόγους ασφαλείας, στις διανομές linux όπως το ubuntu (που είναι η πιο δημοφιλής) ο χρήστης αποκτά δικαιώματα root μόνο αν πληκτρολογήσει ένα συγκεκριμένο κωδικό. Όλη την υπόλοιπη διάρκεια, είναι κοινός, απλός χρήστης. Στο android αντίθετα, το λειτουργικό δεν δίνει στο χρήστη αυτή τη δυνατότητα (να γίνει προσωρινά root) και για να την αποκτήσει αυτός πρέπει να εκμεταλλευτεί «αδυναμίες» του συστήματος που εντοπίζονται από κοινότητες και ομάδες χρηστών, όπως οι XDA. Γιατί δεν δίνει το android και η google τη δυνατότητα αυτή; Η πιο απλή εξήγηση, είναι ότι οι 800+ εκ. χρήστες android σήμερα, μην έχοντας εμπειρία στο ποια αρχεία μπορούν να πειράξουν, να αλλάξουν, να διαγράψουν κλπ. θα κατέστρεφαν πολύ συχνά το κινητό τους, δημιουργώντας διαρκή προβλήματα στο service των εταιριών. Ίσως, άλλο κίνητρο, είναι ο έλεγχος της πώλησης εφαρμογών κλπ.

Samsung Galaxy A52s

Samsung Tab S2 9.7 LTE

Samsung Watch4 Classic

PCs & laptop ubuntu 22.10

Μόλις ήρθε αυτή η θήκη σαν βιβλίο σε σκούρο μπλε (είναι πολύ σκούρο σχεδόν μαύρο)

http://www.ebay.com/itm/360821870170?var=630205611402&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

είναι πολύ καλή και ήρθε σύντομα 25/12 την παρήγγειλα.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν κλίνει και ανοίγει με το εξώφυλλο (quick cover ) ξέρετε πως μπορώ να καλιμπλαρω τον αισθητήρα φωτός ή τον αισθητήρα μαγνητισμού δεν ξέρω ποιον χρησιμοποιεί?

Και γενικότερα πως μπαίνω στο servise menu ?

Μόλις ήρθε αυτή η θήκη σαν βιβλίο σε σκούρο μπλε (είναι πολύ σκούρο σχεδόν μαύρο)

http://www.ebay.com/itm/360821870170?var=630205611402&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

είναι πολύ καλή και ήρθε σύντομα 25/12 την παρήγγειλα.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν κλίνει και ανοίγει με το εξώφυλλο (quick cover ) ξέρετε πως μπορώ να καλιμπλαρω τον αισθητήρα φωτός ή τον αισθητήρα μαγνητισμού δεν ξέρω ποιον χρησιμοποιεί?

Και γενικότερα πως μπαίνω στο servise menu ?

Η voia έχει ένα μαγνητάκι στο κάλυμμα της οθόνης κέντρο- αριστερά (όπως είναι το τάμπλετ όρθιο). Δοκίμασα ενα σκετο μαγνητη στην περιοχη αυτη και όντως, ενεργοποιεί και απενεργοποιεί την οθόνη.

Το service menu δεν ξερω ουτε καν τι είναι: Ρ

Δοκίμασα και εγώ το root. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσεις να χαρείς πλήρως το λειτουργικό, να κρατήσεις μόνο αυτά που σε ενδιαφέρουν, να αυξήσεις την αυτονομία, και φυσικά να αφαιρέσεις τις εκνευριστικές διαφημίσεις.

Το θέμα με την LG είναι ότι έχει κλειδωμένο bootloader, και θέλει λίγο κόπο παραπάνω για να φλασάρεις recovery (απαραίτητο εργαλείο για να αποφύγεις τα bricks) & ROMs. Το πάλεψα και βρήκα τρόπο να το κάνω, δεν το προχώρησα όμως επειδή έπρεπε να πάει για service, και έτσι το γύρισα stock.

Το πρώτο πράγμα που έκανα στο root, ήταν να περάσω xposed frameworks και στην συνέχεια τα modules του G2. Είναι τα ίδια, δουλεύουν ακριβώς το ίδιο και στο tablet. Εκεί πραγματικά ανακαλύπτεις νέους ορίζοντες του android, κάνεις την συσκευή ότι θες εσύ, αλλάζοντας τα πάντα. Μέγεθος, χρώμα, διάταξη, εικονίδια, θέσεις, σύμβολα, τα πάντα, το κάνεις όπως θες εσύ. Έχει πάρα πολλά πολύ χρήσιμα modules.

Και φαντάζομαι με την kitikat, όταν με το καλό, πλέον θα δω ένα καινούργιο tablet μπροστά μου. Ήδη ακούγονται πολύ καλά λόγια για την έκδοση.

Δοκίμασα και εγώ το root. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσεις να χαρείς πλήρως το λειτουργικό, να κρατήσεις μόνο αυτά που σε ενδιαφέρουν, να αυξήσεις την αυτονομία, και φυσικά να αφαιρέσεις τις εκνευριστικές διαφημίσεις.

Το θέμα με την LG είναι ότι έχει κλειδωμένο bootloader, και θέλει λίγο κόπο παραπάνω για να φλασάρεις recovery (απαραίτητο εργαλείο για να αποφύγεις τα bricks) & ROMs. Το πάλεψα και βρήκα τρόπο να το κάνω, δεν το προχώρησα όμως επειδή έπρεπε να πάει για service, και έτσι το γύρισα stock.

Το πρώτο πράγμα που έκανα στο root, ήταν να περάσω xposed frameworks και στην συνέχεια τα modules του G2. Είναι τα ίδια, δουλεύουν ακριβώς το ίδιο και στο tablet. Εκεί πραγματικά ανακαλύπτεις νέους ορίζοντες του android, κάνεις την συσκευή ότι θες εσύ, αλλάζοντας τα πάντα. Μέγεθος, χρώμα, διάταξη, εικονίδια, θέσεις, σύμβολα, τα πάντα, το κάνεις όπως θες εσύ. Έχει πάρα πολλά πολύ χρήσιμα modules.

Και φαντάζομαι με την kitikat, όταν με το καλό, πλέον θα δω ένα καινούργιο tablet μπροστά μου. Ήδη ακούγονται πολύ καλά λόγια για την έκδοση.

Φίλε μου μπορείς να δώσεις οδηγίες για το που βρίσκουμε το xposed frameworks (play store?) και πως περνάμε τα modules που λες? :)

Μπορεί κάποιος να μας πει ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ superuser kai superSU ? Κάπου είχα διαβάσει ότι το superSU είναι καλύτερο...

Edited by AntonisStaras

Από το ευαγγέλιο των απανταχού superusers, τους XDA.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2528304

Θέλει λίγη δουλίτσα όμως ε; Δεν είναι τόσο εύκολο όσο να περνάς app από το play. Ειδικά αν αποφασίσεις να περάσεις recovery για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν τα κάνεις σωστά, θα δουλέψει πάντως, τσεκαρισμένο.

hint: Μετά από κάθε G2 module που εγκαθιστάς, θέλει και reboot για να δουλέψει. Σχεδόν πάντα όμως δεν δουλεύει με το πρώτο, και χρειάζεται τουλάχιστον 2. Αν δεν δουλέψει, επέμεινε στα reboots, σε μένα κάποιο χρειάστηκε 5 ή 6 νομίζω.

Επίσης, αυτό που με χάλασε, είναι ότι το χρώμα της μπάρας κάτω είναι μαύρο και δεν αλλάζει. Αν την έχεις άσπρη, θα στην αλλάξει. Σε reboot θα ξεκινήσει άσπρη, αλλά στην πρώτη ενέργεια που θα κάνεις, θα γυρίσει σε μαύρη. Τουλάχιστον σε μένα αυτό έκανε και με χάλασε κάπως. Κατά τα άλλα, είναι απίστευτο στο τι μπορείς να πειράξεις και να αλλάξεις.

Σχετικά με το supersuser vs. superSU δεν έχω ασχοληθεί. Και τα 2 την ίδια δουλειά κάνουν, και δεν είναι κάποιο εργαλείο που χρησιμοποιείς εσύ, απλά θα πρέπει να υπάρχει για να δίνεις root access στις εφαρμογές που στο ζητάει. Οι περισσότεροι οδηγοί rooting πάντως, χρησιμοποιούν το superSU, έχω την εντύπωση ότι είναι απλά πιο καινούργιο.

Edited by Stavros_595

Πραγματικά, υπάρχει κάποιος που να έχει πρόβλημα με την διαχείριση της μπαταρίας, τόσο μεγάλο, έτσι ώστε να έχει προβεί στην εγκατάσταση του greenify?..:worry:
Google Pixel 5