Jump to content

myphone POLL: Ραδιόφωνο και smartphones – Μια «πονεμένη» ιστορία

DJDB
 Κοινοποίηση

Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη ραδιοφωνικού δέκτη σε ένα smartphone;  

848 members have voted

1. 1. Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη ραδιοφωνικού δέκτη σε ένα smartphone;

• Πολύ σημαντική
      379
    • Αρκετά σημαντική
      286
    • Καθόλου σημαντική
      180
    • Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ
      3

Recommended Posts

σημαντική μόνο όταν δεν έχουμε πολλά mb διαθέσιμα στο κινητό. όλοι οι σταθμοί μπορούν πλέον να ακουστούν μέσω internet και υπάρχουν και πολλοί internet only, τους οποίους μάλιστα προτιμώ

• Απαντήσεις 246
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Παιδιά συγχωρέστε μου την ερώτηση αλλά επειδή πραγματικά απορώ αν κάποιος θέλει ας μου λυσει την απορία μου.

Οταν κάποιος μπαίνει στην διαδικασία κορυφαίας αγοράς (όπως λέει, 600-700 euro), ειναι δυνατό να θέσει ως κριτήριο το να έχει radio και να το αγοράσει με αυτό , όταν (θεωρώ πάντα ότι) θα πάρει λογικά ένα hands free , λογικά BT γιατί δεν νομίζω να θέλει να μπλέκει με καλώδια, τα BT όλο και περισσότερο συχνά συναντώνται με radio πλέον ;

Και με δεδομένο το παραπάνω μα ειναι δυνατό να συζητάμε ως εναλλακτική το να χρησιμοποιούμε 3G για χρήση radio ; Γιατί ;

Αν η συσκευή μου ΔΕΝ είχε radio, γιατί να χρησιμοποιήσω data όταν υπάρχουν BT με radio, μπορεί κάποιος να μου πει; Και αν έχω BT με radio, γιατί να με νοιάζει αν η συσκευή μου (τελικα) έχει radio ;

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Ειναι μεγαλο fail να βγαζεις εκτος το ραδιοφωνο απο την συσκευη σου, και μαλιστα εν ετει 2013... smartphones υποτιθεται οτι παραγεις, που σημαινει οτι 5-10 βασικα πραγματα πρεπει να υπαρχουν στην συσκευη, ασχετα αν χρησιμοποιουνται απο το ευρυ κοινο ή οχι... θα ηταν προτιμοτερο να βγει εκτος ολο αυτο το bloatware που εχουν οι συσκευες της samsung και τρωει πορους απο το συστημα, και στην τελικη μερικα απο αυτα δεν υποστηριζονται καν στην χωρα μας, οπως το music hub, video hub κλπ..

Παιδιά συγχωρέστε μου την ερώτηση αλλά επειδή πραγματικά απορώ αν κάποιος θέλει ας μου λυσει την απορία μου.

Οταν κάποιος μπαίνει στην διαδικασία κορυφαίας αγοράς (όπως λέει, 600-700 euro), ειναι δυνατό να θέσει ως κριτήριο το να έχει radio και να το αγοράσει με αυτό , όταν (θεωρώ πάντα ότι) θα πάρει λογικά ένα hands free , λογικά BT γιατί δεν νομίζω να θέλει να μπλέκει με καλώδια, τα BT όλο και περισσότερο συχνά συναντώνται με radio πλέον ;

Και με δεδομένο το παραπάνω μα ειναι δυνατό να συζητάμε ως εναλλακτική το να χρησιμοποιούμε 3G για χρήση radio ; Γιατί ;

Αν η συσκευή μου ΔΕΝ είχε radio, γιατί να χρησιμοποιήσω data όταν υπάρχουν BT με radio, μπορεί κάποιος να μου πει; Και αν έχω BT με radio, γιατί να με νοιάζει αν η συσκευή μου (τελικα) έχει radio ;

γιατι οταν κατι κανει 700 ευρω πρεπει να δωσεις αλλα 30 για ενα bt με radio?

δεν φτανουν 700?

τι λογικη ειναι αυτη που εχετε πεσει?? "αφου μπορουμε να το πληρωσουμε γιατι να το εχουμε τζαμπα?

ωραια λοιπον,οταν πεσουν οι τιμες περισσοτερο στα data plan να κλειδωσουμε και το bluetooth...

το οτι καποιοι θα υπερασπιζονταν και την λογικη της apple δεν το περιμενα..

Δεν υπαρχει λογος ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟ. οτι και να πει καποιος δεν το δικαιολογει..

Για εμενα ειναι εντελως αχρηστο το ραδιοφωνο. Ποτε μου δεν ασχοληθηκα με αυτο και ποτε μα ποτε εκτος απο ενα μικρο χρονικο διαστημα, ουτε καν στο σπιτι δεν το χρησιμοποιησα.

Αλλα επειδη μιλαμε για την ελλειψη ραδιοφωνου στην συσκευη αυτη οπως και σε πολλες αλλες, χωρις να θελω να δικαιολογησω

γι αυτο την samsung ας πουμε τα εξης απλα!

Πρωτον, σχεδον ολοι εχουν αυτοκινητο, αρα ακουνε ραδιοφωνο ολη την μερα η μεχρι να πανε στην δουλεια τους.

Δευτερον, ολοι εχουν ραδιοφωνο στο σπιτι, οποτε ανετα οποιος δε βλεπει τηλεοραση, μπορει να ενημερωθει μεσω αυτου.

Τριτον, ολοι πλεον εχουν smartophones, αρα σημαινει πως μπορουν να μπουν σε καποια σελιδα (πχ σκαι) να ακουν τον αγαπημενο τους ραδιοφωνικο σταθμο διαδικτυακα. Ολοι σχεδον οι σταθμοι πλεον εκπεμπουν με αυτον τον τροπο.

Τεταρτον, ολοι σχεδον εχουν απο δυο συσκευες πανω τους, αυτο σημαινει πως σιγουρα η μια θα εχει δεκτη.

Απο την αλλη πλευρα, ας το παμε και στο αστειο της υποθεσης.

Ποιος θελει η ποιος εχει την διαθεση την σημερον ημερα με ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μας και ολη αυτη την τρομοκρατια που θελουν οι δημοσιογραφοι να μας περασουν, να ακουει εκπομπες στο ραδιοφωνο?

Θελετε να ακουτε Τραγκα, Πορτοσαλτε, Πρετεντερη, Χατζηνικολαου, Καψη και το κακο συναπατημα?

Θα μου πει καποιος αλλος ομως, ναι αλλα θελω να ακουω μουσικη. Μουσικη περνας οση θελεις στην συσκευη σου και ακους οσο θες.

Ναι, αλλα στην παραλια, στην μηχανη κλπ ειναι μεγαλη λυση για ναμην κουβαλας και 2η συσκευη...

Σπάνια ακούω ραδιόφωνο από το κινητό μου (π.χ κάποιον ποδοσφαιρικό αγώνα ή περιμένοντας σε μια μεγάλη ουρά σε τράπεζα ή εφορία ) αλλά το θεωρώ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να υπάρχει. Δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω κινητό χωρίς αυτό...

Stay alive, keep riding

Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro

Χάρης

Επελεξα ``πολυ σημαντικη``. Το να βαλεις ραδιοφωνικο δεκτη στην συσκευη δεν πιστευω οτι εχει τοσο μεγαλο κοστος στην κατασκευη καθως υπαρχουν κινητα με τιμη 30€ με ραδιο. Επισης οσον αφορα για e-radio με χρηση data 1) δεν χρησιμοποιουν ολοι data 2) και να χρησιμοποιεις data σε πολλα σημεια δεν εχει καλο σημα οποτε το streaming διακοπτεται 3) για ποιο λογο να ``τρως`` την ακτινοβολια του 3g για να ακους ραδιο (και να εξαντλειται αμεσως η μπαταρια) ;;;; Αυτα!! :)

Για εμένα δεν είναι και τόσο σημαντικό πλέον. Ακούω σπάνια ραδιόφωνο στο κινητό...και αν θέλω ν΄ακούσω μουσική, προτιμώ τα mp3 μου! Άρα είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που θα με επηρεάσει στην αγορά ενός κινητού, αν και το θεωρώ απαράδεκτο να μην υπάρχει. Είναι γελοίο συσκευές τελευταίας τεχνολογίας που κάνουν "παπάδες" να μην μπορούν να παίξουν ραδιόφωνο!

