Jump to content

Ελληνικά ή greeklish; (Κατάργηση των Greeklish από 01/09)

α2
 Κοινοποίηση

Εσείς τι υποστηριζετε;  

513 members have voted

1. 1. Εσείς τι υποστηριζετε;

Recommended Posts

paidia na po kai ego tin gnomi mou gia afto to endiaferon thema. An kapoios koitaxei ta minimata mou tha paraxeneftei afou tha dei oti grafo alles fores greeglish kai alles Ellinika. Aploustata dioti eimai sto exoteriko kai merikes fores exo prosvasi se pc pou exei Ellinika kai alles fores oxi (opos tora :)). Opote pistevo to exis:

1) Pistevo pos einai safos protimotero kai gia tin glosa mas kai gia tous anagnostes na grafoume se Ellinika oloi mas

2) Den prepei na ginei kanonas i katargisi xrisis greeglish

Zito kai pali apo olous signomi gia ta greeglish (koitaxte tin ipografi mou)

Αν δεν υποστηρίζει το PC ελλ. χαρακτήρες τα αγγλικά είναι η καλύτερη λύση, είναι απείρως πιο ευανάγνωστα - μου φαίνεται περίεργο που δεν επιτρέπονται άλλες γλώσσες και επιτρέπονται τα greeklish, που σε καμία περίπτωση δεν είναι η γλώσσα μας...

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αν δεν υποστηρίζει το PC ελλ. χαρακτήρες τα αγγλικά είναι η καλύτερη λύση, είναι απείρως πιο ευανάγνωστα - μου φαίνεται περίεργο που δεν επιτρέπονται άλλες γλώσσες και επιτρέπονται τα greeklish, που σε καμία περίπτωση δεν είναι η γλώσσα μας...
Δεν νομίζω να είναι σωστότερο να χρησημοποιούμε αγγλικά. Ετσι και αλλιώς με τα αγγλικά δεν κερδίζουμε τίποτα διότι ούτε πιο ευανάγνωστα είναι αλλά ούτε και βοηθάνε την αναζήτηση. Αντιθέτως θα μπορούσε να υπήρχε κάποιος (σπάνια περίπτωση αλλά θα μπορούσε να υπάρχει) που δεν καταλαβαίνει αγγλικά η τουλάχιστον ελάχιστα. Γιατί όχι γαλλικά τότε και ούτο καθε εξής... Τέλεια λύση δεν υπάρχει αλλά συμφωνώ να περιοριστούν τα greeglish όσο γίνεται.
Τώρα μάλιστα! τα κινητά μοιάζουν πια με υπολογιστές...

Ετσι και αλλιώς με τα αγγλικά δεν κερδίζουμε τίποτα διότι ούτε πιο ευανάγνωστα είναι

Είναι πολύ πιο ευανάγνωστα. Δεν υπάρχει σύγκριση.

αλλά ούτε και βοηθάνε την αναζήτηση.

Μιλάμε για την σπάνια περίπτωση να μην έχει κάποιος πρόσβαση σε υπολογιστή συμβατό με ελληνικούς χαρακτήρες. Εξάλλου ποιος σου είπε πως βοηθούν την αναζήτηση τα greeklish;

Αντιθέτως θα μπορούσε να υπήρχε κάποιος (σπάνια περίπτωση αλλά θα μπορούσε να υπάρχει) που δεν καταλαβαίνει αγγλικά η τουλάχιστον ελάχιστα.

Και δεν μπορεί (επίσης σπάνιο αλλά δεν αποκλείεται) να μην ξέρει κάποιος για τα greeklish και να μην καταλάβει περί τίνος πρόκειται; (Την πρώτη φορά που είδε greeklish ο πατέρας μου με φώναξε μπερδεμένος· έπρεπε να τον έβλεπες... :lol:)

Γιατί όχι γαλλικά τότε και ούτο καθε εξής...

Τα αγγλικά τα αναφέρω επειδή είναι η πιο διαδεδομένη ξένη γλώσσα. Βέβαια δεν έχει σημασία αφού οι admins απ' ό,τι φαίνεται έχουν άλλη άποψη...

Και δεν μπορεί (επίσης σπάνιο αλλά δεν αποκλείεται) να μην ξέρει κάποιος για τα greeklish και να μην καταλάβει περί τίνος πρόκειται; (Την πρώτη φορά που είδε greeklish ο πατέρας μου με φώναξε μπερδεμένος· έπρεπε να τον έβλεπες... :lol:)

Καλά αυτό το έπαθε και ο δικός μου πατέρας ξέρει αγγλικά γερμανικά και κάτι κουτσά στραβά από γαλικά και όταν τα πρωτοείδε με φώναξε να του πω αν ξέρω τι είδους γλώσσα είναι:!::lol::lol:Γι'αυτό ελληνικά η γλώσσα μας πλέον κινδυνεύει που λέει και η υπογραφή κάποιου τώρα ποιου?Επίσης η παλιά υπογραφή του raver ζήταγε ελληνικά και κάποιου άλλου είναι μέχρι και έτοιμο πρόγραμμα για μετατροπή greeklish σε ελληνικά μέχρι και τόνους βάζει αν τα greeklish είναι τόσο καλά τότε άλλοστε δε θα τρώγαμε τόσο χρόνο για αυτό το θέμα:!:Άρα πιστεύω πως τα Ελληνικά είναι η καλύτερη λύση για όλους:happy:;)

Hip Hop.

Παιδιά και ειδικά A_gammer συμφωνώ απόλυτα πως τα ελληνικά είναι η καλύτερη λύση αν και γράφω πιο αργά στα ελληνικά. Από εκεί και πέρα δεν είπα ότι τα greeglish είναι πιό ευκολα ως προς την αναζήτηση αλλά ούτε και τα αγγλικά είναι. Ανάμεσα στις δύο λύσεις που καμία δεν είναι καλή, διότι απλούστατα δεν είναι ελληνικά, πιστευώ πως καλύτερη είναι τα greeglish. Ο καθένας βέβαια με την αποψή του και οι admin και mods την δικιά τους. Αφήτε ρε παιδιά και τα greeglish, γιατι θέλετε να με βγάλετε απ'έξω από το myphone ντέ και καλά; :lol: :confused: :worry:Αφού σας λέω: εγώ πχ δέν έχω πάντα πρόσβαση σε ελληνικό πληκτρολόγιο. :lol:

Λοιπόν, ορίστε θυμήθηκα, έψαξα και ξαναβρήκα το link που είχα διαβάσει κάπου και το είχα χάσει. Τελικά υπάρχει και σε αυτό το θέμα. Είναι το All greek to me που έχει προαναφερθεί: http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

Οπότε λογικά θα μπορώ και εγώ να χρησημοποιώ τα ελληνικά ακόμα και χωρίς πρόσβαση σε ελληνικό πληκτρολόγιο. Όσοι πιστοί...

• 3 weeks later...

Προσωπικά με κουράζουν τα greeklish και αρκέτες φορές αν είναι μεγάλες απαντήσεις ας με συγχωρέσουν τα παιδια τα προσπερνώ... Δυσκολεύομαι πάρα πολυ να τα διαβάσω... Εδώ με μεγάλη προσπάθεια διαβάζω αυτά που είναι 4-5 γραμμές.

Προτιμώ να γράφουμε όλοι στα ελληνικά έστω και να είναι όλο το κείμενο με ορθογραφικά λάθη λες και εμείς δεν κάνουμε λάθη είμαστε αλάνθαστοι...Πιστεύω θα είναι πιο εύκολο για όλους.

[sIGPIC][/sIGPIC]Σοφός δεν είναι μόνο αυτός που ξέρει πολλά αλλά αυτός που ξέρει που να βρει τα υπόλοιπα Bacon

• 2 weeks later...

η άχρηστη πληροφορία της ημέρας (ή μήνα) :

το http://www.insomnia.gr από 1-1-2008 θα απαγορεύσει εντελώς τα greeklish.

Ι need a six month vacation, twice a year.

η άχρηστη πληροφορία της ημέρας (ή μήνα) :

το http://www.insomnia.gr από 1-1-2008 θα απαγορεύσει εντελώς τα greeklish.

Καθόλου άχρηστη. Και μπράβο στο insomnia. Άφησε και ένα διάστημα προσαρμογής στους κολλημένους με τα greeklish

Σε σίγο δεν θα υπάρχει σοβαρό φόρουμ που να επιτρέπει αυτή την ασχήμια. Άντε μπας και ακολουθήσουν το παράδειγμα και μερικοί άλλοι. :)

Καθόλου άχρηστη. Και μπράβο στο insomnia. Άφησε και ένα διάστημα προσαρμογής στους κολλημένους με τα greeklish

Σε σίγο δεν θα υπάρχει σοβαρό φόρουμ που να επιτρέπει αυτή την ασχήμια. Άντε μπας και ακολουθήσουν το παράδειγμα και μερικοί άλλοι. :)

H μόνη μικρή ένσταση αφορά μέλη που ζουν στο εξωτερικό και δεν έχουν δυνατότητα για ελληνικούς χαρακτήρες.

Αυτοί και μόνο αυτοί θα μπορούσαν να εξαιρεθούν επαληθεύοντας με κάποιο τρόπο την γεωγραφική τους θέση (π.χ. διεύθυνση IP) και με μία σχετική ένδειξη στο προφίλ τους. Είναι μια ιδέα απλά που μου ήρθε τώρα αυτό.

Φυσικά και συμφωνώ με την ένσταση. Και η ιδέα με το προφίλ και την διεύθυνση ΙΡ φαίνεται καλή.

Φυσικά και συμφωνώ με την ένσταση. Και η ιδέα με το προφίλ και την διεύθυνση ΙΡ φαίνεται καλή.

Όχι αξιόπιστη όμως...

Υπάρχουν και proxy servers που μπορείς να συνδεθείς και να έχεις μία ΙΡ απο Κάιρο πχ.

Ένα ΜΕΓΑΛΟ μπράβο στο insomnia :D

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Το ξέρω φίλε μου. Αλλά αν κάποιος κάνει τόση φασαρία απλά για να γράφει με freeklish, ε τότε χαλάλι του.

H μόνη μικρή ένσταση αφορά μέλη που ζουν στο εξωτερικό και δεν έχουν δυνατότητα για ελληνικούς χαρακτήρες.

Αυτοί και μόνο αυτοί θα μπορούσαν να εξαιρεθούν επαληθεύοντας με κάποιο τρόπο την γεωγραφική τους θέση (π.χ. διεύθυνση IP) και με μία σχετική ένδειξη στο προφίλ τους. Είναι μια ιδέα απλά που μου ήρθε τώρα αυτό.

Γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα; Δεν είναι και τόσο δύσκολο να προσθέσουν την ελληνική γλώσσα από το Control Panel ή κάνω λάθος; Ένας απλός οδηγός για το πως να το κάνουν θα ήταν χρήσιμος.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα; Δεν είναι και τόσο δύσκολο να προσθέσουν την ελληνική γλώσσα από το Control Panel ή κάνω λάθος; Ένας απλός οδηγός για το πως να το κάνουν θα ήταν χρήσιμος.

Υπάρχουν και περιπτώσεις (π.χ. ένα εταιρικό PC) κατά τις οποίες κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό.

Μα για αυτό δεν έγραψα μόνο "που ζουν στο εξωτερικό" αλλά "που ζουν στο εξωτερικό και δεν έχουν δυνατότητα για ελληνικούς χαρακτήρες".;)

Μέχρι στιγμής όσους συμφορουμίτες θυμάμαι που γράφουν με φρικλις (:p) είναι εντός Ελλάδος...

Υπάρχουν και περιπτώσεις (π.χ. ένα εταιρικό PC) κατά τις οποίες κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό.

Και που είναι το πρόβλημα? :what:

http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

ΔΕΝ δικαιολογιστε greeklishόφιλοι :mad:

Καλό θα ήταν να μπεί κάτι τέτοιο και στην σελίδα όπως θα μπορούσαν να γίνουν και πάρα πολλά άλλα. Ποιός τα ακούει όμως?

Προς το παρών τα βλέπουμε σε άλλα forum, κάτι είναι κι αυτό ;)

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

Όπως επίσης δεν είναι τόσο εύκολο σε λειτουργικά εκτός των ΧΡ και Vista.

Και που είναι το πρόβλημα? :what:

http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

ΔΕΝ δικαιολογιστε greeklishόφιλοι :mad:

Καλό θα ήταν να μπεί κάτι τέτοιο και στην σελίδα όπως θα μπορούσαν να γίνουν και πάρα πολλά άλλα. Ποιός τα ακούει όμως?

Προς το παρών τα βλέπουμε σε άλλα forum, κάτι είναι κι αυτό ;)

Συγγνώμη, αλλά από που ως που είμαι «greeklishόφιλος»; Με έχεις δει να γράφω ποτέ σε greeklish;

Μα για αυτό δεν έγραψα μόνο "που ζουν στο εξωτερικό" αλλά "που ζουν στο εξωτερικό και δεν έχουν δυνατότητα για ελληνικούς χαρακτήρες".;)

Μέχρι στιγμής όσους συμφορουμίτες θυμάμαι που γράφουν με φρικλις (:p) είναι εντός Ελλάδος...

ακριβώς π.χ. ο vympire δεν γράφει με greeklish αν και ήταν εξωτερικό(αόριστος μιας και δεν γνωρίζω αν βρίσκεται ακόμα έξω!!!;))

Hip Hop.

Το καταλαβαίνω αυτό, αλλά μιλάμε για λίγες περιπτώσεις για τις οποίες υποθέτω ότι θα μπορούσε να γίνεται εξαίρεση.

Όπως επίσης δεν είναι τόσο εύκολο σε λειτουργικά εκτός των ΧΡ και Vista.

Στο Mac OS X είναι εξαιρετικά εύκολο. Για τις διάφορες διανομές Linux δεν γνωρίζω αλλά συνήθως "πιάνουν τα χέρια" :D όσων ασχολούνται με τέτοια.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Συγγνώμη, αλλά από που ως που είμαι «greeklishόφιλος»; Με έχεις δει να γράφω ποτέ σε greeklish;

Όπα, δεν το είπα σε εσένα. Οι πρώτες δύο γραμμές είναι η απάντηση σε αυτό που είπες. Τα υπόλοιπα είναι για αλλού

Λάθος διατύπωση, sorry :)

• 1 month later...

Πάντως η επίσημη άποψη του myphone είναι:

{...} Θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη χρήση ελληνικών απο τις χιλιάδες των χρηστών μας, ποτέ όμως δεν πρόκειται να αποκόψουμε κάποιον χρήστη αν θέλει να χρησιμοποιεί Greeklish... Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Είναι στις αρχές του Myphone η ελευθερία έκφρασης σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μορφή της, φτάνει να μην εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του site και να μην υποβιβάζει το επίπεδο των συζητήσεων. :cool:

{...}

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=420169#post420169

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg