Jump to content

[Nexus 4] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)

Superuser
 Κοινοποίηση

Καθημερινη ROM που εχετε στο NEXUS4  

93 members have voted

1. 1. Καθημερινη ROM που εχετε στο NEXUS4

• Official Google AOSP ROM KitKat
    • SlimKat
    • ParanoidAndroid
    • MAHDI
    • Purity
    • CarbonROM
    • PAC-man
      0
    • VANIR
      0
    • CyanogenMOD
    • other ROM

Recommended Posts

Σήμερα το πρωί ξύπνησα και είχα στο κινητό ένα μεγαλοπρεπέστατο battery drain. Τι λέτε? Η κάμερα την έκανε την δουλειά ή το taxi beat?

• Απαντήσεις 7,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Σήμερα το πρωί ξύπνησα και είχα στο κινητό ένα μεγαλοπρεπέστατο battery drain. Τι λέτε? Η κάμερα την έκανε την δουλειά ή το taxi beat?

Η κάμερα κυρίως, αλλά ποτέ δεν έχω δει το συγκεκριμένο wakelock.

Έχεις άλλη εφαρμογή κάμερας από την μαμά;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Δεν ειναι θεμα καμιας αλλης εφαρμογης μιας και αυτο το wakelock αναφερεται στη μαμα, αν ηταν αλλη θα ειχες και αλλο wakelock.

Το msm_camera δεν θα αφησει καθολου το κινητο να πεσει σε deep sleep, δεν φευγει καποια στιγμη αν δεν κανεις restart.

Ειναι κοινο προβλημα οταν η καμερα κολλαει ανοιχτη, μετα απο καποια ωρα δεν θα μπορεις να βγαλεις φωτο, δοκιμασε το και πες μας.

Οταν κανεις restart με το msm_camera κολλημενο μπορεις να ακουσεις το autofocus να πεφτει αφου ξεκολλαει.

Ειχα το ιδιο θεμα ακριβως, λυθηκε προσωρινα με απεγκατασταση ενημερωσεων και data της καμερας και επανεγκατασταση τους απο το play και εδω και δυο μερες ειμαι οκ.

Post may contain irony.

Η κάμερα κυρίως, αλλά ποτέ δεν έχω δει το συγκεκριμένο wakelock.

Έχεις άλλη εφαρμογή κάμερας από την μαμά;

Στοκ εφαρμογή έχω

Δεν ειναι θεμα καμιας αλλης εφαρμογης μιας και αυτο το wakelock αναφερεται στη μαμα, αν ηταν αλλη θα ειχες και αλλο wakelock.

Το msm_camera δεν θα αφησει καθολου το κινητο να πεσει σε deep sleep, δεν φευγει καποια στιγμη αν δεν κανεις restart.

Ειναι κοινο προβλημα οταν η καμερα κολλαει ανοιχτη, μετα απο καποια ωρα δεν θα μπορεις να βγαλεις φωτο, δοκιμασε το και πες μας.

Οταν κανεις restart με το msm_camera κολλημενο μπορεις να ακουσεις το autofocus να πεφτει αφου ξεκολλαει.

Ειχα το ιδιο θεμα ακριβως, λυθηκε προσωρινα με απεγκατασταση ενημερωσεων και data της καμερας και επανεγκατασταση τους απο το play και εδω και δυο μερες ειμαι οκ.

Θα δοκιμάσω αυτό που λες. Ευχαριστώ

Τελικα εμφανιστικε και παλι οποτε δεν το ελυσε οριστικα.

Κρατησε περισσοτερο αλλα δεν ειναι λυση.

Αναζυτω αλλη αλλα θα ειναι περιπλοκη μιας και μυριζομαι τι φταιει.

Τι kernel εχεις?

Post may contain irony.

Βάλτε μια custom Rom να τελειώνετε.

Amazon Fire stick 4k max

Θελω να γλυτωσω το flashαρισμα αλλιως ναι...

Βεβαια και παλι θα αλλαξω kernel οποτε δεν ειμαι αισιοδοξος οτι θα εξαφανιστει.

Φαινεται να εχει σχεση με αυτο αλλα πρεπει να το δω αναλυτικα. Αν βρω ακρη θα ενημερωσω.

Post may contain irony.

Τελικα εμφανιστικε και παλι οποτε δεν το ελυσε οριστικα.

Κρατησε περισσοτερο αλλα δεν ειναι λυση.

Αναζυτω αλλη αλλα θα ειναι περιπλοκη μιας και μυριζομαι τι φταιει.

Τι kernel εχεις?

Στρατο έχω περάσει και στοκ ρομ

Πάντως σε 2 custom Rom με Hell lernel δεν ειχα τετοιο θεμα.

Amazon Fire stick 4k max

Πάντως σε 2 custom Rom με Hell lernel δεν ειχα τετοιο θεμα.

Στις ρομ που δοκίμασες, google camera είχαν?

Στις ρομ που δοκίμασες, google camera είχαν?

Πέρασα ξεχωριστά τα minimal L gapps.

Συνήθως οι custom Rom έρχονται σκετες.

Amazon Fire stick 4k max

Δεν εχει σημασια η rom στο συγκεκριμενο θεμα.

Θανο μπορει να φαινεται ασχετο αλλα πως φορτιζεις?

Χρησιμοποιεις ασυρματο?

Οταν το wakelock εχει κολλησει, μπορεις να κανεις zoom και να βγαλεις φωτο?

Δοκιμασε το να δουμε αν εχεις το ιδιο θεμα με μενα μιας και ψαχνω λυση.

Post may contain irony.

Χρησιμοποιεις ασυρματο?

Όχι δεν έχω ασύρματη φόρτιση. Μέσω usb συνήθως ή φορτιστή. Επειδή ήταν η πρώτη φορά που μου έτυχε, μόλις το ξανακάνει θα τσεκάρω αυτό που μου είπες.

Χρησιμοποιεις ασυρματο?

Γιατί το λες αυτό;

Πιστεύεις δηλαδή ότι είναι hardware ?

Amazon Fire stick 4k max

Oχι, πιστευω πως το wakelock ειναι kernel related, οποτε θα εμφανιστει παλι αν αλλαξω rom αλλα βαλω αλλο kernel.

https://software.intel.com/en-us/android/articles/wakelocks-detect-no-sleep-issues-in-android-applications#_Toc358278561

Εχω καποιες ιδεες αλλα ειναι πολυ περιεργο γιατι ειναι απο τα wakelocks που σχετιζονται με stock εφαρμογη και τα πειραματα για μενα με τις περιορισμενες γνωσεις ειναι δυσκολα.

Αν εχετε καποια ιδεα αντιμετωπισης μου το λετε.

Το wipe θα ηθελα να το αποφυγω.

Post may contain irony.

Oχι, πιστευω πως το wakelock ειναι kernel related, οποτε θα εμφανιστει παλι αν αλλαξω rom αλλα βαλω αλλο kernel.

https://software.intel.com/en-us/android/articles/wakelocks-detect-no-sleep-issues-in-android-applications#_Toc358278561

Εχω καποιες ιδεες αλλα ειναι πολυ περιεργο γιατι ειναι απο τα wakelocks που σχετιζονται με stock εφαρμογη και τα πειραματα για μενα με τις περιορισμενες γνωσεις ειναι δυσκολα.

Αν εχετε καποια ιδεα αντιμετωπισης μου το λετε.

Το wipe θα ηθελα να το αποφυγω.

Αν φταίει ο κερνελ, άλλαξε κερνελ.

Τι πιο εύκολο;

Amazon Fire stick 4k max

Mε ενδιαφερει να βρω τι φταιει, μονο ετσι θα το αντιμετωπισω. Να αλλαζω rom/kernel απλα για να αποφυγω το προβλημα δεν θα μου αρεσε γιατι δε βρισκω λυση. Αλλωστε λογω του οτι μεγαλο μερος των kernels ειναι κοινο, μπορει να εμφανιστει παλι.

Και κυριως γιατι με τετοιο κινητο θα ηταν κριμα να μην παιδευτουμε λιγο παραπανω. :lol:

Οπως και να εχει, φαινεται να βρηκα το προβλημα στον ενα governor του kernel που εχω (hells).

Εγκατεστησα τον stock, μετα περασα παλι τον hells και ΔΕΝ επιλεγω τον smartmax. Λογω mhz sleep/wake φαινεται να δουλευει.

Επισης προτινεται να σηκωσετε κατα ενα βημα το undervolting αν εχετε κανει. Λογικα τα interactive προφιλ θα ειναι οκ και δεν θα κολλησουν τη καμερα.

To test εχει διαρκεσει ηδη 3 ημερες και ειναι ολα καλα. Συνηθως εμφανιζοταν 1-2 φορες καθε μερα οποτε μπορω να πω οτι αντιμετωπιστηκε με επιτυχια.

Post may contain irony.

• 2 weeks later...
Απο οτι φαινεται το slimlp project εχει ψιλοπεθανει. Γνωριζει κανεις καποια αξιολογη παρομοια rom, με dark theme , lolipop παντα;
LG G6

Απο οτι φαινεται το slimlp project εχει ψιλοπεθανει. Γνωριζει κανεις καποια αξιολογη παρομοια rom, με dark theme , lolipop παντα;

Frank

και με τα layers κάνεις ό,τι theme θες.

Amazon Fire stick 4k max

Mε ενδιαφερει να βρω τι φταιει, μονο ετσι θα το αντιμετωπισω. Να αλλαζω rom/kernel απλα για να αποφυγω το προβλημα δεν θα μου αρεσε γιατι δε βρισκω λυση. Αλλωστε λογω του οτι μεγαλο μερος των kernels ειναι κοινο, μπορει να εμφανιστει παλι.

Και κυριως γιατι με τετοιο κινητο θα ηταν κριμα να μην παιδευτουμε λιγο παραπανω. :lol:

Οπως και να εχει, φαινεται να βρηκα το προβλημα στον ενα governor του kernel που εχω (hells).

Εγκατεστησα τον stock, μετα περασα παλι τον hells και ΔΕΝ επιλεγω τον smartmax. Λογω mhz sleep/wake φαινεται να δουλευει.

Επισης προτινεται να σηκωσετε κατα ενα βημα το undervolting αν εχετε κανει. Λογικα τα interactive προφιλ θα ειναι οκ και δεν θα κολλησουν τη καμερα.

To test εχει διαρκεσει ηδη 3 ημερες και ειναι ολα καλα. Συνηθως εμφανιζοταν 1-2 φορες καθε μερα οποτε μπορω να πω οτι αντιμετωπιστηκε με επιτυχια.

Φίλε μου επανέρχομαι στο θέμα που συζητούσαμε για την κάμερα. Συνεβει πάλι σήμερα και έκανε ακριβώς ότι είχες πει. Ενώ οι γραμμές του ζουμ δούλευαν, ζουμ η κάμερα δεν έκανε. Το άλλο περίεργο ήταν ότι η κάμερα κόλλησε χωρίς να την χρησιμοποιήσω. Μόλις έκανα ρεσταρτ ακούστηκε και το τσικ από την κάμερα. Υπάρχει κανείς με στοκ κερνελ να μας πει αν γίνεται?

Οπως τα λες.

Κανε αυτο που σου ειπα, επιβεβαιωνω οτι λυθηκε.

Χαμήλωσα ένα τσικ το undervolting. Θα το τσεκάρω τις επόμενες ημέρες.

Καλημέρα

Χθες δοκίμασα κ πέρασα Ubuntu στο N4, η διαδικασία είναι πολύ εύκολη κ γρήγορη, αυτό που χρειάζεστε είναι ένα pc με Linux κ τη συσκευή μας η οποία βέβαια να είναι με ξεκλείδωτο boot loader, root κ εγκατεστημένο το Superuser, να τρέχει στοκ ρομ ή CM. Οδηγίες εγκατάστασης για dual boot Ubuntu εδώ https://wiki.ubuntu.com/Touch/DualBootInstallation#Installation κ σε δέκα λεπτά έχουμε κ Ubuntu κ Android στο Ν4. Λειτουργούν όλα ομαλά, συγχρονίζει λογαριασμό gmail για επαφές, ημερολόγιο κ γενικά τρέχει super. Έτσι γιατί απλά αν έχουμε Ν4 μπορούμε να κάνουμε κ αυτό :) :)

[ATTACH]57787[/ATTACH][ATTACH]57788[/ATTACH][ATTACH]57789[/ATTACH]

sent from my Nexus 4

Αν δεν κάνω λάθος γίνεται πανεύκολα με το Multirom manager.
Είμαι αυτός που όταν ήμουν μικρός ήθελα να του μοιάσω!

• The title was changed to [Nexus 4] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)