Jump to content

[Επίσημο] Nokia 808 PureView

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εγώ μόλις πέρασα fp2 άρχισε τα κολλήματα. Έφυγε hard reset και πέρασμα όλης της ρομ απο την αρχή μέσω nokia suite και μετά μια χαρά. Βέβαια είμαι πλέον με pure slim 2.01 οπότε απλά πετάω το διαστημόπλοιο(με το Kinetic scroll απλά δεν το προλαβαίνεις :lol: )

Δούλεψε και την κάμερα γιατί έχω απορίες και θέλω επαγγελματικές συμβουλές πάνω της :p

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Το δικό μου είναι EU (γαλλικό νομίζω) έχει το fp1, (θα το αναβαθμίσω) και το imei είναι "5051". Ήρθε καρασφραγισμένο (ζελατίνα, ταινία ασφαλείας) και με ελληνικά κανονικά στο μενού. Αλήθεια το πουλάνε πλαίον τα κλασσικά καταστήματα? Υπάρχουν "Ελληνικά" 808?

Το χρώμα. Το πείρα άσπρο, νόμιζα ότι είναι "γυαλιστερό" άσπρο (glosy) αλλά είναι mat. Αυτό θα λερώνει αρκετά πιο ευκολα σε σχεση με το μαύρο αλλα οκ ας απολαύσω την ομορφιά του. Επίσης σκέφτηκα ως φωτογράφος ότι το "ασπρο" προκαλεί και δεν το θέλω.. Ας είναι, είναι τουλάχιστον γλυκό.

θα επανελθω όταν το δουλέψω λίγο καιρό.

Καλορίζικο :)

Να σε ρωτήσω κάτι, απο που το πήρες αν επιτρέπεται?

Γιατί το είχα σε μαύρο αλλά είχε το 5050 ΙΜΕΙ και με έπιασε η κρίση μου και το έδωσα γιατί μου είχε κάνει 2 restart ακριβώς για αυτό το θέμα και μάλιστα χωρίς να το χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου με 3g.

Ήθελα να το πάρω απ τη Nokia στα 440 ελληνικό αλλά δε μπορούσαν να μου εγγυηθουν απο πριν τι ΙΜΕΙ θα έχει και το παράτησα.

Οπότε με ενδιαφέρει να μάθω από που το πήρες.

Επίσης το άσπρο από κοντά πως σου φαίνεται γιατί έχω τις ενστάσεις μου αλλά δυστυχώς σε Skroutz δε το βρίσκω σε μαύρο.

Κατά τα άλλα όπως και τα παιδιά σου είπαν παραπάνω βάλε τη rom του lagoskon και θα βρεις την υγειά σου!

Άλλο τηλέφωνο πραγματικά, αφού έχω τώρα το nexus4 και σκέφτομαι να το δώσω για να πάρω το 808 για κανονικό τηλέφωνο γιατί όπως έχω ξαναπεί μου αρέσει που πάνω απ όλα είναι τηλέφωνο και κορυφή κάμερα και κατά τα άλλα 1 πραγματικό εργαλείο :)

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Το πείρα από e-κατάστημα που βρήκα από το skroutz (open365.gr) και το επέλεξα γιατί ελεγε εγγύηση αντιπροσωπίας (καθόσον είναι από EU). Μου είπε επίσης ο πωλητής ότι και σε μερικούς αλλους που είχε πουλήσει πριν μια εβδομάδα και τον ρώτησαν το ίδιο (για το imei) ότι όλα τα τελευταία κομμάτια που είχε δώσει ήταν 5051. Δεν μπορούσε να μου το εγγυηθεί αλλα το θεωρούσε πιθανότατο. Έτσι και έγινε.

δεν το έχω δουλέψει ακόμα σαν τηλέφωνο, πρέπει να κόψω την κάρτα μου και θα το κάνω τις επόμενες μερες αφού το μαθω λίγο. Μολις το αναβάθμισα ευκολα σε fp2 (δεν μου αρέσουν τα ανοικτότερα χρώματα). Δεν καίγομαι για custom, rom καθώς νομίζω πάει καλα (κάτσε να το δουλέψω βεβαια).

Σε μαυρο που το θελεις το δίνει το media markt (399€ την Κυριακή το έβλεπα στο site τους) αλλα και τα skroutzμαγαζα κάποιος θα το φέρνει (ισως το δικο μου). Το άσπρο είναι πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου (το ήθελα και για αλλαγή) αλλα είναι πορώδες το υλικό και θα "λερώνει" φοβάμαι (οι πόροι κρατούν βρομιά).

Επίσης φωτογραφικά δείνει καλύτερο στόχο και πολλοί έχουν πρόβλημα να τους φωτογραφίζεις. Είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος και δρόμου και το κυριότερο πρόβλημα αν έχεις πχ μαζί σου μια slr είναι η "αποδοχή" από τον κόσμο, (τρομάζουν, είναι εχθρικοί, σε νομίζουν για κάτι κακό ότι τους παρακολουθείς ότι κατι θα κάνεις με τις φώτο τους). Για αυτό χρειάζεται το δυνατόν διακριτικός εξοπλισμός (έχω μια καλή comapct και τώρα αυτό). Δεν τους δείχνει "επαγγελματικό" και είναι πιο φιλικοί. Με το κινητό νομίζω πιο καλά. Με μαυρο κινητό ισως λίγο καλύτερα (δεν του δίνει σημασία ο άλλος, το άσπρο όμως τραβάει βλέματα).

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Οπότε με ενδιαφέρει να μάθω από που το πήρες.

Να σου γραψω και εγω.

Πηρα τηλ. την Δευτερα απο birdphone.gr, το imei ηταν "5051", με ελληνικο μενου.

Το πείρα από e-κατάστημα που βρήκα από το skroutz (open365.gr) και το επέλεξα γιατί ελεγε εγγύηση αντιπροσωπίας (καθόσον είναι από EU). Μου είπε επίσης ο πωλητής ότι και σε μερικούς αλλους που είχε πουλήσει πριν μια εβδομάδα και τον ρώτησαν το ίδιο (για το imei) ότι όλα τα τελευταία κομμάτια που είχε δώσει ήταν 5051. Δεν μπορούσε να μου το εγγυηθεί αλλα το θεωρούσε πιθανότατο. Έτσι και έγινε.

δεν το έχω δουλέψει ακόμα σαν τηλέφωνο, πρέπει να κόψω την κάρτα μου και θα το κάνω τις επόμενες μερες αφού το μαθω λίγο. Μολις το αναβάθμισα ευκολα σε fp2 (δεν μου αρέσουν τα ανοικτότερα χρώματα). Δεν καίγομαι για custom, rom καθώς νομίζω πάει καλα (κάτσε να το δουλέψω βεβαια).

Σε μαυρο που το θελεις το δίνει το media markt (399€ την Κυριακή το έβλεπα στο site τους) αλλα και τα skroutzμαγαζα κάποιος θα το φέρνει (ισως το δικο μου). Το άσπρο είναι πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου (το ήθελα και για αλλαγή) αλλα είναι πορώδες το υλικό και θα "λερώνει" φοβάμαι (οι πόροι κρατούν βρομιά).

Επίσης φωτογραφικά δείνει καλύτερο στόχο και πολλοί έχουν πρόβλημα να τους φωτογραφίζεις. Είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος και δρόμου και το κυριότερο πρόβλημα αν έχεις πχ μαζί σου μια slr είναι η "αποδοχή" από τον κόσμο, (τρομάζουν, είναι εχθρικοί, σε νομίζουν για κάτι κακό ότι τους παρακολουθείς ότι κατι θα κάνεις με τις φώτο τους). Για αυτό χρειάζεται το δυνατόν διακριτικός εξοπλισμός (έχω μια καλή comapct και τώρα αυτό). Δεν τους δείχνει "επαγγελματικό" και είναι πιο φιλικοί. Με το κινητό νομίζω πιο καλά. Με μαυρο κινητό ισως λίγο καλύτερα (δεν του δίνει σημασία ο άλλος, το άσπρο όμως τραβάει βλέματα).

Το media markt είναι και κλωτσιές.

Κατέβηκα απο Χαλκίδα το Σάββατο να το πάρω γιατί κ Εμένα Στο τηλέφωνο έτσι μου είπαν για τη τιμή αλλά όταν πήγα στο Μαρούσι είχαν 1 εκθεσιακό μόνο και μάλιστα με 5050 ΙΜΕΙ και μου είπαν αν θελω έχουν 1-2 σφραγισμένα στο Γέρακα αλλά στα 600 περίπου δε θυμάμαι καλά.

Τους θες είπα βεβαίως ότι είναι απλώς απαράδεκτοι και έφυγα ενώ κ ο υπεύθυνος ήταν πιο εριστικός τη πωλήτρια και το ίδιο άσχετος.

Και οι 2 μου είπαν τι το θέλω αυτό το τελειωμένο με 2 λόγια και με προετρεπαν να παρω κάτι άλλο κλασικά.

Οπότε media markt απλά δε παίζει.

Όσο για το άσπρο δε ξέρω κάτι δε μου κάθεται καλά σε αυτό το τηλέφωνο ενώ το θηρίο το note 2 το έχω σε αυτό το χρώμα το 808 δε το πολύ θέλω σε άσπρο.

Θα δούμε.

Να σου γραψω και εγω.

Σε ευχαριστώ και σένα για το info.

Δηλαδή εσένα σου είπαν το ΙΜΕΙ πριν το παραγγείλης αν είναι να το πάρω από εκεί.

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Εφόσον ένα κατάστημα το έχει ετοιμοπαράδοτο μπορεί να δει το imei πριν στο πουλήσει (παει στην αποθήκη και το βλέπει στο κουτί). Εμένα δεν το είχε ετοιμοπαράδοτο, το εισήγαγε μετά την παραγγελία. Πρόσεξε όμως το "καλό" του open365.gr, δίνει eu τηλέφωνο, Μιλάει, ελπίζω και να ισχύει, για εγγύηση αντιπροσωπίας σε οποιοδήποτε nokia care και τα ελληνικά σαν μενού ήταν μεσα από πρίν (δεν ανοίχθηκε η συσκευή και περάσαν firmware, product code 059M976). Το birdphone δεν το διευκρινίζει το θέμα εγγύησης στο site όταν το είδα (ρώτα το καλύτερα τι γίνεται) χωρίς να σημαίνει τίποτα αυτό που λέω.

Επίσης το θεμα ιμει 5050 και 5051 είναι και λίγο μύθος. Θέλω να πω δεν ξέρουμε αν τα τα 5051 είναι εντάξει στα σίγουρα, εικάζουμε κατάλαβα, αλλά έχουμε αρκετές αναφορές? Εγώ αυτό κατάλαβα ισως δεν είμαι ενημερωμένος καλα. Από την άλλη μήπως όλα τα "καινούρια" είναι 5051 πλέον?

εγώ μόλις πέρασα fp2 άρχισε τα κολλήματα. Έφυγε hard reset και πέρασμα όλης της ρομ απο την αρχή μέσω nokia suite και μετά μια χαρά. Βέβαια είμαι πλέον με pure slim 2.01 οπότε απλά πετάω το διαστημόπλοιο(με το Kinetic scroll απλά δεν το προλαβαίνεις :lol: )

Δούλεψε και την κάμερα γιατί έχω απορίες και θέλω επαγγελματικές συμβουλές πάνω της :p

ποιο Kinetic scroll κάνει για την pure slim 2.01 ?? Εχω κατεβάσει ένα αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι συνεργαζεται..

Να σου γραψω και εγω.

απο εκει αγορασα και εγω 5051 ειναι ολα κομπλε!

εγω το δοκιμασα να κατεβασω και ναδω αρχεια με 3,5 g και δεν παρουσιασε κολλημα βεβαια ητανε για 5 λεπτα δουλεια οχι παραπανω μιας και δεν εχω πακετο ιντερνετ. μετα εκανα baκcup αυτα που ειχα πριν το στειλω για ελεγχο τα περασα και δεν το ξαναδοκιμασα να σας πω την αληθεια αλλα δεν νομιζω να εχω προβλημα. εσεις τι λετε παιζει ρολο στις ρυθμισεις που μου κανανε?

ποιο Kinetic scroll κάνει για την pure slim 2.01 ?? Εχω κατεβάσει ένα αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι συνεργαζεται..

καλησπέρα. "ρίξε" το παρακάτω αρχείο στο c\private\10202be9\persists με τον x-plore και κάνε restart το κινητό σου. Αν σου πει για αντικατάσταση πατάς yes :)

καλησπέρα. "ρίξε" το παρακάτω αρχείο στο c\private\10202be9\persists με τον x-plore και κάνε restart το κινητό σου. Αν σου πει για αντικατάσταση πατάς yes :)

Ευχαριστώ !!!

ο x-plore ειναι μονο απο τα cfw? εγω που το θελω το kinetic scroll με το μαμα τι πρεπει να κανω μιας και ακουω τα καλυτερα λογια?

ο x-plore ειναι μονο απο τα cfw? εγω που το θελω το kinetic scroll με το μαμα τι πρεπει να κανω μιας και ακουω τα καλυτερα λογια?

Ο x-plore δεν ειναι μονο για τα cfw. Για να έχεις πρόσβαση όμως στον φάκελο private του κινητου σου πρέπει να το έχεις χακάρει. Αν "τρέχεις" cfw, τότε σίγουρα είναι χακαρισμένο.

Δηλαδή εσένα σου είπαν το ΙΜΕΙ πριν το παραγγείλης αν είναι να το πάρω από εκεί.

Οχι, δεν μου ειπαν το ΙΜΕΙ πριν, δεν ηξεραν.

Ειπαν οτι εχει ελληνικο μενου και εγγύηση.

Και αν, με παραλαβη απο το καταστημα, δεν θα μου αρεσει κατι, δεν ειμαι υποχρεωμενη να το παρω.

NEKTARIA εχθες το πηρα το κινητο πισω και επειδι δεν μου εκαναν τιποτα στο service αν μου ξανακανει κολλημα το 3g bug θα το στειλω πισω. αν βαλω cfw ξαναγυρναει ευκολα στο μαμισιο? σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα πρωτη φορα ασχολουμε με κινητο! ουτε παιχνιδι δεν εχω παιξει ποτε σε κινητο οτι ειχα το ειχα για την φωτογραφικη!

NEKTARIA εχθες το πηρα το κινητο πισω και επειδι δεν μου εκαναν τιποτα στο service αν μου ξανακανει κολλημα το 3g bug θα το στειλω πισω. αν βαλω cfw ξαναγυρναει ευκολα στο μαμισιο? σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα πρωτη φορα ασχολουμε με κινητο! ουτε παιχνιδι δεν εχω παιξει ποτε σε κινητο οτι ειχα το ειχα για την φωτογραφικη!

καλημέρα. με τον ίδιο τρόπο που περνάς το cfw μπορείς να περάσεις και το original της nokia :)

Γεια σας πάλι.

Μια απορία, πόσο σας κρατάει με μέση χρήση η μπαταρία? Προσωπικά αν και δεν έχω ακόμα καλό δείγμα (2η φόρτιση είμαι) το υπολογίζω σε 2-2.5 μέρες (θα επανέλθω σε μερικές εβδομάδες) με οικονομικές ρυθμίσεις (2g only, no/little wifi, no rotation, μερικές φωτογραφίες κτλ).

Επειδή έχω απενεργοποιήσει την αυτόματη περιστροφή (να μην ξοδεύει μπαταρία λόγω του sensorά αλλά και γιατί με εκνεύριζε όταν ήμουν ξάπλα). Ρωτώ αν υπάρχει άλλος τρόπος να κάνω επιλεκτική περιστροφή της οθόνης (όταν θέλω και κυρίως μέσα στο gallery-έκθεση). Δεν βρήκα κάποια ρύθμιση μέσα σε αυτό, αλλα αν γίνεται και με registry like τρόπο (conf) κανένα πρόβλημα. Στο ovi βλέπω κάτι προγραμματάκια που μπορείς να περιστρέψεις την οθόνη επιλεκτικά (όχι βέβαια μέσα από την έκθεση) αλλα θέλουν 1.25$ για αυτό.. (ναι κάλα μη δώσω :lol:)

Ευχαριστώ..

Γεια σας πάλι.

Μια απορία, πόσο σας κρατάει με μέση χρήση η μπαταρία? Προσωπικά αν και δεν έχω ακόμα καλό δείγμα (2η φόρτιση είμαι) το υπολογίζω σε 2-2.5 μέρες (θα επανέλθω σε μερικές εβδομάδες) με οικονομικές ρυθμίσεις (2g only, no/little wifi, no rotation, μερικές φωτογραφίες κτλ).

Επειδή έχω απενεργοποιήσει την αυτόματη περιστροφή (να μην ξοδεύει μπαταρία λόγω του sensorά αλλά και γιατί με εκνεύριζε όταν ήμουν ξάπλα). Ρωτώ αν υπάρχει άλλος τρόπος να κάνω επιλεκτική περιστροφή της οθόνης (όταν θέλω και κυρίως μέσα στο gallery-έκθεση). Δεν βρήκα κάποια ρύθμιση μέσα σε αυτό, αλλα αν γίνεται και με registry like τρόπο (conf) κανένα πρόβλημα. Στο ovi βλέπω κάτι προγραμματάκια που μπορείς να περιστρέψεις την οθόνη επιλεκτικά (όχι βέβαια μέσα από την έκθεση) αλλα θέλουν 1.25$ για αυτό.. (ναι κάλα μη δώσω :lol:)

Ευχαριστώ..

Καλησπέρα. Πήγαινε με τον x-plore στο z/private/10202be9 και βρες το 200159ed.txt. Στείλτο στον υπολογιστή σου και αφού το ανοίξεις με το σημειωματάριο άλλαξε τα παρακάτω:

0x101F4CCE int 327680 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData επαφές

0x101F4CD2 int 327680 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData μενού

0x101F4CD5 int 327680 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData μητρώο

0x102750F0 int 327680 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData homescreen

σύμφωνα με αυτό:

applications orientation. The possible values are: 0 = Uses the orientation specified

by the application, 65536 = Application is by default in portrait orientation,

196608 = Application is by default in landscape orientation, 327680 = Application

follows the HW specified orientation.

Στείλε το αρχείο πίσω στο κινητό και ρίξτο με τον x-plore στο c/private/10202be9. Αν σε ρωτήσει για

αντικατάσταση πατάς ναι. Πάλι με τον x-plore βλέπεις αν στον φάκελο c/private/10202be9/persists υπάρχει

το αρχείο 200159ed.cre και το διαγράφεις. Restart το κινητό σου και είσαι έτοιμος :)

Υ.Γ. φυσικά για να κάνεις όλα τα παραπάνω χρειάζετε χακαρισμένο κινητό, και ενεργοποιήμενο το Open4All στο ROMpatcher.

ευχαριστώ.. Δυστυχώς η λύση βλέπω δεν είναι μονο για την "έκθεση" που ενδιαφέρομαι αλλα για όλες τις εφαρμογές (να είναι landscape) που δεν το θέλω.. Τι άλλες εφαρμογές δεν τις θέλω landscape μονο την "έκθεση".

Anyway αποθηκεύω το tip για πιθανή μελλοντική χρήση.

αυτό το hackάρισμα είναι κάτι σαν το root του android καταλαβαίνω.. χμμ..

ευχαριστώ.. Δυστυχώς η λύση βλέπω δεν είναι μονο για την "έκθεση" που ενδιαφέρομαι αλλα για όλες τις εφαρμογές (να είναι landscape) που δεν το θέλω.. Τι άλλες εφαρμογές δεν τις θέλω landscape μονο την "έκθεση".

Anyway αποθηκεύω το tip για πιθανή μελλοντική χρήση.

αυτό το hackάρισμα είναι κάτι σαν το root του android καταλαβαίνω.. χμμ..

αυτό που γράφω ΔΕΝ επηρεάζει όλες τις εφαρμογές μαζί. Αν π.χ. ΔΕΝ θέλεις η Homescreen να γυρίζει αυτόματα αλλάζεις το

0x102750F0 int 327680 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData σε

0x102750F0 int 65536 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData

κι έχεις την αλλάγη ΜΟΝΟ στην Homescreen. Κατα την γνώμη μου ενοχλητική είναι η αυτόματη περιστροφή στις 4 εφαρμογές που σου δίνω στο προηγούμενο μου ποστ. Και ναι το hackάρισμα είναι σαν το root του android :)

Γεια σας πάλι.

Ευχαριστώ..

force control widget ειναι οκ για Ν8,

δεν ξερω πως δουλευει στο 808

παιδιά μου κάνει κάτι κουλό το κινητό, βάζω τα ακουστικά τίποτα δε τα αναγνωρίζει ούτε δουλεύουν κάνω επανεκινιση και τα αναγνωρίζει. τα βγάζω και το κινητό τα βλέπει ακόμα συνδεδεμένα. κάνω πάλι επανεκινιση και όλα καλά τα βλέπει αποσυνδεμενα. έχει συμβεί και σε κάποιον άλλον? εχεται ακούσει κάτι παρόμοιο?

Ερωτηση.. Από ότι βλέπω υπάρχει ένα ζηρηματάκι με το call logging (αρχείο κλήσεων) του 808 (η γενικά του belle).

• θέλω flat view να βλέπω (εξερχόμενες, εισερχόμενες αναπάντητες μαζί) αλλά δεν βλέπω να γίνεται.. :(
  • Παρατήρησα οτι στο αρχείο κλήσεων βλέπω μονο αριθμό και ώρα κλήσης και όχι διάρκεια. Να υποθέσω ότι δεν αποθηκεύεται αυτό κάπου ανα κλήση? (συνολικός χρόνος και τελευταίας κλήσης είδα ότι υπάρχει)

Κρίμα αυτά είναι μικρά πραγματάκια έπρεπε να τα είχαν φτιάξει.. Σε αυτό το android είναι πολύ πιο μπροστά. Εκτός αν κάνω εγώ κατι λάθος..

Έχω δει κάνα δυο προγραμματάκια που σχετίζονται. call log extender κάπως έτσι. Ψάξε!