Jump to content

[Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου

Villis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Άσχετα με το ποιο πληκτρολόγιο βολεύει το καθένα , είναι όντως τραγικό το να ζητά συνδρομή η Touchpal και επίφοβο το παράδειγμα που δίνει στις άλλες εταιρίες. Ελπίζω η πλειοψηφία των χρηστών να μην την ακολουθήσει και έτσι να αποτύχει το εγχείρημα της. Είμαι υπέρ του να στηρίζουμε τους developers συμβάλλοντας εφάπαξ ένα χρηματικό ποσό αλλά όχι του να στηρίζουμε την κοροϊδία. Καταλαβαίνω κάποια παιδιά παραπάνω που έχουν δημιουργήσει τα λεξικά τους τόσα χρόνια και είναι σχεδόν αναγκασμένοι να συνεχίσουν με touchpal αλλά σε όλους τους υπόλοιπους προτείνω να μποϊκοτάρουν αυτήν την κίνηση. Μπορεί να χάσουν αυτά που τους βόλευαν στο touchpal αλλά αν πάνε πχ στο Swype θα κερδίσουν ένα σαφώς ανώτερο ελληνικό λεξικό.

• Απαντήσεις 4,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Άσχετα με το ποιο πληκτρολόγιο βολεύει το καθένα , είναι όντως τραγικό το να ζητά συνδρομή η Touchpal και επίφοβο το παράδειγμα που δίνει στις άλλες εταιρίες. Ελπίζω η πλειοψηφία των χρηστών να μην την ακολουθήσει και έτσι να αποτύχει το εγχείρημα της. Είμαι υπέρ του να στηρίζουμε τους developers συμβάλλοντας εφάπαξ ένα χρηματικό ποσό αλλά όχι του να στηρίζουμε την κοροϊδία. Καταλαβαίνω κάποια παιδιά παραπάνω που έχουν δημιουργήσει τα λεξικά τους τόσα χρόνια και είναι σχεδόν αναγκασμένοι να συνεχίσουν με touchpal αλλά σε όλους τους υπόλοιπους προτείνω να μποϊκοτάρουν αυτήν την κίνηση. Μπορεί να χάσουν αυτά που τους βόλευαν στο touchpal αλλά αν πάνε πχ στο Swype θα κερδίσουν ένα σαφώς ανώτερο ελληνικό λεξικό.

Το σαφώς ανώτερο ελληνικό λεξικό από που προκύπτει; Επειδή τα έχω δοκιμάσει και τα δύο δεν νομίζω να υστερεί κάπου το λεξικό του TouchPal. Εν τω μεταξύ μόλις έβαλα να το δοκιμάσω μετά από καιρό το Swype και παρατήρησα τα εξής. Πρώτον δεν με αφήνει να βάλω δόνηση στην πληκτρολόγηση. Είναι γκρίζα η επιλογή και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να την ενεργοποιήσω. Δεύτερον δεν βγαίνει η επιλογή του swiping. Το ξέρω ότι αυτό είναι που ουσιαστικά προσφέρει, αλλά τουλάχιστον στο TouchPal έχεις την επιλογή να διαλέξεις εσύ πως θέλεις να γράφεις. Ειδικά για το τάμπλετ που δεν βολεύει το swiping, δοκίμασα να γράψω με τον κλασικό τρόπο με το Swype και έκανα όλο λάθη γιατί ορισμένα πατήματα πλήκτρων τα αναγνώριζε σαν swiping και έγραφε ότι να ναι. Τέλος βλέπω ότι μετά από κόμμα ή τέλεια δεν αφήνει αυτόματα κενό, αλλά πρέπει να σύρω το δάχτυλο στο spacebar.

Συνεπώς για κάποιον που πληκτρολογεί με τον κλασικό τρόπο που θα πληκτρολογούσε και στο πληκτρολόγιο του PC του, καλύτερα να μείνει μακριά από το Swype

1) Δεν έχω το χρόνο να μπω στη διαδικασία να ξαναφέρω παραδείγματα που αποδεικνύουν πως το Swype έχει το καλύτερο ελληνικό λεξικό. Το είχα κάνει παλιότερα με διάφορες λέξεις αλλά άντε τώρα να το βρω. Επειδή είμαι πολύ ψείρας με το θέμα, είχα κάνει πάρα πολλά συγκριτικά tests στο παρελθόν και ξεκάθαρα το Swype ήταν ανώτερο. Δοκίμασε αν θες λέξεις με σύρσιμο στο ένα και στο άλλο πληκτρολόγιο. Λογικά θα δεις τη διαφορά σε αυτόν τον τομέα.

2) Όπως καταλαβαίνεις το swype ειδικεύεται στο swiping. Eκεί είναι το ατού του. Στον κλασικό τρόπο γραφής δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί έχω σταματήσει να τον χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. Πολύ πιθανό στον κλασικό τρόπο γραφής να υπάρχουν καλύτερα πληκτρολόγια.

3) Δεν χρησιμοποιώ δόνηση ποτέ στο πληκτρολόγιο και νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος δεν χρησιμοποιεί. Μπορεί να κάνω και λάθος. Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι λάθος που χρησιμοποιείς δόνηση. Απλά όταν συγκρίνω πληκτρολόγια, το θέμα "δόνηση" ούτε που το έχω σκεφτεί.

4) Ναι η έλλειψη κενού μετά την τελεία είναι ένα μείον. Το πόσο σημαντικό, εξαρτάται από τον καθένα.

Δέχομαι οποιαδήποτε κατηγορία για το Swype αλλά στο θέμα της ανωτερότητας του λεξικού του είμαι κάθετος και είναι αυτό που προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο. Ανά διαστήματα δοκιμάζω και όλα τα άλλα γνωστά πληκτρολόγια για να κάνω συγκριτικό test στο λεξικό και πάντα καταλαβαίνω ότι τσάμπα κόπος. ( το ίδιο παθαίνω και τους launchers : συγκρίνω ανά διαστήματα τον Nova Prime με άλλους και πάντα μένω σε αυτόν). Για να καταλάβεις την εξάρτηση μου με το Swype, αν ποτέ έφευγε από το android και πήγαινε πχ στα Windows , θα άλλαζα λογισμικό. Δεν κάνω πλάκα. Μαζί με τον Nova launcher είναι οι δύο εφαρμογές που με κρατούν κολλημένο στο android :)

Edited by ipred

Πολύ καλό το Swype, Ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει ΕΓΩ, αλλά τελευταία τρώει τρελά κολλήματα με τις προβλέψεις του. Άκυρα πράγματα. Δυστυχώς έχει χαλάσει πολύ.

Edit: ορίστε έκανε το "ότι", "Ότι" μόνο του, ενώ όταν έγραψα "edit" μου το γύρισα σε "efir", ενώ έγραψα το edit άριστα χωρίς λάθη. Αυτά παλιά δεν τα έκανε... Μερικές λέξεις όπως το μόνο, ένα, μία κτλ τις τονίζει μία στο τόσο. Και άλλα πολλά...

Edited by rtifosi

Ξαναλέω, ο καθένας βολεύεται όπως του αρέσει.

Αλλά είναι λάθος να λες έχει το χειρότερο τάδε, γιατί για μένα μπορεί να είναι το καλύτερο.

Όλα αυτά που λες, δεν ισχύουν για μένα. Τουλάχιστον για τα 2 κινητά και το ταμπλετ που δουλεύω.

Τώρα αν παίζει καμιά ασυμβατότητα με τις συσκευές σου και ζοριζεσαι, δεν μπορώ να το ξέρω.

Αυτό που βλέπω σε μένα είναι το Swype όταν αλλάζει γλώσσα είναι σα να θέλει σπρώξιμο για να ξεκινήσει. Βλέπω πολλές φορές να γράφει περίεργα πράγματα στην αρχή, όπως δίπλα γράμματα ή καθυστέρηση στο να ξεκινήσει. Και μου το κάνει μόνο το Swype από τα 3. Από τη στιγμή που ξεκινάει είναι γρήγορο όπως όλα τα άλλα. Και γράφω ΠΟΛΥ γρήγορα...

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

Το TouchPal δεν ήταν αυτό που οι δημιουργοί έλεγαν πως ήταν, είναι και θα είναι δωρεάν;

Εμένα με βολεύει αυτό της Google. Τόσα χρόνια τώρα του προσθέτω λέξεις και με βολεύει καλύτερα από όλα. Είναι και δωρεάν.

1) Δεν έχω το χρόνο να μπω στη διαδικασία να ξαναφέρω παραδείγματα που αποδεικνύουν πως το Swype έχει το καλύτερο ελληνικό λεξικό. Το είχα κάνει παλιότερα με διάφορες λέξεις αλλά άντε τώρα να το βρω. Επειδή είμαι πολύ ψείρας με το θέμα, είχα κάνει πάρα πολλά συγκριτικά tests στο παρελθόν και ξεκάθαρα το Swype ήταν ανώτερο. Δοκίμασε αν θες λέξεις με σύρσιμο στο ένα και στο άλλο πληκτρολόγιο. Λογικά θα δεις τη διαφορά σε αυτόν τον τομέα.

2) Όπως καταλαβαίνεις το swype ειδικεύεται στο swiping. Eκεί είναι το ατού του. Στον κλασικό τρόπο γραφής δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί έχω σταματήσει να τον χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. Πολύ πιθανό στον κλασικό τρόπο γραφής να υπάρχουν καλύτερα πληκτρολόγια.

3) Δεν χρησιμοποιώ δόνηση ποτέ στο πληκτρολόγιο και νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος δεν χρησιμοποιεί. Μπορεί να κάνω και λάθος. Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι λάθος που χρησιμοποιείς δόνηση. Απλά όταν συγκρίνω πληκτρολόγια, το θέμα "δόνηση" ούτε που το έχω σκεφτεί.

4) Ναι η έλλειψη κενού μετά την τελεία είναι ένα μείον. Το πόσο σημαντικό, εξαρτάται από τον καθένα.

Δέχομαι οποιαδήποτε κατηγορία για το Swype αλλά στο θέμα της ανωτερότητας του λεξικού του είμαι κάθετος και είναι αυτό που προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο. Ανά διαστήματα δοκιμάζω και όλα τα άλλα γνωστά πληκτρολόγια για να κάνω συγκριτικό test στο λεξικό και πάντα καταλαβαίνω ότι τσάμπα κόπος. ( το ίδιο παθαίνω και τους launchers : συγκρίνω ανά διαστήματα τον Nova Prime με άλλους και πάντα μένω σε αυτόν). Για να καταλάβεις την εξάρτηση μου με το Swype, αν ποτέ έφευγε από το android και πήγαινε πχ στα Windows , θα άλλαζα λογισμικό. Δεν κάνω πλάκα. Μαζί με τον Nova launcher είναι οι δύο εφαρμογές που με κρατούν κολλημένο στο android :)

Για πες μερικές λέξεις που τις έχει το Swype και δεν τις έχει το TouchPal, γιατί εγώ θυμάμαι όταν είχα δοκιμάσει πρώτη φορά το TouchPal είχα πάθει πλάκα που είχε ακόμα και βρισιές που δεν υπήρχαν στο Swype.

Η ελαφριά δόνηση κάνει πιο ρεαλιστική την πληκτρολόγηση. Δεν το καταλαβαίνεις γιατί εσύ δεν πληκτρολογείς, αλλά σέρνεις το δάχτυλο. Όπως καταλαβαίνεις είναι δύο διαφορετικά πληκτρολόγια και βολεύουν ανάλογα με το πως γράφει ο καθένας. Τέλος η έλλειψη κενού μετά από σημείο στίξης δεν είναι απλά ένα μειονέκτημα. Αν έχεις συνηθίσει αλλιώς και σου βάζουν ξαφνικά να δουλέψεις το Swype, σε πιάνουν τα κλάματα

Το TouchPal δεν ήταν αυτό που οι δημιουργοί έλεγαν πως ήταν, είναι και θα είναι δωρεάν;

Εμένα με βολεύει αυτό της Google. Τόσα χρόνια τώρα του προσθέτω λέξεις και με βολεύει καλύτερα από όλα. Είναι και δωρεάν.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και δωρεάν, απλά θα πρέπει να ανεχτείς τις διαφημίσεις. Ξέρω πολλούς που το χρησιμοποιούν έτσι και δεν τους ενοχλεί.

@cb600f Το Google keyboard σου συγχρονίζει κανονικά τις λέξεις που του έχεις περάσει;

Έχω ενεργό τον συγχρονισμό στις ρυθμίσεις της συσκευής και στις ρυθμίσεις του πληκτρολογίου. Μετά από reset/αλλαγή rom δεν μου φέρνει ποτέ τις λέξεις που του έχω προσθέσει.

@cb600f Το Google keyboard σου συγχρονίζει κανονικά τις λέξεις που του έχεις περάσει;

Έχω ενεργό τον συγχρονισμό στις ρυθμίσεις της συσκευής και στις ρυθμίσεις του πληκτρολογίου. Μετά από reset/αλλαγή rom δεν μου φέρνει ποτέ τις λέξεις που του έχω προσθέσει.

Μεγάλο πρόβλημα και για μένα μετά από ένα hard reset που είχα κάνει.

Αναγκάστηκα να γυρίσω σε Android 5.0 και να συγχρονίσω το λεξικό. Μετά μου ερχόταν OTA μέχρι την έκδοση Android 6.0.1.

Από τότε μια φορά άλλαξα rom και το λεξικό ήταν εκεί. Γύρισα σε stock 6.0.1 με nandroid backup και φυσικά δεν είχα πρόβλημα.

Μεγάλο πρόβλημα και για μένα μετά από ένα hard reset που είχα κάνει.

Αναγκάστηκα να γυρίσω σε Android 5.0 και να συγχρονίσω το λεξικό. Μετά μου ερχόταν OTA μέχρι την έκδοση Android 6.0.1.

Από τότε μια φορά άλλαξα rom και το λεξικό ήταν εκεί. Γύρισα σε stock 6.0.1 με nandroid backup και φυσικά δεν είχα πρόβλημα.

Οπότε έχει τα θεματάκια του απ' ότι κατάλαβα. Πάντως κι εγώ το προτιμώ τελευταία.

Καταλαβαίνεις όμως πως έκανα τα πάντα για να το κρατήσω. Είναι πολλά τα χρόνια που το δουλεύω και δεν θα μπορούσα να αρχίσω από την αρχή. Ότι και να δοκίμασα, που έχω αγοράσει κιόλας, δεν με ικανοποίησε. Και έχω από το slideit, μέχρι το fleksy.

Καλά έκανες εφόσον σε βολεύει.

Εγώ έχω δοκιμάσει όλα τα γνωστά, και χρησιμοποιούσα για χρόνια το Swype. Επειδή κάνει κάτι κολλήματα όμως, το γύρισα στο Google που πάει σφαίρα.

κατέβασα το πληκτρολόγιο της google.το zopo speed plus 7 κινητό μου είχε ήδη το πληκτρολόγιο AOSP μέσα προεγκατεστημένο.

όταν πάω να κάνω εναλλαγή γλώσσας στο πληκτρολόγιο google που κατέβασα μου ανοίγει το AOSP που είχε ήδη το κινητό.τι παίζει ξέρει κανείς;

Εδω και χρονια χρησημοποιω το hackers keyboard αλλα δεν εχει ελληνικο λεξικο. Ξερετε κανενα αλλο δωρεαν , αν υπαρχει, που να εχει και ελληνικο λεξικο?

Εδω και χρονια χρησημοποιω το hackers keyboard αλλα δεν εχει ελληνικο λεξικο. Ξερετε κανενα αλλο δωρεαν , αν υπαρχει, που να εχει και ελληνικο λεξικο?

Νομίζω πως παίρνει σαν Plugins τα λεξικά του ai keyboard. Δες στο playstore για λεπτομέρειες.

Εγω χρησιμοποιώ το smart keyboard pro το οποίο με εχει βολέψει σε ολα του!

Νομίζω πως παίρνει σαν Plugins τα λεξικά του ai keyboard. Δες στο playstore για λεπτομέρειες.

Ειδα στο playstore αλλα δεν εχει ελληνικο λεξικο

Το TouchPal τώρα τελευταία μου κάνει νούμερα και αποφάσισα να βάλω το Fleksy που στο παρελθόν μου είχε φανεί πολύ καλο..

Υπάρχει άλλη επιλογή για τ9?

Δεν μπορώ να μην συμφωνίσω περισσότερο. Απλά είναι καλό να υπάρχουν εναλλακτικές. Οι άλλοι κλαίνε από μέσα τους στα αλλά λειτουργικά.

Παιδιά της Google και τέλος με τις Μαμακίες των άλλων... ;)

Συνήθεια είναι όλα... :)

Πολύ καλό αλλά η προσθήκη νέων λέξεων είναι απλά τραγική με σχέση άλλα πληκτρολόγια, πχ Swype.

Και για αυτό έφυγα.

Γεια σας. Ποιο πληκτρολόγιο θεωρείτε ότι έχει καλύτερο ελληνικο λεξικο και καλη πρόβλεψη περα από το swype;

Πολύ καλό αλλά η προσθήκη νέων λέξεων είναι απλά τραγική με σχέση άλλα πληκτρολόγια, πχ Swype.

Και για αυτό έφυγα.

Κάνεις λάθος. Αρκεί να την γράψεις μια φορά με typing.

Όταν θες να κάνεις προσθήκη στο κινητό μου, g3, μου βγάζει στα αριστερά τη λέξη με τις τυχόν διορθώσεις, και στο τέλος λέει add word ή κάτι τέτοιο. Μετά βγάζει ένα παραθυράκι το οποίο πηγαίνει απο πάνω από την εφαρμογή που έχω ανοικτή και λέει ok ή cancel. Τουλάχιστον σε μένα αυτό είναι αργό και μη λειτουργικό.

Στο Swype κάνεις το ίδιο πολύ πιο εύκολα.

Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ.

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου