Jump to content

[S4] Αξεσουάρ (Θήκες, Κάρτες μνήμης, Μπαταρίες κτλ)

Superuser
 Κοινοποίηση

battery s4  

1. 1. battery s4

• 1
      0
    • 2
      0
    • 3
      0
    • 4
      0

Recommended Posts

Δε καταλαβαίνω τι εννοείς.

Η τεχνολογία είναι η NFC.

Δοκίμασέ τα με οποιοδήποτε τηλέφωνο με MFC.

Βασικά από όσα διάβασα και από εμπειρία υπάρχουν διαφορετικοί τύποι NFC tag. Αυτά που είχα για το Nexus 7 δεν δούλευαν στο S4. Ήθελα να δω αν υπάρχει εφαρμογή που να σκανάρει τα tag και να σου λέει ποιός τύπος είναι. Τελικά είδα στο ebay ότι αυτά που πήρα για το S4 είναι τύπου NTAG203 ο οποίος είναι και ο πιο διαδεδομένος.

• Απαντήσεις 2,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Βασικά από όσα διάβασα και από εμπειρία υπάρχουν διαφορετικοί τύποι NFC tag. Αυτά που είχα για το Nexus 7 δεν δούλευαν στο S4. Ήθελα να δω αν υπάρχει εφαρμογή που να σκανάρει τα tag και να σου λέει ποιός τύπος είναι. Τελικά είδα στο ebay ότι αυτά που πήρα για το S4 είναι τύπου NTAG203 ο οποίος είναι και ο πιο διαδεδομένος.

Έψαξα λίγο το θέμα και έπεσα σε αυτό το άρθρο.

Προφανώς η NXP πάνω στην αλαζονεία της κορυφής, δεν ακολούθησε πιστά το NFC πρωτόκολλο σε κάποια tags (λες και όλα τα κινητά έχουν NXP chips...).

Νομίζω ότι αν το διαβάσεις, θα σε βοηθήσει και σε μελλοντική αγορά.

Αν ανοίγει από τα δεξιά έχεις πρόβλημα;;;

Αν δεν κανεις πλακα που νομιζω οτι ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ οχι δεν εχω απλα προτιμώ να ανοιγει απο αριστερα.

Αν δεν κανεις πλακα που νομιζω οτι ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ οχι δεν εχω απλα προτιμώ να ανοιγει απο αριστερα.

Θα σε στεναχωρήσω... μόνο δεξιές υπάρχουν!Ποιο κινητό έχεις;το i9505 ή το i9500;

Δεν εχω ακομα αλλα μαλλον απο την ερχομενη ευδομαδα θα εχω το i9505.

Και για δειξε μου μερικες που λες οτι ανοιγουν απο δεξια αλλα να ΔΕΧΟΝΤΑΙ τις extended μπαταριες του κινητου που ειναι ποιο χοντρες και πρεπει να αλλαξεις και το πισω καπακι για να κλεισει αλλιως με το μαμα καπακι δεν κλεινει.....

Έψαξα λίγο το θέμα και έπεσα σε αυτό το άρθρο.

Προφανώς η NXP πάνω στην αλαζονεία της κορυφής, δεν ακολούθησε πιστά το NFC πρωτόκολλο σε κάποια tags (λες και όλα τα κινητά έχουν NXP chips...).

Νομίζω ότι αν το διαβάσεις, θα σε βοηθήσει και σε μελλοντική αγορά.

Ευχαριστώ για το άρθρο. Το είχα διαβάσει κι εγώ. Η πιο εύκολη λύση είναι η αγορά των Universal NFC tag. Τουλάχιστον για την ώρα.

Spigen armor και walnutt bumper (αυτό το κιτρινο-μαυρο είναι φονικός συνδοιασμος) τι λένε για το s4?

Τις έχει κάποιος να μας πει εντυπώσεις?

Παιδια οι δυνατοτητες των nfc tags ειναι απλα απειρες.

Ειδα το παρακατω βιντεο

και μπορω να πω οτι με εξεπληξε ευχαριστα γιατι εγω ηξερα για το nfc οτι απλα μπορεις να ανταλλαζεις δεδομενα μεταξυ των κινητων αν απλα τα ακουμπησεις μεταξυ τους δεν ηξερα ολες τις αλλες δυνατοτητες που μπορει να εχει το nfc σαν τεχνολογια...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ANDROID ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΝΕΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ για να κανουμε με το κινητο μας.

Edited by fits13

Το δικό με ήπια χρήση βγάζει 2 μέρες πάνω κάτω. Σε αναμονή με bluetooth η μπαταρία πέφτει 1% την ώρα και κάποιες φορές 1% στο 3ωρο!!!! Ίσως να φταίει κάποιο πρόγραμμα από ΤΑ ΠΟΛΛΑ που έχω, δεν ξέρω! Πολύ καλά για smartphone νομίζω και τεράστια διαφορά από S2 που είχα.;)
Απόστολος - SAMSUNG NOTE 9 128GB 960F DUAL Πορτογαλίας μαύρο- SAMSUNG NOTE 4 C μαύρο- GALAXY S4 MGA - SAMSUNG GALAXY S4 MINI MJ7 - SAMSUNG GALAXY TAB 10'' 5100 SLIM - XIAOMI REDMI NOTE 3 SE & HTC HD II ROM 1.66

Παιδια οι δυνατοτητες των nfc tags ειναι απλα απειρες.

Ειδα το παρακατω βιντεο

και μπορω να πω οτι με εξεπληξε ευχαριστα γιατι εγω ηξερα για το nfc οτι απλα μπορεις να ανταλλαζεις δεδομενα μεταξυ των κινητων αν απλα τα ακουμπησεις μεταξυ τους δεν ηξερα ολες τις αλλες δυνατοτητες που μπορει να εχει το nfc σαν τεχνολογια...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ANDROID ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΝΕΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ για να κανουμε με το κινητο μας.

Καλα όλα αυτά αλλά που τα βρίσκουμε τα tags αυτά :p

Καλα όλα αυτά αλλά που τα βρίσκουμε τα tags αυτά :p

Παρέλαβα αυτά για το S4. Μαζί με την εφαρμογή NFC Task Launcher κάνουν θαύματα!

http://www.ebay.com/itm/321202267746?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Καλό είναι να μην παίρνετε write protected, γιατί γράφονται μόνο μία φορά.

Καλό είναι να μην παίρνετε write protected, γιατί γράφονται μόνο μία φορά.

Αυτά που παρέθεσα είναι επανεγγράψιμα.

Αυτά που παρέθεσα είναι επανεγγράψιμα.

Αν και γενικά το είπα, αυτά που παρέθεσες γράφουν ότι δεν είναι.

Αν και γενικά το είπα, αυτά που παρέθεσες γράφουν ότι δεν είναι.

Μόλις το ξαναεπαλήθευσα και είναι επανεγγράψιμα. :)

Mε την εφαρμογή NFC Task Launcher έκανα την δοκιμή.

Μόλις το ξαναεπαλήθευσα και είναι επανεγγράψιμα. :)

Mε την εφαρμογή NFC Task Launcher έκανα την δοκιμή.

Φίλε μου δε το αμφισβητώ ότι συμβαίνει αυτό που λες προς Θεού!

Αλλά όταν στην περιγραφή γράφει ότι δεν είναι και τα παραγγείλω, ποιος μου λέει ότι δε θα μου έρθει κάποια άλλη παρτίδα;

Μπορεί ακόμα και από λάθος να στα έστειλαν τα συγκεκριμένα.

Σε μια τέτοια περίπτωση τι θα του πω; Στον silmarien όμως στείλατε επανεγγράψιμα; :p

Θα μου πει, η περιγραφή λέει έτσι και πήρες αυτό που λέει.

Οπότε εγώ δε θα συνιστούσα το συγκεκριμένο item.

