Jump to content

Περιποίηση αυτοκινήτου: πλύσιμο,κέρωμα κ.α.

Zer0cooL24
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλύτερα όχι οινόπνευμα...μια φορά που το χρησιμοποίησα, μου έκανε ζημιά στο χρώμα... Αν το ρετσίνι είναι ακόμα "φρέσκο", με λίγο ζεστό νεράκι θα φύγει... εάν έχει στερεοποιηθεί, τότε προτιμότερη είναι η λύση της ειδικής κρέμας...

το καλύτερο υλικό για να αφαιρέσετε ρετσίνι είναι το πολύ καλό και εξαιρετικό ελαιόλαδο :D

βάλτε μια - δυο σταγόνες και τρίψτε με ένα βαμβακάκι και σκουπίστε καλά.

βέβαια μετά θέλει πλύσιμο γιατί η λίγδα θα μαζέψει σκόνες και θα φαίνετε μια στάμπα.Δεν κάνει ζημιά,δεν φθείρει το χρώμα και φεύγει 100%

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 520
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

και ομως εβρεξε...

την τριτη πηγα πλυντηριο και σημερα πεμπτη εβρεξε!:mad:

αλλα ετσι κι αλλιως θα πηγαινα γιατι ηταν χαλια με τα παλιοπουλια:mad:

αμ εγώ! να το πλένω Σάββατο πρώι στις 9 και στις 12 να ρίχνει καρέκλες!!!!!:lol:

εκεί να δείς καντήλια!

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

αμ εγώ! να το πλένω Σάββατο πρώι στις 9 και στις 12 να ρίχνει καρέκλες!!!!!:lol:

εκεί να δείς καντήλια!

Σήμερα θα βρέξει; Για να κάνουμε και κανέναν προγραμματισμό μιας και Σάββατο :p

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Άυριο πρωί, έγερσης 8η πρωινή, πλύσιμο και κέρωμα για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο :O πάντως πατροπαράδοτη μέρα για πλύσιμο είναι η κυριακή, γεμίζουν οι δρόμοι νερά κάθε κυριακή :lol:

καμιά απάντηση εδώ?

Ok, thanx παιδιά, και για το σαλόνι που έχει αρχίσει να έχει κιτρινίλες απ'την χρήση τη βάζουμε?

Άυριο πρωί, έγερσης 8η πρωινή, πλύσιμο και κέρωμα για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο :O πάντως πατροπαράδοτη μέρα για πλύσιμο είναι η κυριακή, γεμίζουν οι δρόμοι νερά κάθε κυριακή :lol:

καμιά απάντηση εδώ?

Αν και δεν το εχω δοκιμάσει ποτέ,εχω ακούσει απο γνωστούς οτι με λίγο carpex σε ενα κουβά με νερό και μετά με ενα βουρτσάκι,γίνεται πολύ καλή δουλειά.

Προσωπικά όμως στο καινούργιο μου αυτοκίνητο πιστεύω δύσκολα θα το έκανα.

Λεω κάποια στιγμή να το δοκιμάσω πρώτα στο παλιό και μετά βλέπουμε.;)

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif

gia prwto kerwma aytokinitou, ti proteinete?
"..είναι οι άνθρωποι, μου έλεγες πουλιά..σαν χειμωνιάσει πάντα μακρυά πετάνε..κ έρχονται ίσως να σε δουν κάποια βραδιά..αν έχουν σπάσει τα φτερά τους..ή αν πεινάνε.."

thessaloniki kana kalo magazi me proionta peripoihshs aytokinhtoy yparxei?

thelw na dw ayta ta auto glym pou akouw synexeia

μαγαζι με προιοντα auto glym εχει στην λαμπρακη λιγο πριν το γηπεδο του παοκ . διπλα στο βενζιναδικο ΒΡ μετα τον μασουτη .

για τις ταπετσαριες του αυτοκινητου κιτρινιλες κτλ μια βολτα στο μαρκετ στα ειδη σπιτιου καπεχ βρεφφ αζαχ κτλ .

gia prwto kerwma aytokinitou, ti proteinete?

Carnauba turtle wax μου πρότεινε ένας γνώστης, δεν δοκίμασα ακόμη άλλα διάβασα παντού ότι Carnauba είναι η καλύτερη ποιότητα!

Για να δούμε τη θα κάνει και το καρπέξ!

• 4 weeks later...

Παιδιά sos μια συμβουλή αν μπορείτε:

Μερικά @#$$@!$#παιδιά μου γραντζούνισαν το τουτού μου και έκαναν στο καπώ 5 μεγάλες γραντζουνιές βαθιές που πρέπει να έχουν γίνει με βίδα και όχι με κλειδί. Είναι μεταλλικό γαλάζιο το χρώμα και για να το βάψω θα θέλω 400 Ευρώ νομίζω. Μου είπαν πως αν βάλω λίγο διαφανές βερνίκι νυχιών στις γραντζουνιές θα μπορέσω τουλάχιστον να γλυτώσω την οποιαδήποτε σκουριά ή οτιδήποτε άλλο κακό μπορεί να πάθει απο το κρύο και τις βροχές. Ισχύει αυτό? Υπάρχει κάποιο άλλο 'γιατροσόφι' που μπορώ να κάνω?

Επίσης απο αρωματικά αυτοκινήτων έχετε κάτι να προτείνετε?

Namaste!

Κοίτα για μια πρόχειρη επισκευή θα πρέπει να πας σε μαγαζί με χρώματα αυτοκινήτων και με τον κωδικό του χρώματος του αυτοκινήτου σου θα πάρεις χρώμα. Μετα χρησιμοποιώντας ενα πολύ λεπτο πινελάκι θα μπορέσεις να διορθώσεις την ζημιά! Βέβαια θα φαίνεται η διαφορά αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο! Η άλλη λύση είναι να πάς σε ενα φανοποιειό καλό εκτός αντιπροσωπείας και με 150 περίπου ευρώ θα στο βάψει! Μην πας σε αντιπροσωπεία γιατί το βάψιμο στο χρεώνουν πανάκριβα! Και εμένα μου είχαν γδάρει όλη την δεξια πλευρά και με 350 ευρώ την είχα βάψει σε φανοποιό.
http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985

τα καπο ειναι λιγο διαφορετικα στο βαψιμο απο το υπολοιπο αυτοκινητο .

τι αυτοκινητο εχεις ?

εμενα μου καναν γραμμη με κλειδι μαλλον στο καπο μεγαλη κιολας αλλα την αφησα :(

αγωρασα βεβεα ενα σετακι βερνικι χρωμα αλλα δεν το περασα επειδη φοβηθηκα μην το κανω χειροτερα .

ετσι και αλλιος προβλημα μην σκουριασει δεν εχω ( το αλουμινιο δεν σκουριαζει :devil: )

Χλωμό να σκουριάσει γρήγορα. Εγώ έχω γδάρσιμο μέχρι το μέταλο στο φτερό κοντά 5 μήνες τώρα και δεν έχει παρουσιάση τίποτα. Τώρα για τη λύση που ζητάς μπορείς να πας απ'την αντιπρωσοπεία να δεις αν έχουν μπογιά σε κουτάκι τύπου μπλάνκο, εμένα μου έδωσαν ένα κουτάκι τέτοιο με το χρώμα κι άλλο ένα με βερνίκι, είναι η ποιό φθηνή-πρόχειρη λύση.

Ηyundai Atos Prime έχω...καλά το καπω άμα το δείτε θα το λυπηθεί η ψυχή σας....βαθιά γρατνζουνιά....ενιγουει...σήμερα πήγα το τουτου για πλύσιμο και ανακάλυψα τα αποσμητικά σε ζελέ. Για να δούμε πόσο θα κρατήσει.
Namaste!

Ηyundai Atos Prime έχω...καλά το καπω άμα το δείτε θα το λυπηθεί η ψυχή σας....βαθιά γρατνζουνιά....ενιγουει...σήμερα πήγα το τουτου για πλύσιμο και ανακάλυψα τα αποσμητικά σε ζελέ. Για να δούμε πόσο θα κρατήσει.

turtlewax arketa kalo kai krataei gia megalo diasthma (kata protimhsh portokali)

• 3 months later...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους

Το αυτοκίνητο μου είναι ολοκαίνουριο (λίγων ημερών VW Golf λευκό) και από απροσεξία γρατσούνισα τον καθρέπτη με αποτέλεσμα να μείνει μπογιά από άλλο χρώμα επάνω του. Προσπάθησα να το τρίψω με λίγο νερό και πανί αλλά τζίφος. Τι μου προτείνετε να κάνω;

:worry:

εκ πειρας σου λεω πως αμα εχει μεινει απο το αλλο αμαξι χρωμα ειναι λιγο το κακο αφου αυτο φευγει...

το ζητημα ηταν να μην αφησεις εσυ χρωμα η μην γδαρθει ακομα πιο πολυ ο καθρεπτης....

οποτε με μια αλοιφη και ενα πανι θα γινει η δουλεια.την αλοιφη την αγοραζεις αν θες να σου μεινει.

εμενα στο μεγκαν ειχα παει στην ρενο και ειχε βαλει αλοιφη σε μια κεφαλη απο σφουγγαρι την οποια κοτσαρε επανω σε μπλακ ν ντεκερ και το ετριψε γυρω γυρω και ειχαν φυγει ολα.

καπως ετσι θα γινει η δουλεια, αλλα νομιζω οτι ειναι λιγο το κακο

παρε μια αλοιφη αγοριμ και ξεμπερδεψες.με ενα πανακι και 15 ευρω και θα την κρατησεις κιολας.προσωπικα εχω παρει μια πολυ καλη η οποια κανει θαυματα αλλα δεν σου λεω μαρκα γιατι δεν θα την βρεις στο εμποριο καθως την αγορασα απο την εκθεση στην θεσ/νικη(οσοι εχουν παει θα ξερουν ποια λεω).15 ευρω εδωσα μου εδωσε 2 μεγαλα μπουκαλακια και ειμαι μια χαρα.αφου να φανταστεις την δανειζω και στους φιλους μου(το τελευταιο λιγο ασχετο αλλα δεν πειραζει).

εκ πειρας σου λεω πως αμα εχει μεινει απο το αλλο αμαξι χρωμα ειναι λιγο το κακο αφου αυτο φευγει...

το ζητημα ηταν να μην αφησεις εσυ χρωμα η μην γδαρθει ακομα πιο πολυ ο καθρεπτης....

οποτε με μια αλοιφη και ενα πανι θα γινει η δουλεια.την αλοιφη την αγοραζεις αν θες να σου μεινει.

εμενα στο μεγκαν ειχα παει στην ρενο και ειχε βαλει αλοιφη σε μια κεφαλη απο σφουγγαρι την οποια κοτσαρε επανω σε μπλακ ν ντεκερ και το ετριψε γυρω γυρω και ειχαν φυγει ολα.

καπως ετσι θα γινει η δουλεια, αλλα νομιζω οτι ειναι λιγο το κακο

Αυτο που αναφερεις για την κεφαλη απο σφουγγαρι και μετα επανω σε μπλακ ν ντεκερ λεγετε αλοιφαδορος.ειναι η μηχανη που λες αλλα ειναι κυριως για να αναζοωγωνουν το χρωμα του αυτοκινητου.κανει πολυ καλη δουλεια,λες και το εχεις βαψει και κοστιζει κοντα στα 80 ευρω νομιζω ολο το αυτοκινητο.αλλα εαν δεν εχει προβλημα τοτε μην το κανετε καθως στην ουσια αυτο που κανει ειναι να ειναι σαν πολυ ψιλο γυαλοχαρτο που τρωει το πανω στρωμα απο το βερνικι οποτε το αδυνατιζει κιολας.

Αυτο που αναφερεις για την κεφαλη απο σφουγγαρι και μετα επανω σε μπλακ ν ντεκερ λεγετε αλοιφαδορος.ειναι η μηχανη που λες αλλα ειναι κυριως για να αναζοωγωνουν το χρωμα του αυτοκινητου.κανει πολυ καλη δουλεια,λες και το εχεις βαψει και κοστιζει κοντα στα 80 ευρω νομιζω ολο το αυτοκινητο.αλλα εαν δεν εχει προβλημα τοτε μην το κανετε καθως στην ουσια αυτο που κανει ειναι να ειναι σαν πολυ ψιλο γυαλοχαρτο που τρωει το πανω στρωμα απο το βερνικι οποτε το αδυνατιζει κιολας.

ακριβως,πολυ σωστα τα λες.κι αμα δεν ξερει κανεις καλυτερα να μην το κανει ο ιδιος γιατι τοτε κινδυνευει να κανει χειροτερη ζημια αν το αφησει ωρα πανω σε ενα σημειο του αυτοκινητου.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Εχει η 3Μ μια πολυ καλη αλοιφη για τετοιες δουλειες.Εχω παρει ενα μπουκαλι και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Απλα θελει αρκετο τριψιμο.Το αφηνεις λιγο πανω και μετα το τριβεις.:)
ΜΑΧ.