Jump to content

[Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου

Villis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάρα πολύ σημαντικό. Απλά θα ήταν ωραίο, μιας που είμαστε στο κόσμο του android, να υπήρχαν πολλές παραμετροποιήσεις σε πολλά προγράμματα έτσι ώστε να τα φέρνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στα θέλω μας. Τεσπα.

• Απαντήσεις 4,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

καλημερα χρησιμοποιο το handcent εδω και κανα χρονο καθως ειναι πολυ καλη εφαρμογη για μετατροπο στους 160 χαρακτηρες και ευχρηστη... Ομως μετα την τελευταια ενημερωση που εκανα και μου εβγαλε την επιλογη για 2 sim δεν μπορω να στειλω κανενα μηνυμα.... Μηπως ξερετε τι φταιει ?? ή εστω μια παρομια εφαρμογη για να κανω τη δουλεια μου ?? Ευχαριστω

καλημερα χρησιμοποιο το handcent εδω και κανα χρονο καθως ειναι πολυ καλη εφαρμογη για μετατροπο στους 160 χαρακτηρες και ευχρηστη... Ομως μετα την τελευταια ενημερωση που εκανα και μου εβγαλε την επιλογη για 2 sim δεν μπορω να στειλω κανενα μηνυμα.... Μηπως ξερετε τι φταιει ?? ή εστω μια παρομια εφαρμογη για να κανω τη δουλεια μου ?? Ευχαριστω

Αν και δεν είναι το κατάλληλο νήμα αυτό

, δοκίμασε το chomp sms. Θα σε καλύψει.

Θέλω να στέλνω sms από την ταμπλέτα μου με συγχρονισμό με το κινητό. Η ταμπλέτα έχει sim για 4G αλλά όχι και χρόνο ομιλίας ή sms (μόνο δεδομένα). Για απλή χρήση sms στο κινητό, χρησιμοποιώ ως τώρα το handcent. Να χρησιμοποιήσω αυτή την εφαρμογή για να πετύχω αυτό που θέλω ή έχει κυκλοφορήσει (και προτείνετε) κάτι καλύτερο;

(Κατά προτίμηση: να είναι δωρεάν ή να έχει πολύ μικρό κόστος και να στέλνει σε ένα sms 160 χαρακτήρες)

Samsung Galaxy A52s

Samsung Tab S2 9.7 LTE

Samsung Watch4 Classic

PCs & laptop ubuntu 22.10

Έβαλα το Swype μετά από χρόνια (χρησιμοποιούσα Swiftkey). Το λεξικό του είναι πολύ καλύτερο και το πρόβλημα με το κενό μετά την τελεία το έλυσα σέρνοντας από την τελεία στο Space (το διπλό tap δε με βόλεψε). Για την ώρα τα πάει πολύ καλά και με βλέπω να το κρατάω. Το UI του είναι πολύ κοντά στο Swiftkey κι αν κάτι με χαλάει είναι στους αριθμούς που βγαίνουν πάνω σε μια σειρά και όχι σε numpad μορφή.

Έβαλα το Swype μετά από χρόνια (χρησιμοποιούσα Swiftkey). Το λεξικό του είναι πολύ καλύτερο και το πρόβλημα με το κενό μετά την τελεία το έλυσα σέρνοντας από την τελεία στο Space (το διπλό tap δε με βόλεψε). Για την ώρα τα πάει πολύ καλά και με βλέπω να το κρατάω. Το UI του είναι πολύ κοντά στο Swiftkey κι αν κάτι με χαλάει είναι στους αριθμούς που βγαίνουν πάνω σε μια σειρά και όχι σε numpad μορφή.

Το numpad μπορείς να το πετύχεις σέρνοντας από το κουμπί του Swype αριστερά κάτω μέχρι το T. Όχι και τόσο πρακτικό αλλά υπάρχει..

Το ίδιο ισχύει και για αποκοπή/αντιγραφή/επικόλληση.

Για να βγούνε σε numpad κρατάς πατημένο το πλήκτρο με τους αριθμούς και είναι η πρώτη επιλογή κάτω αριστερά.
Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς

Δίκιο έχεις. Αυτό το είχα ξεχάσει.

Ευχαριστώ παιδιά. Για τα cut/paste κλπ. τα είχα βρει. Για το Numpad όχι, ελπίζω να με βολέψει γιατί το λεξικό του πραγματικά είναι το κάτι άλλο.

Καλημέρα. Υπάρχει κανένας τρόπος να μην τονίζονται οι λέξεις στο swype όταν γράφουμε κεφαλαία;

Εννοώ στις προτάσεις της αυτόματης διόρθωσης. Προφανώς άμα γράφεις χωρίς autocorrect άμα δεν βάλεις τόνους, δεν μπαίνουν.

Edited by rtifosi

Επειδή προέρχομαι από windows τα οποία το πληκτρολόγιο τους έχει πολύ καλή πρόβλεψη ψάχνω για ένα πληκτρολόγειο γιατί της samsung δεν μου άρεσε. Δεν θέλω να είναι στυλ τ9 αν με καταλαβαίνεται.
:respect:

Επειδή προέρχομαι από windows τα οποία το πληκτρολόγιο τους έχει πολύ καλή πρόβλεψη ψάχνω για ένα πληκτρολόγειο γιατί της samsung δεν μου άρεσε. Δεν θέλω να είναι στυλ τ9 αν με καταλαβαίνεται.

Αν η πρόβλεψη είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για σένα ,τότε : Swiftkey

Ο σημαντικότερος λόγος που δεν θα αγόραζα με τίποτα Windows κινητό είναι γιατί δεν έχει swiping στα ελληνικά. Σου προτείνω να μάθεις να γράφεις με αυτόν τον τρόπο και πίστεψέ με σε λίγο καιρό δεν θα θέλεις με τίποτα να γυρίσεις πίσω στον παλιό τρόπο γραφής.

Αν σου άρεσε το χάλι των Windows 10 και γράφεις με typing, γιατί έτσι έμαθες και στα Windows, θα πάθεις σοκ με το swiftkey.

Όχι όμως τ9.

Έχω και εγώ windows συσκευή και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πληκτρολόγιο που έχουν. Δεν χρησιμοποιώ swiping για γράψιμο, αλλά typing. Κάτι αντίστοιχο σε android συσκευή, βρήκα χρησιμοποιώντας το smart keyboard pro. Έχω και το swype και το swiftkey. Με το smart keyboard, ειδικά σε tablet και σε landscape γράφω αρκετά γρήγορα και μου αρέσει επίσης ο τρόπος που αλλάζεις γλώσσα με το εικονίδιο και όχι χρησιμοποιώντας swiping. Το swype είναι πολύ καλό για οποίον χρησιμοποιεί το σύρσιμο για να γράφει και έχει πολύ καλή πρόβλεψη στην ελληνική γλώσσα. Μετά το smart keyboard, το swype μου αρέσει περισσότερο, αλλά στο Samsung Tab 3 8.0 που έχω, μου κολλάει αρκετά, ειδικά όταν πάω να γράψω ένα μεγάλο κείμενο. Το swiftkey είναι και αυτό αρκετά καλό, αλλά φτωχότερο σε ελληνικές λέξεις.

Για μη μην παρεξηγηθώ, χάλι είναι στα 8.1 γιατί στα 10 φαίνεται πως γίνεται καλύτερο με swipe και στα ελληνικά, αλλά και επιστροφή της δυνατότητας προσθήκης λέξεων στο ελληνικό λεξικό.

Αυτή την γραμμή που βγάζει κάτω από τις λέξεις πως την απενεργοποιώ μου το έκανε και στου samsung και στο swiftkey μου θυμίζει το τ9 και με μπερδεύει.
:respect:

Για μη μην παρεξηγηθώ, χάλι είναι στα 8.1 γιατί στα 10 φαίνεται πως γίνεται καλύτερο με swipe και στα ελληνικά, αλλά και επιστροφή της δυνατότητας προσθήκης λέξεων στο ελληνικό λεξικό.

Για να μην επεκταθούμε εκτός θέματος περισσότερο, τα πληκτρολόγια του android, τουλάχιστον τα τρία γνωστά που έγραψα και που χρησιμοποιώ, αλλά και το google keyboard, όπως ακόμη και της samsung, είναι σαφώς ανώτερα από το πληκτρολόγιο της microsoft, ακόμη και στα windows 10 phone που έχω. Θέλουν πολύ δουλειά ακόμη εκεί στη microsoft και αυτό που περιμένω, όπως και πολλοί άλλοι, είναι η στιγμή που η microsoft θα επιτρέψει στο store τη χρήση και άλλων πληκτρολογίων.

Αν και δεν είναι το κατάλληλο νήμα αυτό

, δοκίμασε το chomp sms. Θα σε καλύψει.

Δεν το εβαλα εγω εδω καποιος το μετεφερε... θα το δοκιμασω κ ελπιζω να βρω λυση ;) ευχαριστω

αυτο το εχει δοκιμασει κανείς; λεει τιποτα;

http://techblog.gr/software/microsoft-wants-to-give-word-flow-keyboard-to-android-and-ios-users-4445/

αυτο το εχει δοκιμασει κανείς; λεει τιποτα;

http://techblog.gr/software/microsoft-wants-to-give-word-flow-keyboard-to-android-and-ios-users-4445/

Υπάρχει διαθέσιμο στο Store; Δεν το βρίσκω.

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου