Jump to content

Το myphone.gr προτείνει: Αγαπάτε αλλήλους (μέρες που είναι)


vlachaquito
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ααααχ το Πάσχα. Η μεγαλύτερη γιορτή της ορθοδοξίας. Η γιορτή της Άνοιξης, της Ελπίδας, των ανάμεικτων συναισθημάτων, πόνου και λύτρωσης, λύπης και χαράς.

 

Σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, μια ηλιαχτίδα ελπίδας για το μέλλον, μια «ανάσταση» που περιμένουμε όχι μόνο στην θρησκεία, αλλά και στην χιλιοταλαιπωρημένη χώρα μας. Μια θυσία στον βωμό του ανθρώπινου είδους και της αγάπης. Ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς στην ζωή μας. Παντού στην ζωή μας. Αγάπη. Παντού. Στην καθημερινότητα. Στους φίλους. Στους εχθρούς. Στα φόρουμ. Στο myphone. Χμμμ... στο myphone;;;

 

Τριγυρίζοντας λίγο στα fora του myphone (της μεγαλύτερης online κοινότητας σχετικά με την τεχνολογία και τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα με 160.000 εγγεγραμμένους χρήστες βεβαίως-βεβαίως), μάλλον τα πράγματα δεν είναι τόσο... αγαπημένα. Στα περισσότερα θέματα, οι αντιπαραθέσεις δίνουν και παίρνουν μεταξύ των μελών της κοινότητάς μας. Τα flame posts παραμονεύουν σε κάθε γωνία, μετατρέποντας ακόμα και το πιο αθώο θέμα (καινούργιος φορτιστής για την Nokia, φορτίζει το κινητό 5 λεπτά πιο γρήγορα από το προηγούμενο μοντέλο) στην αρένα του Κολοσσαίο κάτι χιλιάδες χρόνια πριν (στιλ: Ποιον είπες νοκιάκια, ρε καμένε ιφονά κλπ).

 

Η εμπειρία μου γενικά από τα φόρουμ, μου λέει ότι αυτό δεν είναι ένα πρωτόγνωρο θέμα. Η εμπειρία ζωής (και έχω πολλή - εμπειρία και ζωή) δείχνει ότι το ανθρώπινο είδος αρέσκεται να χωρίζεται σε στρατόπεδα, να «κονταροχτυπιέται» για θέματα που φαινομενικά δεν έχουν κανένα κέρδος, αλλά το πωρώνουν λες και... κάποιος είπε κάτι για την μητέρα τους. Ας δούμε λοιπόν μερικά παραδείγματα πάνω σε ανούσιες (κατά τα φαινόμενα) αντιπαραθέσεις, για να αποδείξουμε οτι η... αντιπαράθεση είναι στο DNA του Έλληνα.

 

 

  1. Ferrari vs. Everybody (F1)
    Από τις πιο αστείες και συνάμα αιματοκυλισμένες αντιπαραθέσεις. Διαβάζοντας τα διάφορα σχόλια, θα νομίζει κάνεις ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν περισσότερες Ferrari από ότι Fiat Panda, χωρίς να παραβλέπουμε τον τεράστιο αριθμό McLaren και Mercedes που τις συναγωνίζονται στην παραλιακή καθημερινά.

 

 

  • Intel vs. AMD, nVidia vs. Ati
    Ααα ωραίες εποχές, όταν ήμασταν 15 χρονών και ψάχναμε τρόπο για να αποδείξουμε ποιος την έχει πιο μεγάλη… την συχνότητα των επεξεργαστών του. Ε, μετά μεγαλώσαμε, σάρωσε και η Intel και ξενερώσαμε. Το δεύτερο γκρουπάκι όμως, ακόμα καλά κρατεί...

 

 

  • Windows vs. Linux
    Εδώ αρχίζουμε να έχουμε και τα πρώτα κοσμητικά επίθετα. «Κορόιδο πήγαινε να πληρώσεις τα windows» «ανίδεε, το Linux σπέρνει» «άντε πήγαινε να ψάχνεις 3 ώρες για να εγκαταστήσεις έναν εκτυπωτή λινουξακια» κλπ. Τα ξέρετε, μην πολυλογούμε.

 

 

  • Γάτες vs. Σκύλοι
    Όχι, δεν αναφερόμαστε στα συμπαθή ζωάκια, αλλά στα αφεντικά τους. Κυριότερα επιχειρήματα; Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου vs. η γάτα είναι ένα υπερήφανο πλάσμα και δεν έχει αφεντικό. Αρκετά ισχυρό επίσης το γκομενοπαγίδα vs. περισσότερα βίντεο στο YouTube.

 

 

  • Αριστερά vs. Κέντρο vs. Δεξιά
    Και ξέρουμε πολύ καλά που μας έχει οδηγήσει αυτό… μην ποστάρετε για αυτό, είστε εκτός ΟΠΧ. :p

 

 

  • Χριστιανοί vs. Ειδωλολάτρες
    Οι χριστιανοί ξεκίνησαν σε μειονεκτική θέση, όμως ο Κωνσταντίνος ο Πρώτος γύρισε τα χαρτιά και τελικά κατάφεραν να κερδίσουν με ευρύ σκορ. Εδώ η αντιπαράθεση βασικά έχει τελειώσει, με κύριο νικητή τα λιοντάρια της αρένας του Κολοσσαίου (που αναφέραμε πιο πριν). Και για αυτό τα σχόλια έχουν κλείσει λόγω ΟΠΧ. :p

 

 

Στα δικά μας βέβαια;

 

 

  • Symbian vs. Android vs. iOS vs. WP vs. Meego
    Aaaa the smell of blood... Σελίδες επί σελίδων στο ποιος το έχει πιο όμορφο… το λειτουργικό του. Οι πληγωμένοι χρήστες του Symbian αναθάρρεψαν με τις καινούργιες εκδόσεις του λειτουργικού (αλλά και το 808 PureView) και την λένε στους πανίσχυρους Android fans ότι το μέγεθος (της ισχύος των επεξεργαστών καλέ, τι καταλάβατε;) δεν έχει σχέση με την ταχύτητα. Και οι 2 μαζί κοροϊδεύουν το iOS γιατί οι Apple fan boys πληρώνουν για κάτι που αυτοί το έχουν δωρεάν, ενώ περιγελούν το WP για τα πλακάκια του. Οι fan του Meego την λένε σε όλους, και ας μην το έχουν δει παρά μόνο σε βιντεάκια.

 

 

  • Nokia vs. iPhone vs. Samsung (και όλοι vs. Elop)
    Να πεις κακή κουβέντα για τα Nokia, ειδικά στο myPhone, τη μεγαλύτερη φωλιά των Nokia fans στην Ελλάδα; Οργή βαρβάρων θα πέσει να σε πλακώσει. Πας μη Nokia εχθρός. Οι άλλοι 2 φαγώνονται μεταξύ τους, και μάλιστα όχι μόνο σε επίπεδο ελληνικό, αλλά σε παγκόσμιο. Ξαφνικά όλοι όμως ενώνονται, συσπειρώνονται, με το που πεις την λέξη Elop… :p

 

 

  • Μερικοί vs. Everything
    Ίσως το πιο ενδιαφέρον από όλα. Οι γνωστοί αντιρρησίες. Τίποτα δεν τους ικανοποιεί, τίποτα δεν τους αρέσει. Το μόνο στρατόπεδο που τάσσονται είναι αυτό στην Μαλακάσα και οτιδήποτε ανέβει σαν νέο τους ξινίζει. Π.χ.

 

 

- Το καινούργιο HTB Two U αποκλειστικά στην Ελλάδα από τα μαγαζιά Κολομβιανός στην τιμή των 599 ευρώ

- Πανάκριβο, έλεος, δεν δίνω πάνω από 300 ευρώ για κινητό

 

- Το καινούργιο HTB Two U αποκλειστικά στην Ελλάδα από τα μαγαζιά Κολομβιανός στην τιμή των 299 ευρώ

- Έλεος, κλεφτές αυτοί στα μαγαζιά Κολομβιανός, δεν πατώ το πόδι μου εκεί.

 

- Το καινούργιο HTB Two U αποκλειστικά στην Ελλάδα από τα μαγαζιά Μελτέμι (get that??) στην τιμή των 299 ευρώ

- Σιγά μην πάρω το συγκεκριμένο HTB, την στιγμή που το ZTI έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και κοστίζει 10 ολόκληρα ευρώ λιγότερο!

 

- Το καινούργιο HTB Two U αποκλειστικά στην Ελλάδα από τα μαγαζιά Μελτέμι στην τιμή των 299 ευρώ. Επίσης, το φανταστικό ZTI στα 599 ευρώ.

- Μπα, δεν χρειάζομαι κινητό, έχω το Nokia 2110 που τα κάνει όλα και είναι μια χαρά. Αν μου το χάριζαν τότε OK.

 

- Το καινούργιο HTB Two U αποκλειστικά στην Ελλάδα από τα μαγαζιά Μελτέμι δωρεάν!!

- ….

 

 

Συμπέρασμα

Η αντιπαράθεση είναι τελικά μέσα στο αίμα μας. Η ανθρώπινη φύση είναι ικανή να μας κάνει να πιαστούμε στα χέρια γιατί τα Bosch πλυντήρια είναι καλύτερα από τα AEG, ή γιατί οι ξανθιές έχουν μεγαλύτερο σουξέ από τις μελαχρινές (true story).

 

Δεν πρόκειται να μπω στην μέση (όχι μεταξύ ξανθών και μελαχρινών καλέ, αλλά των αντιπαραθέσεων, focus!!) αλλά θα επιθυμούσα να σας προτρέψω έστω και για λίγες μέρες να θάψουμε τα τσεκούρια του πολέμου και να ανταλλάξουμε μηνύματα αγάπης προς όλους. Η αγάπη, μπορεί να μην είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα μας, αλλά σίγουρα μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

 

«Αγαπάτε αλλήλους» λοιπόν, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και χρόνια πολλά σε όλους εσάς τους χιλιάδες myPhoners, από την Ομάδα Διαχείρισης του myPhone.gr, τους Moderators, Editors, Super Mods, Admins και Founder... :up:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 76
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Πολύ ωραίο κείμενο πραγματικά και μπράβο για το χρόνο και τη διάθεση σου να το γράψεις.

Μ έκανες και γέλασα παρ ότι δουλεύω μέρα που ναι μέχρι τις 6 το πρωί και δεν είμαι και στα καλύτερα μου..

Χρόνια πολλά σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

Απίστευτο.

Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλη την παρέα, και αν γράφουμε μια λέξη παραπάνω ή μια πρόταση μερικές φορές ... να μένουμε όλοι φίλοι.

Φιλικά Γιώργος
Link to comment
Share on other sites

Τελειο κειμενο πραγματικα μπραβο παιδια

Χρονια πολλα χριστος ανεστη παντα με αγαπη και ευτυχια...

Φιλικά Γιώργος

 

GIO......!!!!! ❼:respect:

Link to comment
Share on other sites

:lol::lol::lol: Φοβερό κείμενο και η αλήθεια είναι οτι πολλές φορές διαφωνώ με τις "κόντρες" εδω (και αλλού) αλλά άλλες τόσες συμμετέχω. Εχουν την πλάκα τους και ειδικά στην Ελλάδα που είμαστε και πιο θερμόαιμος λαός πιανόμαστε απο το πουθενά. Απειρες φορές διαφωνούμε στην παρέα απλά και μόνο για να διαφωνήσουμε και να εχει ενδιαφέρον η κουβέντα!!!
Crazy? I was crazy once. They locked me in a room. A circular room and told me to find a corner. I lived there. I died there. Died? I died once. They put me in a deep dark whole, with worms. Worms? I hate worms, worms make me crazy. A worm tickled my nose. That drove me crazy. Crazy? I was crazy once...
Link to comment
Share on other sites

τελειο απλα το κειμενο...!ενα μεγαλο μπραβο απο μενα και φυσικα Χρονια Πολλα σε ολους και Χριστος Ανεστη..παντα με υγεια και αγαπη και πανω απο ολα μια καλη παρεα εδω μεσα !! :D:D
Stupidity RuleZ Την Σημερον Ημεραν...
Link to comment
Share on other sites

Ζω για τη στιγμή που σε παράφραση του "ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να.." θ ακουστεί η φράση "η Google και το Android να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να.."

 

Αστειεύομαι στο γενικότερο πνεύμα του κειμένου :p

Link to comment
Share on other sites

Χριστος Ανέστη σε όλους σας!

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

Χριστος Ανεστη.....Πολυ ομορφο τροπο διαλεξες για τις ευχες σου....Υγεια και Εργασια και προπαντος Αγαπη για ολους...
Link to comment
Share on other sites

Μου έφτιαξες τη διάθεση, αγαπητέ.

Χρόνια πολλά σε όλους.

I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream! That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving.
Link to comment
Share on other sites

Χαχαχα απιστευτο το κειμενο και ποσο ισχυουν ολα αυτα:p!Χριστος ανεστη και Χρονια Πολλα σε ολους με υγεια να μπορουμε να χαιρομαστε οτι καινουριο gadget κυκλοφορει!
Link to comment
Share on other sites

Χριστός Ανέστη παιδιά.

 

Φίλε συγγραφέα του άρθρου, διάβαζα (γελώντας φυσικά) το υπέροχο άρθρο σου. Όση ώρα το διάβαζα, ένιωθα πως περιέγραφες σε κάποια σημεία εμένα...σε σημείο να αναρωτιέμαι "ρε τον π@@@@@, τα δικά μου κείμενα διαβάζει;" Χα χα χα χα χα!!!

 

Υγεία και χαρά εύχομαι σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

Πας μη Nokia εχθρός.

 

ετσι!!:D:p

 

Περα απο την πλακα τωρα..αν δεν ειχαμε και αυτες τις διαμαχες δεν θα ειχε νοημα!!

πολυ ωραιο κειμενο

Χρηστος ανεστη και χρονια πολλα σε ολους!

Link to comment
Share on other sites

Χριστος Ανεστη σε ολους!Με υγεια και αγαπη!Και καλη λευτερια...Υ.Γ:Πολυ καλο το αρθρο!!

Apple iPhone 14 Pro Max

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά παιδιά και Χριστός Ανέστη! Όντως πολύ ωραίο το σκεπτικό και ο τρόπος γραφής του άρθρου!

 

Τώρα παω να διαβάσω καμία αντιπαράθεση...μιας και εχω μιαμισή ώρα ακόμα θαλαμοφύλακας..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...