Jump to content

Τρόποι για να ψηλώσει κανείς;

Ice_Angel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να σου πώ την αλήθεια πιο πολύ με αναστατώνει το γεγόνος ότι ο πατέρας μου είναι ψηλός, παρά το οτι έιμαι απ τους πιο κοντούς στην τάξη. :p και τα δυο όμως με ενοχλούν!

Πες το έτσι γιατί θα μας τρελάνεις καθώς ήδη έχεις ένα κανονικό ύψος για άντρα (ούτε ψηλός ούτε κοντός).

• Απαντήσεις 482
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πες το έτσι γιατί θα μας τρελάνεις καθώς ήδη έχεις ένα κανονικό ύψος για άντρα (ούτε ψηλός ούτε κοντός).

Και πααααάλι όμως.. δεν μ αρέσει η ιδέα του ότι ίσως δεν τον περάσω ποτέ!!

Και πααααάλι όμως.. δεν μ αρέσει η ιδέα του ότι ίσως δεν τον περάσω ποτέ!!

Και γιατί πρέπει να τον περάσεις;;; :blink:

TCL 40 NXTPAPER

• 1 month later...
παιδια εγω μολις πριν λιγες μερες μπικα στα 15 υψος 1,80-1,82 ημουν απο τους ψηλοτερους στο δημοτικο και μεχρι την 1η γυμνασιου επερνα 12 ποντους περιπου καθε χρονο τωρα τα τελευταια 2-3 χρονια εχω βγαλει γενια και εχω παρει βια 2 ποντους απο την 2 γυμνασιου και μετα παιζω μπασκετ ειμαι πολυ καλος πινω γαλατα και τετοια διατροφη μια χαρα αλλα υψος δεν περνω με εχουν περασει 10+ συμαθητες μου σε υψος που τους εριχνα πολυ και αισθανομαι μειωνεκτικα και θελω να ψηλωσω και για το μπασκετ πιο πολυ λεται να φτεναι τα γενια που εβγαλα.αα υψος πατερα 1,82 περιπου μανας 1,67 παπουσ 180 κατι ξαδελφια 1,85 λεται να παρω η θα με σταματησουν τα μουσια

Διάβασε εδώ. Το ύψος σου είναι καθόλα φυσιολογικό και έχεις ακόμα περιθώρια ανάπτυξης.
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

το ξερω απλα θελω να φτασω περιπου 185+ για να μπορω να πεξω εστω β1 στο μπασκετ και ρωταω αν ξερει κανεις αν τα γενια επιρεαζουν την αναπτυξη

Στο πρώτο ερώτημα δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση, στατιστικά έχεις αρκετές πιθανότητες. Στο δεύτερο ερώτημα, η τριχοφυία στο πρόσωπο του ανδρός δεν επηρεάζει το ρυθμό ανάπτυξης, ίσα ίσα δείχνει ότι υπάρχουν τα απαιτούμενα επίπεδα ανδρογόνων ώστε να υποστηριχθεί ικανοποιητικά αυτή.

ΤΗ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, διότι είναι σαν να φωνάζεις, αλλά απαγορεύονται και από τους Ο.Π.Χ..

Edited by impreza_sti

το ξερω απλα θελω να φτασω περιπου 185+ για να μπορω να πεξω εστω β1 στο μπασκετ και ρωταω αν ξερει κανεις αν τα γενια επιρεαζουν την αναπτυξη

Και αν επηρέαζαν τι θα έκανες;

Ο καλύτερος τρόπος για να ψηλώνει κάποιος είναι να τρώει κάθε μέρα το πρωί ένα ραπανάκι και το βράδυ ένα αυγουλακι μελατο

----- προσθήκη μηνύματος 101 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ξεκίνα αμέσως το ξύρισμα σε κόντρα φάση

Βεζούβιος

Οκ εσείς τα αγόρια έχετε περιθώριο ανάπτυξης και μετά τα 20! Τι γίνεται όμως με μας τα κορίτσια? Είμαι ήδη 18 και μόλις 1.65! Κανονικά δεν θα με πείραζε καθόλου! Αλλά το θέμα είναι καθαρά επαγγελματικό! Μήπως έχετε καμιά ιδέα για το αν υπάρχει ελπίδα? Έστω 3-5 πόντους! Όσον αφορά τα γονίδια η μαμά μου είναι 1.70 και ο μπαμπάς μου 1.80! Από μικρή μου λέγανε ότι θα γίνω πολύ ψηλή γιατί ακόμα και τώρα έχω πολύ ψηλό πόδι για το σώμα μου!! HELP!!!!

Ξέρει κανείς πόσο αξιόπιστος είναι ο παρακάτω τύπος για τον υπολογισμό του μεγίστου δυνατού ύψους;

Your father's height = F cm (inches)

Your mother's height = M cm (inches)

Your father's father's height = FF cm (inches)

Your father's mother's height = FM cm (inches)

Your mother's father's height = MF cm (inches)

Your mother's mother's height = MM cm (inches)

If you are a male:

With 95% certainty,

Your Maximum Potential Height in cm (inches) = (F + M + FF + FM + MF + MM) / 6 * 1.08 + 8.8 cm (3.5 inches)

With 99% certainty,

Your Maximum Potential Height in cm (inches) = (F + M + FF + FM + MF + MM) / 6 * 1.08 + 14 cm (5.5 inches)

If you are a female:

With 95% certainty,

Your Maximum Potential Height in cm (inches) = (F + M + FF + FM + MF + MM) / 6 * 0.92 + 6.4 cm (2.5inches)

With 99% certainty,

Your Maximum Potential Height in cm (inches) = (F + M + FF + FM + MF + MM) / 6 * 0.92 + 11.4 cm (4.5inches)

Πηγή : http://cooljohnny23.hubpages.com/hub/how-tall-can-you-grow-how-to-calculate-your-maximum-height

Μόλις το 'κανα και το αποτέλεσμα μου βγαίνει της τάξεως 196-200 cm. o.O Μακάρι να φτάσω τόσο αν κ δε το κόβω

Edited by superheroedienas

Οκ εσείς τα αγόρια έχετε περιθώριο ανάπτυξης και μετά τα 20! Τι γίνεται όμως με μας τα κορίτσια? Είμαι ήδη 18 και μόλις 1.65! Κανονικά δεν θα με πείραζε καθόλου! Αλλά το θέμα είναι καθαρά επαγγελματικό! Μήπως έχετε καμιά ιδέα για το αν υπάρχει ελπίδα? Έστω 3-5 πόντους! Όσον αφορά τα γονίδια η μαμά μου είναι 1.70 και ο μπαμπάς μου 1.80! Από μικρή μου λέγανε ότι θα γίνω πολύ ψηλή γιατί ακόμα και τώρα έχω πολύ ψηλό πόδι για το σώμα μου!! HELP!!!!
σε ποιο επάγγελμα θέλουν ύψος 168?

Γενικότερα ο σκελετός παύει να αναπτύσσεται οριστικά στην ηλικία των 23.Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως απο τα 18 ως τα 22 θα ρίεις 10 πόντους!!!

Νομίζω πως εγώ είχα σταματήσει να ψηλώνω γύρω στα 19...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

τροπος για να κοντηνω υπαρχει? :D

το λεω γιατι ειμαι 15-16 και εχω ηδη φτασει τα 1.85+... Πραγματικα ολοι στην οικογενεια μου ειναι ταπες, εκτος απο τον πατερα μου που ειναι 1.80...καποιος τροπος για να σταματησω να ψηλωνω υπαρχει? κουραστηκα να χρειαζεται να σκυβω μιση ωρα για να φτασω το εδαφος...

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

• 1 month later...

ΡΕ παιδια μονο εμενα με μουντζωσαν ρε σεις?Πατερας 1.85 μητερα 1.60 και γω ειμαι 1.75-1.76 στα 19 μου χρονια.Τριχες αρκετες στα ποδια στα επιμαχα σημεια στο προσωπο και τωρα εδω και 2 χρονια βγαζω κ στην κοιλια αλλα βγαζω πολυ αργα εκει αλλα βγαζω δεν σταματανε.Ειχα κανει εξεταση επιφυσης και μου ειπαν οι γιατροι θα επαιρνα ακομη 3 ποντους max τοτε ημουν 1.74.Αυτο το σχολιο παει σε ολους σας που υποστηριζετε τα γονιδια και τα ΓΟΝΙΔΙΑ!!!!:mad: Να τα τα γονιδια και τι εγινε??Αφηστε τα στην ταξη μου ολοι ητανε στα 1.83++ και οι γονεις τους ηταν κανονικοι και μερικων ηταν ταπες ΕΛΕΟΣ πια :lol: Πραγματικα παλια ειχα πραγματικο complex γιαυτο το πραμα.Ε ρε σεις ειναι γκαντεμια αυτο το πραγμα και γονιδιακα να πληρω τις πουποθεσεις και γαλα και τετοια και αθλητισμος.Αντε τα ειπα και ξεθυμανα ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!:mad:

Sorry που το επαναφερω απλα το πετυχα τυχαια και χτυπησε ευαισθητη χορδη ... :worry:

ΡΕ παιδια μονο εμενα με μουντζωσαν ρε σεις?Πατερας 1.85 μητερα 1.60 και γω ειμαι 1.75-1.76 στα 19 μου χρονια.Τριχες αρκετες στα ποδια στα επιμαχα σημεια στο προσωπο και τωρα εδω και 2 χρονια βγαζω κ στην κοιλια αλλα βγαζω πολυ αργα εκει αλλα βγαζω δεν σταματανε.Ειχα κανει εξεταση επιφυσης και μου ειπαν οι γιατροι θα επαιρνα ακομη 3 ποντους max τοτε ημουν 1.74.Αυτο το σχολιο παει σε ολους σας που υποστηριζετε τα γονιδια και τα ΓΟΝΙΔΙΑ!!!!:mad: Να τα τα γονιδια και τι εγινε??Αφηστε τα στην ταξη μου ολοι ητανε στα 1.83++ και οι γονεις τους ηταν κανονικοι και μερικων ηταν ταπες ΕΛΕΟΣ πια :lol: Πραγματικα παλια ειχα πραγματικο complex γιαυτο το πραμα.Ε ρε σεις ειναι γκαντεμια αυτο το πραγμα και γονιδιακα να πληρω τις πουποθεσεις και γαλα και τετοια και αθλητισμος.Αντε τα ειπα και ξεθυμανα ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!:mad:

Sorry που το επαναφερω απλα το πετυχα τυχαια και χτυπησε ευαισθητη χορδη ... :worry:

Φυσικα και δεν ειναι καθαρα γονιδιακο το θεμα.. Δεν παιρνεις το DNA των δικων σου αντιγραφη, παιρνεις καποια ''χαρακτηριστικα'' του.. Και οι γονεις σου εχουν κανονικο υψος, εγω δεν θα τους χαρακτηριζα ψηλους..:confused:

Μην ανησυχεις, δεν κανει το υψος τον ανθρωπο..:p

Λοιπον ας πω κ εγω τον πονο μου κ αν γνωριζει καποιος η εχει αναλογη εμπειρα ας απαντησει

Εδω κ καιρο περιπου 2 χρονια ο 3 ετων πλεον γιος μου περασε μια βρογχιολιτιδα,τοτε, ο γιατρος μας ειπε οτι μπορει να αποτελεσει ανασταλτικο παραγοντα στην αναπτυξη του.Η αληθεια ειναι οτι πλεον ανησυχουμε πολυ διοτι εχει φτασει στην ηλικια των 3 κ ειναι 94 ποντους κ πολυ λεπτος( 14 κιλα).Ο παιδιατρος μας εδωσε την ιδεα αν θελουμε να παμε να τον εξετασει ενδοκρινολογος λεγοντας μας βεβαια οτι το παιδι ειναι απολυτα φυσιολογικο κ μεγαλωνει συμμετρικα απλα ειναι μικρουλης κ φυσικα οτι μπορει στην εφηβεια να δωσει που λεμε.Φυσικα κ απεκλεισε την αυξητικη ορμονη λεγοντας οτι θα την εξετασουμε κ αυτην στην εφηβεια αν κ εφοσων...Η αληθεια ειναι οτι παιρνουμε σαν μετρο συγκρισης τον αδερφο του που ειναι 1.20+ στα 6 κ εμενα σχεδον 1.90 .Η γυναικα μου ειναι μικρη (1.58) βεβαια κ μαλλον απο εκει πηρε :cry:

Ισως να ανησυχουμε κ γιατι στο σπιτι αρχισαν ηδη τα πειραγματα κ φανταζομαι στο σχολειο επειδη τα παιδια ειναι πολυ σκληρα θα εχει μαλλον προβλημα :worry::worry:

Λοιπον ας πω κ εγω τον πονο μου κ αν γνωριζει καποιος η εχει αναλογη εμπειρα ας απαντησει

Εδω κ καιρο περιπου 2 χρονια ο 3 ετων πλεον γιος μου περασε μια βρογχιολιτιδα,τοτε, ο γιατρος μας ειπε οτι μπορει να αποτελεσει ανασταλτικο παραγοντα στην αναπτυξη του.

Απο μωρο εχω ασθμα, αλλα απο υψος ειμαι μια χαρα παραπονο δεν εχω (1.74 ημουν περισυ)

Γιατρος δεν ειμαι, αλλα δεν νομιζω οτι η βρογχιολιτιδα θα εμποδισει την αναπτυξη του, καθως ειναι προβλημα του αναπνευστικου, οχι ορμονικο..

http://www.iatrikionline.gr/deltio_50b/03/Diagram-01.jpg

http://www.iatrikionline.gr/deltio_50b/03/pinax2.jpg

@DrWind Το ανάστημα είναι ένα φαινοτυπικό χαρακτηριστικό που είναι συνδυασμός γενετικών και περιβαλλοντολογικών παραγόντων. Η διαδικασία και οι αλληλεξαρτήσεις που τη συνοδεύουν είναι αρκετά πολύπλοκες και αρκετά μέρη δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί πλήρως. Όσον αφορά τους γονιδιακούς παράγοντες, πρόκειται για ένα σχέδιο που ευτυχώς δεν τηρείται κατά γράμμα. Κάποια επικικρατή χαρακτηριστικά μπορεί να προσπεράσουν μια γενιά και να εμφανιστούν στην μεθεπόμενη. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει λόγος καν να ανησυχείς για το ύψος σου, καθώς είναι καθόλα φυσιολογικό. Όπως βλέπεις από την καμπύλη και τον πίνακα παραπάνω, οι περισσότεροι Έλληνες άνδρες που γεννήθηκαν μετά το 1983 κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Τα παραπάνω στοιχεία (καμπύλες ανάπτυξης) προκύπτουν από την τελευταία ανθρωπομετρική έρευνα που ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα το 2001 και θα ισχύει με υψηλή ακρίβεια για όσους γεννήθηκαν μεταξύ 1983 και 2001.

@efmakis O μικρούλης αναπτύσσεται φυσιολογικά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η βρογχιολίτιδα δεν σχετίζεται με την ανάπτυξη, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι μια πρόσκαιρη αναπνευστική δυσχέρια. Η συχνή χρήση βρογχοδιασταλτικών έχει συνδεθεί με μειωμένη πρόσληψη βάρους, αλλά το συνολικό συστηματικό αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί το ειδικό βάρος του κάθε ενός από αυτούς.

Όπως έγραψα παραπάνω, δεν έχει νόημα να προσδοκούμε συγκεκριμένη τελική τιμή ανάπτυξης βάσει των αντίστοιχων τιμών συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού. Εφόσον το ύψος παραμένει εντός των ορίων της καμπύλης ανάπτυξης, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και σε καμία περίπτωση λόγος επέμβασης, ιδιαίτερα όταν η τελευταία δεν είναι ελεύθερη παρενεργειών. Επειδή ο υπερπροστατευτισμός των γονέων συχνά οδηγεί σε εσφαλμένες κινήσεις, καλό είναι να αναλογιστούμε και να ζυγίσουμε αν η οποιαδήποτε επέμβαση σε φυσιολογικό άτομο αξίζει τον κόπο προκειμένουν να ικανοποιήσουν στοιχεία ματαιοδοξίας, προστασίας από peer pressure ή όποιαδήποτε διαταραχή αντίληψης θέλει να βαφτίσει μη φυσιολογική μια καθόλα φυσιολογική κατάσταση.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου και έχω ακούσει πολλά περισσότερα και ώρες ώρες αναρωτιέμαι για τις πραγματικές προθέσεις των ανθρώπων.

Edited by gnt