Jump to content

Κάρτες μνήμης: Απορίες, συμβατότητα, προβλήματα κ.α.

eosid
 Κοινοποίηση

ποια να επιλεξω???  

3 members have voted

1. 1. ποια να επιλεξω???

• SAMSUNG
      1
    • Sandisk
      2

Recommended Posts

Λογικά σου βγήκε off ..εμένα μου έχουν καεί 2 Kingston 16gb class 10..

καπουτ παει αυτο ηταν εχασα ολα τα αρχεια απο μεσα...! :cry:

• Απαντήσεις 1,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

παιδιά το είχα αναφέρει ξανά στο νήμα... Και εγώ είχα μια τέτοια Kingston που μου βγήκε 2 φορές off... Και τις 2 σφάλμα κατεστραμμενη μνήμη! βέβαια την 1 ΦΟΡΑ την αντικατεστησα, την 2η δεν έκανα καν το κόπο... Δεν ξαναμπλεκω με Kingston!

Παιδιά και εγω κατι παρόμοιο. Μόλις ηρθα απο βαρκελωνη εβγαλα την κάρτα να την βάλω στο λαπτοπ για να μεταφερω τις φωτογραφίες (1000 φωτογραφίες και αρκετά βιντεο) και μου εβγαλε οτι επρεπε να γινει φορματ. φυσικα δεν την εκανα και συνεχισα να ψαχνω λύση. Τωρα είμαι στο σημείο που δεν την βρίσκει καθολου. Αναγνωρίζει οτι υπαρχει removable disk αλλα ειναι 0 bytes λεει και δεν μπορω να κανω recovery. Στο κινητο καθολου δεν την αναγνωρίζει. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η καρτα. Καιγόμαι ομως για τις φωτογραφίες. Εχω στεναχωρεθεί παρα πολυ. Πειτε σας παρακαλω οτι υπαρχει ελπιδα να ανακτησω τις φωτογραφιες :( ευχαριστω...

δυστυχώς αν σου βγάζει στο κινητό σφάλμα, είτε ότι είναι κατεστραμμενη μνήμη είτε ότι χρειάζεται διαμόρφωση και επιπλέον δεν αναγνωρίζει τίποτα στο πισι, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! παρεδωσε πνεύμα προς κακή σου τύχη... όντας και εγώ θύμα τέτοιας περίπτωσης από τότε έχω ενεργοποιημενο το Dropbox αλλά και μέσω της Google το online buck up φωτογραφιών και βίντεο!

Εγώ πάλι έχω μια SanDisk 16 class 10 και που και που δεν εμφανίζονται τα αρχεία μέσα στους φακέλους και στρώνει μόνο με reboot. Όλοι οι φάκελοι εμφανίζονται κανονικά αλλά οπότε πάω να κάνω access από οποιαδήποτε εφαρμογή είναι σαν να μην υπάρχει κανένα αρχείο μέσα τους.

Δε νομίζω να είναι πρόβλημα ειδικά με τις Kingston. Όλες οι κάρτες μνήμης έχουν έναν κάποιο κίνδυνο απώλειας δεδομένων. Γι' αυτό προσέχουμε για να έχουμε. Προσωπικά παίρνω πάντα εφεδρικά αρχεία από τα backup δεδομένων που μαζεύει καθημερινά το Titanium Backup, αλλά και φωτογραφίες και βίντεο από την κάμερα, σε τοπικό wifi card/usb reader, στο οποίο υπάρχουν κουμπωμένα πάντα ένα στικάκι και μία κάρτα μνήμης. Και ανά δύο μέρες backup μέσω wifi στον υπολογιστή μου.

Όλα τα μέσα αποθήκευσης έχουν έναν μικρό ή μεγάλο κίνδυνο να σε αφήσουν στα κρύα του λουτρού, οπότε αν έχουμε φυλαγμένα τα backup μας σε πάνω από 2-3 μεριές, έχουμε μία κάποια ασφάλεια.

Πάντως εκτός από Kingston και SanDisk που δοκιμάζω και χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια, τελευταία έχω αρχίσει και εκτιμώ ιδιαίτερα τα προϊόντα της Adata, και στικάκια και κάρτες μνήμης.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Παιδιά και εγω κατι παρόμοιο. Μόλις ηρθα απο βαρκελωνη εβγαλα την κάρτα να την βάλω στο λαπτοπ για να μεταφερω τις φωτογραφίες (1000 φωτογραφίες και αρκετά βιντεο) και μου εβγαλε οτι επρεπε να γινει φορματ. φυσικα δεν την εκανα και συνεχισα να ψαχνω λύση. Τωρα είμαι στο σημείο που δεν την βρίσκει καθολου. Αναγνωρίζει οτι υπαρχει removable disk αλλα ειναι 0 bytes λεει και δεν μπορω να κανω recovery. Στο κινητο καθολου δεν την αναγνωρίζει. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η καρτα. Καιγόμαι ομως για τις φωτογραφίες. Εχω στεναχωρεθεί παρα πολυ. Πειτε σας παρακαλω οτι υπαρχει ελπιδα να ανακτησω τις φωτογραφιες :( ευχαριστω...

αμα στην αναγνωριζει ακομα ο υπολογιστης δοκιμασσε μερικα προγραμματα ανακτησεις δεδομενων απο καταστρεμανους δισκους κλπ.....! το πιο πιθανο να τα παρεις τα αρχεια σου!εμενα προφανως τα εφτυσε τελειως και δεν την αναγνωειζει τπτ πανε ολα τα αρχεια μ....:cry: :cry:

δοκιμασε Remo recover,Recover My Files v5! Good Luck

• 2 weeks later...

Γενικά για κάρτες SD όσοι το ψάχνουν στο ebay προτιμήστε αυτόν τον πωλητή.

Εκτός από πολύ καλές τιμές έχει και τρομερό support. Εμένα μου χάλασε η transcent 32αρα UHS-1 μετά από 2,5 χρόνια, σε 5 μέρες είχε πάει η καρτούλα taiwan με ταχυδρομείο (κόστος 5€) και 2 μέρες μετά μου έχει ήδη στείλει καινούργια (είναι στον δρόμο).

Ενδεικτικά έχει 16,80€ την 32άρα Samsung Evo UHS-1.

ΥΓ. 10 χρόνια εγγύηση είχε η transcent.

Παίζει κάτι με τις exFAT microSD κάρτες στα Windows 7; Έβαλα την 64άρα SanDisk του κινητού μου στον υπολογιστή μου για να κάνω πιο άνετα κάποιες μετακινήσεις και διαγραφές αρχείων και δεν κάνει αποκοπή/διαγραφή/μετακίνηση. Μόνο αντιγραφή κάνει. Φαίνεται να βλέπει την κάρτα σαν read-only. Δοκίμασα και με τον ενσωματωμένο card reader του laptop και με εξωτερικό card reader. Τίποτα, τζίφος. Έχει να κάνει με το exFAT format ή φταίει κάτι άλλο; :what:

Edit:

Άκυρο τελικά, απλά τα Windows 7 έβλεπαν προβληματική την κάρτα και πρότειναν σάρωση και επιδιόρθωση, κλασική περίπτωση των Windows που μου το έχουν κάνει επανειλημμένως και σε εξωτερικούς σκληρούς. Μόλις έκανα, όλα κομπλέ, έχω ξανά πλήρη πρόσβαση στην κάρτα.

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Aλλαγη της καρτας του κινητουαπο 32αρα σε 64 πως γινεται; Με καποιο προγραμμα στο pc για duplicate δισκου?

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Aλλαγη της καρτας του κινητουαπο 32αρα σε 64 πως γινεται; Με καποιο προγραμμα στο pc για duplicate δισκου?

Δε χρειάζεται κανένα ειδικό πρόγραμμα. Απλά στα windows ενεργοποιείς την επιλογή για προβολή κρυφών αρχείων/φακέλων και αρχείων/φακέλων συστήματος, και κάνεις απλά ένα copy/paste από τη μία κάρτα στην άλλη.

Ok, απλα με copy/paste..

Μια πλήρης φόρτιση.

Ok, απλα με copy/paste..

Ναι, είναι τόσο απλό. Κι εγώ πρόσφατα άλλαξα κάρτα και από 32άρα πήγα σε 64άρα, και με αυτό ακριβώς τον τρόπο το έκανα.

Παιδια, καμια καλη μνημη 16gb?? Διαβασα κατι προβληματακια με τις kingston οποτε απορριπτονται!

Οι samsung ειναι καλες??

Αυτή τη στιγμή, σε διάφορες συσκευές, χρησιμοποιώ κάρτες μνήμης από όλες τις γνωστές μάρκες: SanDisk, Kingston, Samsung, Adata. Καμία δεν έχει πρόβλημα. Πάρε άφοβα ό,τι μάρκα βρεις σε πιο συμφέρουσα τιμή, και εννοείται σε μεγάλη ταχύτητα (Class 10 και άνω).

Πάρε ένα δείγμα από τιμές:

Kingston

Adata

Samsung

SanDisk

Παιδια, καμια καλη μνημη 16gb?? Διαβασα κατι προβληματακια με τις kingston οποτε απορριπτονται!

Οι samsung ειναι καλες??

SAMSUNG EVO 16GB

http://www.ebay.com/itm/371064371490?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Οι samsung ειναι καλες??

Εγω χρησιμοποιω την 32GB SAMSUNG EVO σε 2 κινητα και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και τις πηρα απο το καταστημα που σου δειχνει ο φιλος παραπανω

Για να μην ανοίγω θέμα, κανένα αξιόλογο card reader που να διαβάζει microSD και κανονικές SD;

Βρήκα το Kingston Mobilelite G4, αλλά ρωτάω μήπως υπάρχει και κάτι ακόμη καλύτερο.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Για να μην ανοίγω θέμα, κανένα αξιόλογο card reader που να διαβάζει microSD και κανονικές SD;

Βρήκα το Kingston Mobilelite G4, αλλά ρωτάω μήπως υπάρχει και κάτι ακόμη καλύτερο.

Γιάννη, δες κι αυτό:

http://m.ebay.com/itm?itemId=370789055610

Edited by panosz75

Εγω χρησιμοποιω την 32GB SAMSUNG EVO σε 2 κινητα και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και τις πηρα απο το καταστημα που σου δειχνει ο φιλος παραπανω

Ευχαριστω! Θα προτιμησω ελληνικα μαγαζια λογω εγγυησης. Βρηκα λοιπον την ιδια 16αρα 8,2€ στο e-gate.gr με 10χρονια εγγυηση... αλλα επειδη βαριεμαι να τρεχω στο Χαλανδρι κοιταζω και μια transcend 16gb στο pc1 με 7,6€ που ειναι πιο κοντα. Δειχνει ομως πιο αργη απο την samsung. Εχουν τοση μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα? Επισης ειναι αξιοπιστη η transcend?

Edited by lyr13

Bλεπω πολλες καρτες της Samsung λενε ταχυτητα μεταφορας 48ΜΒ/s, αλλα δε λενε αναλυτικα ταχυτητα αναγνωσης, ταχυτητα εγγραφης...

Μια πλήρης φόρτιση.

Ειχα διαβασει ποιο παλια σε καποιο αλλο site (δεν εχω λινκ) οτι αν εχουμε καρτες πανω απο 32gb δηλαδη 64gb και πανω καλο ειναι να εχουμε card reader με usb 3.0.

Εχω αυτο το transcend usb3.0, το πηρα αν θυμαμαι καλα απο το ebay και διαβαζει microSD και κανονικες SD, το συνδεω μονο στη θυρα usb 3 στο λαπτοπ.

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Ευχαριστω! Θα προτιμησω ελληνικα μαγαζια λογω εγγυησης. Βρηκα λοιπον την ιδια 16αρα 8,2€ στο e-gate.gr με 10χρονια εγγυηση... αλλα επειδη βαριεμαι να τρεχω στο Χαλανδρι κοιταζω και μια transcend 16gb στο pc1 με 7,6€ που ειναι πιο κοντα. Δειχνει ομως πιο αργη απο την samsung. Εχουν τοση μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα? Επισης ειναι αξιοπιστη η transcend?

Και καλα θα κανεις εγω δοκιμαστικα πηρα την πρωτη και επειδη ειδα οτι ηταν καλη πηρα και την δευτερη ...αν και πιστευω οτι καποια στιγμη απλα συμβαινει το μοιραιο απο οπου και αν το παρεις αρκει να εχεις αποθηκευμενα σε 2-3 μερη για να εχεις τουλαχιστον σωσει κατι ;)

Bλεπω πολλες καρτες της Samsung λενε ταχυτητα μεταφορας 48ΜΒ/s, αλλα δε λενε αναλυτικα ταχυτητα αναγνωσης, ταχυτητα εγγραφης...

Εγω εκανα μετρηση με το Η2testw στο pc μου την καρτα την 32 samsung evo που αναφερω παραπανω και ελεγε εως 48 MB/s και μου εδειξε wr 15,3 Mb/s και read 18,5MB/s αλλα ειδικος δεν ειμαι για να ξερω λεπτομερειες :D