Φίλε μου δε το αμφισβητώ ότι συμβαίνει αυτό που λες προς Θεού!

Αλλά όταν στην περιγραφή γράφει ότι δεν είναι και τα παραγγείλω, ποιος μου λέει ότι δε θα μου έρθει κάποια άλλη παρτίδα;

Μπορεί ακόμα και από λάθος να στα έστειλαν τα συγκεκριμένα.

Σε μια τέτοια περίπτωση τι θα του πω; Στον silmarien όμως στείλατε επανεγγράψιμα; :p

Θα μου πει, η περιγραφή λέει έτσι και πήρες αυτό που λέει.

Οπότε εγώ δε θα συνιστούσα το συγκεκριμένο item.

Στην περιγραφή γράφει write protectable, όχι write protected. Θεωρώ πως υπάρχει διαφορά. Μέσα στο NFC Task Launcher υπάρχει επιλογή για να κάνει το tag "Read-Only". Anyways, δεν έχει σημασία. Όποιος ενδιαφέρεται για κάτι φθηνό μπορεί να ψάξει στο ebay. Δεν χρειάζεται να δώσει 8€ για ένα tag από skroutz.

Αν κανεις ενα nfc-tag write protected μετα μπορεις να το αναιρεσεις ή οχι?

Όχι. Η όλη ιδέα του Read-only είναι να μην μπορεί να αλλάξει η πληροφορία που έβαλες στο NFC. Συνήθως το χρησιμοποιείς αν βάλεις το tag σε δημόσιο/κοινόχρηστο χώρο και δεν θέλεις να σου αλλάξουν την λειτουργία του.

Μόλις τα αγόρασα.

Το κρίμα στο λαιμό σου :p

Θα χρειαστώ το paypal σου για την κατάθεση αν πάει κάτι στραβά :lol:

Θα χρειαστώ το paypal σου για την κατάθεση αν πάει κάτι στραβά :lol:

Πατάς σε ένα από τα link της υπογραφής μου και κάπου θα βρεις ένα donate button :p

Σε κανένα μήνα θα ξέρουμε :happy:

Παρεπιπτόντως στο link που πρότεινες, έχει τα φθηνότερα NFC tags στο ebay (εξαιρουμένων των mifare classic που όμως είναι παράδειγμα προς αποφυγή)

Μιας και τα έχεις ήδη, χωρίς ελπίζω να σε φέρνω σε δύσκολη θέση, νομίζω ότι θα μπορούσες να κάνεις έναν οδηγό για το πως δουλεύουν ή να κάνεις ένα mini review για τους συμφορουμίτες μας ;)

Πατάς σε ένα από τα link της υπογραφής μου και κάπου θα βρεις ένα donate button :p

Σε κανένα μήνα θα ξέρουμε :happy:

Παρεπιπτόντως στο link που πρότεινες, έχει τα φθηνότερα NFC tags στο ebay (εξαιρουμένων των mifare classic που όμως είναι παράδειγμα προς αποφυγή)

Μιας και τα έχεις ήδη, χωρίς ελπίζω να σε φέρνω σε δύσκολη θέση, νομίζω ότι θα μπορούσες να κάνεις έναν οδηγό για το πως δουλεύουν ή να κάνεις ένα mini review για τους συμφορουμίτες μας ;)

Δεν είμαι πολύ καλός στο να δίνω οδηγίες αλλά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. :)

Τα tags έφτασαν μετά από περίπου 3 βδομάδες σε έναν σακουλάκι μέσα σε έναν απλό φάκελο. Το τσιπ είναι άσπρο και στρογγυλό και μπορεί να ξεκολληθεί από το αντικολλητικό χαρτί και να κολληθεί οπουδήποτε.(δεν τα ξεκόλλησα ακόμη γιατί δεν είμαι σίγουρος για την θέση που θα τα βάλω) Εγώ για την ώρα χρησιμοποιώ ένα στο προσκέφαλο του κρεβατιού μου για λειτουργίες αθόρυβου και ένα δίπλα στην εξώπορτα για να μου ανοίγει την playlist,πριν φύγω, όταν το ακουμπάω.

