Jump to content

Άδειες και διπλώματα δικύκλων

EiNSTEiN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2.Αν είσαι 21 και πάνω πας σε μια σχολή οδηγών πληρώνεις κάποια παράβολα και το κάνεις απεριόριστων κυβικών το δίπλωμα σου.

αυτο ισχυει και για οσους εχουν παλιοτερα διπλωματα;εγω εχω παρει για 125 απο το 2001, μπορω να το κανω απεριοριστο;

• Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

αυτο ισχυει και για οσους εχουν παλιοτερα διπλωματα;εγω εχω παρει για 125 απο το 2001, μπορω να το κανω απεριοριστο;

Λογικά ισχύει κανονικά,κάνε μια βόλτα από μια σχολή οδηγών θα σου πούν στα σίγουρα;)

http://www.sterki.ch/sterki/global/images/Titel/STEYR_MOTORS.jpg - MAN - International - Dodge - Αναπαλαιώσεις/Ανακατασκευές ...

"Αλλάζουμε τρόπο σκέψης & αλλάζουμε τρόπο ζωής"

1.Aν εννοείς να αγοράσεις καινούργια μηχανή και την βάλεις με δόσεις θα σου ζητήσουν εκαθαριστικό εφορίας γιατί ο τάδε έμπορος πρέπει να ξέρει ότι από κάπου πρέπει να έχεις έσοδα για να μπορέσει να σε εμπιστευτεί σε δόσεις την μηχάνη που θα πάρεις.Αν πληρώσεις μετρητοίς,σου κάνει τα χαρτιά και είσαι έτοιμος.

2.Αν είσαι 21 και πάνω πας σε μια σχολή οδηγών πληρώνεις κάποια παράβολα και το κάνεις απεριόριστων κυβικών το δίπλωμα σου.

είμαι 24 οπότε είμαι οκ...απλά για το χρόνο με νοιάζει πιο πολύ επειδή δεν έκλισε ακριβώς 2 χρόνια από το δίπλωμα(μου μένουν κάποιοι μήνες) και σκέφτομαι μήπως για να βγάλω απεριόριστο πρέπει ακριβώς από την μέρα που έβγαλες το δίπλωμα και μετα...)

technoholic maniac reviewer

Λογικά ισχύει κανονικά,κάνε μια βόλτα από μια σχολή οδηγών θα σου πούν στα σίγουρα;)

σε σχολη που εχω ρωτησει αλλος λεει οτι μπορω να βγαλω διπλωμα μονο με παροβολο και αλλος λεει οτι πρεπει να ξαναδωσω εξετασεις γιατι τα παραβολα ισχυουν για διπλωματα μετα το 2001. και στο δικτυο που εχω ψαξει τα ιδια. αν μπορεσω θα παω στο υπουργειο αλλα ειμαι σιγουρος οτι και εκει δεν θα ξερουν...

Παιδιά,

να ρωτήσω κάτι μέχρι πόσα kw θα έχω τώρα που θα πάρω δίπλωμα για 50άρι ; Έχω υψόψην μου μία Honda CBR 125R '05-'07 νομίζω οτι είναι 10-16 άλογα, θα είμαι νόμιμος ή παίζουν ρόλο τα cc ;

Σας ευχαριστώ πολύ,

Μανώλης.

Παιδιά,

να ρωτήσω κάτι μέχρι πόσα kw θα έχω τώρα που θα πάρω δίπλωμα για 50άρι ; Έχω υψόψην μου μία Honda CBR 125R '05-'07 νομίζω οτι είναι 10-16 άλογα, θα είμαι νόμιμος ή παίζουν ρόλο τα cc ;

Σας ευχαριστώ πολύ,

Μανώλης.

μεχρι 50 κυβικα.διπλωμα μοτοποδηλατου θα εχεις και οχι μοτοσυκλετας.:cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για το διπλωμα ΑΜ δηλαδη για 50αρι δεν εχεις το δικαιωμα να οδηγεις μηχανη η οποια ειναι πανω απο 50 κιβυκα εκατοστα.

Για το διπλωμα ΑΜ δηλαδη για 50αρι δεν εχεις το δικαιωμα να οδηγεις μηχανη η οποια ειναι πανω απο 50 κιβυκα εκατοστα.

Δυστηχως οχι!

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 1 month later...

Να ξεθάψω το θέμα και να κάνω μια ερώτηση ????

Έχω το δίπλωμα Α μικρό ( έως 33 αλογα ) από το 2007 . Πρίν από λίγες ημέρες κατέθεσα όλα τα δικαιολογητικά για την επέκταση του διπλώματός μου στο Α μεγάλο ( με απεριόστα άλογα ) , μιας και έχω κλείσει 2 χρόνια οδηγός στη μικρή κατηγορία . Μέχρι εδώ όλα καλά !!

Έμαθα όμως πρίν δύο ημέρες οτι από τον Απρίλη περίπου του 2009 άλλαξε η μικρή κατηγορία των 33 αλόγων και έγινε η εκμάθηση και η εξέταση με μηχανές δύο τύπων , η πρώτη με συμπλέκτη και η δεύτερη χωρίς συμπλέκτη .

Έτσι όποιος βγάλει μικρό δίπλωμα με συμπλέκτη μπορεί μετά απο 2 χρόνια να το επεκτείνει σε απεριόριστο , ενώ αυτοί που έβγαλαν χωρίς συμπλέκτη αλλοι λένε πως θα πρέπει να ξαναδώσουν αν θέλουν το μεγάλο δίπλωμα ( μόνο οδήγηση με μεγάλη μηχανή ) , ενώ άλλοι λένε οτι γίνεται η επέκταση στο μεγάλο αλλα με δικαίωμα οδήγησης μόνο αυτόματων μοτοσυκλετών .

Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου πει εάν θα έχω πρόβλημα με την επέκταση του διπλώματός μου , μιας και υποψιάζομαι οτι θα μου επεκτείνουν το δίπλωμα σε απεριόριστα άλογα αλλά με απαγόρευση να οδηγώ μηχανές με συμπλέκτη και δικαίωμα οδήγησης μόνο αυτόματων μηχανών , αν και στο υπουργείο που κατέθεσα τα χαρτιά μου , δεν με ενημέρωσαν για κάτι τέτοιο...

Τι ισχύει τελικά???

Οποιος γνωρίζει κάτι ας απαντήσει!Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις !!

• 3 weeks later...
Εχω διπλωμα για 50αρι απο τη Τροχαια εδω και 10 χρονια, επειδη σκεφτομαι για αγορα μηχανης ή scooter πως μπορω να αναβαθμισω το διπλωμα μου; Γλυτωνω κατι γιατι εχω για 50αρι και για αυτοκινητο (πχ τα σηματα) ; Αν ξερει κανεις και το κοστος περιπου :D

Δινεις κανονικα μηχανολογια και οδηγηση...το κοστος ειναι καπου στα 300 ευρω//σηματα δεν ξερω αν θα δωσεις,ρωτα σε μια σχολη οδηγων..

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Εχω διπλωμα για 50αρι απο τη Τροχαια εδω και 10 χρονια, επειδη σκεφτομαι για αγορα μηχανης ή scooter πως μπορω να αναβαθμισω το διπλωμα μου; Γλυτωνω κατι γιατι εχω για 50αρι και για αυτοκινητο (πχ τα σηματα) ; Αν ξερει κανεις και το κοστος περιπου :D

καταρχας αφηνεις την τροχαια! δεν εχει καμια σχεση! (η τροχαια βγαδει αδεις οδγησεως για μοτοποδηλατα) θα πας σε μια σχολη οδηγων και θα κανεις καποια μθηματα εκει..και πορεια.πανε τα οχταρακια που εκανες παλια.

σηματα θα δωσεις αλλα.κοστος αναλογα την σχολη.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εφόσον έχεις δίπλωμα για αυτοκίνητο δεν θα δώσεις σηματα κ.ο.κ , θα δώσεις 10 ερωτήσεις μηχανολογία μοτοσυκλέτας

Ξερει κανεις ποσο κοστηζει η αδεια για το 50αρι???

Αν λες για το δίπλωμα στα 50cc είναι περίπου 100€

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις, οντως σηματα δεν δινω. Απο τη σχολη που εβγαλα του αυτοκινητου μου ειπαν 350€, θα ρωτησω και αλλου αν και μου φανηκε νορμαλ τιμη.

• 2 months later...
παιδια θελω να κανω μια ερωτηση(ισως ειναι ανοητη αλλα θελω να σιγουρευτω)εχω γεννηθει στις 9/7/93 ποτε μπορω να βγαλω διπλομα μηχανης μεχρι 30κατι αλογα?μετα τις 9/7 τωρα το 2010,η του χρονου?

παιδια θελω να κανω μια ερωτηση(ισως ειναι ανοητη αλλα θελω να σιγουρευτω)εχω γεννηθει στις 9/7/93 ποτε μπορω να βγαλω διπλομα μηχανης μεχρι 30κατι αλογα?μετα τις 9/7 τωρα το 2010,η του χρονου?

Για να βγάλεις δίπλωμα για αυτοκίνητο ή για μαχανάκι 125cc και πάνω πρέπει να είσα 18χρονόν και 1 ημέρα

Για να βγάλεις δίπλωμα για αυτοκίνητο ή για μαχανάκι 125cc και πάνω πρέπει να είσα 18χρονόν και 1 ημέρα

ok,thanks:):):)

παιδια αν παρω ενα μηχανακι που στην αδεια ειναι 50cc αλλα φοραει αλλο μοτερ μεγαλυτερου κυβισμου και εχω την αποδειξη αγορας ειμαι οκ η πρεπει να αλλαξει η αδεια κυκλοφοριας? και αν πρεπει αν την αλλαξω χρειαζετε και λεφτα?

παιδια αν παρω ενα μηχανακι που στην αδεια ειναι 50cc αλλα φοραει αλλο μοτερ μεγαλυτερου κυβισμου και εχω την αποδειξη αγορας ειμαι οκ η πρεπει να αλλαξει η αδεια κυκλοφοριας? και αν πρεπει αν την αλλαξω χρειαζετε και λεφτα?

πρεπει να αλλαξεις αναγκαστικα αδεια και το κοστος ειναι 50-100 ευρο.(δεν θυμαμαι καλα) και θα την βγαλεις στην διευθυνση συγκοινωνιων.φανταζομαι οτι εννοεις παπακι.

κι'εγω ετσι το εχω και ειμαι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ,αλλα το δικο μου παπακι ειναι εντελως "μαμα" και εξατμιση κανονικη..και εξωτερικα ειναι σπασμενο,και ετσι αποφευγω τα βλεμματα.τωρα αμα βαλεις εξατμισεις και καρμπυλατερ..και αλλα τοτε θα εχεις μεγαλυτερο προβλημα.

[sIGPIC][/sIGPIC]