Jump to content

Εναρξη επιχειρησης εμποριας κινητων τηλεφωνων


jason72
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 69
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω να απαντά . Δημιουργία εντυπώσεων;

Αυτό τείνω να πιστέψω και εγώ...

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

εμενα παντως με ενδιαφερει να κερδιζει μονο η τσεπη μου,ολα τα υπολοιπα ουτε που με απασχολουν,παει πολυς καιρος που εχω αφησει ευρω για κινητο σε καταστημα <<νομιμο>> μεγαλων αλυσιδων.

Ομως θα ηθελα να διαβασω και την απαντηση του φιλου πιο πανω.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Εγω θα ηθελα να ρωτησω 2πραγματακια,αν αντι για eshop χρησιμοποιησω blog θα μπορω να τα ανεβαζω εκει και να κανω πωλησεις και δευτερον τη γμωμη σας για τα eshop που φτιαχνεις απο site δημιουργιας,αν ειναι ασφαλη και αξιζουν
Link to comment
Share on other sites

Εγω θα ηθελα να ρωτησω 2πραγματακια,αν αντι για eshop χρησιμοποιησω blog θα μπορω να τα ανεβαζω εκει και να κανω πωλησεις και δευτερον τη γμωμη σας για τα eshop που φτιαχνεις απο site δημιουργιας,αν ειναι ασφαλη και αξιζουν

 

πόσο εύχρηστο θα είναι ένα απλό blog, με περιορισμένες δυνατότητες για τον χρήστη;

δεν μιλάμε για κοσμήματα, μιλάμε για κινητά και gadgets φαντάζομαι. ο χρήστης θα θέλει να ψάξει βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών, μάρκας κλπ. δυνατότητες που δυσκολα θα βρεις σε blog.

αλλά ακόμα και για κοσμήματα να μιλούσαμε, τότε πάλι το e-shop είναι προτιμότερη λύση. σκέψου μόνο τη δυνατότητα λογαριασμού και καλαθιού.

εκτός αν παίξεις με τηλεφωνικές παραγγελίες, αλλά πολύς κοπος για τον χρήστη.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα μάγκες, Απο Ξανθη σας στέλνω και θα ήθελα να σας πω τη φάση παίζει με βάση την εμπειρία μου για τα μαγαζιά του ίντερνετ και τα μαγαζιά της πόλης.

 

Λοιπόν πριν απο ενάμιση χρόνο άνοιξα αυτήν την συζήτηση στο να ανοίξω μαγαζί με υπολογιστές (που θα ήταν το βασικό) και κινητά τηλέφωνα. Σε συζήτηση σε φόρουμ και γενικά με τους γύρο μου το 95% μου έλεγαν να μην ανοίξω και ότι δεν θα πάει καλά και τέτοια, η φάση μου ήταν όμως πως το είχα κλειδώσει στον εγκέφαλό μου ότι θέλω να το κάνω και η ηδέα ήταν ότι θα πάει καλά.

 

Έρχεται λοιπόν πρίν απο ένα χρόνο περίπου πήγα και έκανα την έναρξη, βρήκα το μαγαζί (κέντρο της πόλης) το διαμόρφωσα το έβαψα έβαλα τα έπιπλα και το γέμισα με εμπόρευμα, ότι χρειαζόμουν για να αρχίσω το μαγαζί. Εκείνη την περίοδο υπήρχε και το πρόγραμμα απο τον ΟΑΕΔ με τα 10.000 και εγκρίθηκε και για εμένα, Εχω πάρει τα 7.000 και περιμένω τα υπόλοιπα 3.000 .

Μετά απο ένα χρόνο λοιπόν που το λειτουργώ το μαγαζί έχω να πώ τα παρακάτω.

 

Για τους υπολογιστές αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι για να μπορέσεις να βγάλεις λεφτά απο εκεί πρέπει να κοροϊδέψεις το κόσμο (όπως βλέπω κάνουν οι περισσότεροι) ένα απο τα πιο απλά που μου έγινε μια φορά είναι ήρθε μια γυναίκα με το σταθερό της υπολογιστή και μου λέει δεν ανοίγει, το ανοίγω και βλέπω πως έχει καμένο το τροφοδοτικό. Τις λέω λοιπόν θα βγεί 25 Ευρώ με ένα απλό κανονικό τροφοδοτικό (όχι τα τρελά Bronze και εταιρίας) Ο υπολογιστής ήταν αρκετά παλιός και δεν το αξιολόγησα να βάλω ακριβό τροφοδοτικό. 25 ευρώ λοιπον τις λέω και θα σου βάλω το ίδιο τροφοδοτικό με αυτό που είχε και η απάντησή τις ήταν ''ααα εγώ θέλω καλό τροφοδοτικό σαν αυτό που μου είχαν βάλει και το είχα πληρώσει 40 ευρώ.'' Της απαντάω πως είναι το ιδιο ποιοτικό τροφοδοτικό αλλα αν θέλετε καλύτερο μπορώ να βάλω και με παραπάνω λεφτά, ότι θέλετε λέω. Το πήρε και έφυγε, απο τότε δεν την ξανα είδα. Γενικά πάνω στους υπολογιστές ήθελα να δώσω έμφαση πάνω σε Watercooling, Sleeving, Case modding αλλα είχα κάνει λάθος γιατί στην πόλη μου δεν έχει πολύ ζήτηση αυτό το πράγμα. Εχω δεί ακόμα και σε Gaming Υπολογιστές τα αλλα μαγαζιά να βάζουν κάρτες γραφικών GTX 730 και να την πασάρουν καλή γιατί είναι η έκδοση με τα 2GB. Γενικά στους υπολογιστές οι πελάτες δεν ξέρουν τίποτα και τους νοιάζει απλά να δουλεύει και έτσι τα καταστήματα να τους παίρνουν τα λεφτά και να μένουν και χαρούμενοι. Αυτά που είπα δεν είναι ούτε το 5% απο αυτά που έχω να πώ αλλα να μην γράψω και περισσότερα.

 

Πάμε στα κινητά που είναι και το βασικό για αυτό το φορουμ. Πάνω στα κινητά λοιπόν το μόνο μέρος που μπορεί να βγάλει κάποιος λεφτά είναι το service, πολλά σπασμένα κινητά που ούτε εγώ το πιστεύω και αρκετό το κέρδος, παράδειγμα οθόνη LG G3 κάνει το ανταλλακτικό 130 και με την αλλαγή πάει στα 180, δηλαδή 50 ευρώ κέρδος. Εδώ όμως η εργασία είναι ακριβή. Οποιος έχει την εμπειρία και τα εργαλεία μπορεί να κάνει δουλειά (θα έχει όμως και στραβές ημέρες που θα κάνει και τις γκάφες).Στο να πουλάει ένα κατάστημα κινητά είναι παααααρα πολύ δύσκολο με το σκρουτζ, το 70% της περιπτώσεις που με ρωτάνε για κινητά να τους πουλήσω είναι η φαση που μου έχουνε πεί ότι στο σκρουτζ κάνει τόσο, ακόμα και ένα 10% απο της περιπτώσεις μου έχουν ζητήσει να του κάνω κιόλας παραγγελία απο το σκρουτζ. Δηλαδή φάση να μένω μαλά....ς.

 

Στην αρχή το μαγαζί ήξερα ότι δεν θα πάει καλά, έπειτα άρχισα να βγάζω τα έξοδά του καταστήματος, μετά άρχισα να βάζω και κανένα 100άρικο για εμένα αλλα χωρίς να ξέρω τη έγινε αυτός ο μήνας είναι ο χειρότερος μου που μάλλον δεν θα μπορέσω να βγάλω ούτε τα μισά μου έξωδα που είναι 700 ευρώ κάθε μήνα σύνολο.

 

Εμένα μου το έλεγαν απλά ήθελα να το δώ με τα μάτια μου και το συμπέρασμά μου είναι για να βγάλεις λεφτά πρέπει να πεις ψέμματα που για εμένα είναι κλεψιά και δεν το έχω κάνει ούτε μια φορά και δεν πρόκειται να το κάνω (προτιμώ να το κλείσω το μαγαζί). και αν συνεχίσει έτσι η δουλειά μετά απο 2 μήνες που με το καλό αν όλα πάνε καλά και πάρω και την 3η δόση απο τον ΟΑΕΔ θα το κλείσω.

Link to comment
Share on other sites

Οκ δηλαδη ολες αυτες οι εταιριες που πουλανε κινητα φτηνοτερα απο σενα και υπαρχουν χρονια θες να πεις οτι κατα βαση μας δουλευουν και γιαυτο υπαρχουν ενω εσυ δυσκολευεσαι?Μαλλον εσυ βιαστηκες να ανοιξεις μια δουλεια χωρις να αξιολογησεις τις δυνατοτητες σου και το καταναλωτικο ρευμα.

Ας παρουμε το θεμα των κινητων.Εσυ μπορεις να ανταγωνιστεις τις τιμες των γνωστων σκρουτζομαγαζων?Αν οχι πως νομιζεις σε μια αγορα οπου η αγορες μεσω ιντερνετ και e-shops πολλαπλασιαζονται λεπτο προς λεπτο εσυ μπορεις να μπεις σφηνα και να παρεις πελατες?Πλεον ολοι κοιτανε στο ιντερνετ συγκρινουν τιμες και οταν εσυ δεν προσφερεις τιμες παει σε καποιον που μπορει και αγοραζει/πουλαει πιο φτηνα.Οσο για το σερβις .. εσυ επισκευαζεις ολες τις μαρκες?Εισαι εξουσιοδοτημενο "μαστορι" οπου φτιαχνεις τα παντα μητρικες κυκλωματα "λεπτες εργασιες" οπου απαιτουν εργαλεια σε κοστος η απλα κανεις φορματ αλλαζεις τροφοδοτικα καρτες μνημης οπου σε ενα δημοτικο σχολειο το 80% των 12χρονων το κανει με ιδιαιτερη ευκολια? Ο κοσμος ψαχνει εξειδικευση γενικα σε ολα και ανταγωνιστικες τιμες.Δεν ειναι η αγορα τοσο απλη ουτε επειδη ο καθενας εχει 5 φραγκα στην ακρη μπορει να γινει επιχειρηματιας.

Και ειναι λαθος να λες οτι για να επιβιωσω πρεπει να κλεβω τον κοσμο.Μεγα λαθος.

Link to comment
Share on other sites

φίλε zerokill, ή εγώ τα είπα λάθος ή εσύ τα κατάλαβες λάθος, εγώ δεν ανέφερα ότι τα σκρουτζομάγαζα κάνουμε λάθος την δουλειά τους. αντιθέτως αυτοί είναι που την κάνουν μια χαρά, το τρέχουν συνεχόμενα και έχουνε και δουλειά πάντα. Σχετικά με αυτό δεν έχω αναφέρει τίποτα. Σαν τοπικό μαγαζί δεν μπορώ καν να ανταγωνιστώ αυτά τα μαγαζιά και ούτε θα μπορέσω. Πάνω σε αυτο το θέμα απλά ανέφερα πως ο κόσμος τα έχει μάθει αυτά και πλέον όλοι κάνουν παραγγελίες απο το ίντερνετ, γενικά η αγορά κινητών απο μαγαζιά πάει να σβήσει.

 

Τώρα για τους υπολογιστές και για το σερβις. Την δουλειά μου την κάνω μια χαρά και μάλιστα την κάνω κάθε φορά σαν να την έκανα για εμένα. Αυτό που ανέφερα εδώ είναι πως στην αγορά υπάρχει η εκμετάλλευση απο πολλά τοπικά μαγαζιά (όχι καταστήματα) που εκμεταλλεύονται καταστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Παντα υπηρχαν παντα θα υπαρχουν αλλα να ξερεις ο ψευτης και ο κλεφτης τον πρωτο χρονο χαιρονται.Ενας που δουλευει ετσι θα τον παρουν μυρωδια γρηγορα.Δεν ειναι ομως ο κανονας οτι μια επιχειρηση πρεπει να ειναι λαμογιο για να επιβιωσει στην αγορα.Υπαρχουν πολλοι παραγοντες που παιζουν ρολο σε μια εμπορικη επιτυχια και αποτυχια οποτε μαλλον ειναι επιπολαιο να λες "Δεν πηγα καλα γιατι οι αλλοι δουλευουν με λαμογιες και γω οχι και μπαινω μεσα."
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Καλημέρα! Θα μπορούσες να μας περιγράψεις λίγο την διαδικασία εισαγωγής και την απάτη πιο συγκεκριμένα?

χίλια συγγνώμη που εξαφανίστηκα δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν ερωτήματα

Edited by masterbil
oloi imaste kaloi mexri na apodixti to antitheto :X
Link to comment
Share on other sites

Διαγράφηκαν ποστ. Όποιος θέλει να ζητήσει κάτι από ένα μέλος μπορεί να στείλει π.μ. Δεν χρειάζεται να γίνονται ποστ στα οποία ζητάμε να μας στείλει κάποιος π.μ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Η κομπινα γινετε με τον ΦΠΑ και υπαρχουν πολλοι τροποι.....

Με τις ενδοκοινοτικες; Στην πώληση όμως αναγκαστικά δεν θα κοπεί;;

 

Sent from my CW-Hi8-super using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...