Jump to content

[Note 3] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απο οσα ξερω φιλε μου:

Το backup απο titanium ειναι για εφαρμογες...ενω απο το recovery ειναι ολης της ρομ οπως την εχεις στησει τη στιγμη που την κανεις backup.

Για φορματ, καλυτερα κανε ενα full wipe/date και μετα wipe cache μεσα απο recovery (θα χασεις τα παντα ομως)...και μετα περνα τη νεα σου ρομ...Αν εχεις κανει backup με titanium μπορεις εφοσον βαλεις τη νεα σου ρομ, να επανεγκαταστησεις το titanium και να κανειςrestore τις εφαρμογες που.ειχες κανει backup με το τιτανιουμ πριν το φορματ...

Επειδη και εγω τωρα μαθαινω..εχω ηδη την crash πανω..αμα κανω αυτα τα 2 που μου ειπες θα πρεπει να ξανα κανω το κινητο root;ή να περασω την ρομ ξανα;και σβηνεται τα παντα απο την εσωτερικη μνημη,οχι και απο την εξωτερικη..σωστα;

iPhone 15 Pro Max + Samsung S23 Ultra

iPad Pro M4

Garmin Fenix 7X Sapphire Solar

Apple Airpods Pro 2

• Απαντήσεις 14,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Απο οσα ξερω φιλε μου:

Το backup απο titanium ειναι για εφαρμογες...ενω απο το recovery ειναι ολης της ρομ οπως την εχεις στησει τη στιγμη που την κανεις backup.

Για φορματ, καλυτερα κανε ενα full wipe/date και μετα wipe cache μεσα απο recovery (θα χασεις τα παντα ομως)...και μετα περνα τη νεα σου ρομ...Αν εχεις κανει backup με titanium μπορεις εφοσον βαλεις τη νεα σου ρομ, να επανεγκαταστησεις το titanium και να κανειςrestore τις εφαρμογες που.ειχες κανει backup με το τιτανιουμ πριν το φορματ...

wipe/date factory reset από το recovery δεν χάνετε τίποτα.

Κώστα νομίζω ότι ζωγράφισα :p

wipe/date factory reset από το recovery δεν χάνετε τίποτα.

Εσυ εχεις ξεφυγει τελειως...δεν μαζευεσαι με τιποτα :-P

S8+

Απίστευτο!!!!

Το είναι αυτό πάλι; πως το έκανες αυτό ρε μεγάλε;

Nokia 6110 - 6310 - HTC 9100 - HTC Desire - S3 rooted - Note 3 rooted - 1+5t

Παίδες καλημέρα.. Στην lollipop υπάρχει τρόπος να προσθέσουμε εφαρμογές στα πολλαπλά παράθυρα η οχι ακόμη... Πάντως για μενα πλέον επιστροφή σε κιτ κατ δεν υπάρχει...

Με ταλαιπώρησε αρκετά και τελικά το μόνο που μου δούλεψε είναι μια επι πληρωμή εφαρμογή από το play store. Είναι αυτήν εδώ. Επιτέλους μπόρεσα να προσθέσω το tapatalk στα πολλαπλά παράθυρα.

Παίδες πήρα Backup την Echoe Rom v.21 και ενώ στο recovery έγραψε οk όταν πήγα στον φάκελο clockworkmod δεν υπήρχε σωστό Backup.

Μάλλον είναι art για αυτό, ας δοκιμάσει κάποιος και να μας πει.

Σε μένα μια χαρά δείχνει. Βέβαια δεν το έκανα restore ακόμα, αλλά υποθέτω ότι θα λειτουργεί.

Ίσως χρειάζεται να αναβαθμίσεις το recovery. Έχω TWRP και μόνο το πιο πρόφατο (2.8.3.0) λειτουργεί με lolipop. Ti είδες όμως και λες ότι δεν υπήρχε σωστό backup;

Καποιος να μου απαντησει;

To backup από recovery είναι το πληρέστερο backup που μπορείς να πάρεις. Αποθηκεύει όλη τη ρομ όπως ακριβώς είναι τώρα με όλες τις εφαρμογές (δικές σου και του συστήματος), όλα τα δεδομένα σου, όλες τις διεργασίες, τα πάντα. Θα σου πρότεινα να έχεις ένα τέτοιο backup κάπου. Μπορείς να το αποθηκεύσεις είτε στην εσωτερική, είτε στην εξωτερική σου κάρτα. Θα έλεγα καλύτερα στην εξωτερική για να μπορείς να κάνεις φορματ την εσωτερική αν χρειαστεί χωρίς να φοβάσαι ότι θα το διαγράψεις. Καλό θα ήταν επίσης να υπάρχει και ένα αντίγραφο στον υπολογιστή σου, σε περίπτωση που χαλάσει η εξωτερική κάρτα.

Μπορείς μετά αν δεν σου αρέσει κάποια ρομ που έχεις δοκιμάσει, ή αν έχεις κολλήσει σε recovery και δεν ανοίγει το τηλέφωνο, να μπεις recovery και να το κάνεις restore. Θα επαναφέρει τη ρομ όπως ακριβώς την είχες με τα πάντα μέσα.

Το titanium αν και μπορεί να αποθηκεύσει εφαρμογές του συστήματος χρησιμοποιείται κυρίως για backup των εφαρμογών που έχουμε κατεβάσει εμείς (με ή χωρίς τα δεδομένα τους). Αν πας σε άλλη ρομ και κάνεις τα format και τα wipe από (recovery) μετά μπαίνεις στην καινούρια ρομ, κατεβάζεις από το play store το titamium και κάνεις restore τις εφαρμογές σου.

Edited by kouros17

Αυτό ακριβώς έλεγα πριν λίγο σε ένα φίλο.

Για το multiwindow δυστυχώς ότι κι αν έκανα χτύπησα σε βράχο.Ο μόνος τρόπος προς το παρόν είναι μέσω της εφαρμογής mw_pen enabler αλλά δεν δουλεύει για όλες τις εφαρμογές (το tapatalk πχ δεν το περνάει)

Για πες κάτι, στις επαφές, στα αγαπημένα, τα νούμερα τα δείχνει μόνο με κυκλακια όπως στη lollipop ή έχει επιλογή και για λίστα όπως στην 4.4.2?

Δοκίμασες αντί να πειράξεις το ίδιο το multiwindow, να κάνεις την εφαρμογή που θες multiwindow "συμβατή" ;

Δοκίμασες αντί να πειράξεις το ίδιο το multiwindow, να κάνεις την εφαρμογή που θες multiwindow "συμβατή" ;

οχι Στρατο,το σκεφτομουν αλλα δεν ηξερα σε ποιο xml και σε ποιο σημειο να επεμβω.Αν μπορεις δωσε τα φωτα σου.

οχι Στρατο,το σκεφτομουν αλλα δεν ηξερα σε ποιο xml και σε ποιο σημειο να επεμβω.Αν μπορεις δωσε τα φωτα σου.

Προσωπικά δοκίμασα να προσθέσω το tapatalk (επειδή το χρησιμοποιώ πολύ) μέσα στο others.xml (system/csc), έπαιξα με τις πιθανές ονομασίες του αλλά δεν έγινε κάτι τελικά, συν το ότι δεν άνοιγε το τηλέφωνο (μου έβγαζε πρόβλημα με το system).

Έπρεπε να μπω recovery και να κάνω wipe cache και dalvik cache για να ανοίξει.

Με ταλαιπώρησε αρκετά και τελικά το μόνο που μου δούλεψε είναι μια επι πληρωμή εφαρμογή από το play store. Είναι αυτήν εδώ. Επιτέλους μπόρεσα να προσθέσω το tapatalk στα πολλαπλά παράθυρα.

Σε μένα μια χαρά δείχνει. Βέβαια δεν το έκανα restore ακόμα, αλλά υποθέτω ότι θα λειτουργεί.

Ίσως χρειάζεται να αναβαθμίσεις το recovery. Έχω TWRP και μόνο το πιο πρόφατο (2.8.3.0) λειτουργεί με lolipop. Ti είδες όμως και λες ότι δεν υπήρχε σωστό backup;

To backup από recovery είναι το πληρέστερο backup που μπορείς να πάρεις. Αποθηκεύει όλη τη ρομ όπως ακριβώς είναι τώρα με όλες τις εφαρμογές (δικές σου και του συστήματος), όλα τα δεδομένα σου, όλες τις διεργασίες, τα πάντα. Θα σου πρότεινα να έχεις ένα τέτοιο backup κάπου. Μπορείς να το αποθηκεύσεις είτε στην εσωτερική, είτε στην εξωτερική σου κάρτα. Θα έλεγα καλύτερα στην εξωτερική για να μπορείς να κάνεις φορματ την εσωτερική αν χρειαστεί χωρίς να φοβάσαι ότι θα το διαγράψεις. Καλό θα ήταν επίσης να υπάρχει και ένα αντίγραφο στον υπολογιστή σου, σε περίπτωση που χαλάσει η εξωτερική κάρτα.

Μπορείς μετά αν δεν σου αρέσει κάποια ρομ που έχεις δοκιμάσει, ή αν έχεις κολλήσει σε recovery και δεν ανοίγει το τηλέφωνο, να μπεις recovery και να το κάνεις restore. Θα επαναφέρει τη ρομ όπως ακριβώς την είχες με τα πάντα μέσα.

Το titanium αν και μπορεί να αποθηκεύσει εφαρμογές του συστήματος χρησιμοποιείται κυρίως για backup των εφαρμογών που έχουμε κατεβάσει εμείς (με ή χωρίς τα δεδομένα τους). Αν πας σε άλλη ρομ και κάνεις τα format και τα wipe από (recovery) μετά μπαίνεις στην καινούρια ρομ, κατεβάζεις από το play store το titamium και κάνεις restore τις εφαρμογές σου.

Πληρεστατη η απαντηση σου και σε ευχαριστω παρα πολυ!!!

iPhone 15 Pro Max + Samsung S23 Ultra

iPad Pro M4

Garmin Fenix 7X Sapphire Solar

Apple Airpods Pro 2

Προσωπικά δοκίμασα να προσθέσω το tapatalk (επειδή το χρησιμοποιώ πολύ) μέσα στο others.xml (system/csc), έπαιξα με τις πιθανές ονομασίες του αλλά δεν έγινε κάτι τελικά, συν το ότι δεν άνοιγε το τηλέφωνο (μου έβγαζε πρόβλημα με το system).

Έπρεπε να μπω recovery και να κάνω wipe cache και dalvik cache για να ανοίξει.

Ο Στρατος εννοει να ανοιχτει η εφαρμογη και να γινει συμβατη.Τωρα με τα διαφορα πειραγματα σε xml του συστηματος,εφαγα κι εγω κατι τρελα κρασαρισματα,δεν ειναι για πολλα πολλα η lollipop,δυστυχως.

Μολις εβγαλα...φοβερη ρομ παιδια πραγματικα...απιστευτα smooth και γρηγορη!!!!

Την εβαλα να τη δοκιμασω αλλα σπαστηκα!!!!Πολυ μπερδεμα!!!Κατ'αρχην μου μπηκε με Κινεζικα!!!Επρεπε να ψαξω-και στραβωθηκα για να το κανω :p -που ειναι η γλωσσα κλπ.Επειτα δε μου αρεσε που αλλες ρυθμισεις ηταν στ Ελληνικα και αλλες στ Αγγλικα!!!Και τελος το πληκρολογιο με μπερδεψε κι αυτο!!Δεν ηξερα πιο να βαλω!!Κι ετσι ξαναγυρισα στη N3_Echoev21...!!!Με την ευκαιρια θελω να ρωτησω,ποια ειναι η καλυτερη Lollipop αυτη τη στιγμη??Να τα συνδιαζει ολα ομως!!Και ταχυτητα και καλουδια...;)

Apple iPhone 14 Pro Max

Ο Στρατος εννοει να ανοιχτει η εφαρμογη και να γινει συμβατη.Τωρα με τα διαφορα πειραγματα σε xml του συστηματος,εφαγα κι εγω κατι τρελα κρασαρισματα,δεν ειναι για πολλα πολλα η lollipop,δυστυχως.

A, ok...τελικά εγκατέστησα αυτήν την εφαρμογή και ησύχασα.

Με την ευκαιρια θελω να ρωτησω,ποια ειναι η καλυτερη Lollipop αυτη τη στιγμη??Να τα συνδιαζει ολα ομως!!Και ταχυτητα και καλουδια...;)

Αν ενοοείς samsung lolipop, ουσιαστικά μόνο μία υπάρχει. Αυτό το leak για το οποίο μιλάμε, αλλά δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα τα διάφορα καλούδια. Aπλως την "άρπαξαν" οι διάφοροι devs και άλλοι για να φτιάξουν την "δικιά" τους ρομ (επειδή έχει ψωμί το πράγμα), αλλά δεν τις πρόσθεσαν και τίποτα το ιδιαίτερο. Μικροπράγματα μόνο. :)

Πριν από λίγο ο maxicet ανέβασε μία καινούρια βερσιόν (v1.2) με κάποιες πιο σημαντικές αλλαγές και βρίσκομαι σε πειρασμό να την δοκιμάσω.

http://forum.xda-developers.com/galaxy-note-3/development/rom-5-0-lollipop-tmt-1-0-t2982363

Κοίτα και εδώ για μια λίστα με τις διαθέσιμες lolipop roms.

Edited by kouros17

Αν ενοοείς samsung lolipop, ουσιαστικά μόνο μία υπάρχει. Αυτό το leak για το οποίο μιλάμε, αλλά δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα τα διάφορα καλούδια. Aπλως την "άρπαξαν" οι διάφοροι devs και άλλοι για να φτιάξουν την "δικιά" τους ρομ (επειδή έχει ψωμί το πράγμα), αλλά δεν τις πρόσθεσαν και τίποτα το ιδιαίτερο. Μικροπράγματα μόνο. :)

Κοίτα και εδώ για μια λίστα με τις διαθέσιμες lolipop roms.

Thanks!!:) Τις εχω δει ηδη απο το βραδυ χθες...Απ αυτες ομως,αραγε η N3_Echoev21 ειναι η καλυτερη???Βλεπεις εχει και καποια εξτρα!!Σ.Σ: Αυτο το" Knox εκλεισε", δε μπορεσα να το σταματησω,γιατι το titanioum backup πρεπει να ειναι το donate μου λεει!!Αλλα,οκ,μικρο το κακο!!!:p

Apple iPhone 14 Pro Max

Thanks!!:) Τις εχω δει ηδη απο το βραδυ χθες...Απ αυτες ομως,αραγε η N3_Echoev21 ειναι η καλυτερη???Βλεπεις εχει και καποια εξτρα!!Σ.Σ: Αυτο το" Knox εκλεισε", δε μπορεσα να το σταματησω,γιατι το titanioum backup πρεπει να ειναι το donate μου λεει!!Αλλα,οκ,μικρο το κακο!!!:p

Εγκατέστησα την Echoe21, μου έκατσε καλά χωρίς κανένα πρόβλημα και γι'αυτό δεν μπαίνω στην διαδικασία να την αλλάξω, αφού και οι άλλες δεν έχουν κάτι το αξιοσημείωτα διαφορετικό. :)

Όσο για το μήνυμα με τον Knox διαγράφεις δύο φακέλους από το system και εισαι o.k.

Διαγράφεις τον φάκελο "Bridge" από system/app και τον φάκελο "KLMSAgent" από system/priv-app.

Edited by kouros17

Εγκατέστησα την Echoe21, μου έκατσε καλά χωρίς κανένα πρόβλημα και γι'αυτό δεν μπαίνω στην διαδικασία να την αλλάξω, αφού και οι άλλες δεν έχουν κάτι το αξιοσημείωτα διαφορετικό. :)

Όσο για το μήνυμα με τον Knox διαγράφεις δύο φακέλους από το system και εισαι o.k.

Διαγράφεις τον φάκελο "Bridge" από system/app και τον φάκελο "KLMSAgent" από system/priv-app.

Α πολυ ωραια ευχαριστω!!!Τελικα δε το βρησκω!!Μπορεις να βοηθησεις???Με το τιτανιουμ το κανω??

Edited by petran66

Apple iPhone 14 Pro Max

Α πολυ ωραια ευχαριστω!!!

Επρεπε να βαλεις την stable version που ειναι προς το τελος του θρεντ...και οχι καποια beta version... :thumbup:

S8+

παιδια καλησπερα... σε λιγο παιρνω το κινητο στα χερια μου... για να μη κανω καμια πατατα και χασω καμια εγγυηση... ρωταω κατι που σιγουρα εχει ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΘΕΙ!

ενα λινκ για root... Επισης να μεινω με μαμα ρομ + root ή να βαλω καμια custom Lollipop ? ( την εχουμε OFFICIAL ? )

Επρεπε να βαλεις την stable version που ειναι προς το τελος του θρεντ...και οχι καποια beta version... :thumbup:

Δεν νομιζω να εβαλα beta!!!Την Echoe21 εβαλα!!Εσυ ποια λες??

Apple iPhone 14 Pro Max

Δεν νομιζω να εβαλα beta!!!Την Echoe21 εβαλα!!Εσυ ποια λες??

Λέει για αυτήν που είναι port από note 4. Που σου τα έβγαζε κινέζικα στην αρχή.

παιδια καλησπερα... σε λιγο παιρνω το κινητο στα χερια μου... για να μη κανω καμια πατατα και χασω καμια εγγυηση... ρωταω κατι που σιγουρα εχει ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΘΕΙ!

ενα λινκ για root... Επισης να μεινω με μαμα ρομ + root ή να βαλω καμια custom Lollipop ? ( την εχουμε OFFICIAL ? )

http://forum.xda-developers.com/galaxy-note-3/general/root-root-xxufnf4-stock-firmware-knox-t2840150

T68 N95 i900 i8000 HTC HD2 GT-I9300 Note3 s6 s7edge

Λέει για αυτήν που είναι port από note 4. Που σου τα έβγαζε κινέζικα στην αρχή.

Οκ,αλλα ποια??

Apple iPhone 14 Pro Max

Οσον αφορα τις εφαρμογες για το multiwindow,με υποδειξεις του Στρατου τον οποιο και ευχαριστω για την βοηθεια του για ακομη μια φορα,μπορεσα και εκανα ηδη αυτες που ηθελα "συμβατες" για multiwindow χωρις βοηθεια απο τριτες εφαρμογες και προπαντων χωρις την αναγκη ρουτ (ασχετο αν το εχω).Επειδη ξερω οτι πολλοι απο εμας ηθελαν το tapatalk στο multiwindow,θα το ανεβασω σε λιγακι και οποιος θελει το κατεβαζει

EDIT: εδω εχω το tapatalk με multiwindow ιδιοτητα,ειναι η 4.9.4 https://www.dropbox.com/s/a70trjblsu3v8xi/Tapatalk.apk?dl=0

Edited by truckman

Τhanks :) Θα τη δοκιμασω μετα!!!

Apple iPhone 14 Pro Max

Στη note 4 port που λέτε αλλάζει και το facebook και γενικά το interface των εφαρμογών όπως στην lollipop; (πχ νέα εμφάνιση του Facebook Η στον Chrome νέο tab σαν εφαρμογή ανοιχτή στο βάθος κτλ)

• The title was changed to [Note 3] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις