Jump to content

Γυμναστήρια: Ένας νέος τρόπος ζωής;

Dromeas
 Κοινοποίηση

Πάτε γυμναστήριο; Αν ναι, που; Αν όχι, γιατί;  

698 members have voted

1. 1. Πάτε γυμναστήριο; Αν ναι, που; Αν όχι, γιατί;

• Πάω Universal Studios, Gymnet κλπ (οργανωμένα γυμναστήρια)
      134
    • Πάω στο κλασικό γυμναστήριο της γειτονιάς μου...
      250
    • Δεν πάω γυμναστήριο, αλλά μήπως πρέπει να ξεκινήσω; :confused:
      186
    • Σιγά μην πάω γυμναστήριο... έχω αγώνα αύριο!
      128

Recommended Posts

Καλα πως βλεπεται ποσο λιπος εχετε; :)

Υπαρχει ενα οργανο σε πολλα γυμναστηρια που σου κανει την λιπομετρηση , και σου λεει το ποσοστο του λιπους στο σωμα.

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλα πως βλεπεται ποσο λιπος εχετε; :)

Μου φαίνεται οτι υπάρχουν ειδικά μηχανήματα λιπομέτρησης στα γυμναστήρια. Αλλά καλύτερα ας σου απαντήσει καποιος που ασχολείται όπως ο mario_fit

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Και στα γυμναστηρια υπαρχουν αναλογα μηχανηματακια (δεν ειναι τιποτα σπουδαιο), αλλα μπορεις να πας και σε καποιον γιατρο -διαιτολογο π.χ.- ή καποιο νοσοκομειο να σου κανουν λιπομετρηση. :)

Ειναι απλη διαδικασια.

Απλως αν πας σε νοσοκομειο, μην κανεις μονο λιπομετρηση.Κανε και εναν ελεγχο για τον μεταβολισμο σου (ειναι αλλη διαδικασια), και κανεις και λιπομετρηση.

Ετσι εχεις πιο σφαιρικη εικονα για το τι γινεται. ;)

Αυτο στο gym ειναι ενα μηχανματακι σαν "δαγκάνα" (υπαρχουν και κατι αλλα τωρα-δεν τα εχω δει-), και σου μετραει το λιπος απο διαφορα σημεια του σωματος (χερι, κοιλια, χαμηλα στην πλατη και προς το πλαι (κοντα στα νεφρα anyway), και μετα με διαφορους υπολογισμους σου βγαζει το %.

Και στα γυμναστηρια υπαρχουν αναλογα μηχανηματακια (δεν ειναι τιποτα σπουδαιο), αλλα μπορεις να πας και σε καποιον γιατρο -διαιτολογο π.χ.- ή καποιο νοσοκομειο να σου κανουν λιπομετρηση. :)

Ειναι απλη διαδικασια.

Απλως αν πας σε νοσοκομειο, μην κανεις μονο λιπομετρηση.Κανε και εναν ελεγχο για τον μεταβολισμο σου (ειναι αλλη διαδικασια), και κανεις και λιπομετρηση.

Ετσι εχεις πιο σφαιρικη εικονα για το τι γινεται. ;)

Αυτο στο gym ειναι ενα μηχανματακι σαν "δαγκάνα" (υπαρχουν και κατι αλλα τωρα-δεν τα εχω δει-), και σου μετραει το λιπος απο διαφορα σημεια του σωματος (χερι, κοιλια, χαμηλα στην πλατη και προς το πλαι (κοντα στα νεφρα anyway), και μετα με διαφορους υπολογισμους σου βγαζει το %.

Αν πας στο νοσοκομείο πληρώνεις τπτ; Τί άλλα μπορείς να κάνεις εκεί;

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

Η δαγκάνα που λέτε για την μέτρηση λίπους είναι αξιόπιστη αρκετά ΜΟΝΟ όταν ξέρει ο άλλος πολύ καλά τι κάνει!Όμως στα γυμναστήρια είναι πολύ λίγοι αυτοί!Για τα άλλα μηχανήματα και ζυγαριές στα γυμναστήρια που "λένε" ότι μετράνε το λίπος......ΜΑΠΑ το καρπούζι!

Αν θέλετε αξιοπιστία πάτε σε έναν ειδικό διαιτολόγο/διατροφολόγο/εργομέτρη(οι εργομέτρες είναι οι ειδικότεροι για κάθε είδους μέτρηση που έχει σχέση με άσκηση κυρίως) να σας βγάλει πιο σωστά αποτελέσματα!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Η δαγκάνα που λέτε για την μέτρηση λίπους είναι αξιόπιστη αρκετά ΜΟΝΟ όταν ξέρει ο άλλος πολύ καλά τι κάνει!Όμως στα γυμναστήρια είναι πολύ λίγοι αυτοί!Για τα άλλα μηχανήματα και ζυγαριές στα γυμναστήρια που "λένε" ότι μετράνε το λίπος......ΜΑΠΑ το καρπούζι!

Αν θέλετε αξιοπιστία πάτε σε έναν ειδικό διαιτολόγο/διατροφολόγο/εργομέτρη(οι εργομέτρες είναι οι ειδικότεροι για κάθε είδους μέτρηση που έχει σχέση με άσκηση κυρίως) να σας βγάλει πιο σωστά αποτελέσματα!

Ακριβως! :!:

runner και mario_fit σας ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις που μου δώσατε,τέσσρα...επειδή k εγώ ήθελα να κάνω "λιπομετρισι" και αυτό για τον μεταβολισμό θα ήθελα να μάθω τι τιμές έχει??(στο νοσοκομείο ποσο??,διατροφολόγο κανένα 50ari??)

EDIT: runner παίζω ήδη basket 8,5 χρονια ;)

Ε αφού παίζεις μπάκετ....για αυτό σου έλεγα πιο παλιά που ρώταγες να κάνεις πολύ πιο χαλαρά το γυμναστήριο.

Για νοσοκομείο....δεν ξέρω τι παίζει από τιμές γιατί προτιμώ πιο ειδικευμένους και γενικώς κάποια άτομα που εμπιστεύομαι για τις γνώσεις τους και τα μηχανήματά τους.Για τί στο νοσοκομείο επειδή δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ν κάνεις αυτές τις εξετάσεις δεν θα σου δώσουν την κατάλληλη προσοχή ενώ σε έναν διατροφολόγο ή εργομέτρη(κυρίως αυτόν) είναι αλλιώς τα πράγματα.

Οι τιμές κυμαίνονται σε πολλά επίπεδα αναλόγως με το τι θες να κάνεις αλλά και σε ποιον θα πας.Μπορεί για μόνο λιπομέτρηση να σου πάρει 30€-50€ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.Παίζει ρόλο με τι μηχανήματα θα στην κάνει.Με την δαγκάνα είναι πιο φθηνά πάντως.

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Θα παω να κανω και αυτο με τον μεταβολισμο να δω τι παιζει. Πως ακριβως δουλευει ο μεταβολισμος, δεν εχω καταλαβει... :)
http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif

Mιλάτε σοβαρά ότι σηκώνετε τόσα κιλά???

Εγω δυο ημέρες τώρα σηκώνω 20 κιλά και σήμερα δεν μπορώ ούτε να περπατήσω :p :p :p Τελικά είμαι πολύ αδύναμη και αγύμναστη... :( :(

E, εσυ εισαι και κοπελα. Μην τρελαθουμε, δεν γινεται να κανεις τοσα κιλα... :)

http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif

Kαλημέρα σας...

Χρειάζομαι τη βοήθεια σας...και μη γελάσετε pls.

Εχθές έκανα πρώτη φόρα πόδια από την ώρα που τελείωσα δεν μπορώ να περπατήσω. Πέριμενα ότι θα είμαι πιασμένη όμως δεν συμβαίνει αυτό. Δεν νιώθω καθόλου τα πόδια μου και δεν εχω δύναμη ουτε να περπατήσω. Αν λυγίσω λίγο τα γόνατα μου πεφτω. :( Είναι λογικό???Aν παώ και σήμερα αυριο θα είμαι καλύτερα ή θα με μεταφέρουν με καροτσάκι??? :(

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/21960wood.jpg

Kαλημέρα σας...

Εχθές έκανα πρώτη φόρα πόδια από την ώρα που τελείωσα δεν μπορώ να περπατήσω. Πέριμενα ότι θα είμαι πιασμένη όμως δεν συμβαίνει αυτό. Δεν νιώθω καθόλου τα πόδια μου και δεν εχω δύναμη ουτε να περπατήσω. Αν λυγίσω λίγο τα γόνατα μου πεφτω. :( Είναι λογικό???Aν παώ και σήμερα αυριο θα είμαι καλύτερα ή θα με μεταφέρουν με καροτσάκι??? :(

Φιλική συμβουλή : Τις πρώτες μέρες κάνε ασκήσεις με λιγότερα κιλά ακόμα αν και δεν πονάς εκείνη την στιγμή μιας και τα αποτελέσματα δεν τα αισθάνεσαι άμμεσα.

Αν πας γυμναστήριο σήμερα(δεν το προτείνω βέβαια) να μην κάνεις καμία άσκηση που έχει σχέση με τα πόδια εφόσον σε πονούν τόσο πολύ

Kαλημέρα σας...

Λιγο πολυ το πιασημο ειναι απολυτα φυσιολογικο.

Τωρα ειναι το "μεγεθος" πιασηματος στον καθενα.

Εαν εσυ αισθανεσαι τοσο αδυναμη, στα ποδια, οχι να μην πας και σημερα. :!:

Αστο καλλιτερα. ;)

Και απο την επομενη κανε την γυμναστικη σου με λιγα κιλα για αρχη, για να μπει το σωμα σου σε εναν "ρυθμο". ;)

Ασχετως αν τα κανεις (τα κιλα) με ευκολια.

Λιγο πολυ το πιασημο ειναι απολυτα φυσιολογικο.

Τωρα ειναι το "μεγεθος" πιασηματος στον καθενα.

Εαν εσυ αισθανεσαι τοσο αδυναμη, στα ποδια, οχι να μην πας και σημερα. :!:

Αστο καλλιτερα. ;)

Και απο την επομενη κανε την γυμναστικη σου με λιγα κιλα για αρχη, για να μπει το σωμα σου σε εναν "ρυθμο". ;)

Ασχετως αν τα κανεις (τα κιλα) με ευκολια.

Δεν σηκωνω πολλα κιλα (10) και το πιασιμο δεν με πειραζει τοσο οσο η αδυναμια. Ελπιζω να μην κρατησει πολυ , ε? :(

Δεν σηκωνω πολλα κιλα (10) και το πιασιμο δεν με πειραζει τοσο οσο η αδυναμια. Ελπιζω να μην κρατησει πολυ , ε? :(

Μπά δεν νομίζω. Πάντως αν είχες καιρό να γυμναστείς είναι απόλυτα λογικό να πιαστείς ;)

παιδιά να ρωτήσω,στα μέσα ιουλίου 10-15 θα σταματήσω το γυμναστήριο λόγο διακοπών μέχρι τέλη αυγούστου,οι μύες θα αποδυναμωθούν και δεν θα φαίνονται εκείνο το χρονικό διάστημα που δεν θα γυμνάζομαι??(σχεδόν καθόλου,μπορεί κανένα basket να παίξω k κανένα ελεύθερο στη θάλασσα να κάνω-λίγο δύσκολο το κόβω όμως) :P

παιδιά να ρωτήσω,στα μέσα ιουλίου 10-15 θα σταματήσω το γυμναστήριο λόγο διακοπών μέχρι τέλη αυγούστου,οι μύες θα αποδυναμωθούν και δεν θα φαίνονται εκείνο το χρονικό διάστημα που δεν θα γυμνάζομαι??(σχεδόν καθόλου,μπορεί κανένα basket να παίξω k κανένα ελεύθερο στη θάλασσα να κάνω-λίγο δύσκολο το κόβω όμως) :P

Σίγουρα δεν θα γίνεις όπως ήσουν πρίν. Ότι λίγο θα "χάσουν τη φόρμα" τους είναι αλήθεια, αλλά μην ανησυχείς :)

Αν πας θάλασσα, κάνε αρκετό κολύμπι και θα είσαι super

maggie_25:

Φαίνεται έκανες πολλές επαναλήψεις ή αν δεν έχεις ξανακάνει ποτέ σου αθλητισμό τότε είναι πάλι λογικό!Έπρεπε να ξεκινήσεις πάρα πολύ χαλαρά για πρώτη φορά ακόμα και με λίγεσ επαναλήψεις.Πολύ λιγο θα αυξήσεις μέσα στην εβδομάδα.Μετά την πρώτη εβδομάδα(μπορεί και δεύτερη,αναλόγως το άτομο) θα μπορείς σιγά σιγά να μπαίνεις σε έναν πιο κανονικό ρυθμό!Αυτό το φαινόμενο της αδυναμίας που λες είναι φυσιολογικό επακόλουθο του "πιασίματος" που λέμε!Δεν είναι καθόλου ανησυχητικό!Θα πονάνε και τα πόδια σου για 2-3 μέρες το πολύ αλλά καλύτερα μην πας σήμερα και πήγαινε αύριο και κάνε κάτι πολύ χαλαρό έστω και να πονάνε τα πόδια σου αλλά όταν λέω χαλαρό...το έννοω!Αν μπορείς στο τέλος κάνε 10' τρέξιμο πολύ χαλαρό και καλές διατάσεις!

kostakiss:

Τόση κάψα να "φαίνονται" οι μυς;;;;;;;;;Ήρεμα ρε συ!Κάποια στιγμή θα "πέσει" η απόδοσή σου στα βάρη αφού θα σταματήσεις!Απλώς αν κάνεις διάφορες μπορφές άσκησης δεν θα υπάρχει τόση μείωση.

Τώρα για το αν θα φαίνονται το ίδιο ή όχι.....εξαρτάται και από το ίδιο σου το μυϊκό σύστημα!Την κατασκευή κ.α.!Αλλά ρε συ μην το σκέφτεσαι καθόλου έτσι!!!!Σημασία δεν έχει ΤΙ φαίνεται αλλά αν είναι ΠΟΙΟΤΙΚΟ δηλαδή να σε βοηθάει εκεί που θες!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

maggie_25:

Φαίνεται έκανες πολλές επαναλήψεις ή αν δεν έχεις ξανακάνει ποτέ σου αθλητισμό τότε είναι πάλι λογικό!Έπρεπε να ξεκινήσεις πάρα πολύ χαλαρά για πρώτη φορά ακόμα και με λίγεσ επαναλήψεις.Πολύ λιγο θα αυξήσεις μέσα στην εβδομάδα.Μετά την πρώτη εβδομάδα(μπορεί και δεύτερη,αναλόγως το άτομο) θα μπορείς σιγά σιγά να μπαίνεις σε έναν πιο κανονικό ρυθμό!Αυτό το φαινόμενο της αδυναμίας που λες είναι φυσιολογικό επακόλουθο του "πιασίματος" που λέμε!Δεν είναι καθόλου ανησυχητικό!Θα πονάνε και τα πόδια σου για 2-3 μέρες το πολύ αλλά καλύτερα μην πας σήμερα και πήγαινε αύριο και κάνε κάτι πολύ χαλαρό έστω και να πονάνε τα πόδια σου αλλά όταν λέω χαλαρό...το έννοω!Αν μπορείς στο τέλος κάνε 10' τρέξιμο πολύ χαλαρό και καλές διατάσεις!

Μη φανταστείς ότι έκανα πολλές επαναλήψεις 3 σετ των 10 με 10-20 κιλά ανάλογα και μισή ώρα διαδρομο στην αρχη. Το κακό είναι ότι στο τέλος δεν έκανα διατάσεις και όταν το είπα μου είπε ότι δεν χρειάζετε :( :( .

Σήμερα δεν θα πάω γιατί δεν μπορώ ούτε να περπατήσω πόσο μάλλον να κάνω διάδρομο. Τώρα για αύριο θα δω πως θα είμαι.

Μη φανταστείς ότι έκανα πολλές επαναλήψεις 3 σετ των 10 με 10-20 κιλά ανάλογα και μισή ώρα διαδρομο στην αρχη. Το κακό είναι ότι στο τέλος δεν έκανα διατάσεις και όταν το είπα μου είπε ότι δεν χρειάζετε :( :( .

Σήμερα δεν θα πάω γιατί δεν μπορώ ούτε να περπατήσω πόσο μάλλον να κάνω διάδρομο. Τώρα για αύριο θα δω πως θα είμαι.

Άμα είναι μαλακούλης ο άνθρωπος.... Καλά ρε, γίνεται να μην κάνεις διατάσεις στο τέλος; Είναι τρελός;

Άμα είναι μαλακούλης ο άνθρωπος.... Καλά ρε, γίνεται να μην κάνεις διατάσεις στο τέλος; Είναι τρελός;

Το θέμα είναι τι να κάνω τώρα που είμαι σαν σίγμα γαλλικό... :p

Το θέμα είναι τι να κάνω τώρα που είμαι σαν σίγμα γαλλικό... :p

Ρίξε καναν υπνάκο μέχρι αύριο και θα ξυπνήσεις αναγεννημένη :D (θα αναπληρώσεις και τη χασούρα ύπνου όλης της χρονιάς :rolleyes: )

Όταν εγώ έλεγα σε κάποια topics παλιότερα(μπορεί και σε αυτό) ότι καλό είναι να μάθετε πληροφορίες για τον γυμναστή που είναι στο γυμναστήριο(δηλαδή ρωτήστε πληροφορίες κάπου,κάπως),κάποιοι με δούλευαν!

Πρώτον:Αν θες να κάνεις στα πόδια βάρη δεν θα κάνεις συνεχόμενο πριν!Θα κάνεις ζέσταμα μέχρι 10 λεπτά,διατάσεις,και μετά τα βάρη.Στο τέλος χαλάρωμα(αργό τρέξιμο) για 7'-10' και διατάσεις ΞΑΝΑ!

Δεύτερον:Όταν κάνεις συνεχόμενο από βάρη θα κάνεις μόνο από την μέση και πάνω.Η' εκτός από βάρη κοιλιακούς και τέτοια!

Τρίτον:Σήμερα μην πας αλλά αύριο πήγαινε ακόμα και να πονάς λίγο.Δεν θα σου έχει φύγει εντελώς ο πόνος.Αναλόγως το πόσο γυμνασμένη είσαι και τι προσαρμογές έχει ο οργανισμός σου,τότε θα φύγει το πιάσιμο.Ένα τριήμερο πάντως το έχεις σίγουρο.ΟΜΩΣ πήγαινε αύριο και κάνε έστω και λίγο τρέξιμο.Βοηθάει να επανέλθεις γρηγορότερα!

Τέταρτον:Καλό είναι αν θες να χαλαρώσεις τους μυς σου από το πιάσιμο ή ενδεχόμενο πιάσιμο,μόλις γυρνάς σπίτι να κάνεις ζεστό μπάνιο και κυρίως να ρίχνεις ζεστό νερό πχ. στα πόδια και να τα τρίβεις σαν μασαζ.Τώρα αν έχεις κάποιον στο σπίτι που ξέρει να κάνει χαλαρωτικό μασαζ...ακόμα καλύτερα!

Σε ποιο γυμναστήριο πας;Ο γυμναστής που υπάρχει εκεί και σου είπε αυτή την κοτσάνα πόσο χρόνων είναι;Είναι όντως γυμναστής;Αν ναι έχει όντως τελειώσει ΤΕΦΑΑ;

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

maggie_25:

kostakiss:

Τόση κάψα να "φαίνονται" οι μυς;;;;;;;;;Ήρεμα ρε συ!Κάποια στιγμή θα "πέσει" η απόδοσή σου στα βάρη αφού θα σταματήσεις!Απλώς αν κάνεις διάφορες μπορφές άσκησης δεν θα υπάρχει τόση μείωση.

Τώρα για το αν θα φαίνονται το ίδιο ή όχι.....εξαρτάται και από το ίδιο σου το μυϊκό σύστημα!Την κατασκευή κ.α.!Αλλά ρε συ μην το σκέφτεσαι καθόλου έτσι!!!!Σημασία δεν έχει ΤΙ φαίνεται αλλά αν είναι ΠΟΙΟΤΙΚΟ δηλαδή να σε βοηθάει εκεί που θες!

σωστά αυτά που λες,αλλα όσο να ναι ενδιαφέρομαι και λίγο(πολύ μάλλον) για την εμφάνιση μου το καλοκαίρι,είναι k αυτός ένας λόγος που πήγα gym! :p

καλα και εγω ειχα κανει μια μαλακιουλα την πρωτη φορα σηκωνα 40αρια- 45αρια :cry: γιατι πιστευα οτι θα αντεχα (κανω kick-boxing 2 χρονια) αλλα τελικα την επομενη μερα δεν μπορουσα να κανω τιποτα ειχα πεθανει απο τον πονο. τελικα εκανα 3 μερες να πατησω γυμναστηριο.(η ******** :X πληρωνονται)

Βlog για τον κινηματογράφο με κριτικες, νέα και τρέιλερ. Με καθημερινή ανανεωση

We set the movies in the corner....