Jump to content

Τρόποι για να ψηλώσει κανείς;


Ice_Angel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

katarxas geia ses olous! eimai 17 kai eimai............... 1,68:( ekana kick boxing apo ta 15 mou kai bhka sto nosokomeio apo traumathsmo gia ton opoio twra den borw na sunexisw! edw kai 2-2,5 xronia paw gymnastirio kai den kanw ka8hsmata h otidhpote blaptei thn spondilikh mou sthlh alla kanw ogo... bazw sta organa 75...85 khla... (72 eimai) exw parei ogo alla den psilwnw edw kai 2 xronia... ti na kanw...????????? please apadhste
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 482
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

sthn splina... tipota sumadiko an kai exei meinei ligo diogomenh... oi goneis mou... h mhtera mou 1.60 peripou kai o pateras mou~1.85 alla exw parei ta pada apo auton... ti borw na kanw...? se euxaristw polu pou apadhses:) Edited by kmnos_16
Link to comment
Share on other sites

στα 17 δεν μπορεις να περιμενεις να ψηλωσεις κι αλλο, μιας και οτι υψος ηταν να παρεις το χεις παρεις σχεδον ολο...

 

το μονο που χρειαζεται να κανει καποιος για να φτασει στο μεγιστο θεωρητικο του υψος ειναι η σωστη και ολοκληρωμενη διατροφη κατα τη διαρκεια της αναπτυξης (απο την παιδικη ηλικια)...

 

ααα και αφθονο γαλα...

Link to comment
Share on other sites

ειχα ακουσει (και μην γελασετε) και δεν ξερω αν ειναι αληθεια οτι αν τρως καθημερινα ενα γιαουρτι με μια χουφτα αμυγδαλα μαζι τοτε εχεις περισσοτερρες πιθανοτητες να ψηλωσεις γιατι ενεργοποιειται ενα ενζυμο στον οργανισμο οταν αυτα τα δυο μαζι συνευρεθουν στο στομαχι. και παλι σου λεω δεν ξερω αν ειναι αληθεια και δεν χρειαστηκε και ποτε να το χρησιμοποιησω! :)

My Mobile Phone History:

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Link to comment
Share on other sites

σωστη διατροφη? δηλαδη τι θα ηταν καλυτερα να τρωω? και οσο για αυτο που λενε για τα 20...21? λεω να αρχισω τακτηκες προπονησεις σε μονοζυγο και να αρχισω polo. πιστευετε οτι αξιζει? αν οχι, μηπως μπορω κατι να κερδισω ακομα...? εστω 5 εκατοστα??
Link to comment
Share on other sites

σωστη διατροφη? δηλαδη τι θα ηταν καλυτερα να τρωω? και οσο για αυτο που λενε για τα 20...21? λεω να αρχισω τακτηκες προπονησεις σε μονοζυγο και να αρχισω polo. πιστευετε οτι αξιζει? αν οχι, μηπως μπορω κατι να κερδισω ακομα...? εστω 5 εκατοστα??

 

σωστη διατροφη εννοω σπιτικο φαγητο, λιγο απο ολα ομως...

αν ηταν να αρχισεις ενα αθλημα θα σου προτεινα το μπασκετ...

εκανα γυρω στα 7-8 χρονια πιο παλια... τωρα ειμαι λιγο πανω απο 1.85...

 

αυτο που χρειαζεται πανω απο ολα να συμβιβαστεις με το υψος σου...

Link to comment
Share on other sites

:( οπως καταλαβαινεις ειναι δυσκολο για εναν 17χρονο... πολυ λενε οτι φταιει που τοσο καιρο που κανω προσπαθειες να παρω για ογκο... πιστευετε οτι αν τον σταματησω θα διευκολεινω την κατασταση...? αν χρειαστει να το κανω... (συγγνωμη και για το πριξημο αλλα εχω αγχωθει αρκετα...)
Link to comment
Share on other sites

θα κανω οτι μπορω... σας ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντιση... ας ελπισουμε να παρω μερικα εκατοστα ακομα...
Link to comment
Share on other sites

συμφωνα με τα υψη των γονιων σου,το min υψος θα επρεπε να ειναι 1,74.Ωστοσο οι τυποι που κυκλοφουν στην παιδιατρικη ισχυουν κατα προσεγγιση.Αν οι αντρες απο την πλευρα της μητερας σου ειναι κοντα στο υψος σου μιλαμε για κληρονομικο παραγοντα.Τωρα για τη διατροφη,στις νεες γενιες δεν ελειψε τπτ...Σε ολα ειχαμε προσβαση,ανεξαρτητα απο το οικονομικο επιπεδο της καθε οικογενειας.Φιλικα σου λεω 1,68 με ενα ωραιο σωμα που φανταζομαι θα εχεις εισαι οκ....
Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια το θεμα ειναι οτι το σωμα το εφτιαξα για να ασχοληθω με το kick boxing και ξαφνηκα το εχασα αυτο το προνομιο. τωρα ειμαι ο "τετραγωνος" σε ενα περιβαλλον ψηλων τυπων... αν ηξερα οτι θα μεινω ετσι θα εκανα γραμμωση... απο την πλευρα της μητερας μου ο παππους μου ηταν γυρω στο 1,83 ενω του πατερα μου... 1,65! βεβαια ο πατερας μου εβαζε υψος εως τα 23-25 του... εγω απλα θελω να κανω ΟΤΙ περναει απο το χερι μου για να εξομανλυνω την κατασταση (που ελπιζω να μην εχω καταστρεψει για ενα παθος που κοπηκαι) (φιλικα παντα) Edited by kmnos_16
Link to comment
Share on other sites

Εγω θα σου ελεγα να τρως φυσιολογικα, να μην κανεις πολλα βαρη(λιγη γυμναστικη για να εισαι σε φορμα αρκει, τι μανια αυτη με τα βαρη ρε παιδια? δεν κανουν καθολου καλο και στη μεση) και να μην ανησυχεις, δεν εισαι και τοσο κοντος...Αυτο που εγραψε καποιος παραπανω οτι εχεις παρει ολο το υψος σου δεν ισχυει...Τα αγορια νομιζω αναπτυσσονται ακομα και μεχρι τα 20-21. Εγω παντως που ειμαι και κοριτσακι σταματησα να ψηλωνω γυρω στα 19.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Θεωριτικα το υψος που θα εχεις στη ζωη σου ειναι ''προκαθορισμενο'' και συνηθως ειναι κληρονομικο! Και με το προκαθορισμενο εννοω οτι δυστυχως δεν μπορεις να κανεις κατι για να παρεις παραπανω υψος απο αυτο που θα εχεις!

Επισης γενικα ψηλωνεις μεχρι τα 17-18 (για αντρες)! Θεωρητικα ψηλωνεις μεχρι τα 21 αλλα οι πιο πολλοι μας σταματαμε απο τα 17-18 μας.. Ωστοσο υπαρχουν περιπτωσεις που παιδια στα 19-20 τους ριχνουν ξαφνικα 5-7 ποντους!(Ο ξαδερφος μου που τυχαινει να κανει και αυτοσ κικ μποξινγκ εβαλε μεσα σε ενα καλοκαιρι 10 ποντους και ηταν στην ηλικια σου!)

Για το γαλα που ειπωθηκε πιο πανω , γνωμη μου ειναι οτι δεν ισχυει! Απο 5-6 χρονων εχω να πιω γαλα και τωρα ειμαι 2.02!! Κ σιγουρα τοτε δεν ημουν οσο ειμαι τωρα! :)

Τελος η μονη ιατρικη λυση για αυξηση του υψους που εχω ακουσει ειναι οι αυξητηκες ορμονες , οι οποιες εχω ακουσει οτι χορηγουνται μονο σε ειδικες περιπτωσεις απο γιατρους και φανταζομαι εχουν και σοβαρες επιπτωσεις-παρενεργειες στον οργανισμο!

Γνωμη μου να μην σε νοιαζει το υψος σου! Εισαι μικρος και εχεις περιθωριο ακομα! Σταματα απο το γυμναστηριο τον ογκο, κατεβασε κιλα αυξησε επαναληψεις για να σταματησεις να ''φουσκωνεις'' και θα εχεις ενα ωραιοτατο γραμμωμενο σωμα! Και αμα ερθει και λιγο μποι ακομα καλοδεχουμενο!

Αυτα απο μενα!

Υ.Γ Σχετικα με το λινκ που ελεγε οτι το μπασκετ και το βολευ που σε ψηλωνει δεν ισχυει! Απλα ειναι τετοια η φυση των αθληματων που απαιτειται ψηλο κορμι για να ανταπεξελθεις! Επομενως λοιπον μπασκετ και βολευ παιζουν ψηλα παιδια , αλλα σε καμια περιπτψση δεν σε ψηλωνουν! ΚΑτι αντιστοιχο συμβαινει και με την αρση βαρων, που ειναι ολοι κοντοι, οχι γιατι σε κοντενουν τα βαρη αλλα γιατι οι αθλητες πρεπει να εχουν πολυ χαμηλο κεντρο βαρους (αρα να ειναι κοντοι).

Ζητω συγνωμη για το μεγαλο ποστ! :)

Link to comment
Share on other sites

πρακτικα ψηλωνουμε μεχρι τα 20-21 οπου και σταματανε οι "διαδικασιες" που ακολουθει ο οργανισμος.το οτι απο τα 17-18 μεχρι τα 20-21 δεν ριχνπουμε τρελο μποι παρα μονο ελαχιστα εκατοστα δεν σημαινει οτι δεν ψηλωνουμε.

συνεπως η αναπντυξη συνεχιζεται αλλα με μειωμενους ρυθμους και συχνα δεν ειναι κατι το οποιο ειναι εμφανες.

 

το μονοζυγο δε θα σε κανει να κερδισεις 5-6 εκατοστα οπως διαβασα καπου.θα σε κανει να κερδισεις λιγοτερα ΑΛΛΑ θα πρεπει να το κανεις συστηματικα.

 

θεωρω πως το καλυτερο ολων ειναι να συμβουλευτεις εναν γιατρο.το να σου πω εγω "φαε κομποστα ροδακινο,δινει υψος" δεν ειναι κατι το οποιο πρεπει να συμβει.

εισαι 1,68 οποτε δεν εχεις προβλημα νανισμου.μπορεις να συμβουλευτεις εναν γιατρο για μια πιο σαφη και safe συμβουλη.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Για μενα το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι ΣΤΑΜΑΤΑ τα βαρη οπως ειπε και ο φιλος απο πανω! Γυρνα το σε καποιο αθλημα! Τα βαρη κοβουν την αναπτυξη...

Η διατροφη σιγουρα θα βοηθησει και πιστευω πως και το γαλα και γενικοτερα ασβεστιο θα σου κανει καλο!

Τωρα στην τελικη μην τρελενεσαι... Κατα πασα πιθανοτητα εχασες σε υψος αλλα καπου αλλου θα το πηρες.... χοχοχο

 

υ.γ Εχω διαβασει διαφορες ιστοριες απο μπασκετμπολιστες που μεχρι τα 17 ηταν μετριοι και ως τα 21 εγιναν 2,10! Ποτε δεν ξερεις...

Link to comment
Share on other sites

αυτο ειναι μυθος οτι τα βαρη σταματανε την αναπτυξη. Αμα δεν παιρνεις κανενα συμπληρωμα διατροφης που παιρνουν αυτοι που κανουν μποντυ-μπιντινγκ δεν προκεται να σταματησει η αναπτυξη σου. Ισα-ισα μπορει να αποκτησεις και ογκο... Αλλα μην το παρακανεις βεβαια.. 3 φορες την εβδομαδα γυμναστηριο και βαρη ειναι πολυ καλα. Οσο αφορα το υψος ειναι καθαρα γεννετικο θεμα και θεμα διατροφης.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Μόλις μπήκα στα 16 και είμαι 1,72.Δε με ενδιαφέρει καθόλου πόσο θα γίνω όσοι σε αγαπάνε θα σε αγαπάνε όσο να 'ναι.Πάντως το ξαδερφάκι μου μόλις έγινε 12 και είναι ναι παρακαλώ πιστέψτε το 1,82.
Link to comment
Share on other sites

εγώ νομίζω πάντως πως αυτά για το γάλα και τα μονόζυγα που λένε είναι βλακείες. Εγώ είμαι 17 χρονών και είμαι 1,64, το γάλα μου το πίνω σε μεγάλες ποσότητες, σα μαϊμού ήμουν στο μονόζυγο όλη μέρα παλιά και δεν έγινε και τίποτα. Κ αυτά τα έκανα επειδή μ αρέσουν, όχι για να ψηλώσω.
Link to comment
Share on other sites

Ειναι θεμα κληρονομικοτητας αλλα και συνθηκων συνολικα κατα την αναπτυξη. Δεν πιστευω πως καποιος μπορει να την επηρρεασει αυτη τη διαδικασια.
Nokia 5110, 3210, 8210, Samsung M-100, Nokia 7210, 7650, 6600, Siemens Sx1, Nokia 6230, 6680, N70, Qtek S200, Nokia N80, Qtek 9000, Nokia N93, N95 8GB, samsung Omnia, iphone 3g, 3gs , 4, 4s, 5, 6+, 7
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Είναι καθαρά θέμα κληρονομικότητας. Μετά παίζει μεγάλο ρόλο και η άθληση. Αν παίζει κάποιος μπάσκετ για παράδειγμα, έχει περισσότερες πιθανότητες να ψηλώσει σε σχέση με κάποιον που δεν παίζει.. Εγώ πχ μέχρι πριν λίγα χρόνια ήμουν κοντούλα, αλλά με την ανάπτυξη και ξεκινώντας βόλλεϋ πλέον έχω φτάσει τα 1.75..
Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνησω...ειναι θεμα κληρονομιας..αλλα αν παιζεις μπασκετ πιστευω ψηλωνεις...και χομπι να το εχεις αμα παιζεις εχεις καλο ηψος...και ποδοσφαιρο αμα παιζεις τερματοφυλακας..:)

Φιλικά Γιώργος

 

GIO......!!!!! ❼:respect:

Link to comment
Share on other sites

Είναι καθαρά θέμα κληρονομικότητας. Μετά παίζει μεγάλο ρόλο και η άθληση. Αν παίζει κάποιος μπάσκετ για παράδειγμα, έχει περισσότερες πιθανότητες να ψηλώσει σε σχέση με κάποιον που δεν παίζει.. Εγώ πχ μέχρι πριν λίγα χρόνια ήμουν κοντούλα, αλλά με την ανάπτυξη και ξεκινώντας βόλλεϋ πλέον έχω φτάσει τα 1.75..

 

Αν παιζεις μπασκετ πως ψηλωνεις;Κρεμιέσαι απο το στεφανι;:lol:

 

Για να "κονταίνεις" αν σηκωνεις βαρη το καταλαβαινω αλλα να ψηλωνεις με το μπασκετ;Φυσικα δεν μιλαμε για χρηση ουσιων.

Link to comment
Share on other sites

Αν παιζεις μπασκετ πως ψηλωνεις;Κρεμιέσαι απο το στεφανι;:lol:

 

Για να "κονταίνεις" αν σηκωνεις βαρη το καταλαβαινω αλλα να ψηλωνεις με το μπασκετ;Φυσικα δεν μιλαμε για χρηση ουσιων.

οχι..πηδωντας για να καρφωσεις η για να σουταρεις ακομα για να χωσεις ταπα οι μυεις σου γυμναζονται...και οι τερματοφυλακες ψηλωνουν στο ποδοσφαιρο:)

Φιλικά Γιώργος

 

GIO......!!!!! ❼:respect:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...