Jump to content

Samsung Galaxy Note II (N7100)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά

Έχω μία απορία σχετικά με το note μου

Βλέπω με το *#1234# τα παρακάτω

AP N7100XXALJ3

CP N7100XXALJ2

CSC N7100ATOALJ2

Αν δεν κάνω λάθος είναι Αυστριακό (Open Austria) το τηλέφωνο και δεν έχει γίνει ακόμα αναβάθμιση στην 4.1.2

Μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει;

Σε περίπτωση που δεν είναι έτσι και κάποιος έχει ήδη αναβαθμίσει μπορεί να μου πει αν γνωρίζει τι γίνεται στο συγκεκριμένο (Αυστριακό) με τα ελληνικά και το s-pen;

Καλησπερα, ειναι και το δικο μου Αυστριακο(OPEN AUSTRIA), και πραγματι ενω εχει βγει η επισημη 4.1.2. δεν μου την εβγαζε ουτε με ΟΤΑ, ουτε στο ΚΙΕΣ, τελος παντων την περασα με ODIN και ολα καλα...προχθες μαλιστα μου εβγαλε και ενα μικρο update, απο ΟΤΑ...

Την ελληνικη γλωσσα την αναγνωριζει κανονικα στο s pen ...στα επισημα firmware πηγαινε στο (ομικρον), και κατεβασε γιατι εκει εχει αλφαβητικα το (Open Austria) και οχι στο Austria...

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 17,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Για κοιτα εδω:http:// http://www.myphone.gr/library/article-44.html

Ευχαριστω πολυ φιλε μου, αλλα δεν λεει κατι σχετικο με αυτο που θελω. Ευχαροστω παντως :)

Έχω τρελλαθεί να διαβάζω στο thread για....τρελλαμμένες συσκευές, παράξενα προβλήματα, κολλήμματα από το πουθενά, battery drains κλπ κλπ... Κοινός παρανομαστής σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι το....Rooting....

Προφανώς κάποιοι φίλοι συνφορουμίτες μαζί εμ το rooting και την αφαίρεση εφαρμογών που τρέχουν στο παρασκήνιο, αφιαρούν και ζωτικής σημασίας services και εφαρμογές και μετά αναρωτιούνται γιατί μετά από wipe data - factory reset έχουν προβλήματα!!

Ρε παιδιά το έχουμε ξαναπεί και δεν ιδρώνει το αυτί μας σε μερικούς!!

Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ROOTING ή όποιος το κάνει να το κάνει συνειδητά και γνωρίζοντας τί κάνει!!!

Το Rooting ήταν μία πρακτική που χρησιμοποιούσαμε σε παλαιότερες εκδόσεις του android για την αντιμετώπιση κάποιων νηπιακών ασθενειών όταν ακόμα το λογισμικό ήταν ανώριμο.

Πλέον έχει γίνει πολύ σταθερό, γρήγορο, ευέλικτο ενώ και οι συσκευές έχουν αναβαθιστεί πολύ σε θέμα hardware (βλέπε 2 gb RAM στο δικό μας) και μπορούν να αντέξουν χωρίς πρόβλημα και εφαρμογές στο παρασκήνιο και multitasking κλπ κλπ...

Χωρίς ίχνος ειρωνίας και πάντα φιλικά...

Το ότι κάποιοι, όντας άσχετοι κάι χωρίς καμία γνώση, αφαιρούν πράγματα ζωτικά, δεν τους φταίει κανένας παρά το ξερό τους κεφάλι... σ'αυτό συμφωνούμε πλήρως. Σε όλους τους οδηγούς γράφουμε ότι θέλει διάβασμα και να ξέρεις τι κάνεις, αλλιώς να μήν το κάνεις. Αλλά κατά τ'άλλα διαφωνώ πλήρως. Το rooting ούτε "πρακτική" είναι, ούτε χρειάζεται τώρα λιγότερο απ'όσο χρειαζότανε κάποτε. Με το root μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα που ένας απλός χρήστης δε μπορεί, για να βελτιώσεις και όχι να χαλάσεις το κινητό σου, όπως και παλιότερα, όπως λες. Μπορείς, όπως και παλιότερα, να αυξήσεις τη διάρκεια της μπαταρίας, να κάνεις backup, να κάνεις αλλαγές στην εμφάνιση και στις λειτουργίες που επιθυμείς, να κάνεις σωστό backup και να χειρίζεσαι πολλές συσκευές ταυτόχρονα, και άπειρα άλλα πιο προχωρημένα που δεν έχει νόημα να αναφέρω εδώ. Όλα τα καινούρια πράγματα που στη συνέχεια ενσωματώθηκαν στο Android έγιναν πρώτα σε root συσκευές. Για μένα το root είναι άκρως απαραίτητο σε όλες μου τις android συσκευές.

