pantierakos Δημοσιεύτηκε July 8, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 8, 2004 ΝΑΙ,ΝΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΜΩΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΑΘΑ. ΠΗΡΑ ΤΟ 134 ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ (ΕΝΩ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΗΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΟΣΙΜΟ) ΜΟΥ ΛΕΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ 22210-ΧΧΧΧΧ ΜΙΛΑΜΕ????? ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ!!! ΣΤΗΝ ΚΟΝΣΟΛΑ ΤΗΣ, ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΜΟΥ... ΑΡΑ ΠΑΙΔΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΗΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. July 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2004 Μα είναι προφανές ότι στον ΟΤΕ μπορούν να δουν το νούμερό σου, αλίμονο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmmour Δημ. July 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2004 Το αν θα εμφανιστεί ή όχι ο αριθμός σου σε αυτόν που καλείς είναι ούτε λίγο ούτε πολύ υπόθεση του εκεί κέντρου. Δηλαδή αν καλέσεις κάποιον π.χ. στην Αμερική, το SS7 (σηματοδοσία) θα μεταδώσει στην εκεί τηλεφωνική εταιρεία τον αριθμό σου και το γεγονός ότι θέλεις απόκρυψη. Από εκεί και πέρα ο τηλεπικοινωνιακός φορέας που δέχεται την κλήση αναλαμβάνει να μην εμφανίσει τον αριθμό σου στον συνδρομητή του που καλείς. Στην συντριπτική πλειοψηφία όλοι οι παροχοί σέβονται την απόκρυψη και δεν εμφανίζουν τον αριθμό του καλούντα στον καλούμενο. Υπάρχει όμως η δυνατότητα (στις ΗΠΑ σίγουρα και κυρίως για μεγάλες εταιρείες) να εμφανίζονται σε συνεννόηση με την τηλεφωνική εταιρεία όλοι οι αριθμοί αυτών που σε καλούν ακόμα κι αν έχουν απόκρυψη! Αυτονόητο είναι ότι όταν πρόκειται για υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών του τηλεπικοινωνιακού φορέα (ΟΤΕ) όπου απαιτείται η ταυτοποίηση ότι η κλήση γίνεται από το ίδιο τηλέφωνο για το οποίο κάνεις κάποια αίτηση, τότε το κέντρο είναι ρυθμισμένο να εμφανίζει τον αριθμό κάθε καλούντος ακόμα κι αν είναι απόρρητος. Πρόκειται για υπηρεσία του ΟΤΕ και θα ήταν τρελό να είναι ο αριθμός σου απόρρητος ακόμα κι από την εταιρεία που σου τον παρέχει ειδικά μάλιστα όταν κάνεις κάποια αίτηση στο 134 και χρειάζεται επιβεβαίωση στοιχείων... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pantierakos Δημ. July 9, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2004 ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΗΛΑΔΗ (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΗΤΑΝ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ) ΜΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΠΑΛΗΛΟΣ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟΝ ΔΙΧΝΕΙ. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ, ΑΠΟ ΤΟ 22210ΧΧΧΧΧ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙΤΕ? ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.... ΤΙ ΕΓΙΝΕ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jheremias Δημ. July 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2004 CLIR νομίζω λέγεται η υπηρεσία. Την δίνει ο ΟΤΕ μόνο σε δημόσιες υπηρεσίες, αστυνομία, πυροσβεστική...Πάντος σαν υπηρεσία υφίσταται. Έτσι είχα ακούσει εγώ τουλάχιστον. Παράθεση Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gpou Δημ. July 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2004 Σίγουρα υπάρχει τρόπος. Ακόμα και να μην μπορούν στον ΟΤΕ να δουν απευθείας το νούμερο,αν θέλουν μπορούν να ψάξουν τα CDRs που παράγει το τηλ. κέντρο και να βρούν τα πάντα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmmour Δημ. July 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pantierakos ( 9 Ιούλ. 2004 , 06:32) ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΗΛΑΔΗ (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΗΤΑΝ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ) ΜΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΠΑΛΗΛΟΣ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟΝ ΔΙΧΝΕΙ. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ, ΑΠΟ ΤΟ 22210ΧΧΧΧΧ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙΤΕ? ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.... ΤΙ ΕΓΙΝΕ? Μάλλον ο υπάλληλος που σου είπε για απόκρυψη, είδε τον αριθμό σου αλλά και το ότι έχεις απόκρυψη και έκανε πως δήθεν δεν είδε τον αριθμό σου... Κανονικά το 134 πρέπει να σε καλεί για επιβεβαίωση (έτσι έκανε συνέχεια παλαιότερα) αλλά τώρα που ανέβηκε ο φόρτος κλήσεων και οι υπάλληλοι πιέζονται, απλά κοιτούν τον αριθμό στην αναγνώριση που φαίνεται για όλους... Όσον αφορά την υπηρεσία, πράγματι όπως είπα και παραπάνω το τηλεφωνικό κέντρο του καλούμενου πάντα γνωρίζει τον αριθμό του καλούντα και τον καταγράφει, απλά δεν τον μεταδίδει εκτός αν υπάρχει ειδική συμφωνία (π.χ. αστυνομία, ΕΚΑΒ κτλ.). Η υπηρεσία που δίνεται στα σώματα ασφαλείας, δεν λέγεται CLIR (αυτή είναι η ονομασία της γνωστής μας απόκρυψης...) Ονομάζεται unrestricted CLIP (δηλαδή μη περιορισμένη αναγνώριση κλήσης) και παρέχεται (στην Ελλάδα) με βάση και τον νόμο, μόνο σε περιπτώσεις όπως αστυνομία, ΕΚΑΒ και πουθενά αλλού! Μόνο με αίτηση μπορεί ο πελάτης να έχει αναγνώριση κακόβουλων κλήσεων και μάλιστα για πάρα πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα... Η υπηρεσία αναγνώρισης κακόβουλων κλήσεων είναι ένας τρόπος να δεις συνδρομητές με απόκρυψη. Την πληρώνεις βέβαια κάμποσα χρήματα ανά ημέρα και δουλεύει λίγο διαφορετικά, δηλαδή απαντάς στην κλήση και όταν καταλάβεις ότι πρόκειται για κακόβουλη κλήση, πατάς το R ή το άγκιστρο της συσκευής μία φορά και καταγράφεται ο αριθμός του καλούντα που σου έρχεται με συστημένο γράμμα. Η υπηρεσία χρεώνεται με την ημέρα και είναι ιδιαίτερα ακριβή απλά για να μη γίνεται κατάχρηση και να την χρησιμοποιούν μόνο αυτοί που πραγματικά έχουν πρόβλημα με "φάρσες" ή άλλα κακόβουλα τηλεφωνήματα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitrisx Δημ. July 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmmour ( 9 Ιούλ. 2004 , 05:12) Το αν θα εμφανιστεί ή όχι ο αριθμός σου σε αυτόν που καλείς είναι ούτε λίγο ούτε πολύ υπόθεση του εκεί κέντρου. Δηλαδή αν καλέσεις κάποιον π.χ. στην Αμερική, το SS7 (σηματοδοσία) θα μεταδώσει στην εκεί τηλεφωνική εταιρεία τον αριθμό σου και το γεγονός ότι θέλεις απόκρυψη. Από εκεί και πέρα ο τηλεπικοινωνιακός φορέας που δέχεται την κλήση αναλαμβάνει να μην εμφανίσει τον αριθμό σου στον συνδρομητή του που καλείς. Στην συντριπτική πλειοψηφία όλοι οι παροχοί σέβονται την απόκρυψη και δεν εμφανίζουν τον αριθμό του καλούντα στον καλούμενο. Υπάρχει όμως η δυνατότητα (στις ΗΠΑ σίγουρα και κυρίως για μεγάλες εταιρείες) να εμφανίζονται σε συνεννόηση με την τηλεφωνική εταιρεία όλοι οι αριθμοί αυτών που σε καλούν ακόμα κι αν έχουν απόκρυψη! Αυτονόητο είναι ότι όταν πρόκειται για υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών του τηλεπικοινωνιακού φορέα (ΟΤΕ) όπου απαιτείται η ταυτοποίηση ότι η κλήση γίνεται από το ίδιο τηλέφωνο για το οποίο κάνεις κάποια αίτηση, τότε το κέντρο είναι ρυθμισμένο να εμφανίζει τον αριθμό κάθε καλούντος ακόμα κι αν είναι απόρρητος. Πρόκειται για υπηρεσία του ΟΤΕ και θα ήταν τρελό να είναι ο αριθμός σου απόρρητος ακόμα κι από την εταιρεία που σου τον παρέχει ειδικά μάλιστα όταν κάνεις κάποια αίτηση στο 134 και χρειάζεται επιβεβαίωση στοιχείων... Για τον ΟΤΕ ως βασικός πάροχος δεν γίνεται λόγος ότι πρέπει να επιτρέπεται. Γνωρίζεις μήπως αν η άρση της απόκρυψης του συνδρομητή επιτρέπεται νόμιμα για τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών (cc) των ιδιωτικών εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. July 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmmour ( 9 Ιούλ. 2004 , 05:12) Υπάρχει όμως η δυνατότητα (στις ΗΠΑ σίγουρα και κυρίως για μεγάλες εταιρείες) να εμφανίζονται σε συνεννόηση με την τηλεφωνική εταιρεία όλοι οι αριθμοί αυτών που σε καλούν ακόμα κι αν έχουν απόκρυψη! Και εγω σου λεω οτι σιγουρα δεν υπαρχει! Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmmour Δημ. July 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος swiffer ( 9 Ιούλ. 2004 , 18:41) Και εγω σου λεω οτι σιγουρα δεν υπαρχει! Σιγά βρε swiffer... Δεν σε βρίσαμε κιόλας. Γνωρίζω ότι στις ΗΠΑ και σε μερικές συγκεκριμένες περιπτώσεις δίνεται η δυνατότητα για αναγνώριση κλήσεις χωρίς περιορισμούς σε συνδρομητές που δεν είναι σώματα ασφαλείας. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να βρω σχετική τεκμηρίωση γιατί δεν προλαβαίνω, αλλά από εκεί και πέρα μην το απορρίπτεις τόσο κατηγορηματικά γιατί η δυνατότητα από τεχνικής απόψεως υπάρχει και στην Αμερική υπάρχει μία λίγο διαφορετική νοοτροπία από ό,τι εδώ σε θέματα απορρήτου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. July 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2004 Οτι γινεται, γινεται! Αλλα δεν παρεχεται σαν υπηρεσια. Οχι τοσο ευκολα και χωρις ευκαταφρονητους λογους τουλαχιστον. Αυτο που σιγουρα υπαρχει, ειναι να μπλοκαρεις εισερχομενες κλησεις με αποκρυψη. "The number you have called, does not accept private incoming calls. Please deactive private calling, pressing *73#, and try again" Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
androu Δημ. July 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2004 Πώς γίνεται αυτό ? Χρεώνεται ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. July 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2004 Για την Αμερικη μιλουσα. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmmour Δημ. July 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2004 Γενικά με τις εισερχόμενες έχεις πολλές επιλογές στην Αμερική. Υπάρχει υπηρεσία να μην αποδέχεται εξ'ορισμού collect calls! Ιδιαίτερα χρήσιμη υπηρεσία οφείλω να ομολογήσω! Αυτό που είπα για την εμφάνιση αριθμών που έχουν αποκρυφθεί όπως είπες κι εσύ χρειάζεται ειδική συμφωνία αλλά είμαι σίγουρος ότι μεγάλες εταιρείες το έχουν... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dr_Wankell Δημ. July 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmmour ( 9 Ιούλ. 2004 , 12:43) Μάλλον ο υπάλληλος που σου είπε για απόκρυψη, είδε τον αριθμό σου αλλά και το ότι έχεις απόκρυψη και έκανε πως δήθεν δεν είδε τον αριθμό σου... Κανονικά το 134 πρέπει να σε καλεί για επιβεβαίωση (έτσι έκανε συνέχεια παλαιότερα) αλλά τώρα που ανέβηκε ο φόρτος κλήσεων και οι υπάλληλοι πιέζονται, απλά κοιτούν τον αριθμό στην αναγνώριση που φαίνεται για όλους... Όπως τα λες, ο τηλεφωνητής είναι υποχρεωμένος να σου πει ότι και καλά δεν εμφανίζεται ο αριθμός αλλά όλες οι τηλ.εταιρίες έχουν κέντρο με καθολική αναγνώριση κλήσεων (τουλάχιστον στο τεχνικό τμήμα της C..OTE και V..FONE που ξέρω) Παράθεση Δεν έχω κάτι να πω, γιατί όλοι κάτι λένε. Έχω όμως να κάνω, γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pantierakos Δημ. July 9, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmmour ( 9 Ιούλ. 2004 , 12:43) Όσον αφορά την υπηρεσία, πράγματι όπως είπα και παραπάνω το τηλεφωνικό κέντρο του καλούμενου πάντα γνωρίζει τον αριθμό του καλούντα και τον καταγράφει, απλά δεν τον μεταδίδει εκτός αν υπάρχει ειδική συμφωνία (π.χ. αστυνομία, ΕΚΑΒ κτλ.). Η Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ. ΜΗΝ ΠΩΣ ΕΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitrisx Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Επανέρχομαι και πάλι στην παραπάνω ερώτησή μου: η καθολική αναγνώριση κλήσεων είναι νόμιμη και στα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών των εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sigmacom Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Χωρίς να έχω να σου παραθέσω επιχειρήματα, μάλλον ναί - είναι νόμιμο. Αν καθήσεις και το σκεφτείς λογικά, θα βρείς πολλά επιχειρήματα μόνος σου. :) Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmmour Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pantierakos (10 Ιούλ. 2004 , 01:50) Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ. ΜΗΝ ΠΩΣ ΕΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ? Αν δουλεύει στο 166 και δεν έχουν αναγνώριση τότε μάλλον κάτι συμβαίνει με το κέντρο τους και πρέπει να το κανονίσουν με τον ΟΤΕ... Από όσο γνωρίζω τουλάχιστον η Αστυνομία και το 112 έχει καθολική αναγνώριση ενώ σε λίγα χρόνια με απόφαση της ΕΕ θα πρέπει (για κινητά) να εμφανίζεται αυτόματα στον τηλεφωνητή του κέντρου άμεσης επέμβασης (112, Αστυνομία, ΕΚΑΒ) και η θέση του χρήστη κινητής τηλεφωνίας με ακρίβεια 100 μ.! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Σε νοσοκομείο λέει ο φίλος και λογικό είναι να μην έχει καθολική αναγνώριση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jheremias Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmmour (10 Ιούλ. 2004 , 13:26) Από όσο γνωρίζω τουλάχιστον η Αστυνομία και το 112 έχει καθολική αναγνώριση ενώ σε λίγα χρόνια με απόφαση της ΕΕ θα πρέπει (για κινητά) να εμφανίζεται αυτόματα στον τηλεφωνητή του κέντρου άμεσης επέμβασης (112, Αστυνομία, ΕΚΑΒ) και η θέση του χρήστη κινητής τηλεφωνίας με ακρίβεια 100 μ.! Και αυτό είναι εύκολα *σχετικά* υλοποιήσιμο, από τη θέση και τον αριθμό της κεραίας. Όσοι έχετε netmonitor, θα έχετε δει ένα νούμερο που σου δέιχνει έναν αριθμό (πχ 45) που αν τον πολαπλασιάσεις με 500 σου δείχνει την απόσταση σου από την κεραία. Παράθεση Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmmour Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Jheremias (11 Ιούλ. 2004 , 02:03) Και αυτό είναι εύκολα *σχετικά* υλοποιήσιμο, από τη θέση και τον αριθμό της κεραίας. Όσοι έχετε netmonitor, θα έχετε δει ένα νούμερο που σου δέιχνει έναν αριθμό (πχ 45) που αν τον πολαπλασιάσεις με 500 σου δείχνει την απόσταση σου από την κεραία. Ναι πράγματι γίνεται αυτός ο εντοπισμός θέσης και το καλό είναι ότι όταν καλύπτεσαι από περισσότερες κεραίες τότε μπορεί να γίνει πιο λεπτομερής εντοπισμός σου με γεωμετρικές μεθόδους... Το θέμα είναι ότι θα πρέπει οι εταιρείες να εγκαταστήσουν σύστημα που να πραγματοποιεί αυτόν τον έλεγχο, δηλαδή να ελέγχει την ισχύ του σήματος που λαμβάνει κάθε κεραία από τον συνδρομητή, να αναλύει τα δεδομένα και με βάση χάρτες οι οποίοι θα πρέπει πρώτα να σχεδιαστούν ώστε να λαμβάνουν υπόψιν τη θέση των κεραιών και τη μορφολογία του εδάφους, να εντοπίζεται η θέση του χρήστη με αρκετά ικανοποιητική ακρίβεια. Συνεπώς το όλο σύστημα θέλει αρκετή μελέτη της μορφολογίας του εδάφους και σχεδιασμό ώστε να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός του χρήστη και έπειτα βέβαια η αυτόματη μεταφορά αυτής της πληροφορίας μέσα σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη του χειριστή του κέντρου άμεσης βοήθειας... Η απόφαση της ΕΕ ληφθεί την 25/7/2003 και ονομάζεται location enhanced 112 και ισχύει τόσο για σταθερά όσο και κινητά δίκτυα μέσα στα πλαίσια των τεχνολογικών δυνατοτήτων τους (sic). Εννοείται ότι για τα σταθερά δίκτυα η υλοποίηση είναι απλούστατη. Αυτή η πρόταση της επιτροπής αποτελεί εξαίρεση στον ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων που λέει ότι η τοποθεσία του χρήστη θα πρέπει να κοινοποιείται μόνο με τη συγκατάθεσή του, ενώ θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι αυτή η πληροφορία θα κοινοποιείται μόνο στο κέντρο άμεσης ανάγκης και πουθενά αλλού ενώ η κοινοποίηση θα γίνεται με αυτόματο και άμεσο τρόπο μέσω υπολογιστή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
brebosgeo Δημ. July 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος swiffer ( 9 Ιούλ. 2004 , 18:41) Και εγω σου λεω οτι σιγουρα δεν υπαρχει! stis usa otan se kalei kapoios blepeis to onomatepwnymo tou eite einai apo stathero eite apo kinhto(to anaferei giati allios de mporeis na to ksexwrhseis,den einai opos edw). epishs iparxoun dio kathgories aporrhtwn klhsewn oi blocked call kai restricted call.tis blocked call tis blepei mono astynomia klp 911 dld prwtes boithies purosbestikh emergency. o kaloumenos exei th dynatothta kapoies klhseis pou epilegei kathws kai ta restricted kai blocked na ta stelnei katefthian sto voice mail. ta collect call se enhmerwnoun apo prin pws einai collect o thlefwnjtjs operator.kai me th sygatathesh sou pou magnhtofoneitai arxizei h diadikasia.de mporeis na mh dexesai collect calls giati apla mporei o allos na kaigetai. afta epeidh k gia liges meres tha zw akoma edw ta gnwrisa ws syndromhths. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmmour Δημ. July 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος brebosgeo (11 Ιούλ. 2004 , 05:33) stis usa otan se kalei kapoios blepeis to onomatepwnymo tou eite einai apo stathero eite apo kinhto(to anaferei giati allios de mporeis na to ksexwrhseis,den einai opos edw). epishs iparxoun dio kathgories aporrhtwn klhsewn oi blocked call kai restricted call.tis blocked call tis blepei mono astynomia klp 911 dld prwtes boithies purosbestikh emergency. o kaloumenos exei th dynatothta kapoies klhseis pou epilegei kathws kai ta restricted kai blocked na ta stelnei katefthian sto voice mail. ta collect call se enhmerwnoun apo prin pws einai collect o thlefwnjtjs operator.kai me th sygatathesh sou pou magnhtofoneitai arxizei h diadikasia.de mporeis na mh dexesai collect calls giati apla mporei o allos na kaigetai. afta epeidh k gia liges meres tha zw akoma edw ta gnwrisa ws syndromhths. Για τα collect calls το ξέρω σίγουρα γιατί κάποιοι φίλοι μου πίσω στη Νέα Υόρκη δεν δέχονται collect calls εξ'ορισμού οπότε όταν προσπαθείς να τους καλέσεις collect βγαίνει είτε μαγνητοφωνημένο μήνυμα που λέει "sorry, for this call collect billing is not allowed" ή σου το λέει η τηλεφωνήτρια (ανάλογα αν καλείς με αυτόματο σύστημα ή μέσω τηλεφωνήτριας). Πράγματι όπως είπες είναι μεγάλη καφρίλα γιατί ο άλλος μπορεί να καίγεται. Με το collect ήταν ο μόνος τρόπος να τους καλέσω στο 9.11 γιατί η απλή κλήση από Ελλάδα αποτύγχανε ενώ μέσω ΑΤ&Τ collect μπορούσες να πιάσεις γραμμή (τελικά χρησιμοποίησα στη ζούλα ένα δικό τους ATT calling card του οποίου τον αριθμό είχα απομνημονεύσει όταν είχαν έρθει Ελλάδα για διακοπές και έτσι μπόρεσα να δω ότι δεν πάθαν τίποτα από τις επιθέσεις...) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giwrgoss Δημ. July 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Jheremias ( 9 Ιούλ. 2004 , 10:02) CLIR νομίζω λέγεται η υπηρεσία. Την δίνει ο ΟΤΕ μόνο σε δημόσιες υπηρεσίες, αστυνομία, πυροσβεστική...Πάντος σαν υπηρεσία υφίσταται. Έτσι είχα ακούσει εγώ τουλάχιστον. ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2002 ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ...ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΑΠΟ ΑΠΟΚΡΥΨΗ (ΚΙΝΗΤΟ). ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟ ΑΠΟΚΡΥΨΗ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts