Jump to content

Βιντεοκάμερες (Ψηφιακές και μη)

asmodeus
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Eγώ έχω την sony trv-80E 2.11 megapixels η οποία γράφει εκπληκτικά! Πολύ ωραία χρώματα. Λίγο μεγάλη όμως! Παρεπιπτόντως θα πμπορούσε κάποιος να μου πει πώς μπορώ να περάσω από mini dv στο κομπιούτερ και μετά σε dvd?

Eχει USB εξοδο? εαν ναι τη συνδεεις στο PC Και με ενα προγραμμα οπως το Pinnacle Studio παιρνεις oti εχεις τραβηξει στον Η/Υ και μετα με το ιδιο προγραμμα τα γραφεις σε DVD.

Proud Owner of:PS1,GB,NES,GbASP,Sega Saturn,Sega DC,PS2,Xbox,Wii,XBOX360(phat),PSP(J)v1.50,(2x)PSP(E),PS3, PSP-Go,(2X)ΧΒΟΧ360SLIM,PS Vita,PS4 Batman Collectors Edition,Wii U,X-ONE,N3DS,X-ONE S,mini NES,Switch,mini PS1,Switch PIKACHU Edition,PS4 Days of Play,XBOX ONE Gears of War 4 Limited Edition 2TB,Xbox One X Cyberpunk 2077 Limited Edition 1TB,XBOX Series S, Series X

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Eχει USB εξοδο? εαν ναι τη συνδεεις στο PC Και με ενα προγραμμα οπως το Pinnacle Studio παιρνεις oti εχεις τραβηξει στον Η/Υ και μετα με το ιδιο προγραμμα τα γραφεις σε DVD.

Mε usb streaming δεν είναι χαμηλότερη η ανάλυση όμως?

Ένα άλλο μειονέκτημα, πολύ σημαντικό για εμένα, αλλά ενδεχομένως ασήμαντο για άλλους, είναι ότι δεν έχει αναλογικές εισόδους και συνεπώς δεν μπορείς να κάνεις μετατροπή αναλογικού σήματος σε ψηφιακό για να μεταφέρεις για παράδειγμα βιντεοκασέτες σε υπολογιστή και μετά σε dvd.

το analog in το έχουν μονο οι canon!

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ! HELP!

Έχω την sony trv80e. Πολύ ωραία κάμερα τρομερά βίντεο αλλά δεν ξέρω πως να τα γράψω σε dvd. Βοηθήστε γιατί έχω ήδη 30-40 κασσέτες mini-dv γιατί δεν ήθελα να τις σβήσω!!! Λίγο αναλυτικά αν γίνεται. Επίσης θα ήθελα να μπορώ να πάρω συγκεκριμένα κομμάτια από την ταινία και τα βάλω σε dvd.... Τhanx for any help!

Mε usb streaming δεν είναι χαμηλότερη η ανάλυση όμως?

Έχω την εντύπωση ότι γενικά μέσω USB μπορείς να μεταφέρεις στο PC μόνο ότι υπάρχει στην κάρτα μνήμης δηλαδή τις φωτογραφίες και τα βίντεο χαμηλής ανάλυσης (πχ 640Χ480) και όχι το βίντεο που υπάρχει στην κασέτα σε DV-AVI. Σε κάποιες πολύ καινούργιες βιντεοκάμερες όπως η Panasonic NV-GS400 βέβαια γίνεται και μέσω USB, αλλά είναι μάλλον η εξαίρεση στον κανόνα.

Άλλωστε η TRV80 έχει USB1.0 που σημαίνει ταχύτητα μεταφορά 1,5 ΜΒ/sec. Το DV-AVI καταλαμβάνει 12-13 GB ανά ώρα αν δεν κάνω λάθος. Οπότε θα χρειαζόταν κάπου 3 ώρες για τη μεταφορά μιας κασέτας στο PC.

Αλλά γιατί ασχολείσαι με το USB; Αφού η κάμερά σου έχει DV-OUT με ένα καλώδιο firewire (5 ευρώ) μπορείς να κάνεις άνετα τη δουλειά σου. Αν το PC σου δεν έχει θύρα firewire, μία καρτούλα κοστίζει κάπου 20 ευρώ.

το analog in το έχουν μονο οι canon!

Όταν λέω analog in εννοώ αναλογικές εισόδους βίντεο είτε composite είτε s-video με τις οποίες μπορείς να πάρεις αναλογικό σήμα από το βίντεο για παράδειγμα και να το μετατρέψεις σε DV-AVI και είτε να το γράψεις σε minidv κασέτα είτε να το περάσεις απ' ευθείας σε PC μέσω firewire (αυτό λέγεται pass through). Δεν το έχουν μόνο οι canon, αλλά όλες οι βιντεοκάμερες εκτός από τα φθηνά μοντέλα. Η Sony DCR-TRV80 που αναφέρει ο dimdal παραπάνω για παράδειγμα, έχει analog in αν και είναι αρκετά παλιό μοντέλο.

Η GS75 όμως όχι. Άρα αν κάποιος θέλει να περάσει τις αναλογικές κασέτες του σε PC όπως εγώ, η έλειψη αυτή είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα για μια βιντεοκάμερα.

