Jump to content

Ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Demon
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 525
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Γιατί το λες αυτό...? Κ ποιο προτείνεις?

Απανθισματα :p

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2035771#post2035771

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2470027#post2470027

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2486536#post2486536

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2492039#post2492039

Τι θες να σπουδασεις;

Αν σκεφτεσαι για IST τοτε η ερωτηση παει ως εξης: Τι θες να λες οτι εχεις σπουδασει;

to city sheffield λεει τίποτα?

Ναι, αυτο πρεπει να ειναι καλο αλλα ειναι Θεσσαλονικη! :O

to city sheffield λεει τίποτα?

Στην Θεσσαλονίκη αν θες κάτι καλό, πας ή ACT (διπλό πτυχίο, δικό τους και Wales) ή city (Sheffield)

Απλά το ACT είναι 4 χρονιά , αλλά είναι κορυφή.

edit : Πολύ καλή διαφήμιση του deree. http://www.youtube.com/watch?v=nbv8bxwobp8&feature=related

Στο Yale έκανε μεταπτυχιακό η άλλη:X

• 3 weeks later...

O.K. ξερώ πως έκανα βλακεία που δεν έφυγα τελικά Αγγλία διότι δίστασα , αλλά κάτι πρέπει να κάνω τώρα και να μην μείνω με σταυρωμένα τα χεριά. Έχω τελειώσει σε ιδιωτικό ιεκ marketing και ενδιαφέρομαι για business – marketing . Υπάρχουν οι έξεις επιλογές :

1) Να πάω στο city college που συνεργάζεται με το Sheffield , αλλά δεν με δέχονται από το δεύτερο έτος παρά μονό από το πρώτο.

2) Να πάω στο dei (uclan) ή στο north ( Huddersfield) ή στο Mediterranean (Teesside ) , τα οποία με δέχονται στο δεύτερο έτος και μετά μπορώ να συνεχίσω το τρίτο έτος στο πανεπιστήμιο στην Αγγλία.

3) Να πάω στο new York college και να μπω κατευθείαν στο τρίτο έτος (business administration) του ελληνοφώνου προγράμματος του iukb (πανεπιστήμιο της Ελβετίας ).

Ξερώ πως το city είναι το πιο καλό από άποψη ποιότητας αλλά είναι και το πιο ακριβό και με τα περισσότερα χρονιά φοίτησης. Eεπίσης έχει “βάρη” πρόγραμμα μαθημάτων. Να πω εδώ πως είμαι σχεδόν 29 ετών (δεν εργάζομαι), οπότε τα χρονιά φοίτησης είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Στο new York college μου είπαν πως θα αναγνωριστεί το πτυχίο (αν και δεν με πολύ νοιάζει το δημόσιο) και πως είναι καλό πανεπιστήμιο το ελβετικό. Το new York college το σκέφτομαι με την προϋπόθεση πως θα πάρω το Bachelor σε ένα χρόνο και μετά θα έχω χρήματα και χρόνο να κάνω και μεταπτυχιακό πάνω στο marketing στην Αγγλία .

Εσείς τι λέτε ?

Είμαι στο τελικό στάδιο της απόφασης μου και θα θελα την βοήθεια σας . Please . :help::help:

• 2 weeks later...
O.K. ξερώ πως έκανα βλακεία που δεν έφυγα τελικά Αγγλία διότι δίστασα , αλλά κάτι πρέπει να κάνω τώρα και να μην μείνω με σταυρωμένα τα χεριά. Έχω τελειώσει σε ιδιωτικό ιεκ marketing και ενδιαφέρομαι για business – marketing . Υπάρχουν οι έξεις επιλογές :

1) Να πάω στο city college που συνεργάζεται με το Sheffield , αλλά δεν με δέχονται από το δεύτερο έτος παρά μονό από το πρώτο.

2) Να πάω στο dei (uclan) ή στο north ( Huddersfield) ή στο Mediterranean (Teesside ) , τα οποία με δέχονται στο δεύτερο έτος και μετά μπορώ να συνεχίσω το τρίτο έτος στο πανεπιστήμιο στην Αγγλία.

3) Να πάω στο new York college και να μπω κατευθείαν στο τρίτο έτος (business administration) του ελληνοφώνου προγράμματος του iukb (πανεπιστήμιο της Ελβετίας ).

Ξερώ πως το city είναι το πιο καλό από άποψη ποιότητας αλλά είναι και το πιο ακριβό και με τα περισσότερα χρονιά φοίτησης. Eεπίσης έχει “βάρη” πρόγραμμα μαθημάτων. Να πω εδώ πως είμαι σχεδόν 29 ετών (δεν εργάζομαι), οπότε τα χρονιά φοίτησης είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Στο new York college μου είπαν πως θα αναγνωριστεί το πτυχίο (αν και δεν με πολύ νοιάζει το δημόσιο) και πως είναι καλό πανεπιστήμιο το ελβετικό. Το new York college το σκέφτομαι με την προϋπόθεση πως θα πάρω το Bachelor σε ένα χρόνο και μετά θα έχω χρήματα και χρόνο να κάνω και μεταπτυχιακό πάνω στο marketing στην Αγγλία .

Εσείς τι λέτε ?

Είμαι στο τελικό στάδιο της απόφασης μου και θα θελα την βοήθεια σας . Please . :help::help:

Η δικη μου συμβουλη ειναι να κανεις αιτηση για εξω για την επομενη χρονια. Δεν αποκλειεται να κοψουν τον πρωτο χρονο απο το Μπατσελορ λογω του ΙΕΚ. Αναλογα με το τι εχεις διδαχθει. Δε χανεις τιποτα να κανεις αιτησεις. :)

Απο τις υπολοιπες επιλογες σου θα σου προτεινα μονο την 1η αν επρεπε αναγκαστικα να επιλεξω απο αυτες.

• 4 weeks later...

Ρε σεις για σκωτια τι λετε κοντα στο Glasgow ? απλα ειναι απογοητευτικη η θεση που εχει παρει το συγκεκριμενο Uni οποτε το σκεφτομαι ακομα..

Επισης μια μεγαλη απορια που μου εχει δημιουργηθει μπορει καποιος να μου πει πως γινεται να παρει καποιος επιδοτηση απο την εγγραφη μου, ειναι δηλαδη η επιδοτηση των εφτα χιλιαδων ευρω που παιρνει το uni απο την ευρωπαικη ενωση ή κατι αλλο?

• 2 months later...

Εσείς τι λέτε ?

Tha sumfwnisw apoluta me ton Fabo114, kane aitisi gia eksw... Diaforetika gia to City exw akousei ta kalytera k me tipota New york college.

• 1 month later...
Ευχαριστω!Ξερεις κανεις για το idef γενικα αν ειναι καλο;Μετα αν κανεις ασκηση στη Γαλλια πρεπει να κανεις και στην Ελλαδα;Μππως ειναι καμια απατη;:confused:

xaxaxaxa καλο!!! Ελεος μην εμπιστευεστε το πανεπιστημιο αυτο για νομικη! Μεγαλη απατη απ'οτι καταλαβα με τα λεγομενα του πανεπιστημιου, πρεπει δηλαδη να κανεις εδω 4 χρονια κ μετα αλλο 1,5 στην Γαλλια κ αααααααααν λεω ααααααααααν αναγνωριστει το πτυχιο εκει κ μετα αγαπητε μου σιγουρα θα πρεπει να αναγνωρισεις κ το πτυχιο στην Ελλαδα..Αν θελεις να ξοδεψεις του κοσμου τα λεφτα κ πολλα χρονια κ χωρις να εισαι σιγουρος καντο..Παιδια ελεος... No way , οποιος θελει νομικη κ εχει καλο απολυτηριο ας παει απευθειας σε ενα πανεπιστημιο του εξωτερικου ...

Κανεις εδω 3 χρονια+1 και μετα δινεις στην Γαλλια για την αδεια και κανεις και την ασκηση εκει 18 μηνες.....Το θεμα ειναι αν μετα ο δικ συλ εδω μετα σου αναγνωριζει το πτυχιο...Τι να πω....Να ειναι τοοοοσο μεγαλη απατη;:wacko:

Απολυτηριο καλο σχετικα εχουμε λεφτα δεν εχουμε!:lol:

για όποιον ενδιαφέρεται γίνεται έκθεση στο Μαρούσι,στη helexpo,με όλα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ,τα ελληνικά πανεπιστήμια,τις στρατιωτικές σχολές,και ξένα πανεπιστήμια..

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

Ευχαριστω!Ξερεις κανεις για το idef γενικα αν ειναι καλο;Μετα αν κανεις ασκηση στη Γαλλια πρεπει να κανεις και στην Ελλαδα;Μππως ειναι καμια απατη;:confused:

λοιπόν..πας για 1.5 χρονο στη γαλλια,για αδεια ασκησεως επαγγελματος του δικηγορου,και για την ασκηση που απαιτειται..εγγραφεσαι στον δικηγορικο συλλογο γαλλιας,και λογω ευρωπαικης ενωσης εχεις ΠΛΗΡΗ δικαιωματα,και δεν υφίσταται κανενα θεμα αναγνωρισης..δε στο δινει το idef στην ελλαδα το πτυχιο..ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΗΣ ΣΟΡΒΟΝΗΣ,πουθενα δε λεει οτι φοιτησες στην ελλαδα..ιδιο προγραμμα σπουδων,ιδια βιβλια,μεχρι και η φοιτητικη ταυτοτητα ειναι απο το γαλλικο πανεπιστήμιο...με τις γλώσσες,αν δε ξερεις καλα γαλλικα τον 1.5 πρωτο χρονο κανεις ελληνικα μαθημα και υπερεντατικα γαλλικα,και υποχρεωτικά μετα ολα στα γαλλικα

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

Ειναι σιγουρα απο το πανεπιστημιο της Σορβωνης;Νομιζω αυτο αφορα εξ αποστασεως μεσω ενος αλλου uni που συνεργαζεται με της Σορβωνης..... Στο site λεει για το paris13.....Mπηκα και στο site αυτου του πανεπιστημιου και δεν μου γεμισε το ματι......:worry:

Αν υπαρχει κανεις που να φοιτει στο ιdef ας μας πει εντυπωσεις.....

Ειναι σιγουρα απο το πανεπιστημιο της Σορβωνης;Νομιζω αυτο αφορα εξ αποστασεως μεσω ενος αλλου uni που συνεργαζεται με της Σορβωνης..... Στο site λεει για το paris13.....Mπηκα και στο site αυτου του πανεπιστημιου και δεν μου γεμισε το ματι......:worry:

Αν υπαρχει κανεις που να φοιτει στο ιdef ας μας πει εντυπωσεις.....

είναι το universite paris 13 nord και οι σπουδές εξ αποστάσεως ειναι απο το pantheon sorbonne universite paris 1 ;)

• 2 weeks later...

καλησπέρα παιδιά,

σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στο msc management leicester με τη μέθοδο distance learning ή να πάω στην icon για να μου βγει πιο ευκολα το προγραμμα. και φυσικά το μόνο μου πρόβλημα ειναι το αν αναγνωρίζεται απο ΔΟΑΤΑΠ. τους παιρνω τηλ δν ξερω κ εγω ποσο καιρο αλλά δεν το σηκώνουν. ξέρει κανεις αν αναγνωρίζονται τα πτυχια της icon? εκει μου ειπαν - και φυσικα τι θα μου ελεγαν δηλαδη- ότι δεν τιθεται θεμα, τα ιδια πτυχια παιρνεις, ουσιαστικα κατι σαν βοηθεια σου δινουν όχι ακριβως μαθημα κλπ κλπ

γνωριζει κανεις την περίπτωση??

ή υπάρχει κάποιος που να εχει τελειωσει μαστερ με distance learning? για τις δυσκολίες κλπ κλπ

ευχαριστώ εκ των προτερων

• 2 weeks later...
Γεια σας!Θα ηθελα τα φωτα σας!!!Υπαρχει καποιο ιδιωτικο Κολλεγιο ή Πανεπιστημιο ή Ιεκ που να δινει πτυχιο Ηλεκτρολογων ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ???

• 2 weeks later...

Επειδή και εγω ψαχνομαι για μεταπτυχιακο αλλα δεν μπορω να φυγω εξωτερικο, εχω κοιταξει διαφορα.

Η icon και η cems πουχουν ακριβως τα ιδια λενε (και υσχυει) πως αυτοι δεν εχουν σχεση με το πτυχιακο.Δηλαδη αυτοι ειναι ενα γραφειο ας πουμε διαμεσολαβησης γιανα σ επαρει το πανεπιστημιο σε ενα distance learning προγραμμα στην ουσια.Απλως εχουν και καποια λειτουργια φροντιστηριου ας το πουμε ετσι..Εγω αυτο καταλαβα οσο μιλησα μαζι τους.Επισης οι εξετασεις γινονται στο βρετανικο συμβουλιο,αρα ο ορος αναγνωρισης που λεει πως οι εξετασεις στα distance learning πρεπει να γινονται απο το ξενο πανεπιστημιο σε καποια εγκατασταση δικη του ή ουδετερη στην Ελλαδα, (οχι ιδιωτικου παν) εκπληρωνεται. Βεβαια το θεμα παραμενει αν αναγνωριζεται το μαστερ απο το δοαταπ ασχετως τι λεμε εμεις και αυτοι.....Εκει θελει ερευνα..Αυτοι λενε ναι, πως εχουν αναγνωριστει ηδη κτλ.Εγω θελω αν γινεται να βρω την αποφαση του Δοαταπ, δηλαδη να βρω καποιον που εκανε εκει και οντως το αναγνωρισε μετα.γενιακ εχω βρει και μια αλλη ακρη να το τσεκαρω εκ των εσω, αλλα ακομα δεν τοχωκανει..θα δειξει..

Αν καποιος ξερει κατι ας πει...

• 3 weeks later...
ΗΕLLOO GUYS!!!Θα ήθελα τη γνώμη σας για σπουδές σε "καλό" ιδιωτικό κολλέγιο που να συνεργάζεται με ξένο πανεπιστήμιο (για μελλοντική αναγνώριση στην Ελλάδα) για Αθήνα, πάνω στη Ψυχόλογια και σε προπτυχιακό, αλλά και μεταπτυχιακό επίπεδο. Οποιαδήποτε πρόταση καλοδεχούμενη, καθώς δεν είμαι απο Αθήνα και δεν έχω τίποτα υπόψιν μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!