Jump to content

Ελληνικά ή greeklish; (Κατάργηση των Greeklish από 01/09)


α2
 Κοινοποίηση

Εσείς τι υποστηριζετε;  

513 members have voted

  1. 1. Εσείς τι υποστηριζετε;



Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexel (31 Μάρ. 2004 , 19:56)

 

Λέω το FAX τηλεομοιότυπο, το CD οπτικό δίσκο, το scanner σαρωτή, γενικά τα πάντα φροντίζω να τα εξελληνίζω.

 

 

Συμφωνώ μαζί σου ως ένα σημείο. Ναι να γράφουμε ελληνικά και όχι greeklish όμως με της λέξεις που προανέφερες θα διαφωνήσω, δηλαδή πως θα πεις το σάντουιτς, το καρμπυρατέρ ακόμη το κόρνερ το πέναλτι....? :o

Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν 1 εικόνα, η οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 420 x 150 pixels και το μέγεθός της δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 16.384 bytes.
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (31 Μάρ. 2004 , 08:24)

 

Εντ τελ γιορ μπρίτις φρεντς δατ του ράιτ γκρικ γουιθ λάτιν κάρακτερς ιζ δε σέιμ ασ του ράιτ ίνγλις γουιθ γκρικ κάρακτερς. Θα σε ανέχονταν οι "χρησιμοι" φίλοι σου αν έγραφες έτσι? Δεν νομίζω. Γιατί να σε ανεχτούμε εμείς λοιπόν??

 

Bye bye....

 

 

den zhthsa na me anextei kanenas! opws den anexomai kai egw kanenan!!! opoios exei problhma me atoma pou grafoun greeklish san kai mena lupamai alla den mporw na kanw kati...

 

try to use only english for 4 years...

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Lospsi (31 Μάρ. 2004 , 23:53)

 

den zhthsa na me anextei kanenas! opws den anexomai kai egw kanenan!!! opoios exei problhma me atoma pou grafoun greeklish san kai mena lupamai alla den mporw na kanw kati...

 

try to use only english for 4 years...

 

 

Κi omws Lospsi... einai toso aplo! 5 click xreiazontai... !

 

Και λίγη καλή διάθεση! Κοινώς πρέπει και να θέλεις... ;) Αν δεν θέλεις... όσο και να φωνάζουμε... το σαπούνι μας χαλάμε. :!:

 

Υ.Γ. Το πλήκτρο ενός ποντικιού αντέχει αρκετά εκατομύρια πατήματα, μην ανησυχείς... :whistle: :D

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexel (31 Μάρ. 2004 , 23:01)

 

Μέχρι να βρω αντίστοιχες λέξεις στα ελληνικά, όπως τα λες και συ!

 

 

Υπερβάλλεις. Δεν υπάρχουν αποδόσεις για όλες τις λέξεις, ειδικά για τις καινούριες, ενώ και για όσες υπάρχουν οι αποδόσεις δεν είναι απόλυτα δόκιμες. Στο λέω υπεύθυνα αυτό. ;)

 

Η αλήθεια είναι ότι με πολλούς τρόπους βιάζουμε την γλώσα μασς, τα γκρικλις όμως είναι ένας που μπορούμε να τον αποφύγουμε...

 

Τρόποι υπάρχουν. Αλλά πρέπει και να θέλεις. :!: Όπως με όλα τα πράγματα... :whistle:

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος VIDEOMIX (30 Μάρ. 2004 , 17:41)

 

Συμφωνώ. Με κάλυψες με την άψογη και υπερπλήρης τοποθέτησή σου. Και αφορά και μένα η παρατήρησή σου- συμβουλή σου αφού παρόλο που δεν γράφω greeklish, κάνω όμως πολλά ορθογραφικά λάθη. :)

Ουδείς άσφαλτος (Angela speakin') :p

Και σε σωστά ελληνικά, ουδείς αλάθητος (εκτός... του Πάπα)!

 

Μια σχετικά εύκολη λύση, ιδίως για τα μακροσκελή μηνύματα, είναι ένα πέρασμα από τον ορθογραφικό έλεγχο του Word, χωρίς να σημαίνει ότι θα βρει όλα τα λάθη. Π.χ. αν γράψεις «η αγάπη δε μοιράζετε» ή «αυτό δε γίνετε», παρ' ότι λανθασμένα (αντί των «μοιράζεται», «γίνεται»), δε θα στο βγάλει λάθος. Αυτό διότι υπάρχουν οι τύποι β' πληθυντικού (ενεργητική φωνή): «εσείς μοιράζετε δώρα», «τι θα γίνετε όταν μεγαλώσετε;».

 

Η δύσκολη λύση: διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα. Δεν είναι ανάγκη να είναι σχολικά εγχειρίδια ή τόμοι γραμματικής. Υπάρχουν και τα «εξωσχολικά» βιβλία, οι εφημερίδες (όχι φυλλάδες) και βέβαια τα λεξικά (του Μπαμπινιώτη λ.χ. είναι θησαυρός). Από λίγο κάθε μέρα. Όποιος αγαπάει την πατρίδα του και τη γλώσσα του βρίσκει λύσεις. Δόξα τω Θεώ, στο Δίκτυο υπάρχουν άπειρα κείμενα γραμμένα σε σωστά ελληνικά.

 

Προσοχή όμως. Δε θα καταδικάσουμε όποιον από απροσεξία ή άγνοια κάνει λάθη (όχι όμως να τα κάνει εσκεμμένα -- και εδώ περιλαμβάνω και τα greeklish). Δεν είμαστε καθηγητές ούτε διορθωτές, δεν κάνουμε εξετάσεις. Σκοπός είναι η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων. Αν κάποιος μπορεί να συντάξει σωστά και ορθογραφημένα ένα κείμενο, τόσο το καλύτερο. Αν ακόμα δε μπορεί, τουλάχιστον ας προσπαθήσει, κι εδώ είμαστε να τον υποστηρίξουμε και να τον βοηθήσουμε! Θα εκτιμηθεί πιστεύω η καλή πρόθεση.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg

 

Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα)

Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα)

Link to comment
Share on other sites

[Τα πέρασα από το All Greek to me!, αφού σάς είναι τόσο δύσκολο πια!]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Lospsi (30 Μάρ. 2004 , 21:14) - Μέρος Α'

 

εγώ δεν έχω κανένα απόλυτος πρόβλημα με τα greeklish! εδώ και 4 περίπου χρονια έτσι γράφω και στο msn και msg board. απλά δεν καταλαβαίνω το τι κολλήματα υπάρχουν με τα greeklish;;; ΜΗΝ μου πείτε ότι προσβάλουμε την ελληνική γλώσσα;; την ελληνική γλώσσα την προσβάλλουμε κάθε μέρα, με τον τρόπο που την μιλάμε! κάντε μια βόλτα και πείτε σε καμια 10 νεοέλληνες να σας μιλήσουν ελληνικά.... τα σκοτώνουν!!!

α) Οι συνήθεις δικαιολογίες από τους νεοέλληνες: «Όλοι το κάνουν, γιατί να μην το κάνω κι εγώ;» Ή «άλλοι κάνουν χειρότερα, αυτό σε πείραξε;»

 

Με συγχωρείς, αλλά αυτές οι δικαιολογίες - προφάσεις εν αμαρτία δε με πείθουν. Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη. Όταν όλοι (ευτυχώς δε συμβαίνει κάτι τέτοιο), ή έστω οι περισσότεροι, κλέβουν, φοροδιαφεύγουν, λαδώνουν και λαδώνονται, γενικά παρανομούν εξαπατώντας το κράτος, τον διπλανό τους (και στην ουσία τον ίδιο τους τον εαυτό), εγώ δε θα κάνω το ίδιο. Δε θα συμμετάσχω. Αν το κάνω, θα έχω προσωπική ευθύνη.

 

Το ίδιο και με τη γλώσσα: αν οι νεοέλληνες δε μιλούν και δε γράφουν σωστά τη γλώσσα τους, ή έστω δεν προσπαθούν να μάθουν (και την ίδια στιγμή κορδώνοννται για τον πολιστισμό «τους»), εγώ δε θα γίνω ένας από αυτούς. Θα στρωθώ να μάθω τη γλώσσα, την ιστορία, τον πολιτισμό του τόπου μου και της χώρας μου. Θα γράφω και θα μιλάω σωστά (όσο μπορώ) τη γλώσσα μου. Και θ' αγωνιστώ ώστε όλοι να κάνουν το ίδιο.

 

Για να μη σκοτώνεις κι εσύ τη γλώσσα σου (εκτός αν νιώθεις τη λατινική ως μητρική σου, οπότε πάω πάσο), προσπάθησε να γράφεις χρησιμοποιώντας το ελληνικό αλφάβητο!

 

Βέβαια, αν κάποιος δεν έχει την καλή διάθεση να ακούσει τους άλλους, δεν πρόκειται να πειστεί. Σε αυτή την περίπτωση, ποσώς (=καθόλου) με ενδιαφέρει...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Lospsi (30 Μάρ. 2004 , 21:14) - Μέρος Β'

 

η χρήση των greeklish είναι θέμα συνήθειας! και ιδιαίτερα σε άτομα που είναι εξωτερικό και έχουν ξεχάσει να γραφουν στα ελληνικά.

Η κακή αυτή συνήθεια όσο γρηγορότερα κοπεί με το μαχαίρι, τόσο το καλύτερο. Πόσο μάλλον για όσους έχουν περάσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό, που αρχίζουν να ξεχνούν (!!!) τη γλώσσα τους. Μόνος σου μού προσφέρεις επιχειρήματα: όποιος έχει ξεχάσει να γράφει στα ελληνικά, όσο πιο γρήγορα καταφέρει να γράφει και πάλι γρήγορα στα ελληνικά, τόσο το καλύτερο, πρώτα για τον ίδιο! Αν σε βολεύουν, εγώ σού προτείνω να ξεβολευτείς. Ο κόπος μερικών ημερών ή εβδομάδων δε θα πάει χαμένος.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg

 

Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα)

Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος MAD 13 (30 Μάρ. 2004 , 22:20)

 

Τα greeklish όντως είναι απαίσια και αισθητικά και καταστρέφουν και την γλώσσα μας κλπ κλπ, όμως σκεφτείτε ότι υπάρχει και κόσμος στο εξωτερικό που για πολλούς και διαφόρους λόγους προτιμάει τη χρήση αγγλικών χαρακτήρων ή δεν έχει καν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ελληνικά!

 

Εγώ προτιμάω να ξέρω πού είναι τα αγγλικά γράμματα στο keyboard παρά τα ελληνικά γιατί πολύ απλά... τα ελληνικά από τότε που αγόρασα τον υπολογιστή (6 χρόνια τώρα) κι από τότε που σπουδάζω αγγλία (4 χρόνια τώρα) μού είναι εντελώς άχρηστα...

 

Κι όπως είπε κι ο Lospsi δώστε βάρος στο τι γράφει ο καθένας παρα στο πώς το γραφει....

 

Υ.Γ. Μπορεί να γράφω πάντα με greeklish αλλα προσπαθώ να διατηρώ την σωστή ορθογραφία (όση ξέρω βέβαια :p ) και να μην βγάζω μάτια με τρανταχτά λάθη του στυλ: «ine» αντί για «einai» κλπ κλπ :cool:

Με τη σημερινή τεχνολογία μπορείς να γράψεις ελληνικά σε οποιονδήποτε υπολογιστή έχει Windows (για τα άλλα Λ.Σ. δεν ξέρω, υποθέτω ότι κι εσύ Windows έχεις). Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φέρεις από εδώ (: Ελλάδα) ένα πληκτρολόγιο με την αντιστοιχία των πλήκτρων (και δεν είναι τόσα πολλά που διαφέρουν). Είναι κάτι δύσκολο; Όχι. Άρα μη λες ότι δε μπορείς να γράφεις με χρήση ελληνικών χαρακτήρων!

 

Εγώ μπορώ να γράφω στα ελληνικά ακόμα και σε αμιγώς «λατινικά» πληκτρολόγια, αφού έχω μάθει πια πού είναι κάθε πλήκτρο (W ς • R Ρ • U Θ • S Σ • F Φ • G Γ • J Ξ • C Ψ • V Ω∙ τα άλλα είναι ίδια). Να είσαι σίγουρος ότι πάντα θα ξέρεις πού είναι τα λατινικά γράμματα! (Δε μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσε να συμβεί το αντίθετο...)

 

Όσο για την άποψη ότι «τα ελληνικά είναι εντελώς άχρηστα», τι να σχολιάσω... Στο χέρι σου είναι να ξαναγίνουν χρήσιμα. Εκτός αν δεν το θέλεις!

 

Τέλος, όσον αφορά αυτό που λες για την ορθογραφία: καλό είναι να την τηρείς στα greeklish (τώρα τι «ορθογραφία» μπορεί να υπάρξει σ' αυτά, άλλο θέμα∙ «ορθή γραφή» δε θα είναι πάντως!!!), αλλά ακόμα καλύτερο να γράφεις στη γλώσσα σου!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg

 

Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα)

Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν παίδες...Για να σοβαρευτούμε..(να σοβαρευτώ εννοώ).Σίγουρα είναι καλύτερο να γράφουμε στη γλώσσα μας...Θα προσπαθήσω λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου,παρά το γεγονός πως το πληκτρολόγιο μου δεν έχει ελληνικά τυπωμένα πανω του και δεν γνωρίζω τυφλό σύστημα.Αρα το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ προς το παρόν είναι πως θα ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ....... :(
Κανείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα
Link to comment
Share on other sites

Κάθε ειλικρινής προσπάθεια, να γράφουμε στη μητρική μας γλώσσα, είναι ευπρόσδεκτη και αξιέπαινη. Ιδιαίτερα όταν προέρχεται από ανθρώπους, όπως ο Σάκης :), που κάνει ορθογραφικά λάθη και το ξέρει, αλλά και από όσους δε γνωρίζουν τυφλό σύστημα ( πόσοι το γνωρίζουν άλλωστε; ), δείχνει άτομα με θέληση για βελτίωση. Λύσεις υπάρχουν για όλα, όπως υπέδειξε ο guru λίγο πιο πάνω, αρκεί να υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα, ακόμα και για το τυφλό σύστημα... ;)
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος manoz ( 1 Απρ. 2004 , 10:41)

 

Κάθε ειλικρινής προσπάθεια, να γράφουμε στη μητρική μας γλώσσα, είναι ευπρόσδεκτη και αξιέπαινη. Ιδιαίτερα όταν προέρχεται από ανθρώπους, όπως ο Σάκης :), που κάνει ορθογραφικά λάθη και το ξέρει, αλλά και από όσους δε γνωρίζουν τυφλό σύστημα ( πόσοι το γνωρίζουν άλλωστε; ), δείχνει άτομα με θέληση για βελτίωση. Λύσεις υπάρχουν για όλα, όπως υπέδειξε ο guru λίγο πιο πάνω, αρκεί να υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα, ακόμα και για το τυφλό σύστημα... ;)

 

Μάνο μου,ξέρω καλά εγώ σε ποιους έχω αδυναμία :D
Κανείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος manoz ( 1 Απρ. 2004 , 10:41)

 

Κάθε ειλικρινής προσπάθεια, να γράφουμε στη μητρική μας γλώσσα, είναι ευπρόσδεκτη και αξιέπαινη. Ιδιαίτερα όταν προέρχεται από ανθρώπους, όπως ο Σάκης :), που κάνει ορθογραφικά λάθη και το ξέρει, αλλά και από όσους δε γνωρίζουν τυφλό σύστημα ( πόσοι το γνωρίζουν άλλωστε; ), δείχνει άτομα με θέληση για βελτίωση.

Σε ευχαριστώ πολύ Μάνο. Σίγουρα η ενασχόλησή μου με το ΙΝΤΕΡΝΕΤ με βοήθησε να "βελτιώσω"(μειώσω) κάπως το πρόβλημα.

Λιονταρίνα, ποιοί ειναι αυτοί; :cool:

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος manoz ( 1 Απρ. 2004 , 10:41)

 

Κάθε ειλικρινής προσπάθεια, να γράφουμε στη μητρική μας γλώσσα, είναι ευπρόσδεκτη και αξιέπαινη. Ιδιαίτερα όταν προέρχεται από ανθρώπους, όπως ο Σάκης :), που κάνει ορθογραφικά λάθη και το ξέρει, αλλά και από όσους δε γνωρίζουν τυφλό σύστημα ( πόσοι το γνωρίζουν άλλωστε; ), δείχνει άτομα με θέληση για βελτίωση. Λύσεις υπάρχουν για όλα, όπως υπέδειξε ο guru λίγο πιο πάνω, αρκεί να υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα, ακόμα και για το τυφλό σύστημα... ;)

Κι εγώ δεν ξέρω τυφλό σύστημα, ούτε έκανα ποτέπροσπάθεια να μάθω. Παρ' όλα αυτά γράφω αρκετά γρήγορα (πιο γρήγορα στα ελληνικά, παρά στα greeklish). Ο λόγος: πολλή εξάσκηση. Από την Α' Γυμνασίου (ετών 12), που έπιασα πληκτρολόγιο υπολογιστή στο σχολείο, μέχρι σήμερα χρειάστηκε να γράψω πάρα πολλά κείμενα στα ελληνικά (από εργασίες για το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, μέχρι e-mail και μηνύματα στα διάφορα fora). Ευτυχώς δε συνήθισα τη χρήση greeklish, παρά μόνο στα chat.

 

Όσοι ξεκινούν τώρα την προσπάθεια, να ξέρουν ότι δε θα βγουν χαμένοι. Κάθε εμπόδιο για καλό. Σε λίγο καιρό θα μπορούν να συντάσσουν τα κείμενά τους πολύ γρήγορα. Καλό κουράγιο, λοιπόν! ;)

http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg

 

Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα)

Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος guru ( 1 Απρ. 2004 , 13:33)

 

Ευτυχώς δε συνήθισα τη χρήση greeklish, παρά μόνο στα chat.

 

 

Μπααααα, και στα τσατ όλα γίνονται! ;) Χτες το βράδυ ήμασταν 6-7 παιδιά στο κανάλι του Myphone και γράφαμε μόνο ελληνικά! Είχε ομολογουμένως για πρώτη φορά μια ανθρώπινη εμφάνιση... :whistle:

 

Και όποιος έμπαινε του λέγαμε "Πες όχι στα γκρικλις!" όλοι μαζί! :lol: Και βλέποντας όλους τους άλλους να γράφουν ελληνικα άρχιζε και αυτός να "γράφει" τα γκρικλις! :whistle:

 

Προσωπικά στο εξής θα γράφω και στο τσατ με ελληνικά εκτός αν κάποιος παραπονεθεί ότι δεν μπορεί να τα δει. Αλλά ως τώρα όλα ήταν μια χαρά. :)

 

Είναι τόσο απλό... :worry:

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος VIDEOMIX ( 1 Απρ. 2004 , 12:19)

 

Σε ευχαριστώ πολύ Μάνο. Σίγουρα η ενασχόλησή μου με το ΙΝΤΕΡΝΕΤ με βοήθησε να "βελτιώσω"(μειώσω) κάπως το πρόβλημα.

Λιονταρίνα, ποιοί ειναι αυτοί; :cool:

 

Τσ τσ τσ...και μετα λενε πως εμεις οι γυναικες ειμαστε κουτσομπολες!!!

χεχεχε :p

Κανείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα
Link to comment
Share on other sites

ellhnika oloi re anoitoi! opoios grapsei me greeklish timoreite!!

 

 

 

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ. απο τοτε που ηρθα στο forum ολα τα Posts μου ειναι στα ελληνικα! ΕλλΑΔΑ RulezzZ...

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος prytanis (31 Μάρ. 2004 , 22:55)

 

Συμφωνώ μαζί σου ως ένα σημείο. Ναι να γράφουμε ελληνικά και όχι greeklish όμως με της λέξεις που προανέφερες θα διαφωνήσω, δηλαδή πως θα πεις το σάντουιτς, το καρμπυρατέρ ακόμη το κόρνερ το πέναλτι....? :o

 

 

σαντουιτς: φέτες άρτου "στήθος-πλάτη", περιέχουσες διάφορα :eek:

 

καρμπυρατέρ: εξαεριωτής :o

 

κόρνερ: βολή εκ της γωνίας :wacko:

 

πεναλτυ: αμφιβόλου σκοπού, ποινή, σε ποδοσφαιρικό αγώνα :lol:

 

:lol: :lol:

 

Παρακαλώ, κάποιος ο οποίος γνωρίζει καλά, την Αρχαία Ελληνική, να τα αποδόσει κατά το δοκούν (με μετάφραση)...θα έχει ενδιαφέρον :) :)

...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα...

...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα...

...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music:

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow ( 1 Απρ. 2004 , 20:19)

 

σαντουιτς: φέτες άρτου "στήθος-πλάτη", περιέχουσες διάφορα :eek:

 

καρμπυρατέρ: εξαεριωτής :o

 

κόρνερ: βολή εκ της γωνίας :wacko:

 

πεναλτυ: αμφιβόλου σκοπού, ποινή, σε ποδοσφαιρικό αγώνα :lol:

 

:lol: :lol:

 

Παρακαλώ, κάποιος ο οποίος γνωρίζει καλά, την Αρχαία Ελληνική, να τα αποδόσει κατά το δοκούν (με μετάφραση)...θα έχει ενδιαφέρον :) :)

 

 

Kαλά το κόρνερ είναι πασίγνωστο. Γωνιαίο λάκτισμα!!! :D

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow ( 1 Απρ. 2004 , 20:19)

 

σαντουιτς: φέτες άρτου "στήθος-πλάτη", περιέχουσες διάφορα :eek:

 

καρμπυρατέρ: εξαεριωτής :o

 

κόρνερ: βολή εκ της γωνίας :wacko:

 

πεναλτυ: αμφιβόλου σκοπού, ποινή, σε ποδοσφαιρικό αγώνα :lol:

 

:lol: :lol:

 

Παρακαλώ, κάποιος ο οποίος γνωρίζει καλά, την Αρχαία Ελληνική, να τα αποδόσει κατά το δοκούν (με μετάφραση)...θα έχει ενδιαφέρον :) :)

 

Και το πέναλτυ... η εσχάτη των ποινών!!!! :lol:
I see stupid people...
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος anderson ( 2 Απρ. 2004 , 00:07)

 

Και το πέναλτυ... η εσχάτη των ποινών!!!! :lol:

 

 

:) :D :lol: :lol:

"What humans can be, they must be. They must be true to their own nature." Abraham Maslow

ΚΩΣΤΑΣ

 

Οι αξιολογήσεις μου στο Buy & Sell

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος anderson ( 2 Απρ. 2004 , 00:07)

 

Και το πέναλτυ... η εσχάτη των ποινών!!!! :lol:

 

 

:happy:

...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα...

...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα...

...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music:

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow ( 1 Απρ. 2004 , 18:19)

 

σαντουιτς: φέτες άρτου "στήθος-πλάτη", περιέχουσες διάφορα :eek:

 

 

an kai se greeklish.... tha sas enimeroso oti to Sandwitch sta elinika legete amfipsomo... :p

px... ena amfipsomo me tiri kai 2fetes xeirinis omoplatis (zambon) :p :p

 

PS. anekdoto. paei enas kiprios stin athina se ena santouitsadiko kai zitaei... thelo ena santouits me tirin, magionezan, patatan, moustardan, kotopoulon, omeletan, piperian, zampo kai mpeiko.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eNeRGy ( 3 Απρ. 2004 , 01:03)

 

an kai se greeklish.... tha sas enimeroso oti to Sandwitch sta elinika legete amfipsomo... :p

px... ena amfipsomo me tiri kai 2fetes xeirinis omoplatis (zambon) :p :p

 

PS. anekdoto. paei enas kiprios stin athina se ena santouitsadiko kai zitaei... thelo ena santouits me tirin, magionezan, patatan, moustardan, kotopoulon, omeletan, piperian, zampo kai mpeiko.

 

 

Κρυάδες... :alien:

Link to comment
Share on other sites

.... drag & Drop : Ωθονούλκηση και άφεση !!!

.... Browser : Περιηγητής Διαδικτυακών Σελίδων (Λογικό αυτό)

.... Modem : Μετασχηματιστής αναλογικών σημάτων σε ψηφιακά (ή κάτι τέτοιο) :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...