Jump to content

Περιποίηση αυτοκινήτου: πλύσιμο,κέρωμα κ.α.

Zer0cooL24
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 520
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

paidia help!!! katastrafika. Prosfata pira to seat ibiza kai o m@l***s to eplina me sfouggari...eleos exei gemisei gratsounies iparxei tropos na figoun.Eimai apelpismenos...!!!

Αν το σφουγγαρι δεν ηταν με ... συρμα, αποκτησες μικρες γρατσουνιες που φαινονται μονο σε απολυτα καθαρο αυτοκινητο και με ηλιο. Τετοιες εχουν το 99% των αυτοκινητων (γινονται π.χ. σε ολα τα πλυντηρια με βουρτσα). Χαλαρωσε. Και τετοιες θα εχεις, και πιθανοτατα και σοβαροτερες. Οσο πιο γρηγορα το καταλαβεις, τοσο λιγοτερο αγχος θα εχεις. Τωρα, αν ειναι να παθεις και τιποτα απο τη στεναχωρια, παρε μια αλοιφη και καλο κουραγιο.

iparxoun kai eidika katastimata "wash&care" aftokiniton... pou ta kanoun sto xeri... kai sou vazoun kai keri... kai an thes kai eidiki strosi teflon gia na exeis to xroma sou opos otan to agorases...

Και σου περνουν και ενα 30νταρι. Εχει βεβεα διαφορα. Αναλογα με την περιποιηση πληρωνεις

• 1 month later...
Εγω χρησιμοποιω προϊοντα της MEGUIAR'S και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Ειναι κορυφη σε προϊοντα περιποιησης αυτοκινητου.

Το πλένω 2-3 φορές το μήνα (VW passat 18T the old one).Το Puntaki της αδελφής μου(το τελευταίο) 1.6 sporting το πλένει σε πλυντήριο,όντας κάτοικος Αθηνών.Ο αδελφός μου τέλος,με Bmw Z4 2.2 το τελευταίο με τα φώτα σαν αυτά της 116 και της 320ι του αλέξη :p το πλένει ο ίδιος σε πλυντήριο και το χρυσοπληρώνει για να μην του χαλάσει το χρώμα και καλά :p Σνομπάρει το δικό μου πλυντήριο :p

Όταν έρθει η μερσέντες θα αγοράσουμε κανα πιεστικό και κάτι καλύτερο όσον αφορά κεριά και σαπούνια για ευνόητους λόγους!

• 3 weeks later...

Φίλοι,

το θέμα του πλυσίματος των αυτοκινήτων είναι αρκετά πίσω στην Ελλάδα (όπως και αρκετά άλλα πράγματα) και αρκετά παρεξηγημένο.

Μιλώντας από θέση - κλειδί (γεννήθηκα στα πλυντήρια, για την ακρίβεια σε εταιρεία που παράγει πλυντήρια) όλη μου τη ζωή ασχολούμαι με αυτό το χώρο. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν γίνει μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 90, είναι η μη χρήση καθαριστικών. Όπως ακριβώς ακούσατε! :w00t: Σαν να πλένεσε μόνο με σφουγγάρι και νερό! Κι όμως. Αυτός κυρίως αλλά και άλλοι τεχνικοί λόγοι δημιούργησαν προβλήματα στα πλυντήρια στη λειτουργία τους και στην απόδοσή τους.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι πολλά εισαγόμενα πλυντήρια κατασκευάζονται με το concept "keep clean" και όχι "make clean". Η διαφορά με απλά ελληνικά είναι ότι στην 1η περίπτωση δίνεις 3-4 Ευρώ κάθε εβδομάδα ή κάθε 10 μέρες και έχεις το αυτοκίνητο καθαρό (με τον απαραίτητο ψεκασμό σαπουνιού - αφρού και κεριού) :cool: . Εάν όμως το concept είναι make clean (να το καθαρίσεις δηλαδή μετά από 1 μήνα απλυσιάς) τότε τα 6 ευρώ είναι λίγα :cry: . Στην ουσία αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος αλλά υπάρχουν τεχνικές (marketing) για να μπει ο ΙΧης σε ρυθμό: και λίγα να πληρώνει, και να είναι και καθαρός.

Όσον αφορά το πλύσιμο με την υψηλή πίεση: μπορεί να έχει απόδοση (ποτέ όμως όσο τα πλυντήρια με τις βούρτσες) μόνο όταν γίνεται συχνό πλύσιμο. Παρ' όλ' αυτά όμως, οι ρύποι της Ελλάδας είναι εντελώς διαφορετικοί με αυτούς του Καναδά όπου και αναπτύχθηκαν κυρίως τα μηχανήματα αυτά (δεν μιλώ βέβαια για το πλύσιμο στο χέρι με πιεστικά υψηλής πίεσης αλλά για πλυντήρια χωρίς βούρτσες, μόνο με υψηλή πίεση) ;) . Δυστηχώς, θύματα υπάρχουν παντού στον κόσμο και κάποιοι από Ελλάδα αγόρασαν τέτοια πλυντήρια από επιτήδειους και ακόμα το πληρώνουν... :wacko:

Όσον αφορά τις βούρτσες και τις γραμμές κλπ:

Υλικά πλύσης υπάρχουν 3 ειδών :!: : η κλασσική νάιλον τρίχα, τα υφάσματα και τα αφρώδη υλικά. Τα 2 πρώτα, αναπτύχθηκαν παράλληλα σε Ευρώπη και Αμερική (η Αμερική απέρριψε αμέσως τη νάιλον τρίχα). Από το 96 και μετά, αναπτύχθηκαν τα αφρώδη υλικά, (περιέργως) πρώτα στην Ευρώπη και μετά από 6-7 χρόνια στις ΗΠΑ. Μια γεύση από αυτά τα αφρώδη υλικά μπορείτε να πάρετε εδώ.

Όσον αφορά τις κυκλικές γρατζουνιές που φαίνονται κόντρα στον ήλιο αυτές γίνονται από το πλύσιμο στο χέρι. Σκεφτείτε το εξής απλό: το σφουγγάρι το οποίο βουτιέται στον κουβά μετά από το πρώτο πέρασμα αφήνει κάποιο ποσοστό από τη σκόνη, λάσπες κλπ που μάζεψς στον κουβά. Και είτε τα ξαναπέρνει όταν (υποτίθεται) ξεπλένεται, είτε αυτά (τα σωματίδια) που απορρόφησε (σφουγγάρι βλέπεις) στο εσωτερικό του μένουν και ξαναπλένει το αυτοκίνητο με αυτά. Όχι όμως σαν σφουγγάρι αλλά πλέον σαν ...σμυριδόπανο.

Για να μην μακρυγορήσω, σαν αφήνω προς το παρόν. :cool:

• 2 months later...

σκουπα σιλικονης

παρατηρησα στο πληντηριο στην Ξανθη που το στεγνωνε με μια τετοια αντι για δερμα .

που θα βρω μια τετοια στην θεσσαλονικη ? και ποσο θα κοστιζει ?

Πουλανε ακομα και σε πρατηρια αλλα σιγουρα εχει και στο washpark... Αν και, εχω την εντυπωση πως αυτη η σκουπα σιλικονης αφαιρει μονο τις μεγαλες ποσοτητες νερου και πως μετα το δερμα ειναι απαραιτητο!! ;) Και προσεχε το δερμα να ειναι φυσικο και οχι συνθετικο...

xm peire h mana moy ena derma alla prepei na einai sinthetiko apo oti diavasa pano.

tha petaxto na egraso ena kanoniko derma na paro kai kana sampoyan na to peripoioyme

to washpark poy einai ? genika plithria sthn thessalonikh poy exei ? kai na moy to plinoyn kai na to pleino monos moy

Ρε παιδια, οι ζαντες μου (αλουμινιου) εχουν αποκτησει καποια μαυρα στιγματα σαν πιτσιλιτσες (δεν ειναι εξωτερικος παραγοντας γιατι τα εχουν ολες). Δοκιμασα με νερο (ζεστο+κρυο) και τριψιμο αλλα τιποτα. Υπαρχει καμια αλλη λυση?

To washpark ειναι ενας χωρος με πλυντηρια αυτοκινητων... Μπορεις να το πλυνεις και μονο σου αλλα και να το δωσεις στο αυτοματο συστημα (ΔΕΝ εχει βουρτσες! απλα ψεκαζει με πιεση νερο) και βρισκετε στο δρομο που πηγαινει για αεροδρομιο λιγο πριν απο το υψος του γηπεδου του ΠΑΟΚ (παλατακι) στο δεξι σου χερι...

Οσο για τις ζαντες εγω πηρα ενα υγρο απο την Autoglym και καθε φορα αστραφτουν!! Ειναι φανταστικο και κοστιζει κοντα στα 7€ αν θυμαμαι καλα... ;)

exo parei ena piestiko apo to alex pack sxetika ftino,apo oti thimamai guro sta 60 euro kai eimai polu ikanopoiimenos.ti parapano mporei na prosferei ena allo piestiko pou kostizei polu parapano kai na aksizei na to paro???gia prosopiki xrisi panta.

exo parei ena piestiko apo to alex pack sxetika ftino,apo oti thimamai guro sta 60 euro kai eimai polu ikanopoiimenos.ti parapano mporei na prosferei ena allo piestiko pou kostizei polu parapano kai na aksizei na to paro???gia prosopiki xrisi panta.

Aν εχεις αισθητηρες παρκαρισματος ριχνε απο μακρια... ;)

ti gnomi exete gia ta ygra katharismou gia zantes;;;mipos katastrefoun tis zantes i ta lastixa an treksoun pano tous;yparxoun mipos kapoia kala kai kapoia kaka ygra katharismou;poio protinete; tis idies akribos erotiseis thelo na kano sxetika kai me ta sprey pou gyalizoun ta elastika(prosopika xrisimopoio to SONAX).

To washpark ειναι ενας χωρος με πλυντηρια αυτοκινητων... Μπορεις να το πλυνεις και μονο σου αλλα και να το δωσεις στο αυτοματο συστημα (ΔΕΝ εχει βουρτσες! απλα ψεκαζει με πιεση νερο) και βρισκετε στο δρομο που πηγαινει για αεροδρομιο λιγο πριν απο το υψος του γηπεδου του ΠΑΟΚ (παλατακι) στο δεξι σου χερι...

πηγα 2 φορες λοιπον ρωτησα για πλησιμο εξω στο αυτοματο 9 ευρο ειπε :w00t: με επιασε η καρδια μου και πηγα προς τα selfservice

λοιπον την πρωτη φορα απλα το εκανα με ζεστο νερο και μετα με τον αφρο και μετα ξεπλημα . δεν εβαλα την τελεφταια λειτουργια που ελεγε για απιονισμενο νερο και στιγματα ε συνηθισμενος απο αλλα selfservice στην ξανθη ειπα βλακειες

ε με που το εβγαλα να το στεγνωσω με το δερμα το αμαξι γεμισε κοιλιδες αλλατα . ξενερωσα αλλα επειδη βιαζομουν το σκουπισα και εφυγα

πηγα και σημερα αλλα αυτην την φορα δεν το εκανα το ιδιο λαθος κανονικα τα εκανα ολλα εκτος απο μια λειτουργεια που ελεγε για κερι στο νερο και κατι τετοια δεν ξερω τι κερι να εχει το νερο δεν το πολιεμπιστευομαι δεν ξερω πειτε μου εσεις τι λετε ? το σκουπισα κανονικα εγινε πολυ καλο ελαμπψε !!!

ααααα βασικα ειναι λιγο ακριβουτσικο αλλα ειμαι ευχαριστημενος γιατι ουτε η πιεση δεν ειναι τεραστια οπος αλλου που φοβασε να ψεκασεις και το ζεστο νερο δεν καιει απλα ειναι ζεστο . α κατι που σκευτομουν οταν γυρνουσα δεν θα επρεπε να εχει κανενα κουβα με νερο και καμια βουρτσα ? μηπως εχει αμα ζητησω ?

αααα που ειπατε για δερμα το δικο μου ειναι 100% συνθετικο και του ειπαν του μπαμπα μου οτι ειναι καλητερο απο το δεμα τι λετε ιδια τιμη με το δερμα ειχε μου ειπε ?

αλλα αντιστοιχα μερη στην θεσσαλονικη που εχει ? ειναι λιγο μακρια το ατιμο για μενα που ειμαι καυταζογλιο . :)

Εγω παλι το δινω στο αυτοματο και κανουν τα παντα... Στην αρχη το πλενουν στο χερι με την πιεση και ειδικους αφρους, καθαριζουν αψογα τις ζαντες με ενα ειδικο υγρο που εχουν (για καποιον που ρωτησε φοβερο υγρο για τις ζαντες ειναι αυτο της AutoGlym) και στη συνεχεια μπαινει στο αυτοματο συστημα... Φυσικα δεν εχει βουρτες αλλα χρησιμοποιει μονο ζεστο απιονισμενο νερο υπο πιεση και αφρους για να το καθαρισει! Μετα το στεγνωνει με τους ανεμιστηρες το μηχανιμα και τελος το περναει ενα χερι και ο υπαλληλος με το δερμα...

Εγω προσωπικα οσες φορες και αν δοκιμασα να το καθαρισω μονος μου ποτε δεν καταφερα να κανω τοσο καλη δουλεια οσο κανουν στο αυτοματο και τις περισσοτερες φορες απλα κουραζομουν για το τιποτα!

Το μονο που κανω μονος μου στο αυτοκινητο ειναι μια ηλεκτρικη σκουπα μεσα για να καθαρισουν τα πατακια και ενα ξεσκονισμα μεσα!!!

Κοστος 10€ αλλα το αμαξι ΛΑΜΠΕΙ!!

ομως ρε συ με 12-15 στο πλενουν μεσα εξω στο χερι !!!!!

Oχι παντου και παντα. Στην Ροδο εχει ενα μαγαζι που η μονη του δουλια ειναι να πλενει αμαξια, και πραγματικα τα κανει πιο καθαρα και απο οταν βγηκαν απο το εργοστασιο. Ομως την μια και μοναδικη φορα που πηγαμε το αμαξι μας εκει δοσαμε 25ευρω για να το καθαρισει απο εξω, και μετα απο μερικες μερες ειχε γινει λες και το ειχαμε παει στα βουνα. Στα βενζιναδικα σου κανουν πολυ καλο καθαρισμα αλλα παλι μεσα σε λιγες μερες ειναι χαλια. Το καλυτερο ειναι να το πηγενεις στο βενζιναδικο (οτι προτιμας, οτι στο καθαριζει καλυτερα) και μετα απο το πλησιμο να του βαζεις σιλικονη. Ο πατερας μου βαζει σιλικονουχο σπρεει στην μηχανη και κρατιετε και μηνα λες και την πηραμε εχτες. Πεντακαθαρι και δεν αφηνη τπτ να "κατσει" πανω.

ειναι λογικο να λερωνει παλι ιδιως στην θεσσαλονικη που ειμαι εγω αλλα οχι και 25 μονο εξω !!!!!!!!!!!!!!

και εμεις στην ξανθη εχουμε μαγαζια που ειναι μονο πλυντηρια στο πλενουν με 15 ευρο στο κανουν καινουριο ! στην ξανθη ιδιως που ειναι καθαρη πολη αμα το πληνω το αμαξι ειναι καθαρο για μηνα αλλα αυτο επειδη το βαζω σε κλειστο γκαραζ θερμενομενο ανεπιεαστο απο βροχη-ηλιο-χαλαζι-χιονι-μεταβολες θερμοκρασιας .

εδω στην θεσσαλονικη την μια το πλενεις την αλλη ειναι πιτα στην σκονη . δυσκολη πολη για μαυρο αυτοκινητο . τι να κανεις οσο μπορεις θα το πρωσεχεις σκευτομαι να αγορασω ενα πιεστικο σαν αυτο του φιλου απο αλεχπακ 60 ευρο να το πλενω μονος μου εδω. θα δω δεν ξερω !!!!

ομως ρε συ με 12-15 στο πλενουν μεσα εξω στο χερι !!!!!

Μα το εσωτερικο δεν θελει και τιποτα ιδιατερο... Ειδικα για εμενα που δεν βαζω ΚΑΝΕΝΑ χημικο στο ταμπλο μου!! Απλα ενα ξεσκονισμα με ενα πανι και μια ηλεκτρικη σκουπα για τα πατακια και τα σκουπιδακια...

Συνολικα το πλυσιμο στο washpark μου βγαινει 9€ το αυτοματο + 1€ η ηλεκτρικη σκουπα = 10€ και το αμαξι λαμπει!