Βασικα υπαρχει κατι ποοολυυυυ πιο ευκολο ετσι οπως εχουν πεσει οι τιμες των desktop dvd-writter αγοραζεις απο 150~300 ευρουδακια ενα και ετσι αντικαθιστας και το videoplayer το οποιο πια εχει φτασει στη δυση της ζωης του και αντιγραφεις και οτι θες ευκολα απο την τηλεοραση και την videocamera ;) .

Proud Owner of:PS1,GB,NES,GbASP,Sega Saturn,Sega DC,PS2,Xbox,Wii,XBOX360(phat),PSP(J)v1.50,(2x)PSP(E),PS3, PSP-Go,(2X)ΧΒΟΧ360SLIM,PS Vita,PS4 Batman Collectors Edition,Wii U,X-ONE,N3DS,X-ONE S,mini NES,Switch,mini PS1,Switch PIKACHU Edition,PS4 Days of Play,XBOX ONE Gears of War 4 Limited Edition 2TB,Xbox One X Cyberpunk 2077 Limited Edition 1TB,XBOX Series S, Series X

Σωστός ο spinemm...Έχω ένα SONY RDR GX-210 και έχω κάνει ένα σωρό αντιγραφές και μετατροπές από παλιές βιντεοκασέτες, DVDεοσλοπήσεις από την τηλεόραση, αντιγραφές από DV κασέτες βιντεοκάμερας και άλλα πολλά.
[sIGPIC][/sIGPIC]....a dozen summers against the world....

Στο http://www.chrisdr.com θα βρεις φοβερες τιμες και με επαγγελματικο ΑΦΜ ακομη χαμηλοτερες..την HC22 θα την βρεις 499ευρω και με επαγγελματικο ΑΦΜ 435ευρω :wacko:

Στο http://www.chrisdr.com θα βρεις φοβερες τιμες και με επαγγελματικο ΑΦΜ ακομη χαμηλοτερες..την HC22 θα την βρεις 499ευρω και με επαγγελματικο ΑΦΜ 435ευρω :wacko:

Κάτι ύποπτο υπάρχει εδώ... :X

Τι σημαίνει ότι με "επαγγελματικό ΑΦΜ" οι τιμές είναι μικρότερες; :worry:

Αν κινείται νόμιμα και εκδίδει τιμολόγιο, απλά ο ΦΠΑ εκπίπτει. Δηλαδή, στα 499€, τα 80€ εκπίπτουν κατά την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, και έτσι η τιμή είναι 419€ για τους επαγγελματίες και όχι 435€.

Φοβάμαι, ότι κάτι γίνεται με τις ενδοκοινωτικές συναλλαγές, γιατί εκεί δεν πληρώνεται καθόλου ο ΦΠΑ. Αλλά αν ο πελάτης δεν έχει κάνει έναρξη ενδοκοινωτικών και τον πιάσει η εφορία θα τον σκίσει, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, χωρίς να φταίει...

Προσοχή, και μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν έχω δει πουθενά κάτι παρόμοιο.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

εχω μια canon mv 750i και σκεφτομαι να παρω μια καινουρια.ποια μου προτεινεται μεχρι 700-800 ευρω?κατι ασχετο καπου πηρε το ματι μου καμερες μου βιντεοσκοπουν με ηχο 5,1? :confused:

Βασικα υπαρχει κατι ποοολυυυυ πιο ευκολο ετσι οπως εχουν πεσει οι τιμες των desktop dvd-writter αγοραζεις απο 150~300 ευρουδακια ενα και ετσι αντικαθιστας και το videoplayer το οποιο πια εχει φτασει στη δυση της ζωης του και αντιγραφεις και οτι θες ευκολα απο την τηλεοραση και την videocamera ;) .

Σωστός ο spinemm...Έχω ένα SONY RDR GX-210 και έχω κάνει ένα σωρό αντιγραφές και μετατροπές από παλιές βιντεοκασέτες, DVDεοσλοπήσεις από την τηλεόραση, αντιγραφές από DV κασέτες βιντεοκάμερας και άλλα πολλά.

Αντικατάσταση του βίντεο θα γίνει σίγουρα πολύ σύντομα αν και ίσως όχι από τα desktop DVD-RECORDERS αλλά από τα HD-DVD-RECORDERS. Προσωπικά γράφω σε κασέτα 4ώρη σε LP (8 ώρες) και πολλές φορές έχω πρόβλημα όταν λείπω από το σπίτι Σαββατοκύριακα γιατί δεν επαρκεί ο χρόνος εγγραφής. Σε δύο περιπτώσεις που είδα DVD-RECORDER να γράφει σε δισκάκι πρόγραμμα 6 ωρών η ποιότητα λόγω υπερβολικής συμπίεσης ήταν πολύ κακή.

Όσο για τη μετατροπή παλιών βιντεοκασετών η μεταφορά τους σε PC προσφέρει πάρα πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το επιτραπέζιο DVD-RECORDER, αλλά πάντα είναι θέμα επιλογής. Το ίδιο ισχύει και για τη βιντεοκάμερα.

Φοβάμαι, ότι κάτι γίνεται με τις ενδοκοινωτικές συναλλαγές, γιατί εκεί δεν πληρώνεται καθόλου ο ΦΠΑ. Αλλά αν ο πελάτης δεν έχει κάνει έναρξη ενδοκοινωτικών και τον πιάσει η εφορία θα τον σκίσει, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, χωρίς να φταίει...

Πράγματι έχει σχέση με τις ενδοκοινωτικές συναλλαγές, αλλά αν δεν έχει γίνει έναρξη δεν μπορεί να γίνει η συναλλαγή. Υπάρχει ιστοσελίδα όπου μπορείς να κοιτάξεις αν έχει γίνει έναρξη ενδοκοινωτικών συναλλαγών για οποιοδήποτε Α.Φ.Μ. χώρας της ευρωπαϊκής ένωσης. Επίσης η έναρξη γίνεται αυτόματα. Γιατί να τον σκίσει η εφορία λοιπόν;

Πράγματι έχει σχέση με τις ενδοκοινωτικές συναλλαγές, αλλά αν δεν έχει γίνει έναρξη δεν μπορεί να γίνει η συναλλαγή. Υπάρχει ιστοσελίδα όπου μπορείς να κοιτάξεις αν έχει γίνει έναρξη ενδοκοινωτικών συναλλαγών για οποιοδήποτε Α.Φ.Μ. χώρας της ευρωπαϊκής ένωσης. Επίσης η έναρξη γίνεται αυτόματα. Γιατί να τον σκίσει η εφορία λοιπόν;

H έναρξη ενδοκοινωτικών δεν γίνεται αυτόματα, χρειάζεται μια απλή σχετικά διαδικασία, που πρέπει όμως να γίνει. Και η κυριότερη αλλαγή που έρχεται είναι ότι η απόδοση του ΦΠΑ γίνεται κάθε μήνα και όχι τρίμηνο.

Αν παραγγείλω εγώ από το συγκεκριμένο κατάστημα που δεν έχω κάνει έναρξη ενδοκοινωτικών (δεν αναφέρεται κάπου μια τέτοια προϋπόθεση) η αγορά θα γίνει προφανώς στο ονομά μου. Όταν γίνει έλεγχος όμως και με πιάσουν, ξέρεις πόσα θα πληρώσω, χωρίς να φταίω; Άσε που η διαφορά των δύο τιμών είναι 14.7% και δεν ξέρω καμία χώρα που να έχει τέτοιον ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι βγάζουν και κάτι από εκεί...

Και γιατί να μην την πάρω την HC-22 από το Pixmania 445€ ή 377€ χωρίς ΦΠΑ;

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Προσωπικά γράφω σε κασέτα 4ώρη σε LP (8 ώρες) και πολλές φορές έχω πρόβλημα όταν λείπω από το σπίτι Σαββατοκύριακα γιατί δεν επαρκεί ο χρόνος εγγραφής. Σε δύο περιπτώσεις που είδα DVD-RECORDER να γράφει σε δισκάκι πρόγραμμα 6 ωρών η ποιότητα λόγω υπερβολικής συμπίεσης ήταν πολύ κακή.

Τόσο ένα Video VHS,όσο και σε ένα επιτραπέζιο DVDRW η συμπίεση για LP εγγραφή είναι από μέτρια έως χάλια-Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις σε μηχανήματα.

-Σε κάθε περίπτωση όμως (και σε επιτραπέζια HD-DVDRW ) θα γίνει μεταφορά περιεχομένου σε δισκάκι κάποια στιγμή

-Οπότε καλύτερα να μιλάμε τα επιτραπέζια DVDrec να υποστηρίζουν DL δισκάκια για 4 ώρη εγγραφή SP.

Προσωπικά βρίσκω πρακτικότερο και οικονομικότερο για μονταζ ,αναπαραγωγή απο το παλιό μας επιτραπέζιο DVD και ξανά αντιγραφή στο επιτραπέζιο DVDRW (από το να επιβαρυνθούμε με το κόστος μηχανήματος με HD που κάποτε θα γεμίσει ,θα αναγκαστούμε πάλι να αντιγράψουμε σε δισκάκια ,ενώ και η εγγραφή του ίδιου αυτούσια σε LP θα είναι πάλι προβληματική)

Τόσο ένα Video VHS,όσο και σε ένα επιτραπέζιο DVDRW η συμπίεση για LP εγγραφή είναι από μέτρια έως χάλια-Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις σε μηχανήματα.

-Σε κάθε περίπτωση όμως (και σε επιτραπέζια HD-DVDRW ) θα γίνει μεταφορά περιεχομένου σε δισκάκι κάποια στιγμή

-Οπότε καλύτερα να μιλάμε τα επιτραπέζια DVDrec να υποστηρίζουν DL δισκάκια για 4 ώρη εγγραφή SP.

Προσωπικά βρίσκω πρακτικότερο και οικονομικότερο για μονταζ ,αναπαραγωγή απο το παλιό μας επιτραπέζιο DVD και ξανά αντιγραφή στο επιτραπέζιο DVDRW (από το να επιβαρυνθούμε με το κόστος μηχανήματος με HD που κάποτε θα γεμίσει ,θα αναγκαστούμε πάλι να αντιγράψουμε σε δισκάκια ,ενώ και η εγγραφή του ίδιου αυτούσια σε LP θα είναι πάλι προβληματική)

Προφανώς έχουμε διαφορετικές ανάγκες.

Από τα γραφόμενά σου βγάζω το συμπέρασμα ότι εσύ θέλεις να κρατάς εκπομπές για πολύ καιρό (για πάντα ίσως). Εγώ δεν ενδιαφέρομαι για κάτι τέτοιο. Θέλω απλά να γράψω κάτι που με ενδιαφέρει και να το δω όταν θα μπορώ, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις διαφημήσεις. Σπάνια κρατάω κάτι για περισσότερο από 10 ημέρες. Συνήθως το σβήνω μετά από 1-2. Κυρίως με ενδιαφέρουν αγώνες φόρμουλα 1 και MotoGP. Όπως καταλαβαίνεις ένας σκληρός δίσκος 200-250 ΜΒ είναι κάτι παραπάνω από αρκετός και δεν πρόκειται να γεμίσει. Για να μην αναφέρω και τη δυνατότητα time shifting, η οποία είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Σε δισκάκι με ενδιαφέρει μόνο η εγγραφή παλιών κασετών με γάμους-βαφτίσεις καθώς και DV video από βιντεοκάμερα. Σ' αυτές τις περιπτώσεις προτιμώ το PC, γιατί προσφέρει καλύτερη ποιότητα και πολύ περισσότερες δυνατότητες (μενού, διόρθωση χρωμάτων, εφέ, προσθήκη ήχου κλπ).

Τα DL δισκάκια δυστυχώς δεν τα βλέπω να περπατάνε κρίνοντας από τη μέχρι τώρα πορεία τους.

Από τα γραφόμενά σου βγάζω το συμπέρασμα ότι εσύ θέλεις να κρατάς εκπομπές για πολύ καιρό (για πάντα ίσως). Εγώ δεν ενδιαφέρομαι για κάτι τέτοιο. Θέλω απλά να γράψω κάτι που με ενδιαφέρει και να το δω όταν θα μπορώ, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις διαφημήσεις. Σπάνια κρατάω κάτι για περισσότερο από 10 ημέρες. Συνήθως το σβήνω μετά από 1-2. Κυρίως με ενδιαφέρουν αγώνες φόρμουλα 1 και MotoGP. Όπως καταλαβαίνεις ένας σκληρός δίσκος 200-250 ΜΒ είναι κάτι παραπάνω από αρκετός και δεν πρόκειται να γεμίσει. Για να μην αναφέρω και τη δυνατότητα time shifting, η οποία είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Κι εγώ κάτι τέτοιο εννοούσα όταν είπα για το SONY.

[sIGPIC][/sIGPIC]....a dozen summers against the world....

Αποφυγή διαφημίσεων έχουν και τα καλα Video VHS των τελευταίων ετών,αλλά εξαρτάται από το σταθμό που εκπέμπει ειδικό σήμα .Δεν νομίζω κανένας σταθμός να εκπέμπει έτσι .κάτι πήγε να κάνει το Star και Αlpha αλλά σταμάτησε -Εφαρμογή τώρα μόνο μπορείς να εχεις αν εχεις δορυφορικη λήψη.

Τime shifting από την εποχή (πάλι) του SVHS video είναι εφικτό και τα περισσότερα νέα (2005) επιτραπέζια μοντελα DVDRW εχουν και στα φθηνότερα

μοντέλα

Σε δισκάκι με ενδιαφέρει μόνο η εγγραφή παλιών κασετών με γάμους-βαφτίσεις καθώς και DV video από βιντεοκάμερα. Σ' αυτές τις περιπτώσεις προτιμώ το PC, γιατί προσφέρει καλύτερη ποιότητα και πολύ περισσότερες δυνατότητες (μενού, διόρθωση χρωμάτων, εφέ, προσθήκη ήχου κλπ). Τα DL δισκάκια δυστυχώς δεν τα βλέπω να περπατάνε κρίνοντας από τη μέχρι τώρα πορεία τους.

Για το μέσο χρήστη ψηφιακή βελτίωση αναλογικής εγγραφής δεν είναι εφικτή με λογικό κόστος εξοπλισμού για χρήση ειδικού software/hardware. Στα μενού και προσθήκη ήχου δεν υπάρχει πρόβλημα ,διότι πλέον προσφέρονται από το software (μαζί με υποδοχές για το audio dubbing) του επιτραπέζιου DVDRW αλλά στα ακριβά μοντέλα πρός το παρόν...

Τα DL δισκάκια δεν υποστηρίζονται από πολλές επιτραπέζιες συσκευές για λόγους marketing και δικαιωμάτων copyright. Οι εταιρίες βγάζουν επιτραπέζιες συσκευές λίγες λίγεςα στην αγορά για να σε βάζουν στο χορό για αντικατάσταση,αν εξελίξιμο είδος hardware-ΠΧ To νέο άριστο SONY RDR GX-210 από το φθινόπωρο θα αναβαθμιστεί σε SONY RDR GX-315 με υποστήριξη DL όταν τότε χρονικά αναμένεται τα δισκάκια DL ταχύτητας 2,4χ να γίνουν πιό προσιτά σε τιμή (διεθνώς) όχι στην Ελλάδα ,με την κυκλοφορία των DL 4x-Μετά θα βγαλουν κάτι άλλο για συνέχεια....

Αποφυγή διαφημίσεων έχουν και τα καλα Video VHS των τελευταίων ετών,αλλά εξαρτάται από το σταθμό που εκπέμπει ειδικό σήμα .Δεν νομίζω κανένας σταθμός να εκπέμπει έτσι .κάτι πήγε να κάνει το Star και Αlpha αλλά σταμάτησε

Όταν έλεγα αποφυγή διαφημήσεων εννοούσα ότι προτιμώ να γράψω μία εκπομπή στο βίντεο και να τη δω αργότερα "τρέχοντας" τις διαφημήσεις παρά να κάθομαι 5'-10' και να περιμένω να τελειώσει το διαφημηστικό διάλειμα. Δεν με ενδιαφέρει και τόσο να γίνεται αυτό αυτόματα, αν και με το δικό μου βίντεο στον Alpha δουλεύει άψογα και καλούτσικα με Mega, Ant1 και Star.

Τime shifting από την εποχή (πάλι) του SVHS video είναι εφικτό και τα περισσότερα νέα (2005) επιτραπέζια μοντελα DVDRW εχουν και στα φθηνότερα

μοντέλα

Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Δηλαδή υπάρχουν επιτραπέζια DVDRW χωρίς σκληρό δίσκο με δυνατότητα time shifting σε δισκάκια DVDRW+ ή - (και όχι DVD-RAM);

Μάλλον έχω μείνει λίγο πίσω. Πες μου όμως κανένα μοντέλο για να το επιβεβαιώσω.

Για το μέσο χρήστη ψηφιακή βελτίωση αναλογικής εγγραφής δεν είναι εφικτή με λογικό κόστος εξοπλισμού για χρήση ειδικού software/hardware. Στα μενού και προσθήκη ήχου δεν υπάρχει πρόβλημα ,διότι πλέον προσφέρονται από το software (μαζί με υποδοχές για το audio dubbing) του επιτραπέζιου DVDRW αλλά στα ακριβά μοντέλα πρός το παρόν...

Ούτε είμαι μέσος χρήστης ούτε η ψηφιακή βελτίωση αναλογικής ή και ψηφιακής εγγραφής είναι κάτι το οποίο πλέον ξεφεύγει κατά πολύ από τις δυνατότητες του μέσου χρήστη. Το Hitech τελευταία έχει πολλά ωραία και κατανοητά άρθρα γι' αυτά τα θέματα. Το να φωτίσεις μια σκοτεινή σκηνή ή να διορθώσεις λίγο τα χρώματα είναι εφικτό. Έχω το υλικό μου (ήχος - εικόνα) ψηφιακά στο PC, τα περνάω στο premiere ή σε κάποιο άλλο παρόμοιο πρόγραμμα, χρησιμοποιώ και ένα δύο φίλτρα και έχω εξαιρετικά αποτελέσματα.

Έπειτα μετατρέπω το βίντεο σε mpeg με κάποιον αλγόριθμο με πολλαπλά περάσματα αφήνοντας το PC να δουλέψει όλη νύχτα αν χρειαστεί και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε επιτραπέζιο DVDRW. Στο τέλος έχω σε ψηφιακή μορφή το υλικό για τα μενού (φόντο, κουμπιά κλπ) το οποίο είτε το έχω δημιουργήσει εγώ είτε το έχω βρει στο internet και φτιάχνω το DVD μου. Πως θα τα κάνω όλα αυτά σε επιτραπέζιο DVDRW;

Τα DL δισκάκια δεν υποστηρίζονται από πολλές επιτραπέζιες συσκευές για λόγους marketing και δικαιωμάτων copyright. Οι εταιρίες βγάζουν επιτραπέζιες συσκευές λίγες λίγεςα στην αγορά για να σε βάζουν στο χορό για αντικατάσταση,αν εξελίξιμο είδος hardware-ΠΧ To νέο άριστο SONY RDR GX-210 από το φθινόπωρο θα αναβαθμιστεί σε SONY RDR GX-315 με υποστήριξη DL όταν τότε χρονικά αναμένεται τα δισκάκια DL ταχύτητας 2,4χ να γίνουν πιό προσιτά σε τιμή (διεθνώς) όχι στην Ελλάδα ,με την κυκλοφορία των DL 4x-Μετά θα βγαλουν κάτι άλλο για συνέχεια....

Τα DL δισκάκια τα ανέφερα γιατί απλά δεν επαρκεί η χωρητικότητα των απλών για τις ανάγκες μου. Σε ένα Σαββατοκύριακο με αγώνα φόρμουλα 1 και motogp οι οκτώ ώρες που μου προσφέρει μια κασέτα 240' σε LP μόλις που επαρκεί λαμβάνοντας υπόψη ότι ειδικά στις μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις πρέπει να έχεις και κάποιο "αέρα" εμπρός και πίσω από τη επίσημη ώρα μετάδοσης αφού τα ελληνικά κανάλια δεν φημίζονται και πολύ για την ακρίβειά τους. Σε επιτραπέζια DVDRW είδα εγγραφή 6ωρου προγράμματος σε απλό δισκάκι DVDRW και δεν μπορούσα να διακρίνω καλά τα χρώματα των αυτοκινήτων. Υποθέτω ότι αν ήταν DL ή σκληρός δίσκος τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Όταν έλεγα αποφυγή διαφημήσεων εννοούσα ότι προτιμώ να γράψω μία εκπομπή στο βίντεο και να τη δω αργότερα "τρέχοντας" τις διαφημήσεις παρά να κάθομαι 5'-10' και να περιμένω να τελειώσει το διαφημηστικό διάλειμα. Δεν με ενδιαφέρει και τόσο να γίνεται αυτό αυτόματα, αν και με το δικό μου βίντεο στον Alpha δουλεύει άψογα και καλούτσικα με Mega, Ant1 και Star.

Σε μένα δεν λειτουργεί τον τελευταίο καιρό αν και έχω δυνατό σήμα.....

Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Δηλαδή υπάρχουν επιτραπέζια DVDRW χωρίς σκληρό δίσκο με δυνατότητα time shifting σε δισκάκια DVDRW+ ή - (και όχι DVD-RAM);

Μάλλον έχω μείνει λίγο πίσω. Πες μου όμως κανένα μοντέλο για να το επιβεβαιώσω.

Αναφέρθηκα σε φθηνότερα μοντέλα μηχανημάτων ,σε σύγκριση με το αυξημένο κόστος των πιό επώνυμων HD-DVDRW όπως έχει πάει η κουβέντα γενικά,και δεν έκανα ,ούτε έκανες,διάκριση σε format.

Δεν νομίζω να έχουν κυκλοφορήσει ακόμα εδώ απλά dual format επιτραπέζια DVRW-Αφού εμπιστεύεσαι το Hitech,ένα από 2 επόμενα τεύχη του θα έχει συγκριτικό-Αν ψάξεις όπως εγώ,στο Ιnternet θα βρείς το dual format Sony 315 ,ένα νέο Pioneer σειρά 3χχ ,ένα Panasonic ( όλα χωρίς δίσκο) να έχουν αυτή την λειτουργία (αλλά κάθε εταιρία την ονομάζει διαφορετικά όπως πχ time rec skip ή Control live as if it was a recording κλπ)-καθώς και από ένα Pioneer,Panasonic,Toshiba comβo με VHS-Σίγουρα λόγω ανταγωνισμού θα έχουν βγάλει και οι άλλες εταιρίες...

Σε φασόν κατασκευές μπορείς έυκολα να δείς φυλλάδια στα Comet stand στα Praktiker που αναφέρει την λειτουργία σαν "Μεταβολή Χρονου εκπομπης ...." (καπως έτσι δεν θυμάμαι ακριβως)

Ούτε είμαι μέσος χρήστης ούτε η ψηφιακή βελτίωση αναλογικής ή και ψηφιακής εγγραφής είναι κάτι το οποίο πλέον ξεφεύγει κατά πολύ από τις δυνατότητες του μέσου χρήστη. Το Hitech τελευταία έχει πολλά ωραία και κατανοητά άρθρα γι' αυτά τα θέματα. Το να φωτίσεις μια σκοτεινή σκηνή ή να διορθώσεις λίγο τα χρώματα είναι εφικτό. Έχω το υλικό μου (ήχος - εικόνα) ψηφιακά στο PC, τα περνάω στο premiere ή σε κάποιο άλλο παρόμοιο πρόγραμμα, χρησιμοποιώ και ένα δύο φίλτρα και έχω εξαιρετικά αποτελέσματα.

Έπειτα μετατρέπω το βίντεο σε mpeg με κάποιον αλγόριθμο με πολλαπλά περάσματα αφήνοντας το PC να δουλέψει όλη νύχτα αν χρειαστεί και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε επιτραπέζιο DVDRW. Στο τέλος έχω σε ψηφιακή μορφή το υλικό για τα μενού (φόντο, κουμπιά κλπ) το οποίο είτε το έχω δημιουργήσει εγώ είτε το έχω βρει στο internet και φτιάχνω το DVD μου. Πως θα τα κάνω όλα αυτά σε επιτραπέζιο DVDRW;

Νομίζω λοιπόν ότι το θέμα δεν αφορά την πλειοψηφεία των ατόμων που ποστάρουν εδώ...

Τα DL δισκάκια τα ανέφερα γιατί απλά δεν επαρκεί η χωρητικότητα των απλών για τις ανάγκες μου. Σε ένα Σαββατοκύριακο με αγώνα φόρμουλα 1 και motogp οι οκτώ ώρες που μου προσφέρει μια κασέτα 240' σε LP μόλις που επαρκεί λαμβάνοντας υπόψη ότι ειδικά στις μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις πρέπει να έχεις και κάποιο "αέρα" εμπρός και πίσω από τη επίσημη ώρα μετάδοσης αφού τα ελληνικά κανάλια δεν φημίζονται και πολύ για την ακρίβειά τους. Σε επιτραπέζια DVDRW είδα εγγραφή 6ωρου προγράμματος σε απλό δισκάκι DVDRW και δεν μπορούσα να διακρίνω καλά τα χρώματα των αυτοκινήτων. Υποθέτω ότι αν ήταν DL ή σκληρός δίσκος τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Πολλά βιντεο έχουν το σύστημα προγ/μού για την έναρξη εγγραφής με το σήμα που δίνει ο σταθμός -(Η αποφυγή διαφημίσεων είναι συμπληρωματική του σύστήματος αυτού) -Είπες ότι σε σένα λειτουργεί το σύστημα από τον Alpha,εκτός να δεν εννούσες στο video σου.

Η εγγραφή στα δισκάκια εξαρτάται από το software της συσκευής,που δυστυχώς στα επιτραπέζια σπάνια αλλάζει από την μαμά εταιρία, για να πουλάνε νεα μοντέλα-Το μεγάλο πρόβλημα των ως τώρα συσκευών είναι εκτός από το μονταζ και οι ασυμβατότητες με δισκάκια γενικά (και σε φίρμα) -Πχ κάποια Sony dual γράφουν καλύτερα τα DVD-RW από DVD+RW που θα έπρεπε σαν νεώτερα θεωρητικά μοντέλα. Tρέχα γύρευε....

Αναφέρθηκα σε φθηνότερα μοντέλα μηχανημάτων ,σε σύγκριση με το αυξημένο κόστος των πιό επώνυμων HD-DVDRW όπως έχει πάει η κουβέντα γενικά,και δεν έκανα ,ούτε έκανες,διάκριση σε format.

Δεν νομίζω να έχουν κυκλοφορήσει ακόμα εδώ απλά dual format επιτραπέζια DVRW-Αφού εμπιστεύεσαι το Hitech,ένα από 2 επόμενα τεύχη του θα έχει συγκριτικό-Αν ψάξεις όπως εγώ,στο Ιnternet θα βρείς το dual format Sony 315 ,ένα νέο Pioneer σειρά 3χχ ,ένα Panasonic ( όλα χωρίς δίσκο) να έχουν αυτή την λειτουργία (αλλά κάθε εταιρία την ονομάζει διαφορετικά όπως πχ time rec skip ή Control live as if it was a recording κλπ)-καθώς και από ένα Pioneer,Panasonic,Toshiba comβo με VHS-Σίγουρα λόγω ανταγωνισμού θα έχουν βγάλει και οι άλλες εταιρίες...

Δεν αναφέρθηκα σε dual format DVDRW. Απλά ήθελα να κάνω διάκριση ανάμεσα σε DVD-RAM και στα υπόλοιπα. Ο λόγος είναι ότι είχα διαβάσει κάπου ένα άρθρο που έλεγε ότι το DVD-RAM λειτουργεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τα άλλα δύο format και ότι αυτό του δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίζει time shifting. Το άρθρο άφηνε να εννοηθεί ότι τα + και - δεν μπορούν και δεν θα μπορέσουν να έχουν στο μέλλον αυτή τη δυνατότητα. Από εκείνη τη στιγμή απέκλεισα το ενδεχόμενο να αγοράσω DVDRW χωρίς HD και σταμάτησα να παρακολουθώ τις εξελίξεις στο χώρο αυτό.

Πολλά βιντεο έχουν το σύστημα προγ/μού για την έναρξη εγγραφής με το σήμα που δίνει ο σταθμός -(Η αποφυγή διαφημίσεων είναι συμπληρωματική του σύστήματος αυτού) -Είπες ότι σε σένα λειτουργεί το σύστημα από τον Alpha,εκτός να δεν εννούσες στο video σου.

Για το video μου μιλούσα και ναι έχει αυτή τη δυνατότητα, αλλά νόμιζα ότι δεν την υποστηρίζουν τα ελληνικά κανάλια. Την υποστηρίζουν; Από που μπορώ να μάθω περισσότερα;

Νομίζω λοιπόν ότι το θέμα δεν αφορά την πλειοψηφεία των ατόμων που ποστάρουν εδώ...

Δίκιο έχεις. Το πρώτο μου post ήταν απάντηση σε κάποιον που έγραφε τα μειονεκτήματα της Panasonic NV-GS75 και απλά πρόσθεσα σε αυτά την έλλειψη αναλογικών εισόδων ανεφέροντας παράλληλα ότι αυτό μπορεί να μην θεωρείται σημαντικό από πολλούς. Έκρινα σκόπιμο να αναφέρω αυτό το μειονέκτημα γιατί η συγκεκριμένη βιντεοκάμερα βγήκε πρώτη σε συγκριτικό του Hitech για τιμές <1300 ευρώ, όπου λανθασμένα αναφέρεται ότι ότι έχει αναλογικές εισόδους (όπως βλέπεις δεν το εμπιστεύομαι τυφλά).

Για το video μου μιλούσα και ναι έχει αυτή τη δυνατότητα, αλλά νόμιζα ότι δεν την υποστηρίζουν τα ελληνικά κανάλια. Την υποστηρίζουν; Από που μπορώ να μάθω περισσότερα;

Παλαιά εγραφαν πληροφορίες προγ/μού video τα εβδομαδιαία περιοδικά ραδιοτηλεόρασης.-Εχω σταματήσει όμως να τα παίρνω εδώ και ένα χρόνο ,επειδή παρόμοια βάζουν ένθετα οι κυριακάτικές εφημερίδες.

Εγώ το είχα ενεργοποιήσει για δοκιμή τελευταία φορά πρίν κάποιους μήνες βραδυ,στο Star και στον Αlpha και δεν λειτουργούσε,ενώ παλιότερα ναι. γιάυτό ανέφερα τις επιφυλάξεις μου πριν-Ισως όμως λειτουργεί σε ορισμένες ώρες -Δοκίμασε να το ενεργοποιήσεις απλά και αν ισχύει θα δουλέψει.-Aυτόματα αναγνωρίζεται . (ίσως περισσότερα βρείς και στα teletext των σταθμών)

Δίκιο έχεις. Το πρώτο μου post ήταν απάντηση σε κάποιον που έγραφε τα μειονεκτήματα της Panasonic NV-GS75 αι απλά πρόσθεσα σε αυτά την έλλειψη αναλογικών εισόδων ανεφέροντας παράλληλα ότι αυτό μπορεί να μην θεωρείται σημαντικό από πολλούς. Έκρινα σκόπιμο να αναφέρω αυτό το μειονέκτημα γιατί η συγκεκριμένη βιντεοκάμερα βγήκε πρώτη σε συγκριτικό του Hitech για τιμές <1300 ευρώ, όπου λανθασμένα αναφέρεται ότι ότι έχει αναλογικές εισόδους (όπως βλέπεις δεν το εμπιστεύομαι τυφλά
.

-Μάλλον εξαρτάται από την χώρα διάθεσης-Νομίζω έχει αναλογικές εισόδους (mini),από συγκριτικό που είδα στο Internet σε Γερμανικό site

Καταρχην να δηλωσω παντελως ασχετος πανω στις ψηφιακες βιντεοκαμερες.

Σε μια φιλη μου ειναι να κανουν δωρο μια βιντεοκαμερα (επειδη γινεται νονα :D ). Οποτε θελουμε κατι κομψο,μικρο και πανω απ'ολα ευχρηστο! Το κοστος δεν μας πειραζει, αλλα μην ειναι και απο τις ακριβες γιατι τζαμπα τα λεφτα θα πανε. Εχει κανεις μηπως μερικες προτασεις?

Ευχαριστω εκ των προτερων! :)

Καταρχην να δηλωσω παντελως ασχετος πανω στις ψηφιακες βιντεοκαμερες.

Σε μια φιλη μου ειναι να κανουν δωρο μια βιντεοκαμερα (επειδη γινεται νονα :D ). Οποτε θελουμε κατι κομψο,μικρο και πανω απ'ολα ευχρηστο! Το κοστος δεν μας πειραζει, αλλα μην ειναι και απο τις ακριβες γιατι τζαμπα τα λεφτα θα πανε. Εχει κανεις μηπως μερικες προτασεις?

Ευχαριστω εκ των προτερων! :)

rikse mia matia se autin edw

http://www.plaisio.gr//IWCatProductPage.process?Section_Id=902&Nav_Section_Id=902&Catalog_Id=15&Product_Id=254923&Merchant_Id=1&sts_cid=3"

http://www.pixmania.com/gr/gr/127164/art/sony/.html?srcid=1354

620 Euro?? :scared: :shock: Ηρεμα παιδια, ειπαμε δεν μας νοιαζει το κοστος αλλα οχι και 620 Ευρω για μια καμερα ενος πρωταρη!

Κάτι ύποπτο υπάρχει εδώ... :X

Τι σημαίνει ότι με "επαγγελματικό ΑΦΜ" οι τιμές είναι μικρότερες; :worry:

Αν κινείται νόμιμα και εκδίδει τιμολόγιο, απλά ο ΦΠΑ εκπίπτει. Δηλαδή, στα 499€, τα 80€ εκπίπτουν κατά την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, και έτσι η τιμή είναι 419€ για τους επαγγελματίες και όχι 435€.

Προσοχή, και μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν έχω δει πουθενά κάτι παρόμοιο.

Πρωτον κινειται νομιμοτατα μιας και εκδιδετε τιμολογιο εξωτερικου(απο Ευρωπη) χωρις φπα απο την εταιρεια με την οποια συνεργαζετε.Για να κοπει το τιμολογιο το οποιο στο αναφερει οτι ειναι εξωτερικου και χωρις φπα ελεγχετε πρωτα απο αυτον αν ισχυει ετσι δεν υπαρχει κανενα προβλημα να σε σκισει η εφορια οπως λες γιατι θα εισαι γνωστης του ολο θεματος απο πιο μπροστα και παντα σου κανει και ενα δωρο απο θηκη-σακο μεταφορας ή τριποδο και η πληρωμη γινετε ειται μετρητοις με δωρεαν μεταφορα ή με αντικαταβολη και χρεωση παραληπτη...δεν χρησιμοποιεις καθολου πιστωτικη πραγμα πολυ καλο με ολα αυτα που ακουγονται..οπως πριν λιγες μερες στην Αμερικη που καποιος Χακερ εσπασε καποιο συστημα Τραπεζας και εκλεψε εκατομυρια αριθμους πιστωτικων καρτων...ειναι να φοβασαι..γιατι μετα αντε να βρεις το δικιο σου με τις Τραπεζες..α και ξεχασα και κατι ακομη βασικο εχει ακομη 2χρονια εγγυηση για ολες τις ψηφιακες φωτογραφικες μηχανες και βιντεοκαμερες και αμμεση αλλαγη προιοντος στο πρωτο 15νθημερο απο την ημερομηνια παραλαβης σε περιπτωση προβληματος. :D :w00t:

620 Euro?? :scared: :shock: Ηρεμα παιδια, ειπαμε δεν μας νοιαζει το κοστος αλλα οχι και 620 Ευρω για μια καμερα ενος πρωταρη!

Για κοιτα και εδω http://www.chrisdr.com/509.htm MiniDV GR-D225EX πολυ καλη καμερα

για αρχη τουλαχιστον και 336ευρω δεν ειναι πολλα ή 289ευρω με επαγγελματικο ΑΦΜ.