Υπάρχει θέμα στην ενότητα Android, για να μη βγαίνουμε εκτός θέματος εδώ...

Καλησπέρα παιδιά

Έχω μία απορία σχετικά με το note μου

Βλέπω με το *#1234# τα παρακάτω

AP N7100XXALJ3

CP N7100XXALJ2

CSC N7100ATOALJ2

Αν δεν κάνω λάθος είναι Αυστριακό (Open Austria) το τηλέφωνο και δεν έχει γίνει ακόμα αναβάθμιση στην 4.1.2

Μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει;

Σε περίπτωση που δεν είναι έτσι και κάποιος έχει ήδη αναβαθμίσει μπορεί να μου πει αν γνωρίζει τι γίνεται στο συγκεκριμένο (Αυστριακό) με τα ελληνικά και το s-pen;

Αν το συνδέσεις στο Kies, πρέπει να σου δώσει την αναβάθμιση σε LL7, δηλαδή αυτήν.

- Alex

Αλεξ, (tyxerakias), συμφωνώ μαζί σου, αλλά τελευταία έχουν δυσκολέψει λίγο τα πράγματα όσον αφορά την επιστροφή σε official κατάσταση.

Δεν είναι δύσκολο αλλά χρειάζεται προσοχή και υπάρχουν πράγματα που δεν γίνονται κατανοητά στην όλη διαδικασία από κάποιον άπειρο χρήση.

Εκεί βρίσκεται η άρνηση μας.

Συν ότι ο άπειρος χρήστης διαβάζει και ενθουσιάζεται από τα διάφορα tweaks και custom Rom νομίζοντας ότι θα έχει άλλη συσκευή αν βάλει όλα αυτά.

Από την στιγμή που έχουμε μια τόσο καλή υλοποίηση, μπορεί και πρέπει να περιμένει κάθε νέος χρήστης να την μάθει.

Παράλληλα μπορεί να αρχίσει να διαβάζει και μόλις είναι έτοιμος να προχωρήσει σε root και ότι άλλο θέλει.

Τέλος δεν είναι off topic η συζήτηση γιατί είναι διαφορετική η ανάγκη για root για κάποιον που έχει Galaxy S η Xperia αφού μόνο έτσι μπορεί να έχει κάποια βασικά πράγματα η ακόμα και νεώτερη έκδοση λογισμικού.

Στο θέμα του backup δεν πρέπει να ξεχνάμε το Carbon που αποτελεί σχεδόν ολοκληρωμένη λύση.

Σκοπεύω να δοκιμάσω ολική επαναφορά απ αυτό γιατί μέχρι τώρα έχω τεστάρει μόνο games.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Μια και πιάσαμε τέτοια συζήτηση να πω κι εγώ τη γνώμη μου: Η προσωπική μου διαφωνία δεν είναι στο ΑΝ κάποιος θα κάνει root ή θα βάλει custom rom αλλά στο πότε και το γιατί. Αν κάποιος έχει δουλέψει τη συσκευή και θέλει κάτι παραπάνω έχοντας κάτσει να διαβάσει τι προσφέρει το root και την όλη διαδικασία γύρω από αυτό, με τις ευχές μου να το κάνει.

Στα χρόνια, όμως, που ασχολούμαι με το sport έχω δει πάμπολλους χρήστες να κάνουν root/περνάνε custom rom (ή φλασάρισμα στην wm εποχή) περισσότερο γιατί θεωρούν πως αυτό αυτόματα κατατάσσει τους εαυτούς τους στους power users ή γιατί το θεωρούν "cool" παρά γιατί χρειάζονται κάτι, με αποτέλεσμα είτε να υπάρχουν brickαρίσματα είτε να έχει θέματα η συσκευή και να ψάχνουν να βρουν άκρη, είτε να υπάρχουν battery drains κ hot freezes και πάει λέγοντας στα οποία μετά τους φταίει η συσκευή συνήθως.

Έχω δει πολύ κόσμο να έχει φλασάρει ένα κάρο roms και να μην έχει ιδέα για βασικά πράγματα στη συσκευή του. Απλά ακολουθεί έναν οδηγό τυφλά, φλασάρει αβέρτα και σε κάθε νέα ρομ λέει ότι έχει άλλη συσκευή κ πετάει κ.ο.κ. Και αν πάει κάτι στραβά μετά πανικός.

Αν ο όποιος χρήστης ξέρει τι κάνει, ας το κάνει. Το αν το root είναι χρήσιμο η όχι είναι θέμα προσωπικό του καθενός. Εμένα το μόνο μου θέμα είναι να ξέρει τι κάνει και να αφιερώσει λίγο χρόνο για να κατανοήσει κάποια πράγματα.

Knowledge isn't free. You have to pay attention.

Αλεξ, (tyxerakias), συμφωνώ μαζί σου, αλλά τελευταία έχουν δυσκολέψει λίγο τα πράγματα όσον αφορά την επιστροφή σε official κατάσταση.

Δεν είναι δύσκολο αλλά χρειάζεται προσοχή και υπάρχουν πράγματα που δεν γίνονται κατανοητά στην όλη διαδικασία από κάποιον άπειρο χρήση.

Εκεί βρίσκεται η άρνηση μας....

Συν ότι ο άπειρος χρήστης διαβάζει και ενθουσιάζεται από τα διάφορα tweaks και custom Rom νομίζοντας ότι θα έχει άλλη συσκευή αν βάλει όλα αυτά.

Από την στιγμή που έχουμε μια τόσο καλή υλοποίηση, μπορεί και πρέπει να περιμένει κάθε νέος χρήστης να την μάθει.

Μια και πιάσαμε τέτοια συζήτηση να πω κι εγώ τη γνώμη μου: Η προσωπική μου διαφωνία δεν είναι στο ΑΝ κάποιος θα κάνει root ή θα βάλει custom rom αλλά στο πότε και το γιατί. Αν κάποιος έχει δουλέψει τη συσκευή και θέλει κάτι παραπάνω έχοντας κάτσει να διαβάσει τι προσφέρει το root και την όλη διαδικασία γύρω από αυτό, με τις ευχές μου να το κάνει.

...

Αν ο όποιος χρήστης ξέρει τι κάνει, ας το κάνει. Το αν το root είναι χρήσιμο η όχι είναι θέμα προσωπικό του καθενός. Εμένα το μόνο μου θέμα είναι να ξέρει τι κάνει και να αφιερώσει λίγο χρόνο για να κατανοήσει κάποια πράγματα.

Συμφωνώ απόλυτα και με τους 2, και ακριβώς αυτό λέω συνέχεια εδώ και χρόνια. Αν δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις, άστο ήσυχο. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το αν είναι χρήσιμο το root γενικά. Είναι απίστευτα χρήσιμο και άκρως απαραίτητη η ύπαρξή του σε ένα open λειτουργικό όπως το android. Δε θα ήθελα εδώ να αναλύσω το γιατί, δε νομίζω ότι έχει νόημα. Αρκεί να πω ότι η "σταθερότητα" και οι ευκολίες του note, και της jelly bean γενικότερα, δε θα υπήρχαν ακόμα αν δεν είχαν γίνει root οι προηγούμενες εκδόσεις. Και το ίδιο ισχύει για τις επόμενες.

Δε γίνεται να λέμε ότι το root είναι κακό, επειδή κάποιοι είναι απροσεκτοι και αδιάβαστοι. Ας πρόσεχαν.

Edited by Tyxerakias
- Alex

Κώστα μου, τα πράγματα δεν έχουν δυσκολέψει και τόσο...

Το μυστικό είναι η αφαίρεση της sdcard στη διαδικασία unroot.

Τώρα για το θέμα rooting, τι να πω.....Δε ξέρω πως συνδέετε μερικοί την άψογη εμπειρία της συσκευής με το αν χρειάζεται root.Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.Η βελτιστοποίηση της απόδοσης μιας συσκευής είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι του root.

Κάποιες χρήσιμες λειτουργίες που χρησιμοποιώ και χρειάζονται root είναι πιο δυνατούς ήχους, battery calibration, undervolting, fastdormancy disable, πέρασμα επίσημου firmware μέσω της συσκευής, εγγραφή βίντεο της συσκευής μου, "καθάρισμα" συστήματος, απενεργοποίηση μετατροπής sms to mms, native call recording, multi window με πολλές εφαρμογές και άλλα πολλά πολλά ακόμα! Και κάποια άλλα που απαγορεύονται να τα λέμε!

Το android είναι παιχνίδι.Λίγο διάβασμα θέλει μόνο.Θα συμφωνήσω ότι όσοι ξέρουν τι κάνουν θα πρέπει να ασχοληθούν.Και αυτοί που ξέρουν, γνωρίζουν και τι να κάνουν με το root...;)

Edited by elthis

Apparently we love our own cell phones but we hate everyone else's...

Follow me on XDA

@Ηλία κάτι τέτοιες λεπτομέριες εννοώ όταν λέω δυσκόλεψε.

Άλλωστε φαίνεται καθαρά από τα πολλά ποστ που γράφονται με προβλήματα και απορίες όσων προσπαθούν να επιστρέψουν και δεν έχουν διαβάσει η δεν έχουν καταλάβει την διαδικασία.

Τα tweaks είναι πολύ χρήσιμα αλλά θέλουν κι αυτά σχετική εμπειρία.

Κάποια δεν ταιριάζουν σε όλες τις rom, αλλά γενικά χρειάζονται μια πάγια διαδικασία εγκατάστασης, που αν δεν ακολουθηθεί, δυσκολεύει η αφαίρεση τους σε περίπτωση προβλήματος.

Και όπως έχω πει πολλές φορές, δεν περνάμε ποτέ μαζεμένα tweaks. Ένα ένα και μετά 2 μέρες παρακολούθηση για τυχόν προβλήματα η battery brain.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Διάβασε το FAQ .

Καλημερα σε ολους.

@m7ixalis σε ευχαριστω παρα πολυ για το μηνυμα σου. Μου ειχε διαφυγει η υπαρξη του και τελικα με βοηθησε να λυσω το θεμα της αναβαθμισης( τωρα εχω πλεον 4.1.2) και το προβλημα του Continuous input του πληκτρολογιου της Samsung λογω της υπαρξης του Lightflow.

Χαρηκα πολυ γιατι ηταν ευκολη διαδικασια, και δεν εχασα ΤΙΠΟΤΑ απο την συσκευη μου. Ουτε εφαρμογες, ουτε ρυθμισεις αλλα ουτε καν την διαταξη των εικονιδιων στις Home screens.

Τελος καλα...ολα καλα λοιπον :)

Ευχαριστω παρα πολυ :)

EDIT: Μπορω να δω ποιας χωρας rom εχω βάλει ή ειναι αυτονοητο οτι επειδη ειναι γαλλικη συσκευη, πηρε αυτοματα την εδοση της Γαλλιας;

Edited by sakissalonika

Παιδιά για πιο λόγο πρέπει να βγάλουμε την κάρτα από τη συσκευή κατά τη διαδικασία unroot ?
Samsung Galaxy S8 plus.....

Παιδιά για πιο λόγο πρέπει να βγάλουμε την κάρτα από τη συσκευή κατά τη διαδικασία unroot ?

Το ίδιο ήθελα να ρωτήσω με προλαβες.

Sent from my note

Ίσως κουράζουμε με το να γράφουμε συνεχώς για το πόσο καλή συσκευή είναι το Note2, αλλά το αξίζει.

Στους 3.5 μήνες που το έχω, διαπιστώνω καθημερινά τα προτερήματα του.

Έτυχε να τραβήξω μερικές φωτο και βίντεο σε μια οικογενειακή εκδήλωση.

Την επόμενη μέρα όταν τις είδαν και τις συνέκριναν με άλλες που προέρχονταν από μέτριες ψηφιακές κάμερες, μου τις ζήτησαν γιατί οι δικές μου ήταν πολύ καλύτερες.

Χρειάζεται λίγο προσοχή στο focus όταν έχουμε άσχημες συνθήκες φωτισμού και ειδικά όταν χρησιμοποιούμε την επιλογή χαμηλός φωτισμός.

Με φλας δεν τραβάω φωτο γιατί το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί. Όχι μόνο στο Note2 αλλά γενικώς. Αλλοιώνονται τα χρώματα και έχουμε πολύ συχνά κόκκινα μάτια. Δεν κάνει για σοβαρές φωτο. Προτιμώ την επιλογή χαμηλός φωτισμός.

Με όλα αυτά το σίγουρο είναι ότι όταν χρειαστεί να αλλάξω συσκευή δεν θα το πουλήσω αν δεν σιγουρευτω οτι κανω το ίδιο καλά την δουλειά μου.

Δύσκολα βρίσκεις συσκευή με τόσο καλό μέσο ορο.

Το ίδιο ήθελα να ρωτήσω με προλαβες.

Sent from my note

Γιατί κατά ένα περίεργο λόγο κρατάει τη συσκευή ως modified.

Apparently we love our own cell phones but we hate everyone else's...

Follow me on XDA

Γιατί κατά ένα περίεργο λόγο κρατάει τη συσκευή ως modified.

Δηλαδή απλά βγάζεις την κάρτα μνήμης και είσαι οκ έτσι ;

Ίσως κουράζουμε με το να γράφουμε συνεχώς για το πόσο καλή συσκευή είναι το Note2, αλλά το αξίζει.

Στους 3.5 μήνες που το έχω, διαπιστώνω καθημερινά τα προτερήματα του.

Έτυχε να τραβήξω μερικές φωτο και βίντεο σε μια οικογενειακή εκδήλωση.

Την επόμενη μέρα όταν τις είδαν και τις συνέκριναν με άλλες που προέρχονταν από μέτριες ψηφιακές κάμερες, μου τις ζήτησαν γιατί οι δικές μου ήταν πολύ καλύτερες.

Χρειάζεται λίγο προσοχή στο focus όταν έχουμε άσχημες συνθήκες φωτισμού και ειδικά όταν χρησιμοποιούμε την επιλογή χαμηλός φωτισμός.

Με φλας δεν τραβάω φωτο γιατί το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί. Όχι μόνο στο Note2 αλλά γενικώς. Αλλοιώνονται τα χρώματα και έχουμε πολύ συχνά κόκκινα μάτια. Δεν κάνει για σοβαρές φωτο. Προτιμώ την επιλογή χαμηλός φωτισμός.

Με όλα αυτά το σίγουρο είναι ότι όταν χρειαστεί να αλλάξω συσκευή δεν θα το πουλήσω αν δεν σιγουρευτω οτι κανω το ίδιο καλά την δουλειά μου.

Δύσκολα βρίσκεις συσκευή με τόσο καλό μέσο ορο.

Το ίδιο λέω εγώ ακόμη για το note 1 φαντάσου (το έχω ένα χρόνο πλέον )

Φαντάζομαι πως αισθάνεσαι εσύ με το note 2

Πάντως για μένα και η κάμερα του πρώτου θηρίου ήταν διαμάντι.

Έχω βγάλει εξαιρετικές φωτογραφίες και πρωινές αλλά και με φλας το βράδυ το οποίο θεωρώ πολύ δυνατό(για φλας κινητού πάντα ).

Sent from my note

Edited by freddaras

Για το θέμα του root θα συμφωνήσω με την Ελένη και τον Κώστα. Εδώ και σχεδόν 3 μήνες χρησιμοποιώ το Note II (stock 4.1.1 ROM, non-root) και το θαυμάζω καθημερινά για την ομορφιά, τη σταθερότητα και τη δύναμή του. Όλα δουλεύουν ρολόι. Δεν θυμάμαι πότε έκανα τελευταία φορά επανεκκίνηση. Δεν ξέρω πώς είναι να κολλάει εφαρμογή.

Για ποιόν λόγο λοιπόν να χαλάσω κάτι τόσο ωραίο και σταθερό κάνοντας root (που από μόνο του δεν είναι κακό) και στη συνέχεια εγκαθιστώντας κάθε λογής tweak, mod, theme κτλ. του καθενός developer που δεν τον γνωρίζω και τον βάζω μέσα σε μια συσκευή που είναι root (δηλαδή του δίνω πρόσβαση και έλεγχο στα πάντα); Το root από μόνο του δεν προκαλεί πρόβλημα, αλλά σε συνδυασμό με εφαρμογές, tweaks, mods ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για προβλήματα, κολλήματα, αστάθειες, θέματα ασφάλειας και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου...

Εγώ προσωπικά αν ποτέ κάνω root τη συσκευή μου θα είναι για να διορθώσω κάτι πολύ συγκεκριμένο που με επηρεάζει και με ενοχλεί πάρα πολύ και δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Επιπλέον, θα προσπαθήσω να δώσω εγώ τη λύση και όχι να εγκαταστήσω κάποιο έτοιμο mod. Το να κάνω root και να περνάω μέσα οτιδήποτε βρίσκω στο XDA έτσι για να λέω ότι είμαι "cool" και "in", το θεωρώ απλά άχρηστο και άνευ ουσίας, έως επικίνδυνο.

Τέλος, σκεφτείτε ότι στα λειτουργικά συστήματα για το PC (Windows, Linux) το root (Administrator στα Windows) είναι κάτι που γίνεται με επίσημο τρόπο. Είναι κάτι που επιλέγει ο χρήστης να το κάνει ή όχι με βάση τις ανάγκες του και είναι κάτι που το επιτρέπει επίσημα το ίδιο το OS. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε στο XDA και να κάνουμε κάποιο ειδικό κόλπο για να έχουμε root access στο Linux ή στα Windows. Δυστυχώς στο Android δεν έχουν επιλέξει να δίνουν root πρόσβαση με official τρόπο και δεν μου αρέσει αυτό... Θα ήθελα να υπήρχε ένας επίσημος τρόπος να μπορείς να κάνεις log-in σαν root όποτε εσύ θέλεις, να κάνεις όποια τροποποίηση θέλεις και μετά να γυρίζεις σε κατάσταση normal user (non-root). Όπως στα Windows, να υπάρχει ο Administrator account και ο User account. Το να πρέπει να ακολουθήσω πλάγιους τρόπους (XDA, Odin) και να τρέχω ειδικά s/w για να κάνω root τη συσκευή (και να πρέπει να παραμείνω root στη συνέχεια, ή να πρέπει να εφαρμόσω άλλους πλάγιους τρόπους για unroot) δεν μου αρέσει καθόλου... :down:

Μια απλή ανάγνωση του οδηγού για root/unroot του Note II είναι αρκετή για να καταδείξει αυτά που λέω. Δεν κριτικάρω τον οδηγό, ο οποίος είναι μια χαρά, αλλά τα πολλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για το root/unroot, που είναι τελείως ανεπίσημα και βασίζονται σε δουλειά των devs του XDA. Στο PC μου μπορώ να μπω σαν Administrator μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα κάνοντας απλά log-out και μετά log-in σαν Administrator. Έτσι ακριβώς θα έπρεπε να γίνεται και στο Android...

Edited by DrMobile

Φιλικά, Κώστας

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

+1

Συμφωνώ μέχρι κεραίας. Την ίδια ακριβώς άποψη και προσέγγιση είχα 1.5 χρόνο στο S2 και δεν το μετάνοιωσα ούτε στιγμή. Πόσο μάλλον δε με το πλούσιο ΝΟΤΕ 2.

Από το ρουτ χρειάζομαι κάποια συγκεκριμένα προγράμματα και δυνατότητες αλλά όχι τα όποια προβλήματα. Τελικά βρήκα άλλους τρόπους/προγράμματα να κάνω αυτά που θέλω χωρίς ρουτ και είμαι οκ.

On Mate RS and support for

iPad3 (η μπέμπα. Extreme user) /

iPhone 6 (η κυρά. Aschetos user)

Πολυς λογος για το root σε αυτο το νημα κι εχει δικιο ο Αλεξανδρος (tyxerakias) για το οτι ειναι off topic ολη η συζητηση εδω.Εχει συζητηθει απειρες φορες και για οποιον ενδιαφερεται να μαθει το τι και το πως,υπαρχει αναλογο θεμα.Με δυο φρασεις 1.το ρουτ απο μονο του δεν επιφερει καμια αλλαγη στο συστημα,απλα σου δινει το <κλειδι> για να εχεις προσβαση στα εσωτερικα του συστηματος.

Και 2.Το 99% των προβληματων οφειλονται στο οτι καποιοι εκμεταλευομενοι το <κλειδι> αυτο (root) προχωρησαν σε επεμβασεις στο συστημα χωρις να εχουν διαβασει ωστε να κατανοουν τι κανουν και γιατι το κανουν.Ειναι σαν να σου δινουν μια κασετινα με εργαλεια και λες,μωρε δεν ανοιγω τον κινητηρα του αυτοκινητου να τον πειραξω μια κι εχω τα εργαλεια??(παρ ολο που δεν ξερεις την τυφλα σου απο μηχανικα).Ε,ειναι διαβασμενο γραμμα οτι θα του βγαλεις τα ματια!!!Γι αυτο,ειτε διαβαζουμε και κατανοουμε απο πριν το τι προκειται να κανουμε,ειτε αφηνουμε την συσκευη ως εχει και την χαιρομαστε χωρις να παρασυρομαστε απο κανεναν.

Edited by truckman

εγω παντως οτι και να λετε παιδες χωρις ροοτ δεν μπορω!:)

δεν ημουν σε android σχεδον ποτε χωρις ροοτ με καμια συσκευη!

και αν με το καλο αποκτήσω το θηριο 2 παλι θα κανω ροοτ ακομη και αν δουλευουν ολα απροβλημάτιστα οπως λετε!

θελω πληρη έλεγχο της συσκευης μου!

να βαζω και να βγαζω οτι σαβουρα δεν θελω απο την sammy+ολα τα αλλα τα καλουδια!

εχεις ενα τιτανιουμ και ξεμπερδεύεις!

παιρνεις ενα back up και εχεις τα παντα εκει! ουτε εφαρμογες να ψαχνεις ουτε τιποτα!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για root. Ο σημαντικότερος για εμένα:

240 (αντί 320) dpi = υψηλότερη ανάλυση για αξιοποίηση της γιορτής οθόνης

+1 @tyxerakias που μας έχει βοηθήσει όλες πολύ από την εποχή του sgs

+1 @elthis που τον γνώρισα με την δουλειά του στο note

Γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχει τρόπος να μην εμφανίζονται κάποια αρχεία στα προγράμματα για μουσική? Για παράδειγμα στο music player μου εμφανίζει όλες τις ηχογραφημένες κλήσεις που έχω και είναι πολύ άβολο να πρέπει να ψάξω ανάμεσα σε εκατοντάδες αρχεία κλήσεων τα λίγα κομμάτια μουσικής που έχω.

Γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχει τρόπος να μην εμφανίζονται κάποια αρχεία στα προγράμματα για μουσική? Για παράδειγμα στο music player μου εμφανίζει όλες τις ηχογραφημένες κλήσεις που έχω και είναι πολύ άβολο να πρέπει να ψάξω ανάμεσα σε εκατοντάδες αρχεία κλήσεων τα λίγα κομμάτια μουσικής που έχω.

Ποιο πρόγραμμα καταγραφής κλήσεων χρησιμοποιείς? Δεν θυμάμαι σίγουρα ποιο αλλά κάποιο είχε επιλογή να μην εμφανίζονται οι ηχογραφήσεις σαν μουσική. Είχα το ίδιο πρόβλημα παλαιότερα. Τώρα έβαλα το Call Recorder : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appstar.callrecorderpro&feature=more_from_developer#?t=W251bGwsMSwxLDEwMiwiY29tLmFwcHN0YXIuY2FsbHJlY29yZGVycHJvIl0.

το οποίο είναι εξαιρετικό. Με ρύθμιση wav οι κλήσεις δεν φαίνονται στην μουσική, παρόλο που δεν έχει ξεκάθαρη επιλογή για αυτό. Ίσως το κάνει αυτόματα.

On Mate RS and support for

iPad3 (η μπέμπα. Extreme user) /

iPhone 6 (η κυρά. Aschetos user)

εγω παντως οτι και να λετε παιδες χωρις ροοτ δεν μπορω!:)

δεν ημουν σε android σχεδον ποτε χωρις ροοτ με καμια συσκευη!

και αν με το καλο αποκτήσω το θηριο 2 παλι θα κανω ροοτ ακομη και αν δουλευουν ολα απροβλημάτιστα οπως λετε!

θελω πληρη έλεγχο της συσκευης μου!

να βαζω και να βγαζω οτι σαβουρα δεν θελω απο την sammy+ολα τα αλλα τα καλουδια!

εχεις ενα τιτανιουμ και ξεμπερδεύεις!

παιρνεις ενα back up και εχεις τα παντα εκει! ουτε εφαρμογες να ψαχνεις ουτε τιποτα!

Ρε Φρέντυ. Το δικό σου Νοτε θα ρουταριστεί μόνο του μόλις το πιάσεις στα χέρια σου.

Συγγνώμη για το οφ τοπικ αλλά σε μερικούς χρήστες τα smartphones καταλαβαινουν από μονα τους τι να κάνουν. Βλεπε v@gelis.

Τύχη είναι, όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία

Για αποφυγή παρεξηγήσεων το όνομά μου είναι Αντώνης

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το total recall χρησιμοποιώ. Μάλλον θα πρέπει να αλλάξω το format των αρχείων. Άλλα δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε κάποια αρχεία να μη φαίνονται μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα μουσικής.

Καλησπέρα σε όλους.

Νέος χρήστης της συσκευής απο την Παρασκευή και ακομα μαθαίνω.

Εχω μια απορία, οσο και να εχω ψάξει τις ρυθμίσεις, ακρη δεν εχω βγάλει.

Εχω απενεργοποιημενο το talkback, εχω φτιαξει ενα φακελο σε μια απο τις οθονες, και καθε φορα που ανοιγω/κλεινω τον φάκελο ακούγεται μια φωνη folder opened/folder closed αντιστοιχα.

Πως γίνεται να μην ακούγεται.

Edited by Osiris2000
ορθογραφία

If you are frightened of dying, and you are holding on,

you see devils tearing your life away.

If you have made your peace, then the devils are really angels,

freeing you from the earth...

Καλησπέρα σε όλους.

Νέος χρήστης της συσκευής απο την Παρασκευή και ακομα μαθαίνω.

Εχω μια απορία, οσο και να εχω ψάξει τις ρυθμίσεις, ακρη δεν εχω βγάλει.

Εχω απενεργοποιημενο το talkback, εχω φτιαξει ενα φακελο σε μια απο τις οθονες, και καθε φορα που ανοιγω/κλεινω τιν φάκελο ακούγεται μια φωνη folder opened/folder closed αντιστοιχα.

Πως γίνεται να μην ακούγεται.

Πήγαινε Settings> Application Manager> All και βρες το Samsung TTS και το Google Text-to-speech Engine και απενεργοποιησετα (disable) και εισαι ετοιμος :)

• The title was changed to Samsung Galaxy Note II (N7100)