Στην αρχή όταν τα παρέλαβα δεν ήξερα ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσω κάποια εφαρμογή για να τα χρησιμοποιήσω και όταν τα «σκάναρα» μου έβγαζε μήνυμα ότι ήταν κενά. Όταν το έψαξα λίγο παραπάνω ανακάλυψα ότι υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που μπορούν να προγραμματίσουν τα tags και μία από τις προτεινόμενες ήταν η NFC Task Launcher. Με αυτή την εφαρμογή μπορούμε να προγραμματίσουμε το κινητό να κάνει διάφορες λειτουργίες ανάλογα με κάποιο γεγονός(είτε αν ακουμπήσουμε ένα NFC tag, αν συνδεθούμε με μια Bluetooth συσκευή, ανάλογα με την τοποθεσία μας κτλ). Εγώ εκτός από τα tag την χρησιμοποίησα για να προσθέσω μια λειτουργία χαμηλής έντασης μόλις συνδέομαι στο wifi της δουλειάς.

Για να προγραμματίσουμε τα tags, λοιπόν, απλά πηγαίνουμε στο κουμπι «+» και διαλέγουμε NFC. Μας βγάζει σε μία οθόνη δύο καρτέλες για Tasks. Στο Task 1 βάζουμε τις λειτουργίες που θέλουμε να κάνει το tag όταν το ακουμπάμε και, συνήθως, στο Task 2 βάζουμε τις λειτουργίες που θέλουμε να κάνει όταν το ξανα-ακουμπάμε. Π.χ. εγώ στο Task1 έχω βάλει το κινητό να κλείνει το wifi, τo data, τo notification light και να μπαίνει στο αθόρυβο. Ανίστοιχα στο Τask 2 έβαλα να μου ανοίγει το wifi, το data, το notification light και να μπαίνει στο κανονικό προφίλ. Άρα όταν το ακουμπάω μια φορά το τηλέφωνο θα μπει σε «βραδινή» λειτουργία και όταν ξυπνήσω θα το ξανακουμπήσω και θα μπει σε στο κανονικό προφίλ για να ξεκινήσω την ημέρα μου.

Όταν ετοιμάσουμε τα δύο Tasks, πατάμε στο κουμπί «→» και ακουμπάμε το κινητό πάνω στο tag, στο ύψος της μπαταρίας. Όταν βγει μήνυμα ότι η εγγραφή έγινε τότε το tag είναι έτοιμο για χρήση. (υπάρχει περίπτωση να βγάλει μήνυμα ότι δεν εγγράφηκε το tag. Απλά ξαναπροσπαθούμε μέχρι να βγάλει το μήνυμα επιτυχίας).

Τέλος κάτι που βρήκα χρήσιμο: στις ρυθμίσεις της εφαρμογής απενεργοποίησα τα notifications στην μπάρα ειδοποιήσεων και να ενεργοποίησα την δόνηση. Έτσι όταν σκανάρω το tag μέσα στον ύπνο ξέρω όταν το έκανε.

Κάτι σημαντικό που ξέχασα να αναφέρω! Το NFC στο S4 δουλεύει μόνο όταν έχει ξεκλειδωθεί το τηλέφωνο. Οπότε δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα tag με κλειστή οθόνη ή ακόμη και να είναι ανοιχτή αλλά κλειδωμένο. Υπάρχει κάποιο thread στο xda το οποίο έχει δώσει λύση με κάποιο modification στο software αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει.

Παραθέτω κάποιες φωτογραφίες από τα tags

http://cl.ly/image/2G0e1Q3o0g2V

http://cl.ly/image/0w451W0e3h0f

Ελπίζω να βοήθησα.

• The title was changed to [S4] Αξεσουάρ (Θήκες, Κάρτες μνήμης, Μπαταρίες κτλ)