Jump to content

[Επίσημο] Nokia 808 PureView

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το πρώτο s^3 που τα φτύνει (στον περίγυρό μου), της κοπέλας μου το 808, για άγνωστο λόγο, το φλάσαρα τρεις φορές από τότε, αλλά τίποτα.. Τι να πεις, τυχαίνουν.:(

To πρώτο είναι το Ε7 της μητέρας μου :lol: :p

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Το πρώτο s^3 που τα φτύνει (στον περίγυρό μου), της κοπέλας μου το 808, για άγνωστο λόγο, το φλάσαρα τρεις φορές από τότε, αλλά τίποτα.. Τι να πεις, τυχαίνουν.:(

Για κοίτα με άλλο καλώδιο usb και σε άλλη θύρα γιατί και εμένα δε μου το έβλεπε όπως είχα πει και άλλαξα και όλα καλά.

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Σήμερα το ξαναπήρα το κινητό από το nokia store στη Κατεχάκη. Αυτή τη φορά άλλαξαν πλακέτα και το imei είναι 5052 καθώς επίσης είναι made in Romania και όχι in China που ήταν το παλιό. Θα ενημερώσω μετά από δοκιμές το ΣΚ Edited by stavpal

Και εγώ να πω ένα ευχαριστώ στα παιδιά στο nokia care Π.Φαλήρου που σε δύο ώρες το επανέφεραν στη ζωή.

Kι εγώ το πήρα πίσω με νέα πλακέτα. Το νέο imei είναι πάλι 5050. Είμαι στην 4η μέρα χωρίς restart. Για να δούμε

Πάντως η ανοδική τιμή των τελευταίων εβδομάδων μου φαίνεται πολύ περίεργη.

Μέσα σε 1 χρόνο απο τότε που βγήκε ,και υπάρχει ήδη έλλειψη ; Γι ' αυτό και ανεβαίνουν οι τιμές;

λοιπόν....το δοκίμασα σήμερα στο βουνό και εκεί που πριν έσβηνε και ήθελε άναμμα με πάτημα κόκκινου πλήκτρου + πλαϊνό δεν έσβησε ΑΛΛΑ μετά από μερικά λεπτά έκανε ένα "γρήγορο reboot" (~15-20sec). 'Εβαλα ότι updates βρηκα και θα δω...

Παντως με μια σχετική λύπη, βλέπω ότι σιγα-σιγά εξαφανίζεται.

Στα Σκρουτζ από 330 πήγε στα 395= και μετά 610 (!) και τα καταστήματα που το χουν λιγοστεύουν.

Κρίμα που δεν στηρίχτηκε όπως θα πρεπε.

Κρίμα και για το λειτουργικό.

Εγώ το σκεφτόμουνα για την σπουδαία κάμερα, αλλά με κράτησε πίσω ότι δεν έτρεχαν καλά offline προγράμματα πλοήγησης όπως το sygic με την τελευταία έκδοση του Symbian.

Εδώ κάτι βρίσκεις ακόμα. Κατανοητό ότι σε κράτησαν κάποια πράγματα στο να μην το πάρεις. Δυστυχώς όπως είπες δε στηρίχτηκε αλλά μάλλον θάφτηκε. Πάντως αν και θα ήθελα εννοείται το sygic να τρέχει, το ενσωματομένο nokia maps με αποζημειώνει απόλυτα.

Εγώ είμαι στην 4η ημέρα χωρίς restart από τότε που μου άλλαξαν μητρική. Θα περιμένω καμια εβδομαδα και μετά θα πανηγυρίσω. :)

Εδώ και 4 μέρες είμαι και εγώ κάτοχος ενός Κόκκινου!! Nokia pureview 808. Οι εντυπώσεις μου μέχρι τώρα θετικότατες, με μόνο μερικές ελλείψεις που διακρίνω. Προέρχομαι απο χρήση 3 χρόνων με κινητά android με τελευταίο το SONY Xperia S.

Καταρχάς κάποιες γρηγορες παρατηρήσεις που έχω είναι ότι παρόλα τα τόσα που ειχα ακούσει για το Symbian Belle περίμενα ότι θα απογοητευτώ τελείως και θα κλαίω τα λεφτά μου, τελικά γνώμη μου είναι ότι τα τόσα που λένε για το symbian (Πεθαμένο, βαρετό, μονότονο, λίγες εφαρμογές κλπ κλπ) είναι τα περισσότερα υπερβολές. Εντάξει δεν έχει πολλές εφαρμογές άλλα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα σε εμπειρία χρήσης από ένα Android. Οσον αφορά την οθόνη οκ στράβωσα στην αρχή με την ανάλυσή της άλλα τα χρώματα, το contrast και η θέαση στον ήλιο απλά δεν παίζονται.

Για την φωτογραφική δεν θα πω τίποτα γιατί είναι γνωστό ότι απλά δεν παίζεται σε συνθήκες καλού φωτισμου. Να ενημερώσω ότι είμαι χρήστης Dslr μηχανών (Nikon D300 και Nikon D700) και σε τεστ συγκρήσεων που έκανα με την D300 απλά δεν βρίσκω κάποια σημαντική πτωση σε ποιότητα, βέβαια πάντα σε συνθήκες καλού φωτισμόυ διότι το βράδυ η διαφορά είναι χαώδης ειδικά με την Nikon D700.

Για να μην τα πολυλογώ οι μόνες ενστάσεις που έχω με το τηλέφωνο είναι οι εξής:

1.Με δυσκόλεψε η εισαγωγή των επαφών μου από το Android στο Symbian

2.Η οθόνη αν και εκπληκτική σε χρωματα, contrast κλπ, η ανάλυσή της ψιλοξενίζει ειδικά αν έχεις συνήθίσει οθόνες όπως του

Xperia S.

3. Εφαρμογές και παιχνίδια δυστυχώς το Symbian δεν μπορεί... υπάρχουν κάμποσα άλλα καμια μα καμια σχέση με ios και

android

4. Θα ήθελα η κάμερα να είναι με κάποιο τρόπο ποιο προστετευμένη και όχι έτσι χύμα...

5. Δεν έχει ρύθμιση ταχύτητας κλειστρου η φωτογραφική μηχανή που για μένα σε τέτοια premium μηχανή είναι απλά εγκληματικό μιας και σχεδόν όλες οι φώτος που τραβάω με τις φωτογραφικές μηχανές μου είναι είτε σε Apperture priority είτε σε shutter speed.

Αυτά από εμένα

@karamela693 Εγώ είμαι στο 10ο Symbian και στο 4ο Android (Desire HD, Galaxy Note, Ascend P1 και τώρα Nexus4). Ταυτόχρονη πορεία στα δύο λειτουργικά τα τελευταία 2,5 χρόνια δλδ

Στις παρατηρήσεις σου:

1. Είναι αλήθεια πως η Belle είναι πιο εγωκεντρική στο θέμα εισαγωγής επαφών. Παρ' όλα αυτά μπορείς να εξάγεις τις επαφές σου σε αρχείο στο android και να τις διαβάσει αμέσως από το αρχείο στην κάρτα μνήμης το symbian. Στις επαφές-> κουμπί επιλογών-> αντιγραφή προσωπ. στοιχείων-> από άλλη μνήμη

2. Συμφωνώ πως το contrast και η ευκρίνεια είναι σπουδαιότερα από την ανάλυση όταν είσαι σε εξωτερικό περιβάλλον. Δεν έχει αντίπαλο η συσκευή.

3. Εννοείται πως στα παιχνίδια δεν υπάρχει σύγκριση.

4. Είμαι στους 6 μηνες χωρίς θήκη/ζελατινα και η κάμερα δεν έχει ούτε σημάδι. Φυσικά δεν το ακουμπώ όπου να'ναι. ;)

5. Κι εγώ θα το ήθελα πολύ αυτό.

@karamela693 και protsimer: Συμφωνώ στα περισσότερα που λέτε. Μακάρι να είχαμε μεγαλύτερες αναλύσεις, αυτό θα σήμαινε ανάπτυξη του symbian....

Τώρα για παιχνίδια, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μπροστά φυσικά, λόγω αυτών που αναφέρουμε, δηλαδή ανάλυση και hardware (cpu, ram). Ίσως βέβαια περισσότερο λόγω εγκατάλειψης του λειτουργικού μας, μιας και έχουμε δει ψιλοδύσκολα παιχνίδια να τρέχουν ακόμα και σε κινητά χωρίς κάρτα γραφικών (fruit ninja). Από εκεί και πέρα, για συσκευή τηλεφώνου εμένα με καλύπτει στο θέμα παιχνίδι (δεν είμαι κάνας ιδαίτερος fan, και το ίδιο θα μπορούσε να πει κάποιος πχ για την κάμερα άλλων κινητών που έχουν τρομερά παιχνίδια, άρα είναι θέμα προτεραιοτήτων όλα), έχω εγκατεστημένα:

