Jump to content

Γυμναστήρια: Ένας νέος τρόπος ζωής;

Dromeas
 Κοινοποίηση

Πάτε γυμναστήριο; Αν ναι, που; Αν όχι, γιατί;  

698 members have voted

1. 1. Πάτε γυμναστήριο; Αν ναι, που; Αν όχι, γιατί;

• Πάω Universal Studios, Gymnet κλπ (οργανωμένα γυμναστήρια)
      134
    • Πάω στο κλασικό γυμναστήριο της γειτονιάς μου...
      250
    • Δεν πάω γυμναστήριο, αλλά μήπως πρέπει να ξεκινήσω; :confused:
      186
    • Σιγά μην πάω γυμναστήριο... έχω αγώνα αύριο!
      128

Recommended Posts

Απλά βάρη..

Τα χέρια παίρνουν μυικό όγκο αμέσως. Μέσα σε λίγες μέρες θα δεις αλλαγές!

Απλώς να κάνεις διάφορες ασκήσεις ώστε να πιάνεις όλους τους μυς. Από πήχεις μέχρι ώμους και τραπεζοειδείς.

Επίσης, πολλά πους απς για να γυμνάσεις επιπλέον τους τρικέφαλους καθώς και το στήθος.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ωραία! Ευχαριστώ για την απάντηση.

Πόση ώρα, όμως, να κάνω βαράκια, τη μέρα, στην αρχή; Σήμερα, νομίζω πως το παράκανα και ψιλοτεντώθηκε ο μυς του τρικεφάλου.

Με τρισετ έχω δει εξαιρετικάαποτελέσματα σε όγκο.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Δεν μας λες όμως σε τι φυσική κατάσταση βρίσκεσαι, ποια είναι η ηλικία σου κλπ.

Επίσης η καλύτερη δουλειά θα γίνει με επαρκή πρόσληψη πρωτείνης και υδατανθράκων πριν και μετά από την προπόνηση.

Μεγαλύτερα αποτελέσματα θα δεις εάν ξεκινήσεις συστηματικά την γυμναστική και την διατροφή. Και όταν λέμε γυμναστική εννοούμε όλες τις μυικές ομάδες. Και τα πόδια.

Από ότι κατάλαβα, τώρα ξεκινάς με την γυμναστική, οπότε θα πρέπει να μάθεις σωστά τις ασκήσεις με λίγα κιλά στα βάρη, πολύ λίγα.

Μισή ώρα την φορά είναι πολύ καλά. Τώρα αν θέλεις μόνο χέρια για να βγεις στην παραλία, τότε θα πρέπει να κάνεις 4 ασκήσεις για τα δικέφαλα και άλλες 4 για τα τρικέφαλα.

Βέβαια το καλύτερο είναι να απευθυνθείς σε κάποιο γυμναστή.

Νομίζω υπάρχει και θέμα για γυμναστική κάπου εδώ μέσα, γιατί δεν ρωτάς καλύτερα εκεί; Μην ανοίγεις απλά ένα θέμα για τα δικέφαλα.

ΥΓ. Τα χάπια είναι και η βιταμίνες, οπότε άτοπο αυτό που λες στο τέλος.

Ναι, καλά κατάλαβες, τώρα ξεκινάω. Παλιότερα έκανα κάποια σπορ και δουλειές κι έτσι γυμναζόμουν χωρίς στάνταρ ασκήσεις, αλλά τελευταία τα είχα κόψει για αρκετό διάστημα. Είμαι 24. Θα προτιμούσα να κάνω σωστή δουλειά, όχι απλά για να βγω στην παραλία, αλλά κυρίως με ενδιαφέρουν τα χέρια, γιατί νομίζω ότι εκεί είναι πιο σημαντικό να είναι γυμνασμένοι οι μυς. Δεν θέλω χάπια, εννοούσα ότι δεν θέλω κάτι χημικό.

Δεν ήξερα ότι υπήρχε θέμα για γυμναστική, δεν είχα δει κάτι. Αν θέλει κάποιος mod μπορεί να το μετακινήσει εκεί.

Ευχαριστώ!

||ΔΙΑΤΡΟΦΗ ! ! !||

Από την στιγμή που θέλεις σωστή δουλειά καλό θα ήταν να πας σε ένα γυμναστήριο και να σε καθοδηγήσει κάποιος γυμναστής!

(Εδώ αξίζει να αναφέρω πως είμαι κατά του crossfit για ξεκίνημα. Κάποιος προχωρημένος μπορεί να κάνει άφοβα γιατί ξέρει να ακούει το σώμα του, το έχει γυμνάσει και γνωρίζει πως να το φέρει στην κατάλληλη κατάσταση για μια τέτοια προπόνηση)

Τώρα αν για κάποιο δεν μπορείς να πας σε γυμναστήριο (πχ δεν έχεις χρόνο) στο σπίτι μπορείς να κάνεις αρκετές ασκήσεις με βαράκια που θα σου γυμνάσουν όλο το σώμα (και όχι, τα χέρια δεν είναι οι πιο σημαντικοί μύες! Όταν θέλεις να σηκώσεις ένα βαρύ αντικείμενο, ένα κουτί με πράγματα μέσα, δεν θα δουλέψουν μόνο τα χέρια, αλλά και τα πόδια και η μέση και γενικά ολόκληρο το σώμα).

Το ιδανικό για αρχή όπως είπα είναι 3 μέρες την εβδομάδα (πχ. Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή) που θα κάνεις ασκήσεις για όλο το σώμα, έτσι ώστε να μπεις στο τριπάκι να γυμνάζεσαι αλλά και να μάθεις σωστά τις ασκήσεις (με λίγα κιλά στην αρχή για να μην έχεις και κάποιον τραυματισμό, έχω δει να τραυματίζονται με 10 κιλά αλτήρα!)

Μονόζυγο και κάμψεις θα πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε! Όπως επίσης και προβολές για τα πόδια!

||ΔΙΑΤΡΟΦΗ ! ! !||

Και από την στιγμή που λες πως δεν θες κάτι χημικό, θα πρέπει να φτιάξεις μια ισορροπημένη διατροφή που να περιέχει πρωτεΐνες και "καλούς" υδατάνθρακες!

Ανοίγεις μεγάλο θέμα τώρα, θα μπορούσα να μιλάω για ώρες!

Δε μπορώ να πηγαίνω σε γυμναστήριο αυτήν την περίδοδο. Θέλω να κάνω σπίτι ασκήσεις για όλο το σώμα, 3 μέρες την εβδομάδα, επί μισή ώρα τη φορά, όπως είπες, για αρχή. Πώς μπορώ βρω τί ασκήσεις πρέπει να κάνω; Μπορώ να φωνάξω κάποιον γυμναστή για μια φορά να μου δείξει; Στο youtube βρήκα κάποιες, αλλά όχι ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Πιστεύω πως κάνω ποιοτική διατροφή τον τελευταίο καιρό, αν και ισορροπημένη δεν ξέρω αν είναι.

Edited by Black_Drag0n

Δε μπορώ να πηγαίνω σε γυμναστήριο αυτήν την περίδοδο. Θέλω να κάνω σπίτι ασκήσεις για όλο το σώμα, 3 μέρες την εβδομάδα, επί μισή ώρα τη φορά, όπως είπες, για αρχή. Πώς μπορώ βρω τί ασκήσεις πρέπει να κάνω; Μπορώ να φωνάξω κάποιον γυμναστή για μια φορά να μου δείξει; Στο youtube βρήκα κάποιες, αλλά όχι ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Πιστεύω πως κάνω ποιοτική διατροφή τον τελευταίο καιρό, αν και ισορροπημένη δεν ξέρω αν είναι.

Ψάξε τη σειρά Τapout είναι ολοκληρωμένη.

Εγω με trx και power bars δυο φορές την εβδομάδα και μια ή δυο φορές στο σπίτι ( εχω διάδρομο,πολυμηχάνημα) είμαι κομπλέ .

Για όσους ψήνονται για γυμναστική στο σπίτι, ψάξτε να βρείτε το πρόγραμμα Insanity στο ίντερνετ.

Είναι πολύ ζόρικο αλλά σε 2 μήνες γίνεσαι κομμάτια.

Amazon Fire stick 4k max

Φίλε μου δες και το πρόγραμμα που λέγεται p90x3 αυτό κάνω εγώ εδώ και 5 βδομάδες αρκετά καλό

• 2 months later...

Λοιπόν πήγα και έκανα μέτρηση σε γιατρό με τα ηλεκτρόδια.

Μου τα εξήγησε μετά κάπως και μου Εκτύπωσε και κάτι σελίδες, αλλά αυτό που μου έμεινε είναι ότι έπρεπε να έχω γύρω στο 1.5 κιλό λίπος κάτω για την διατροφή που κάνω και το σώμα μου 35χρ, 79kg, 1.76εκ ύψος).

Τα νούμερα είναι:

Κυτταρική μάζα 48.5% (32.1kg)

Ολικό νερό σώματος 60.4% (60.4kg)

Εξωκυταρρικο νερό 39% (18.7kg)

Ενδοκυταρρικο νερό 61% (29.3kg)

Βάρος της λιπωδους μάζας (το πιο βασικό) 16.7% (13.3kg)

Βάρος ελεύθερης λίπους μάζας 83.3% (66.2kg)

Μυϊκή μάζα 49.4% (39.3kg)

ΒΜΙ 25

BCMI 10

Σχόλια;

Amazon Fire stick 4k max

Λοιπόν πήγα και έκανα μέτρηση σε γιατρό με τα ηλεκτρόδια.

Μου τα εξήγησε μετά κάπως και μου Εκτύπωσε και κάτι σελίδες, αλλά αυτό που μου έμεινε είναι ότι έπρεπε να έχω γύρω στο 1.5 κιλό λίπος κάτω για την διατροφή που κάνω και το σώμα μου 35χρ, 79kg, 1.76εκ ύψος).

Τα νούμερα είναι:

Κυτταρική μάζα 48.5% (32.1kg)

Ολικό νερό σώματος 60.4% (60.4kg)

Εξωκυταρρικο νερό 39% (18.7kg)

Ενδοκυταρρικο νερό 61% (29.3kg)

Βάρος της λιπωδους μάζας (το πιο βασικό) 16.7% (13.3kg)

Βάρος ελεύθερης λίπους μάζας 83.3% (66.2kg)

Μυϊκή μάζα 49.4% (39.3kg)

ΒΜΙ 25

BCMI 10

Σχόλια;

Κάτι λες λάθος τα νούμερα δεν βγαίνουν

Κάτι λες λάθος τα νούμερα δεν βγαίνουν

Copy από την εκτύπωση είναι.

Ποια δεν βγαίνουν και γιατί;

Amazon Fire stick 4k max

Μια χαρά τα λέει τα νούμερα. Δεν καταλαβαίνω τι σχόλια περιμένεις, το θέμα είναι τι στόχους έχεις και που θες να φτάσεις με το σώμα σου. Έχε υπόψη σου ότι η σωστή λιπομετριση γίνετε με βύθιση σε δεξαμενη νερού.

Ισχύει το παραπάνω για τη μάζα λιπώδη ιστού.

Για τη μέτρηση της μάζας των υπολοίπων ιστών του ανθρώπινου σώματος, η πλέον ακριβής μέθοδος είναι το whole body composition πρόγραμμα σε σύστημα DXA.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Μια χαρά τα λέει τα νούμερα. Δεν καταλαβαίνω τι σχόλια περιμένεις, το θέμα είναι τι στόχους έχεις και που θες να φτάσεις με το σώμα σου. Έχε υπόψη σου ότι η σωστή λιπομετριση γίνετε με βύθιση σε δεξαμενη νερού.

Ποιος κάνει τέτοια μέτρηση;

Amazon Fire stick 4k max

Ο εργοφυσιολογικός έλεγχος έχει νόημα όταν το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη υψηλής απόδοσης. Αυτό αφορά κυρίως υψηλού επιπέδου αθλητές και επαγγελματίες οι οποίοι πρέπει να διατηρούν υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης λχ πιλότοι μαχητικών α/φων. Edited by gnt
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Αυτό εννοώ, για απλούς αθλούμενους είναι υπερβολή και πεταμενα χρήματα.

Κι εγώ αυτό πιστεύω, αλλά εύκολα παρασύρεσαι.

Όταν μετά από χρόνια με εξαντλητικές δίαιτες άρχισα να ψάχνω και να μαθαίνω τι πραγματικά γίνεται στο σώμα μας και ποιοι είναι οι σωστοί στόχοι που θα έπρεπε να βάλω, ένιωσα ότι επιβάλλεται να κάνω λιπομέτρηση, αλλιώς κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Έψαχνα τις ζυγαριές μπάνιου και τους διαιτολόγους, μου είχε ρίξει και φυλλάδιο το Ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο για τη μέθοδο DEXA. Αν δεν μου είχαν απαντήσει τα σωστά άτομα στις διάφορες κοινότητες και δεν είχα πέσει στα σωστά άρθρα στο ίντερνετ που μου άνοιξαν τα μάτια, μάλλον θα τα είχα σκάσει κάπου.

Τελικά κατέληξα ότι μου αρκεί να χρησιμοποιώ τα δάχτυλά μου ως δερματοπτυχόμετρο, αυτό που κάνουν δηλαδή και οι πλαστικοί όταν διαλέγουν πού θα κάνουν λιποαναρρόφηση. Το ποσοστό λίπους μου δεν το έμαθα ποτέ, αλλά ξέρω ανά πάσα ώρα και στιγμή να σου πω αν χρειάζεται να χάσω ή όχι. :happy:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτό εννοώ, για απλούς αθλούμενους είναι υπερβολή και πεταμενα χρήματα.

Εξαρτάται πόσο την ψάχνεις την δουλειά.

Αν πας γυμναστήριο για να περνάει η ώρα σου, ναι δεν χρειάζεται η λιπομετρηση.

Αν όμως κάποιος θέλει πχ να κάνει μια αυστηρή διατροφή και μετά να συγκρίνει το πριν και το μετά, τότε εκτός από τον καθρέφτη πώς αλλιώς θα δει την διαφορά;

Είναι σαν να μου λέτε ότι η δυναμομετρηση στα αμάξια είναι μόνο για αγωνιστικά οχήματα. Εγώ βάζω 2 εκκεντροφορους και θέλω να δω πόσα άλογα πήρα. Είναι υπερβολή; Πώς θα ξέρω ότι έπιασε κόπο η βελτίωση;

Amazon Fire stick 4k max

Ε όλοι για τον ίδιο λόγο πάνε γυμναστήριο. Απλά μερικοί νομίζουν ότι κάνουν κάτι τρελό :)

Εκτός από bodybuilder μοντέλα αθλητές κλπ που βγάζουν λεφτά από το σώμα τους φυσικά.