Jump to content

[Επίσημο] Nokia 808 PureView

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δοκίμασε ρυθμίσεις > ρυθμίσεις εφαρμογών > Προεπιλεγμένες εφαρμογές > Περιήγηση Διαδικτύου. Βάλε π.χ. τον Opera Mobile αν θες.

Καλημέρα. Το εκανα, ρυθμισα και στις επιπλέον ρυθμισεις, αλλα συνεχιζει να μου ανοιγει ο στοκ...

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα. Το εκανα, ρυθμισα και στις επιπλέον ρυθμισεις, αλλα συνεχιζει να μου ανοιγει ο στοκ...

Σε ποια εφαρμογή το δοκίμασες; Π.χ. Το YouTube? Υποθέτω σε τέτοιες περιπτώσεις οι εφαρμογές είναι συνδεδεμένες με τον stock και όχι με μια προεπιλογή. Εκεί που συνδέεται με την προεπιλογή θα ανοίγει ο Opera. Σου έγραψα κι ένα παράδειγμα με την ροή AAS στο AppList. Εκεί μου ανοίγει κανονικά ο Opera.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: όταν βάλω για φόρτιση η οθόνη δεν ανταποκρίνεται στην αφή. Και αν το κάνει κάποια στιγμή το κάνει με πολύ δυσκολία. Το έχω ψάξει και βρήκα ανάλογα προβλήματα να αναφέρονται. Στοχοποιείται ο φορτιστής και το καλώδιο. Δοκίμασα όμως 2 γνήσιους φορτιστές Νοκια όπως και τρία γνήσια καλώδια Νοκια αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα. Δοκίμασα επίσης και άλλους φορτιστές και άλλα καλώδια αλλά το πρόβλημα είναι το ίδιο. Εδώ και 6 μήνες περίπου δεν είχα τέτοιο θέμα και τώρα υπάρχει μόνιμα.

Το έχετε αντιμετωπίσει και εσείς? Αν ναι, έχετε βρει καμία λύση? Δεν είναι θέμα μπαταρίας γιατί είναι και αυτή περίπου έξι μηνών.

On Mate RS and support for

iPad3 (η μπέμπα. Extreme user) /

iPhone 6 (η κυρά. Aschetos user)

Σε ποια εφαρμογή το δοκίμασες; Π.χ. Το YouTube? Υποθέτω σε τέτοιες περιπτώσεις οι εφαρμογές είναι συνδεδεμένες με τον stock και όχι με μια προεπιλογή. Εκεί που συνδέεται με την προεπιλογή θα ανοίγει ο Opera. Σου έγραψα κι ένα παράδειγμα με την ροή AAS στο AppList. Εκεί μου ανοίγει κανονικά ο Opera.

Βασικά με εενδιαφέρει από τα email μου να παταω στο λινκ και να ανοίγει ο οπερα, που ππροφανώς δεν γινεται...

Πως να πάρουμε τις επαφές μας αντίγραφο ασφαλείας (χωρίς λογισμικό) από το 808 και να τις μεταφέρουμε μετά όπου θέλουμε

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με αφορμή πρόσφατες συζητήσεις περί επαφών κάθησα και μετέφερα τις επαφές του 808 στον Η/Υ και μετά σε μία adroid συσκευή (migration to android ένα πράγμα). Είναι πολύ απλή διαδικασία. Θα δουλεύει πάντα με οποιοδήποτε κινητό υποστοιρίζει VCF (όλα περίπου) και ΔΕΝ θέλει λογισμικό.

1. βρίσκουμε ένα laptop με BT (μπορεί να είναι σε στικάκι αν δεν έχει).

2. Το έχουμε παλαιότερα κάνει paring με το nokia αλλιώς το κάνουμε τώρα (μεταφορά ενός αρχείου είναι αρκετό και ανάλογα τον driver του ΒΤ στο λαπτοπ ρύθμισεις περί trust). Ισως και να μην χρειάζεται

3. Φτιάχνουμε ένα φάκελο κάπου (πχ στο mydocuments) με όνομα ότι θέλουμε πχ (my 808 contacts)

4. Ανάλογα το driver του ΒΤ μας, το ρυθμίζουμε τα αρχεία που θα πάρει να τα πάει (αποθηκεύει) στον φάκελο που μόλις φτιάξαμε. Αν δεν το βρίσκεται πως ίσως να μην χρειάζεται θα σας ρωτήσει κατα την λήψη (ύπαμε εξαρτάται το BT)

5. Ρυθμίζουμε το ΒΤ μας να "περιμένει αρχεία" (recieve file) (συνήθως κάτω δεξιά από το εικονίδιο του δίπλα στο ρολόι)

Πάμε στο 808 τώρα

6. Στο 808 πάμε στις επαφές (εικονίδιο ανθρωπάκι μπλε) -> κουμπί μενού-> πολλαπλή επιλογή στοιχείων -> κουμπί μενού "επιλογή όλων" -> κουμπί μενού "αποστολή ως προσωπικά στοιχεία" -> διαλέγουμε συσκευή που θα τα στείλουμε το laptop μας -> και ΦΕΥΓΟΥΝ

7. Πατάμε κανα accept στο laptop αν χρειάζεται και αν χρειάζεται διαλέγουμε φάκελο αποθήκευσης. Ολες οι επαφές έφτασαν στον Η/Υ στον φάκελο που του είπαμε!! :cool: τα αρχεία είναι το ανοικτό φορματ VCF και ανοίγει από οτιδήποτε (outllook, android, gmail, text editor, άλλα κινητά)

Τώρα μπορούμε να τα στείλουμε όπου θέλουμε. Εγώ τα αντέγραψα σε ένα φάκελο στην SD του android και από τον launcher/εφαρμογή επαφών του android τα έκανα import. Είχαν μαζί εκτός από κινητά/email και μικρή φωτογραφία 64Χ64pixel. ;) Άλλος πιο αργός τρόπος θα ήταν να τα στείλουμε με BT στο android (το οποίο θα μπορούσε να γίνει και απευθείας από τον 808 αλλα θα ήθελε verify μία μία οι επαφές). Όπως είπαμε μπορούμε να τις εισάγουμε σε outlook, windows mail, hotmail, gmail, κτλ κτλ)

Ολα αυτά επειδή ευτυχώς το 808 είναι "File sharing" friently (σε αντίθεση πχ με Iphones) και στέλνει και παίρνει παντός είδους αρχείο με άλλες συσκευές.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Ολα αυτά επειδή ευτυχώς το 808 είναι "File sharing" friently (σε αντίθεση πχ με Iphones) και στέλνει και παίρνει παντός είδους αρχείο με άλλες συσκευές.

Αν κάτι δε στελνεται από τον ενσωματωμένο file browser, στελνεται σίγουρα από τον x-plore. Οτιδήποτε.

αυτό διορθώθηκε στην τελευταία έκδοση, 2.0.1

Οκ ευχαριστω αλλα τωρα εχω αλλο θεμα. Ενεργοποιω τη συνδεση δεδομενων και ανοιγω τον fbrowser και ενω φορτωνει κανονικα κατεβαινει συνεχως η ειδοποιηση απο το κινητο οτι δεν υπαρχει συνδεση δεδομενων ή οτι αντιμετωπισε σφαλμα. Τι παιζει?

:superman: SX1 RULES !!!

Οκ ευχαριστω αλλα τωρα εχω αλλο θεμα. Ενεργοποιω τη συνδεση δεδομενων και ανοιγω τον fbrowser και ενω φορτωνει κανονικα κατεβαινει συνεχως η ειδοποιηση απο το κινητο οτι δεν υπαρχει συνδεση δεδομενων ή οτι αντιμετωπισε σφαλμα. Τι παιζει?

Εγώ το αντιμετωπίζω όταν πάω να ανοίξω κάποιο post-άρισμα κτλ. Μάλλον φτάνει στο τέλος του και αυτό.

Κάνε μια δοκιμή μόνο με gsm. Υπήρχε ένα bug όταν είχε κακό σήμα 3/3.5G το οποίο λέγεται ότι διορθώθηκε. Πάγωνε το κινητό και ήθελε βγάλσιμο της μπαταρίας. Eμένα δεν κάνει κάτι τέτοιο αλλά αν βάλω 3G τότε δεν μου κρατάει το wifi σταθερό (αποσυνδέεται είτε μετά από λίγη ώρα, είτε μετά από μισή μία ώρα), ούτε συνδέεται ξανά αυτόματα. Με gsm δουλεύουν όλα ρολόι. Φυσικά δεν είναι μόνιμη λύση αυτό αλλά κάνε την δοκιμή σου με gsm να δεις αν είναι αυτό.

https://www.google.gr/search?sourceid=chrome-psyapi2&ion=1&ie=UTF-8&q=%CE%BD%CE%BFnokia%20808%203g%20bug&rct=j#q=nokia+808+3g+bug

Κάνε μια δοκιμή μόνο με gsm. Υπήρχε ένα bug όταν είχε κακό σήμα 3/3.5G το οποίο λέγεται ότι διορθώθηκε. Πάγωνε το κινητό και ήθελε βγάλσιμο της μπαταρίας. Eμένα δεν κάνει κάτι τέτοιο αλλά αν βάλω 3G τότε δεν μου κρατάει το wifi σταθερό (αποσυνδέεται είτε μετά από λίγη ώρα, είτε μετά από μισή μία ώρα), ούτε συνδέεται ξανά αυτόματα. Με gsm δουλεύουν όλα ρολόι. Φυσικά δεν είναι μόνιμη λύση αυτό αλλά κάνε την δοκιμή σου με gsm να δεις αν είναι αυτό.

https://www.google.gr/search?sourceid=chrome-psyapi2&ion=1&ie=UTF-8&q=%CE%BD%CE%BFnokia%20808%203g%20bug&rct=j#q=nokia+808+3g+bug

Το παλιό γνωστό 3G bug εμφανιζόταν στο 3.5 G και όχι στο 3G. Είχε να κάνει με hardware defect στην πλακέτα σε κάποιες παρτίδες με τον αριθμό 5050 στο μέσο του IMEI. Ήταν από τις πρώτες συσκευές 808 που βγήκαν, μετά το διόρθωσαν. Δεν ξέρω αν εννοεί αυτό το bug ο συνάδελφος...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Αυτό εννοώ αλλά αν θυμάσαι δεν ήταν μόνο hardware πρόβλημα αλλά και software. είχε βγάλει και 2-3 διορθώσεις. Με αφορμή αυτό το "σοβαρό" (που κολλούσε όλο το κινητό) και την αναζήτηση μου είδα κάποια software κολλήματα και στο δικό μου (5051 στο ΙΜΕΙ). Δλδ αν εχω ανοικτό το 3G γράφει πάνω 3.5 G (Wind είμαι) και αρχίζουν τα παρατράγουσα στο wifi. δλδ αποσυνδέεται περιστασιακά (σε 5 λεπτά, σε 20 ή σε μισή ώρα, δεν είναι σταθερό) και το βασικό ΔΕΝ επανασυνδέεται αυτόματα.

Βάζοντας το στο gsm όλα δουλεύουν ρολόι. Αυτόματη σύνδεση και σταθερή όλη την ημέρα. Για αυτό το πρότεινα. :)

Αυτό εννοώ αλλά αν θυμάσαι δεν ήταν μόνο hardware πρόβλημα αλλά και software. είχε βγάλει και 2-3 διορθώσεις. Με αφορμή αυτό το "σοβαρό" (που κολλούσε όλο το κινητό) και την αναζήτηση μου είδα κάποια software κολλήματα και στο δικό μου (5051 στο ΙΜΕΙ). Δλδ αν εχω ανοικτό το 3G γράφει πάνω 3.5 G (Wind είμαι) και αρχίζουν τα παρατράγουσα στο wifi. δλδ αποσυνδέεται περιστασιακά (σε 5 λεπτά, σε 20 ή σε μισή ώρα, δεν είναι σταθερό) και το βασικό ΔΕΝ επανασυνδέεται αυτόματα.

Βάζοντας το στο gsm όλα δουλεύουν ρολόι. Αυτόματη σύνδεση και σταθερή όλη την ημέρα. Για αυτό το πρότεινα. :)

Οι ψευτοδιορθώσεις για το 5050 από όσα είχα διαβάσει δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικά. Ήθελε αλλαγή πλακέτας ή ολόκληρης της συσκευής (για τα προβληματικά 5050, όχι όλα τα 5050). Και το δικό μου 5051 είναι, έχει θέμα στο software??? Δεν ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ wifi + 3G μαζί, για λόγους ενέργειας. Από ό,τι καταλαβαίνω, αναιρεί το ένα το άλλο. Ή σύνδεση δεδομένων θα έχεις (με 3.5 G) ή Wifi (και απλό GSM)... Τα τελευταία 5052 ήταν άραγε τα μόνα απροβλημάτιστα?

Εγώ που δουλεύω wifi και 3G μαζί εναλλακτικά (πάντα ανοικτά και τα δύο) δεν έχω κανένα πρόβλημα τέτοιου είδους, και απο μπαταρία είμαι πολύ ικανοποιημένος.

ομοίως με imei 5051 ποτέ δεν παρατήρησα πρόβλημα στο 3g ή στο Wifi. :confused: (και τα δύο μαζί δεν νομίζω να τα έχω χρησιμοποιήσει και γιατί άλλωστε)
από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Μα εμενα δουλευει κανονικα το 3G και εχω ιντερνετ παρολα αυτα πεταει το popup συνεχως απο πανω οτι δε διατιθεται συνδεση δεδομενων ή οτι αντιμετωπιζει προβλημα.

Αν το παω στη Νοκια θα μου αλλαξουν πλακετα στην εγγυηση γι αυτο?

Και αν ναι ποσο πιθανο ειναι να εχει μετα το purple tint bug στη καμερα?

:superman: SX1 RULES !!!

Μα εμενα δουλευει κανονικα το 3G και εχω ιντερνετ παρολα αυτα πεταει το popup συνεχως απο πανω οτι δε διατιθεται συνδεση δεδομενων ή οτι αντιμετωπιζει προβλημα.

Αν το παω στη Νοκια θα μου αλλαξουν πλακετα στην εγγυηση γι αυτο?

Και αν ναι ποσο πιθανο ειναι να εχει μετα το purple tint bug στη καμερα?

Αυτό μου το έβγαζε προ PureSlim, επειδή προσπαθούσε η εφαρμογή του καιρού να βρει τον κλειστό server, επομένως ψάξε για κάποια εφαρμογή που δεν λειτουργεί σωστά... Κανένα email ή οτιδήποτε...

Σχετικά με το μωβ χρώμα στα δεξιά είχα ακούσει αλλά δεν πρόσεξα κάτι στο δικό μου. Όντως υπάρχει αυτό το bug; Κι αν ναι σε ποιες συσκευές, στις πρώτες;

Σχετικά με το μωβ χρώμα στα δεξιά είχα ακούσει αλλά δεν πρόσεξα κάτι στο δικό μου. Όντως υπάρχει αυτό το bug; Κι αν ναι σε ποιες συσκευές, στις πρώτες;

Από τα iso 800 και πάνω έντονα τη νύχτα. Υπάρχει στα περισσότερα και συχνότερα όταν ζεσταίνεται ο αισθητήρας (ζεστός καιρός, τσέπη, χρήση για αρκετή ώρα κτλ)

Δεν υπάρχει ζήτημα στάνταρ παρτίδας. Ότι λάχει. Το ίδιο και με τις παραμορφώσεις στα άκρα του φακού.

Το 1020 πάντως είναι ακόμα χειρότερο στις αποκλίσεις κατασκευής του φακού χαχα

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Από τα iso 800 και πάνω έντονα τη νύχτα. Υπάρχει στα περισσότερα και συχνότερα όταν ζεσταίνεται ο αισθητήρας (ζεστός καιρός, τσέπη, χρήση για αρκετή ώρα κτλ)

Δεν υπάρχει ζήτημα στάνταρ παρτίδας. Ότι λάχει. Το ίδιο και με τις παραμορφώσεις στα άκρα του φακού.

Το 1020 πάντως είναι ακόμα χειρότερο στις αποκλίσεις κατασκευής του φακού χαχα

Μάλιστα... Δεν το έχω προσέξει γι αυτό ρώτησα... Οι παραμορφώσεις είναι φαντάζομαι σε όλα τα 808 λόγω κατασκευής φακού και σχήματος αισθητήρα. Το 1020 έχει πιο στενόμακρο αισθητήρα γιαυτό οι παραμορφώσεις είναι πολύ χειρότερες!

Μάλιστα... Δεν το έχω προσέξει γι αυτό ρώτησα... Οι παραμορφώσεις είναι φαντάζομαι σε όλα τα 808 λόγω κατασκευής φακού και σχήματος αισθητήρα. Το 1020 έχει πιο στενόμακρο αισθητήρα γιαυτό οι παραμορφώσεις είναι πολύ χειρότερες!

Και κακό κεντράρισμα...

Τί να σου πω τώρα? Οτι και οι φακοί κιτ για τις Sony A mirorless (A5100/A6000) παρουσιάζουν επίσης κακές επιδόσεις στις άκρες?... :p

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Και κακό κεντράρισμα...

Τί να σου πω τώρα? Οτι και οι φακοί κιτ για τις Sony A mirorless (A5100/A6000) παρουσιάζουν επίσης κακές επιδόσεις στις άκρες?... :p

Natna έχω ανεβάσει μερικές στα 41.5mp με camera pro. Πραγματικά δε μπορώ να ξεχωρίσω αυτό που λες. Όχι ότι το αμφισβητώ απλά δε μπορώ να το καταλάβω. Ίσως σε αναλογία 16:9 είναι πιο έντονο-αισθητό? Γιατί στα 34mp σαν να καταλαβαίνω ένα ελάχιστο.

Natna έχω ανεβάσει μερικές στα 41.5mp με camera pro. Πραγματικά δε μπορώ να ξεχωρίσω αυτό που λες. Όχι ότι το αμφισβητώ απλά δε μπορώ να το καταλάβω. Ίσως σε αναλογία 16:9 είναι πιο έντονο-αισθητό? Γιατί στα 34mp σαν να καταλαβαίνω ένα ελάχιστο.

στα 34 έχω δει έντονες παραμορφώσεις κυρίως σε κοντινά (στο πορτραίτο έμοιαζα με εξωγήινος!!!) Έκανες σύγκριση με cameraPro? Πέρα από το αρχείο φαίνονται διαφορές στην λεπτομέρεια?

στα 34 έχω δει έντονες παραμορφώσεις κυρίως σε κοντινά (στο πορτραίτο έμοιαζα με εξωγήινος!!!) Έκανες σύγκριση με cameraPro? Πέρα από το αρχείο φαίνονται διαφορές στην λεπτομέρεια?

Εδώ είσαι.

Δεν είναι στην αρχική ανάλυση (8/9 MP), για να δω λεπτομέρειες, αλλά μου φαίνεται λίγο πιο καθαρή στο CameraPro. Τα χρώματα είναι πιο ψυχρά βέβαια... Αυτό το έχω δει και στα δικά μου... Εσύ τι λες; Βλέπεις άλλες διαφορές στην αρχική ανάλυση;

Δεν είναι στην αρχική ανάλυση (8/9 MP), για να δω λεπτομέρειες, αλλά μου φαίνεται λίγο πιο καθαρή στο CameraPro. Τα χρώματα είναι πιο ψυχρά βέβαια... Αυτό το έχω δει και στα δικά μου... Εσύ τι λες; Βλέπεις άλλες διαφορές στην αρχική ανάλυση;

Δική μου παράλειψη:

camera pro 9mp

nokia camera 8mp

41.5