Jump to content

[Επίσημο] Nokia 808 PureView

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά από σκέψη στο ίδιο κατέληξα κι εγώ. Τι κάνω με το κινητό? 5 πράγματα που το 808 τα κάνει τέλεια. Άρα δεν αλλάζω το 808 με κανένα τελικά. Σε αυτό που διαφωνώ είναι στην κατρακύλα στο ρομπότ. Εγώ ΠΟΤΕ ξανά κινητό με Android.

δικαιολογημένα τα συμπεράσματα σου για τα Android εφόσον η εμπειρία σου ήταν μόνο με το LG Optimus 2X. Όταν όμως ζήσεις την Pure Android εμπειρία με nexus συσκευή θα καταλάβεις πως το καθαρό android είναι υπέροχο και απροβλημάτιστο.

Για το 808 και την χρήση που κάνω εγώ δεν με καλύπτει σε 2-3 τομείς, αλλά σαν δεύτερη συσκευή που το έχω δεν νομίζω να το αλλάξω ποτέ. Άλλωστε δεν έχει κρυφτεί και η αγάπη που έχω για την παλιά νοκια :)

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

το ρομποτακι ειναι σαφως ποιο πληρες και ομορφο λειτουργικο.Η νεκταρια ειναι δικαιολογημενα κολλημενη στην καμερα του 808 που δεν εχει ταιρι.ειχα και εγω το 808 3 μηνες και το μετανοιωσα που το εδωσα για τους 2-3 λογους που ειπε ο φιλος ποιο πανω.τωρα εχω το s4 mini που ειναι σουπερ για ιντερνετ ,gps προγραμματα που δυστυχως δεν υπαρχουν στο συμπιαν αφου εγκαταληφθηκε,βλεπε igo,sygic.και πολλα αλλα που χρησιμοποιω καθημερινα λογο ελευθερου επαγγελματος και δεν τα βρισκω ποια στο Ν8 που εχω για δευτερο.Ακομη και στην χαλκιδικη που ημουν καλοκαιρι με την καμερα του μινι επαιζα καθως πανοραμικες,hdr φωτο δεν τραβαει το Ν8 παρα μονον με εξτρα εφαρμογες που δεν μου δουλευουν καλα.το βραδυ μονον το δουλευα λογο του ξενον.Αν η νοκια επελεγε ρομποτ δεν θα υπηρχε λογος να παει καποιος σε αλλη εταιρεια.Αν δεν βρω παλι το 808 για δευτερο με βλεπω με 1020 και ας εχει παραθυρακια:(

το ρομποτακι ειναι σαφως ποιο πληρες και ομορφο λειτουργικο.Η νεκταρια ειναι δικαιολογημενα κολλημενη στην καμερα του 808 που δεν εχει ταιρι.ειχα και εγω το 808 3 μηνες και το μετανοιωσα που το εδωσα για τους 2-3 λογους που ειπε ο φιλος ποιο πανω.τωρα εχω το s4 mini που ειναι σουπερ για ιντερνετ ,gps προγραμματα που δυστυχως δεν υπαρχουν στο συμπιαν αφου εγκαταληφθηκε,βλεπε igo,sygic.και πολλα αλλα που χρησιμοποιω καθημερινα λογο ελευθερου επαγγελματος και δεν τα βρισκω ποια στο Ν8 που εχω για δευτερο.Ακομη και στην χαλκιδικη που ημουν καλοκαιρι με την καμερα του μινι επαιζα καθως πανοραμικες,hdr φωτο δεν τραβαει το Ν8 παρα μονον με εξτρα εφαρμογες που δεν μου δουλευουν καλα.το βραδυ μονον το δουλευα λογο του ξενον.Αν η νοκια επελεγε ρομποτ δεν θα υπηρχε λογος να παει καποιος σε αλλη εταιρεια.Αν δεν βρω παλι το 808 για δευτερο με βλεπω με 1020 και ας εχει παραθυρακια:(

Κανείς δεν διαφωνεί ότι το Android είναι ποιο πλήρες και όμορφο λειτουργικό π.χ. έχω το Note 10.1 και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί... μόνο η δυνατότητα να έχεις παράλληλα στην ίδια οθόνη εφαρμόγες που τρέχουν ταυτόχρονα για μένα είναι όλα τα λεφτά!!! Από εκεί και πέρα το 808 είναι ένα τίμιο smartphone με εκπληκτική κάμερα, αν προταιρεότητά σου είναι η κάμερα και όχι οι 100αδες εφαρμόγες, απλά το 808 δεν έχει αντίπαλο. Συνολικά εμένα με καλύπτει μια χαρά για αυτά που το χρειάζομαι και δεν πρόκειται να το αλλάξω... έτσι και αλλιώς αν χρειάζομαι κάτι παραπάνω έχω το note 10.1 να με συνοδευει σε meetings, διακοπές, παραλία κλπ άλλα όπως και αν είναι το 808 δεν μπάινει στο ντουλάπι σε καμία περίπτωση!!!

Κανείς δεν διαφωνεί ότι το Android είναι ποιο πλήρες και όμορφο λειτουργικό π.χ. έχω το Note 10.1 και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί... μόνο η δυνατότητα να έχεις παράλληλα στην ίδια οθόνη εφαρμόγες που τρέχουν ταυτόχρονα για μένα είναι όλα τα λεφτά!!! Από εκεί και πέρα το 808 είναι ένα τίμιο smartphone με εκπληκτική κάμερα, αν προταιρεότητά σου είναι η κάμερα και όχι οι 100αδες εφαρμόγες, απλά το 808 δεν έχει αντίπαλο. Συνολικά εμένα με καλύπτει μια χαρά για αυτά που το χρειάζομαι και δεν πρόκειται να το αλλάξω... έτσι και αλλιώς αν χρειάζομαι κάτι παραπάνω έχω το note 10.1 να με συνοδευει σε meetings, διακοπές, παραλία κλπ άλλα όπως και αν είναι το 808 δεν μπάινει στο ντουλάπι σε καμία περίπτωση!!!

Εδώ και λίγους μήνες έχω στα χέρια μου το Nexus 7 (δώρο). Πράγματα που με το "πεθαμένο" symbian γινονται πολύ απλά, εδώ δεν γίνονται ή πρέπει να φλασάρεις cfw για να γίνουν, άρα χάνεις και την εγγύση.

1. Δεν μπορώ να το συνδέσω με τον υπολογιστή για να περάσω ταινίες. Μόνο με το airdroid με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Δηλαδή αν θέλω να περάσω μια Hd ταινία για να την δω στην hd οθόνη του θα κάνω περισσότερη ώρα από όση διαρκεί η ίδια η ταινία? Γιατί, ποιός ο λόγος? Στο "πεθαμένο" μου κινητό περνάω ότι θέλω με 10 mb/sec :)

2. Αφού δεν μπορουσα με τον παραπάνω τρόπο, είπα να δοκιμάσω με usb on the go. Οχι από "μαμά" δεν δουλεύει,φλάσαρε ρομ ή kernel ή δεν ξερώ κι εγώ τι για να δουλέψει. Γιατί, ποιός ο λόγος? Στο "πεθαμένο" μου κινητό δουλεύει μια χαρά :)

3. Είναι το απλό, χωρίς gsm. Λέω δεν πειράζει εχώ mb στο 808 θα τα μοιράσω με joiku και όλα καλά. Οχι από "μαμά" δεν "βλεπει" ad hoc το φανταστικό,σούπερ λειτουργικό. Γιατί? Το "πεθαμένο" μου κινητό γιατί τα "βλέπει" . 'Αντε πάλι φλασαρίσματα, μόνο όμως η cm10 ρομ έχει υποστήριξη για ad hoc.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά με τα παραπάνω και πολλά ακόμη, εμένα δεν με έχει πείσει το φανταστικό,σούπερ λειτουργικό.

Δεν το αλλάζω.

+1000 :)

Έχθες πήγα για τρέξιμο και είχα το gravity να κάνει ανανέωση κάθε 5 λεπτά γιατί περίμενα κάποια αποτελέσματα. Μετά από δύο ώρες,και με μουσική, η μπαταρία έπεσε 2%. Και φυσικά μόνο το gravity "μπήκε" στο internet. Αν είχες ανοιχτό το 3g στο φανταστικό,σούπερ λειτουργικό για δύο ώρες,μέχρι κι επαφές θα συνδέονταν στο internet :lol: Ξέρω,ξέρω υπάρχει πρόγραμμα για να διαλέγεις τι και πότε θα μπει στο internet. Μετά βάλε κι ένα πρόγραμμα για διακοπή των διαφημισεων και τέλος κι ένα για την μπαταρία μήπως και "βγάλεις" μισή μέρα κλπ,κλπ,κλπ

Κάπου εδώ ας δοθεί ένα τέλος στην εκτός θέματος συζήτηση, please. :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Γεια χαρά, έχω μία απορία για την image gallery. Έχω προσθέσει και μετά σβήσει διάφορες φωτογραφίες και τα αρχεία που κρατάνε thumbnails έχουν μεγαλώσει πολλά mb. Πώς μπορώ να κάνω reset τη gallery για να κερδίσω αυτά τα mb? Έψαξα αλλά δεν βρήκα τρόπο που να μου δουλεύει. Ευχαριστώ.

Αν ψαξεις με τον Xplore 1.60 αφού εχεις ρυθμίσει να βλέπει τα κρυφά αρχεία ίσως μπορέσει να τα δεις και να τα σβησεις. Δοκίμασε το
Xiaomi Mi 9T 128GB

λες να μην δοκίμασα? Αλλιώς δεν θα έγραφα εδώ. Έχω βρεί στο καθημερινό http://forum.dailymobile.net/index.php?topic=82653.0 αλλά 1ον) δεν μου δουλεύει ο jbak taskman και 2ον) δεν μπορώ να βρω το προγραμμα sqlserver να τρεχει (ίσως επειδή αναφέρεται σε belle refresh στο 808 να είναι διαφορετικά)

λες να μην δοκίμασα? Αλλιώς δεν θα έγραφα εδώ. Έχω βρεί στο καθημερινό http://forum.dailymobile.net/index.php?topic=82653.0 αλλά 1ον) δεν μου δουλεύει ο jbak taskman και 2ον) δεν μπορώ να βρω το προγραμμα sqlserver να τρεχει (ίσως επειδή αναφέρεται σε belle refresh στο 808 να είναι διαφορετικά)

Ο jbak δουλεύει μια χαρά σε μένα.. Στο rompatcher έχεις ενεργοποιημενο ότι χρειάζεται για να σβήνεις αρχεία στη c?

ποια έκδοση του jbak χρησιμοποιείς? Όταν πάω στα options κλείνει σε 2 sec.

JbakTaskMan 1.41

περιμενα να βγει το xperia z1 για ν'αντικαταστησω το 808...οι προσδοκιες διαψευστηκαν μιας και το hype για την καμερα του δεν επαληθευτηκε

με δεδομενο επισης οτι το lumia 1020 αποδεικνυεται κατωτερο απ'το 808 στους περισσοτερους τομεις,το θρυλικο 808 παραμενει ο βασιλιας των imaging phones και δεν τιθεται θεμα αλλαγης του :cool:

περιμενα να βγει το xperia z1 για ν'αντικαταστησω το 808...οι προσδοκιες διαψευστηκαν μιας και το hype για την καμερα του δεν επαληθευτηκε

με δεδομενο επισης οτι το lumia 1020 αποδεικνυεται κατωτερο απ'το 808 στους περισσοτερους τομεις,το θρυλικο 808 παραμενει ο βασιλιας των imaging phones και δεν τιθεται θεμα αλλαγης του :cool:

Αδερφέ βοήθα να πάρουμε και άλλες αναβαθμίσεις έστω ανεπίσημα! http://www.change.org/petitions/nokia-corporation-microsoft-corporation-release-symbian-source-code-make-it-open-source-release-latest-update-builds-save-the-environment#share

Τι φωτογραφίες βγάζει η κινητάρα μας ? :D

καλά εννοείται το κινητό στο κομμάτι φωτογραφίας πετάει!!! Ουσιαστικά οποιος έχει compact την πετάει στα σκουπίδια και απλά έχεις κάποια dslr για ποιο ''βαριές'' δουλειές!!

καλά εννοείται το κινητό στο κομμάτι φωτογραφίας πετάει!!! Ουσιαστικά οποιος έχει compact την πετάει στα σκουπίδια και απλά έχεις κάποια dslr για ποιο ''βαριές'' δουλειές!!
καλα,μην τα παραλεμε...

εγω εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι το κινητο μπορει ν'αντικαταστησει ανετα μια low cost και σχεδον μια medium cost compact...μεχρι εκει

το εντυπωσιακο στο 808 παντως ειναι το βιντεο που αν ειχε stabilization θα ηταν ισαξιο με camcorder

καλα,μην τα παραλεμε...

εγω εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι το κινητο μπορει ν'αντικαταστησει ανετα μια low cost και σχεδον μια medium cost compact...μεχρι εκει

το εντυπωσιακο στο 808 παντως ειναι το βιντεο που αν ειχε stabilization θα ηταν ισαξιο με camcorder

Ας τα παραπούμε δε τρέχει τίποτα. Όταν είχε βγεί το κινητό ήταν μετρημένες στα δάχτυλα οι compact που το τρώγανε.

Ας τα παραπούμε δε τρέχει τίποτα. Όταν είχε βγεί το κινητό ήταν μετρημένες στα δάχτυλα οι compact που το τρώγανε.
δεν ξερω φιλε,εγω δανειστηκα μια ακριβη compact ενος φιλου για να συγκρινω και μου αρεσαν περισσοτερο οι φωτο της δευτερης

τα χρωματα του 808 ειναι undersaturated,δεν εχει καλο macro mode(δυσκολευεται να εστιασει),οι βραδυνες θα μπορουσαν να ειναι και καλυτερες,το ζουμ ειναι μικροτερο απ'αυτα που εχουν οι κομπακτ και τελος σε συνθηκες φουλ ηλιο μου βγαινουν χαλια οι φωτο(γι'αυτο μαλλον φταιω εγω που δεν εχω ψαξει τις ρυθμισεις)

δεν λεω φυσικα οτι δεν ειναι εξαιρετικη η καμερα,καθε αλλο

δεν ξερω φιλε,εγω δανειστηκα μια ακριβη compact ενος φιλου για να συγκρινω και μου αρεσαν περισσοτερο οι φωτο της δευτερης

τα χρωματα του 808 ειναι undersaturated,δεν εχει καλο macro mode(δυσκολευεται να εστιασει),οι βραδυνες θα μπορουσαν να ειναι και καλυτερες,το ζουμ ειναι μικροτερο απ'αυτα που εχουν οι κομπακτ και τελος σε συνθηκες φουλ ηλιο μου βγαινουν χαλια οι φωτο(γι'αυτο μαλλον φταιω εγω που δεν εχω ψαξει τις ρυθμισεις)

δεν λεω φυσικα οτι δεν ειναι εξαιρετικη η καμερα,καθε αλλο

Θα μπορούσαν να του κοτσάρουν και ένα φακό τέρας σε φάση galaxy camera η αλήθεια είναι, αλλά ευτυχώς είναι πρώτα κινητό:)

Χαλάρωσε, δεν είπε κανείς ότι είναι τέλειο. Ξαναδιάβασε τι έγραψα.

Επίσης, παίξε με τις ρυθμίσεις. Προσωπικά δε βγάζω σχεδόν ποτέ πιά στο αυτόματο και τα αποτελέσματα είναι τρομερά. Φυσικά με τη πολύτιμη βοήθεια και τις συμβουλές των φίλων εδώ μέσα.

Θα μπορούσαν να του κοτσάρουν και ένα φακό τέρας σε φάση galaxy camera η αλήθεια είναι, αλλά ευτυχώς είναι πρώτα κινητό:)

Χαλάρωσε, δεν είπε κανείς ότι είναι τέλειο. Ξαναδιάβασε τι έγραψα.

Επίσης, παίξε με τις ρυθμίσεις. Προσωπικά δε βγάζω σχεδόν ποτέ πιά στο αυτόματο και τα αποτελέσματα είναι τρομερά. Φυσικά με τη πολύτιμη βοήθεια και τις συμβουλές των φίλων εδώ μέσα.

οταν παιρνεις φωτογραφικο κινητο και θες αψογες (οσο μπορουν ναναι αψογες για κινητο) φωτογραφιες, εννοειται πως παιζεις με ολες τις ρυθμισεις...

στο αυτοματο τραβας μερα χωρις ηλιο κοντρα κανα ευκολο σημειο.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

καλα,μην τα παραλεμε...

Δεν διαφωνώ στο πρώτο σκέλος με αυτά που λες. Εννοείται ότι το κινητό δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια Premium compact μηχανή. π.χ. έχω την sony rx100 και το 808 δεν μπορεί να την πλησιάσει σε κανέναν τομέα, απλά compact μέσου κόστους μπορεί να τις ξεπεράσει σε ποιότητα φωτογραφίας. Ουσιαστικά το 808 σαν φωτογραφική μηχανή απευθύνεται σε χρήστες φτηνών ή μεσέου κόστους compact όπου και τις αντικάστατει ή σε χρήστες που έχουν dslr, mirorless, premium compact όπου λειτουργεί συμπληρωματικά σαν δευτερη φωτογραφική μηχανή. Πάντως είναι άξιο θαυμασμού ότι η Nokia κατάφερε σε κινητό να βάλει φωτογραφική μηχανή που ξεπερνά την πλειοψηφία των compact φωτογραφικών μηχανών.

Οσο για το βιντεο δεν συμφωνώ καθόλου, διότι έχω βιντεοκάμερα 3ετίας της sony και πέρα από την σταθεροποίηση εικόνας, η ποιότητα εικόνας της βιντεοκάμερας είναι κατά πολύ ανώτερη τόσο σε αναλυτικότητα, σε sharpness, σε χρώματα, σε white balance, σε ταχύτητα εστίασης, σε απότομες εναλαγές φωτισμού κλπ. Για να καταλάβεις τραβάω βίντεο στην βιντεικάμερα σε 720p και το βίντεο στον βιντεοπροβολέα 120 ίντσες που έχω φαίνεται πολύ ανώτερο από του 808 ακόμα και αν τραβάω στο 808 σε 1080p. καλά δεν συζητάω καν αν βάλω στην βιντεοκάμερα να τραβάει 1080p εκει η διαφορά είναι χαώδης και φαίνεται αμέσως.

Για να μην τα πολυλογώ το βίντεο του 808 είναι μια χαρά για κινητό και πρόχειρες λείψεις, δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία σύγχρονη βιντεοκάμερα όπως δεν μπορεί να συγκριθέι και η ποιότητα των φώτος του με καμία dslr. Το θέμα είναι ότι μέσα σε μια μικρή συσκευη, έχεις κινητό, gps, φωτογραφική μηχανή πολύ καλή και βιντεοκάμερα αξιοπρεπής και αυτό από μόνο του είναι κατόρθωμα για την ΝΟΚΙΑ.

Οσο για το βιντεο δεν συμφωνώ καθόλου, διότι έχω βιντεοκάμερα 3ετίας της sony...

δεν διαφωνω αλλα φανταζομαι οτι θα εχεις ακριβο camcorder...υποθετω οτι camcorder αξιας π.χ. 200 ευρω ειναι ισαξια με το 808

δεν διαφωνω αλλα φανταζομαι οτι θα εχεις ακριβο camcorder...υποθετω οτι camcorder αξιας π.χ. 200 ευρω ειναι ισαξια με το 808

Κοίτα την είχα πάρει περίπου 600 ευρώ το 2010, απλά φαντάζομαι ότι οι σημερινές ίδιας αξίας θα είναι πολύ ανώτερες από την δική μου...πάντως ναι αν συγκρίνεις το 808 με κάμερες των 200 ευρώ τότε πιθανότα δεν θα υστερεί σε εικόνα (εξαιρώ βέβαια την σταθεροποίηση εικόνας και το εύρος του ζουμ όπου η βιντεοκάμερα θα υπερέχει αισθητά).

Πάντως για μικρά βιντεάκια είναι μια χαρά η ποιότητα εικόνας, ουασιαστικά δεν με ενοχλεί τόσο η ποιότητα εικόνας άλλα η έλειψει σταθεροποίησης κάνει το βίντεο να τρέμει πολύ, αυτή είναι νομίζω και η μεγάλη διαφορά με μια βιντεοκάμερα. Π.Χ. Δοκίμασα τις προάλες το lumia 920 και ένω έχει σταθεροποιητή εικόνας δεν μπορεί να συγκριθεί η απόδοσή του με τον σταθεροποιητή βιντεοκάμερας, ναι μεν το βίντεο τρέμει λιγότερο από ότι το 808 άλλα πάλι καμία σχέση με βιντεοκάμερα.

Πάντως γνώμη μου είναι ότι το 808 είναι ένας πολύ καλός συμβιβαμος σε φωτογραφία και βίντεο που ταυτοχρόνως έχεις και τηλέφωνο και gps μαζί σε μια συκευή με μικρό μέγεθος κάτι που δεν υπάρχει κάτι στην αγορά που μπορεί να το αντιμετοπίσει.

Από εκεί και πέρα εαν ενδιαφέρεσε για πραγματικά πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας ή βίντεο τότε αναγκαστικά πας σε dslr ή mirorless και βιντεοκάμερα. Εκαστος στο είδος τους που λένε....!!!!