Jump to content

Αγορά μεταχειρισμένου HTC One

AELReNoS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα, πρόκειται να αγοράσω μεταχειρισμένο HTC One 32Gb και ήθελα την βοήθεια σας. Εκτός φυσικά απ' την εξωτερική κατάσταση του κινητού, μπορείτε ως πιο έμπειροι να μου παραθέσετε σε 5-6 bullets συνοπτικά τα σημεία εκείνα του κινητού που πρέπει να ελέγξω, έτσι ώστε να προχωρήσω στην αγορά του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

σε τι χρώμα θα το πάρεις; τσέκαρε τα λεγομενα gaps αν δηλαδη η οθονη ειναι λιγο ανασηκωμένη σε σχεση με το αλουμινιο πανω και κατω. τσέκαρε τη καμερα για καμενα pixel. για να το κανεις αυτο θα πρέπει να εισαι σε ενα τελειως σκοτεινο δωματιο και να ζουμαρεις. αν σου εμφανιστει καποια κουκιδα που δεν κινειται και αποτυπωνεται και πανω στη φωτο εχει θεμα. τσέκαρε τα ηχεια του αν παιζουν ενταξει! απο που ειναι αγορασμένο; να το τσεκαρεις αυτο γιατί μονο απο ευρωπη σε καλυπτει η εγγυηση. επισης να σου δωσει ο κατοχος αποδειξη αγορας.

- Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi

- iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition 

- Oneplus 12

Παρτο στα χερια σου. Ανοιξε το ιντερνετ και δες βιντεακια στο youtube με wifi και μετα με 3G.

Ενω ειναι ανοιχτος ο browser και συνδεδεμενος στο κινητο ιντερνετ, ανοιξε το σκυπε και κανε δοκιμαστικες 4-5 κλησεις.

Αν μπορεις να κανεις και βιντεοκληση σε καποιο φιλο προτιμησε το.

Βαλε αμεσως ενα βιντεο αποθηκευμενο να παιξει για κανα δεκαλεπτο και ασε και το skype ανοιχτο.

Παραμενεις στο κινητο ιντερνετ συνδεδεμενος.

Μολις τελειωσει το βιντεακι προσπαθεις να κανεις μερικα τηλεφωνα. Αν ακους και σε ακουν χωρις διακοπες.....αγορασε το.

Ανεξαρτητα του ποσο εχει ζεσταθει, αν παιζει κανονικα δεν εχει βλαβη.

Αυτα τα τεστ ξελιγωματος αφορουν ολα τα κινητα και βοηθανε να δεις γενικα αν το hardware δεν παρουσιαζει προβλημα.

Αλλοι φιλοι ας αναφερουν κατι πιο συγκεκριμενο επιπλεον.

Σ' ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση... Μάλλον το Silver! Αν υπάρχουν και άλλα tips (όπως με την κάμερα) ευπρόσδεκτα...

φιλικη συμβουλη αν βρεις το μαυρο παρτο :D

- iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition 

- Oneplus 12

*#*#3424#*#* στον dialer. Είναι όλα τα τεστ που χρειάζεται να κάνεις για να ξέρεις ότι η συσκευή σου είναι λειτουργική.

Ψάχνεις για ανασηκωμένη οθόνη (2 περιστατικά εδώ, και τα 2 δεξιά στη μέση στο ύψος του πλήκτρου ελάττωσης έντασης).

Αν θέλεις τέλεια συσκευή (λίγο δύσκολο αν είναι από τις πρώτες παρτίδες) κοιτάς στα σημεία που ενώνονται τα αλουμινένια καλύμματα των ηχείων με την πλαστική λωρίδα.

Κάποιες συσκευές εκτός από καμμένα πίξελ στη φωτογραφική έχουν παρουσιάσει ένα περίεργο θέμα, σα να έχει καθίσει υγρασία πάνω στην κάμερα. Για να το ελέγξεις βάζεις τη φωτογραφική σε πίσσα σκοτάδι κι έπειτα αφήνεις να μπει λίγο φως. Όσο η κάμερα θα είναι σε πολύ σκοτεινά σημεία θα εμφανίζονται διάφορα "σχέδια" με μορφή κόκκινου, μπλε ή μωβ θορύβου.

Και να θυμάσαι. Εφόσον είναι ελληνικό (ισπανικό δηλαδή), δεν έπεσε και δεν βράχηκε καλύπτεται με εγγύηση.

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

Καλησπερα παιδια, προκειται να προχωρησω και εγω σε αγορα. Το κινητο ειναι 1,5 μηνα και το βρισκω σε μαυρο γυρω στα 450. Απο οσο εμαθα δεν εχει κανενα προβλημα και εχει φορτιστει 4-5 φορες. Η ανταλλαγη αμα ειναι θα γινει χερι με χερι και εχει και αποδειξη απο kaizerstore, ενω ειναι και γερμανικο. Να προσεξω κατι ιδιαιτερα; Να ειμαι επιφυλακτικος; Θα δοκιμασω αυτο που προτεινε ο bouss.

προσεξε αυτά που αναφέρουμε παραπανω και θα σαι οκ

- Oneplus 12

Μπορειτε να μου στειλετε μαγαζα που να εχουν εγγυημενα μεταχειρισμενα σε καλη τιμη επειδη προτιμω να μην κανω ανταλλαγη χερι με χερι. καποιοι γνωστοι μου εχουν πει για κατι μαγαζια στην ομονοια.

Μπορειτε να μου στειλετε μαγαζα που να εχουν εγγυημενα μεταχειρισμενα σε καλη τιμη επειδη προτιμω να μην κανω ανταλλαγη χερι με χερι. καποιοι γνωστοι μου εχουν πει για κατι μαγαζια στην ομονοια.

Μακρια από μαγαζιά μεταχειρισμένων ειδικα ομονοια- πειραιως. Πανάκριβα και δεν έχουν καλές μπαταρίες. Βάζουν παλιες και πουλάνε τις καλές.

Κοιτα τη χρυση ευκαιρία. Αν βρείς κάτι πές μου να μιλήσω εγω στον πωλητή.

Αυτο που θελω ουσιαστικα ειναι να παρω το κινητο σε μια πιο οικονομικη τιμη αλλα να ειμαι σιγουρος πως ολα ειναι ενταξει. Τις συναλλαγες χερι με χερι τις ψιλοφοβαμαι, διοτι δεν γνωριζω ακριβως περι τινος ατομου και συσκευης εχω να αντιμετωπισω.

Αυτο που θελω ουσιαστικα ειναι να παρω το κινητο σε μια πιο οικονομικη τιμη αλλα να ειμαι σιγουρος πως ολα ειναι ενταξει. Τις συναλλαγες χερι με χερι τις ψιλοφοβαμαι, διοτι δεν γνωριζω ακριβως περι τινος ατομου και συσκευης εχω να αντιμετωπισω.

γιατί ξέρεις τα μαγαζιά με τα αμφιβόλου προέλευσης κινητά?

Θαχεις εγγύηση νομίζεις?

Εσύ αποφασίζεις.

Θελω να πω πως στην συναλλαγη χερι με χερι μπορει να συναντησεις μερικους φουσκωτους με κακιες προθεσεις:p Επωνυμα μαγαζια οπως kaizershop, kaizerstore κλπ δεν ενδεχεται να εχουν; Edited by Allphone

Θελω να πω πως στην συναλλαγη χερι με χερι μπορει να συναντησεις μερικους φουσκωτους με κακιες προθεσεις

Μαλλον εχεις επηρεαστει απο μερικα εργα στην τηλεοραση....κωμωδιες.

Εχω αγορασει παμπολλα πραγματα απ τη χρυση ευκαιρια για χρονια, αυτο ουτε μου ετυχε ουτε το ακουσα πουθενα.

Μιλας στο τηλ. κι αν τα βρειτε συναντιοσαστε το βλεπεις μαζι μ εναν φιλο σου που ξερει κι αποφασιζεις. Ανθρωποι σαν κι εσενα ειναι ολοι.

Ζητας την ταυτοτητα του ωστε να καλυφθεις αν ειναι κλεμμενο κλπ. αν φοβασαι τοσο.

Μια ερώτηση και απο εμένα προς τους ειδικούς, είναι να παραγγείλω το htc one black VF, εκτός από το χάλια λογότυπο της vodafone στο άνοιγμα, θα έχω κάτι άλλο διαφορετικό; πχ καθυστέρηση σε updates επειδή είναι branded κτλ; Επίσης στην συσκευασία δεν γράφει ότι συμπεριλαμβάνονται ακουστικά, παίζει τέτοιο σενάριο; για καινούριο μιλάω. Edited by Arxegonos

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

καλησπερα και απο εμενα

μια ερωτηση , με δεδομενο οτι αν κανεις unlock τον bootloader και κανεις και ροοτ εισαι εκτος εγγυησης πως μπορω να καταλαβω αν αυτος που θα αγορασω το κιν εχει κανει καποιο απο τα 2?

προσοπικα δεν το θελω ροοτ, θελω την stock rom και ΟΤΑ αναβαθμισεις

αν ο προηγουμενος το εχει κανει και εγω ξανα περασω τη stock rom και ξανα κλειδωσω το bootloader ειμαι παλι μεσα σε εγγυηση και παιρνω κανονικα ΟΤΑ αναβαθμισεις;

ευχαριστω

ƒ

καλησπερα και απο εμενα

μια ερωτηση , με δεδομενο οτι αν κανεις unlock τον bootloader και κανεις και ροοτ εισαι εκτος εγγυησης πως μπορω να καταλαβω αν αυτος που θα αγορασω το κιν εχει κανει καποιο απο τα 2?

προσοπικα δεν το θελω ροοτ, θελω την stock rom και ΟΤΑ αναβαθμισεις

αν ο προηγουμενος το εχει κανει και εγω ξανα περασω τη stock rom και ξανα κλειδωσω το bootloader ειμαι παλι μεσα σε εγγυηση και παιρνω κανονικα ΟΤΑ αναβαθμισεις;

ευχαριστω

Για το αν έχει ξεκλειδώσει το bootloader, μπορείς να μπεις στο HBOOT εκκινώντας τη συσκευή κρατώντας πατημένο το VOLUME DOWN και πατώντας το POWER. Στην οθόνη που θα δείξει, θα λέει *UNLOCKED* ή *RELOCKED* αντί *LOCKED*, χωρίς όμως και αυτό να είναι 100% σίγουρο γιατί υπάρχει δυνατότητα να επαναφέρεις το *LOCKED* αν η συσκεύή είναι S-OFF.

Έχοντας root δεν σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνεις αναβαθμίσεις OTA.

*#*#3424#*#* στον dialer. Είναι όλα τα τεστ που χρειάζεται να κάνεις για να ξέρεις ότι η συσκευή σου είναι λειτουργική.

Ψάχνεις για ανασηκωμένη οθόνη (2 περιστατικά εδώ, και τα 2 δεξιά στη μέση στο ύψος του πλήκτρου ελάττωσης έντασης).

Αν θέλεις τέλεια συσκευή (λίγο δύσκολο αν είναι από τις πρώτες παρτίδες) κοιτάς στα σημεία που ενώνονται τα αλουμινένια καλύμματα των ηχείων με την πλαστική λωρίδα.

Κάποιες συσκευές εκτός από καμμένα πίξελ στη φωτογραφική έχουν παρουσιάσει ένα περίεργο θέμα, σα να έχει καθίσει υγρασία πάνω στην κάμερα. Για να το ελέγξεις βάζεις τη φωτογραφική σε πίσσα σκοτάδι κι έπειτα αφήνεις να μπει λίγο φως. Όσο η κάμερα θα είναι σε πολύ σκοτεινά σημεία θα εμφανίζονται διάφορα "σχέδια" με μορφή κόκκινου, μπλε ή μωβ θορύβου.

Και να θυμάσαι. Εφόσον είναι ελληνικό (ισπανικό δηλαδή), δεν έπεσε και δεν βράχηκε καλύπτεται με εγγύηση.

Πληκτρολογοντας αυτα που γραφεις στην αρχη στον dialer τι βλέπεις?

Τελος , ελληνικα htc που πωλουνται χωρις αποδειξη επειδη ειναι κερδισμενα απο διαγωνισμους , αναγνωριζονται απο την htc hellas μονο με το imei?

Πληκτρολογοντας αυτα που γραφεις στην αρχη στον dialer τι βλέπεις?

Τελος , ελληνικα htc που πωλουνται χωρις αποδειξη επειδη ειναι κερδισμενα απο διαγωνισμους , αναγνωριζονται απο την htc hellas μονο με το imei?

Εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε σημείο συλλογής και όχι σέρβις. Πρώτα παίρνουν τη συσκευή "κι αν υπάρξει κάτι θα ειδοποιηθείς". Το δικό μου είναι ελληνικό οπότε δεν ειδοποιήθηκα.

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

• 4 weeks later...

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν απαντά κανείς στην αγγελία ζήτησης που έχω και εδώ και στο insomnia για ένα One μεταχειρισμένο. Έχουν περάσει μέρες και δεν είχα ανταπόκριση. Το μόνο που ζητάω είναι να είναι μάξιμουμ ενός μήνα με όλα τα παρελκόμενά του και το serial number του για να εξακριβώσω ότι είναι τελευταία παρτίδα χωρίς μωβίλες στην κάμερα κτλ...

Δίνω πάνω από 400€ για μεταχειρισμένο One και δεν ενδιαφέρεται κανείς... :wacko:

Μάλλον πάω για καινούριο μου φαίνεται αν δε βρω ως το τέλος της επόμενης βδομάδας :mad:

Huawei P20 Pro

HTC 10 Glacier Silver

HTC One M7 Silver

HTC Desire

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν απαντά κανείς στην αγγελία ζήτησης που έχω και εδώ και στο insomnia για ένα One μεταχειρισμένο. Έχουν περάσει μέρες και δεν είχα ανταπόκριση. Το μόνο που ζητάω είναι να είναι μάξιμουμ ενός μήνα με όλα τα παρελκόμενά του και το serial number του για να εξακριβώσω ότι είναι τελευταία παρτίδα χωρίς μωβίλες στην κάμερα κτλ...

Δίνω πάνω από 400€ για μεταχειρισμένο One και δεν ενδιαφέρεται κανείς... :wacko:

Μάλλον πάω για καινούριο μου φαίνεται αν δε βρω ως το τέλος της επόμενης βδομάδας :mad:

Ίσως δεν έχει πουλήσει τόσα πολλά, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα προς πώληση. Και αν κάποιος έχει πετύχει ένα καλό (είτε με τη μία είτε με αλλαγές) χωρίς purple tint ή άλλα προβλήματα, γιατί να το δώσει? Σε αυτές τις ίντσες, είναι το κορυφαίο σε εμφάνιση android phone αυτή τη στιγμή, ταχύτατο, με ωραία οθόνη και καλό ήχο. Μπορεί η κάμερά του να έχει λιγότερα mpixel από τα ανταγωνιστικά, αλλά αυτό το ξέρεις πριν το αγοράσεις και δεν θα το έπαιρνε εξαρχής όποιος ήθελε πολλά mpixel. Λογικά όποιος θέλει να το αλλάξει, αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα, είναι για να πάει σε μεγαλύτερο (Galaxy Note, HTC One Max κλπ) και όχι απαραίτητα σε κάποιο ανταγωνιστικό (S4, G2 κλπ). Το Nexus 5 που στην αμερική με 32GB κάνει $400, εδώ κάνει €462 με 16GB, όσο δηλαδή και το ONE με 32GB, άρα μάλλον δεν είναι ανταγωνιστικό. Περίμενε λίγο ίσως πετύχεις κάποιον που θα αποφασίσει να πάει σε μεγαλύτερο ...

Είναι αρκετά καλό κινητό ή αλήθεια είναι. Απ το g2 που τα έχω δίπλα δίπλα μόνο κάμερα και μπαταρία έχει να ζηλέψει. Αφού διαθέτεις πανω από 400 παρτο κι εσύ καινούργιο να χεις το κεφάλι σου ήσυχο

- Oneplus 12

Και σε μπλε γιατί είναι όλα τα λεφτά.αν άλλαζα το δικό μου μετά από 5 μήνες είναι γι αυτό το χρώμα και όχι για συσκευή άλλης εταιρίας.
[sIGPIC][/sIGPIC]