Jump to content

Samsung Galaxy S4 (I9505)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και εγώ την επίσημη 5.0.1 έχω, τις θερμοκρασίες που δείχνει ο φίλος δεν τις είδα ούτε τον Αύγουστο.

εγω απο 4.2 πηγα σε 4.4 και μετα σε 5.0.1. στην τελευταια αναβαθμιση το κινητο εβραζε ακομη και σε χρηση ελαχιστη, lag τρελο και χωρος ελευθερος 3.6 γιγα ΜΟΝΟ! αυτο ηταν, root - custom recovery - cyanogenmod και ολα μια χαρα. Τωρα εσενα μπορει να εκατσε αλλιως η 5.0.1. , ακομη ομως και με την rom που κατεβασα απο το sammobile δηλαδη την i9505 klte international, ηταν μια χαρα, οποτε ο φιλος μπορει να βαλει την international, απλα σε καθε περιπτωση χανει την εγγυηση.

Edited by FIREBLADE1
With great power, comes great responsibility...

• Απαντήσεις 11,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδια θελω να σας ευχαριστησω ολους για τις λυσεις και την βοηθεια που προτεινετε αλλα πριν την αναβαθμιση τουλαχιστον τις ημερες που προλαβα να το χαρω το τηλεφωνο.....ηταν μια χαρα.......δεν κολλαγε πουθενα ουτε ζεσταινοταν τοσο πολυ......! Οταν το εφτιαξα και εκανα την αναβαθμιση μεσω wifi ξαφνικα εξαφανιζοταν η μπαταρια μεσα σε 10- 15 λεπτα και τα κολληματα μαζι με την υπερθερμανση εμφανιστηκαν σε πολυ εντονο βαθμο.......εκανα λοιπον επαναφορα του τηλεφωνου αλλα το update εμεινε στο 5.0.1 και το μονο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι οτι η μπαταρια εκει που τελειωνε σε 15 λεπτα τωρα κραταει περιπου καμια ωρα ειτε με wifi ειτε με δεδομενα.......αυτα μονο......κυκλοφορω με 2 μπαταριες για να την βγαλω ενα 8ωρο στην δουλεια και μετα φορτιση και τις 2 για να τις εχω ξανα την αλλη μερα! Ειλικρινα μου εχετε βρει πολλες λυσεις.....αλλα εγω σαν "ασχετος" ενα πραγμα μπορω να πω με σιγουρια και χωρις παρεξηγηση......το κινητο μου εχει κοστισει 350 ευρω περιπου...( αγορα και επισκευη) και ειναι πολυ χειροτερο απο αλλες μαρκες π.χ. alcatel huawei και παει λεγοντας! Δεν ξερω αν φταιει η αναβαθμιση η οτι αλλο φταιει αλλα ειναι πολυ κριμα!

Υ.γ. εγγυηση δεν εχω και δεν εχω κανενα προβλημα στο να κανω οτιδηποτε στο τηλεφωνο αρκει να γινει σωστη δουλεια! Βεβαια επειδη δεν τα γνωριζω ολα αυτα που γραφετε θα χρειαστω λιγη βοηθεια παραπανω!

Ξέρουμε πού μπορούμε να επισκευάσουμε φτηνότερα από το επίσημο service οθόνη για S4 i9505;

Ξέρουμε πού μπορούμε να επισκευάσουμε φτηνότερα από το επίσημο service οθόνη για S4 i9505;

ανταλακτικο εχει στο ali αν μπορεις να παραγγειλεις.....

Παιδια θελω να σας ευχαριστησω ολους για τις λυσεις και την βοηθεια που προτεινετε αλλα πριν την αναβαθμιση τουλαχιστον τις ημερες που προλαβα να το χαρω το τηλεφωνο.....ηταν μια χαρα.......δεν κολλαγε πουθενα ουτε ζεσταινοταν τοσο πολυ......! Οταν το εφτιαξα και εκανα την αναβαθμιση μεσω wifi ξαφνικα εξαφανιζοταν η μπαταρια μεσα σε 10- 15 λεπτα και τα κολληματα μαζι με την υπερθερμανση εμφανιστηκαν σε πολυ εντονο βαθμο.......εκανα λοιπον επαναφορα του τηλεφωνου αλλα το update εμεινε στο 5.0.1 και το μονο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι οτι η μπαταρια εκει που τελειωνε σε 15 λεπτα τωρα κραταει περιπου καμια ωρα ειτε με wifi ειτε με δεδομενα.......αυτα μονο......κυκλοφορω με 2 μπαταριες για να την βγαλω ενα 8ωρο στην δουλεια και μετα φορτιση και τις 2 για να τις εχω ξανα την αλλη μερα! Ειλικρινα μου εχετε βρει πολλες λυσεις.....αλλα εγω σαν "ασχετος" ενα πραγμα μπορω να πω με σιγουρια και χωρις παρεξηγηση......το κινητο μου εχει κοστισει 350 ευρω περιπου...( αγορα και επισκευη) και ειναι πολυ χειροτερο απο αλλες μαρκες π.χ. alcatel huawei και παει λεγοντας! Δεν ξερω αν φταιει η αναβαθμιση η οτι αλλο φταιει αλλα ειναι πολυ κριμα!

Υ.γ. εγγυηση δεν εχω και δεν εχω κανενα προβλημα στο να κανω οτιδηποτε στο τηλεφωνο αρκει να γινει σωστη δουλεια! Βεβαια επειδη δεν τα γνωριζω ολα αυτα που γραφετε θα χρειαστω λιγη βοηθεια παραπανω!

Θα χρειαστεί απλά να διαβάσεις λίγο παραπάνω, οδηγοί υπάρχουν. :)

Οι αριθμοί που αναφέρεις υποδεικνύουν σε πρώτη φάση πρόβλημα της συσκευής ή στη καλύτερη κάποια διεργασία η οποία κρατάει τους πυρήνες του επεξεργαστή να δουλεύουν "στα τέρματα" μόνιμα.

Τέτοιες θερμοκρασίες δεν είναι φυσιολογικές και το γεγονός πως δεν είχε hardware πρόβλημα πριν δεν σημαίνει πως δεν δημιουργήθηκε με την αναβάθμιση. Επίσης έχουν αναφερθεί περιστατικά που δημιουργήθηκε software πρόβλημα λόγω αναβάθμισης μέσω Wi-Fi και διορθώθηκε έπειτα με τον τρόπο που αναφέρω παρακάτω.

Εφόσον είσαι εκτός εγγύησης λοιπόν, για να σιγουρευτείς πως δεν είναι hardware θέμα αλλά λογισμικού μπορείς να κάνεις τα εξής.

* Βγάλε την εξωτερική κάρτα σε περίπτωση που χρησιμοποιείς μία (βασικά αν όντως χρησιμοποιείς δοκίμασε να τη βγάλεις, κάνε επανεκκίνηση και παρακολούθησε το μήπως αυτή σου δημιουργεί το πρόβλημα)

* Πάρε backup φωτογραφίες, επαφές κλπ.

* Προχώρησε σε Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων επιλέγοντας όμως και Διαμόρφωση εσωτερικής μνήμης ώστε να σβηστούν όλα.

* Κατέβασε ένα firmware από εδώ, οποιοδήποτε από τα τελευταία (πχ. Ιταλία, τις εξτρά εφαρμογές που θα σου βάλει μπορείς να τις απενεργοποιήσεις)

* ακολούθησε τα βήματα από εδώ.

* Άστο μερικές ώρες χωρίς εξωτερική κάρτα μνήμης ή εφαρμογές και παρακολούθησε το.

Αν και πάλι σου δημιουργεί πρόβλημα αν θες δοκίμασε να μπεις στη διαδικασία για root και άλλου είδους ρομ όπως σου προτείνει ο @FIREBLADE1.

Οι τιμές σε αναγνωρισμένα service της Samsung είναι λίγο πολύ fixed. Αν ρώτησες στη Smartec ήδη μπορείς να ρωτήσεις και στη Microtech (Θεσσαλονίκη όμως) αλλά η τιμή λογικά θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα (στη καλύτερη ~150ευρώ).

Γνωρίζει κανείς τι ακριβώς είναι το:

ρυθμίσεις -> η συσκευή μου -> ήχοι και ειδοποιήσεις -> πρόσβαση ειδοποιήσεων -> glanceviewmk.

Από το λίγο που έψαξα στο google δεν κατάλαβα για τι ακριβώς είναι αυτή η επιλογή.

Επίσης γιατί πολλές φορές όταν έχω το κινητό μου για λίγη ώρα στο αθόρυβο χωρίς δόνηση όταν το ξαναβάζω κανονικά με ήχο και δόνηση όλοι οι ήχοι ακούγονται από το ακουστικό και όχι από το ηχείο του κινητού μέχρι να κάνω μια κλήση και να πατήσω την ανοιχτή ακρόαση.

Καλησπερα...Σας ηρθε καμια αναβαθμιση λογισμικου γυρω στα 450 mgb? Μου ηρθε σημερα αλλα δεν εγραφε πολλα...κατι bug fix ελεγε και βελτιωση...Το πηρα προσφατα το κινητο (καμια εβδομαδα το εχω) μεταχειρισμενο και ειναι με 5.0.1 official και εκδοση I9505XXUHOH2....Παντως δεν ειδα καποια εμφανη διαφορα μετα την αναβαθμιση....Το μονο που εχω παρατηρησει μεσα σε αυτη την εβδομαδα ειναι οτι η μπαταρια φευγει νερο (με ανοιχτα τα δεδομενα σε 4g ολη μερα) και μου κανει εντυπωση γιατι το προηγουμενο που ειχα με μικροτερη μπαταρια και την ιδια χρηση μου εβγαζε παραπανω ωρες....

Καλησπερα...Σας ηρθε καμια αναβαθμιση λογισμικου γυρω στα 450 mgb? Μου ηρθε σημερα αλλα δεν εγραφε πολλα...κατι bug fix ελεγε και βελτιωση...Το πηρα προσφατα το κινητο (καμια εβδομαδα το εχω) μεταχειρισμενο και ειναι με 5.0.1 official και εκδοση I9505XXUHOH2....Παντως δεν ειδα καποια εμφανη διαφορα μετα την αναβαθμιση....Το μονο που εχω παρατηρησει μεσα σε αυτη την εβδομαδα ειναι οτι η μπαταρια φευγει νερο (με ανοιχτα τα δεδομενα σε 4g ολη μερα) και μου κανει εντυπωση γιατι το προηγουμενο που ειχα με μικροτερη μπαταρια και την ιδια χρηση μου εβγαζε παραπανω ωρες....

Το ιδιο ειχα παθει κ εγω, με 5.0.1. και I9505XXUHOH2.... επισης ειχα θεμα θερμοκρασιας, η λυση μου δωθηκε με εγκατασταση cyanogenmod 12.1 , βεβαια εχασα εγγυηση κλπ κλπ αλλα κερδισα το κινητο μου, γενικα εχει ακουστει πολυ οτι η 5.0.1. κανει μεγαλη κακοδιαχειριση μπαταριας, ασε που το cyanogen ειναι πολυ ελαφρυ και το κινητο πεταει.

Γνωρίζει κανείς τι ακριβώς είναι το:

ρυθμίσεις -> η συσκευή μου -> ήχοι και ειδοποιήσεις -> πρόσβαση ειδοποιήσεων -> glanceviewmk.

Από το λίγο που έψαξα στο google δεν κατάλαβα για τι ακριβώς είναι αυτή η επιλογή.

Επίσης γιατί πολλές φορές όταν έχω το κινητό μου για λίγη ώρα στο αθόρυβο χωρίς δόνηση όταν το ξαναβάζω κανονικά με ήχο και δόνηση όλοι οι ήχοι ακούγονται από το ακουστικό και όχι από το ηχείο του κινητού μέχρι να κάνω μια κλήση και να πατήσω την ανοιχτή ακρόαση.

Το glanceviewmk είναι μία από τις δυνατότητες της συσκευής, να βλέπεις τυχόν ειδοποιήσεις απλά καλύπτοντας με το χέρι σου τον αισθητήρα φωτός που έχει στο πάνω μέρος της οθόνης καθώς η συσκευή είναι κλειδωμένη (ανοίγει η οθόνη για μερικά δευτερόλεπτα). Αν θυμάμαι καλά ενεργοποιείται κάπου μέσα στο μενού προσβασιμότητα ή σε αυτό των κινήσεων.

Τώρα σχετικά με το πρόβλημα με το ηχείο/ακουστικό μιας και δεν το έχω διαβάσει ξανά θα σου συνιστούσα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σε πρώτη φάση (πάρε backup τα προσωπικά σου αρχεία) και έπειτα στο service εάν δεν διορθωθεί και είσαι εντός εγγύησης.

Sofos_5 δεν ειναι προσωπικα για εσενα το παρακατω αλλα μια γενικη παρατήρηση/αποψη μου.

Συγνωμη που θα το πω αλλα το να προτείνετε με το παραμικρο προβλημα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων δεν ειναι και οτι καλυτερο κατα τη γνωμη μου.

Θα προτιμούσα μια ποιο απλη λυση και οχι με το οποιοδηποτε προβλημα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων κατι δηλαδη σαν το φορματ των υπολογιστων.

Για σκεφτειτε λοιπον με το παραμικρο προβλημα σε οποιοδηποτε υπολογιστη να καναμε αμεσως φορματ.

Πιστευω δεν ειναι και οτι καλυτερο δεν συμφωνειτε?

Απλα λεω την αποψη μου ετσι δεν θελω να προσβαλω, ουτε να υποτιμησω κανεναν.

Edited by adais

Καταλαβαίνω αυτό που λες και πως το λες, καταλαβαίνω την όλη "μανούρα" που έχει μια επαναφορά, μα ποτέ δεν τη προτείνω ως εύκολη αλλά ως τελευταία λύση όταν προσωπικά δεν γνωρίζω άλλη εναλλακτική (εκτός του service).

Αν γνωρίζει κάποιος άλλος χρήστης λύσεις σε περιπτώσεις που έχω προτείνει επαναφορά εργοστασιακών, ας μας δώσει τα φώτα του για να μάθουμε κι εμείς, να βοηθήσει και μελλοντικούς κατόχους της συσκευής που πιθανόν αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα.

Παιδες το κινητο απο σημερα δεν φορτιζει. Χθες το φορτισα την τελευταια φορα και σημερα δεν φορτιζει. Αλλαξα φορτιστη τιποτα. Πως μπορω να δω αν φταει η μπαταρια ή το κινητο για να δω πως θα κινηθω.
TCe

Παιδες το κινητο απο σημερα δεν φορτιζει. Χθες το φορτισα την τελευταια φορα και σημερα δεν φορτιζει. Αλλαξα φορτιστη τιποτα. Πως μπορω να δω αν φταει η μπαταρια ή το κινητο για να δω πως θα κινηθω.

Κάνε έναν έλεγχο να δεις αν έχει φουσκώσει η μπαταρία. Επίσης εάν η συσκευή είναι ανοιχτή δοκίμασε να τη συνδέσεις στον υπολογιστή να δεις αν την αναγνωρίζει. Αν δεν την αναγνωρίζει μάλλον φταίει η θύρα mini usb της συσκευής.

Κάνε έναν έλεγχο να δεις αν έχει φουσκώσει η μπαταρία. Επίσης εάν η συσκευή είναι ανοιχτή δοκίμασε να τη συνδέσεις στον υπολογιστή να δεις αν την αναγνωρίζει. Αν δεν την αναγνωρίζει μάλλον φταίει η θύρα mini usb της συσκευής.

Η μπαταρια δεν εχει φουσκωσει. Και ο υπολογιστης το κινητοδεν το βλεπει. Μαλλον η mini usb. Ποσο κοστιζει στο περιπου; Να δω αν συμφερει ή οχι.

TCe

Η μπαταρια δεν εχει φουσκωσει. Και ο υπολογιστης το κινητοδεν το βλεπει. Μαλλον η mini usb. Ποσο κοστιζει στο περιπου; Να δω αν συμφερει ή οχι.

αν φταιει η usb τοτε θελεις αυτο, http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-USB-Power-Charger-Charging-Connector-Port-Flex-Cable-for-Samsung-S4-I9505-D1306-P/32292189833.html?spm=2114.031010208.3.154.9FqWLR&ws_ab_test=201556_7,201527_4_48_71_72_73_74_75,201560_5

οκ το κοστος του δεν ειναι τπτ. Τα εργατικα ειναι που φοβαμαι. Θα το παω στην samsung να δω αν μου το περασουν στην εγγυηση.

Φοβαμαι επειδη φοαραει αλλη rom αλλης χωρας. Την επισημη μεν αλλα αλλης χωρας. Δεν ειναι ροοτ.

TCe

οκ το κοστος του δεν ειναι τπτ. Τα εργατικα ειναι που φοβαμαι. Θα το παω στην samsung να δω αν μου το περασουν στην εγγυηση.

Φοβαμαι επειδη φοαραει αλλη rom αλλης χωρας. Την επισημη μεν αλλα αλλης χωρας. Δεν ειναι ροοτ.

Δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον έχεις επίσημη ρομ έστω και άλλης χώρας και δεν είναι ροοτ. Η εγγύηση ισχύει κανονικά είναι καρατσεκαρισμένο και με δικά μου κινητά άλλα έχει ειπωθεί και στο φόρουμ ουκ ολίγες φορές!!!!!!!!!!!!!!!!!!

frastgr

παιδια ενας φιλος εκανε update σε λολλιλοπ το s4,μια γερμανικη εκδοση,και του κανει κατι κολληματα που πρεπει να βγαλει μπαταρια μετα.εχετε να προτεινετε καποια εκδοση που να ειναι οσο γινεται σταθερη;

-Galaxy S23 green

-Galaxy watch 7 44mm

-Galaxy buds 2

παιδια ενας φιλος εκανε update σε λολλιλοπ το s4,μια γερμανικη εκδοση,και του κανει κατι κολληματα που πρεπει να βγαλει μπαταρια μετα.εχετε να προτεινετε καποια εκδοση που να ειναι οσο γινεται σταθερη;

να μπει στο sammobile να βαλει αυτην που κανει για το κινητο του, επισης πολυ καλη ειναι η τελευταια cyanogenmod, σε καθε περιπτωση χανεις εγγυηση κλπ κλπ.....

• 2 weeks later...
Παιδιά ξέθαψα ας πούμε το S4 (Γερμανικό), μια που με το ΝΟΤΕ 4 πλέον από τον περασμένο Φερβουάριο δεν το χρησιμοποιώ. Έχει την κιτ-κατ MGA με την οποία γενικά ήμουν ευχαριστημένος και ως γνωστό μου δίνει αναβάθμιση (την οποία απέφευγα) την 5.0 PDA:OH2 / PHONE:OH2 / CSC:0H2 (DBT). Αξίζει να την κάνω ή όχι και αν έχει κάποια σοβαρά μειονεκτήματα. Η μπαταρία επίσης πως πάει;
Απόστολος - SAMSUNG NOTE 9 128GB 960F DUAL Πορτογαλίας μαύρο- SAMSUNG NOTE 4 C μαύρο- GALAXY S4 MGA - SAMSUNG GALAXY S4 MINI MJ7 - SAMSUNG GALAXY TAB 10'' 5100 SLIM - XIAOMI REDMI NOTE 3 SE & HTC HD II ROM 1.66

αραξε σε κιτ κατ καλυτερα...η μπαταρια ισως να εγινε λιγοο πιο καλη αλλα το κινητο σε συνολο εγινε πολυ πιο αργο...εγω αν μπορουσα θα ξαναεβαζα κιτ κατ..

αραξε σε κιτ κατ καλυτερα...η μπαταρια ισως να εγινε λιγοο πιο καλη αλλα το κινητο σε συνολο εγινε πολυ πιο αργο...εγω αν μπορουσα θα ξαναεβαζα κιτ κατ..

Σε ευχαριστώ! Στο ίδιο συμπέρασμα είχα καταλήξει και εγώ, αλλά είπα μήπως και αλλάξατε γνώμη με την πάροδο του χρόνου!

Απόστολος - SAMSUNG NOTE 9 128GB 960F DUAL Πορτογαλίας μαύρο- SAMSUNG NOTE 4 C μαύρο- GALAXY S4 MGA - SAMSUNG GALAXY S4 MINI MJ7 - SAMSUNG GALAXY TAB 10'' 5100 SLIM - XIAOMI REDMI NOTE 3 SE & HTC HD II ROM 1.66

Εγώ σε Γερμανικό με την XXUHOH2 δεν έχω προβλήματα,αυτά που έχουν κάποιοι,το κινητό πάει σφαίρα γενικά!!!Φτου!!φτου!! Μην το ματιάσω!!

Εκεί που είναι αργό, σε σχέσει με κιτ κατ ,είναι στο play store ,στις αναβαθμίσεις τον εφαρμογών ενώ πριν έκανε μισό λεπτό τώρα κάνει έως και ένα λεπτό:) .

Το μοναδικό "σοβαρό" πρόβλημα είναι στην καινούρια εφαρμογή της σαμσουνγκ "Έξυπνη διαχείριση" δεν μου δείχνει τον εκτιμώμενο χρόνο χρήσης και γράφει "Εκμάθηση μοτίβων χρήσης..."

Καλησπερα παιδια!! Εχω το συγκεκριμενο κινητο περιπου 9 μηνες! ολα καλα ολα ωραια τις τελευταιες μερες παρατηρησα οτι κατι δεν παει καλα με την καμερα! παταω το κουμπι συνεχομενης ληψης για να βγαλει πολλες φωτογραφιες μαζι αλλα μολις τις τραβαει κολλαει στην επεξεργασια και δεν αποθηκευονται και βγαινει εξω απο την καμερα! εκανα επαναφορα ρυθμισεων αλλα τιποτα!!!εχει κανεις παρομοιο προβλημα?

• The title was changed to Samsung Galaxy S4 (I9505)