Fruit Ninja - NFC, LiquaPop, Undroid, ArtificeOfSolitaire, bejeweled twist, BlockBreak3, galaxy on fire, getmeout, GTRacing, GravityGuy, HAWX, incrediblecircus, KingOddball, LetsGolf2, mayan bubbles, Moto X Mayhem, RedBullXFighters, Sakura, Slam Dunk, Sparkle, Tetris HD, Uno HD

Δε τα λες και λίγα. Το θέμα είναι ότι δε βγαίνουν καινούρια, ή έστω βγαίνουν αλλά πολύ πολύ αραιά και που πλέον. Και όλα αυτά τρέχουν νεράκι.

@Moralas και @protsimer το κινητό μας είναι σαφές ότι υστερεί σε εφαρμογές - παιχνίδια, άλλα από την άλλη όλοι μας ξέρουμε γιατί το πήραμε....Από την άλλη τα παιχνίδια που έχει επαρκούν και με το παραπάνω για έναν μέσο χρήστη, αν απλά θέλεις κάθε πιθανό παιχνίδι και όλα τα καινουρια που κυκλοφορουν στην αγορά απλά δεν κάνει το κινητό αυτό για σένα.

Προσωπικά είμαι παραπάνω από ικανοποιημένος με το κινητό και όσο και αν ψάχνω δύσκολα βρίσκω να μου λείπει κάτι από το Android και συγκεκριμένα από το Xperia S. Το βασικότεο για μένα είναι ότι είναι ίσως το πρωτο κινητό που αποκτώ εδω και πολλα χρόνια που ξέρω ότι θα αργήσω να το αποχωριστώ!! Ακόμα και μετά από 2-3 χρόνια θα παραμένει μια πολύ καλή φωτογραφική μηχανή και ένας Δωρεάν πλοηγός!! Και αυτή του η τελευταία δυνατότητα σε συνδιασμό με την εκπληκτικλή ορατότητα της οθόνης κάτω από τον ήλιο το κάνουν πραγματικά μοναδικό σαν πλοηγό...

Απλά είναι κρίμα για το Symbian διότι όσο και αν το ψάχνω παρατηρώ ότι ουσιαστικά το μόνο που λείπει σε σχέση με το Android είναι οι εφαρμογές.. και η Nokia δεν το παρατουσε για χάρη των Windows θα βλέπαμε πολύ ωραία πράγματα στο μέλλον.

Και επειδή είχα και κινητό με Windows για 6 μήνες (Samsung omnia 7) μπορώ να πω ότι είναι μεν πολύ γρήγορα και σταθερά άλλα πολυυυυυυύ βαρετά. Μέσα σε ένα μήνα είχα βαρεθεί να βλέπω άλλο αυτά τα τετραγωνάκια.

Οσο για την φωτογραφική του μηχανή κάθε μέρα με εκπλήσει όλο και περισσότερο!! Βγάζω φωτογραφίες που με άλλο κινητό ή με μια Compact μηχανή απλά δεν θα μπορούσα!

Και σε τελική προτιμώ να έχω ένα κινητό που κάνει κάποια πράγματα άψογα και κάποια καλά από το να έχω ένα που τα κάνει μεν όλα απλά όλα μέτρια. Το Xperia s που είχα ναι μεν είχε φοβερή ανάλυση και χιλιδες εφαρμογες, widget κλπ, άλλα σαν φωτογραφική πολύ λίγη για μένα, χάλια ορατότητα κάτω απο τον ήλιο, κακό Gps, χάλια μπαταρία, κακή ποιότητα κλήσεις και φυσικά χειρότερο αισθητά σήμα από ότι το Nokia Pureview. Και τώρα ρωτάω εγώ αξίζει να θυσιασεις όλα αυτά τα ζωτικά για εμένα πράγματα για να έχεις ένα ποιο μουράτο λειτουργικό με χιλιάδες εφαρμογές που οι περισσότερες απλά πιάνουν χώρο στην μνήμη του κινητού σου?

Τι να το κάνεις φίλε μου και εσύ και όλοι μας πλέον αφού η ξύπνια η nokia μας άφησε χρόνους στο λειτουργικό!

Και αντε πες σε 1 φαν του Android τώρα ότι το 808 είναι άψογο σε αυτά που λες (λέμε) και αντε να το πείσεις ότι αξίζει σαν αγορά.

Θα αρχίσει να σου λέει για πεθαμένο λειτουργικό για σπηλιές και όλα τα γνωστά!

Οπότε να το χαρείτε όσοι το έχετε, είναι απίστευτη συσκευή για αυτά τα 5 πράγματα που κάνει τέλεια, τώρα για τα άλλα πάρτε 1 ταμπλετ να είστε και συνδεδεμένοι συνέχεια.

ps

και η πλάκα είναι ότι η οθόνη του είναι amoled, ναι αυτή η κατηγορία οθόνης που δε φαίνεται κάτω απ τον ηλιο (δες Samsung s3 κ.α.)

Και η 2η πλάκα είναι ότι τη φτιάχνει και η Samsung xaxa :)

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Τι να το κάνεις φίλε μου και εσύ και όλοι μας πλέον αφού η ξύπνια η nokia μας άφησε χρόνους στο λειτουργικό!

Και αντε πες σε 1 φαν του Android τώρα ότι το 808 είναι άψογο σε αυτά που λες (λέμε) και αντε να το πείσεις ότι αξίζει σαν αγορά.

Θα αρχίσει να σου λέει για πεθαμένο λειτουργικό για σπηλιές και όλα τα γνωστά!

Οπότε να το χαρείτε όσοι το έχετε, είναι απίστευτη συσκευή για αυτά τα 5 πράγματα που κάνει τέλεια, τώρα για τα άλλα πάρτε 1 ταμπλετ να είστε και συνδεδεμένοι συνέχεια.

ps

και η πλάκα είναι ότι η οθόνη του είναι amoled, ναι αυτή η κατηγορία οθόνης που δε φαίνεται κάτω απ τον ηλιο (δες Samsung s3 κ.α.)

Και η 2η πλάκα είναι ότι τη φτιάχνει και η Samsung xaxa :)

δυστυχως απο τη στιγμη που ο κοσμος ενδιαφερεται για εφαρμογες...socializing και τετοια..λογικο ειναι να μην προτιμαει καποιος το 808..

εγω ειχα το xperia arc S και εβριζα το ανδροιδ γιατι ενω υποτιθεται οτι μπορουσα να κανω πολλα περισσοτερα, σερνοταν τοσο που στο τελος δεν εκανα τιποτα.. (ασχετως αν με custom rom πεταει). Μετα που πηρα πιο γρηγορα ανδροιδ ομως καταλαβα οτι αν θες ναχεις τα παντα, οντως το ανδροιδ σε καλυπτει, και απλα δεν εχεις την τελεια φωτο του 808 ή ακομα και του Ν8 που εχω για 2ο κινητο ακριβως γιατι προτιμω να φωτογραφιζω με αυτο. Ομως κανεις πολλα αλλα πολυ πιο ανετα και γρηγορα. πχ σερφαρεις,λιωνεις στο fb, εχεις ποικιλια εφαρμογων που καλως ή κακως μετραει (και δεν εννοω τιποτα ακυρες, εννοω απο viber- που λειτουργει πληρως μεχρι instagram που δεν υπαρχει γκομενα που ζει χωρις αυτο :p ) γιαυτο απολαυστε το κινητο με ο,τι κανει οπως κανω γω με το Ν8 (μεχρι να τσιμπησω κανα 808 αν μου κατσει)

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Πάντως από social δεν υστερεί καθόλου το 808. Facinate, Fmobi, Gravity και άλλες καλύπτουν όλα σχεδόν τα γούστα. Όσο για το instagram πραγματικά απορώ τι του βρίσκουν... Δηλαδή βγάζω φωτογραφίες τρομερές με το 808 και θα τις χαλούσα ποτέ με το instagram..? Αν είναι δυνατόν. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να γίνω σαν άλλους που λένε "δε με ενδιαφέρει". Αντίθετα θα ήθελα όλες τις εφαρμογές διαθέσιμες για το symbian. Αλλά κάτι στυλ instagram ούτε που με νοιάζουν.

Η αλήθεια είναι ότι δεν σνομπάρουμε τις εφαρμογές του Android και ios, και φυσικά θα τις θέλαμε και στο Symbian, το θέμα είναι τι ανάγκες έχουμε και τι χρειάζεται ο καθένας. Προσωπικά έχοντας και Android συσκευές, θεωρώ ότι με καλύπτει καλύτερα το 808 από κάποιο Android, τουλάχιστον αυτή την εποχή.

ps

Πραγματικά αυτό το Instagram απορώ και εγώ πως έχει τέτοια επιτυχία. Δεν βρίσκω ουτε ένα λόγω να το έχω στο κινητό μου. Τι να πω όμως γουστα είναι αυτά!!

επειδη το εχω και εγω το ινστα..μια μοδα ειναι που θα περασει.. γιατι απλα αυτο φτιαχτηκε για να παιζεις με διαφορα φιλτρα και προσωπικα οταν βγαζω τοπια και γενικα διαφορες εικονες εκτος απο τα μουτρα μου μαρεσει να παιζω και με τα φιλτρα του ινσταγκραμ, εχεις ωραια αποτελεσματα πολλες φορες..

οταν βλεπεις ομως ολες να βαζουν τη μουρη τους και απο το μαρτιο φωτο με μαγιω...καταλαβαινετε τι νοημα εχει το ινστα..

Απο εκει και περα για τις υπολοιπες εφαρμογες ειτε fb ειτε αλλες, οπως runkeeper κτλ δεν νομιζω οτι πλεον στο συμβπιαν μπορεις να εχεις την ιδια ευκολια. ακομα και με fbmobi κτλ που δοκιμασα δεν εχει καμια σχεση. ή το sportstracker που εχει μεινει στο συμπιαν δεν εχει εξελιχθει καθολου και καποια στιγμη δε θα παιζει.

Γενικα το 808 ειναι ενα πολυ καλυτερο Ν8 και θα το επαιρνα για 2ο ομως..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Άυριο μπορώ να πάρω επιδότηση απο vodafone 620 euro :) Κάθε χρόνο τέτοια μέρα θα ήξερα ποιο κινητό θα πάρω και αύριο πρωί-πρωί θα το είχα πάρει. Τώρα απλά ΔΕΝ αλλάζω κινητό. θα πουλήσω την επιδότηση ή το πιθανότερο είναι να μην ανανεώσω το εταιρικό γιατί εχεί αρκετα μεγάλο πάγιο. Και αύριο να έπαιρνα κινητό πάλι το 808 θα διάλεγα. Ρομποτάκι και ειδικά samsung ποτέ ξανά :) Επίσης να συμφωνήσω με τον moralas, πως το gravity είναι φανταστική εφαρμογή που ΔΕΝ έχει να ζηλέψει τίποτα από τις καλύτερες άλλων os. A ρε nokia .... όπως λέει και ο Nikos_Mpl μας έχει αφήσει το sports tracker με την ίδια έκδοση εδώ και 2 χρόνια και για τα άλλα (ξένα) os βγαζεις κάθε τόσο αναβαθμίσεις :( Edited by nektaria

Εγώ έχω να δηλωσω οτι όλα τα symbian είναι προσανατολισμένα στις τηλεφωνικές λειτουργίες (οποτε και βολευουν απίστευτα σαν τηλεφωνικό ui με περιορισμένες δυνατότητες δικτύωσης). Κουτσαινουν στο ίντερνετ και στα πρωτόγονα push notifications. Αλλά έχουν καλή αυτονομία, σωστούς dialers κλπ. Εξ αντιδιαστολής, τα android είναι σαν mini tablets που τυχαίνει να έχουν και τηλεφωνικό πομποδέκτη.

Γουσταρω τρελά τον εργονομικό σχεδιασμο και τα hardware buttons και την οθόνη του 808 μου. Αλλά π.χ. το nexus4 μου μπορεί να αντικαταστήσει το λάπτοπ μου για βασικά πραγματα.

Πάντως το 808 είναι το καθημερινό μου επαγγελματικό τηλέφωνο. Είναι απλως απίστευτα βολικό, αξιόπιστο και ανθεκτικό. Η κάμερα είναι απλως το κερασάκι στην τούρτα.

Edited by protsimer

Έκανα την υπέρβαση και το πήρα πριν κανένα μήνα και δεν μετανιώνω καθόλου.

Είναι από τις πιο ποιοτικές συσκευές που έχω δει ποτέ μου. Και έχω παίξει με ουκ ολίγα ακριβά κινητά.

Τα symbian των τελευταίων 2 χρόνων τα ρήμαξε η βλακεία και η ανικανότητα των μετόχων της Nokia, να ξεφορτωθούν τον Elop και την Microsoft...

To 808 το τελειώσαν νωρίς :( Είχαν στα χέρια τους δύο λειτουργικά διαμάντια symbian και meego και τα πετάξαν στα σκουπίδια έτσι απλά.

Για την μηχανή τι να πει κανείς. Αισθητήρας, touch to focus, αξιοπρόσεκτη εφαρμογή κάμερας. Με το scam πάλι, τραβάω συνήθως 12mp και 100% jpeg. Και τα αρχεία είναι 10-11mb. Για όσους ξέρουν από φωτογραφία αυτό είναι αξιοπρόσεκτο, ειδικά αν ξέρεις να τις επεξεργαστείς στον υπολογιστή μετά. Πράγμα που κάνουν ΟΟΟΟΟΛΟΙ οι φωτογράφοι. Σπανίως χρησιμοποιούν αρχείο απευθείας από τη μηχανή. Μη σας κοροϊδεύουν...

Πράγματι θα ήθελα να έχω έλεγχο στις ταχύτητες αλλά με σταθερό διάφραγμα, όπως καταλαβαίνει κανείς, λειτουργεί μόνιμα σε κατάσταση προτεραιότητας διαφράγματος.

Σε χαμηλό φωτισμό και χαμηλό iso χρειάζεται τριποδάκι. Λείπει ο σταθεροποιητής αλλά τόσα χρόνια κανένας δεν έβγαζε καλές φωτό χωρίς αυτούς?:cool:

Αυτό που πραγματικά θα ήθελα είναι μια σοβαρή εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας εντός του τηλεφώνου, που να έχει πολλά φίλτρα και να δίνει μεγάλα αρχεία προς αποθήκευση.

Οθόνη? Η ανάλυση δεν φαίνεται αισθητά χαμηλή.

Είναι εντυπωσιακή όπως και να το δούμε το θέμα. Χρήστες ακριβών android έχουν εκπλαγεί με την οθόνη του... Στον ήλιο έρχεται ίσως δεύτερη μετά τα iphone και λίγο καλύτερη από το εξαιρετικό N8.

Τηλεφωνία? H belle σε αυτόν τον τομέα τα ξεσκίζει όλα.

To μόνο που θέλει λίγη υπομονή είναι στο σερφάρισμα. Μόνο εκεί υστερεί ουσιαστικά σε σχέση με τα android.

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

natna νομίζω κάνεις λάθος για Ν8 και iphone. Με εξαίρεση το i5, γιατί δε το έχω δει δίπλα δίπλα με το 808, τα Ν8 και iphone4 υπερέχει όσον αφορά την ορατότητα της κάτω από τον ήλιο.

natna θα έλεγα και εγώ ότι αν δεν υπερέχει τουλάχιστον είναι στα ίδια επίπεδα η ορατότητα κάτω από τον ήλιο του iphone 4 σε σχέση με το 808. Το έχει η γυναίκα μου και σε άμεσες συγκρίσεις δεν βλέπω να υστερεί.

Οσον αφορά την μηχανή του σαφώς και θα ήθελα και εγώ ένα καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασιας, φίλτρα κλπ μέσα στο κινητό. Αλλα να πω την αλήθεια θα ήθελα και έλεγχο στην ταχύτητα κλείστρου. Οπως δεν θα με χάλαγε να τραβάει και αρχεία σε RAW, διότι όπως είπες σχεδόν όλοι οι φωτογράφοι επεξεργάζωνται τις φωτογραφίες μετά στον υπολογιστή τους. Ουσιαστικά και εγώ σχεδόν όλες τις επεξεργάζομαι στο photoshop οπότε ποιο μεγάλα αρχεία ή και Raw θα ήταν πολύ χρήσιμα!!

Οσο για τον σταθεροποιητή εικόνας εντάξει δνε είναι must have άλλα δεν θα μας χάλαγε να τον έχουμε, ειδικά σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό θα μας γλίτωνε 1-2 stop και λίγο κούνημα στις φωτογραφίες.

Για να είμαι ειλικρινής αν είχε λίγο καλύτερο θόρυβο σε υψηλά ISO, έλεγχο ταχύτητας κλείστρου, RAW και σταθεροποιητή εικόνας θα έβρισκα πραγματικά λίγους λόγους να κρατήσω και τις 2 Dslr μου (D300 και D700).

Πάντως παρόλαυτα η Nokia έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στον τομέα της φωτογραφικής και πιστευω ότι αν συνεχίσει έτσι ίσως σε κάποια μελλοντική συσκευη 1-2 χρόνια μέτα να μην χρειαζόμαστε σχεδόν καθόλου Dslr μηχανές.