Jump to content

Samsung Galaxy Note 3 (SM-N9005)

StratosGR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε κάποια θέματα το 3 έχει αρκετά μεγάλη διαφορά από το 2. Ένα παραδειγμα ειναι η φωτεινότητα της οθόνης και η ανάλυση της. Τεράστια διαφορά. Επισης το πενάκι πολυ καλύτερο σε όλες τις λειτουργίες του. Και στο χέρι πιο ποιοτικό το 3. Και πιο γρηγορο γενικα αν συγκρίνεις απειραχτο με απειραχτο. Στα υπολοιπα δε ξέρω αν έχουν μεγάλη διαφορά.

Βρηκα τη λύση στο s-note και την αναγνώριση ελληνικών! Δεν είχα προσέξει ότι εκεί που γράφει convert to text μετα πανω δεξια εχει μια μικρή επιλογή γλώσσας. Την είχα αφήσει στο english. Πλέον είναι τέλειο γιατί χρησιμοποιώ πρακτικά το Evernote με χειρόγραφο!

Εβαλα και το Kingsoft Office που δείχνει πολύ καλό για επεξεργασία κειμένου.

Μου φαίνεται με τόσα που κάνει το Note θα καταντήσει πιο πρακτικό από το λαπτοπ. (με bluetooth keyboard-mouse)

Ρε παιδιά σας δουλεύει η λειτουργία με την οποία όταν γυρίσεις το κινητό ανάποδα, απενεργοποιούνται οι ήχοι γιατι παρόλο που το εχω ενεργοποιήσει δεν μου δουλεύει.

Ρε παιδιά σας δουλεύει η λειτουργία με την οποία όταν γυρίσεις το κινητό ανάποδα, απενεργοποιούνται οι ήχοι γιατι παρόλο που το εχω ενεργοποιήσει δεν μου δουλεύει.

Εμενα δουλεύει μια χαρά! Αν εννοείς τη λειτουργία που οταν σε καλουν και το ''τουμπαρεις'' μπαίνει σε σιγαση!

Κι' οι πέτρες δεν την έχουνε τη τόση αμοναξιά μου,

γιατ΄είδα μια κι 'χε αγκαλιά τη ρίζα του ασφενδάμου!

Ψαραντώνης.

Εμενα δουλεύει μια χαρά! Αν εννοείς τη λειτουργία που οταν σε καλουν και το ''τουμπαρεις'' μπαίνει σε σιγαση!

Κι εμένα και είναι πολύ βολικό ειδικά με την θήκη που έχω (Sview) που είναι δυσκολότερο να το κάνεις με τα πλήκτρα.

Εγώ αυτό που δεν έχω βρεί είναι πως ενεργοποιώ τον ήχο που κάνει η συσκευή όταν βάζω το καλώδιο για την φόρτιση:confused:

http://www.liveplace.gr/mobiles/google-play-services-4-1-kai-telos-sto-battery-drain-apk-download

Επιτέλους...

Δοκιμάστε το apk...

Εγώ μόλις το έβαλα και θα δείξει μέσα στην ημέρα τι έχουν καταφέρει...

Έχεις δει καμιά διαφορά;

Έχεις δει καμιά διαφορά;

Το πέρασα από το πρωί...

Ναι θα το καταλάβεις αμέσως...

Πέρασε το άφοβα...

Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6

Να σαι καλά ευχαριστώ αν μου βρείτε και πως ενεργοποιώ τον ήχο όταν βάζω το καλώδιο για να φορτήσει...:worry:

Μπόρεσα να το κάνω μόνο με την εφαρμογή Plug Sound. Ο ήχος υπάρχει μέσα στο σύστημα, ψάξε για το αρχείο /system/media/ui/Charger_Connection.ogg. Βάλε το στο φάκελο notifications και επίλεξέ το μέσα από την εφαρμογή. Θα χεις πάλι τον ήχο :)

Παιδιά μην ζητάτε πάρα πολλά από τις φωτογραφικές των συσκευών μας. Δεν γίνεται με την τρέχουσα τεχνολογία. Μόνο συσκευές με φακούς με μεγάλο διάφραγμα και μεγάλους αισθητήρες (όχι σε megapixels αλλά σε φυσικό μέγεθος) μπορούν να δώσουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Αν δείτε τις φωτογραφίες στο 100% θα δείτε ότι οι αλγόριθμοι αποθορυβοποίησης της συσκευής δουλεύουν στο μέγιστο για να σώσουν την κατάσταση, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να φαίνονται σαν πίνακες ζωγραφικής με νερομπογιές... Δείτε τη φώτο της Ρώμης του φίλου nnik_1969. Ενώ είναι όμορφη όταν τη βλέπεις σε σμίκρυνση, στο 100% φαίνεται το watercolor effect των αλγόριθμων.

Χωρίς να έχω τη συσκευή (έχω το Note II), νομίζω πως η ποιότητα της φωτογραφικής του Note 3 είναι αποδεκτή για αυτό που είναι.

Φιλε DRMOBILE

Ως γνωστον ειμαι απο τους μεγιστους γκρινιαριδες εδω μεσα αλλα επ ουδενι hater αλλα δε θα συνεχισω τη γκρινια γιατι με ολα οσα διαβαζω αλλα και σε συγκριση με ΝΟΤΕ3 συναδελφου κατεληξα στο συμπερασμα οτι το προβλημα στη camera η το μη προβλημα ειναι θεμα παρτιδας, συσκευης, κομματιου, μοντελου οτιδηποτε δηλαδη διαφοροποειει ενα ΝΟΤΕ3 απο καποιο αλλο.

Ο λογος που γραφω (εστω και αργα λογο απουσιας μερικων ημερων απο το forum) ειναι να σε ευχαριστησω γιατι με την απαντηση σου καταλαβα το θεμα με τους "ζωγραφιστους πινακες". Νομιζα ηταν ιδεα μου και επειδη δεν ειδα αλλες αναφορες εδω μεσα θεωρησα οτι δεν υπαρχει λογος αναφορας. Τουλαχιστον με τη δικη σου εξηγηση καταλαβα τι παιζει.

Ευχαριστω και παλι.

baxy

Νοτάκιας από τα γενοφάσκια του.

Φιλε DRMOBILE

Ως γνωστον ειμαι απο τους μεγιστους γκρινιαριδες εδω μεσα αλλα επ ουδενι hater αλλα δε θα συνεχισω τη γκρινια γιατι με ολα οσα διαβαζω αλλα και σε συγκριση με ΝΟΤΕ3 συναδελφου κατεληξα στο συμπερασμα οτι το προβλημα στη camera η το μη προβλημα ειναι θεμα παρτιδας, συσκευης, κομματιου, μοντελου οτιδηποτε δηλαδη διαφοροποειει ενα ΝΟΤΕ3 απο καποιο αλλο.

Ο λογος που γραφω (εστω και αργα λογο απουσιας μερικων ημερων απο το forum) ειναι να σε ευχαριστησω γιατι με την απαντηση σου καταλαβα το θεμα με τους "ζωγραφιστους πινακες". Νομιζα ηταν ιδεα μου και επειδη δεν ειδα αλλες αναφορες εδω μεσα θεωρησα οτι δεν υπαρχει λογος αναφορας. Τουλαχιστον με τη δικη σου εξηγηση καταλαβα τι παιζει.

Ευχαριστω και παλι.

baxy

Και εγώ θα πω πως παρότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη φωτογραφική του Νοτε 3, τόσα παράπονα από τόσους χρήστες κάποια βάση θα έχουν. Δεν μπορεί να παρανοησαν ταυτόχρονα όλοι. Οι γκρίνιες κάποια βάση έχουν. Στο Νοτε 2 ας πούμε δεν υπήρχαν τέτοιες γκρίνιες. Η samsung ίσως θα πρέπει να το δει και αποτι φα ίνεται στις επόμενες αναβάθμισεις το διορθώνει.

Τύχη είναι, όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία

Για αποφυγή παρεξηγήσεων το όνομά μου είναι Αντώνης

Στη δικιά μου συσκευή ήταν εενεργοποιημενο εξ αρχής! Αλλά Απο ότι θυμάμαι χθες που Εψαχνα τις ρυθμίσεις δεν είδα κατι σχετικά..

Ψαραντώνης.

Φιλε DRMOBILE

Ευχαριστω και παλι.

baxy

Σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια, είναι χαρά μου να βοηθάω όπου μπορώ. Το θέμα των "ζωγραφιστών πινάκων" θα το συναντήσεις πολύ συχνά σε τέτοιες συσκευές (κινητά και φθηνές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές). Δυστυχώς οι περισσότερες εταιρίες αντί να εστιάσουν στο φυσικό μέγεθος του αισθητήρα αυξάνουν τα megapixels, με αποτέλεσμα να έχουμε αισθητήρες μεγέθους κόκκου ρυζιού με αναλύσεις δεκάδων megapixels. Αυτό αυξάνει δραματικά τον θόρυβο και η μόνη λύση για να "βλέπονται" οι φωτογραφίες είναι οι αλγόριθμοι αποθορυβοποίησης, που φιλτράρουν τον θόρυβο απ' την εικόνα. Το πρόβλημα είναι ότι ο θόρυβος είναι τόσο έντονος που κατά την αφαίρεσή του προκύπτει τεράστια παραμόρφωση της εικόνας (watercolor effect - εφέ νερομπογιάς). Αν μπορούσες να δεις την εικόνα όπως βγαίνει απ' τον αισθητήρα, θα αηδίαζες! Απλά δεν βλέπεται. Το φιλτράρισμα είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε ένα οπτικά αποδεκτό αποτέλεσμα, το οποίο όμως είναι απαράδεκτο στα μάτια ενός φωτογράφου.

Σχετικά με την κάμερα του Note 3, δεν την έχω δουλέψει για να έχω πλήρη άποψη, αλλά βάσει των φωτογραφιών που έχω δει εδώ στο thread συμφωνώ ότι ίσως υπάρχει κάποια μικρή διαφορά (προς το χειρότερο) σε σχέση με παλαιότερες συσκευές, αλλά όχι τόσο σημαντική όσο περιγράφεται. Ενδεικτικά, δες την παρακάτω φωτογραφία που τράβηξα πέρσι με το Note II. Το μόνο που έχω κάνει είναι σμίκρυνση στο Photoshop, τίποτε άλλο. Έχει κι αυτή το watercolor effect, αλλά σε μικρότερο βαθμό από αυτές του Note 3. Δεν ξέρω αν η διαφορά υπάρχει μόνο σε κάποιες παρτίδες συσκευών, πάντως θεωρώ πως δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να ζητάμε ποιότητα κανονικής κάμερας από τέτοιες συσκευές.

http://i42.tinypic.com/169p1tt.jpg

Edited by DrMobile

Φιλικά, Κώστας

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

Οι αισθητήρες των κινητών δεν έχουν φτάσει ακόμα σε τέτοιο επίπεδο ωστε να βγάζουν τέλειες φωτογραφίες υπό τόσο δύσκολες συνθήκες. Και ούτε θα τα καταφέρουν άμεσα καθώς δεν θα χωρούσαν με τίποτα φακούς για τέτοιες φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες που ανέβασαν τα παιδιά είναι μια χαρά για εκτύπωση σε νορμάλ διαστάσεις.

Είμαι λάτρης της φωτογραφίας και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημενος εδω πού έχουμε φτάσει.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Το πέρασα από το πρωί...

Πέρασε το άφοβα...

Πως το περναμε ρε παιδιά; μπορει καποιος να που πει αναλυτικα χωρις τεχνικούς όρους;

Ψαραντώνης.

Οι αισθητήρες των κινητών δεν έχουν φτάσει ακόμα σε τέτοιο επίπεδο ωστε να βγάζουν τέλειες φωτογραφίες υπό τόσο δύσκολες συνθήκες. Και ούτε θα τα καταφέρουν άμεσα καθώς δεν θα χωρούσαν με τίποτα φακούς για τέτοιες φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες που ανέβασαν τα παιδιά είναι μια χαρά για εκτύπωση σε νορμάλ διαστάσεις.

Είμαι λάτρης της φωτογραφίας και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημενος εδω πού έχουμε φτάσει.

Συμφωνώ απόλυτα. Ακόμη και σε εκτυπώσεις (φυσιολογικά μεγέθη) οι φωτογραφίες δεν έχουν πρόβλημα.

Το πέρασα από το πρωί...

Πέρασε το άφοβα...

πως το περναμε ρε παιδια; μπορει να μου πει καποιος τη διαδικασία χωρις τεχνικους όρους;

Ψαραντώνης.

πως το περναμε ρε παιδια; μπορει να μου πει καποιος τη διαδικασία χωρις τεχνικους όρους;

Το βάζεις στο κινητό σου και το τρέχεις.

Πρεπει να το ανοιξεις με ενα file manager και μετα κανεις κανονικα εγκατασταση

Samsung Galaxy Nexus,Note II,Note 3

Το βάζεις στο κινητό σου και το τρέχεις.

Συνδεω το κινητο δλδ στον υπολογιστη; και που το κανω αντιγραφη;

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παιδια ευχαριστω καταρχην για τις απαντήσεις! Αλλα δε καλύφθηκα! Καποια άτομα εδω μεσα ειστε πολύ μπροστά σε θεματα τετοια! με αποτέλεσμα εμεις η άσχετοι να μη μπορουμε να καταλαβουμε καποια πράγματα! Πρέπει να τα κανετε λιγο λιανά για να τα καταλαβαίνουν όλοι! Γι'αυτο μαπινουμε στο φορουμ! αλλιως θα ηταν μονο για αυτους που ξερουν! Μπορει να μου πει καποιος τη διαδικασία απο την αρχη; Συνδεουμε το κινητο στον υπολογιστη....

Ψαραντώνης.

Μπες και κατέβασε το από το κινητό σου απευθείας, πατώντας πάνω στο λινκ. Γιατί παλεύεις μέσω υπολογιστή?
http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Συνδεω το κινητο δλδ στον υπολογιστη; και που το κανω αντιγραφη;

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παιδια ευχαριστω καταρχην για τις απαντήσεις! Αλλα δε καλύφθηκα! Καποια άτομα εδω μεσα ειστε πολύ μπροστά σε θεματα τετοια! με αποτέλεσμα εμεις η άσχετοι να μη μπορουμε να καταλαβουμε καποια πράγματα! Πρέπει να τα κανετε λιγο λιανά για να τα καταλαβαίνουν όλοι! Γι'αυτο μαπινουμε στο φορουμ! αλλιως θα ηταν μονο για αυτους που ξερουν! Μπορει να μου πει καποιος τη διαδικασία απο την αρχη; Συνδεουμε το κινητο στον υπολογιστη....

1) Θα εγκαταστησεις στο κινητό σου απο το Google play την εφαρμογή ES Explorer. Θα την ανοίξεις μια φορά και θα βγεις με το κουμπί επιστροφής (δεξιά απο το home button).

Μετά θα κάνεις κλικ στο link και θα σου προτείνει να προχωρήσεις με το πρόγραμμα πλοήγησης η τον Es Explorer που εγκατεστησες πριν.

Θα επιλέξεις τον Es Explorer.

Μόλις κατέβει το αρχείο πατάς άνοιγμα.

Θα σε πάει στις ρυθμίσεις της συσκευής όπου θα πρέπει να τικάρεις το αποδοχή απο άγνωστες πηγές.

Μετά θα γίνει η εγκατάσταση του αρχείου. Τίποτα άλλο.

Το έβαλα χθες το απόγευμα και η αυτονομία μου επέστρεψε στα επίπεδα που είχα όταν αγόρασα την συσκευή. S4 OCTA.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Ευχαριστω παρα πολύ παιδιά! Είστε ειδικοί εδωμέσα! και πολλοι απο εσας ξερουν αξιολογα πράγματα! Απλά προτεινω να τα κανετε πιο προσιτά!

Ψαραντώνης.

Συμφωνώ απόλυτα. Ακόμη και σε εκτυπώσεις (φυσιολογικά μεγέθη) οι φωτογραφίες δεν έχουν πρόβλημα.

Και εγώ συμφωνώ.

Και με το νότε 2 είχα βάλει ωραίες φωτογραφίες αλλά στα δύσκολα ήταν πιο δύσκολο να πετύχω κάτι καλό παρ όλα τα πειράματα που έκανα το καλοκαίρι στη δουλειά(μιας και ήμουν και νυχτερινός).

Λοιπόν ανεβάζω 4 φωτογραφίες απ την Αρτάκη Ευβοίας με το νότε 3.

Τελείως στο αυτόματο, σήκωσα το κινητό κ τράβηξα, αλώστε αυτό είναι το κυρίως νόημα των κινητών, η ευκολία αποτύπωσης της στιγμής.

Στη 1 μόνο έβαλα hdr.

Δε τις έχω περάσει καν απ το perfectly clear :)

Για όποιον θέλει full size μπορώ να τις ανεβάσω και στο dropbox.

[ATTACH]39735[/ATTACH][ATTACH]39736[/ATTACH][ATTACH]39738[/ATTACH][ATTACH]39739[/ATTACH]

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Η πρώτη είναι σε γήπεδο υπο το φως τον προβολέων...

Η δεύτερη είναι με φως ημέρας...

Όλα στο auto...

Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6

Μια χαρά είναι οι συσκευές σας παιδιά... Μην το κουράζετε και χαλιέστε χωρίς λόγο. Σε χαμηλό φωτισμό ούτε οι DSLR δεν τα καταφέρνουν τέλεια. Τι να σου κάνει το φακουδάκι και το σενσοράκι μεγέθους φακής; Αυτή η τάση για λεπτότερες συσκευές έχει και το τίμημά της. Δεν είναι τυχαίο που το Nokia 808 PureView έχει ένα καρούμπαλο στο πάνω μέρος...

Φιλικά, Κώστας

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

Σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια, είναι χαρά μου να βοηθάω όπου μπορώ. Το θέμα των "ζωγραφιστών πινάκων" θα το συναντήσεις πολύ συχνά σε τέτοιες συσκευές (κινητά και φθηνές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές). Δυστυχώς οι περισσότερες εταιρίες αντί να εστιάσουν στο φυσικό μέγεθος του αισθητήρα αυξάνουν τα megapixels, με αποτέλεσμα να έχουμε αισθητήρες μεγέθους κόκκου ρυζιού με αναλύσεις δεκάδων megapixels. Αυτό αυξάνει δραματικά τον θόρυβο και η μόνη λύση για να "βλέπονται" οι φωτογραφίες είναι οι αλγόριθμοι αποθορυβοποίησης, που φιλτράρουν τον θόρυβο απ' την εικόνα. Το πρόβλημα είναι ότι ο θόρυβος είναι τόσο έντονος που κατά την αφαίρεσή του προκύπτει τεράστια παραμόρφωση της εικόνας (watercolor effect - εφέ νερομπογιάς). Αν μπορούσες να δεις την εικόνα όπως βγαίνει απ' τον αισθητήρα, θα αηδίαζες! Απλά δεν βλέπεται. Το φιλτράρισμα είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε ένα οπτικά αποδεκτό αποτέλεσμα, το οποίο όμως είναι απαράδεκτο στα μάτια ενός φωτογράφου.

Σχετικά με την κάμερα του Note 3, δεν την έχω δουλέψει για να έχω πλήρη άποψη, αλλά βάσει των φωτογραφιών που έχω δει εδώ στο thread συμφωνώ ότι ίσως υπάρχει κάποια μικρή διαφορά (προς το χειρότερο) σε σχέση με παλαιότερες συσκευές, αλλά όχι τόσο σημαντική όσο περιγράφεται. Ενδεικτικά, δες την παρακάτω φωτογραφία που τράβηξα πέρσι με το Note II. Το μόνο που έχω κάνει είναι σμίκρυνση στο Photoshop, τίποτε άλλο. Έχει κι αυτή το watercolor effect, αλλά σε μικρότερο βαθμό από αυτές του Note 3. Δεν ξέρω αν η διαφορά υπάρχει μόνο σε κάποιες παρτίδες συσκευών, πάντως θεωρώ πως δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να ζητάμε ποιότητα κανονικής κάμερας από τέτοιες συσκευές.

http://i42.tinypic.com/169p1tt.jpg

Τι αλλο να πω. Πολυ καλη εξηγηση

+1

Νοτάκιας από τα γενοφάσκια του.

• The title was changed to Samsung Galaxy Note 3 (SM-N9005)