Jump to content

4G LTE

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να κανω μια ψιλοααχετη ερώτηση μπας και ξέρει κάποιος.Εχω το Moto G24 4G με  Cosmote καρτοκινητο (φρεσκια σιμ) και δεν εχω δει ποτε 4G+ παρα μονο 4G.Είναι δυνατόν να μην υποστηρίζει 4G+ τηλεφωνο του 2024?

https://m.gsmarena.com/motorola_moto_g24-12802.php

Edited by GPOWER

• Απαντήσεις 14,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

1487

• georgemv

736

• cmvr

1009

• georgebad

1099

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην υποστηρίζει CA.

Τον ίδιο επεξεργαστή εχει κ το Redmi 12C ας πούμε κ μόνο 4G λέει.

Οπότε λογικά δεν θα δεις ποτέ 4G+ αφού δεν το υποστηρίζει, δηλαδή θα παίζει σε μονές μπάντες LTE,πιο αργές ταχύτητες θα έχεις . Θεωρητικά αντέχει εώς 300mbps cat 7 αλλά χωρίς CA πιστεύω 150 το πολύ. 

Την έχω πατήσει κ εγώ με τέτοια συσκευή και ψιλό σερνόταν με απλό 4G τα δεδομένα .

Όντως σέρνεται στην περιοχή μου,που ειναι πίτα το δίκτυο (μαξ πιάνει 7-10mbps).Γι αυτό ρωτησα ελπίζοντας να θέλει καποια ρύθμιση στο ιδιο το τηλ η' στη κοσμοτε με καποιο sms.Ευτυχώς το εχω για εφεδρικο και αν το γνωριζα απο πριν δεν θα το έπαιρνα.

Είχα τέτοιο κινητό και έχω δει 13mbps σε αυτό, 100 σε 4G+,5G 1200

Απέναντι από κεραία. 

Μη περιμένεις πολλά με ή χωρίς κίνηση. 

Πολύ σπάνια θα δεις 100 πχ σε τούνελ που έχω δει 4G+ 280.

On 24/10/2024 at 9:27 ΜΜ, mixtri said:

Θα μπει και Ν78.

Το ξέρω. Είναι σταθμός σημασίας αυτός, δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσουν. Αλλά μετά από τόσο καιρό, έπρεπε να βάλουν μαζί με την αναβάθμιση. Δεν μιλάμε για το performance που θα έχει άμα κουμπωσουν N78. Είναι δεδομένο ότι θα πετάει. Μακάρι να φτιάξουν και τα όρια κάποτε να δουλεύουν όλα τα combo στο NSA στρωτά και ωραία, χωρίς διακυμάνσεις τρελές ως προς την ταχύτητα. Απλά αργούν υπερβολικά κάποιες φορές. Μακάρι να βάλουν πριν τις γιορτές N78 στον εν λόγω και γενικά Νότια Προάστια εδώ Αθήνα περιμένω να δουλέψουν λίγο παραπάνω το θέμα. 

On 24/10/2024 at 9:27 ΜΜ, mixtri said:

Θα μπει και Ν78.

4 minutes ago, johnny_htc said:

Το ξέρω. Είναι σταθμός σημασίας αυτός, δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσουν. Αλλά μετά από τόσο καιρό, έπρεπε να βάλουν μαζί με την αναβάθμιση. Δεν μιλάμε για το performance που θα έχει άμα κουμπωσουν N78. Είναι δεδομένο ότι θα πετάει. Μακάρι να φτιάξουν και τα όρια κάποτε να δουλεύουν όλα τα combo στο NSA στρωτά και ωραία, χωρίς διακυμάνσεις τρελές ως προς την ταχύτητα. Απλά αργούν υπερβολικά κάποιες φορές. Μακάρι να βάλουν πριν τις γιορτές N78 στον εν λόγω και γενικά Νότια Προάστια εδώ Αθήνα περιμένω να δουλέψουν λίγο παραπάνω το θέμα. 

Και γενικά, κάποια στιγμή, η Cosmote, αν το τρέξει μέχρι το καλοκαίρι, θα μπορούσε να έχει ένα 50% των σταθμών της με N78, μιας και το αναφέραμε, με βάση τις αδειοδοτησεις. Αλλά τώρα πάνω από 25%, δεν είναι με τίποτα και αυτή η καθυστέρηση δεν βλέπω να αλλάζει. Πάντως κεραιοσυστηματα κλπ μικροκυμματικά αλλάζουν επίσης όπου χρειάζεται, πάλι καλά 

Edited by johnny_htc

2 ώρες πριν, johnny_htc said:

Και γενικά, κάποια στιγμή, η Cosmote, αν το τρέξει μέχρι το καλοκαίρι, θα μπορούσε να έχει ένα 50% των σταθμών της με N78, μιας και το αναφέραμε, με βάση τις αδειοδοτησεις. Αλλά τώρα πάνω από 25%, δεν είναι με τίποτα και αυτή η καθυστέρηση δεν βλέπω να αλλάζει. Πάντως κεραιοσυστηματα κλπ μικροκυμματικά αλλάζουν επίσης όπου χρειάζεται, πάλι καλά 

90% είναι η κάλυψη N78 3,5Ghz βάσει της ανακοίνωσης που είχε βγάλει. Οι άλλες γύρω στο 60%.

Edited by Chrischal1908

Αν έχει η Cosmote 90% και οι άλλες 60% Ν78 καλύτερα ας κάψω το κινητό μαζί με τις σιμ 

Τα νούμερα είναι γενικά αν δούμε τη πραγματικότητα θα τρομάξουμε κάτω από 60% ή λιγότερο είναι η Ν78 της Cosmote πιστεύω και οι άλλες γύρω στο 40 με 45%.

Το πολύ αυτά τα νούμερα ίσως είναι κ λιγότερο. 

Edited by elkons

1 hour ago, elkons said:

Αν έχει η Cosmote 90% και οι άλλες 60% Ν78 καλύτερα ας κάψω το κινητό μαζί με τις σιμ 

Τα νούμερα είναι γενικά αν δούμε τη πραγματικότητα θα τρομάξουμε κάτω από 60% ή λιγότερο είναι η Ν78 της Cosmote πιστεύω και οι άλλες γύρω στο 40 με 45%.

Το πολύ αυτά τα νούμερα ίσως είναι κ λιγότερο. 

Το ερχόμενο έτος θα δούμε ραγδαία αύξηση από τις συνεργάτιδες λόγω και του SA! 

9 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Το ερχόμενο έτος θα δούμε ραγδαία αύξηση από τις συνεργάτιδες λόγω και του SA! 

Από το στόμα σου και στου θεού το αυτί!

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει 90%, ούτε για αστείο, κάλυψη από N78. Ούτε καν πληθυσμιακή. Και φυσικά η "ξωφαλτση" κάλυψη πέρα από το endc, που εδώ παίζει, εκεί δεν παίζει N78, εγώ δεν την θεωρώ κάλυψη. Αυτοί μπορούν να λένε ό, τι θέλουν φυσικά.. Παίρνεις απλά μια καρτουλα κοσμοτε και γυρνάς στο πεδίο βολής που λέγεται Αθήνα και μπροςις να καταλάβεις αν έχει 90%,απλα τα πράματα. Άσχετα άμα κάνουν σωστή υλοποίηση των πραγμάτων εκεί που πρέπει, θέλουν δουλειά ακόμα αρκετή. Και σταθμούς για τις τρύπες 

Αυτοί σίγουρα λένε μαζί με το endc 90% πληθυσμιακή.

Στην ουσία μια τέτοια αν καλύπτει 1-2 χιλιόμετρα στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, έτσι έχουν 90%.

Η έρευνα εκείνη με το 9-10% που έλεγε, έλεγε για σταθμούς που έχουν αναβαθμιστεί με n78. Που είναι αρκετά πιο κοντά στην πραγματικότητα αν και έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε και το νούμερο αυτό έχει ανέβει σίγουρα.

Όσο εμείς οι χρήστες χρησιμοποιούμε cellmapper και καταγράφουμε μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε στοιχεία πιο κοντά στην πραγματικότητα περί που υπάρχει n78. Όταν βγάλουν SA και οι συνεργάτιδες θα έχουμε και εκεί κάποια είτε μικρή είτε μεγάλη εικόνα.

Κάτι πάει πολύ λάθος 

Πρώτη φορά βλέπω σε LTE στη συγκεκριμένη κεραία αυτό:

IMG_20241102_154547_230.thumb.jpg.b23bcf3e6a2d5e6ce53d310ccd3a8dc3.jpg

IMG_20241102_154548_419.thumb.jpg.838b21c80b68a29bdfe25f102271e05c.jpg

πιο πιθανό είναι να επιανε απο CHALKIDA OUT πάρα αυτή τη κεραία πραγματικά...

Λίγο πιο κάτω με οπτική επαφή χάος όπως πάντα σε αυτή τη κεραιάρα 

IMG_20241102_154946_450.thumb.jpg.d390c047b84273990d34d0b03df8a1f2.jpg

Screenshot_20241102_154830_Instagram.thumb.jpg.88e57ccbe03e29bd16b10a49e5f3f146.jpg

Έξω από τα Jumbo Χαλκίδας 

Τεράστια διαφορά πριν λίγο καιρό έπαιζε από τη συγκεκριμένη 5mbps, έχει γίνει αναγνώστη σήμερα στο 4G+ ,μακάρι να μένει έτσι. 

IMG_20241102_164840_026.thumb.jpg.94718f2d5e6f975bea38eb1fa6b1410f.jpg

IMG_20241102_164838_429.thumb.jpg.af70b45848296ebac73546f3f814e035.jpg

ΑΒ Βασιλόπουλος στην Λεωφόρο Χαϊνά Χαλκίδα 

Κλασικό φαινόμενο

IMG_20241102_165238_523.thumb.jpg.ee91f364dc196248def89e07c727c9df.jpg

IMG_20241102_165239_621.thumb.jpg.beee3b5e88c43e67b1206129474ae965.jpg

Στο block 33 στην Θεσσαλονίκη. 

https://www.speedtest.net/result/i/6340786877

Κατά τύχη έχουμε και εδώ το φαινόμενο με το χάλια 4G και το ικανοποιητικό 5g..

Κοσμοτεονλι 

11 ώρες πριν, elkons said:

Κατά τύχη έχουμε και εδώ το φαινόμενο με το χάλια 4G και το ικανοποιητικό 5g..

Κοσμοτεονλι 

Ναι. Και το βλέπουμε και Αθήνα αυτό σε κάποια σημεία, πχ Άνω Γλυφάδα, 4G έχεις μεν ικανοποιητική ταχύτητα της τάξης των 20 -40 mbps (για τα βασικά μιλάμε πάντα, κατ' άλλα το νούμερο είναι πατάτα για 2024,σχεδόν 2025), αλλά 5G έχεις πάνω από 200 από τον τούμπανο σταθμό πάνω στο λόφο. Οκ, το μαζεύουν με την N78, φαίνεται καλή μελέτη μαζί την 700αρα σε δύσκολα σημεία θα ανταπεξέλθει, αλλά κάνα σταθμό παραπάνω, δεν θα μας χάλαγε.. 

Όταν δεν έχει κίνηση είναι φοβερή ,σε σημείο που συνέχεια έχω LTE 6mbps σπίτι 

Screenshot_20241111_021802_NetMonster.thumb.jpg.8774b7caad1b153086fbd1f9c2aa810c.jpg

Screenshot_20241111_021754_Speedtest.thumb.jpg.7ea629e8e181febdb63db20d12c2fe3f.jpg

Επίσης σημερα κατι κάνουν γενικά οχι μονο εδώ εκτος κ αν ο σέρβερ  βλέπω καλύτερα ping οπως το καλοκαίρι ειχαν ανέβει τωρα κατέβηκαν, σήμερα είδα πολλές φορές 12 ping με 5G και 17ping με 4G+

Έξω από το Παμακ, επι εγνατιας. 

https://www.speedtest.net/result/i/6352105676

Just now, CaptainNickGR said:

Στο lte βλέπω σκίζει και ο ΟΤΕ. Απ' τον πύργο του ΟΤΕ να φανταστώ η κάλυψη;

On 8/11/2024 at 10:08 ΜΜ, CaptainNickGR said:

Ξανθη.

IMG_8791.thumb.jpeg.a45ad27650cdb5d8c266068eb31290eb.jpegIMG_8789.thumb.png.66266c614f569d2a1ae3faadbb23d62b.png

Εγγύηση 🥳

@johny_htc 🎈 🎉 κοσμοτέ όνλιιι 

Edited by Nickchris36

Edge SA For Ever

1 hour ago, CaptainNickGR said:

Η διαφορά της cosmote από τη vodafone: ακόμη και με αυτή την ταχύτητα κάνεις δουλειά και δεν είναι ανυπόφορη η εμπειρία χρήσης. Όχι ότι επικροτώ τις χαμηλές ταχύτητες αλλά είναι μια σημαντική παράμετρος και αυτή υπέρ της cosmote.

Edited by Serafeim1981

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

16 minutes ago, Serafeim1981 said:

Η διαφορά της cosmote από τη vodafone: ακόμη και με αυτή την ταχύτητα κάνεις δουλειά και δεν είναι ανυπόφορη η εμπειρία χρήσης. Όχι ότι επικροτώ τις χαμηλές ταχύτητες αλλά είναι μια σημαντική παράμετρος και αυτή.

Κι όμως μέσα στην Ξάνθη πχ (σε εσωτερικό χώρο) η Cosmote με 5g πετάει ενώ η Vodafone πέφτει σε μη λειτουργικό 4g.. και πολλές παρόμοιες περιπτώσεις..

37 minutes ago, Serafeim1981 said:

Η διαφορά της cosmote από τη vodafone: ακόμη και με αυτή την ταχύτητα κάνεις δουλειά και δεν είναι ανυπόφορη η εμπειρία χρήσης. Όχι ότι επικροτώ τις χαμηλές ταχύτητες αλλά είναι μια σημαντική παράμετρος και αυτή υπέρ της cosmote.

20 minutes ago, Teiresias_ said:

Κι όμως μέσα στην Ξάνθη πχ (σε εσωτερικό χώρο) η Cosmote με 5g πετάει ενώ η Vodafone πέφτει σε μη λειτουργικό 4g.. και πολλές παρόμοιες περιπτώσεις..

Οι γνωστές αλλοκοτιες των Huawei, που δεν ρυθμίζονται σωστά  και δεν έχουν τη δυναμική των ericsson είτε οι πάροχοι δεν συνεργαζονται με τον vendor τους ώστε να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.. Ουσιαστικά αυτό είναι το ατού της Cosmote και αυτό την σώζει, ο εξοπλισμός της. Γι αυτό δεν πήγαν και στα Huawei όταν αποφάσισαν για την επόμενη γενιά δικτύου και γι αυτό πορεύονται έτσι. Αλλιώς τώρα θα είχαν αλλάξει οι ισορροπίες στους παρόχους προ πολλού και θα είχαμε συνηθίσει να μη δουλεύει το ένα και το άλλο... 

Ερικσον ονλι 

Βικτους για ετζ από το την άλλη άκρη του κόσμου 

1 hour ago, Serafeim1981 said:

Εγώ πάλι ίσως και να τις επικροτώ.. μπορώ να έχω 50Mbps παντού;; Θα το προτιμούσα χίλιες φορές από το να έχω αλλού >1Gbps και αλλού <1Mbps..