Jump to content

Περιποίηση αυτοκινήτου: πλύσιμο,κέρωμα κ.α.

Zer0cooL24
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 520
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, εισαι κορυφή!:D

Δηλαδη απ ότι κατάλαβα, να αρκεστώ στον καθαρισμο του δερματος!Δεν χρειαζεται να το περναω κάθε τόσο με "λοσιόν" κλπ;;;:confused::stupid:

Φιλε μου εγώ στο σαλόνι του δικού μου του περνάω κάθε τρεις μήνες αυτή το καθαριστικό. Είναι του 2004 και το δέρμα είναι σαν καινούριο ;)
Buy, Sell or Rent Properties Around The World! - Real Estate Listings

Μάλιστα. Και το συγκεκριμενο που αναφέρεις υπάρχει σε καταστήματα περιποίησης εδώ στην Ελλάδα;(Ρωτάω απλά επειδή δεν εχω ξαναδεί αυτή την μάρκα;) )

Πάντως θα "υιοθετήσω" ένα σετάκι σίγουρα!:D

• 4 weeks later...

ξεθαμα!!

μια "κοτα"αποφασισε οτι εκτος απο τα νυχια της με το μανό της ηθελε να βαψει και τον ουρανο του αυτοκινητου μου??ξερεις κανεις καποιο προιον ή tip για να φυγει???:confused::mad:

θενξ...:)

πας σε έναν φαναρτζή και με λίγο διαλυτικό (ειδικό για τέτοιες περιπτώσεις που δεν καταστρέφει το χρώμα) στο κάνει brand new within secs..;)

πας σε έναν φαναρτζή και με λίγο διαλυτικό (ειδικό για τέτοιες περιπτώσεις που δεν καταστρέφει το χρώμα) στο κάνει brand new within secs..;)

θενξ....;)

• 2 weeks later...
Σημερα ειδα ξεραμενο ρετσινι πανω στο καπο ξερετε πως μπορω να το βγαλω?

Poco: X3 NFC

HTC: P3300, Sensation, u ultra

Sony Ericsson: T20,T28s,T68i,K750,W580i

Nokia: 5110, 6510, 6610, 3650

Samsung:A100, D500,Omnia,Corby

Αν και μερικοι λενε οτι δεν κανει,εγω το ρετσινι το βγαζω με οινοπνευμα και δεν εχω δει καποιο προβλημα

Τι κανεις με το οινοπνευμα? το χρωμα παθαινει τιποτα?

xwris na einai zesto to kapo,kai xwris na to xtupaei o ilios to amaksi ena panaki/xartomantilo breksto me oinopneuma kai me apalles kiniseis skoupise to petzini..... twra ama einai polu kairo kserameno den kserw ama 8a kanei kati

Egw pantos sto puntokoubadaki mou etsi bgazw ta retsinia.... afou i sister exei mia tasi na parkarei katw apo peuka (kai kala gia skia) xwris na exw dei kapoia alloiwsi sto xrwma

,episis na anaferw oti exei tuxei na xrisimopoiisw kai mple kai ka8aro oinopneuma.... mia fora pou imoun se taksidi mexri kai kolwnia eixa xrisimopoiisei

Αν το ρετσίνι είναι φρέσκο και δεν έχει ξεραθεί,τότε βγαίνει με χλιαρό ή ζεστό νερό.Δε θέλει ούτε τρίψιμο,φεύγει με το νερό.

Αν έχει ξεραθεί, με βενζίνη καθαριστική ή αν δεν έχεις πρόχειρη,με οινόπνευμα.

Το τελευταίο μπορεί να φήσει θαμπάδα που δεν είναι μόνιμη όμως.

Θα το παω τελικα σε μαστορα δεν το ακουμπαω μην κανω περισοτερη ζημια, παντως ευχαριστω.

• 1 month later...

1) Για πλύσιμο, σκέτο νεράκι, μόνο στο χέρι και με ειδικά σφουγγάρια που δεν γρατζουνάνε. Ποτέ βούρτσες γιατί δημιουργούν γρατζουνιές.

2) Αν θέλετε απλά μία extra γυαλάδα στο αμάξι υπάρχουν στο εμπόριο πολλές αλοιφές και κεριά σε διάφορες τιμές οι οποίες περιέχουν σιλικόνη και δίνουν ένα αποτέλεσμα εντυπωσιακο που όμως φεύγει μετά απο καποια πλυσίματα.

3) Αν θέλετε να βγάλετε επιφανειακές γρατζουνιές τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικές αλοιφές γυαλίσματος σαν αυτές που δουλεύονται μέσα στα φανοβαφεία όπως π.χ της 3Μ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Καμμία αλοιφή δεν κάνει θαύματα! Οι αλοιφές αυτές ουσιαστικά λειτουργούν σαν υγρά γυαλόχαρτα "κατεβάζοντας" το βερνίκι του αυτοκινήτου ώστε να "σβήνονται" οι γρατζουνιές. Μετά την εφαρμογή τουσ προσδίδουν και έντονη γυαλάδα χωρίς όμως τα "εκθαμβωτικά" αποτελέσματα των σιλικονούχων αλοιφών. Το κακό είναι ότι οι αλοιφές αυτές εφαρμόζονται με αλοιφαδόρο κανονικά, καθώς και ότι έχουν αρκετά υψηλό κόστος.

PS: Απο άνθρωπο της δουλειάς έμαθα για κάποιες καινούργιες επαγγελματικές αλοιφές της ETALON οι οποίες είναι πολύ πιο οικονομικές απο της 3Μ και είναι πάρα πολύ καλές. Μάλιστα λειτουργούν πολύ καλύτερα σε σχέση με την κλάσσικη σειρα αλοιφών της 3Μ πάνω στα καινούργια αντιχαρακτικά βερνίκια. Τα προϊόντα αυτά μπορεί οποιοσδήποτε ιδιώτης να τα βρεί σε καταστήματα που εμπορεύονται χρώματα αυτοκινήτων.

θα διαφωνήσω μόνο στο ένα. Ένα καλό σαμπουάν δρα ως λιπαντικό μεταξύ χρώματος και σφουγγαριού (ή ότι άλλο χρησιμοποιείς για να πλύνεις) και βοηθά να διαλύεται η βρωμιά πιο εύκολα.
φόρουμ περιποίησης αυτοκινήτου --> cardetailing.gr

Σιγά μην ασχοληθώ και με σαμπουάν για τα αυτοκίνητο.

Τα βάζω στις βούρτσες και σε πέντε λεπτά είναι σούπερ.:)

πλακα κανεις?????η βουρτσα ειναι οτι χειροτερο για το αυτοκινητο,χαλαει το χρωμα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τίποτα δεν παθαίνει....

παντως ξερω πολλα αυτοκινητα στα οποια ο ουρανος εχει ξεβαψει απο αυτον ακριβως το λογο.

[sIGPIC][/sIGPIC]