Να συμφωνήσω ότι το ραδιόφωνο μέσω Bluetooth είναι μία λύση. Όμως εγώ θέλω να ακούω ραδιόφωνο από το ηχείο του κινητού, οπότε δεν με καλύπτει. Και αφήστε που δεν έχω σκοπό να αλλάξω το πολύ καλό Plantronics που έχω, γιατί σε ποιότητα ήχου κατά τη διάρκεια της κλήσης είναι πολύ καλό.

Μήπως γιατί, αν η συσκευή μου ΔΕΝ έχει κάμερα, γιατί να ασχολούμαι και να το θεωρώ κριτήριο αγοράς ή μή; θα παίρνω μαζί μου μια φωτογραφική που κάνει την ίδια δουλειά!

εγω στο galaxy grand που τελικα μου προεκυψε ενα s 3 χωρις τις παιδικες ασθενειες ακουω ραδιο και σε εξωτερικη ακροαση και ηχογραφω τραγουδια απευθειας απο τον σταθμο.πες μου τωρα να δωσω +400 ευρω ακομη να παρω μια απο τα ιδια αλλα χωρις ραδιο.οποιος εχει το s 3 ας κατσει εκει που ειναι,γνωμη μου παντα

Σεβαστή η άποψη σου για την μη χρήση από εσένα ραδιοφώνου, απλά μην προσπαθείς να φτιάξεις επιχειρήματα για το σύνολο του κόσμου με βάση τα δικά σου κριτήρια.

1) Πολύς κόσμος έχει αυτοκίνητο αλλά όχι όλοι, αλλά και πολλοί από αυτούς που έχουν δεν το χρησιμοποιούν απαραιτήτως για να πάνε στην δουλειά τους, υπάρχουν ΜΜΜ κτλ.

2) Το ραδιόφωνο δεν είναι για να το ακούς μόνο στο σπίτι, αλλά για όποια στιγμή εσύ νοιώσεις. Με την ίδια λογική, αφού έχεις και τηλέφωνο στο σπίτι, ποιος ο ο λόγος να έχεις κινητό; Περίμενε να πας σπίτι για να κάνεις τα τηλεφωνήματά σου όπως τον παλαιό καλό καιρό! :)

3) Όλοι έχουν smartphones; Και για πες μου για αυτούς που έχουν τι είναι ποιο εύκολο, να ανοίξω το ραδιόφωνο με ένα κλικ ή να μπω σε ολόκληρη ιστοσελίδα για να βρω που και αν έχει internet radio? Θα μου πεις οτι υπάρχουν και εφαρμογές για internet radio, αλλά τι γίνεται αν είμαι κάπου που δεν έχω 3G; Και αν θέλω να πάω στο εξωτερικό και να έχω κλειστά τα data γιατί να μην μπορώ να δω τι έχουν οι ξένοι σταθμοί;

4) Είσαι σίγουρος οτι όλοι κουβαλάνε δύο συσκευές από τις οποίες η μια ΣΙΓΟΥΡΑ έχει ράδιο; Υποτίθεται οτι οι πολυσυσκευές smartphones μας κάνουν την ζωή ποιο απλή. Εδώ βγαίνουν και καλές δίκαρτες συσκευές για αυτούς που χρειάζονται δύο νούμερα και δεν θέλουν να έχουν δύο συσκευές μαζί τους. Σε αυτούς θα του πεις να πάρουν και μια δεύτερη παλαιά για να έχουν ράδιο;

Από εκεί και πέρα η Samsung που φημίζεται για τις υπερπλήρης συσκευές της, μου βγάζει έρευνες αλλά apple. Εδώ η Sony μέχρι στο Tablet Z έβαλε ραδιόφωνο (πιθανόν το πρώτο tablet με radio) και κάποιοι άλλοι το αφαιρούν!

P.S. Πάντως σε μια κατάσταση ανάγκης χώρας, το ραδιόφωνο μπορεί να καταστεί σωτήριο.

+1000 !! Με έβγαλες από τον κόπο να τα γράψω εγώ.... :bow:

Stay alive, keep riding

Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro

Χάρης

Σε παγκόσμια κλίμακα η χρήση ραδιοφώνου συρικνώνεται διαρκώς. Προσωπικά σπάνια ακούω ραδιόφωνο και έχω μεταβεί εδώ και 2-3 χρόνια στα podcasts, όπου ο καθένας έχει πλήρη επιλογή ως προς το περιεχόμενο που ακούει. Για όποιους το θέλουν και το θεωρούν απαραίτητο ας διαλέξουν μια συσκευή που το έχει, αλλά ας σταματήσει η γκρίνια. Μου θυμίζει τη συζήτηση εν έτει 2013 "Η τάδε συσκευή δεν έχει BT file transfer". Αστείο.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

για αυτο εγραψα το "γνωμη μου " συμφωνω στα περισσοτερα.εξαρταται τις αναγκες του καθενος.παντως 10 χρονια ακουω ραδιο στο κινητο και μου ειναι αδιανοητο να λειψει.σε μηλοφαν δεν θα τους φανει καθολου η ελλειψη του

9 μήνες που έχω το galaxy s3 δεν είδα καν πως λειτουργεί το ραδιόφωνο έχω τα mp3 μου να ναι καλά ο micro sd 64 gb μπόλικος χώρος, για να μην το βάζουν που καρφί δεν μου καίγεται έχει να κάνει κάτι με το hardware και την ελλείψει χορού ίσως να μην μεγαλώσει κιαλο το κινητό.

ζήσε την ζωή σου σαν να ήταν το τελευταίο λεπτό γιατί είναι πολύ μικρή και δεν ξέρεις πότε μπορεί να τελειώσει και μην κολλάτε πουθενά γιατί σπάνια η μοίρα έχει αφήσει σε

εμάς το προνόμιο της επιλογής.

Δεκτή η γνώμη σου, αλλά τη λογική δεν την καταλαβαίνω.

Δλδ αύριο θα αφαιρέσουν το GPS και θα πούμε "Ελάτε βρε παιδιά, 700 ευρώ δώσατε για ένα κινητό, δεν μπορείτε να αγοράσετε και GPS;"

Στο θέμα μας όμως.

Πολύ σπάνια ακούω ραδιόφωνο, αλλά χωρίς ραδιόφωνο δεν πρόκειται να αγοράσω τη συσκευή. Καμιά φορά το χρειάζομαι :D

Ε, δε θα πάρω Galaxy S4, Υπάρχουν HTC One και LG Optimus G Pro, επίσης υπάρχει και το Xperia Z, αλλά η οθόνη για μένα είναι πιο σημαντική και από το ραδιόφωνο.

Το ραδιόφωνο καλύτερα να το έχω και να μην το χρησιμοποιώ, παρά να το χρειαστώ και να μην το έχω. Κάπως έτσι.

To radio είναι σημαντική έλλειψη, μόνο όταν μιλάμε για συσκευές της άπλ. Διαφορετικά, τα πράγματα "στρογγυλεύουν". ;)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

To radio είναι σημαντική έλλειψη, μόνο όταν μιλάμε για συσκευές της άπλ. Διαφορετικά, τα πράγματα "στρογγυλεύουν". ;)

που κολλάει η Apple εδώ? γιατί σε κάθε topic πρέπει να αναφερόμαστε σε αυτή? .... πφφφ... -_-

Το να έχεις όλα τα άλλα και να σου λείπει μόνο το ράδιο ''τρώγεται''. Το να έχεις το λειτουργικό της άπλ και να σου λείπει(και) το ράδιο, κάνει τα πράγματα ''γωνίες''.

Προφανώς το ραδιόφωνο είναι κάτι πολυ σημαντικό. Απο εποχή 3330 έχω συνηθίσει να ακούω ραδιόφωνο απο το λεωφορείο μέχρι το διάβασμα και γενικά σχεδόν στα πάντα που κάνω. Η έλλειψή του είναι αρκετά μεγάλο μειονέκτημα και μάλλον θα σκεφτώ πολλές φορές πριν αγοράσω συσκευή που δεν έχει ραδιόφωνο. Καλά τα mp3, αλλά δεν είναι μόνο θέμα μουσικής, αλλά υπάρχουν και άλλες εκμπομπές. Και σίγουρα δεν πρόκειται να ακούω ραδιόφωνο streaming στο κινητό. Τουλάχιστον όχι στο κοντινό μέλλον, εννοώντας τα επόμενα χρόνια.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Με τοσα ιντερνετοραδιοφωνα δεν υπαρχει λογος ν'ακουσεις τα 2-3 ενδιαφεροντα τοπικα ραδιοφωνα(τα οποια αλλωστε υπαρχουν κι αυτα ιντερνετικα με καλυτερη ποιοτητα)οποτε αν ειναι να μου πιασει χωρο μες στο κινητο και μου αυξησει το κοστος γιατι να το βαλουν;;;