Jump to content

[Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου

Villis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν έχει να κάνει με το κινητό σου. Το έγραφε και σε ένα update του Google keyboard. Γραφείς την λέξη, απλά. Τουλάχιστον μετά από τελεία ξεκινάει με κενό και κεφάλαιο. Στο Swype θέλει πέντε πατήματα.

• Απαντήσεις 4,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Μα μισό εσύ λες για προσθήκη λέξης χωρίς επιβεβαίωση. Σωστά;

Το δοκίμασα, το ίδιο είναι.

Edited by rtifosi

Kατέβασα το google keyboard για να το ξαναδοκιμάσω και πραγματικά δεν μπορώ να βρω πως στο καλό γίνεται να προσθέσω νέα λέξη. Με βάση αυτό που έγραψε παραπάνω ο cb600f , κατάλαβα ότι με το που πληκτρολογήσεις τη λέξη μία φορά, την κρατά στη μνήμη του. Αν εννοούσε αυτό, σε μένα τουλάχιστον δεν ισχύει. Γράφω τη λέξη με typing , τη ξαναγράφω μετά με swipping και τίποτα. Ο μόνος τρόπος που μπορώ να αποθηκεύω είναι να πηγαίνω στις ρυθμίσεις στο λεξικό και να προσθέτω τη λέξη. Αν υπάρχει μόνο αυτή η επιλογή αποθήκευσης τότε πείτε το μου ώστε να το σουτάρω.

Λοιπόν. Μόλις δοκίμασα ξανά, κάτι που κάνω εδώ και καιρό, αλλά μετά και από το τελευταίο μήνυμα, δοκίμασα άλλη μια φορά, έτσι για σιγουριά. Έχω nexus 5 και MM 6.0.1 με security update Φεβρουαρίου.

Προσπάθησα να γράψω μια λέξη που δεν υπάρχει στο λεξικό. Η λέξη είναι "νταλικίερης". Προσπαθώ την πρώτη φορά και βγαίνει " νταλίκα ". OK, πληκτρολογώ κανονικά την λέξη και πλέον εμφανίζεται κανονικά γραμμένη, αλλά με κόκκινη υπογράμμιση. Έτσι όπως είναι με την υπογράμμιση απλά κάνεις swipe και βγαίνει. Εναλλακτικά, αν πατήσετε space και πίσω, εμφανίζεται η λέξη ξανά στις προτεινόμενες. Πατώντας πάνω στην λέξη αυτή, πλέον την γνωρίζει. Η λέξη μπορεί να μην φαίνεται στο προσωπικό λεξικό, αλλά την γνωρίζει. Για να προστεθεί στο προσωπικό λεξικό, πρέπει να πατήσετε πάνω στην λέξη και από το μενού να επιλέξετε" προσθήκη στο λεξικό ". Στην πραγματικότητα είναι πιο απλό. Όλο αυτό το έγραψα όσο πιο αναλυτικά μπορούσα και φαίνεται δυσκολότερο από αλλά πληκτρολόγια.

@cb600f αυτο το εκανε και παλια, αλλα σε βαθος χρονου δεν σου εμφανιζει τη λεξη.

Δλδ και εμενα εμφανισε τελικα το νταλικερης αλλα μετα απο ωρα το "εχασε".

Γεια σας. Ποιο πληκτρολόγιο θεωρείτε ότι έχει καλύτερο ελληνικο λεξικο και καλη πρόβλεψη περα από το swype;

Κανείς καμία ιδέα;

@cb600f, έπρεπε να είχα ενεργοποιημένη την αυτόματη διόρθωση κειμένου ( δεν την έχω στο swype) για να πιάσει η προσωρινή αποθήκευση στη μνήμη. Λέω προσωρινή γιατί λίγο μετά όντως τη ξέχασε όπως είπε ο rtifosi. Το τελευταίο που είπες για μόνιμη αποθήκευση στο λεξικό δεν μου πιάνει. Πατώ στη λέξη στο κείμενο , την εμφανίζει μόνη της με bold γραφή στη μπάρα προτάσεων, την πατώ στη μπάρα προτάσεων και δεν μου εμφανίζεται κανένα μενού αποθήκευσης. Την πατήσα και παρατεταμένα αλλά δεν. Tέλος πάντων μην απαντήσεις αν βαριέσαι , εγκυκλοπαιδικά τα ρωτώ αυτά μιας και το τεστάρω.

Εντωμεταξύ διάβασα ότι η Νuance έχει καθιερώσει την μη αυτόματη εισαγωγή κενού μετά την τελεία λόγω των emails. Αν θέλει δλδ να γράψει ο χρήστης ένα mail της μορφής john.papadopoulos@...... να μην μπαίνει κενό αυτόματα μετά την τελεία. Είναι επιλογή δλδ της εταιρίας και όχι bug, γι' αυτό και δεν έχει γίνει κάτι τόσα χρόνια.

@Sdouze, καλό λεξικό μετά στο Swype, το google keyboard για το οποίο τώρα συζητάμε. Πρόβλεψη δεν χρησιμοποιώ αλλά λογικά το swiftkey.

Edited by ipred

Δεν άντεξα το Google. Τέλειο αν δεν θες διόρθωση και αυτόματο τονισμό. Κατά τα άλλα, βραστά...

Ξαναγύρισα στο Swype. Άλλο και αυτό. Γράφω "boss" και μου βγάζει αυτόματη διόρθωση "pad". Γράφω τέλεια το "εγώ" και μου βγάζει "εγ Ω".

Καμία ελπίδα...:P

Τι στο καλό εγώ φταίω...;

Κανείς καμία ιδέα;

Αν διαβάσεις λίγο τα τελευταία posts θα πάρεις απάντηση

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160214/eac79df68ca66c3a627c089353f4a3bd.jpg

Αυτό εννοούσα όταν έλεγα για το προσωπικό λεξικό. Πατάς πάνω στην υπογραμμισμένη λέξη και δεν επιλέγεις τις προτεινόμενες αλλά add to dictionary.

Αυτό που βλέπω σε μένα είναι το Swype όταν αλλάζει γλώσσα είναι σα να θέλει σπρώξιμο για να ξεκινήσει. Βλέπω πολλές φορές να γράφει περίεργα πράγματα στην αρχή, όπως δίπλα γράμματα ή καθυστέρηση στο να ξεκινήσει. Και μου το κάνει μόνο το Swype από τα 3. Από τη στιγμή που ξεκινάει είναι γρήγορο όπως όλα τα άλλα. Και γράφω ΠΟΛΥ γρήγορα...

To ιδιο κανει και σε εμενα οταν αλλαζω γλωσσα και πατησω γρηγορα καποιο γραμμα. Πολυ σπαστικο :mad:

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160214/eac79df68ca66c3a627c089353f4a3bd.jpg

Αυτό εννοούσα όταν έλεγα για το προσωπικό λεξικό. Πατάς πάνω στην υπογραμμισμένη λέξη και δεν επιλέγεις τις προτεινόμενες αλλά add to dictionary.

Παρακολουθώ αυτά που γράφεις σχετικά με την αποθήκευση λέξεων στο GOOGLE KEYBOARD.

Είμαι και εγώ από αυτούς που αδυνατούν να αποθηκεύσουν λέξεις με αυτόν τον τρόπο, για δύο λόγους:

1. Η νέα λέξη για αποθήκευση (που φυσικά δεν υπάρχει στο λεξικό), δεν υπογραμμίζεται.

2. Όταν τελικά με space και επιστροφή την εμφανίσω στην οριζόντια μπάρα και πατήσω πάνω της, το μενού που αναδύεται περιέχει παραπλήσιες λέξεις μόνο και πουθενά Add ή Delete όπως δείχνεις... Και το μενού αυτό είναι οριζόντιο και στη μέση.

Για λίγα λεπτά μόνο τη θυμάται τη λέξη...Μετά...Τίποτα.

Να σε ρωτήσω κάτι φίλε μου; Έχεις κατεβάσει την τελευταία έκδοση του GOOGLE KEYBOARD; Ρωτάω γιατί στο GOOGLE PLAY μιλάει για αυτόματη αποθήκευση (που από ότι φαίνεται έχει διάρκεια λεπτών).

Edited by spyrdano

Για να υπογραμμίσει τη λέξη και να βγάλει τις επιλογές που δείχνει ο cb600f, πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει τον ορθογραφικό έλεγχο Google στις ρυθμίσεις.

Για να υπογραμμίσει τη λέξη και να βγάλει τις επιλογές που δείχνει ο cb600f, πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει τον ορθογραφικό έλεγχο Google στις ρυθμίσεις.

Κανονικότατα ενεργοποιημένος, αλλά δεν...

Κανονικότατα ενεργοποιημένος, αλλά δεν...

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Μόνο αν υπάρχει σαν λειτουργία σε Nexus συσκευές, μιας και έχω κι εγώ Nexus, αλλά θεωρώ πως δεν στέκει κάτι τέτοιο.

@cb600f, μην ταλαιπωρείσαι, μάλλον έχουμε άλλη έκδοση του google keyboard. :) Δεν έχω τέτοια δυνατότητα πάνω στη λέξη όπως απεικονίζεται στα screen shots που ανέβασες. H έκδοση που έχω είναι η 4.1.23153.2501950

@rtifosi, να σε ρωτήσω : Σε ενδιαφέρουν τα emoji σε ένα πληκτρολόγιο ; Αν όχι πες μου ώστε να σου στείλω κάτι σε pm. :)

Ίδια έχουμε. Κάτσε θα το λύσουμε το θέμα :

Έστω ότι το "θελε" που έχεις γράψεις, το πληκτολογήσεις αρχικά με 2 λάμδα και θελήσεις να αφαιρέσεις το 1 λάμδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που κάνουμε κλασικά είναι ένα πάτημα στη λέξη στο σημείο πριν το λάμδα ώστε να αναβοσβήσει εκεί ο κέρσορας και να αφαιρέσουμε το λάμδα. Με βάση τη λειτουργία που έχεις εσύ, πατώντας πάνω στη λέξη, αντί να σου αναβοσβήσει ο κέρσορας, θα σου πεταχτεί το μενού που πόσταρες. Άρα εσύ δεν μπορείς να διορθώσεις χειροκίνητα ορθογραφία άρα έχεις ενεργοποιημένο κάποιον αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο που εμείς δεν έχουμε ενεργοποιήσει όπως είπε ο stefan_city. Το ερώτημα είναι που στο καλό είναι αυτός ο ορθογραφικός έλεγχος. Η "Αυτόματη διόρθωση" είναι ενεργοποιημένη.

@ipred Ο ορθογραφικός έλεγχος είναι στο μενού "γλώσσα και εισαγωγή" στις ρυθμίσεις της συσκευής.

@Sdouze Κράτα παρατεταμένα το Enter, αν θυμάμαι καλά.

@ipred Ο ορθογραφικός έλεγχος είναι στο μενού "γλώσσα και εισαγωγή" στις ρυθμίσεις της συσκευής.

Εμ δεν :

http://s23.postimg.org/owh4jhfdz/Screenshot_2016_02_14_21_23_19.jpghttp://s22.postimg.org/7gz2xpbb1/Screenshot_2016_02_14_21_23_26.jpg

Στα galaxy τουλάχιστον o ορθογραφικός έλεγχος δεν είναι γενική ρύθμιση αλλά ρύθμιση μέσα στις ρυθμίσεις του μαμίσιου πληκτρολογίου με τον τίτλο "Έξυπνη δημιουργία κειμένου" ( ναι αυτό είναι το auto correct, μη σας φαίνεται παράξενο). Αν θέσεις σε off την "Έξυπνη δημιουργία κειμένου" , απενεργοποιείς τον ορθογραφικό έλεγχο μαζί. Εγώ το είχα στο on αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο για τα άλλα πληκτρολόγια μιας και είναι όπως είπα ρύθμιση του συγκεκριμένου πληκτρολογίου και όχι γενική ρύθμιση γλώσσας όλων των πληκτρολογίων. Για τη Samsung μιλάμε πάντα.

Βγάζω λοιπόν προς το παρόν το συμπέρασμα ότι η διαφορά που έχουμε στις δυνατότητες του google πληκτρολογίου οφείλονται στις roms των διαφορετικών εταιριών των συσκευών μας. Όταν το φτιάξει αυτό το θέμα η Google τότε θα ξανασχοληθώ με το πληκτρολόγιό της γιατί η γρήγορη προσθήκη νέων λέξεων είναι πολύ σημαντικό κριτήριο επιλογής πληκτρολογίου για μένα. Πάλι καλά που με έχει βολέψει πολύ το Swype 1.6 ( όχι οι εκδόσεις 2Χ που λαγκάρουν στην πρώτη εναλλαγή γλώσσας κάθε φορά )

Edited by ipred

Πιο πάνω, ένας φίλος έγραψε πως στο Swype, το να μην αφήνει κενό μετά από τέλεια, είναι κάτι που το κάνει το πληκτρολόγιο, γιατί λέει πως δημιουργεί πρόβλημα όταν γράφεις διεύθυνση email.

Ο φίλος καλά κάνει και το γράφει, αφού έτσι είναι, αλλά είναι η μεγαλύτερη βλακεία που έχω ακούσει. Όταν γράφεις email, δεν το καταλαβαίνει το πληκτρολόγιο; σε πολλά, όταν είσαι σε τέτοιο πεδίο συμπλήρωσης ηλεκτρονικής διεύθυνσης, αλλάζει συμπεριφορά και εμφανίζεται το "@" για γρήγορη εισαγωγή. Είναι δυνατόν να πιστεύουν κάτι τέτοιο;

Και το δικό τους έτσι ακριβώς κάνει. Εφόσον μπορούν να εμφανίζουν το @, έτσι να κάνουν την τελεία να μην αφήνει κενό. Είναι και προγραμματιστές.

Πάντως το Google, σε εκείνο το πεδίο όταν βάζεις τελεία, δεν αφήνει κενό. Οπότε τα παραμύθια τους αλλού.

Έχουν μάλιστα και ειδικό πλήκτρο .com τρομάρα τους.

Απλά, έτσι από λόξα δεν το αλλάζουν.

Edited by cb600f

@cb600f, μην ταλαιπωρείσαι, μάλλον έχουμε άλλη έκδοση του google keyboard. :) Δεν έχω τέτοια δυνατότητα πάνω στη λέξη όπως απεικονίζεται στα screen shots που ανέβασες. H έκδοση που έχω είναι η 4.1.23153.2501950

@rtifosi, να σε ρωτήσω : Σε ενδιαφέρουν τα emoji σε ένα πληκτρολόγιο ; Αν όχι πες μου ώστε να σου στείλω κάτι σε pm. :)

Νταξ χρησιμοποιώ μία στο τόσο αλλά δεν θα στεναχωρηθώ αν τα χάσω.

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου