Jump to content

Προτάσεις εφαρμογών για Windows Phone 8

montoya_42
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλημερα,

απ' οσο ξερω, τα Live tiles by default εχουν ανανεωση καθε 30' .

όχι , αυτός ο μύθος δεν ξέρω πως κυκλοφόρησε

τα live tiles έχουν αυτόματη ανανέωση

• Απαντήσεις 5,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αυτό είπε νομίζω... Ότι όταν στην εφαρμογή δεν σου δίνει επιλογή για το κάθε πότε θες να ανανεώνονται, η default ρύθμιση είναι μισή ώρα...

Αλλά μιλάει για τα 8... Στα 8.1 πολλές εφαρμογές πλέον σου δίνουν την επιλογή για το κάθε ποτε θες να ανανεώνονται...

Powerd by OnePlus 7 Pro

Αυτό είπε νομίζω... Ότι όταν στην εφαρμογή δεν σου δίνει επιλογή για το κάθε πότε θες να ανανεώνονται, η default ρύθμιση είναι μισή ώρα...

εμένα πάντα οι εφαρμογές μου ανανεώνονταν όταν υπήρχε κάποια push ειδοποίηση/πληροφορία και στα 8 και στα 8.1

μερικές βέβαια όπως πχ το amna.gr ή το euronews είναι ρυθμισμένες να ανανεώνονται κάθε μισή ώρα

Alex, είχα ακούσει ότι όσα κινητά έρχονται με Cyan από το κουτί τους έχουν την πρώτη έκδοση της Developers Preview και την τελευταία θα την πάρουν όταν αρχίσει η διανομή της Cyan... Ισχύει κάτι τέτοιο??

Στην αρχή με την devs preview ναι το είχα στο περίπου... Δηλαδή το μέιλ΄το είχα να συντινίζει ανά μία ώρα και όταν είχα να συνδεθώ 3 ώρες σε δίκτυο, δεν ανανεωνόταν με την μία... Του έπαιρνε από 5 λεπτά μέχρι και 25 μου είχε τύχει... Το ίδιο και στα tiles... Αλλά ποτέ δεν υπήρχε φάση που να είμαι μόνιμα σε δύκτιο και να μην ανανεώνονται (φαντάζομαι τα αφήνεις να τρέχουν στο παρασκήνιο από την Οικονομία Μπαταρίας :p )

Όλα αυτά στην πορεία εξαφανίστηκαν και είμαι 99% σίγουρος ότι έγινε μετά από την 3η κ τελική αναβάθμιση της Developers Preview... Τώρα όταν συνδέσω το κινητό στο WiFi σε λιγότερο από ένα λεπτό είχου ανανεωθεί τα πάντα...

Επίσης μια τελευταία ερώτηση... Στο Amazing Weather HD ας πούμε επειδή το είχαμε και οι δύο, όταν το είχες να ανανεώνεται στη μία ώρα καϊ συνδέεσαι σε δίκτυο και κάποια στιγμή ανανεώνεται, αν παραμείνεις στο δίκτυο μετά από μία ώρα αφού ανανεωθεί, δεν ανανεώνεται αμέσως?? (Ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω :p )

Ένα παιδί ανέφερε κάποιο θέμα, κάτι φταίει προφανώς, αλλά μην φτάνουμε στο άλλο άκρο... Αυτό που λες δεν ισχύει πάντως με τίποτα (πληροφοριακά στο λέω)... Όλα τα tiles ανανεώνονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την στιγμή που συνδεθείς...

Δεν γνωρίζω τι παίζει με την εκδοςη στις νέες συσκευές.

Λες δηλαδή στο 930 να έχουμε την developer preview και οχι την τελική :blink:

Οποίος ξέρει με σιγουριά ας απάντηση.

Έκανα hard reset στη συσκευη και τα παράτησα τα των εφαρμογών του καιρού διότι πιο πολυ με ανησυχεί η υπερθέρμανση που μου εμφανίζει ακομα και σε wifi browsing των 10-15 λεπτών.

Πριν τα είχα στο background στάνταρ ενεργό,αλλα οπως ανέφερες δεν έχω συνεχόμενα σύνδεση στο Ίντερνετ ειτε με wifi ειτε με 3G.

Λες δηλαδή για αυτο να μην ανανεώνεται και να θέλει all the time σύνδεση με το Ίντερνετ.

Πάντως έχω συνηθίσει στο android οπότε μπαίνω Ίντερνετ να κάνουν όλα update αυτόματα με την μια ειδικά όλες οι εφαρμογές καιρού το κάνουν αυτο ετςι.

Ακομα και αν δεν έχεις ρυθμίσει κάποια συγκεκριμένη ώρα να γίνεται ανανέωση,αυτο γίνεται οπως και να εχει και ειτε wifi ειτε 3G και ετςι περίμενα να λειτουργεί και εδω.

Ακομα και δεν έχεις ανοίξει το Ίντερνετ για ώρες η μέρες με το που μπεις αυτόματα με την μια στα ανανεώνει τα του καιρού.

Βασικά εγώ θέλω του καιρού να δουλεύει άψογα,των άλλων εφαρμογών δεν με νοιάζει αφού ετςι κι αλλιως θα την πατησω κανονικά την εφαρμογή άμα θέλω κάτι να δω/διαβάσω πχ euronews η cnet η οτιδήποτε άλλο τέτοιο σχετικό.

Επίσης παρατήρησα οτι το amazing weather hd οταν ακούς παραλληλα μουσική με bt σταματάει την ακρόαση οταν πατάς την εφαρμογή να κάνει ανανέωση και συνεχίζει αφού ολοκληρωθεί η ανανέωση.

Και για αυτο επίσης έφαγε ξυλωμα.

Με τα αλλα που δοκίμασα δεν είχα τέτοιο θεμα.

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Άλλο έκδοση firmware κι άλλο έκδοση WP.

Μπορεί πχ στην έκδοση WP να είναι πλήρως ενημερωμένο, αλλά σε firmware όχι. Θα γράφει cyan κανονικά, αλλά το τελευταίο firmware θα το έχει, το τελικό firmware για τη συγκεκριμένη έκδοση καισυσκευή όχι.

Επίσης στα 8.0 η ανανέωση των tiles προκειμένου για εφαρμογές με ελάχιστα δικαιώματα στο λειτουργικό, γινόταν το συντομότερο ανα 30' .

Στα 8.1 γίνεται το συντομότερο ανά 1' .

Σε κάθε περίπτωση παίζουν ρόλο: το background agent των WP, το πόσο καλογραμμένη είναι μια εφαρμογή, τί δικαιώματα έχει σε σχέση με το λειτουργικό, τί ρυθμούς ανανέωσης των tiles ζητά, πόσο πολλές εφαρμογές παίζουν στο παρασκήνιο.

Bloomberg: "BlackBerry Ltd. (BBRY)’s share of the smartphone market is quickly vanishing"..."to 0.8 percent in 2014 and may slip to 0.3 percent by 2018" - “The question of whether BlackBerry can survive continues to surface,” IDC said...

http://www.bloomberg.com/news/2014-05-28/blackberry-market-share-to-fall-to-0-3-in-2018-idc-says.html

Πάμε να τα πάρουμε ένα ένα...

Δεν γνωρίζω τι παίζει με την εκδοςη στις νέες συσκευές.

Λες δηλαδή στο 930 να έχουμε την developer preview και οχι την τελική :blink:

Οποίος ξέρει με σιγουριά ας απάντηση.

Όχι δεν είπα αυτό... Απλά έχουν αναβαθμισμένους drivers κτλ δηλαδή τη Cyan αλλά από λογισμικό έχουν την πρώτη έκδοση της DP και όχι την τελική (την 3η δηλαδή που πήραμε μέσα Ιουνίου)... Φαντάζομαι γιατί έπρεπε να πακεταριστούν οπότε δεν ήταν δυνατό να έχουν την τελευταία... Αλλά θα την πάρετε σαν μικρό update στα 630 κ 930...

Έκανα hard reset στη συσκευη και τα παράτησα τα των εφαρμογών του καιρού διότι πιο πολυ με ανησυχεί η υπερθέρμανση που μου εμφανίζει ακομα και σε wifi browsing των 10-15 λεπτών.

Πριν τα είχα στο background στάνταρ ενεργό,αλλα οπως ανέφερες δεν έχω συνεχόμενα σύνδεση στο Ίντερνετ ειτε με wifi ειτε με 3G.

Λες δηλαδή για αυτο να μην ανανεώνεται και να θέλει all the time σύνδεση με το Ίντερνετ.

Πάντως έχω συνηθίσει στο android οπότε μπαίνω Ίντερνετ να κάνουν όλα update αυτόματα με την μια ειδικά όλες οι εφαρμογές καιρού το κάνουν αυτο ετςι.

Ακομα και αν δεν έχεις ρυθμίσει κάποια συγκεκριμένη ώρα να γίνεται ανανέωση,αυτο γίνεται οπως και να εχει και ειτε wifi ειτε 3G και ετςι περίμενα να λειτουργεί και εδω.

Ακομα και δεν έχεις ανοίξει το Ίντερνετ για ώρες η μέρες με το που μπεις αυτόματα με την μια στα ανανεώνει τα του καιρού.

Βασικά εγώ θέλω του καιρού να δουλεύει άψογα,των άλλων εφαρμογών δεν με νοιάζει αφού ετςι κι αλλιως θα την πατησω κανονικά την εφαρμογή άμα θέλω κάτι να δω/διαβάσω πχ euronews η cnet η οτιδήποτε άλλο τέτοιο σχετικό.

Όχι δεν είναι ανάγκη να είσαι πάντα συνδεδεμένος... Απλά εγώ το ρώτησα για αν δω τι γίνεται :D

Πχ. Σήμερα το πρωί άνοιξα το 3G στις 10:07 και το Amazing Weather HD ανανεώθηκε στις 10:14...

Τα μέιλ και το tile του WPC που παρατήρησα ανανεώθηκαν μετά από μισό λεπτό αφού συνδεθηκα (10:08)

Εσένα μετά από πόση ώρα ανανεωνόταν το tile από την στιγμή που έμπανες σε 3G/WiFi???

Θυμάμαι ότι με την πρώτη έκδοση της dp αργούσε περισσότερο...

Επίσης παρατήρησα οτι το amazing weather hd οταν ακούς παραλληλα μουσική με bt σταματάει την ακρόαση οταν πατάς την εφαρμογή να κάνει ανανέωση και συνεχίζει αφού ολοκληρωθεί η ανανέωση.

Και για αυτο επίσης έφαγε ξυλωμα.

Με τα αλλα που δοκίμασα δεν είχα τέτοιο θεμα.

Υπάρχει σαν επιλογή να λειτουργεί και σαν "Stop Music" για να την σταματά από το background...

Ρυθμίσεις -> Animations -> Disable Stop Music :)

Edited by alex_gate_7
Powerd by OnePlus 7 Pro

Στάνταρ δεν ανενεωταν στο πρώτο 2-3 λεπτά αλλιως θα το είχα παρατηρήσει.

Μετέπειτα χειροκίνητα κάνω την ανανέωση και ετςι δεν μπορώ να ξερω αν και ποτε θα γινόταν η ανανέωση η και το να μην γίνει και καθολου.

Καλό αυτο με την μουσική εφόσον υπήρχε ρύθμιση.

Υπάρχει εφαρμογή που μετράει τι θερμοκρασίες αναπτύσσει η συσκευη;

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Άλλο έκδοση firmware κι άλλο έκδοση WP.

Μπορεί πχ στην έκδοση WP να είναι πλήρως ενημερωμένο, αλλά σε firmware όχι. Θα γράφει cyan κανονικά, αλλά το τελευταίο firmware θα το έχει, το τελικό firmware για τη συγκεκριμένη έκδοση καισυσκευή όχι.

Επίσης στα 8.0 η ανανέωση των tiles προκειμένου για εφαρμογές με ελάχιστα δικαιώματα στο λειτουργικό, γινόταν το συντομότερο ανα 30' .

Στα 8.1 γίνεται το συντομότερο ανά 1' .

Σε κάθε περίπτωση παίζουν ρόλο: το background agent των WP, το πόσο καλογραμμένη είναι μια εφαρμογή, τί δικαιώματα έχει σε σχέση με το λειτουργικό, τί ρυθμούς ανανέωσης των tiles ζητά, πόσο πολλές εφαρμογές παίζουν στο παρασκήνιο.

Δυστυχώς το τελευταίο απο την πρόταση σου ειναι πολυ δύσκολο ο οποιοσδήποτε να το εξακρίβωσει και ούτε θα έπρεπε ο κάθε χρήστης να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία αλλα να είχαν φροντίσει να λειτουργούν οςο πιο άψογα γίνεται ο εκάστοτε κατασκευαστής της συςκευης και του λειτουργικου.

Και ειδικά τώρα που το hardware και το software το εχει αποκλειστικά η ms.

Ο κάθε χρήστης η υποψήφιος χρήστης ξενερώνει απο τέτοια θεμα με το καιρο εφόσον δεν βελτιωθούν.

Εγώ πάντως δεν μπορώ να πω οτι είμαι ευχαριστημένος απο την τωρινή κατάσταση σε καμία περίπτωση.

Νιώθω οτι είμαι beta tester στην ουσία.

Άντε στην αρχή με τα wp8 να το καταλάβω αλλα ύστερα απο σχεδόν 2 χρόνια αυτα τα πράγματα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Edited by alextrela

Στάνταρ δεν ανενεωταν στο πρώτο 2-3 λεπτά αλλιως θα το είχα παρατηρήσει.

Μετέπειτα χειροκίνητα κάνω την ανανέωση και ετςι δεν μπορώ να ξερω αν και ποτε θα γινόταν η ανανέωση η και το να μην γίνει και καθολου.

Καλό αυτο με την μουσική εφόσον υπήρχε ρύθμιση.

Υπάρχει εφαρμογή που μετράει τι θερμοκρασίες αναπτύσσει η συσκευη;

Κανονικά έπρεπε να ανανεωνόταν αμέσως.. Και όταν λέω αμέσως εννοώ με το που συνδεθείς... Για αυτό σε ρώτησα για μετά... Μου τυχαίνει φορές να ανανεώνεται κατευθείαν... Άλλες θέλει 5-7 λεπτά... Ελπίζω να εξαληφθεί τελείως αυτό το θεματάκι... Αν και πλέον τα περισσότερα tiles ανανεώνονται κατευθείαν σχεδόν... Αν έχεις την υπομονή μια μέρα σε WiFi τσέκαρε την ώρα που θα συνδεθείς και κοίτα μετά τι ώρα ανανώθηκε το tile του Amazing HD Weather....

Αυτό με την έκδοση firmware παίζει ρόλο αν ισχύει...

Με τη Μουσική εγώ το έχω ενεργό, έτσι όταν θέλω να κλείσω την Μουσική τελείως πατάω το tile του Amazing Weather HD ακόμα και οφλινε να είμαι... Αλλά αν δεν το θες το κλείνεις...

Για το τελευταίο που ρωτάς δεν το γνωρίζω...

Powerd by OnePlus 7 Pro

Δυστυχώς το τελευταίο απο την πρόταση σου ειναι πολυ δύσκολο ο οποιοσδήποτε να το εξακρίβωσει και ούτε θα έπρεπε ο κάθε χρήστης να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία αλλα να είχαν φροντίσει να λειτουργούν οςο πιο άψογα γίνεται ο εκάστοτε κατασκευαστής της συςκευης και του λειτουργικου.

Και ειδικά τώρα που το hardware και το software το εχει αποκλειστικά η ms.

Παρ'όλο που δεν διαφωνώ ως προς την απρόσκοπτη λειτουργία των εφαρμογών, υπάρχει ένα πλαφόν στο πόσες μπορούν να τρέχουν στο παρασκήνιο. Στα 8.1 το πλαφόν περιλαμβάνει διπλάσιο αριθμό εφαρμογών στο παρασκήνιο σε σχέση με τα 8.0 .

Στην αύξηση του πλαφόν συνεισέφερε η βελτιστοποίηση του λειτουργικού με την τελευταία έκδοση.

Το πόσες και ποιες είναι οι επιτρεπτές εφαρμογές το βλέπεις και το προγραμματίζεις στις ρυθμίσεις.

Όπως έχει πει ο Belfiore, υπάρχει μια ισορροπία που προσπαθούν να διατηρήσουν.

Από τη μια η απόδοση-ομαλότητα του λειτουργικού μαζί με την αυτονομία της μπαταρίας.

Από την άλλη, η λειτουργικότητα όσο το δυνατόν περισσότερων εφαρμογών όπως ζητούν οι devs και οι χρήστες.

Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια βελτιστοποίησης του λειτουργικού θα συνεχιστεί και στο μέλλον, προς όφελος της ακόμα αποδοτικότερης λειτουργίας παρασκηνίου (κάτι που συνέβη ήδη πχ από 8.0 σε 8.1).

ΥΓ: Νομίζω έχω πετύχει app που βγάζουν θερμοκρασία HW. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Edited by mobiuser

Bloomberg: "BlackBerry Ltd. (BBRY)’s share of the smartphone market is quickly vanishing"..."to 0.8 percent in 2014 and may slip to 0.3 percent by 2018" - “The question of whether BlackBerry can survive continues to surface,” IDC said...

http://www.bloomberg.com/news/2014-05-28/blackberry-market-share-to-fall-to-0-3-in-2018-idc-says.html

Νομίζω πως το wheather to go κάνει αυτό που θέλεις.

Επίσης δοκίμασε Bing weather

Ναι δουλεύει άψογα το weather to go εδω και μια ώρα που το έχω μόνιμα με wifi σε αναμονη και ανανέωση μου κάνει και βράχος η μπαταρία στο 56% η μπαταρία οπως το άφησα.

Βέβαια ειναι η μοναδικη εφαρμογή που έχω και τρέχει στο παρασκήνιο.

Να δούμε οταν θα βάζω μια μια και αλλες εφαρμογές να τρέχουν εξιςου πως θα συμπεριφέρεται.

Μείνετε στο θέμα παρακαλώ. Για απορίες εφαρμογών ή για απορίες του λειτουργικού υπάρχουν ξεχωριστά θέματα.

Αναβάθμιση από την MS για την οθόνη

http://chart.apis.google.com/chart?chs=200x200&cht=qr&chld=%7C1&chl=http%3A%2F%2Fwww.windowsphone.com%2Fel-gr%2Fstore%2Fapp%2F%25CE%25BF%25CE%25B8%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B7%2Fb08997ca-60ab-4dce-b088-f92e9c7994f3

και το δίκτυο+

http://chart.apis.google.com/chart?chs=200x200&cht=qr&chld=%7C1&chl=http%3A%2F%2Fwww.windowsphone.com%2Fel-gr%2Fstore%2Fapp%2F%25CE%25B4%25CE%25AF%25CE%25BA%25CF%2584%25CF%2585%25CE%25BF%2F62f172d1-f552-4749-871c-2afd1c95c245

Ας τσεκάρουν οι φίλοι με 930 αν διορθώθηκε το θέμα με την οθόνη μετά την αναβάθμιση.

Δωρεάν για λίγες ακόμα ώρες το Tube Mp3 Downloader (η έκδοση που είναι επι πληρωμή)

http://chart.apis.google.com/chart?chs=200x200&cht=qr&chld=%7C1&chl=http%3A%2F%2Fwww.windowsphone.com%2Fen-in%2Fstore%2Fapp%2Ftube-mp3-downloader%2F8d2b78f8-d6a8-46c1-bd2f-522af2ef8262

Edited by niotheros
Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

Υπάρχει πιθανότητα να βρούμε κάποιο wifi signal scanner ? Δηλαδή, να κάνει scan τα wireless δίκτυα και να δείχνει πόσο και από ποια κατεύθυνση είναι το σήμα? Κάτι ανάλογο έχει στα android...

Υπάρχει πιθανότητα να βρούμε κάποιο wifi signal scanner ? Δηλαδή, να κάνει scan τα wireless δίκτυα και να δείχνει πόσο και από ποια κατεύθυνση είναι το σήμα? Κάτι ανάλογο έχει στα android...

http://www.windowsphone.com/el-gr/store/app/wifi-live-tile/80d34407-a4bc-40e8-974d-8c0bc4cc942c

Ίσως δεν με κατάλαβες φίλε μου... Το βρήκα και εγώ αυτό αλλά δεν είναι τελικά αυτό που ψάχνω... Αυτό που ψάχνω είναι να ψάχνει ΟΛΑ τα δίκτυα που δεν έχω συνδεθεί ή που θέλω να συνδεθώ και ν μου δείχνει το σήμα τους και από ποια κατεύθυνση εκπέμπουν... Αλλά τελικά το έψαξα λίγο στο γουγλη και μου είπε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα λόγο API... Και άλλοι το ψάχνουν... Κάτι σαν το wifi analyzer στα ανδροιδες

Μικρό update για το facebook beta

http://chart.apis.google.com/chart?chs=200x200&cht=qr&chld=%7C1&chl=http%3A%2F%2Fwww.windowsphone.com%2Fel-gr%2Fstore%2Fapp%2Ffacebook-beta%2F93da5d29-daf0-4783-9ed5-a87b33247ec6

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

Αν και beta ωραία δουλεύει.Θέλει βελτίωση όπως πχ στους κύκλους έπρεπε να βάλουν και αριθμούς για την ώρα αλλά οκ.Το σημαντικότερο είναι πώς δουλεύει και σε συσκευές με 512 ram αντίθετα με της αρχικές δηλώσεις για συμβατότητα μόνο με 1 gb ram και πάνω.

Την έβαλα και την έβγαλα, θέλει μερικά updates για να βελτιωθούν κάποια μικροπροβλήματα. Όταν με το καλό θα την ξανά τιμισω...

Live Lock Screen...

Μεγεια...

http://www.wpcentral.com/sites/wpcentral.com/files/styles/medium/public/field/image/2014/07/QR_Live_Lock_Screen.jpg?itok=SD-_kuJo

Γιατί δεν τι βλέπω στο store ;

Huawei Honor 8 32GB

Την έβαλα την lockscreen, αλλά την έβγαλα. δεν μου πολυάρεσε.

Σύντομα έρχεται και το VLC :D

http://www.wpcentral.com/vlc-making-its-way-windows-phone-very-soon

Τρέχουσα συσκευή: Huawei P30 Pro

Live Lock Screen...

Μεγεια...

http://www.wpcentral.com/sites/wpcentral.com/files/styles/medium/public/field/image/2014/07/QR_Live_Lock_Screen.jpg?itok=SD-_kuJo

Και στα Αγγλικά είναι μόνο οι εντολές μέσα στην εφαρμογή.

Κατά τα λοιπά υποστηρίζει κανονικό ελληνικό γραφικό περιβάλλον (πχ ημερομηνία).

Κάποια ψιλοbugs υπάρχουν, την ήθελα λίγο καλύτερη αλλά ελπίζουμε και σε καλύτερα λόγω του Beta.

Το ξέρω ότι είναι Beta αλλά μου φαίνεται πολύ αργή στο άνοιγμα της οθόνης κ δεν είναι καθόλου smooth...
Powerd by OnePlus 7 Pro