Te_salat Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 (edited) Αν απενεργοποιήσετε την επιλογή "Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο", καμία εφαρμογή δεν θα ενημερώνεται στο παρασκήνιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιτρέψετε σε ορισμένες μόνο εφαρμογές να ενημερώνονται στο παρασκήνιο. δεν ισχυει αυτο καθως και με απενεργοποιημενη επιλογη το viber που δεν υπαρχει στην λιστα μια χαρα ανανεωσεις κανει αν δεν την κλεισω..οπως και ολες οι εφαρμογες θα ενημερωνονται.αυτη η επιλογη ειναι μονο για τα apps που εχει απο κατω? δεν μπορω να το καταλαβω. Οσον αφορα το προηγουμενο ειναι κουλο τωρα ειτε το κλειδωσω ηειτε οχι με παει απο εκει που το αφησα. Μα το viber ανήκει σε μια κατηγορία που πρέπει να τρέχουν συνεχώς καποια apis γιατί δεν θα λαμβάνεις ειδοποιήσεις οταν σε καλούν κλπ. Στο android φαίνεται αυτό απο το γεγονός οτι μόλις βγεις απο το viber, η ram που κρατά ειναι 65 mb. Μετά απο καποια ώρα που κλείνει και μένουν καποια μόνο apis ενεργά, η ram πέφτει στα 16mb. Το ίδιο και κάποιες OEM εφαρμογές της apple, όπως τα sms, mail, face time κλπ. Να μην θες πχ να ανανεώνεται το FB το καταλαβαίνω. Edited March 5, 2014 by Te_salat Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
m4rvel Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Αρα τελικα αυτο το μενου αναφερεται μονο στις εφαρμογες που υπαρχουν στη λιστα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stendor Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 (edited) Αρα τελικα αυτο το μενου αναφερεται μονο στις εφαρμογες που υπαρχουν στη λιστα? Η επιλογή background app refresh αναφέρεται σε όσες εφαρμογές χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο api που έχει δώσει η Apple με το iOS 7. Το ότι δεν βλέπεις το viber σημαίνει απλά ότι οι developers της εφαρμογής δεν το χρησιμοποιούν. To viber αν μετά από restart ή κλείσιμο της εφαρμογής δεν τρέξεις την εφαρμογή τότε δεν θα σου εμφανίσει τα μηνύματα που σου έχουν στείλει. Για αυτό και όταν κάνεις πρώτη φορά εγκατάσταση την εφαρμογή σου βγάζει μήνυμα να την αφήνεις ανοιχτή στο app switcher. Αν όμως είχαν αναβαθμίσει την εφαρμογή ώστε να χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο api δεν θα χρειαζόταν να τρέξεις την εφαρμογή. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν αυτό το api το κάνουν για να μπορούν να φορτώνουν δεδομένα χωρίς καν εσύ να τρέξεις την εφαρμογή. Για παράδειγμα το tweetbot. Όταν δεν χρησιμοποιούσε αυτό το api έπρεπε να περιμένεις για να φορτώσει όλο το timeline σου και τα tweets για να τα διαβάσεις. Τώρα που χρησιμοποιεί αυτό το api όταν ανοίξεις την εφαρμογή είναι ήδη φορτωμένα και σε έχει τοποθετήσει στο τελευταίο που έχεις διαβάσει. Άλλο παράδειγμα είναι το evernote, κάνω μια αλλαγή σε σημειώσεις μου και εφόσον έχω επιλέξει να αναβαθμίζεται στο παρασκήνιο τότε όταν θα ανοίξω την εφαρμογή στο κινητό μου οι αλλαγές θα είναι ήδη συγχρονισμένες. Δεν θα περιμένω για να κάνει sync την ώρα που άνοιξα την εφαρμογή. Άλλο παράδειγμα είναι η εφαρμογή καιρού check the weather, παλιά έμπαινα στην εφαρμογή περίμενα να φορτώσει τον καιρό και μετά μου έδειχνε την ανανεωμένη θερμοκρασία. Τώρα με το background app refresh μόλις ανοίξω την εφαρμογή έχω ήδη την ανανεωμένη θερμοκρασία, δηλαδή δεν βλέπω την διαδικασία ανανέωσης καιρού. Αυτό κάνει η επιλογή background app refresh και το χρησιμοποιούν όσες εφαρμογές έχουν αναβαθμιστεί και υποστηρίζουν το συγκεκριμένο api. Edited March 5, 2014 by stendor Παράθεση iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1 MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
m4rvel Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Κατανοητο.. "To viber αν μετά από restart ή κλείσιμο της εφαρμογής δεν τρέξεις την εφαρμογή τότε δεν θα σου εμφανίσει τα μηνύματα που σου έχουν στείλει." αν το εχω ανοιχτο και δεν το εχω κλεισει απο το background ομως κανονικα θα μου εμφαρνιζει τα μηνυματα μολις μπω ετσι? Και κατι τελευταιο.Αν εχω απενεργοποιημενη την επιλογη background app refresh δεν σημαινει οτι δεν θα τρεχει το viber px αλλα μονο οι εφαρμογες που ειναι στην λιστα απο κατω. Σωστα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stendor Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Κατανοητο.. "To viber αν μετά από restart ή κλείσιμο της εφαρμογής δεν τρέξεις την εφαρμογή τότε δεν θα σου εμφανίσει τα μηνύματα που σου έχουν στείλει." αν το εχω ανοιχτο και δεν το εχω κλεισει απο το background ομως κανονικα θα μου εμφαρνιζει τα μηνυματα μολις μπω ετσι? Και κατι τελευταιο.Αν εχω απενεργοποιημενη την επιλογη background app refresh δεν σημαινει οτι δεν θα τρεχει το viber px αλλα μονο οι εφαρμογες που ειναι στην λιστα απο κατω. Σωστα? Όσο το viber είναι ανοιχτό στο app switcher τότε θα χτυπάει κανονικά σε μηνύματα και κλήσεις και θα σε ειδοποιεί κανονικά εφόσον έχεις ενεργοποιημένα τα notifications του viber. Όπως σου είπα και στο προηγούμενο μήνυμα μου το background app refresh δεν έχει καμία σχέση με το viber, γιατί πολύ απλά το viber δεν χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο api. Οπότε είτε έχεις ενεργοποιημένο το background app refresh είτε όχι δεν αλλάζει κάτι για την λειτουργία του viber. Στο background app refresh εμφανίζονται μόνο όσες εφαρμογές χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο api που έδωσε η apple. Όσες δεν εμφανίζονται σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο api. Παράθεση iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1 MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Για κάντε μια δοκιμή. Κρατείστε ενεργοποιημενες τις notifications του viber και κλείστε την εφαρμογή. Πιστεύω οτι θα λάβετε κανονικά ειδοποίηση αν σας στείλουν μήνυμα η σας καλέσουν. Έτσι θυμάμαι τουλάχιστον απο το i4s με ios 6.X Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Για κάντε μια δοκιμή. Κρατείστε ενεργοποιημενες τις notifications του viber και κλείστε την εφαρμογή. Πιστεύω οτι θα λάβετε κανονικά ειδοποίηση αν σας στείλουν μήνυμα η σας καλέσουν. Έτσι θυμάμαι τουλάχιστον απο το i4s με ios 6.X Κώστα, δεν χρησιμοποιώ την συγκεκριμένη εφαρμογή, αλλά αυτό ου λες είναι το σωστό να συμβαίνει. Σε μερικές εφαρμογές, δεν συμβαίνει αυτό, εξαρτάται από την εφαρμογή, αλλά η σωστή συμπεριφορά είναι αυτή που λες. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stendor Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Για κάντε μια δοκιμή. Κρατείστε ενεργοποιημενες τις notifications του viber και κλείστε την εφαρμογή. Πιστεύω οτι θα λάβετε κανονικά ειδοποίηση αν σας στείλουν μήνυμα η σας καλέσουν. Έτσι θυμάμαι τουλάχιστον απο το i4s με ios 6.X Δυστυχώς δεν γίνεται αυτό Κώστα. Επειδή στην δουλειά μου δεν έχω σήμα το κινητό είναι κλειστό, οπότε όταν σχολάσω και το ανοίξω, ενώ θα μου έρθουν κανονικά τα notifications από tweetbot, mails, photo stream στο viber αν δεν μπω στην εφαρμογή δεν θα μου εμφανίσει τα μηνύματα που μου έχουν στείλει. Για αυτό άλλωστε και όταν κάνουμε εγκατάσταση το viber πρώτη φορά μας ενημερώνει να την αφήνουμε ανοιχτή στο app switcher έτσι ώστε να λαμβάνουμε μηνύματα και κλήσεις. Παράθεση iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1 MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Εγώ έχω ένα παράπονο, από την εφαρμογή podacast (που είναι και της άπλ). Ενώ την έχω ρυθμίσει να ανανεώνει στο υπόβαθρο, αν την κλείσω από το multitasking, σταματάει να ενημερώνει. Θεωρώ ότι αυτό δεν είναι σωστή συμπεριφορά, εσείς τι λέτε? Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dgeorge4 Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Δε ξέρω για κλειστό τηλέφωνο αλλα εγώ πάντα κλείνω την εφαρμογή και μου έρχονται κανονικά τα μηνύματα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
morgan21 Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Δε ξέρω για κλειστό τηλέφωνο αλλα εγώ πάντα κλείνω την εφαρμογή και μου έρχονται κανονικά τα μηνύματα.. Και εμενα και τα μηνυματα και οι κλησεις μου ερχονται κανονικα με κλειστη την εφαρμογη Παράθεση iphone 6 Sony Vaio duo 13 ipod nano 6th Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Δυστυχώς δεν γίνεται αυτό Κώστα. Επειδή στην δουλειά μου δεν έχω σήμα το κινητό είναι κλειστό, οπότε όταν σχολάσω και το ανοίξω, ενώ θα μου έρθουν κανονικά τα notifications από tweetbot, mails, photo stream στο viber αν δεν μπω στην εφαρμογή δεν θα μου εμφανίσει τα μηνύματα που μου έχουν στείλει. Για αυτό άλλωστε και όταν κάνουμε εγκατάσταση το viber πρώτη φορά μας ενημερώνει να την αφήνουμε ανοιχτή στο app switcher έτσι ώστε να λαμβάνουμε μηνύματα και κλήσεις. Δε ξέρω για κλειστό τηλέφωνο αλλα εγώ πάντα κλείνω την εφαρμογή και μου έρχονται κανονικά τα μηνύματα.. Και εμενα και τα μηνυματα και οι κλησεις μου ερχονται κανονικα με κλειστη την εφαρμογη Κώστα σωστά συμβαίνει αυτό όταν είναι κλειστή η συσκευή. Στο android βέβαια έρχονται ειδοποιήσεις ότι είχες μια κλήση η SMS γιατί η εφαρμογή ανοίγει στο start up χωρίς να σε ρωτήσει. Στο s4 πάντως έκλεινα την εφαρμογή αλλά όχι το τηλέφωνο. Δεν υπάρχει πρόβλημα πάντως από την όλη φιλοσοφία της background ανανέωσης. Εγώ όταν παραλάβω δεν σκοπεύω να κλείσω τέτοιες δυνατότητες για να κερδίσω λίγη μπαταρία. Μισή ώρα στον φορτιστή του αυτοκινήτου αρκεί για να καλύψω το 60% της κατανάλωσης που έχω από το πρωί έως τις 4 που φεύγω από το εργοστάσιο. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
m4rvel Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Εγώ έχω ένα παράπονο, από την εφαρμογή podacast (που είναι και της άπλ). Ενώ την έχω ρυθμίσει να ανανεώνει στο υπόβαθρο, αν την κλείσω από το multitasking, σταματάει να ενημερώνει. Θεωρώ ότι αυτό δεν είναι σωστή συμπεριφορά, εσείς τι λέτε? εγω πιστευω οτι ειναι σωστη συμκπεριφορα αυτη για τον λογο του οτι οταν δεν θες να κανει ανανεωση την κλεινεις απο το app switcher αλλιως θα επρεπε καθε φορα να εμπαινες και να απενεργοποιουσες την επιλογη απο το background app refresh. Aπο την αλλη ποιο το νοημα να υπαρχει το background app refresh και να μην υπηρχε μονο οπως υπαρχει το app switcher? Εκτος αν οταν εχεις μια ανοιχτη εφαρμογη στο app switcher και εχεις κλειστη την επιλογη στην συγκεκριμενη εφαρμογη στο background app refresh αυτη δεν κανει refresh.Aν δεν κανει refresh τοτε ειναι σωστη συμκπεριφορα ,αν κανει ομως δεν εχει κανενα νοημα υπαρξης η επιλογη του background app refresh. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stendor Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Όταν προηγουμένως είπα στο μήνυμα μου ότι η συσκευή είναι κλειστή εννοούσα σε airplane mode, δεν την κλείνω εντελώς. Το έγραψα λάθος πριν, λάθος μου. Οπότε το να μην έρχονται μηνύματα και κλήσεις όταν απενεργοποιώ το airplane mode σημαίνει ότι η εφαρμογή δεν τρέχει καν. Πρέπει να μπω στην εφαρμογή για να δω αν έχω μηνύματα. Παράθεση iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1 MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mmaria_82 Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Καλησπέρα !!! Η επιλογή μείωση κίνησης ειναι καλό να την έχουμε στο on η στο off ? Ποια η διάφορα ; Δεν έχω καταλάβει ..:O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
m4rvel Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 πως θα τρεξει η εφαρμογη χωρις wifi η data? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stendor Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Καλησπέρα !!! Η επιλογή μείωση κίνησης ειναι καλό να την έχουμε στο on η στο off ? Ποια η διάφορα ; Δεν έχω καταλάβει ..:O Η διαφορά βρίσκεται στα εφέ και στο ότι δεν κάνει κίνηση το wallpaper όταν κουνάς την συσκευή. Όταν η μείωση κίνησης είναι ενεργοποιημένη τότε τα εφέ είναι πιο "απότομα" και "ξερά" ενώ όταν είναι στο off βλέπεις ότι τα εφέ έχουν στυλ fade out. Επίσης όταν η μείωση κίνησης είναι στο on τότε το wallpaper δεν κάνει κινήσεις όταν "κουνάς" την συσκευή. Αντίθετα όταν η μείωση κίνησης είναι στο off τότε θα παρατηρήσεις ότι το wallpaper κινείται όταν κουνάς και την συσκευή. Παράθεση iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1 MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
m4rvel Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 +οτι η μπαταρια καταναλωνεται πιο ευκολα οταν η επιλογη ειναι απενεργοποιημενη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mmaria_82 Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Η διαφορά βρίσκεται στα εφέ και στο ότι δεν κάνει κίνηση το wallpaper όταν κουνάς την συσκευή. Όταν η μείωση κίνησης είναι ενεργοποιημένη τότε τα εφέ είναι πιο "απότομα" και "ξερά" ενώ όταν είναι στο off βλέπεις ότι τα εφέ έχουν στυλ fade out. Επίσης όταν η μείωση κίνησης είναι στο on τότε το wallpaper δεν κάνει κινήσεις όταν "κουνάς" την συσκευή. Αντίθετα όταν η μείωση κίνησης είναι στο off τότε θα παρατηρήσεις ότι το wallpaper κινείται όταν κουνάς και την συσκευή. Οπότε καλύτερα να το έχουμε στο off ??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
m4rvel Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Αν το εχεις στο off τρωει περισσοτερη μπαταρια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DINFUN Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Οπότε καλύτερα να το έχουμε στο off ??? Εαν έχετε στο on την εναλλαγή Μείωσης κίνησης τότε απενεργοποιούνται τα εφέ, άρα έχετε κερδίζετε σε μπαταρία η διαδρομή είναι: Ρυθμίσεις >Γενικά >Προσβασιμότητα >Μείωση Κίνησης http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=41993&stc=1&d=1394041939 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mmaria_82 Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Εαν έχετε στο on την εναλλαγή Μείωσης κίνησης τότε απενεργοποιούνται τα εφέ, άρα έχετε κερδίζετε σε μπαταρία η διαδρομή είναι: Ρυθμίσεις >Γενικά >Προσβασιμότητα >Μείωση Κίνησης http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=41993&stc=1&d=1394041939 Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση !!! Ωραία τα screenshot με πια εφαρμογή κανουμε την επεξεργασία ;; :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Μόλις διάβασα ότι η εφαρμογή Gmail για ios πρόσθεσε το σχετικό api ώστε να κάνει ανανεώσεις στο background και να μην χρειάζεται να περιμένεις να κατεβάσει τα mail σου κάθε φορά που την ανοίγεις. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DINFUN Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση !!! Ωραία τα screenshot με πια εφαρμογή κανουμε την επεξεργασία ;; :p off topic : Με το Napkin Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mmaria_82 Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 off topic : Με το Napkin Εντάξει συγνώμη..:O Ευχαριστώ για την βοήθεια .. Κάτι ακόμα χρησιμοποιώ την εφαρμογή gmail υπάρχει κάπου επιλογή όταν μου στέλνουν email να μην φαίνεται το κείμενο στην οθόνη ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts